Dodaj do ulubionych

:: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? ::

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.11.04, 18:33
Co nosicie? Okulary czy soczewki? Co jest lepsze bo nie wiem na co się zdecydować?
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: MB Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: 212.180.161.* 04.11.04, 18:52
      Tylko okulary. Człowiek w okularach wygląda bardziej interesująco, natomiast
      człowiek bez okularów jest jakiśtaski bezbarwny, czegośmu brakuje.
      • Gość: alt. Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.11.04, 16:02
        Jasne, jak masz -0,5D to sobie noś okulary, ale nie ma chyba frajerów, którzy
        przy wadzie takiej jak ja mam czyli -5D nosiliby okulary.
        Polecam soczewki 8)
        • Gość: Ania Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.11.04, 22:36
          >> www.soczewki.twoje.pl <<
    • lewe_oko Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: 07.11.04, 16:17
      Soczewki i okulary - polecam, stosuję tę metodę już 8 lat :-)
      • lewe_oko Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: 07.11.04, 16:34
        W trosce o zdrowie twoich oczu dodam tylko: oczywiście zamiennie nie naraz.
        • sebpl Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: 07.11.04, 21:34
          Stosując się do rady lewe_oko polecam monokl w lewym oku, soczewkę w prawym,
          oczywiście w dni nieparzyste; w parzyste na odwrót, aby było zamiennie :)

---
          Śladami kota Filemona tup... tup... tup...
        • Gość: Ania Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.02.05, 22:20
          Ja też noszę zamiennie. To jest najlepsze dla oczu. Jak macie wątpliwości to zapytajcie o poradę eksperta na stronie www.twojesoczewki.com.
          Pozdrawiam
          • Gość: Martusia Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.05, 16:33
            Pochwalam! I sklep też niczego sobie.
    • Gość: prawe_oko ja mam szklane IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:42
      • pinkpanther Re: ja mam szklane 08.11.04, 09:46
        soczewki - mam zbyt ładne oczy, żeby je chować za okularami...
    • Gość: kohol Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: *.crowley.pl 08.11.04, 10:11
      Soczewki. Moim zdaniem są o niebo wygodniejsze.
      • Gość: Peppers Tylko okulary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 13:15
        1. Okulary dodaja powagi.

2. Okulary moga czasem ochronic oko przed urazem.

3. Okulary kupuje sie generalnie raz, a soczewki nie as wieczne. No i trzeba
        tez do nich dokpuywac co jakis czas plyn konserwujacy.

4. Soczewki trzeba sobie czasem zakladac i zdejmowc kilka razy dziennie. Wiem,
        ze dla niektorych to nie problem ale np. dla mnie wlozenie sobie czegokolwiek
        do oka jest prawdziwym koszmarem.

5. Soczewki momentalnie podrazniaja oczy gdy tylko wejdzie sie obszar suchego
        badz zanieczyszczonego powietrza (basen, zadymiony PUB, zadymiona restauracja,
        stary autobus). Nie jest to nic przyjemnego.

Pozdrawiam!

P.S. Teraz w dobie szkiel plastikowych to nawet 6D nie wyglada w okularach
        fatalnie.
    • Gość: karolka Re: :: OKULARY CZY SOCZEWKI :: ?? :: IP: *.optimedia.com.pl 08.11.04, 13:23
      ja noszę raczej soczewki, ale mam też okulary, gdyż należy robić przerwy w
      noszeniu soczewek po to by doltlenić oczy. Jeśli pracujesz dużo przy
      komputerze, to poleciłabym ci raczej okularki z antyrefleksem, bo wiem z
      własnego doświadczenia, jak bardzo męczą się oczy w soczewkach, nie mają one
      żadnej ochrony :(
      Jednak przed zdecydowaniem się na cokolwiek musisz iść na konsultacje do
      oklulisty, by sprawdził czy w ogóle możesz nosić soczewki, bo nie każdy może.
      Ja np. mogę nosić tylko 1-dniowe. Poza tym weź pod uwagę też koszty z tym
      związane, oklulary wychodzą taniej, a czasami dodają uroku, jak są dobrze
      dobrane ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka