Dodaj do ulubionych

Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p. 182

13.06.02, 09:58
Patrzę na linię 182.
Od strony Okęcia do Metra Wierzbno jedzie sporo osób, po czym wszyscy na
Wierzbnie wysiadają. Ostatnio stwierdziłem, że masa ludzi od Puławskiej musi
pieszo iść Idzikowskiego, bo nic tam nie jeździ.
A zatem.
Z linii 382 zrobić linię całotygodniową typu 1xx.
Linię 182 od Wierzbna puścić Woronicza-Puławską-Idzikowskiego-Witosa-Trasa
Siekierkowska-Wał Miedz.-Fieldorfa "Nila"-Zamieniecka-Grochowska-Wiatraczna
Obserwuj wątek
    • Gość: iwo Re: Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p. 182 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 17:02
      Autobusy nie mogą jeździć Idzikowskiego, ponieważ tuż przy Puławskiej jest
      stromy wjazd pod górę. Na dodatek są tam dwa ostre zakręty (jak dla autobusu).
      Gdy autobus wykręcałby z Puławskiej w Idzikowskiego i zacząłby zjeżdżać z
      górki, wystarczyłaby chwila nieuwagi kierowcy, a doszłoby do katastrofy -
      mugłby spaść ze skarpy.
      Poza tym wczasie zimy (kiedy jezdnie są oblodzone)kilku-tonowy pojazd po prostu
      nie wjechałby pod górę. :(
      • sloggi Re: Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p. 182 13.06.02, 17:07
        Gość portalu: iwo napisał(a):

> Autobusy nie mogą jeździć Idzikowskiego, ponieważ tuż przy Puławskiej jest
        > stromy wjazd pod górę. Na dodatek są tam dwa ostre zakręty (jak dla autobusu).
        > Gdy autobus wykręcałby z Puławskiej w Idzikowskiego i zacząłby zjeżdżać z
        > górki, wystarczyłaby chwila nieuwagi kierowcy, a doszłoby do katastrofy -
        > mugłby spaść ze skarpy.
        > Poza tym wczasie zimy (kiedy jezdnie są oblodzone)kilku-tonowy pojazd po prostu
        >
        > nie wjechałby pod górę. :(

Mylisz się, w Gdańsku kursuje linia 108, na Zaroślaku pokonuje dużo większy
        spadek. Podobnie, w tymże Gdańsku linia 115 na skręcie z Do Studzienki w
        Beethovena. Kursują na tych liniach zarówno przegubowe Ikarusy, jak i
        niskopodłogowe Neoplany.
        Czyli można.
        • Gość: stewald Re: Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p. 182 IP: *.mis 13.06.02, 22:43
          No właśnie a autobusy na Dolnej też pokonują skarpę i nie jest im za stromo?
          • Gość: iwo Re: Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p. 182 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 17:06
            To chyba nie byliście na Idzikowskiego???
            • Gość: stewald Re: Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p. 182 IP: *.mis 14.06.02, 19:23
              Mylisz się ja byłem.
              • Gość: Pawcio Re: Czemu Idzikowskiego nie jeżdzą autobusy ?-n.p IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 17:08
                Za JAKIŚ czas mają wybudować ul. Beethovena. Nie znam dokładnie planów ale mam
                nadzieję, że dociągną ją jakoś sewnsownie do Puławskiej. Wtedy można by
                tamtędy puścić jakąś linię. Kiedyś coś się mówiło o przedłużeniu 406 na
                Grochów. Może tamtędy? A potem na Wiatraczną lub Witolin.
    • Gość: Wojtas Idzikowskiego IP: 2.1.* / *.pnu.com 15.10.02, 09:23
      Ta uliczka owszem to dobry łącznik między Puławską, a Witosa, lecz wydaje mi
      się, ze tamtędy to ludzie jeździć nie będą; owszem na pewnych odcinkach może
      tak. Tylko ciekawe których?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka