Dodaj do ulubionych

ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD

13.11.04, 14:24
Chodzi o to , o to że od Grudnia, oraz po otwarciu stacji Pl. Wilsona w
marcu,
ZTM zafunduje nam super połączenie:
E-4 ma być zlikwidowane przystanek na Modlińskiej tj, na Ekspresowej
a nowe linie:
511 Buków-Pl. Wilsona, omijać będą Ekspresową
405 to linia na pośpieszna na Dw Wschodni, która będzie jechać po trasie 509
a
509 zostanie spowolnione w 101
ZOSTANĄ POZBAWIONE PRZYSTANKU EKPRESOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak Ludzie rano dojadą do pracy!?
Teraz jedyną linią ktorą można się wydostać jest E-4, które nie
jedzie "dołem"
tj omija przystanek Płochocińska wiaduktem, bo jadąc dołem jak teraz np 508 i
509 wszystko tam utyka!
Co z tego że 405 i 511 zatrzymywac się będą na Konwaliowej, skoro my
utkniemy "na dole: a wszystkie linie jadące wiaduktem nas miną? TO Będzie
KATAStrofa!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 13.11.04, 20:09
      Tragedia, doprawdy.

A władze Legionowa już walczą o lepszy dojazd do Warszawy.
      Może najwyższa pora pomyśleć o lepszej komunikacji lokalnej?
      • jerzy-j Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 13.11.04, 23:02
        Przynajmniej Legionowo może się po tych zmianach czuć niczym pełnoprawna
        dzielnica Warszawy :D W końcu większości dzielnic ZTM też zdołał już spieprzyć
        komunikację albo co gorsza wciąż takowej (na poziomie) nie ma...
      • zetkalg Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 14.11.04, 01:37
        a co ma wspolnego komunikacja lokalna do dojazdu mieszkancow do wawy?
        • Gość: Michał Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD IP: *.aster.pl 14.11.04, 13:16
          A nie jest to przypadkiem jedno i to samo?
          • zetkalg Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 14.11.04, 13:53
            na pewno nie
            • fofotas Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 14.11.04, 14:30
              Ja bym dał na Buków linię 186 ( Metro Wilanowska-...- Myśliborska- Światowida-
              Modlińska- Główna- BUKÓW) oraz uruchomił tylko linię 502 ( BUKÓW- Główna-
              Modlińska- Most Grota Roweckiedgo- Al. Armii Krajowej- Potocka- PL. WILSONA)
              albo i tylko 186 wystarczy tam.
              • tm51 Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 14.11.04, 15:00
                fofotas napisał:

> Ja bym dał na Buków linię 186 ( Metro Wilanowska-...- Myśliborska- Światowida-
                > Modlińska- Główna- BUKÓW) oraz uruchomił tylko linię 502 ( BUKÓW- Główna-
                > Modlińska- Most Grota Roweckiedgo- Al. Armii Krajowej- Potocka- PL. WILSONA)
                > albo i tylko 186 wystarczy tam.
                co????
                czy ulice Ci się jakoś nie pomyły? chyba,że chodzi jescze o zawrotke przez
                Tarchomin,ale to jeszcze gorzej
                • Gość: Lukasz Ekspresowa IP: 62.29.160.* 16.11.04, 18:26
                  Ekspresowa już dawno powinna zniknać z koralów linii E-4. Chciałbym przypomnieć
                  że mieszkańcy Legionowa bedą mogli się przesiąść teraz wcześniej niż na
                  Ekspresowej ze względu że zostanie uruchomiona liniia 511 kursująca z Bukowa. W
                  szczycie będzie kursowała nawet co 12 minut. Linia 509 jest już i tak linią
                  zwykłą ponieważ omija tylko 6 przystanków na 30 napotkane. Po połączeniu ze 101
                  czas przejazdu wydłuży się maksymalnie o 4 minuty. Autobusy 405 bedą
                  zatrzymywać się na Konwaliowej < to jest punkt przesiadkowy.
                  • zetkalg Re: Ekspresowa 16.11.04, 22:41
                    tu nie chodzi tylko o mieszkańców Legionowa ale i Białołołeki
                    co mieszkańcom przyjdzie z linii 511 kursującej bardzo rzadko?
                    E-4 kursuje co 4 minuty a 511 ma kursować co 12, toż to nieporozumienie.
                    Łukasz wypisujesz damagogię , bo rano jeździsz nie busem i nie masz pojęcia co
                    się dzieje na Modlińskiej.
                  • Gość: mrk Re: Ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:38
                    > Ekspresowa już dawno powinna zniknać z koralów (? chyba rozkładów)) linii E-4.

A dlaczego? Ja pracuję na Modlińskiej przy Mehoffera i szybki dojazd 723/801 do
                    Ekspresowej a następnie przesiadka w E-4 daje mi możliwośc szybkiego dojechania
                    do Centrum.

> Chciałbym przypomnieć że mieszkańcy Legionowa bedą mogli się przesiąść teraz
                    > wcześniej niż na Ekspresowej ze względu że zostanie uruchomiona liniia 511
                    > kursująca z Bukowa.

I jakiś "geniusz z ZTM przystanki 511 rozmieścił zupełnie inaczej niż
                    przystanki 723, 801 i E-4 (nie wspominając o braku możliwości przesiadki z 511
                    do E-4)

> W szczycie będzie kursowała nawet co 12 minut. Linia 509 jest już i tak linią
                    > zwykłą ponieważ omija tylko 6 przystanków na 30 napotkane. Po połączeniu ze
                    > 101 czas przejazdu wydłuży się maksymalnie o 4 minuty. Autobusy 405 bedą
                    > zatrzymywać się na Konwaliowej to jest punkt przesiadkowy.

A lepszym punktem przesiadkowym była (i jest) Ekspresowa.
                    • tarantula01 Re: Ekspresowa 07.12.04, 15:13
                      Gość portalu: mrk napisał(a):
                      > A dlaczego? Ja pracuję na Modlińskiej przy Mehoffera i szybki dojazd 723/801
                      > do Ekspresowej a następnie przesiadka w E-4 daje mi możliwośc szybkiego
                      > dojechania do Centrum.

Brak dla 511 przystanku Mehoffera to błąd - reszta w porządku.

> > Chciałbym przypomnieć że mieszkańcy Legionowa bedą mogli się przesiąść
                      > > teraz wcześniej niż na Ekspresowej ze względu że zostanie uruchomiona
                      > > linia 511 kursująca z Bukowa.
                      >
                      > I jakiś "geniusz z ZTM przystanki 511 rozmieścił zupełnie inaczej niż
                      > przystanki 723, 801 i E-4 (nie wspominając o braku możliwości przesiadki z
                      > 511 do E-4)

Hm.
                      Pyt.: Po co masz się przesiadać z 511 do E-4?
                      Odp.: Żeby dojechać do metra!
                      Pyt.: Po co masz się przesiadać jak stacja Pl. Wilsona będzie otwarta?
                      Odp.: Nie wiem!

> A lepszym punktem przesiadkowym była (i jest) Ekspresowa.

Dlaczego?
                      Bo jak ten przystanek robiono węzłem to:
                      723, 801 nie zatrzymywało się na Konwaliowej (ew. było to nż) oraz
                      Plochocińskiej.
                      Polfa i inne zakłady mialy więcej pracowników korzystających z KM.
                      Tarchomin był malutki, Nowodwory nie istniały i linia E-4 miałaby bez
                      Ekspresowej może 6 przystanków. A na Konwaliowej się E-4 nie zatrzymywało, bo
                      niby do czego mieliby sięludzie tam przesiąść (brak 723 i 801).

Teraz lepszym węzłem jest Konwaliowa.
        • sloggi Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 16.11.04, 21:58
          Legionowo powinno uruchomić własną komunikację do Warszawy, Łomianki mają Ł,
          Pruszków ma L.Wnuk, Wołomin linie prywatne - zatem w czym problem?
          ps. Legionowo nie daje grosza na linie jadące z Ekspresowej do Centrum - zatem
          skąd roszczenia?
          • zetkalg Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD 16.11.04, 22:42
            Z LInii 723 i 801 korzystają mieszkańcy Warszawy, nie tylko Legionowa, matołku.
            • Gość: man72 Re: ZTM ZNÓW ZEPSUJE MIESZKAŃCOM LEGIONOWA DOJAZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:58
              E-4 powinno zostać na Ekspresowej. 511 nie jest żadną alternatywą dla
              mieszkańców Legionowa.
              • tarantula01 E-4 i Ekspresowa 22.11.04, 13:37
                Po oddaniu stacji Pl. Wilsona E-4 już nie będzie przy Ekspresowej.
                • Gość: Lukasz Re: E-4 i Ekspresowa IP: 62.29.160.* 23.11.04, 10:43
                  Częstotliwość 12 minutowa to mażenie ok 70% pasażerów. W dodatku linia 511
                  niebędzie wieżdzała do "Centrum Tarchomina". Częstotliwość linii 511 ma także
                  wzrosnąć po otwarciu stacji Pl. Wilsona.
                  • zetkalg Re: E-4 i Ekspresowa 23.11.04, 21:35
                    Zaraz zaraz, skoro E-4 jeździ teraz co 4 minuty, to 12 minut to marzenie?
                    Poza tym ta linia obsłuży Dąbrówke, więc będzie strasznie nabita, i co
                    pasażerowie ile brygad będą musieli przepuścić, żeby się zabrać? 1 wóz to 15
                    minut straty, czyli 2 wozy to już pół godziny.Co to za podejście,że pasażerowie
                    mający najdłuższą podroż mają mieć uprzykrzone życie, i zabranie najlepszej i
                    najpopularniejszej linii E-4 i zastąpienie jej jeszcze bardziej niedostępną, bo
                    nabitą mieszkańcami Dąbrówki prowizorką? możesz mi wytłumaczyć?
                    • Gość: Lukasz Re: E-4 i Ekspresowa IP: 62.29.160.* 24.11.04, 14:20
                      Drogi kolego;
                      Tak jak napisałem wcześniej. 511 z rozkładem 12 - 15 minutowym przetrwa tylko
                      do otwarcia stacji Pl. Wilsona. Póżniej będzie lepiej. Zamiast zlikwidowanego E-
                      4 (chodzi o przystanek Ekspresowa) otrzymacie polepszone 508 które w szczycie
                      ma kursować co 4 - 6 minuty. Będzie także kursowało 166 które odciązy w małym
                      stopniu 511. Więc nażekania że E-4 zniknie są raczej niena miejscu. Pozdrawiam.
                      • zetkalg Re: E-4 i Ekspresowa 24.11.04, 16:34
                        Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> Drogi kolego;
                        > Tak jak napisałem wcześniej. 511 z rozkładem 12 - 15 minutowym przetrwa tylko
                        > do otwarcia stacji Pl. Wilsona. Póżniej będzie lepiej. Zamiast zlikwidowanego
                        E
                        > -
                        > 4 (chodzi o przystanek Ekspresowa) otrzymacie polepszone 508 które w szczycie
                        > ma kursować co 4 - 6 minuty. Będzie także kursowało 166 które odciązy w małym
                        > stopniu 511. Więc nażekania że E-4 zniknie są raczej niena miejscu.
                        Pozdrawiam.
                        To i tak pasażerów nie urządza, bo E-4 leci górą a 508 dołem, (skrzyż
                        Płochocińska/Modlińska)więc popsuje się mieszkańcom. Dojazd. Chyba że z 723
                        znikną niepotrzebne przystanki.
            • Gość: Lukasz 166 & 511 IP: 62.29.160.* 18.11.04, 16:46
              zetkalg napisał:

> Z LInii 723 i 801 korzystają mieszkańcy Warszawy, nie tylko Legionowa,
              matołku.

W tym momeńcie - TAK

Po uruchomieniu 166 oraz 511 - NIE
              • zetkalg Re: 166 & 511 18.11.04, 23:20
                Jeżeli zlikwidują przystanki na Terenie Wawy to tak, jeśli nie, to wtedy 723 i
                801 będzie obsługiwało Białołękę, bo wtedy nikt przy zdrowych zmysłach nie
                będzie jechał naokoło 166, które kursować będzie rzadko. Tak samo 511. I co na
                to powiesz Łukaszu?
                • Gość: Lukasz 166 & 511 IP: 62.29.160.* 22.11.04, 08:13
                  Jeżeli linii 511 potrzebne są przystanki Ekspresowa oraz Płochocińska to ja
                  jestem... Linia 511 będzie się zatrzymywała na najważniejszych przystankach na
                  Modlińskiej. Będzie kursowała dość często 12-15/20/20.
                  • zetkalg Re: 166 & 511 22.11.04, 11:38
                    jeśli 12 minut to jest dla ciebie często to gratulacje,E-4 jeździ teraz co 4
                    minuty a po południu co 5 czyli zamist 12 kursów na godz, zostanie 5. super,
                    genialnie
                    poczytaj:forum.ztm.waw.pl/viewtopic.php?t=5778&start=260

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka