Gość: seidhin TRAFNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 13:34 BARDZO TRAFNE HASŁO! ODPOWIADA CHARAKTEREM TYM PROSTAKOM, KTÓRZY MYŚLĄ, ŻE MAJĄ PRAWO DO WSZYSTKIEGO. ŻE SĄ PANAMI ŚWIATA... A POTEM SIĘ GŁUPIO TŁUMACZĄ I PRÓBUJĄ UKRYĆ SWOJE NIEUDACZNICTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.crowley.pl 25.11.04, 13:46 Czy jest to także organ Analfabetek Polskich utożsamiany z niejaka Jarugą.Sprawdzenie ortografii nazwy tej "firmy" zajmie wam niewiele czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiśka Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.gazownia.poznan.pl 25.11.04, 14:14 Reklama ta, to prowokujące hasło, może przynieś odwrotne skutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu STRACH IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 25.11.04, 14:25 Trzeba dyskutować, wyjaśnić, poruszać problem. Niestety wciąż za dużo w naszym społeczeństwie krótkowzroczności, dużo kołtuństwa. Ludzie boją się nawet myśleć, negują to, co wykracza poza ich drobnomieszczańskie konstrukcje z betonu i cegły. Wciąż jesteśmy społeczeństwem zakompleksionym, szarym, zawistnym, uzurpującym sobie prawo do narzucania własnych przekonań i wartości, bez szans na rzeczową dyskusję. "Przekraczanie" i "przełamywanie", tego boimy się najbardziej. Mamy za to pewne uwarunkowania na granicy perwersji do wszelkiego uniformizmu i podporządkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bubu Re: STRACH IP: *.crowley.pl 25.11.04, 14:36 Żałuje bubu że nie spotkałem cię w czasach komuny!! Z twoim umiłowaniem tolerancji miałbys gwarantowane 5 lat odsiadki bez prawa korespondecji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: STRACH IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 25.11.04, 15:52 Raczej to niemożliwe, gdyż byłem słodkim niemowlęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja "No bo ta suka mnie prowokowała" IP: *.lipsko.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 14:15 A czy sam gwałt nie jest NIESMACZNY I WULGARNY???!!! Tu nie ma czego, ubierać w piękne słowa. Szkoda, ze nie podała pani przykładu jak "smacznie" sformułowac to co przezywają kobiety zgwałcone. To ja czuję się panią zdegustowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrsAgat Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.aplikom.com.pl 25.11.04, 14:26 Z całej siły popieram tą akcję! Wyrazista i treściwa forma plakatu nie pozostawi ludzi obojętnymi i może uświadomi niektórym że kobiety mogą się ubierać w bikini i chodzić nocą po ulicy a i tak nikt nie ma prawa ich gwałcić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei feminizmu IP: *.bos.east.verizon.net 25.11.04, 14:50 Najwiekszy problem maja wojujace feministki, na ogol maszkary w okolicy sredniego wieku, ktorymi i tak zaden normalny facet nie zainteresuje sie seksulnie. Nie wiem jak by nie prowokowaly. Feminizm to forma odreagowania kompleksow seksualnych u niektorych zawiedzionych emocjonalnie pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bartosza Re: "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei femi IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 16:45 a jakie Ty masz kompleksy? w spodniach ptaszek jak fistaszek? czy zgadłem? jesteś chory, feministki chyba w życiu nie widziałeś, albo widziałeś i Cię nie chciała. niby jaki mają ten problem feministki, że je ktoś gwałci, czy że nikt nie chce jej zgwałcić? lecz się człowieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei femi IP: *.bos.east.verizon.net 25.11.04, 17:44 ...lecz się człowieku!!! wzajemnie i podwojnie! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei femi 27.11.04, 00:03 Gość portalu: bartosz napisał(a): > Najwiekszy problem maja wojujace feministki, na ogol maszkary w okolicy > sredniego wieku, ktorymi i tak zaden normalny facet nie zainteresuje sie > seksulnie. Nie wiem jak by nie prowokowaly. > Feminizm to forma odreagowania kompleksow seksualnych u niektorych > zawiedzionych emocjonalnie pan. Tak definiują feminizm przerażeni i sfrustrowani panowie :))) Bo jak uwierzyć, że normalna kobieta nie marzy o służeniu mężczyźnie. No jak? Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei femi 27.11.04, 07:20 > Gość portalu: bartosz napisał(a): > > > Najwiekszy problem maja wojujace feministki, na ogol maszkary w okolicy > > sredniego wieku, ktorymi i tak zaden normalny facet nie zainteresuje sie > > > seksulnie. Nie wiem jak by nie prowokowaly. > > Feminizm to forma odreagowania kompleksow seksualnych u niektorych > > zawiedzionych emocjonalnie pan. i tu sie mylisz. moj widok niewatpliwie wzbudzilby twoje (i nie tylko twoje) zainteresowanie. tak sie sklada, ze sympatyzuję ( :))) ) z pogladami feministycznymi. co implikuje, iz nie masz razji co wiecej, od pewnego czasu obserwuje, ze to te wszystkie maszkarony sa ciche i ulegle swoim panom (zeby im nie uciekli), a atrakcyjne, znajace swoja wartosc - nie daja sobie po glowie jezdzic Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei femi 27.11.04, 07:33 i jeszcze taka mala mysl mi przeleciala, dot (doskonalego) hasla. nie tylko gwalciciele, ktorzy faktycznie poczuli chuc na widok spodniczni sie cytatem owym tlumacza. tlumacza sie nia tez ci, ktorzy gwalca 'na zimno', gdy widza dziewczyne w krotkiem kiecce, badz nie-w-futrze-iwalonkach i wiedza, ze w razie czego bedzie mial jedno - akceptowane spolecznie oraz w polskim sadownictwie - wytlumaczenie (na ogol uniewinniajace): a bo mnie suka prowokowala. ba! szwagierka mojej przyjaciolki zostala zgwalcona w srodku zimy, na ulicy (ok. 17) ja napadl, byla w plaszczu, szalu, spodniach, botkach, czapce, rekawicach. wiecie, jak sie tlumaczyl? ze go sprowokowala. czym? szla sama w ciemnej ulicy, wiec sama wiedziala, czego chce. (a to osiedle blokowe, w miare nowe, nawet nie slumsy). i wiecie co? chyba sie sedziowie w tym dopatrzyli jakiejs prawdy, bo jakos go nie skazali z... braku swiadkow, no i z powodu tej ciemnej (przypomninam - zima, godz 17.) ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
0lka Re: "No bo ta suka mnie..." haslo godne idei femi 27.11.04, 18:52 vviosna napisała: > > Gość portalu: bartosz napisał(a): > > > > > Najwiekszy problem maja wojujace feministki, na ogol maszkary w oko > licy > > > sredniego wieku, ktorymi i tak zaden normalny facet nie zainteresuj > e sie > > > > > seksulnie. Nie wiem jak by nie prowokowaly. > > > Feminizm to forma odreagowania kompleksow seksualnych u niektorych > > > zawiedzionych emocjonalnie pan. > > i tu sie mylisz. moj widok niewatpliwie wzbudzilby twoje (i nie tylko twoje) > zainteresowanie. tak sie sklada, ze sympatyzuję ( :))) ) z pogladami > feministycznymi. co implikuje, iz nie masz razji > co wiecej, od pewnego czasu obserwuje, ze to te wszystkie maszkarony sa ciche i > ulegle swoim panom (zeby im nie uciekli), a atrakcyjne, znajace swoja wartosc - > nie daja sobie po glowie jezdzic maszkaronem można byc nie tylko wizualnie, z wygladu czsami panna jest nawet ładna a jak sie odezwie, przyslowiowe zaby jej z pyska ida i kazdemu facetowi wyda sie oblesna, kazdemu normalnemu, bo sfrustrowany, zaniedbany, zakompleksiony, malutki starszy czlowieczek z brzuszkiem moze na siwize mieso poleci jesli jestes taka ladna wiosno to dlaczego tak walczylas o swojego mena na ktorego notabene nikt inny nie reflektowal, zabralas go rodzinie, oddzielilas od znajoimych tak sie balas ze ci go ktos 'chapnie' hi.hi. jesli chodzi o ciebie akurat to Bartosz trafil w dziesiatke fewministka na obcasach, z dlugimi paznokciami i krotkim rozumem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana GWAŁT towarzyszy kobietom od zarania dziejów 25.11.04, 14:51 Miały już więc dość czasu aby przywyknąc do tego aspektu stosunków męsko- damskich I w rzeczywistości dla kobiety gwałt jest niezapomnianym przeżyciem które zawsze będzie obecne w ich sercach Tym co nie pozwala kobietom otwarcie przyznać że doswiadczyły nieziemskiej rozkoszy jest kultura klechokatolicka która wszelkie przejawy seksualności człowieka traktuje jako grzeszne i odstręczające Tacy ludzie jak Rydzyk czy Jankowski są odpowiedzialni za budowanie kultury strachu i poddaństwa wobec irracjonalnych i bzdurnych założeń religii stanowiącej przegniły fundament postindustrialnej cywilizacji zachodu. To kler odpowiada za cierpienia niechcianych dzieci to on ponosi winę za nieszczęśliwe małżeństwa i absurdalne trwanie przy niezgodnej z sensem ewolucji instytucji rodziny Tak to własnie kościół był źródłem przemocy i nienawiści przez prawie całą tzw.naszą ere To z wymyślonych przez nich form układów i manipulatorstwa korzysta dziś nasz złodziejski rząd Już nadszedł czas aby wyrazić naszą prawdziwą wolę !!! Precz słudzy szatana nie będziemy umierać za życie wieczne!!! Kobiety pomóżcie naszemu narodowi poswięccie się dla przyrostu naturalnego to przecież tylko chwila i już po wszystkim Nie ma się czego bać nie będzie bolało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: GWAŁT towarzyszy kobietom od zarania dziejów 27.11.04, 00:07 Z tego postu oprócz niechęci do KK daje się wyczytać niesłychane pragnienie rozkoszy płynącej z gwałtu. Pan życzy, pan ma. Już wysyłamy chłopaków :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zooshi@wp.pl Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: 193.0.68.* 25.11.04, 15:25 Rozumiem, że akcja jest w słusznej sprawie, ale najwyraźniej nikt się nie zastanowil, czy ludzie odbiora to tak, jak chcieli autorzy. Wg mnie kompletnie to spartaczono - nie chodzi o to, żeby rzucic mięsem i epatować słownictwem gwałcicieli. A jeśli chodzi o względy artystyczne to jest to kiepska kalka "bo zupa była za słona" - akcji, która odbila się w świadomości jako żart bardziej, niż powazna sprawa. Pamiętam jak dziś jak się żartowało z tego hasła. Najwyraxniej nikt nie zrobil badań, czy ludzie zmienią swój stosunek do gwałcicieli. Zauważcie, że chodzilo o to, żeby zwrócić uwagę na tłumaczenia gwałcicieli, na poniewieranie ofiar gwałtu przez sądy, policję itp. Ale przypominanie o tym, że ofiary sa poniwierane wlaśnie w ten sposób jest strzalem w stopę, bo UTRWALA STEREOTYP, zamiast go niszczyć. uważam, ze lepiej byłoby przerzucić nacisk na gwalciciela, a nie na ofiarę. Można by odwolać się do strachu przed gwaltem kogoś z rodziny, co apeluje i do mężczyzn, i kobiet. To z czasem wykształciłoby wśród ludzi postawę bezwzględnego karania gwałciciela, bez względu na okoliczności i usprawiedliwienia. Gwalt to gwalt. idea słuszna, kiepskie wychowanie. Ergo nic akcja nie wskora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.leczna.enterpol.pl 25.11.04, 15:26 No i super, trzeba z tym skończyć. Mocne słowa dla super akcji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusty77 Bo właśnie ok 15% kobiet prowokuje celowo ! IP: *.4web.pl 25.11.04, 15:28 oczywiście płeć piękna jak wiadomo powszechnie nie jest stanie przyznawać się do wszelkich błędów,bardzo często robiąc coś nawet nieświadomie. Wogóle jak można mówić o prowokacji jeśli statystycznie ok 45% kobiet zdradza swoich mężczyzn z czego 30% całkowicie zataja ten fakt ? Tylko,że Panie Feministki mają już wpojone w charakter że Facet to wróg i temat się kończy... skoro z mężczyzn robi się świnie i idiotów to...niestety takimi się właśnie stają przez kobiety... nie ma innego wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra 25.11.04, 15:34 zadna tam " akcja" jest forsa trzeba ja wydac,Ani nie szokuje ani tam nikogo zbytnio nie wzrusza.W kazdym razie te kobiece aktywistki jezeli juz to prowokuja uczucie politowania.tak jak wiekszosc z nich wyglada ,to trudno to kobieta nazwac.Spokojnie moga chodzic po ulicach ! Nawet nago ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczoła Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.pl 25.11.04, 15:39 To hasło sugeruje że gwałty dotyczą tylko kobiet z marginesu, takich pijanych i wyzywających i najpewniej mających za soba doświadczenia prostytucji (albo coś w tym rodzaju) a nie "nas, porządnych obywateli" ("obywatelek"). Myślę że dla wielu czytających te billbordy będzie to niesmaczne i będzie się kojarzyło z ciemną meliną gdzie się całe zło kłębi, pieprz.. się wszyscy ze wszystkimi a ewentualny gwałt to wypadek przy pracy; ot gość nie w porę zabrał się do tego co normalnie z "suką" zawsze mógł robić i nikt sie go nie czepiał. Nie wiem czy to akurat było intencją autorów akcji. Na pewno nie kojarzy się to ze studentką pedagogiki, która wraca sama z dyskoteki w spódnicy nad kolano i ostrzejszym makijażu. Albo pielęgniarką, która napadł pijany zboczeniec kiedy wracała po nocnym dyżurze. Mysle że w całej akcji przeważyła chęc sławy i uwagi jej autorów a nie rzecznictwo interesów kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok suka.org.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:46 warto chyba przypomniec, o czym w ogole rozmawiamy. Dokladne info o akcji na www.suka.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pszczoly Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:53 O! Widze pszczolo, ze wychowalas sie na salonach:-)) Z moich skromnych doswiadczen wynika, ze takim jezykiem posluguje sie znakomita wiekszosc populacji. Duzo ostrzejszy jezyk od tego slyszalam nie raz z ust naszej elity intelektualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobudka Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 17:01 pszczółko, myślisz, że jest jakaś kategoria "porządnych obywatelek", których gwałciciele nie nazywają sukami, czy może, że jest kategoria "porządnych obywateli-gwałcicieli", którzy w ogóle tak brzydko na kobiety nie mówią, nawet na swoje ofiary? Wiesz, próbuję wyodrębnić w swojej świadomości jakąś kategorię gwałcicieli i ofiar gwałtów, których to hasło mogłoby pomijać, ale nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczoła Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.pl 25.11.04, 17:53 Myslę że adresatami akcji nie sa gwałciciele więc nie ma znaczenia większego co oni myślą i jakim językiem sie posługują. Akcja jest do tzw "przeciętnego" czy jak rzekną inni "statystycznego" Polaka. Więc należy mówić jego językiem i w taki sposób żeby nie było tak że teraz zmiast skupiać sie na problemie wszyscy dyskutują o tym czy taki czy siaki ma byc ten bilbord, bo to problem innego typu i nie ma wiele wspólnego z akcją. Na salonach się nie wychowałam ze wsi jestem, ale nie zauważyłam żeby z kulturą ludzi, przynajmniej w moim otoczeniu było tak fatalnie. Ale bez wątpienia nie podnosimy jej przez popularyzację wulgaryzmów.Kultury, także kultury słowa, sie nie wstydzę i faktem jest że nie używam słów typu "suka" bo po prostu nie mam tego w zwyczaju. Jest to kwestia nawyków i można ich nabyć zarówno na ściernisku (jeśli ktoś z miłośników słów "różnych" wogóle wie co to znaczy;-)jak i w pałacach. Zresztą z równym skutkiem można sie ich w obu tych miejscach pozbyć. Jestem generalnie za tym żeby się nie uwsteczniać a za takowe uważam umieszczenie takiego bilbordu w miejscach publicznych. Pozdrawiam wszystkich dyskutantów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKA KOBIETA IP: *.ts556.cwt.esat.net 25.11.04, 16:11 POPERAM AKCJĘ W 100% PROCENTACH Odpowiedz Link Zgłoś
aferzystka Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra 25.11.04, 16:24 tekst jest mocny - ale prawdziwy!! tak sie tlumaczyl moj maz, po tym jak dal mi w twarz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erbe 20% kobiet bylo gwalconych? BUHAHAAHAHHAHA! IP: *.ne.client2.attbi.com 25.11.04, 16:26 Slyszalem juz o takich statystykach. Wszystko zalezy jak zdefiniujemy gwalt. 95% z tych 'gwaltow' to tzw 'date rape', czyli 'gwalt' na randce. Co wiecej, 95% tych 'zgwalconych' kobiet dalej chodzila na randki z 'gwalcicielem'. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: 20% kobiet bylo gwalconych? BUHAHAAHAHHAHA! 25.11.04, 17:55 Są też gwałty małżeńskie. Przy twoim osobliwym poczuciu humoru powinna ci ta wiadomość dostarczyć radości na cały wieczór.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalex_b Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.cust.tele2.fr 25.11.04, 16:39 haslo jest WSTRETNE !!!!!!!! na szczescie jestem daleko i nie musze tego ogladac speci powiedza, ze zadzialalo bo sie o tym mowi g ... prawda!!! dawno nie ogladalam czegos tak ponizajacego kobiety zycze im krotkiej kariery, tym specom co sie tak wysilili w ogole, powinni miec proces !!!!! dawno nie widzialam czegos rownie ponizajacego kobiete !! gdyby chodzilo o sztuke to co innego, nikt nikogo nie zmusza ogladac, dzisiejsza sztuka jest pelna prowoku, seksu, i to co innego ... Dno!! Temat skomplikowany a haslo kluje w oczy prymitywem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzga Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.hl-display.com 25.11.04, 16:54 Znowu schodzicie na boczny tor. Tutaj nie chodzi o to, kto z nas - kobiet, czy mężczyzn odpowiada za co. To nie walka płci. Nie rzucajcie sie na siebie tylko dlatego, że się różnicie. Nie zgadzam się z tą prowokacją i usprawiedliwieniem gwałtu. Każdy z nas jest inny i lubi co innego. Są kobiety, które nie wychodzą ze spodni, a są też takie, które nawet na mróz założą krótką spódniczę, bo tak lubią, bo taki jest ich styl. Nikt, ale to NIKT nie ma prawa mówić im, że powinny chodzić tak, czy tak, że tak jest bezpieczniej, a tak mniej. Nikt nie ma prawa krzywdzić nas za to co jaką odzież lubimy nosić. Podnieca? Kusi? Budzi pożądanie? Tak, może i faktycznie jest jej takie zamierzenie - podoba się to Wam - mężczyznom, ona chce się czuć przez Was uwielbiana, pożądana, ale kto Wam (tym, którzy to usprawiedliwiają) dał prawo do tego, że kiedy krzyczy "NIE" Wy uważacie, że ,to jak się ubrała mówi Wam coś całkiem odwrotnego?! Jeśli chciała się podobać, a nie chce się przespać z facetem, to dlaczego on bierze ją na siłę?! Czy ma do tego prawo, bo ona założyła spudniczkę mini? A może napięcie seksualne - odpływ krwi z mózgu na korzyść dolnych partii ciała za bardzo zasłonił oczy i zamglił zdolność logicznego myślenia? Przecież mężczyźni to nie zwierzęta, posiadają wolną wolę i zdolność racjonalnego myślenia - skąd więc ten wybór?! Gwałt to nie prowokacja kobiety, ale działanie wbrew jej woli. Zajrzyjcie proszę do słownika. Miło popatrzeć, ale dlaczego dokonywać na niej aktu seksualnego wbrew jej woli?! Czy nie widzicie moi dobrzy Panowie skandujący "przecież prowokują", jaka jest różnica? Gdzie Wasze człowieczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
indyana Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra 25.11.04, 16:54 obawiam się,że sam problem jest mało wytworny, stąd popieram mało wytworne sformuowania. Jak widac działa, ja zwróciłam uwagę i nie mam wątpliwości po której jestem stronie. Przyznam że trudno mi sobie wyobrazić tłumaczenie gwałciciela: "gdyż ta niedobra kobieta mnie sprowokowała swym nieodpowiednim zachowaniem" Oby tylko jakis niesmaczny typ nie potraktował wulgarnie jakiejś purystki językowej zupełnie inną częścia ciała. Również zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 17:07 W Polsce lagodne slowa juz do ludzi nie trafiaja!! Jestesmy obojetni kiedy kogos bija na ulicy, nie zwrocimy uwagi kiedy kogos okradaja w autobusie, a tym bardziej nikt nie zwroci uwagi kiedy gdzies w naszym poblizu dojdzie do proby gwaltu!! Ja sama jako kilkunastoletnie dziecko stalam w osiedlowym smietniku z nozem na szyi... krzyczalam, wolalam...nikt nie zwrocil uwagi, ze wysoki chlopak stoi i trzyma mi noz na szyi!! A ile osob szlo na parking?? Wiele, jechali na swieta wielkanocne do rodziny. Jemu nie chodzilo o wykorzystanie mnie seksulane, ale o okradzenie, jednak kiedy slysze, ze nikt nie zareagowal po raz kolejny, ze ktos zginal, bo ludzie sie bali wiem, ze moze tak ostre slowa ktore nie raz padaja z ust oskarzonych sa jedyna droga zebysmy sobie uswiadomili, ze problem jest i to wielki...a my go staramy sie nie dojrzec aby nasze zycie bylo spokojniejsze. Doskonale rozumiem, ze ludzie boja sie zareagowac kiedy jest to dorosly barczysty czlowiek...ale wtedy wystarczy telefon po jeden z dwoch tak prostych nr telefonu 997 lub 112. Mnie napadl jednak 14 letni chlopaczek...ale tez wszyscy sie go bali. Mi udalo sie uciec bez uszczerbu na zdrowiu...ale nie wszystkim sie udaje i nie kazdego napada podlotek!! Slowa ostre...ale przeciez gl. rzeczy ktore nas oburzaja trafiaja na dluzej do naszej pamieci, swiat stal sie brutalny a niesety ludzie zysakli nowe przystosowanie: obojetnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaves Na własnej skórze poznałam co to gwałt 25.11.04, 17:10 Tyle sie mówi teraz o związanym z nim cierpieniu i samoobwinianiu się kobiet jednak muszę przyznać że nie jest wcale tak tragicznie Kiedy miałam 20 lat pijani koledzy na imprezie prtzywiązali mnie do kaloryfera i przez calą noc zbiorowo gwałcili Muszę przyznać że doznanie to swoją intensywnością przewyższało wszelkie najbardziej nawet wyuzdane fantazje seksualne i potem przez całe studia nasze imprezy w akademiku zamieniały sie w prawdziwe orgie jakich sam władca piekieł by się nie powstydził Tak więc KOBIETY!!! Nie dajcie sobie wmówić że macie czuć się winne społeczeństwo tego nie akceptuje ale ono zawsze jest przeciwko wybitnym jednostkom! Same musicie sobie odpowiedzieć na pytanie co daje wam szczęście i spełnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:13 jezeli ktos uwaza ze haslo akcji jest "niesmaczne" lub tylko "wulgarne" tzn ze chyba zapodzial mu sie gdzies mozg... fantastyczne haslo. jedno z lepszych "chwytow" ostatnich lat. magda gratuluje. pelen podziw dla tego co robisz. 3mam kciuki za to by "No bo ta suka mnie prowokowała" odniosla zamierzony skutek.a jak ktos tego nie rozumie to niech sie nie wypowiada bo to zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qs Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.fbx.proxad.net 25.11.04, 17:14 nuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:29 moim zdaniem hasło kampanii jest szokujące,ale przecież o to chodzi!!!!Moze wrezscie to wstrząśnie ludzmi i uświadomi im problem.] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:11 Uwaga faceci! Zadam wam właśnie pytanie i chciałabym żeby ktoś odpowiedział! Czy gdyby jakiś mężczyzna zgwałcił waszą dziewczynę, żonę, córkę czy skomentwalibyście to "Pewnie sprowokowała"? Ciekawa jestem waszego zdania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.com / *.u.mcnet.pl 26.11.04, 18:15 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Uwaga faceci! Zadam wam właśnie pytanie i chciałabym żeby ktoś odpowiedział! > Czy gdyby jakiś mężczyzna zgwałcił waszą dziewczynę, żonę, córkę czy > skomentwalibyście to "Pewnie sprowokowała"? Ciekawa jestem waszego zdania.... Na szczescie nie, ale zabraniam lazenia po nocy, wyzywajacych ubiorow itd. zakladam, ze sa debile albo zboczency, ktorzy reaguja na okreslone syglaly (ubior, zapach, zachowanie) w sposob odmienny od uznanego za norme i trzeba wziac na nich poprawke... To tak, jak Ty nie pojedziesz na wakacje do kraju, gdzie jest wojna, bo sie boisz o swoje zycie. Tak samo z ubiorem - po co prowokowac? czy w nocy naprawde dziewczyny musza chodzic w mini? P.S. Uwazam, ze bardziej prowokujace jest zachowanie niektorych kobiet np. na imprezach, dyskotekach tzn. prowokujace usmieszki, polslowka, sugestie, pozwalanie na dotykanie, pocalunki itd. To moze naprawde "zmylic" faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 22:08 Jeżeli ktoś twierdzi, że mogą być problemy z odróżnieniem, co było gwałtem, a co flirtem - powinien trafić za kratki. Panom, którzy twierdzą, że sa problemy z tym rozróżnieniem, życzę, żeby kilku homoseksualistów zgwałciło ich na ulicy. Potem porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana I PO CO SIĘ TAK DENERWOWAĆ??? 27.11.04, 09:26 Tolerancja dla gwałcicieli!!! Zero tolerancji dla feministek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kastracja Re: I PO CO SIĘ TAK DENERWOWAĆ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.04, 15:28 Jak czytam na tym forum "Tolerancja dla gwałcicieli!!!" to marze o jednym - KASTRACJA ZA GWAŁT. Mam nadzieję, że polskie prawo kiedyś do tego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: I PO CO SIĘ TAK DENERWOWAĆ??? 28.11.04, 07:27 Gość portalu: kastracja napisał(a): > Jak czytam na tym forum "Tolerancja dla gwałcicieli!!!" to marze o jednym - > KASTRACJA ZA GWAŁT. Mam nadzieję, że polskie prawo kiedyś do tego dojdzie. kastracja to moze przesada. moze tzw. 'krecenie wora' - sor za kolokwializm - wystarczy )) no, moze tak z dzieciec krecen ;)) ile razy taki facet by sie napytal, czy na pewno pani jest chetna, majac taki obrotny miecz damoklesa nad glowa Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana TYPOWE 28.11.04, 10:40 Feministyczny szowinizm!!! Jedyne na co stać współczesne kobiety to agresja i nienawiść skierowana wobec mężczyzn przy jednoczesnej emocjonalnej słabości i uległości Kobiety wykazują zastanawiającą zbieżność poglądów i reakcji na pewne zachowania właściwie z góry wiadomo jaka będzie odpowiedź na dane sformułowanie Co żałosne wobec kobiet nawet najbardziej prymitywna prowokacja jest zawsze skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokacja Re: TYPOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:06 To "najbardziej prymitywna" odnosi się co ciebie? Słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Nie można być takim egoistą 27.11.04, 09:15 trzeba się czasem dzielić z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra 27.11.04, 08:49 Używać slogany, szukać grzyby.... :))))))))))) Można stosować slogany ale "używać" sloganów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Akcja "No bo ta suka mnie prowokowała" na tra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:40 Odpowiedz Link Zgłoś