Dodaj do ulubionych

Dziwna składka na nową maturę

• Gość: JJ Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:40
      Szlabierstwo. Tak jednym slowem mozna wyrazic manewr w naszej kochanej alma
      mater wykonany.. Tlumaczenia dyrekcji iz pieniadze te wcale nie sa przeznaczone
      na 50-lecia szkoly uwazam za wspaniale wrecz odwrocenie uwagi od prawdziwego
      problemu.. Co mnie (ucznia) obchodzi na co maja byc przeznaczone te pienadze,
      skoro wiem ze NIE na probna mature 2004?!? jesli szkola nie ma srodkow na
      pomoce szkolne/remonty/sprzety to niech ustali DOBROWOLNA skladke od WSZYSTKICH
      uczniow (szkola jest dla wszystkich a maturzysci przecierz beda jeszcze tylko
      pol roku uczeszczac) a nie oszukuje nas (maturzystow) ze jesli sie nie zaplaci
      to nie otrzyma sie matury probnej, to jest chwyt ponizej pasa. Rozumiem ze
      szkola nie ma pieniedzy, ostatnio malo kto je ma, ale czy to jest wystarczajacy
      powod zeby oszukiwac uczniow?!? Czy na korytarzu musza wisiec nowiutkie 32
      calowe telewizory z podpietym sprzetem monitorujacym (dzieki niemu mozna
      pomachac sobie do ekranu i sie zobaczyc, to jest jedyne zastosowanie tych
      ekranow:)?! czy w kazdej klasie tez musza takie byc (od poltora roku 2 razy z
      nich korzystalismy)? wydaje mi sie iz te pieniadze moznaby wydac rozsadniej.. a
      ew braki w budzecie nadrabiac jakimis reklamami (jak w innych szkolach) a nie
      eksploatowac uczniowskie portfele, Ja i wielu innych uczniow nie jestesmy
      orghanizacja charytatywna.

Ps pozdrawiam wszystkich "nosiciali" opasek "oddajcie 10 zl" :)
    • Gość: hubert555 ode mnie nikt jeszcze nic nie wyłudzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:46
      Może i ta "fama" jest prawdziwa a może nie, ale chodze do 1 klasy tego liceum i
      narazie jedyna opłata jaką musiałem wnieść to 5 zł na legitymacj.
      Myśle że rzeczywiście te 10 zł nyło przeznaczone na kserowanie próbnych matur
      bo chyba każdy wie w jakim stanie jest Polska a przede wszystkim edukacja.
      nie sądze że ta kasa poszła na 50 rocznice bo w rzeczywistości na przygotowanie
      obchodów nie potrzeba kasy

• Gość: ??? Re: ode mnie nikt jeszcze nic nie wyłudzał IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 20:19
        nieee...nie mogę. krew mnie zalewa. człowieku !! zorientuj się w sprawach szkoły
        i w tych które są poruszane na tym forum, a potem się wypowiadaj !!
        • Gość: uczen Troche prawdy IP: *.chello.pl 25.11.04, 20:53
          No tak czytam te wszystkie wypowiedzi i widze w tym troche prawdy, ale z tym
          zabieraniem pieniędzy od uczniów na wszystkim co się da to przesada.
          Rzeczywiście nauczyciele w tej szkole nie potrafią uczyć. Przyjdą na lekcje
          wyklepią temat i to nie zawsze wyklepią bo nieraz każą samemu przeczytać, a
          potem wymagają ogromnej wiedzy. Problemy uczniów ich kompletnie nie obchodzą i
          chętnie stawiają jedynki. Profesor od fizyki to kompletnie koszmar jest,
          Barańska - patrzy tylko na nazwiska a nie na treść pracy którą sprawdza,
          Kaczmarska - świetna Pani, ale leci z programem nie patrząc czy ktoś coś umie,
          a potem się dziwi, że 9/10 klasy ma same jedynki. P. Wiecha - bez komentarza :-/
          No ,ale do P. Wizora i P. Wojdy to żadnych zastrzeżeń nie mam bo to są świetni
          nauczyciele. Mogóbym tak jesczze długo wymieniać tych złych nauczycieli, którym
          zależy tylko, aby odklepać temat i nastawiać każdemu jedynki. WYKAŻCIE TROCHE
          SERCA I ROZUMU NIEKTÓRYM UCZNIOM BO NIE ZAWSZE KAŻDY MUSI ZNAĆ WSZYSTKO, A
          WYMAGACIE NAPRAWDE OGARNIĘCIA MATERIAŁU, KTÓRE ŻADKO KTO MOŻE OGARNĄĆ. po 4
          klasówki jednego dnia i tak prze 2 miesiące bez przerwy nie jest miłą sprawą...
          Pozdro !!
        • Gość: gecco Re: ode mnie nikt jeszcze nic nie wyłudzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:24
          czlowieku gdzie ty zyjesz marury przychodza zapieczetowane do szkoly a nie kserowane na miejscu^^
    • Gość: Sabbath Dyrekcja mogłaby jeszcze na tej aferze zarobić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:40
      ...gdyby choć trochę ruszyła łepetyną ;) np. Koszulki z nadrukiem "Nie dałem
      10zł" albo "Matura próbna albo 2 piwa" :D:D:D Oczywiście żartuję ;)
      • Gość: MADI Re: Dyrekcja mogłaby jeszcze na tej aferze zarobi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.04, 21:54
        skoro w naszejsz szkole jest tak beznadziejnie to moze znadzie sie ktos ,kto
        ruszy sprawe radiowezla...i przelamie ta monotonie.
        (chyba ze derekcja nie zezwala ;] }
    • Gość: Dj&Barman Re: Dziwna składka na nową maturę IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.11.04, 23:08
      Zacznijmy od pozdrowień , najpierw chciał bym pozdrowić długonogiego nie
      ogarniętego Profesora Osypowicza ( ogarnij sie człowieku :d ) , panią Wandzie
      za bez problemowy przekaz informacji na temat biologi , Dla profesora Hulaka za
      jego wyobraźnie i zmyślone historyjki , a także za jago orginalne punkty karne,
      ( najbardziej polecam hist o szambie :D ) dla pani prof. Wiącek za zajebisty wf
      na którym trzeba ćwiczyć 2 razy, dla profesora Mariana za jego php. Pozatym
      pozdrowienia należą się pani profesor Klimek która wogóle nie nadawala sie do
      nauki jeż. Angielskiego, ale za to była "bardzo szanowana" przez wszystkich
      uczniów, i moim zdaniem jest to rekordziska pod względem przerobionego
      materiału , Apeluje do wszystkich Belfrów UCZCIE SIE OD NIEJ !!
      A teraz troche bardziej poważnie bo bedzie że jestem burak i się ze
      wszystkich się smieje. Analiza
      1.System Naucznia
      System jest rzecz jasna idealny ( bo jak by inaczej mogło by być ) Każdy z
      ucznów uczy się w 70% rzeczy zbędnych , które mu się nigdy do niczego nie
      przydadzą, ale według więkrzości nauczycieli ich właśnie przedmiot jest
      najważniejszy , a wiecie na co idą pieniądze , Na skakanki , tak smiejscie się
      ale to jest prawda zamiast na pomoce naukowe , trzeba kupic materace lub
      skakanki. Szkoła ogólnie nie potrafi zainteresować ucznia , każdy z ( mówie tu
      o 80-90%)uczniów wyznaje zasade " zakuj , zdaj , zapomnij " Może i próbują
      przygotowywać pod kątem matury, lecz jest to nie udalna próba zainteresowania
      ucznia która kończy się tylko kolejnymi poprawami, i zaległosciami z innych
      przedmiotów, lecz jak już wspomniałem wcześniej, dla nauczycieli się to nie
      liczy bo w ich Wyrosniętym ego to ich przedmiot jest najważniejszy.
      2.Wydatki:
      Zacznijmy od "bardzo" eksploatowanych telewizorów które kosztowały grubo ponad
      pare tysięcy, cały system monitoringu, po co? jak w tej szkole się nic nie
      dzieje. Za te pieniądze można by było wyremontować szatnie lub sale
      gimnastyczną, albo kupić dobre pomoce naukowe, które pomogły by
      ucznią "zaprzyjaźnić" się z mniej lubianym przedmiotem. Pozatym zastanówmy się
      ile tak naprawde ta szkoła ma sprawnych pracowni ? Zacznijmy od informatyki :
      Pod tym względem wyposażenia szkoła dorównuje napewno innym warszawskim, choc
      poźiom nauczania w obu salch jest zupełnie inny. Posiadamy również jedną
      pracownie biologiczną :D , beznadziejną pracownie fizyczną, słabo wyposażoną
      chemiczną i na tym się kończy, wiem że nie da się zadowolić wszystkich, ale
      Jednak dyrekcja ma racje kupująć dużo telewizorów i materace :D
      3.Personel
      Tak zdecydowanie dobór pracowników jest geniealny, ale pani wożna " Wieśia "
      jest już porazką tego wspaniałego systemu. Jest to osoba która nie radzi sobie
      z bardzo skomplikowanym systemem szatni , fakt to jest problem otworzyć
      wszystkie szatnie i wypóścić wszystkich tak aby 100 osób nie korkowało szatni ,
      ale według pani wiesi lepiej jest otworzyc jedną szatnie i niech pozostali
      czyli gdzies okolo 75 osób zdychali w wielki ścisku. Tu jednak szkołe trzeba
      pochwalić zawsze jest schludna a panie sprzątaczki są ciche :D pozdro dla pani
      woźnej w niebieskim fartuchu z toalety na piętrze pierwszym , ta pani bije
      wszystki na głowe w swym składziku ma wszystko prócz papieru taletowego, tak
      rolka jest przecież droga trzeba wydać te kilka złotych , ale trzeba kupić
      telewizior.
      4.Zakończenie
      Podsumuwojuąc całość chciał bym powiedzieć że nie ma co ukrywać, szkoła nie
      należy do najwybitniejszych , ale tak naprawde nam to nie przeskadza , piszemy
      ten text aby uświadmić sobie co my tam robimy , pewnie niektórzy czytając ten
      txt troche się pośmieją z tego co napisalismy, niektórzy napewno uznają nas za
      idiotów , fakt może do końca całośc nie jest prawda, może te pieniądze naprawde
      chciano przeznaczyć na 50 rocznice szkoły . Ale prawda jest jedna szkoła ma
      włsny klimat ,nasze wypowiedzi nic nie zmienią , i co z tego że powiemy
      że "qrwa jest ch..owo " , " nauczyciele są do dupy " Za pare miesiący każdy o
      tym zapomni i wszystko bedzie jak dawniej toczyć się swoją szarą gó..aną pętlą
      której nie da sie przerwać. Tak btw pozdrawiam panią ze sklepiku która swym
      promienym uśmiechem może zdiałać cuda.

Dobranaoc DJ&Barman
      BJ
      • Gość: dddd "szanowny"profeor M.M IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.04, 23:55
        wyzej wymieniony profesor roztacza wokół siebie blizej nieokreslona,aczkolwiek
        nieprzyjemną woń!
        • Gość: west Re: "szanowny"profeor M.M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:14
          A u was murzynów biją :)
    • Gość: Tęczowy miś A MOIM ZDANIEM POPROSTU LECĄ W HU...J..A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:21
      dyrekcja tej szkoly to traszne dno. sa niezbyt mili i popiepszeni
      • Gość: Anty-WIESKA Nigdy nie zapomne chamstwa pani wiesi z szatni.. IP: *.net-serwis.pl 29.11.04, 11:28
        Oraz zawsze przeterminowanego zarcia w sklepiku - jakby im tam sanepid
        dofasolić ?
    • Gość: Uczeń Traugutta TRAUGUTT TO SZKOŁA KORUPCJI !!! IP: *.chello.pl 26.11.04, 00:05
      W naszej szkole faworyzuje się niektórych uczniów - nalezy do nich między
      innymi Krzysztof F. - jego rodzice dają kopertę nauczycielom aby go
      przepuszczali do następnej klasy ponieważ jest "inny".
      Pozdrowienia dla pani Pastuszak która na klasówce z matematyki pozwala mu pisać
      przez przerwe i zamyka go na klucz samego w klasie!!!

P.S. Najlepsi nauczyciele to pan Wizor i pani Pliszka!!! Pozdrawiam!

• Gość: 1110_1111_1010 Dokładnie - Pan Wizor ma charyzme . IP: *.net-serwis.pl 28.11.04, 22:50
        Nie znam pani Pliszki gdyż mnie nie uczyła , jednak osoba pana Wizora wzbudza
        szacunek i respekt swoją postawą i oddaniem w tym co robi . Uwielbiam tego
        człowieka i mam nadzieje , że przeczyta wszystkie pozytywne opinie na swój
        temat . Pozdrawiam GO z tego miejsca i szczerze życze wszystkiego najlepszego
        oraz dalszych sukcesów w byciu wspaniałym pedagogiem , wybitnym historykiem i
        politologiem [ z mojego skromnego punktu widzenia , moze jestem tylko byłym
        uczniem jednak o tym czy ktoś jest wybitny decyduje to czy umie ze swojej
        wiedzy skorzystać,rozumieć pewne procesy,wyciągać wnioski i ew. komuś przekazać
        a nie tylko się nakuć ] . A do co po niektórych - możecie karmić się pustym i
        niczym niepodpartym samozadowoleniem ze swojej nieudolnej pracy - jeśli nie
        potraficie być przyjaciółmi dla uczniów to się potem nie dziwcie , że traktują
        Was tak jak i Wy ich traktujecie . Przyjdzie sobie na lekcje historii to
        zobaczycie jak lekcja powinna wyglądać .
        Oczywiście kieruje to do grupy ludzi którzy nie są zbyt zainteresowani
        nauczeniem a jedynie zdobyciem kilku groszy na chleb , są i ludzie neutralni
        którzy mam nadzieje nie poczują się urażeni bo w miare obiektywnie chyba każdy
        umie ocenić sam siebie i swoje podejście .

P.S Co sądzicie o nauczycielach którzy nie potrafią bez kartki i książki nic
        sami powiedzieć ? I nie mówie o zerkaniu ale o bezczelnym dukaniu nudnej
        teorii ? Czy uczeń ma się uczyć tego czego nawet nauczyciel sam nie umie ?! No
        litości .
    • Gość: puszus:) ROTFL IP: *.w3cache.pl / *.pl 26.11.04, 16:26
      lezka sie w oku kreci jak czytam te posty.przypomina mi sie nasze stare forum
      pelne madrych glow i koncepcji gotowych zmieniac swiat:) popatrzcie na to co
      piszecie.do kogo wy macie pretensje?do nauczycieli za to ze nic nie umiecie?do
      dyrekcji za to ze z was kase zdziera?czepiacie sie kazdego z absolwentami
      wlacznie.moim zdaniem za bardzo sie troszke cisnieniujecie.uwazacie absolwentow
      za niedojrzalych nauczycieli za niekompetentnych a dyrekcje to juz nawet sam
      nie wiem za co.tak naprawde to te wypowiedzi swiadcza tylko o tym ze sami
      jestescie jeszcze dzieciakami.jak wam nikt jeszcze tego nie powiedzial to wujek
      puszus was oswieci.jak sie sami czegos nie nauczycie to nikt wam tego do glowy
      nie wsadzi.tak sie sklada ze kazdy kto chcial i mial odrobine szczescia
      studiuje sobie teraz dokladnie tam gdzie sobie wymarzyl.po drugie nikt wam
      niczego nie kaze placic.ci co czuja ze powinni to placa, mowie bo sam czasem
      placilem.ci co nie chca to chocby ich zeslaniem straszyli to i tak nie zaplaca
      bo nie ma takiego obowiazku i to nie czcze gadanie bo niektorzy przez cztery
      lata nie zaplacili ani zlotowki.pomijajac ta piatke na identyfikator bez
      ktorego sie do szkoly nie dalo wejsc.ogarnijcie sie.myslicie ze jak napisali o
      was w gazecie to daje wam to prawo do przypieprzania sie bezsensownie do
      wszystkiego?tym bardziej ze polowa osob ktore sie tu oburza i madrzy to ludzie
      ktorych sprawa matury w najmniejszym stopniu nie dotyczyla.do tego co sie
      dzieje w szkole trzeba podchodzic z dystansem albo mowiac po ziomalsku;) po
      prostu niektore rzeczy olac.zycie stanie sie przyjemniejsze i czas spedzony w
      tej szkole bedziecie milo wspominac:) moj rocznik z powodzeniem stosowal taka
      metode i teraz wszyscy ze wzruszeniem wspominaja te cztery wspolne lata:)
      proponuje EOT bo wypowiedziami na forum i tak swiata nie zmienicie a tylko
      pograzacie nasze kochane LO.pozdrawiam

p.s.ODDAJCIE NAM NASZE FORUM:P
      • Gość: 1110_1111_1010 Zawsze byłeś lizydupem :P.... IP: *.net-serwis.pl 28.11.04, 22:59
        I zadowalałeś się byle czym hehe... puszus - nie zauważyłeś , że już nie
        chodzisz do szkoły i już Ci za Twoje własne zdanie laski nikt nie postawi ?
        Masz mentalność przedszkolaka - dobra pani karze to tak trzeba robić i jeszcze
        przyklaskiwać . Niedługo jak bedzie o defraudacji w urzędzie to bedziesz
        tłumaczył , że możemy podejść do sprawy po ziomalsku . Chyba gdyby było okey to
        by tyle osób nie miało pretensji ? Krytyka w istocie jest kontruktywna wtedy
        gdy druga strona jest w stanie z niej jakiekolwiek wnioski wyciągnąć . Wiec jak
        zobaczysz ślicznotko nawet w moich postach nie pisze - chwwd , k... ,p... je..
        tylko staram się uargumentować co mi się tam nie podoba , dlaczego i jak można
        z tej sprawy wybrnąć. Pozdrawiam Cie mimo wszystko i mam nadzieje , że się nie
        obrazisz papa .
        • Gość: puszus Re: Zawsze byłeś lizydupem :P.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:47
          hahahaha czekalem na to:D zawsze bylem lizydupem w twoim odczuciu:D ale jak sama
          zauwazylas nie chodze juz do tej szkoly wiec nikt mi laski za zle zachowanie nie
          postawi wiec po co mialbym lizac komus dupe?:D ja zawsze taki bylem skarbie i
          zawzse taki bede.po prostu w niektore rzecyz po ziomalsku wbijam:DDD i zapewniam
          cie ze nawet najbardziej konstruktywna krytyka na forum internetowym gazety nie
          spowoduje nawet najmniejszej reakcji nie mowiac nawet o wyciaganiu wnioskow
          przez sznowna DYRYEKCJE.dlatego wlasnie napisalem to co napisalem.ja tez Cie
          goraco pozdrawiam.nie obrazilem sie:D
    • Gość: gość Nie tylko tam była składka IP: *.core.net.pl 26.11.04, 17:40
      W bełchatowskim liceum im. Adama Mickiewicza także zarządzono składke po 10 zł,
      ale u nas była ona obowiązkowa i kto nie zapłacił nie przystąpił do matury!!
      • Gość: ZonK Re: Nie tylko tam była składka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 18:42
        Na poczatku roku na sali pani dyrektor powiedziala ze zaszczyt jest byc
        traugutowcem! Jak patrze na ta szkole codziennie to sie domyslam co miala na
        mysli. W tej szkole naprawde tylko czesc nauczycieli sie nadaje, wiekszosc niz
        polowa minela sie z powolaniem naprawde(pozdrawiam pania Jemielity od
        matematyki i jej wiecznie chore dziecko) w tym roku szkolnym stracilismy juz
        ponad 1 miesiac lekcji matematyki mamy koncowke listopada(pewnie znowu spotkamy
        sie w sierpniu :D). Moglbym tak wymienic przynajmniej kilku takich nauczycieli
        ale po co kazdy wie co sie w szkole dzieje kto tam chodzi. Ale za to podziwiam
        nauczycieli ktorzy chca czegos nauczyc i udaje im sie to b.dobrze p.Zakrzynska
        j.polski p.Zielinska(juz nie uczy ale byla naprawde dobrym nauczycielem) ale
        p.Pallasch tez nie jest dobrym nauczycielem. A i jeszcze jedna sprawa zamiast
        zmieniac futra co sezon szkola zainwestowala by w cos pozadnego np.sala od wf
        (niema jak 2 razy w tyg grac w pingla.
        Pozdro dla nauczycieli co powinni byc dawno na emeryturze(czas sie zmienia i
        metoty nauczania tez powinny i ze mamy skale ocen 1-6 a nie 2-5 gdzie z 2 sie
        niezdawalo)
        Ale to wlasnie jest byc traugutowcem :D
        • mod86 Re: Nie tylko tam była składka 26.11.04, 20:01
          Jak powiedział dziś w szkole Analfabeta;) to powinniśmy zakończyć tą dyskusję. Wszystko zostało już powiedziane, nic wiecej mądrego (lub też wielu przypadkach głupiegu, tudzież żałosnego) nie uda sie napisać. Nic tym nie zdziałamy, bo nie taki był cel. Co zrobi dyrekcja to już jej sprawa i przyszłych roczników. Ja z Traugutta odchodze w tym roku (z lepszymi i gorszymi wspomnieniami) i mam to wszystko co tu zostało napisane głęboko.
          Jeżeli kogoś uraziłem swoimi wypowiedziami to sorry (do Kołka;).
          I błagam dajcie spokój bo to sie żałosne robi i tylko więkaszość z Was sie ośmiesza.

Ps. Ci co wymieniają "społeczniaków" z imienia i nazwiska poniekąd sami są społeczniakami. W moim roczniku też sie kilku zdarzyło i jakoś nie pamietam żeby ich gnębiono fizycznie i psychicznie. Poprostu dajcie im spokój a się od Was odczepią i bedziecie mogli sobie wyskoczyć na tego browarka aby dalej hołdować Waszym młodzieńczym buntom.
          • Gość: Rafał -_-" IP: *.aster.pl 26.11.04, 23:22
            załamujesz mnie człowieku na każdym kroku... WIELKI maturzystko... tja...
            egzaminem dojrzałości się to podobno nazywa... cóż... zacząłeś ten g**** warty
            syf i przynajmniej sam go próbujesz zakończyć (tu Ci przyznaję rację) W sumie
            to co ty robisz jeszcze w tej szkole...? Z choinki się urwałeś? dopiero teraz
            zauważyłeś, że Ci się nie podoba? Trzeba było zabierać papiery i się stąd
            wynosić (co możesz zrobić nadal nawet w tej chwili)... cya... do zobaczenia w
            szkole...
            • Gość: ???? Re: -_-" IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 18:51
              Denerwujesz mnie człowieku.
              • Gość: Rafał RE Re: -_-" IP: *.aster.pl 28.11.04, 19:44
                to na prawdę strasznę... chyba zacznę się przejmować...
                • mod86 RE Re: -_-" 28.11.04, 22:27
                  I kto to mówi (czy tez pisze). Skoro ci się forum i tematy na nim poruszane, nie podobają to po co za jego pośrednictwem wyrażasz swoją opinię. Pewnie nie masz odwagi wypowiedzieć ich na forum publicznym tak aby wszyscy przekonali sie kim jest ten "szlachetny" Rafał. Już jedna osoba (????) poprosiła Cię o spotkanie twarzą w twarz i jakoś się nic o tym nie słyszy... Ciekawe dlaczego. Co do twojej teorii, iż Rozpocząłem cały ten syf, to tylko w niewielkiej części masz rację:
                  1. Mój post jest rzeczywiście pierwszy ale to o niczym nie świadczy. Po prostu jako pierwszemu udało mi się wyrazić swoją opinię na ten temat. I tylko w tym aspekcie masz rację.....niestety.
                  2. W swoich postach nikogo nie zachęcałem do wyrażania swoich osobistych poglądów na łamach tego forum ani gdziekolwiek indziej. A skoro inne osoby znalazły ten temat i chciały wyrazić swoją opinie to tylko kwestią przypadku jest to, iż ja byłem pierwszy.
                  3. Nikomu nie rozsyłałem adresu tego forum chyba że zostałem o to poproszony i tego się nie wypieram, a były to trzy czy cztery osoby.
                  4. Opinie o skasowaniu tego tematu podziela wiele osób. Moją intencją (pierwszy post) było przedstawienie dziwnych praktyk ze strony dyrekcji jeżeli chodzi o tą sprawę. Od początku wiedziałem, że to co wydarzy się na tym forum i wokół niego i tak nic nie zmieni, gdyż aby zmiany miały sens muszą tego chcieć obie strony, a w szczególności ta, która występuje z pozycji siły (dyrekcja). Niestety tu nie widać żadnych kroków zmierzających w stronę poprawy sytuacji.
                  5. Jak powszechnie wiadomo nie ma rzeczy idealnych. Także i nasza szkoła nie jest pozbawiona wad. Z nauczycielami da się przeżyć (na szczęście są tacy, z którymi da się otwarcie i na luzie pogadać. Społeczność szkolna (uczniowie) jest ogólnie w porządku, choć i tu nie brakuje punktów spornych (np. zamienianie szkoły w Dworzec Centralny). A o dyrekcji już wszystko zostało powiedziane.

I na koniec refleksja odnośnie sprostowania autorstwa naszej dyrekcji.
                  Może to kogoś rozśmiesz lub urazi (nie mam tego na celu!!) ale jest ona łagodnie mówiąc - naiwna. Argumentacja (większość, bo niektóre są bardzo prawdopodobne) jest śmieszna i mało przekonująca. I chyba nikt o zdrowych zmysłach w nią nie uwierzy.
                  Pozdr
          • Gość: bula Re: Nie tylko tam była składka IP: *.chello.pl 27.11.04, 01:13
            wcale nie analfabeta :(, tylko troszq sie myle ;P

Propnuje klikanie w "skasujecie post" i bedzie po sprawie... <lol>
    • Gość: :/ Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.chello.pl 26.11.04, 20:30
      ludzie co wy p*******cie ???!!! ta szkola wcale nie jest taka zla ! Jak ktos
      jest c**a i nie umie sobie radzic to jego problem ale niech nie zwala tego na
      szkole ! nauczyciele sa ok ( no sa wyjatki- prawda ) p.Zakrzynska jest spoko!!!
      pozim nauczania a wlasciwie sposob nie jest wspanialy ale niektorzy nauczyciele
      sie naprawde staraja. A to ze kilku z nich jest z*****ych to nie znaczy ze
      szkola jest do kitu !! jak sie ktos nie uczy to nie zdaje i koniec ! nie ma
      zadnego gnebienia ! A z p. Hulakiem to sa takie jazdy ze ja p****ole ! POZDRO
      • Gość: mateo Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:16
        Okruszek dobrze gada, mile czasy :)
        Co sie czepiacie szkoly, sami ja tworzycie wiec ruszcie dupy zamiast tylko
        narzekac.
      • Gość: Polonista Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.net-serwis.pl 02.12.04, 22:29
        Haha ta szkoła faktycznie widać nauczyła Cie prawidłowego wysławiania się ;P.
    • Gość: michał osypowicz Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.04, 20:58
      Zwracam sie z prośbą do administratora portalu "Gazety" o usunięcie tych
      wypowiedzi, które obrażają godność osobistą nauczycieli XLV L.O> im. R.
      Traugutta. Uważam, że w na forum duskusyjnym gazety, która promuje godność
      osobistą jednostek, prawa człowieka, krzewi ideę społeczeństwa obywatelskiego,
      nie powinny się znajdować pomówienia i wulgaryzmy wobec nauczycieli, którzy
      wymieniani są z imienia i nazwiska.
      • Gość: bula Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.chello.pl 27.11.04, 22:06
        "Posty łamiące regulamin forum należy zgłaszać do skasowania poprzez
        użycie funkcji "skasujcie post" lub na adres forum.abuse@gazeta.pl."

ROTFL...
      • Gość: Kowal Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 00:13
        widze ziom, że do wszystkich to forum dotarlo :P
      • Gość: Kowal Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 21:38
        Jeżeli to pisał ten nauczyciel, o którym teraz pomyślałem, to
        przepraszam...Myślałem, że to napisał jeden z byłych uczniów tego liceum. Też
        miał tak na nazwisko.
      • Gość: 1110_1111_1010 Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.net-serwis.pl 28.11.04, 22:28
        Pan akurat był jedną z tych osób z którymi dało się jakoś sensownie
        porozmawiać , a Ci którzy są rzekomo pomówieni sami powinni odpierać w swoim
        imieniu zarzuty . Pozdrawiam .
        • Gość: dwaku Moje zdanie na ten temat. IP: *.tekpolska.pl 29.11.04, 16:44
          Ja pamiętam Traugutta z nostalgią. No bo jak tu zapomnieć kupe gó..arzy w '95
          nawalona browarami terroryzowała Murzasichle, spiewając pochwalne pieśni kibica
          Legii. Do Traugutta oprócz mnie chodziła moja siostrzyczka a teraz karierę w
          tej elitarnej jednostce edukacyjnej zaczął mój młody kuzyn. Z tego co słyszałem
          o wyjeździe "pierwszaków" do Murzasichla to niewiele się nie zmieniło. Browary,
          ekscesy itp. Nawet odniosłem wrażenie, że zaostrzył się rygor, bo po powrocie
          do stolicy aparat władzy w postaci szanownej Pani Chludzińskiej próbował
          wyciągnąć jakieś konsekwencje. Skończyło się na naganach i pokazówkach dla
          przerażonych na wywiadówkach rodzicach. Jak widzę, władzę trzyma nadal "pani
          chemiczka". Moim skromnym zdaniem, i jak widzę nie tylko moim, największym
          czopkiem w dupie Traugutta jest właśnie administracja i kumoterski system
          władzy. Do czasu gdy nie zmieni się cenralny ośrodek nakazowo-rozdzielczy nie
          widzę niczego innego jak powolny ruch w dół tabeli warszawskich liceów
          ogólnoniekształcących. Pamiętam, że kiedyś 45te było w pierwszej dyszce, dziś
          to już chyba jesteśmy niżej niż nas szacowny sąsiad - Konarski. Aha.. paniu
          Wiesiu, ja wiem, że była pani zamieszana w zakoszenie moich Conversów nówek
          sztuk dwóch. Pozdrawiam :)
          • Gość: GRZEH Re: Moje zdanie na ten temat. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 17:16
            Dodam swoje 3 grosze bo nie wytrzymam ...

1) Telewizory,kamery - zbedny wydatek, blad dyrekcji ?
            NIE !!!
            Motyw jest taki: Szkola nie dostaje ogolnie np. 5 tyskow i nie wydaje ich sobie
            na co chce, tylko o ile wiem ( dowiadywalem sie u dyrektora innej szkoly )
            uczestniczy w "przetargach". Gmina ma hajs np. pakiet na monitoring, pakiet na
            lawki, na telewizory, na sale gimnastyczna itd. . Rozne szkoly z gminy
            przedstawiaja swoje potrzeby, na podstawie ktorych gmina rozdaje hajs. Nalezy
            jednak pamietac ze sprawiedliwie tego nie robi. Ktos moze miec rozje..a sale
            ale nie dostanie hajsu na sale ( pakietu na sale ) bo nie ma znajomosci .
            Cieszmy sie wiec ze nasza Dyrektorka ogarnela chociaz ten temat. Nie mamy tego
            co chcemy, ale nie mamy tez niczego.

2) Nauczyciele ...

Ile uczniow tyle opinii na Ich temat. Wiekszosc negatywnych mowi sama za
            siebie. Co do formy ... ja nie mam nic przeciwko :D Niech ludzie zobacza w
            jakim kraju zyja, jakie dzieci wychowuja ;)

3) Bula lolas
            |||||
            /------\
            | O O |
            | 4 |
            | < > |
            \------/
    • Gość: GRZEH moje 3 grosze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 17:14
      Dodam swoje 3 grosze bo nie wytrzymam ...

1) Telewizory,kamery - zbedny wydatek, blad dyrekcji ?
      NIE !!!
      Motyw jest taki: Szkola nie dostaje ogolnie np. 5 tyskow i nie wydaje ich sobie
      na co chce, tylko o ile wiem ( dowiadywalem sie u dyrektora innej szkoly )
      uczestniczy w "przetargach". Gmina ma hajs np. pakiet na monitoring, pakiet na
      lawki, na telewizory, na sale gimnastyczna itd. . Rozne szkoly z gminy
      przedstawiaja swoje potrzeby, na podstawie ktorych gmina rozdaje hajs. Nalezy
      jednak pamietac ze sprawiedliwie tego nie robi. Ktos moze miec rozje..a sale
      ale nie dostanie hajsu na sale ( pakietu na sale ) bo nie ma znajomosci .
      Cieszmy sie wiec ze nasza Dyrektorka ogarnela chociaz ten temat. Nie mamy tego
      co chcemy, ale nie mamy tez niczego.

2) Nauczyciele ...

Ile uczniow tyle opinii na Ich temat. Wiekszosc negatywnych mowi sama za
      siebie. Co do formy ... ja nie mam nic przeciwko :D Niech ludzie zobacza w
      jakim kraju zyja, jakie dzieci wychowuja ;)

3) Bula lolas
      |||||
      /------\
      | O O |
      | 4 |
      | < > |
      \------/
      • Gość: bula Re: moje 3 grosze IP: *.chello.pl 29.11.04, 18:07
        ola boga a Ty nadal rysować nie potrafisz... <LOL> :D
        • Gość: GRZEH Re: moje 3 grosze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 20:46
          rysunek jest dobry , Ty tak wygladasz :D
          • Gość: irek Re: moje 3 grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 00:20
            Zauważcie, że na sam test do geografii potrzeba druknąć kilkadziesiąt stron A4
            kolorowej mapy. Jest duża szansa, że pójdzie na to cały tusz - ok. 150 zł, to
            daje prawie 1 złotówke na każdego ucznia, a to tylko fragmencik kosztów, myslę,
            że nie jest to 10% - i co wy na to?
            • Gość: Kowal Re: moje 3 grosze IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 08:06
              Ale szkoła dostaje to z kuratorium !!!! Nic nie musi drukować !
              • Gość: maturzystka Re: moje 3 grosze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.04, 20:05
                szkoła musi to wszystko sxerować. I płytki do języków powielić(co chyba im się
                niezbyt udało). Jak się pojawił na forum Nauczyciel, to od razu obelżywe
                wypowiedzi jakoś przycichły. Mam prośbę na przyszłość. może niech nt. matur
                wypowiadają się maturzyści, a nie osoby które często nie mają pojęcia o co
                chodzi, a którzy chcą sobie pojęczeć jaka to ta szkoła jest okropna. Jest
                głupia. A właściwie niektórzy jej przedstawiciele, ale żeby od razu wszystkich
                obrażać na forum ogólnopolskim??? LUDZIE, DAJCIE SPOKÓJ!!! I zejdźcie z
                p.Wiesi, bo to dobra kobieta. A p.Wojdzie dziękuję za umoralniającą gadkę,
                którą nam walnęła niedawno. Może do kogoś oprócz mnie dotarło jaką krzywdę
                wyrządza takie forum. pzdr
                • Gość: Kowal Re: moje 3 grosze IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 20:15
                  A czemu krzywdę ? Demokracja jest ? Jest. Wolność słowa jest ? Jest. No to i
                  krytykować mogę !
                • Gość: Amnis Przestańmy wylewać pomyje... IP: *.multibiblioteka.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:02
                  Też proponuję zejść z tego tematu. Jak się odrazu negatywnie nastawiacie z
                  myślą, żę nauczyciel to ten któremu trzeba dokopać bo jest przyczyną samego zła
                  to sami zaczynacie w to wierzyć... Nauczyciel też człowiek. Ja naprawdę wiele
                  zawdzięczam psorom i... chyba ich podziwiam, spójrzcie na to co się dzieje na
                  lekcjach... To jest tragedia i mówię tu o zachowaniu nas uczniów! A oni to
                  muszą znosić... Ja mam nieraz ochotę wyjść z sali jak jakiś inteligent odniesie
                  się przyjemnie do kogokolwiek... To nie usprawiedliwia oczywiście tych zajść z
                  kasą, ale te pieniądze nie są powodem dla którego należy szkołę mieszać z
                  błotem!!!
                  A Kowal, WOLNOŚĆ SŁOWA JEST, ALE GRANICA TEŻ JEST JAK SIĘ NARUSZA CZYJĄŚ
                  GODNOŚĆ!
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: Kowal Re: Przestańmy wylewać pomyje... IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 20:02
                    To mi pokaż w którym poście naruszyłem czyjąś godność
                  • Gość: 1110_1111_1010 Re: Przestańmy wylewać pomyje... IP: *.net-serwis.pl 05.12.04, 14:57
                    Tak naprawde to mieszanie z błotem innych ludzi jest często tylko werbalizacją
                    tego co każdy wie - człowiek sam miesza się z błotem swoim zachowaniem . Na
                    lekcjach działy się różne rzeczy ale były one często wynikiem braku jakiego
                    kolwiek przygotowania nauczycieli - no litości jak ktoś przynudza i nie umie
                    swoją osobą zainteresować innych i wzbudzić respektu to trudno by uczniowie
                    sami o to zabiegali . Jeśli ktoś się nie zgadza to radze się przejść na
                    zebranie kółka różańcowego albo na spektakl mongolskiego baletu ze znajomymi to
                    sam zobaczy jak się wtedy bedzie zachowywać ... heh ...
                    Są nauczyciele którzy opowiadają o czymś ciekawie , są młodzi duchem a nie
                    sztywni celowo dystansujący się od uczniów ...
    • Gość: Zakochana Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:25
      czy nie uwazacie ze taki jeden z 3C to super koles on jest tak super zabawny i
      wogole ma piekny usmiech jest naprawde swietny powiedzcie jesli go znacie lub
      umiecie go w jakis sposob ocenic z tego co wiem to jest teraz w 3C i ma ksywe
      Olej...hihi
      • Gość: GrzZzeH Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 23:54
        mamy nowe forum szkolne :D <lol>
        • Gość: Zakochana Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:04
          qrcze dzisz rozmawialam z tym Olejem z 3c ale z niedo spoko oles chcialabym
          miec takiego przyjaciela albo nawet cos wiecej hehe pomarzyc on o mnie pewnbie
          nawet tak nie pomysli ale coz nie wazne czy ktos go moze zna moze ma numer jego
          gg czy koma
          • Gość: dwaku Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.tekpolska.pl 02.12.04, 13:32
            Numer Oleju?

Ja znam!

10w60

;)
            • Gość: Zakochana Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:54
              bardzo smieszne ale wezcie mi naprawde na nim zalezy i musze zdobyc jego numer
              ale sama go o to nie poprosze please pomocy!!!!!!!!
              • Gość: mateo Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:52
                Stare forum powraca :) Niedlugo zacznie sie nowy ranking... :)))
                • Gość: Kowal Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 22:17
                  Nowe szkolne forum i to na jakiej prestiżowej stronie :):)
                  • Gość: Zakochana Re: Olej z 3C jest super koles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:29
                    jejuś 2 dni bez szkoly czyli bez patrzenia na Oleja :( qrde no..........
      • Gość: Zenek z Grochowa Czy Olej to xywka od stanu niemytych włosów ? :P IP: *.net-serwis.pl 05.12.04, 15:01
        j.w.
        • Gość: Jaa Re: Czy Olej to xywka od stanu niemytych włosów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:52
          NIE :)
    • Gość: Jaa Próbna z historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:09
      no dobra, skoro i tak forum Gazety przeksztalcilo sie w forum Traugutta :)
      to... jak wam sie podobala probna z historii??? <lol>
      pozdrawiam Oleja z 3c :P
      • Gość: absolwent Re: Próbna z historii IP: *.ath.cx / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:38
        ano przeksztalcilo sie, bo szkolne jak kiedys bylo, to bylo cenzurowane przez
        KrasiwowoManioka czy tez jak kto woli Pieknego Mariana. w dupie z taka swoboda
        wypowiedzi :P
        • Gość: szalony/a 2f najlepsze partie w Trauguttcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 17:42
          zakładam nowy temat:wypisujecie najlepsze męskie partie z Traugutta!!!!!!!!!!
          • Gość: mateo Re: najlepsze partie w Trauguttcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:05
            Lepiej damskie :)))
          • Gość: Zakochana Najlepsza <<partia>> to Olej 3C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:53
            mozecie sie ze mna nie zgadzac ale tak chyba jest
            =)
          • Gość: partia :P Re: najlepsze partie w Trauguttcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:02
            Najlepsza Partia meska opuściła mury tej szkoly..........hmmm w 2001 TO był
            facet marzenie.....terazchyba nei am zacnego powalajacego mezczyzny :P //
            Dziewczynami sie nie interesuje :) PS. Fajne forum szkolne mamy :) PS2. Drogi
            MIM-ie obawiam sie ze wladza naszych informatykow niestety nei siega az tak
            daleko.... Pozdrawiam ;)
            • Gość: MiM Re: najlepsze partie w Trauguttcie IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 18:47
              TO jest prowokacja:), ale to chyba nie chodzi o zasięg władzy tylko o sens postów. Jak do tej pory zauważyłem jedynie sporadyczne nadużywanie tzw. wulgaryzmów. Serdecznie pozdrawiam responedenta i dziękuję za pamięć.
    • Gość: Olej olej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:43
      mam prosbe jezli chce ktos dyskutowac na moj temat to bede bardzo wdzieczny
      jezeli zrobi to w mojej obecnosci najlepiej w szkole a nie na takim forum - !!!
      • Gość: OLIWA <ROTFL> Re: olej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:59
    • Gość: Dziwna faktycznie Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka