27.04.02, 16:06
Przed tem ogladałem Wizję TV i HBO w niej.Ponieważ odnosłem dziwne wrażenie
niekończacych sie powtórek,zadzwoniłem do Wizji.Pani xxxx odpowiedziała ,że
powtórki sie zdarzają,ale sporadycznie.Zadzwoniłem za tydzień ,że znam film na
pamięć.Spytałem ,czy zacytowac? Pani przeszedł entuzjazm.Powiedziała ,że to
gdzieś "pod" Londynem jest nadawane i Wizja nie ma żadnego wpływu.Eksplozja
nastąpiła w dniu kiedy Wizja dwukrotnie pod rząd wyemitowała
Armaggedon .Wówczas ja powiedziałem kilka brzydkich słów i zrezygnowałem z
Wizji.
Jakis czas pozniej, Wizja połączyła sie z Canalem +.Canal przynudzał juz
wczesniej ,ale po tym wydarzeniu opadły mi ręce. Powtórki objęły zarówno Canal
jak i wspomniane HBO.
Tak sie własnie zastanawiam......Czy ci cwaniacy, którzy karmią nas tymi
niewyrafinowanymi filmami myślą ,że nam o to własnie chodzi?
Żenada!
Obserwuj wątek
    • Gość: Melba Re: Canal + IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 16:11
      Ile kosztuje miesięcznie Canal +?
      • k_rzyzak Re: Canal + 27.04.02, 16:17
        Gość portalu: Melba napisał(a):

> Ile kosztuje miesięcznie Canal +?

na dzień dzisijeszy płacę około 90 zł.
        • Gość: mysza Re: Canal + IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 17:48
          i sa to pieniadze wyrzucone w bloto plus i zolty nadaja praktycznie to samo
          tylko w roznych godzinach ,moze niebieski jest atrakcyjny dla interesujacych
          sie sportem nie wiem na ile nadawane w nim rzeczy sa aktualne , a jezeli
          zdarzy sie tam seans filmowy to zawsze odgrzana powtorka.ostatnio 'gladiator"
          wychodzi mi bokiem jeszcze raz i dostane rozstroju.czas chyba zrezygnowac z
          ich ambitnych propozycji :((
    • Gość: labeo Re: Canal + IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 23:18
      k_rzyzak napisał(a):

>(...) Jakis czas pozniej, Wizja połączyła sie z Canalem +.Canal przynudzał juz
      > wczesniej ,ale po tym wydarzeniu opadły mi ręce. Powtórki objęły zarówno Canal
      > jak i wspomniane HBO.

Mam Syfre+ od jakis 2-3 lat. Na C+ zawsze byly powtorki programow nawet przed
      polaczeniem z WizjaTV. Dany film lecial o roznych porach przez okolo miesiac.
      Roznica teraz polega na tym ze puszczaja filmy, ktore byly rok temu. Jednym
      slowem dno. Od maja zrezygnowalem w zwiazku z tym z C+, bo nie bede im placil
      prawie 100,- za odgrzewane "hity".
      pozdr.
      • k_rzyzak Re: Canal + 28.04.02, 11:46
        Gość portalu: labeo napisał(a):

> k_rzyzak napisał(a):
        >
        > >(...) Jakis czas pozniej, Wizja połączyła sie z Canalem +.Canal przynudzał
        > juz
        > > wczesniej ,ale po tym wydarzeniu opadły mi ręce. Powtórki objęły zarówno
        > Canal
        > > jak i wspomniane HBO.
        >
        > Mam Syfre+ od jakis 2-3 lat. Na C+ zawsze byly powtorki programow nawet przed
        > polaczeniem z WizjaTV. Dany film lecial o roznych porach przez okolo miesiac.
        > Roznica teraz polega na tym ze puszczaja filmy, ktore byly rok temu. Jednym
        > slowem dno. Od maja zrezygnowalem w zwiazku z tym z C+, bo nie bede im placil
        > prawie 100,- za odgrzewane "hity".
        > pozdr.

Dokładnie! Tylko powiedz co w takim razie oglądac w tym smutnym jak pizda kraju?
        • miko_ Re: Canal + 28.04.02, 14:33
          k_rzyzak napisał(a):

>
          > Tylko powiedz co w takim razie oglądac w tym smutnym jak pizda kraju ?

Masz kilka możliwości:
          - zmień kraj na weselszy
          - poszukaj p..., która nie jest smutna
          - olej C+ i się wypisz
          - jak masz kablówkę, to kup sobie na Wolumenie dekoder HBO za 100: przy jednym
          dobrym filmie w miesiacu w 1/2 roku ci się zamortyzuje. Potem zastosujesz zasadę,
          że darowanemu koniowi nie zaglada się w zęby i za zaoszczędzone pieniadze
          polatasz trochę po kinach lub kupisz parę książek.
          Jednym słowem, nie ma takiej rury, której nie można odetkać :-)
          • k_rzyzak Re: Canal + 28.04.02, 14:54
            Dzieki miko.
            Może i masz racje ,ale z tym Wolumenem to przeciez piractwo.Nie toleruje
            złodziejstwa pod żadną postacią.
            Kraj juz zmieniłem ,tez kicha.Dlatego wole swoją kiche jak inną.
            Co do p****y.Przepraszam ,tak mis ie powiedziało.Chociaz kolega mówił mi ,że w
            Alexis są wesołe.... .Nie wiem ,nie byłem.
            Pozdr.
            +
            • miko_ Re: Canal + 28.04.02, 15:01
              Odpowiem pytaniem retorycznym: a czy nie jest złodziejstwem ze strony C+ lub
              HBO wyłudzanie od ludzi opłat abonamentowych pod pozorem bycia wspaniałym
              kanałem filmowym oferujacym bez mała same premiery kinowe?
              • k_rzyzak Re: Canal + 28.04.02, 15:32
                miko_ napisał(a):

> Odpowiem pytaniem retorycznym: a czy nie jest złodziejstwem ze strony C+ lub
                > HBO wyłudzanie od ludzi opłat abonamentowych pod pozorem bycia wspaniałym
                > kanałem filmowym oferujacym bez mała same premiery kinowe?

Odpowiem głosem człowieka uczciwego.
                Nic to ,że tamci to złodzieje,czy ja równiez mam sie do nich zaliczac? A moje
                sumienie? Oczywiscie można zawsze powiedziec ,że jak "tamci" kradną i nic ,to ja
                mogę równiez kraść. A co z etyką?
                • miko_ Re: Canal + 28.04.02, 17:34
                  k_rzyzak napisał(a):

> miko_ napisał(a):
                  >
                  > > Odpowiem pytaniem retorycznym: a czy nie jest złodziejstwem ze strony C+
                  > lub
                  > > HBO wyłudzanie od ludzi opłat abonamentowych pod pozorem bycia wspaniałym
                  > > kanałem filmowym oferujacym bez mała same premiery kinowe?
                  >
                  > Odpowiem głosem człowieka uczciwego.
                  > Nic to ,że tamci to złodzieje,czy ja równiez mam sie do nich zaliczac? A moje
                  > sumienie? Oczywiscie można zawsze powiedziec ,że jak "tamci" kradną i nic ,to j
                  > a
                  > mogę równiez kraść. A co z etyką?

Masz racje po tysiąckroć:-)
                  Uczciwość i etyczne zachowanie, że o spokoju sumienia nie wspomnę, są więcej
                  warte niż próba odwetu przy użyciu nagannych moralnie sposobów. Nawet, jeśli
                  pozornie racja leży po twojej stronie. Chyba to trochę staroświeckie w tych
                  ciężkich czasach, ale czyż nie jest wspaniałe, że możemy swobodnie dokonywać
                  również takich wyborów.
                  Serdecznie pozdrawiam.
                  • k_rzyzak Re: Canal + 28.04.02, 18:20
                    miko_ napisał(a):

> Masz racje po tysiąckroć:-)
                    > Uczciwość i etyczne zachowanie, że o spokoju sumienia nie wspomnę, są więcej
                    > warte niż próba odwetu przy użyciu nagannych moralnie sposobów. Nawet, jeśli
                    > pozornie racja leży po twojej stronie. Chyba to trochę staroświeckie w tych
                    > ciężkich czasach, ale czyż nie jest wspaniałe, że możemy swobodnie dokonywać
                    > również takich wyborów.
                    > Serdecznie pozdrawiam.

Musze Ci powiedzieć ,że trochę sie obawiałem otworzyc twój post.Sądziłem ,ze
                    wygłosisz mi wykład ,że takie podejście w dzisiejszych czasach jest nie na
                    miejscu. Bardzo Ci dziekuje. Wobec wszechobecnego cwanictwa,złodziejstwa i
                    maksymalnych kombinacji,przyznanie sie do zwykłej ludzkiej uczciwości ,jest
                    czasami zwykłym wystawianiem sie na pośmiewisko.
                    Równiez serdecznie pozdrawiam.
                    +
    • Gość: Mike Re: Canal + IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 13:54
      Gdyby nie powtórki to przegapiłby raczej sporo filmów! A tak masz możliwość
      obejrzenia w inny dzień i o innej porze! A gdyby zakupili tyle filmów żeby móc
      pokazywać bez powtórek to byłby to straszny chłam ponieważ nie starczyłoby
      pieniędzy na jakieś tzw hity!
      • Gość: labeo Re: Canal + IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 17:23
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> Gdyby nie powtórki to przegapiłby raczej sporo filmów! A tak masz możliwość
        > obejrzenia w inny dzień i o innej porze!

No tak tylko, czy zeby ogladnac film musisz miec powtarzany przez ponad rok?

> A gdyby zakupili tyle filmów żeby móc
        > pokazywać bez powtórek to byłby to straszny chłam ponieważ nie starczyłoby
        > pieniędzy na jakieś tzw hity!

Czyli z Twojego rozumowania wynika, ze mam placic (i to nie malo) za chlam i sie
        cieszyc. A raz na pol roku ogladnac hit w stylu "Gwiezdne Wojny". Jestem
        abonentem Canalu+ jak byl jeszcze analogowy. I uwierz mi, ze wyraznie spadla
        jakosc programu (zwlaszcza przez ostatni rok). Kiedys lecialy tam nie tylko
        filmy, ale tez wlasne produkcje C+. Teraz w zasadzie tylko same filmy z gatunku
        dobre chinskie kung-fu. Teraz czekam kiedy zaczna leciec brazylijskie tasiemce.
        pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka