Dodaj do ulubionych

S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko.

07.12.04, 13:24
A może któś z tej podstawówki sie odezwie..
Obserwuj wątek
    • lolka11 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 13.12.04, 08:36
      Hei,

Tu rocznik 75, klasa "B" wychowawczymi p. Czarnecka.
      A ty z ktorej klasy???

Dorota
      • jaczarownica Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 14.12.04, 10:55
        Ja klasa A..P Dorobek :-))))
        Pozdrawiam
        Monika
        • lolka11 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 14.12.04, 12:02
          Mysle, ze sie znamy z widzenia. A gdzie mieszkasz ew.mieszkalas. Ja na
          Jaszowieckiej.

Dorota
          • jaczarownica Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 14.12.04, 20:56
            Mieszkałam na Powsińskiej..napewno sie znamy ..
            Miałam nawet koleżankę Dorotę z Jaszowieckiej...razem chodziłyśmy do
            przedszkola a potem do równoległej klasy..nie bede podawała nazwiska na
            forum..ale może to Ty !!! :-))
            Pozdrawiam
            • lolka11 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 15.12.04, 08:03
              Napisalam na priva....

Dorota
              • jaczarownica Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 15.12.04, 12:28
                ja tez napisałam :-)
                • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 08.01.05, 06:50
                  Dolacze do Was, bo napisalas, ze nie tylko rocznik 75 :-) Ja jestem rocznik 74, klasa C (pani Iwanow,
                  pozniej Graczkowska)
                  Pozdrawiam
                  • lolka11 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 08.01.05, 11:53
                    Witaj w klubie...

Dorota
                    • agaciorek1 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 06.02.05, 03:14
                      Witam, ja jestem zrocznika 74 klasa d powadząca p. Adamczeska-chemia, może
                      trzeba się zebrać, pokrewne roczniki zebrać? Pozdrawiam Agata Z Jaszowieckiej
                      • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 06.02.05, 06:14
                        Agata, znam Cie, nie wiem, czy Ty mnie pamietasz, ja jestem z klasy C, jak
                        pisalam wyzej, mialysmy razem wf-pozdrawiam, Ola
                        • cezarx Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 06.02.05, 12:29
                          To teraz ja
                          Rocznik 80
                          ale nie pamietam nazwiska wy wych to byłą ta co prowadziłą sklepik
                          Jarzębska ????
                          A klasa D :))))))))
                          Pozdrawiam
                        • agaciorek1 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 15.02.05, 23:31
                          Witam! Olu pamiętam, Dorotko z Renatą K. chodziłaś do klasy, ja miałam rudego
                          ratrerka.Pozdrawiam Agata
                          • lolka11 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 16.02.05, 12:37
                            Hei,:)
                            Zgadza sie z Renata chodzilam do klasy. A ty z dwiema Goskami.
                            Mieszkasz jeszcze na Jaszowieckiej?
                            Fajnie tak sobie odnalezc starych znajomych...

Pozdrowienia
                            Dorota
                          • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 16.02.05, 16:20
                            Ciesze sie :-) Moze jeszcze ktos z naszego rocznika tu zabladzi...
                            • staua Dorota 17.02.05, 18:12
                              Pomyslalam troche po poscie Agaty i tez Cie pamietam, w Twojej klasie byla Kasia D. z mojego bloku
                              (Bernardynska).
                              Fajnie tak sobie pocwiczyc pamiec, myslac o podstawowce...
                              Pozdrawiam
                              Ola
                              • staua Tylko 17.02.05, 18:12
                                z jakoiegos powodu myslalam, ze wychowawczyniw Twojej klasy byla p. Walicka od matematyki...
                                • lolka11 Re: Tylko 18.02.05, 10:55
                                  Oj nie, ale z jej synem chodzilam do klasy.
                                  A masz moze jakis kontakt z Kasia? Duzo osob z mojej klasy mieszkalo na
                                  Bernardynskiej. Ciekawa jestem co u nich slychac...

Jeszcze raz pozdrawiam
                                  Dorota
                                  • staua Re: Tylko 20.02.05, 23:31
                                    Kontaktu nie mam, widuje ja, jak jestem u mamy, w lecie ja widzialam, mieszka z
                                    rodzicami i coreczka, wyglada super, tak samo szczupla, jak dawniej...
                                    To pewnie ze wzgledu na syna skojarzylo mi sie z p. Walicka. To juz przeciez 15
                                    lat temu...
                      • lolka11 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 11.02.05, 08:51
                        Hei,

Agata, a ty nie mialas jamnika???

Pozdrowienia
                        Dorota tez z Jaszowieckiej....
                        • lolka11 oj, to bylo do Agaty... 11.02.05, 08:52
                • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 17.02.05, 18:14
                  Moniak, Ciebie tez kojarze i Ty na pewno mnie tez, zobacz nizej.
                  Pozdrawiam
                  Ola
                  PS. Nie wiesz, co sie stalo z Anka Kudlaciak? Ona byla w Twojej klasie, prawda? Kiedys widywalam ja
                  czesto na Powsinskiej, ale ostatnio, jak tam bywam, to nie widze, a to charakterystyczna postac :-)
                  • lolka11 Staua 18.02.05, 10:58
                    Ja tez chce Ciebie kojarzyc, jak mam to zrobic?

Dorota
                    • staua Re: Staua 20.02.05, 23:32
                      Mnie chyba latwo bylo zapomniec - bylam takim najwiekszym kujonem z klasy "c"
                      rok wyzej od Ciebie, mam na imie Ola :-)
    • mvitti Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 11.02.05, 00:28
      A ja rocznik 81, w poczatkowym pani kasznia (najpiękniejsza na świecie ale i
      niezbyt rozgarnięta), potem pani rychlik, klasa c.
      • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 11.02.05, 22:54
        Bardzo lubilam pania Rychlik, od czasu chemii z nia lubie chemie tak, ze poszlam do biol-chemu, a
        potem co prawda na biologie, ale ze specjalnoscia w biochemii i zostalam biochemikiem (i naprawde
        nysle, ze jej to wszystko zawdzieczam). Slyszalam, ze zostala dyrektorka...
        • mvitti Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 13.02.05, 02:12
          Ja też ją lubilam. I potem już w liceum jako że umyslem ścislym nie byla i z
          chemia problemy miewalam to zglosilam się do nie po pomoc, żwietni wszystko mi
          tlumaczyla, same piątki potem mialam, a potrzebowala na to chwilki.
          • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 13.02.05, 03:21
            Ostatnio wlasnie o niej myslalam, chyba jak bede w Warszawie nastepnym razem (o
            ile to nie beda wakacje) to sie wybiore do szkoly, choc nie wiem, czy mnie
            pamieta po 15 latach :-)
            • agaciorek1 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 17.02.05, 22:28
              Witam, uczęszczałam do klasy z dwiema Małgosiami kończąc 8d, Ania Kudłaciak
              krąży, ostatnio ją widziałam, podobno ma dzidziusia (z kierowcą autobusu -
              plotki?!)Pozdrawiam Olę i Dorotę
              • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 20.02.05, 23:35
                No wiec to moze byc prawda z tym kierowca - ostatni raz, kiedy widzialam Anke,
                wlasnie jezdzila w kolko autobusami za barierka odgradzajaca kierowce,
                przechwalala mi sie wtedy swoimi wyczynami seksualnymi z ktoryms z nich (ale
                nie myslalam, ze to prawda :-))ona miala duza wyobraznie...
                Agata, a z Malgosiami wiesz, co sie dzieje?
                Widzialam na innym forum, ze chodzilas do Dabrowskiego, chodzilo tam mnostwo
                moich znajomych, a co robisz teraz?
    • jaczarownica Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 23.02.05, 18:10
      A ja tak dawno tu nie zaglądałam i ku zaskoczeniu miłemu stwierdszam iż grono
      znajomych z 292 sie powiększyło.
      Fajnie.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • greg_j Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 23.03.05, 17:49
        a ja tez chodzilem do 292. konczylem w 1989 roku (data łatwa do
        zapamiętania ;) i mieszkałem wtedy na ul Urle! pozdrawiam
        to była klasa 8b i wychowawczynią była Pani od matmy.
        a rocznik jestem też 75, tylko poszedłem 1 rok wczesniej do szkoły.
    • dotka29 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 23.03.05, 20:58
      ja tez sie dopisuje jestem z 8b rocznik ukonczenia 89, tak jak greg i Dorotka :)
      mieszkalam na korczynskiej, greg a jak masz na imie ? :) na urle nie mieszkalo
      tak duzo chlopakow z naszej klasy, chyba tylko Bartek i Michal z tego co
      pamietam , a mam skleroze ;)
      • greg_j Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 23.03.05, 23:02
        na imie mam greg ;) a z rocznikami, dotka 29 chyba sie pomlilas torszke - 8b
        Twoja wydaje mi sie o rok mlodsza od mojej -czyli 90 koniec. Znam Bartka i on
        chodzil o rok później. do mojej 8b chodzil Marcin i 2 Marki z ul. urle.
        pozdro!
        ps -korczynska - w wierzowcach ? kiedys chodzilem tam do klubu modelarskiego -
        i byl chyba klub seniora czy cos takiego. dobrze kojarze?
        • dotka29 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 24.03.05, 22:28
          greg a to jednak sie pomylilam , faktycznie, stare dzieje nnie pamietam juz
          dokladnie w ktorym roku konczylam ;) ja na korczynska chyba nr6 chodzilam do
          klubiku "Miki" okropnie nie lubilam bo przymuszali do odrabiania lekcji :)
    • m.bialasik Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 24.03.05, 19:47
      Ja też, ze SP 292, ale rocznik dużo starszy ....yyyyy; obawiam się, że jeden z
      pierwszych w tej szkole. Moją pierwszą wychowawczynią była p. Szymańska, a
      potem p. Czernecka.
      Pozdrawiam,
      M.
      • mvitti Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 02.04.05, 00:01
        czarnecka czyli histroryczka co chodzila w czerwonych rajstopach i byla
        walnięta???
        • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 03.04.05, 00:06
          Nie, p. Czarnecka uczyla fizyki :-)
          A z historyczek - mnie uczyla p. Gorecka, wychowawczyni klasy ë w moim
          roczniku, i tez bardzo dobrze ja wspominam. Chyba zle wspominam tylko pania
          Sijke uczaca zpt (ale moze dlatego, ze byl to bezsensowny przedmiot)
          • m.bialasik Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 03.04.05, 19:21
            No właśnie, p. Czarnecka, a nie Czernecka - a jednak pamięć już nie ta, wiek
            robi swoje;). Panią Górecką też bardzo lubiałam, a najbardziej bałam się p.
            Tereski ze świetlicy ;).
            m.bialasik
            • mvitti Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 03.04.05, 23:48
              pani od zpt to rzeczywiście byla dziwna postać...a pani od swietlicy, taka
              stara ropucha to jak bylam w peirwaszej klasie mnie po korytarzu ganiala, bo
              bawilismy sie z kolegą w berka i przez nią ze starchu ucieklam ze szkoly,
              zostawiając kurtke i plecak, i taka zmarxnięta czekala pod blokiem na mammę...
            • mbk2 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 08.04.05, 19:59
              napisałam "lubiałam"? he! he! He!
              • beti197705 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 21.07.05, 10:45
                Witam ja jestem z rocznika 77 i bardzo miło wspominam moją klasę "A" i wogóle
                szkołę.
                Dzięki matematyce prowadzonej na dobrym poziomie nie miałam problemów ani w
                szkole średniej ani na studiach z matmą i przedmiotami od niej pochodnymi.
                Nie pamietam juz nazwiska matematyczki ale pamietam że zawzse chodziła w
                spodniach chyab Oleksy się nazywała i generalnie wszyscy czuli przed nią
                respekt dobrze tłumaczyła ale i dużo wymagała. Potem w 7 i 8 klasie przejoł nas
                Pan Tuczyński i z nim było już gożej głównie dlatego że go lekcewarzono.
                Inni nauczyciele których też miło wspominam to oczywiście Pani Rychlik
                (chemia); Przybylska (wf); a nie miło Panią od Fizyki co zdecydowanie folgowała
                chłopcom a zawsze jak się na kogos uwzieła to była jakas dziewczyna.
                Moją wychowczynią była Pani od rosyjskiego i nasza salą była ta sala z
                tablicami z odmianami różnych czasowników i własno ręcznie przyczyniłam się
                kiedyś do jej wymalowania w różne malunki ale pewnie nic już po nich nie
                zostało.
                Nasza klasa kiedyś wymalowała dwie brzydkie drewniane szafy w postacie ruskiej
                baby i chłopa oraz coś w rodzaju pejzażu powstał na tylnej ścianie, ja
                natomiast rysowałam żółwie jednego na wysepce pod palmą a drugiego tez przy
                tablicy ale nie pamietam jak wygladał.
                Do mojej klasy chodzili min.Marta Duś (z którą nadal mam kontakt) Ania
                Wierzbicka (z nia tez) Dorota Borowska, Asia Dąbek, Asia Witak, Sylwia
                Popławska, Tomek i Asia Mulik, Tomasz Furman, Przemysław Misiak, Maciek Botwin,
                Tomasz Lupa, Żaneta Cyran, Monika Gież, ale to tylko garstka jaką pamietam
                reszte nazwisk juz zapomniałam.
                Ale może ktoś jeszcze inne osoby przypomni z mojej klasy.
                Pozdrawiam Beata Woźniak

• staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 25.07.05, 17:19
                  Czesc, Beata,
                  nie wiem, czy mnie skojarzylas, ale znasz moja siostre Anie, ktora chodzila w Twoim roczniku do
                  klasny B i przyjaznila sie z Marta Dus rowniez :-) Ja Ciebie w kazdym razie pamietam bardzo dobrze.
                  Co teraz u Ciebie slychac?
                  Pozdrawiam,
                  Ola
                  • beti197705 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 26.07.05, 12:32
                    Cześć Olu
                    Coś mi sie kojaży Ania przyjaciła Marty razem chodziłyśmy we trzy też do
                    przedszkola na bernardyńską - ciebie troszkę mniej pamiętam ale pamiętam że
                    mieszkałyście obok bloku Marty bliżej w stronę kościoła.
                    U mnie wszystko w pożądku od 3 lat jestem szczęśliwą mężatką i od 1,5 mamą
                    małego Kajtusia.
                    Po wyjściu za mąż wyprowadziłam sie na Tarchomin ale mam nadzieję że do końca
                    tego roku zpowrotem wróce na Sadybę i chciałabym aby mój synek również chodził
                    do przedszkola na Bernardyńską i do mojej-naszej szkoły.
                    A zawodowo to od 8 lat pracuje w tej samej firmie jako księgwa skończyłam
                    studia w tym kierunku i generalnie lubie swoją pracę, ludzi z którymi pracuję
                    także naprawdę jestem zadowolona.
                    A jak Tobie się wiedzie? Czy może udało Ci się podtrzymać jakieś kontakty z
                    lat szkoły podstawowej czy osiedla.
                    Czy nadal mieszkasz na sadybie?
                    Pozdrawiam serdecznie ;-))))))
                    Beata
                    • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 26.07.05, 21:57
                      Tak, to wlasnie my, dokladnie, z Ania chodzilas do przedszkola, ona caly czas ma jakies zdjecia na
                      ktorych Ty jestes, dlatego tak dobrze Cie pamietam. Z Twojej klasy moge dorzucic jeszcze Arka
                      Nadworskiego :-) i byla jeszcze jakas Kasia C...???? od wczoraj sobie usiluje przypomniec jej nazwisko,
                      ale nie moge.
                      Ja i Ania juz niestety wyprowadzilysmy sie z Sadyby, tylko nasza mama tam jeszcze mieszka, szkoda,
                      no ale coz. Anka mieszka z mezem w Mysiadle, prawie naprzeciwko Auchan, a ja siedem lat temu
                      wyjechalam z Polski, dlatego pisze na forum :-) Moj maz nie jest Polakiem, ale wyjechalam po studiach,
                      sama i poznalam go dopiero pozniej, pracujemy naukowo na uniwersytecie (biochemia). Ani ja, ani
                      Anka dzieci nie mamy (jeszcze)
                      Anka ma czasem chyba (choc zdaje sie sporadycznie) kontakt z Marta, ale ja oczywiscie nie, choc
                      utrzymuje kontakty z jednym przyjacielem z mojej klasy, jest to jedyna osoba z podstawowki.
                      Pozdrawiam Cie rowniez, zazdroszcze przeprowadzki na Sadybe wkrotce!
                      • beti197705 Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 27.07.05, 11:19
                        Gratuluję kariery naukowej - napewno jest to bardzo ciekawa praca i odwagi na
                        przeprowadzenie się do innego kraju.
                        Tak faktycznie do mojej klasy na poczatku chodził Arek Nadworski a Kasia
                        Cerobska chodziła z Twoją siositra do klasy B.
                        Miło jest wiedzieć że gdzieś (jak się okazało w świecie) są osoby które nas
                        kiedys znały ale co więcej że nas cały czas pamietają i wspominają.
                        Ja też mam zdjęcia zarówno z przedszkola jak i ze szkoły i na tych z
                        przedszkola faktycznie czesto pojawia się Ania.
                        Pozdrów serdecznie Anię od mnie.
                        Życze Wam wszystkiego dobrego a jak byś miała ochotę przesłąć mi jakąś aktualną
                        waszą fotkę to bym sobie z ogromna przyjemnościa obejżała.
                        Pozdrawiam
                        Beti
                        • staua Re: S. P. 292 rocznik 75 i nie tylko. 27.07.05, 20:39
                          Dziekuje, lubie swoja prace, aczkolwiek odpowiedzialnosci w porownaniu z Twoja to ona ma zero :-)
                          Na pewno znajde jakies zdjecia (mam w innym komputerze) i wysle Ci na adres gazetowy. Jak masz
                          jakies swoje albo synka, to tez chetnie obejrze...
                          Dzieki za przypomnienie nazwiska tej Kasi, niesamowite, wszystko wylatuje z glowy po takim czasie.
                          Anke pozdrowie na pewno! A wiesz, jakie zdjecie najbardziej mi utkwilo w glowie, nie wiem, czy je
                          mialas, ale Anka miala zdjecie juz ze szkoly z jakiegos balu przebierancow z Toba!
                          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka