Dodaj do ulubionych

Wdowczyk zostaje w Kielcach?

04.12.04, 01:15

Sobota, 2004-12-04 00:11
- Nie opuszczam Kolportera Korony i być może tak zostanie - powiedział
Dariusz Wdowczyk zapytany przez reportera Polsatu Sport o to, czy nie żal mu
rozstawać się z drużyną. "Wdowiec" wedle wcześniejszych informacji już od
poniedziałku miał pracować na Łazienkowskiej, jednak teraz wydaje się to
wątpliwie.

Przeszkodą jaka stanęła na drodze działaczom Legii w zatrudnieniu Wdowczyka
mogły okazać się sumy odstępnego jakie podyktowała Korona za zerwanie
kontraktu. Wdowczyk miałby zapłacić 200 tys. złotych, a jego asystent Andrzej
Woźniak, który razem z nim przyszedłby do Legii 50 tys. złotych.

Korona Kielce pokonała dziś Górnik Łęczna 2:0 i tym samym zapewniała sobie
awans do kolejnej fazy Pucharu Polski.

autor: Jan Szurek
źródło: interia.pl

www.legia.net

Czy ktos ma pojecie o co chodzi???
Czekaja czy Cupial wywali Kacperczaka???
W kazdym razie te poszukiwania trenera to juz wiecej niz parodia .
Obserwuj wątek
    • mike_ nie został..... 04.12.04, 22:29
      ..w Kielcach. Dziś Korona zakończyłą z nim współpracę. A co to może oznaczać:
      chyba tylko jedno: (L) podpisze z nim umowe i od nowego roku mamy nowego trenera
      • atob Re: nie został..... 04.12.04, 23:16
        "Negocjacje z Legią zostały definitywnie zakończone. Nie doszliśmy do
        porozumienia, więc na pewno teraz nie zostanę trenerem Legii. Gdyby kluczowa
        decyzja Kolportera Korony o rezygnacji z odszkodowania zapadła wczoraj,
        prawdopodobnie wówczas podpisałbym umowę z Legią" - powiedział PAP Dariusz
        Wdowczyk.

To legia go zalatwila stracil dobrze platna posade i...zostal na lodzie .
        Mozna bylo nie byc za tym zeby byl trenerem L ale jezeli dzialecze L zawinili
        tto bardzo nieladnie .Mowie to obiektywnie
        • mike_ Re: nie został..... 05.12.04, 10:06
          No nie wiem. Negocjacje negocjacjami a podawanie niektórych informacji przez
          prasę nigdy nie daje pełnego obrazu. Moim zdaniem nie do końca jest tak jak to
          opisała GW. Ale o tym przekonamy sie w ciągu najbliższych kilku dni.
          • Gość: kixx Re: nie został..... IP: *.acn.waw.pl 05.12.04, 11:50
            tylko dwie uwagi
            1.Dziwie sie troche wlascicielowi Korony ze zrezygnowal z odszkodowania za
            rozwiazanie kontraktu,no chyba ze od poczatku wiedzial ,ze ten punkt umowy jest
            wpisany tylko ku ozdobie
            2.Sadze,ze w kwestii prowadzenia Legii przez Wdowczyka nie powiedziano jeszcze
            ostatniego slowa

• patryg1 Re: nie został..... 05.12.04, 13:16
              Dla mnie jak narazie to zarząd Legii zachował się nie fair. Moje odczucie jest
              takie że Wdowczyk dostał ustne zapewnienie od prezesa Zygo bądź innego
              "ważniaka" że zapłacą tę kwotę. Wdowiec uwierzył, a jak to z naszym zarządem
              jest, sprawa się skomplikowała i wyszły z kasy nici. Na dzień dzisiejszy trener
              został na lodzie. Ale może kixx ,a rację......
              • atob Wdowczyk nie zostal...ale przemowil 06.12.04, 14:36
                www.legialive.pl/wywiad.php?WywiadID=13080
                Oj pachnie mi tutaj Kasperczakiem oj pachnie .
                Albo wyszli z zalozenia ze strat z rundy jesiennej nie da sie odrobic i
                postanowili pozostawic Zielinskiego.Ale to nie jest wedlug mnie dobra opcja
                zeby on byl trenerem. Przynajmniej nie w zalozeniu ze mialby grac a sam
                potwierdzil ze jeszcze przez jakis czas ma ochote wystepowac na boisku.
                Ale najgorsze jet to ze przygotowania do sezonu powinien juz prowadzic nowy
                trener bo taka niepewnosc chyba dobrze nie wplywa na zawodnikow. A juz parodia
                byloby przyjscie nowego trenera dopiero po przerwie zimowej.Choc wtedy on
                mialby wynowke w razie gorszej gry ze to nie on przygotowywal zespol.
                • atob Wdowczyk nie zostal ale przemowil Walter tym razem 06.12.04, 15:20
                  hehe niedlugo bedzie mozna napisac scenariusz telenoweli brazyliskiej .

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041206/sport/sport_a_10.html
                  • hols11 Re: Wdowczyk nie zostal ale przemowil Walter tym 06.12.04, 21:02
                    Dla mnie ten pomysł z Jackiem Zielińskim jako trenerem na wiosnę to nie
                    najlepszy pomysł. Po pierwsze tracimy bardzo dobrego obrońcę(bo chyba nie będzie
                    to grający trener, albo o czymś nie wiem), a po drugie to poziom zależy głównie
                    od zawodników , a że nie mamy co się spodziewać znaczących transferów tej zimy
                    zasugerował w wywiadzie Wdowczyk. Poza tym jak pokazały ostatnie mecze Legii,
                    wcale nie jest tak pięknie jak to było zaraz po derbach. Dziwi mnie takie
                    zachowanie naszych władz, pachnie mi to amatorką szczególnie Waltera i
                    Wejcherta, bo Zyho to marionetka, na którego będzie można ewntualnie w
                    przyszłości zwalić całą winę.
                    • atob Re: Wdowczyk nie zostal ale przemowil Walter tym 06.12.04, 22:49
                      Z najnowszych {dzisiejszych}wiesci wynika ze Zielu konczy zabawe w gre i bierze
                      sie za trenerke.Mimo calego szcunku dla niego nie uwazam go za dobrego
                      kandydata.
                      I co najmniej dziwnym jest przeskok w ciagu pol roku z zawodnika na trenera
                      czolowego zespolu pierwszoligowego. Moze bardziej naturalna koleja rzeczy
                      bylaby pierw posada trenara rezerw ?
                      • mike_ ........... 06.12.04, 23:18
                        Może nie rezerw ale chociazby asystenta....
                        jakoś nie jestem optymistą pod tym względem. Choć mam nadzieję, że Zielu mnie
                        zadzwiwi in plus. Oby. I liczę że wywali paru kopaczy (m.in Dudek) z (L).
                        Cóż....jednak sporo będziemy musieli zaczekać żeby sprawdzić czy decyzja dobra -
                        pierwsze mecze na wiosną. A poza tym od kogo mają sie młodzi uczyć
                        (rzeźniczak)...od Choto, Szali czy kiełbowicza?? u boku Ziela sporo by
                        skorzystali a tak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka