danuta30 07.11.04, 19:55 Jak zdobyć meldunek stały niekoniecznie w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danuta30 Re: to jest bardzo proste 07.11.04, 23:23 Pewnie "Ania" zna sposoby na zameldowanie. To pochwal się, jak to zrobić, może ja czegoś się nauczę? Jedyna rzecz której nie potrafię Odpowiedz Link Zgłoś
danuta30 Re: meldunek 07.11.04, 23:18 takie proste zameldować się ale gdzie podać adres z powietrza, z gwiazd na jakiej podstawie, trzeba mieć albo własne mieszkanie albo znać właściciela mieszkania, który wyrazi zgodę na zameldowanie i osobiście w gminie podpisze dokument. A jeśli się nie ma mieszkania, ani właściciela mieszkania, który to zrobi, to też jest takie łatwe "carrrambo"? Odpowiedz Link Zgłoś
danuta30 Re: no widzisz jakie to proste :) 08.11.04, 11:38 Co jest proste? Rozwiń tezę Odpowiedz Link Zgłoś
danuta30 Re: no widzisz jakie to proste :) 08.11.04, 11:42 Sądzę, że narodziła się nowa postać, która wiele spraw w Polsce potrafi sprowadzić do prostoty w wykonaniu, może tak głosować na nią w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: meldunek 08.11.04, 12:16 Możliwości (albo): 1. Być właścicielem lokalu. 2. Mieć zgodę właściciela lokalu. 3. Być głównym najemcą lokalu komunalnego. 4. Być inną osobą (rodziną) mającą prawo zamieszkiwać z głównym najemcą. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta30 Re: meldunek 08.11.04, 15:32 Panie "pndzelek" nie spełniam ani jednego punktu, może jest 5 punkt - akurat ten może spełnię Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: meldunek 08.11.04, 15:38 To ja tak przewrotnie zapytam: a jak chciałaby Pani szanowna zarejestrować samochód NIE POSIADAJĄC GO?! Do zameldowania NIEZBĘDNA jest jedna z powyższych opcji, w skrócie ktoś kto Panią BĘDZIE CHCIAŁ (i mógł) zameldować... Bez tego nie istnieje taka możliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: meldunek 08.11.04, 12:36 Hmm... w twoim przypadku, najszybciej możesz zameldować się w jakimś stołecznym hotelu, z podaniem w najbliższym komisariacie adresu tymczasowego meldunku. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta30 Re: meldunek 08.11.04, 15:34 Rozmówco - mówimy o meldunku stałym, a nie hotelowym, bo ten nie wchodzi w grę Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: meldunek 08.11.04, 15:42 Z twojego postu wcale to nie wynika. Ja go odczytałem tak: Jak zdobyć meldunek stały, niekoniecznie, w Warszawie? Rozumiem, że twoja myśl brzmiała tak: Jak zdobyć meldunek stały, niekoniecznie w Warszawie? --- Czy przecinek to zbędna rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: meldunek 08.11.04, 15:47 Meldunki załatwiam - wpłacasz 75% wartości mieszkania, w którym chcesz otrzymać meldunek i masz meldunek. Odpowiedz Link Zgłoś