Gość: to ja Re: Chłopskie jadło IP: 217.153.133.* 18.03.05, 08:49 i znowu p.Nowak wykazał się,ogromną znajomoścją rzeczy,pomylić nazwisko załorzyciela jednej z ciekawszych sieci kulinarnych jest co najmniej nie na miejscu,tak jak większość opinii serwowanych nam co tydzień przez "znawce"(okazuje się że bywamy w dwóch różnych wymiarach,niby miejsce to samo tylko opis ma się nijak do tego co na talerzu). Szkoda że nikt z redakcji nie weryfikuje tych bzdur które wypisuje ekspert,coraz bardziej myśle że opisuje miejsca w których może nażreć sie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Chłopskie jadło 18.03.05, 10:19 noooo, Panie Macieju, Pana artykuł dał mi sporo do myślenia: historię odkłamuje! przyjmuję zatem do swojej wiadomości następujące fakty: wcale nie Kościuszko na Krakowskim Rynku przysięgę składał, tylko niejaki Sienkiewicz Jan.. w takim układzie "Trylogię" stworzył zapewne Henryk Kościuszko? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Nowak Re: Chłopskie jadło IP: *.fiberop.matgnet.com 18.03.05, 13:57 Tak, tak, tak. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Wlascicielem i zalozycielem Chlopskiego jadla jest Jan Kosciuszko. Przepisalem sie haniebnie. Jedyne, czym to tlumacze to perspektywa, w ktorej gdy jest sie Nowakiem wielkie, historyczne nazwiska budza taki respekt, taki bezbrzezny lek. Przepraszam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druszlak1 Re: Chłopskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:29 ale denne wytłumaczenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sulek33 Re: Chłopskie jadło 19.03.05, 00:15 Niestety, panie Macieju Pana recenzje są ogólnie mówiąc "średnio solidne". To "średnio" przez dawną sympatię do Pana artykułów. Redakcja chyba tego nie czyta (może i lepiej), ale chyba lepiej zamówcie w McDonaldzie (bo wiecie czego się spodziewać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Chłopskie jadło IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 19:14 W tym wypadku zgadzam sie z opina p.Nowaka, ze Chlopskie Jadlo to nie jest najlepsza kuchnia. Bo sa lepsze. To raczej moda na chlopski styl i duze porcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Chłopskie jadło IP: 193.24.201.* 31.10.06, 14:45 <a href="www.xxx.pl">www.xxx.pl</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Chłopskie jadło IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 23:32 Panie Maćku, wtopa straszna ale się zdaża... Mam nadzieję, że w nast. nrze "CJG" napisze Pan sprostowanie... Bo pan Jan K. miły człowiek ale porywczy i mimo, że Pan słusznej jest postury, to on chyba nieco słuszniejszej... I przecież nie warto sobie robić tyłów... A co do obsługi w Krakowie to się zgadzam... kiedyś dostałyśmy z dwiema koleżankami róże od kelnera... Pozdrawiam i życzę więcej czujności:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Chłopskie jadło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:52 Dyletanckie te recenzje na zasadzie smakowało-nie smakowało a głównie o atmosferce i subiektywnych wrażeniach typu "szatniarz miły, krzesła niewygodne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan nic Re: Chłopskie jadło to kelnerska pomyłka IP: *.devs.futuro.pl 21.03.05, 14:44 chłopskie jadło powinno sie zwać świńska prazonka z ziemniaków ludzie czy kelnerzy musza wyglądać jak chłopi oderwani od chlewa nie dośc ze jacys zamęczeni przez zycie to jeszcze ze skwaszonymi twarzami kto ich tam dobrał ?? przeciez o firmie swiadczy nie tylko jedzenie i wnetrze ale takze ludzie tam pracojący nawet najlepsza potrawa sporzadzona przez wysmienitego kucharza nie bedzie dobrze smakowac jeśli poda ja lekko znudzony zyciem wygolony na zapałe grubawy kelner z brudnymi paznokciami i roznoszacy za sobą woń nie potrawy a potu zmieszanego z papierosami ze o kobietach bez taktu juz nie wspomnę jak dla mnie ten lokal to pomyłka kelnerska bo jadło nawet smaczne ( ciekawe jak kucharze wyglądaja... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Chłopskie jadło to kelnerska pomyłka IP: *.crowley.pl 25.04.05, 19:04 panie nic pan był chyba w innej restauracji a ludzi w restauracji dobiera pewnie pan Kosciuszko ale nie kazdy może być tak piekny i miły jak pan i współczuje ze kelnerki i kelnerzy nie padli panu do kolan z jękiem zachwytu na pana widok,jak pewnie ma to miejsce w innych restauracjach.Ja spędziłem tam miłe chwile i nie żałuje,a obsługiwał mnie kelner którego pan opisuje oraz kelnerka i nie miałem żadnych zastrzeżeń co do zachowania i wyglądu oraz obsługi.A potrawy które zamówiłem bardzo mi smakowały ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Cłopskie jadło w hipermarketach IP: 83.238.0.* 21.03.05, 15:26 A zauważyliście, że w niektórych hipermarketach pojawiły się stoiska z częścią wyrobów pod marką Chłopskie Jadło. Ja niestety zauważyłem i ostatnio nawet kupiłem pasztet (dla spróbowania)w Carrefour w Reducie. Bardzo drogi (w porównaniu z innymi pasztetami). I miałem całą noc z głowy. Potworny ból brzucha. Nie spałem do 3 nad ranem. Myślę, że ten akurat rodzaj rozwijania działalności może przynieść grupie "Chłopskie Jadło" więcej szkody niż pożytku. Osobiście nigdy więcej nic takiego nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Chłopskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:32 Hm .. podziwiam opinie Pana Macieja ... jednakze wczorajsza wizyta w Chłopskim Jedle zakonczyła sie zgoła fatalnie. Chętnym na konsumpcje polecam wizytę w toalecie w.w. gdzie smród jakby w robotniczym hotelu z czasów PRL skutecznie zabija jakąkolwiek chęć konsumpcji... Zupy przesolone (a i tak najbardziej zjadliwe) , pierogi .. coz przydalo bym im się choć odrobina jakiegokolwiek smaku , szynka "pod czymś tam" .. zawitala guma ... placki z gulaszem mięsnym ... przypominaly raczej placki pod smalcem .. godny polecenia jest jedynie węgorz - dobry bo z paczki ... na miejscu restouratora schowal bym sie pod stół ... wracam na kibelek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: Chłopskie jadło IP: 193.0.91.* 01.04.05, 09:20 Oj, wstyd, panie Nowak. Nie dość, ze popełnił pan koszmarną gafę myląc z Sieniewiczem Jana Kościuszkę, powszechnie znanego w kraju i kojarzonego nawet przez ludzi słabo interesujących sie gastronomią, to jeszcze w dzisiejszym felietonie nie potrafił sie Pan do tego przyznać i przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minia Re: Chłopskie jadło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 23:44 a ja artykułu nie czytałam, ale i tach chłopskie jadło lubię i tyle!!! To w Krakowie i to w Warszawie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiziorek Re: Chłopskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:51 Byłam w Chłopskim Jadle, tym przy trasie na Myślenice (jest to pierwsza restauracja jaka powstała). Owszem jedzenie jest smaczne, ale jak na dosyć proste i niewyszukane potrawy uważam, iż jest tam drogo. Dodatkowo moją uwagę zwróciła taka oto praktyka; otóż do tych nie tanich potraw, chcąc przekąsić surówkę lub kiszonkę znowu muszę zapłacić!Nie są to przecież drogie towary więc powinny być ogólnodostępne i wliczone w cenę zamówienia. Bo którz skusi się na ogórka kwaszonego za 7 złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiziorek Re: Chłopskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:02 Nie chciałam na ten temat pisać, ale po lektórze innych czemu nie? Jestem zgodna co do opinii w kwesti WC. To koszmar! Niedojrze wspólny ten przybytek dla wszystkich, to do tego potwornie śmierdzący, obskurny, mały i zaraz przy sali jadalnej! Wątpliwa to przyjemność być tam usadowionym. Rozwój tej sieci zmierza w złym kierunku. Stawia na ilość, a nie jakość! A tu przecież nie o to chodzi, żeby za każdym rogiem było Chłopskie Jadło i nie było człowieka, który o nim nie słyszał lub nie był? Raczej po tych doświadczeniach będę wybierać inne miejsca, aby zjeść i być zadowolonym z całokształtu wizyty. Są jeszcze takie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
awe16 Re: Chłopskie jadło 25.04.05, 09:26 Byłam ostatnio w czwartek w restauracji Chłopskie Jadło z grupą znajomych. Musze powiedzieć że byłam bardzo zadowolna piękny wystrój siedzielismy w stoliku imitującym łóżko,bardzo dobre jedzenie i profesjonalna obsługa. Wróce tam na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania_29 Re: Chłopskie jadło IP: 5.3.1R* / *.prudential.com 25.04.05, 17:11 Bardzo drogo i średnio smacznie. Odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka25 Re: Chłopskie jadło 11.05.05, 10:43 Byłam i jadłam ;-) Samemu jedzeniu nie mam nic do zarzucenia choć trudno powiedzieć, by było szczególnie finezyjne - ot, zwykła polska kuchnia, dość ciężka, ale sycąca. Ceny warszawskie - na dwie osoby (mówię o pełnym zestawie - obiad z barem sałatkowym plus coś do picia) wydać trzeba średnio ok. 100 zł (przy okazji - po przyniesieniu dania kelner uprzejmie wskazuje stolik z sałatkami, ale dopiero na rachunku widać, iż przyjemność zjedzenia buraczków, kiszonej kapusty czy mizerii kosztuje 9 zł od osoby). Jeśli chodzi o wystrój to "może być", natomiast nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że to taki zakopiański falsyfikat w środku Warszawy - kwestia gustu... Wniosek końcowy: na miejscu właścicieli lokalu zastanowiłabym się nad usprawnieniem obsługi kelnerskiej. Na wchodzenie gości nie reagował nikt, choć na sali było kilku kelnerów. Część gości bezładnie wałęsała się między stolikami w poszukiwaniu miejsca, część po prostu wychodziła. Co ciekawe, na stolikach pozornie wolnych były kartki z napisem rezerwacja. Zagajony przez nas kelner uparł się, że nie ma miejsc i koniec. Dopiero po jakimś czasie przyznał, że pierwsze rezerwacje zaczynają się za dwie godziny... w tym czasie zdążylibyśmy zjeść obiad dwukrotnie (podejrzewam, że osoby, które zostały odprawione z kwitkiem, również). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyper Re: Chłopskie jadło IP: *.local.pl / 195.225.248.* 05.11.05, 15:56 Kupuję regularnie smalec, ale to co teraz produkujecie to namiastka smalcu. Dzisiaj kupiłem smalec w CARREFOUR Zakopianka w Krakowie i okazał się nie do zjedzenia - same skóry i takie tam różne. Postanowiłem go wytopić. Z 30 dkg uzyskałem 100 ml smalcu , reszta to niedopieczone skóry itp. Postanowiłem wytopić te skóry - zrobił się kolor brunatny. Wlałem to do tego smalcu i mam "chłopski smalec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyper Re: Chłopskie jadło IP: *.local.pl / 195.225.248.* 05.11.05, 16:09 Przesłałem przed chwilą opinię na temat smalcu. Chcę dodać jeszcze jedno: kawałki skwarków to 2x2x1,5 cm niedopieczonej skóry - może psy to lubią, ale jak to rozsmarowywać na chlebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Chłopskie jadło IP: *.ch.pw.edu.pl 09.12.05, 12:21 Szanowni Panstwo, zachecony swietna atmosfera w Panstwa restauracji w Warszawie w czasie obiadu weselnego mojego kolegi, postanowilem z zona zaprosic naszego goscia z Genewy na obiad do Panstwa restauracji. Wczoraj spotkalismy sie wiec w Chlopskim Jadle na Pl. Konstytucji liczac na mila obsluge i smaczna strawe w chlopskim stylu. Niestety srogo sie zawiedlismy. Otoz po pierwsze zamowiony grzany miod pitny w grudniowy wieczor powinien moim skromnym zdaniem miec temperature nieco wyzsza niz temperatura otoczenia.... Na moja uwage, kelner zareagowal spontanicznie: "a co miodek juz wystygl????! " - zaniemowilem! Wybralismy potrawy: 1.cielecina z grzybami na bialym winie porcja 30 deko ! 2. mieso z kloca czy jakos tam! nawet nie chce mi sie pamietac! 3. kawal ziobra z pieca w sosie ze sliwek przypadl na nieszczescie mojej zonie! Zamawiajac cielecine (35 pln porcja) dla siebie liczylem na solidny kawalek miesa z borowikami a nie pacie ze smietany z kawalkami cebuli, wiorkami grzybowymi i scinkami miesa ktore w gestestym "sosie" trudno bylo znalezc a dotego ziemniaczki osobno platne! O miesie z kloca (nazwa i cena 50 pln!) sugeruje niemal uczte po tym co zobaczylem na talerzu u mojego przyjaciela nawet nie pytalem go o smak tego kotlecika No i porazka totalna ziobro z pieca! to w rzeczywistosci kawalek tlustego boczku z piecioma kluseczkami slaskimi, a kucharz zamiast do pieca wlozyl go chyba do zamrazarki ! byl lodowaty w srodku!!! swoja droga ciekawa sprawa jak mozna w lodowce swiezo przygotowac "ziobro z pieca" kelner zabral oczywiscie "ziobro" i zapytal mojej zony czy ma ochote na cos innego, moze na jakis deserek! - chyba lody!! szefowa sali zapytala mnie w jakiej sprawie chce z nia rozmawiac w stylu " a Pan to w ogole w jakiej sprawie!" potem przy rachunku przeprosila to fakt, i zaproponaowala rabat ... rachunek po rabacie wynosil ..... 137 pln! zamiast do zobaczenia, mowie tej knajpie zegnajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Chłopskie jadło IP: *.chello.pl 05.01.06, 13:03 wiecie czemu kelnerzy mają was w d... dlatego że nie zostawiacie tipów a macie wymagania jak niedopieszczone księżniczki a 70 %pensji każdego kelnera barmana w Krakowie sa napiwki Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Chłopskie jadło 05.01.06, 13:54 stary - puknij sie w czolo - bo - najpierw klient cos otrzymuje a potem dopiero sie decyduje o napiwku. a nie odwrotnie, ze kelner sobie wedlug widzimisie ustala jaki napiwek dostanie i wedlug tego daje instrukcje kucharzowy zeby zrobil syf czy nie. swoja droga, mialem kolezanke - angielke - ktora miala jedna zasade - jezeli cos bylo nie tak, to nnie placila calego rachunku. a jezeli bylo OK, to dawala porzadne napiwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Chłopskie jadło IP: *.chello.pl 05.01.06, 13:06 jadam w chłopskim dośc często jedzenie jest ok obsługa też tylko o miejsce czasem trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyxa Re: Chłopskie jadło IP: *.chello.pl 12.01.06, 19:24 ja bardzo wszystkich przepraszam ,ale dla mnie osobiście ta restauracja to szczyt dobroci .żarcie pycha ,mimo że drogie.obsługa kapitalna,jak dla bardzo wymagającej osoby.miła atmosfera i wystrój wymagający znawstwa dobrego smaku ,moje gratulacje.POLECAM WSZYSTKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Kiepskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 19:28 warszawskie Chłopskie Jadło to spora pomyłka - porcje niewielkie (szczytem jest przekaska - sledz w smietanie z jabłkiem - dwa mikroskopijne kawalki suchawego sledzia w morzu cebuli), miesa zimnawe, dodatki (ziemniaki itp.) płatne dodatkowo, w zupach czuć kostkę rosołową, obsługa poniżej średniej... Albo kiedys mnie tak bardzo nie razilo, albo sie pogorszylo. No ale w koncu to teraz Sfinks -jakby nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Chłopskie jadło IP: 217.8.186.* 15.02.08, 15:59 restauracja to rozczarowanie 1. na obsługę czeka sie długo mimo że było pusto 2. jedzenie -niesmaczne, przesolone, nieświeze, z polproduktow z alberta chyba... 3. brudno- noz nieumyty... (smaczny jest tylko chleb z twarozkiem i smalcem) 4. nie zastanowilo mnie ze na sali bylo pusto... to chyba znaczy ze cos nie tak. dla odmiany w restauracji obok tłum. odwiedzilam ja rowniez w niedlugim czasie i... 1. obsluga super. 2. czysto 3. porcje -ogromne!!! 4.smaczne!!! 5. piwo duzo= duze naprawde 1 litr 7 pln. (promocja w poniedziałek) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: Chłopskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 17:08 Panie Macieju ! Panie Sienkiewicz...Kosciuszko...? NIE IDZCIE W TA DROGA ! Panie amator - Pan chodzi w poniedzialki, bo piwo po 7 zl? Ludzie! Yoz to jest osoba wladna oceny jakosci. Amator taniego piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Chłopskie jadło IP: *.chello.pl 16.02.08, 19:20 kwestia przypadku ze poniedzialek. moim skromnym zdaniem warto tam chodzic w kazdy dzien tygodnia. teraz planuje jakis wolny czwartek- ostrygi lub mule. p.s. nie uwazasz ze piwo w arszawie jest bardzo drogie w warszawie? do obiedu nie pije piwa. ale tlum mlodych ludzi... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Chłopskie jadło IP: *.compi.net.pl 17.08.08, 19:18 Zdecydowanie odradzam! Byłam niedawno ze znajomymi z zagranicy w Chłopskim jadle w Warszawie. Zabraliśmy naszych gości do tej restauracji ponieważ chcieli spróbować tradycyjnego polskiego jedzenia. To co nam podano było nie tylko niesmaczne i zimne, ale przede wszystkim nie miało nic wspólnego z polskim jedzeniem. Można to ew. nazwać wariacjami nt. polskiej kuchni i to wielce nieudanymi. Znajomi wyszli skrzywieni, a nam było przykro, że będą wspominać polską kuchnię jako wyjątkowe paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: Chłopskie jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:36 rozumiem. poszedles w ciemno. pierwszy raz w tym lokalu byles. i sie nie podobalo. ale, ze nie podobalo sie znajomym, ktorzy polskiej kuchni nie znali? skrzywili sie, bo to, co dostali nie bylo charakterystyczne dla polskiej kuchni? to moze zabierz Ich na Roztocze, poczestuj reczczoniakem? Moze wtedy docenia, ze to co dostali smakuje tak, jak powinno. Tak to jest jak sie krytykuje a sie nie zna .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: Chłopskie jadło IP: *.chello.pl 18.08.08, 21:03 Jakoś Polski, Sławetny schabowy dużo lepiej smakuje w knajpach małych miasteczek lub wsi niż w komerchach! W "chłopskim żarciu" byłem kilka razy, za każdym razem coraz gorzej. To obciach a nie restauracja! (nie ważne czy w krakowie czy warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scottie72 Re: Chłopskie jadło IP: 213.77.7.* 11.09.08, 13:18 Slowo odradzam to za malo. Wczoraj znajomi z pracy wyciagneli mnie na jedzenie i wodeczke. Zamowilismy dosc sporo jedzenia, pare butelek "Debowej" i "Wisniowki". Jesli chodzi o potrawy - wieprzowina nadziewana suszonymi sliwkami i czosnkiem sucha jak wior, porcja cokolwiek mikroskopijne. Najlepsze z tego wszystkiego byly ogorki kiszone. Przychodzi do placenia rachunku - zerkam na wydruk i zaskoczenie. Kwota 860 PLN i doliczone do tego 100 PLN za obsluge. Wkurza mnie takie cos, bo w karcie slowa nie ma o obligatoryjnym doliczaniu 13% do rachunku. Napiwki daje zawsze w okolicach 15%, wiec nie mam z tym problemu - ale nienawidze jak probuje sie przemycic cos takiego pod nosem - nie pozwalajac na podjecie decyzji samemu. Napiwek jest w koncu forma oceny pracy kuchni i kelnera. W tym przypadku ta ocena zostala wymuszona - zatem obsluga moze cie olac, kuchnia podac polowe porcji - a i tak napiwek sie nalezy. To chyba nie tak sie robi! Wracajac do tematu - kelnerka na moja prosbe o wytlumaczenie faktu dopisania tej kwoty do rachunku powiedziala "bo taki jest zwyczaj". Ciekawe to zwyczaje... ja nazywam takie wymuszenia oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Kostrzycki Chłopski "lunch" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 18:38 "Byłem właśnie na tzw. "lunchu" na Wierzbowej, też - Chłopskie Jadło. W karcie jest za 19.90 zupa, drugie, kompot i deser. Na poplamionym stoliku stał niedopity kompot, obok - stolika - popielniczka z dwoma niedopałkami. Kelner przyniósł mi po paru minutach zupę, stolika i tego, co na nim - nie tknął. Na drugie było co innego niż miało być (to co miało być, skończyło się) i musiałem czekać ponad dwadzieścia minut. Jedzenie przeciętne, porcje małe, obsługa nadal niegrzeczna. Potem chciałem zapłacić. Kelner przyjął pięćdziesiąt pln wydał trzydzieści bez słowa (cena to - 19,90). Kompotu i deseru nie dostałem. Ogółem - miarka się przebrała, więc poszedłem do szefowej. Szefowa częściowo zrozumiała mój problem, kiedy to wszystko opisałem. Dostałem 3 pln za ciastko (2,5 pln) i kompot (0,5 pln). Brawo! Słowem - porażka! Jak ktoś nie ma kindersztuby od dzieciństwa, to już jej nie będzie miał... rzeczywiście "chłopskie"!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: Chłopski "lunch" IP: *.chello.pl 12.06.10, 08:32 pewnie krabów, krewetek i kawioru ;-) A po za tym, to "chłopskie jadło" już dawno zeszło "na psy" Dawno, tzn jakieś 10 lat temu. Co jakiś czas sprawdzam (raz na dwa lata) i nadal to samo. Odpowiedz Link Zgłoś