Dodaj do ulubionych

Msza św. w ;; Arkadii;;

IP: *.aster.pl 24.10.04, 08:06
Mam pytanie??? Czy ktoś wie , w jakich godzinach w Arkadii odprawiane są msze
święte niedzielne???.
Obserwuj wątek
    • Gość: hieniek Re: Msza św. w ;; Arkadii;; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:05
      Zaraz po porannej promocji cukru i gaci .
      • Gość: NiewazneKto Brawo Hieniek - polski katolik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:19
        Właśnie piłam herbatę i zachłysnęłam się ze śmiechu. Dlatego ostrzegam Was -
        nie pijcie i nie jedzcie niczego przy czytaniu "prasy komputerowej", bo może
        to grozić poważnym kalectwem ... A gdybym tak rybę z ością jadła? W Arkadii
        jeszcze nie byłam, bo nie wiem, czy zniosę te tłumy. Ale może po Nowym Roku
        trochę się rozluźni, to zajrzę. Najchętniej poszłabym na ten dach z pięknym
        ogrodem, ale chyba nie wpuszczają. Uwielbiam "ogrodowy dach" Biblioteki
        Uniwersyteckiej przy Dobrej, dlatego chcę na dach Arkadii!!! Macie może jakieś
        dojścia?
        • carrramba Re: Brawo Hieniek - polski katolik! 24.10.04, 12:24
          Tylko po to do Arkadii leciec , żeby dach zaliczyć? Tam trzeba oblecieć
          kurczaki pieczone po 3,50 za sztuke, makaron po 0,90 za paczkę i inne dobra
          wszelakie.
          A tak poważnie : co tych ludzi gna do przybytków takich jak Arkadia?
          Nigdy tego nie pojmę.
          • vampi_r Re: Brawo Hieniek - polski katolik! 24.10.04, 19:19
            carrramba napisał:

>
            > A tak poważnie : co tych ludzi gna do przybytków takich jak Arkadia?
            > Nigdy tego nie pojmę.

To nazywa się wolność i prawo wyboru.
          • Gość: ast Re: Brawo Hieniek - polski katolik! IP: *.idea.pl 25.10.04, 04:21
            Carramba, a co tu trudnego do pojęcia ???
            Mieszkam blisko, mam wszystkie sklepy razem w kupie, dostanę tam wszystko i w miare tanio - sprawy przyziemne i konkretne !
            To ja, facet. A żona - poprzymierza sobie kilkadziesiąt ciuchów - lubi to ! rzecz zwyczajna. nie kupi wszystkich, wystarczy jeden. przy okazji nacieszy się swoją urodą i zadbaniem spacerując po alejkach - kobiety tak mają, że to lubią.
    • Gość: gogo Re: Msza św. w ;; Arkadii;; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:43
      Gość portalu: Polak katolik. napisał(a):

> Mam pytanie??? Czy ktoś wie , w jakich godzinach w Arkadii odprawiane są msze
      > święte niedzielne???.

A co ? Chciałoby się połączyć jedno z drugim. Albo Częstochowa na kolanach albo
      Arkadia.
      • Gość: NiewazneKto Supermarket z kościołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:49
        Nigdy nie wiadomo, może gdzieś taki "cud" powstanie - z jednej strony wejście
        do kościoła, z drugiej do supermarketu. A może już się taki objawił, tylko
        jestem głupio niedoinformowana?
        A na tym dachu to ja bym postawiła łóżeczko polowe i sprzedawała po okazyjnej
        cenie staniki, sznurowadła, damskie i męskie majtochy, pastę do butów i pańską
        skórkę. Ceny niższe niż w Carrefourze, a poza tym sprzedaż na świeżym powietrzu,
        więc zdrowsza.
      • Gość: corgan można by wymieniać sponsorów na mszy... IP: 217.11.142.* 24.10.04, 18:55
        np. "dzisiejszym sponsorem wody swieconej jej Nałęczowianka" albo Pepsi
        albo "sprzęt nagłaśniający sponsoruje Saturn żer dla skner". A koumnie swięta
        to nie wiem kto... może Princessa albo można by jakos połączyc z gumą do zucia
        w stylu "po każdej komunii zmniejsza się współczynnik pH w ustach..." itp.
    • Gość: Michał Re: Msza św. w ;; Arkadii;; IP: *.aster.pl 24.10.04, 13:08
      Po co Msza św? To nie ta religia. Kult bogini Mamony i boga Krezusa trwa tam
      przez cały dzień, od rana do ostatniego klienta. Tłumy wyznawców murowane. Ave
      Mamona! Ave Krezus!
      • Gość: Jolanda Re: Msza św. w ;; Arkadii;; IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:11
        Proponuje w hihi Theatrum postawić jakiś nabożny zespół śpiewający odpowiedni
        repertuar,przyjemniej będzie się robiło zakupy.Na początek kiedy ranne wstają
        zorze a potem podobnie.
        • sebpl Re: Msza św. w ;; Arkadii;; 24.10.04, 14:35
          To ja proponuję sączącą się z głośników litanię:

za tych co stoją po kurczaki pieczone, 3.50 sztuuuukaaaa, amen
          za tych co stoją po pidżamy w jesiennej promocji, 29.99 sztuuuukaaaa, amen
          za tych co stoją po płyn do płukania naczyń, mydełko graaaatiss, amen
          za tych co stoją po przyznanie kredytów, pierwsza rata 0 proooceeent, amen
          za tych co stoją po cukier, dwie paczki w cenie jedneeeej, amen

Idźcie w pokoju, wasze lodówki napełnione - AMEN!
          • Gość: NiewazneKto Quo vadis, Filemon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 17:10
            Dobrze, że u nas są msze po polsku, a nie po łacinie, jak to kiedyś bywało
            (i to podobno jeszcze w latach sześćdziesiątych?), bo taki tekst jak sebpl
            po łacinie nie miałby żadnego uroku. Filemon, ty jeszcze nie wyciągnąłeś łap
            ze śmiechu?
            • sebpl Re: Quo vadis, Filemon? 24.10.04, 17:42
              > Filemon, ty jeszcze nie wyciągnąłeś łap
              > ze śmiechu?

---
              Tup... tup.. tup..._______tup... tup..._____ tup... tup... tup...
              • umfana Re: Quo vadis, Filemon? 24.10.04, 18:04
                W przyszłość można pamiętać budując kolejne centrum handlowe o kapilcy.
                Warto też zatrudnić jakiś chór gospel!
                www.gospel.waw.pl/index0.html
                • sebpl Re: Quo vadis, Filemon? 24.10.04, 18:52
                  umfana napisała:

> W przyszłość można pamiętać budując kolejne centrum handlowe o kapilcy.
                  > Warto też zatrudnić jakiś chór gospel!
                  > www.gospel.waw.pl/index0.html

Alleluja,
                  Pan jest z Nami, w stoisku RTV - telewizor 21' w cenie 899 złotych!
                  Chwalmy Pana

A teraz godzinna audycja "Niedokończone rachunki" z Torunia.

---
                  Śladami kota Filemona tup... tup... tup...
    • Gość: X Re: Msza św. w ;; Arkadii;; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:13
      Jaki problem. Radio Maryja nadaje mszę jak też inne programy państwowe, więc
      można je transmitować w supermarketach - może mniej bedzie kradzieży. A na tacę
      katolicy mogą dać przecież zawsze w wolnej chwili. Tego im nikt nie broni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka