Dodaj do ulubionych

Stanowczo Rondo Babka AK :)

17.06.02, 16:23
Ponieważ denerwowało mnie zmienienie nazwy Ronda Babki na Rondo Zgrupowania
Radosław AK, stwierdza, że pogodziłem dla własnych potrzeb te dwie nazwy.
Jest to RONDO BABKA AK.
p.s. myślę, że wszystkie kobiety walczące w tej zasłużonej organizacji zbrojnej
skwapliwie mi przytakną.
Obserwuj wątek
    • Gość: paco Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 16:57
      kilka dni temyu przy rondzie Babki AK :) rozpoczęła sie budowa Arkadii
      • sloggi Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) 17.06.02, 17:01
        Wiem, napisałem do Ciebie o tym na podforum Śródmieście.
      • thesims Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) 18.06.02, 10:13
        Nie wiem czy to prawda ale slyszalem ze to rondo mialo za patrona jakiegos
        komuniste o nazwisku Babek i dlatego jacys kombatanci chcieli zeby zmienic na
        inna nazwe. Tylko dlaczego na taka trudna i do tego z wojny???
    • Gość: opt Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) IP: 212.141.155.* 17.06.02, 17:16
      sloggi napisał(a):

> Ponieważ denerwowało mnie zmienienie nazwy Ronda Babki na Rondo Zgrupowania
      > Radosław AK, stwierdza, że pogodziłem dla własnych potrzeb te dwie nazwy.
      > Jest to RONDO BABKA AK.
      > p.s. myślę, że wszystkie kobiety walczące w tej zasłużonej organizacji zbrojnej
      >
      > skwapliwie mi przytakną.

Musze cie znowu opier...lic.

• sloggi Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) - do makarona 17.06.02, 17:19
        Gość portalu: opt napisał(a):

> sloggi napisał(a):
        >
        > > Ponieważ denerwowało mnie zmienienie nazwy Ronda Babki na Rondo Zgrupowani
        > a
        > > Radosław AK, stwierdza, że pogodziłem dla własnych potrzeb te dwie nazwy.
        > > Jest to RONDO BABKA AK.
        > > p.s. myślę, że wszystkie kobiety walczące w tej zasłużonej organizacji zbr
        > ojnej
        > >
        > > skwapliwie mi przytakną.
        >
        > Musze cie znowu opier...lic.
        >

Kiedyś Ci napisałem, tylko kretyn usiłuje zmienić czyjeś poglady na siłę. Jeśli
        byłbyś patriotą, nigdy nie opuściłbyś ojczyzny.
        • Gość: opt Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) - do makarona IP: 212.141.155.* 17.06.02, 17:35
          sloggi napisał(a):

> Gość portalu: opt napisał(a):
          >
          > > sloggi napisał(a):
          > >
          > > > Ponieważ denerwowało mnie zmienienie nazwy Ronda Babki na Rondo Zgrup
          > owani
          > > a
          > > > Radosław AK, stwierdza, że pogodziłem dla własnych potrzeb te dwie na
          > zwy.
          > > > Jest to RONDO BABKA AK.
          > > > p.s. myślę, że wszystkie kobiety walczące w tej zasłużonej organizacj
          > i zbr
          > > ojnej
          > > >
          > > > skwapliwie mi przytakną.
          > >
          > > Musze cie znowu opier...lic.
          > >
          >
          > Kiedyś Ci napisałem, tylko kretyn usiłuje zmienić czyjeś poglady na siłę. Jeśli
          >
          > byłbyś patriotą, nigdy nie opuściłbyś ojczyzny.

Jak bys sie przyjrzal zyciorysom "uznanych" patriotow to 100% z nich oposcilo
          ojczyzne (przynajmniej na pewien, raczej dluzszy, czas). To tak dla polemiki.
          Osobiscie nie mam zadnych pretensji...

• indris Babka Radosława 17.06.02, 17:26
      Już dosyć dawno to wymyślono i chyba jest najlepsze.
    • Gość: ziggy Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 17.06.02, 17:29
      Ja akurat mieszkam w pobliżu Ronda Babka i nie mam zamiaru niczego zmieniać,
      pomimo kretyńskich nowych tabliczek. Czy ktoś wie jak można ponownie wywołać
      temat i głosowanie w sprawie zmiany nazwy (na Rondo Babka, oczywiście) po
      wyborach do samorządu?
      • sloggi Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) 17.06.02, 17:31
        Trzeba poczekać kilka lat. Ludzie nie żyją wiecznie.
        • Gość: Pndzelek Już dawno ustalono, że... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 17:37
          ... jest to Rondo BABKI RADOSŁAWA, w zdrobnieniu Babki Radka

>>>---
          • Gość: opt Re: Już dawno ustalono, że... IP: 212.141.155.* 17.06.02, 18:04
            Gość portalu: Pndzelek napisał(a):

> ... jest to Rondo BABKI RADOSŁAWA, w zdrobnieniu Babki Radka
            >
            > >>>---

Pendzelek, dziwi mnie, ze tak sie cieszysz, gdy plujesz do talerza z ktorego jesz.

• Gość: Pndzelek Re: Już dawno ustalono, że... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 21:31
              Oj głupi!!! Toż ja do twojej miseczki napluł.

Pomiocie z ronda babki radka

>>>---
              • Gość: pan_laga rondo jest rondem radka ak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 22:35
                nie znoszę nazwy babka. chyba dlatego, ze nie wiążą mnie z nią żadne sentymenty.
                skupiam się na brzmieniu i znaczeniu nazwy. brzmi durnowato, a jej znaczenie
                ...........?- nazywać tak to rondo dlatego, ze górka piasku komus przypominała
                babkę..................phi. ja tam górki piasku honorowac nie będę. rondo jest
                rondem radosława czyli radka w skrócie. albo radka ak z całym szacunkiem dla
                owego zgrupowania.
                amen
                pan laga
                • sloggi Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka 18.06.02, 09:31
                  Lażka, bo może tyś nie w Warszawie urodzony ?
                  Tak jak Krakusi mówią na Rondo Grzegórzeckie - Rondo Kotlarskie, a na Rondo
                  Matecznego - Rondo Mateczny; tak w Warszawie od roku 1959 rondo na dawnym
                  Parysowie nosiło nazwę Babki. A, że kiedyś bohatersko powstanie upadło, cóż -
                  czas mija, a nam żyć trzeba.
                  • Gość: mysza Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 09:39
                    w swiadomosci mieszkancow zostanie jednak Babka tak jak Stoleczna pomimo uplywu
                    czasu nie stala sie Popieluszki i mysle ze po jakims czasie wroca tak jak
                    wrocila Zlota,Chmielna malo kto pamieta o Kniewskim czy innych takich.Babka to
                    jest to :)
                    • eela Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka 18.06.02, 10:16
                      Na przystanku autobusowym pozostał napis "Rondo Babka"
                  • Gość: bno1 Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka IP: *.gunb.gov.pl 18.06.02, 09:54
                    Czy Parysów był właśnie tutaj? Bo mnie wydaje się, że między fortem Bema i
                    skrzyżowaniem Rudnickiego z Powązkowską. Pzdr.
                    • sloggi Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka 18.06.02, 09:58
                      W miejscu Babka Tower był kiedyś plac Parysowski, do którego biegła ulica
                      Parysowska ( mniej więcej w tym miejscu co zach. nitka J.P. II.
                      • Gość: bno1 Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka IP: *.gunb.gov.pl 18.06.02, 11:05
                        Kupuję informację. Pzdr.
                      • Gość: Thierry Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka IP: *.chello.pl 19.06.02, 22:05
                        Od Ronda Babki AK rozpoczyna sie Aleja J.P.II. I moja blisko 90-letnia ciotka stale powtarza, ze mieszka przy al. Jana Pawla Marchlewskiego. No nie chce staruszka przyjac do wiadomosci, ze jest inaczej......
                  • Gość: pan_laga Re: rondo jest rondem radka dla babki i dziadka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 00:10
                    sloggi napisał(a):

> Lażka, bo może tyś nie w Warszawie urodzony ?

sto razy przecież mówiłem, ze nie jestem warszawiakiem. a teraz właśnie dlatego
                    rzekłem byłem, ze z babą żadne sentymenty mnie nie łączą, więc dlatego pewno
                    łatwiej nazwę babol odrzucam na korzyść, wg mnie , sensowniejszej, radek.
                    amen
                    pan laga
    • atob Rondo Zgrupowania Radosław AK 19.06.02, 00:19
      Ot to moje zdanie .I dyskutowac o tym nie bede bo to nie temat do dyskusji .
      • garma Re: Rondo Zgrupowania Radosław AK 19.06.02, 22:21
        atob napisał(a):

> Ot to moje zdanie .I dyskutowac o tym nie bede bo to nie temat do dyskusji .

Zgadzam się z Tobą.
    • Gość: red Re: Stanowczo Rondo Babka AK :) IP: *.pl 20.06.02, 00:01
      Nazwa Rondo Babka powstała jeszcze w czasach, gdy w tym miejscu były rogatki
      Warszawy. Przy rogatce powstało malutkie rondo i tam znalazła miejsce na swój
      stragan pewna babka. Handlowała różnymi różnościami. I ludzie jeżdżący do niej
      po zakupy zaczęli precyzować miejsce nazwą Rondo Babka. To rzekł najstarszy
      znany mi mieszkaniec stolicy - mój teść i cześć. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka