Dodaj do ulubionych

info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszkania

31.01.05, 17:37
Drodzy,
Catalina polecila mi projektantke, dysponujaca wlasna ekipa budowlana, ktora
rzekomo miala mi pomoc w aranzacji i wykonczeniu mieszkania. Niestety osoba
ta okazala sie niekompetentna, bez odpowiednich uprawnien (chociaz
oswiadczyla, ze takie posiada), bez dobrych fachwcow oraz, co chyba w tym
wszystkim najgorsze, bez odrobiny kultury osobistej. Wiem, ze znalezienie
dobrej ekipy to jak szukanie igly w stogu siana... ale jesli Wam tez
zaproponowano skorzystanie z uslug firmy Ave Art, ktorej wlascicielka jest
pani Tworos, to prosze przemyslcie jescze raz ta oferte bo to moze byc wasz
najgorszy remont w zyciu.

pisze to tylko z powodu takiego, ze wiem iz Catalina dalej podtrzymyje
kontakt z ta pania i co wiecej poleca ja nowym klientom (jak na razie wiem,
ze ma cos robic w budynku C) - jesli ktos z Was pragnie poznac szczegoly,
dajcie znac :)
Obserwuj wątek
    • ppppp1 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 31.01.05, 18:32
      Ja mam gościa,który jest naprawdę dobry.Robił mi juz dwa mieszkania.
      • freigeist Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 31.01.05, 22:05
        Też mam niezłą ekipę. Dwóch chłopaków + ich podwykonawcy. Polecam, robili
        mieszkanie mnie, mojemu bratu, niektóre rzeczy w biurze. W razie potrzeby służę
        kontaktem.
      • dev_nul Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 02.02.05, 14:05
        A nam mieszkanie wykańczał pan Marek Toruń, również szeroko polecany przez
        Catalinę. Jesteśmy naprawdę zadowoleni z jakości pracy. Tempo co prawda mogło
        być szybsze, ale zarówno jakość, jak i cena okazały się satysfakcjonujące.
    • aindrian Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 02.02.05, 10:31
      Ekipy polecane przez Catalinę to temat rzeka - nam jeden pan zaśpiewał za
      wyburzenie dwóch ścianek i postawienie ich w innym miejscu jakieś 9000 zeta.
      Ale mamy już ekpię, która nie jest może aż tak dowcipna, ale za to bardzo
      sprawna i solidna. Chłopaki pracują od rana do nocy w tempie strusia
      pędziwiatra. Robią absolutnie wszystko (nie ci sami, ale zespół). Gdyby ktoś
      potrzebował namiarów - służe. 603 123 302
    • wenus2005 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 02.02.05, 13:40
      A macie moze sprawdzonych parkieciarzy...?
      • zzrobert też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 16:40
        by "przy okazji" drobne prace nam zrobił jak już będzie na osiedlu.
        • freigeist Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 21:21
          Mam parkieciarzy, troche trzeba ich pilnować, ale położyli: w moim biurze
          parkiet dąb, u mnie merbau dechy i przemysłówkę "na dziko" a u mojego
          pracownika przemysłówkę jesion "w paski". Moim zdaniem jest dobrze ze
          wskazaniem na bardzo dobrze. Trzeba im tylko jasno powiedzieć czego się
          oczekuje. Aha, i chyba lepiej zaufać "chemii", którą polecają i stosują a nie
          kupować samemu np. w DLH. 602 309 267
          • wenus2005 Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 21:28
            No wlasnie o ta "chemie" chodzi. Moja poprzednia ekipa polozyla mi lakier,
            ktory po 2 miesiacach popekal, hmmm...
            • freigeist Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 21:51
              Pozostaje ci chyba przemęczyć się z tym co masz , a kiedy już nie dasz rady
              dłużej zcyklinować lakier i położyć nowy. Fachowcy, o których
              pisałem "odświeżali" w moim biurze dwa pomieszczenia, w których był stary
              parkiet. Po cyklinowaniu zaszpachlowali całość, wycyklinowali i polakierowali.
              Jest dobrze. Ważne jest potem używanie odpowieniego preparatu przy myciu
              (dodaje się do wody). Przedłuża żywotność parkietu, sprawdziłem.
              • wenus2005 Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 22:00
                Chyba bede musiala jednak wycyklinowac calosc. Lakier popekal i drewno chyba
                zlapalo wilgoc bo sie deformuje :( a jakiego preparatu uzywasz?
                • freigeist Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 22:08
                  Lakier chyba o nazwie traffic firmy Bona a preparat ma konsystencję mleczka i
                  jest tej samej firmy, ale nalepka mi się oderwała. Kupiłem go na Bartyckiej. Po
                  zastosowaniu podłoga wygląda jak nowa (lekki połysk) ale po kilku przetarciach
                  mopem jest znów półmat. Usuwa też drobne rysy, o które przy dzieciach nie
                  trudno. A w łazienkach (też mam drewno, merbau) mam tzw. olej syntetyczny.
                  Sprawuje się dobrze. Miałem kłopoty z olejem naturalnym, stąd konieczność
                  zmycia go, ponownego przeszlifowania i położenia syntetycznego.
                  • wenus2005 Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 02.02.05, 23:09
                    Super! dzieki za info :) myslisz, ze moglbys podac namiar do tych parkietowcow?
                    • freigeist Re: też potrzebujemy fachowca od podłóg 03.02.05, 10:40
                      Jasne! Wyślij mi swój numer komórki na adres freigeist@o2.pl albo podaj swój
                      adres mailowy.
    • wnetrza Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 11.04.05, 21:02
      Witam Wszystkich,a w szczególności drogą Wenus czyli Panią Stawniak,skoro już
      tak potrzeba z nazwiska.O najgorszym remoncie w życiu to napewno ja mogę
      powiedzieć,ponieważ był to z pewnością największy i mam nadzieję ostatni taki
      stres dla nas architektów jak i dla wszystkich,którzy mieli niewątpliwą okazję
      zetknąć się z Wenus.Nie tylko nerwy,ale i znaczne co tu ukrywać straty
      finansowe-klienci do tej pory nie zapłacili 7 tys.złotych.Na szczęście
      dysponuję projektem oraz zdjęciami z mieszkania Wenus, także na życzenie
      każdego z Państwa prześlę,tak abyście mogli sami ocenić od projektu,aż po finał
      jak się sprawy miały.Ostatnia sprawa-kultury osobistej,pozostawiam to bez
      komentarza,tak będzie najlepiej.Tym z Państwa,którzy postanowią skorzystać z
      moich usług proponuję obejrzenie mieszkania w budynku C-JEST JUŻ UKOŃCZONE BEZ
      PROBLEMU!atakzepolecam wizytę w moich biurach:Warszawa ul.Bartycka
      116 /GENBUD/,Al.Jerozolimskie 179/BLUE CITY/,Al.Jerozolimskie 185/TTW OPEX/
      pozdrawiam
      • lohengrin77 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 12.04.05, 14:41
        A fe. Nie znam sprawy, ale widzę, że wchodzimy w szantażo-przepychanki o
        charakterze zniesławiającym.
        • wnetrza Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 13.04.05, 19:13
          witam,no właśnie.od tego trzeba zacząć,a kto jest niby a fe?ja myślę,że ten co
          zaczął...każdy ma prawo do obrony.nie pozwolę zmarnować kilku lat swojej pracy
          i pracy wielu innych osób .Też jest mi przykro,że tak to się odbywa z
          partyzantki,ale ta Wenus z morskiej piany to napewno nie wyszła.pozdrawiam
          • lohengrin77 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 13.04.05, 23:08
            (paw)
            • anna6666 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 14.04.05, 11:17
              ...
    • e1140010 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 14.04.05, 20:54
      Wenus, jeśli poszukujesz dobrego glazurnika/elektryka, to z całą pewnością mogę
      polecić C swojego, z budynku C:-) Ania
      • anna6666 Re: info dla tych, ktorzy wykanczaja swoje mieszk 14.04.05, 21:20
        Co to znaczy e1140010?
    • deecar potwierdzam niestety 19.04.05, 12:40
      informacje o tej firmie i totalnym braku profesjonalizmu. Na szczescie w pore
      udalo mi sie wycofac - dzieki temu te same materialy mam o 10 do 30 % taniej niz
      probowala mi wcisnac wspomniana firma. Na robociznie oszczedzilam ok. 15 tysiecy
      (za te same prace). Tej pani zdecydowanie pomylily sie epoki - wymyslanie
      klientowi raczej nie przysporzy jej zlecen...
      Przypuszczam, ze ten klient, ktoremu skonczyla mieszkanie, nie ma zielonego
      pojecia ile przeplacil albo bylo mu wszystko jedno.
      Tez mam pare ciekawych historyjek na temat, jak ktos chce :-) Przykladowo moge
      powiedziec, ze pani umyslila sobie szafke narozna z 6,5 tys. netto do wc - i
      stwierdzila, ze JA NIE MOGE MIEC INNEJ SZAFKI, BO ONA DOPASOWALA CALA KONCEPCJE
      WYSTROJU MIESZKANIA DO TEGO MEBLA :-) LOL Teraz na szczescie moge sie z tewgo
      wszystkiego smiac i wnukom kiedys opowiadac :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka