Dodaj do ulubionych

S-7 Sprawa dla reportera

IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 17:48
Wracam wlasnie ze spotkania z p. Jaworowicz, ktore odbylo sie na Widawskiej.
Chce podziekowac wszystkim mieszkancom Bemowa i Chomiczowki, ktory tlumnie
przyszli zamanifestowac swoj sprzeciw wobec trasy S-7, ktora ma pobiec przez
ich osiedla. Okazuje sie, ze wbrew tym, ktorzy probuja nas sklocic, mozemy
dzialac razem. To nie jest egoizm tej lub tamtej czesci Warszawy. To nie jest
partia moherowych beretow. To jest zwykle ludzkie prawo do zycia w zdrowiu i w
spokoju. Te drogi mozna poprowadzic z dala od gesto zamieszkalych dzielnic.
Vivat Bemowo, vivat Chomiczowka!

www.chomiczowka.org
Obserwuj wątek
    • Gość: mb Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.idea.pl 29.03.05, 17:54
      Drogę poprowadzisz daleko - komuś pod oknem, a ruch - na istniejących ulicach Bielan czy Bemowa.
      Reszta TEŻ ma prawo żyć w spokoju ! A ucierpieć przez egoizm osób które kupiły mieszkania przy planowanej trasie.
      • Gość: mb Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.idea.pl 29.03.05, 18:02
        Sprostowanie: miało być "A NIE ucierpieć przez egoim".
        Co do p. Jaworowicz, ja wiele po niej nie oczekuję, ona szuka sensacji a nie sprawiedliwości.
        Liczę, że władze jednak będą się kierowały sprawiedliwością i uczciwością wobec wszystkich, a nie interesem tej grupy.
        • Gość: H Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 18:37
          Nie robie tego, ale dzis poswiece zasady i wkleje Ci odpowiedz z sasiedniego watku:

No to teraz Ci powiem, mb (czyli pewnie "Mowią Babice"), kto to jest
          Chomiczowka. Chomiczowka to wszyscy, ktorzy na Chomiczowce mieszkaja, czy Ci sie
          to podoba, czy nie. Wszyscy, ktorzy od tych tras dostaną po zadkach, czyli i ci
          krotkowzroczni, ktorzy mysla, ze Conrada nie wypelni sie ruchem dojazdowym do
          wezla; i ci malostkowi, ktorzy uwazaja, ze jak kupili lokum po drugiej stronie
          nowego bloku, to nie uslysza nawet jednego samochodu; i ci, pod ktorych sie
          podszywasz, mieszkancy starego blokowiska, ktorym na 15 pietrze nie pomoga zadne
          ekrany; i rowniez ci, co beda mieli estakade zamiast balkonu, tak o kilka metrow
          przed oknem.

Co do tego, kto reprezentuje Chomiczowke - Stowarzyszenie "Chomiczowka przeciw
          degradacji" zostalo zalozone przez przedstawicieli: spółdzielni, zarządów
          wspólnot, komitetów społecznych, Rady Osiedla Chomiczówka-Północ a także Księdza
          Proboszcza. Czy kogos Ci tu brakuje? Czy jest to slaba reprezentacja? Na
          zebraniu zalozycielskim byli ci, ktorzy mieszkaja tu 5 i 70 lat, byli
          profesorowie i prawnicy, nie bylo tylko mb, czyzby nie zostal/a zaproszony/a?

www.chomiczowka.org
          • Gość: mb Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.idea.pl 29.03.05, 18:48
            To ja też wkleje swoją z tamtego wątku:

A ciekawe SKĄD ten ruch dojazdowy do węzła na Conrada ? Lokalny, który i tak tam jest.
            I poproszę jeszcze listę tych wspólnot, bo jeśli jest tam ktoś z okolic Conrada i Wólczyńskiej, to będę zgłaszał do nich protest o działanie wbrew interesowi mieszkańców.
            A co do niskich wycieczek osobistych: nie widzę powodu wchodzić w skład organizacji z której działaniem się nia zgadzam, nawet gdyby mnie zapraszano i tak bym się nie dołączył.
            Ufam, że władze Warszawy będą dostatecznie reprezentowały interes osób, które dostaną po zadkach przez BRAK tras albo przez ich przesuwanie w nieuczciwy sposób.
            Widzę że chyba niektórzy protestujący tak się zamknęli we własnym gronie, że nie widzą że nie są tak naprawdę pempkiem świata - choć chwilowo mogą mieć takie wrażenie.
            • Gość: H Skad jest mb? IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 19:22
              Prosze Panstwa, "rodowity Chomiczowianin", mb, wlasnie ujawnil miejsce swojego
              zamieszkania. Notka na koncu postu:

chomiczowka.vh.pl/viewtopic.php?p=39#39
              • Gość: mb Re: Skad jest mb? IP: *.idea.pl 29.03.05, 19:58
                Ja tego nigdy nie ukrywałem, w przeciwieństwie do protestujących.
                A do interwencji we wspólnotach, myślę że podstawą prawną dostateczną będzie fakt, że jestem nieprzerwanie do dzisiaj zameldowany na Chomiczówce od 1980 roku.
              • rosebud68 Re: Skad jest mb? 29.03.05, 21:20
                jednym slowem facet sciemnia od poczatku jak najety i w kolko te sama melodie
                czyli ta prawdziwa chomiczowka nie mieszka na chomiczowce tylko jest tam
                zameldowana... hehe... zaraz sie okaze ze ma okna na popieluszki tyle ze z
                tarchomina i dlatego sie tak sie troszczy o "wlasciwe" rozprowadzenie ruchu z tmp...
                normalnie dramat... koncz wasc...
        • Gość: H Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 18:49
          I jeszcze jedno: kiedy mowisz o interesie "grupy", zwaz do jakiej grupy sie
          zwracasz. Bo zdaje sie, ze skoro przeciw trasom dzialaja przedstawiciele
          samorzadow, wspolnot i spoldzielni z calej Chomiczowki lacznie z parafia, to
          moze sie okazac, ze stoisz sam/a naprzeciw 40 tys. osob, a to albo glupota, albo
          brawura.

Wiec chce od Ciebie, mily adrwersarzu, otrzymac wreszcie jakies rzeczowe
          argumenty, a nie steki bluzgow, na ktore stac Cie bylo do tej pory. Nie sklocisz
          nas.

www.chomiczowka.org
          • vampi_r Re: S-7 Sprawa dla reportera 29.03.05, 21:35
            Byłem.
            Agresja tłumu. A w zasadzie totalna niewiedza na temat tego, co ma być budowane. Brak podstawowego pomyślunku na temat całości i przyszłosci.
            Porozmawiałem z kilkoma osobami. Pokazałem mapę Bemowa i Chomiczówki (przy okazji), której rok druku jest 1996 roku
            Do zobaczenia na stronie SISKOM.
            www.siskom.waw.pl/mapy/mapa-bemowa-mala.jpg wersja mała
            www.siskom.waw.pl/materialy/mapa-chom-szcz.jpg sama Chomiczówka duża
            www.siskom.waw.pl/mapy/mapa-bemowa.JPG cała wersja duża, na której na samym dole widać rok druku.
            Wszyscy okazali zdziwienie, że JUŻ wtedy trasy S-8 i S-7 były planowane. Oczywiście Pan Prezes Ambroziak z SM WOLA, który teraz steruje "spontanicznym" protestem na Bemowie wiedział o planach tras i nie powiedział. Podobnie władze dzielnicy.

Ciągnąć dalej?
            Decyzje o warunkach zabudowy z 1996 i 1997 roku dla osiedli mieszkaniowych na Chomiczówce:
            www.siskom.waw.pl/materialy/decyzja-257-96.JPG
            www.siskom.waw.pl/materialy/decyzja-237-97.JPG
            A to pismo od ZDM do wiadomosci spółdzielni mieszkaniowej z 1999 roku:
            www.siskom.waw.pl/materialy/ZDM-80-99.JPG

Radzę przeczytać i się zastanowić, kto tu kogo usiłuje zrobić w balona (lub w Łosia). Czy developerzy i spółdzielnie budujące na Chomiczówce informowali o planowanych trasach ekspresowych?

Piszesz, droga H, że trasy trzeba budować z dala od osiedli.
            OK. Tylko napisz gdzie. Bo ja takiego miejsca nie widzę. Tylko nie pisz błagam znów o tabunach tir, bo sama już nie wierzysz w ten tranzyt.
            Napisz gdzie poprowadzic trasę (ulicę) dla warszawiaków. Miej na względzie zbudowanie Trasy Mostu Północnego i Trasy NS z Okęcia do Trasy AK.
            Rezerwa terenu na trasę była i jest.
            Czy wy na prawdę myślicie, że jak GDDKiA nie zbuduje trasy szybkiego ruchu, to teren ten zmieni swoje przeznaczenie?
            Jeśli tak myślicie, to albo jestescie naiwni, albo głupi.
            Miasto zbuduje zwykłe ulice, na których ruch będzie taki sam, ale kolizyjny i z korkami, a wiec o wiele bardziej uciążliwy.

A wy w swej głupocie trwając chcecie se po prostu zrobic dobrze.

Podobnie jak ursynowiacy myślą, ze jak Cesarska zadziała, to nic przy Płaskowickiej nie powstanie. A guzik. Sama Cesarska chce tam zwykła ulicę wierzchem zamiast S2 w tunelu.
            Na Bemowie i Chomiczówce jest podobnie. Radzę popatrzeć wpierwej na mape Ekostrady.
            Idziecie ramię w ramię z oszołomami spod znaku LPR, Radyja, Młodzieży Wszechpolskiej i Ekologicznego Ursynowa.
            Kto za tym stoi i kto finansuje te "spontaniczne" protesty jest tylko pytaniem retorycznym. Wiadomo - interesy developerów są ważniejsze od prawdziwych interesów mieszkańców Bemowa i Chomiczówki. Developerze zaczeli wielkie budowy tuż przy trasach ekspresowych (zwłaszcza dziwnie w ostatnich 3 latach) i teraz mają problem ze zbytem.
            • rosebud68 siuskom kontratakuje 29.03.05, 21:59
              vampi_r napisał:

> . Brak podstawowego pomyślunku na temat całości i przyszłosci.
              Oczywiście Pan Prezes Ambroziak z SM WOLA, który teraz steruje "spontanicznym"
              protes
              > tem na Bemowie
              > Radzę przeczytać i się zastanowić, kto tu kogo usiłuje zrobić w balona (lub w Ł
              > osia). Czy developerzy i spółdzielnie budujące na Chomiczówce informowali o pla
              > nowanych trasach ekspresowych?
              >
              > A wy w swej głupocie trwając chcecie se po prostu zrobic dobrze.

> Idziecie ramię w ramię z oszołomami spod znaku LPR, Radyja, Młodzieży
              Wszechpolskiej i Ekologicznego Ursynowa.
              > Kto za tym stoi i kto finansuje te "spontaniczne" protesty jest tylko pytaniem
              > retorycznym. Wiadomo - interesy developerów są ważniejsze od prawdziwych
              interesów mieszkańców Bemowa i Chomiczówki. Developerze zaczeli wielkie budowy
              tuż przy trasach ekspresowych (zwłaszcza dziwnie w ostatnich 3 latach) i teraz
              mają problem ze zbytem.
              >

wlasciwie klasyczny juz tekst propagandowy rodem z minionej epoki - siuskom wie
              jakie wrogie sily reakcji i wstecznictwa za tym stoja, jakie ciemne interesy sa
              ubijane na zdrowym ciele spoleczenstwa i je bezkompromisowo demaskuje -
              argumenty coraz bardziej rzeczowe, a wiec stek pomowien, bluzgow, inwektyw i
              zwyklego magla - typowo ubeckie metody socjotechniczne, jednym slowem szambo
              • Gość: AB Re: siuskom kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:47
                Siuskom nie Siuskom, ale dokumenty przedstawił prawdziwe, no i zastanawiające.
                Jeżeli wszyscy wiedzieli ze będa mieszkali przy trasie to na co liczyli i
                dlaczego teraz tak krzycza, ze nie chca przeciez ja zaakceptowali kupując tam
                mieszkania!!!
                • Gość: mb Re: siuskom kontratakuje IP: *.idea.pl 29.03.05, 23:01
                  Ja mam w ręku opracowanie pt. "Plany urbanistyczne Warszawy" z 1990 r. i tam jest cała seria mapek z trasami, niestety, nie dla każdego z planów, ale są dla r. 1961, 1969 i 1982 i trasa na skos przez lotnisko jest na mapce dot. 1982, zaś TMP przy Chomiczówce, Maczka i dalszy jej bieg w stronę Łomianek śladem S-7 - już na mapce dot. 1961.
                • vampi_r Re: siuskom kontratakuje 29.03.05, 23:09
                  Na dzisiejszej Sprawie dla reportera były same transparenty z Chomiczówki. Żadnego z Bemowa. Zastanawiające.
                  Burmistrz Całka z Bonickim stali z tyłu i przyglądali się.
                  Zarząd Bemowa jest wystarczająco skompromitowany. Radni również.

A transparenty z Chomiczówki jak wyjęte spod maszyny.
                  To nie malowane prześcieradła w piwnicy (jakie widywałem na sesjach rady Warszawy w sprawie POW), ale robione maszynowo przez jakąs firmę.
                  Tak oto wygląda "spontaniczny" protest. hyhyhy.

Przed przyjazdem Jaworowicz rozmawiałem z kilkoma mieszkańcami bloków przy Widawskiej. W zasadzie konkluzja z naszej rozmowy była taka, że wolą trasę w tunelu, niż cokolwiek innego po wierzchu. Wszyscy ci ludzie z nowych bloków SM WOLA z Widawskiej mówili, że nikt ze spółdzielni nie informował ich o rezerwach terenu i trasach ekspresowych.
                  Najwiecej agresji za to wykazywali jacyś panowie w skórach, z których nikt nawet nie chciał powiedzieć gdzie mieszka i cokolwiek porozmawiać.

Tu chodzi o niezłą kaskę developerów, co pobudowali na Bemowie i teraz nie mogą sprzedać swoich mieszkań.

Tyle że w ten sposób kręca pętlę na wlasną szyję.
                  Trasa i tak zostanie zbudowana w wariancie 2. Choćby Całaka i Ambroziak jajo znieśli.
                  A mieszkań długo nikt nie kupi, po tym całym zamęcie.

Developerzy powinni uświadomić ludziom prawdę.
                  Wpierwej sami walnąć się w pierś, że nie informowali nikogo o trasach, a potem napisać, że tunel na Bemowie załatwi wszystko. I hałas i spaliny (filtry w tunelu), a na powierzchni powstanie park. W ich interesie jest uspokojenie nastrojów - wtedy szybciej znajdą klientów na mieszkania przy trasie w tunelu.

Zaciekłość z jaką niejaki/a rosebud68 broni Ambroziaka jest też zastanawiająca.

Dokumenty jakie SISKOM wraz Eko-Blizne-Groty zdobyli mówią wiele. Zdobędziemy wiecej. Burmistrz Całka niech już se szykuje inną posadkę.
                  już wiemy co raz więcej kto kryje się pod jakim nickiem i na tym forum i na Bemowie i na Chomiczówka.org.

hyhyhy. Wkrótce moze to opublikujemy. Jak będzie trzeba.
                  • Gość: mb Re: siuskom kontratakuje [<--ale gó..arskie to !] IP: *.idea.pl 30.03.05, 03:18
                    A jaka była linia samej pani J. ?
                    Ona lubi grać na emocjach, jak tym razem to prowadziła ?
                    Pokrzywdzeni mieszkańcy kontra źli urzędnicy ?
                    Czy Bemowo kontra Groty/Babice itp. ?
                    Czy jeszcze coś innego ?
                    No chyba, że przedstawi coś w rodzaju: interesy deweloperów i skorumpowanych urzędników, kontra interes publiczny i w tym pokrzywdzeni ludzie ? Może wtedy zyska jakiś mój szacunek, bo na razie jakoś mam uprzedzenie do niej ...
                    • vampi_r Re: siuskom kontratakuje [<--ale gó..arskie t 30.03.05, 11:10
                      Gość portalu: mb napisał(a):

> A jaka była linia samej pani J. ?
                      > Ona lubi grać na emocjach, jak tym razem to prowadziła ?
                      > Pokrzywdzeni mieszkańcy kontra źli urzędnicy ?
                      > Czy Bemowo kontra Groty/Babice itp. ?
                      > Czy jeszcze coś innego ?
                      > No chyba, że przedstawi coś w rodzaju: interesy deweloperów i skorumpowanych ur
                      > zędników, kontra interes publiczny i w tym pokrzywdzeni ludzie ? Może wtedy zys
                      > ka jakiś mój szacunek, bo na razie jakoś mam uprzedzenie do niej ...

Zobaczysz wszystko w telewizorze.
                      Jaworowicz nie jest oszołomką i wie doskonale, o co chodzi w tej grze.
                      Cierpliwości więc.
                      Materiał ze spotkania na Bemowie ma bogaty. Co będzie na wizji? Nie wiem.
                      Ale dobrze wiesz, że protestujący to ludzie, którzy jedyny argument jaki mają,
                      to "a dlaczego pod moim oknem?".
                      Prawdziwa siła argumentów jest po naszej stronie.
                      Nas było mało, ale w tym przypadku jest ważna siła argumentów, a nie argument
                      siły. Developerzy i włądze dzielnicy poszli na argument siły.
                      Zapomnieli tylko, że Jaworowicz nie jest głupia.

Myślę, że będzie to tak: dyrdymały, wrzaski i populizm z tamtej strony i
                      merytoryczne argumenty po naszej.
                  • lars11 Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 10:32
                    no no pane vampir
                    > już wiemy co raz więcej kto kryje się pod jakim nickiem i na tym forum i na Bem
                    > owie i na Chomiczówka.org.
                    wlasna wywiadownie pan sobie zalozyles??
                    a kim wy jestesscie siuskomy?
                    rozumiem doskonale ludzi kt protestuja, bo ich interes [tak interes, sprawa o
                    ktora walcza] jest czytelny, natomiast twoje rewelacje nt 'spisku wrazych sil'
                    organizujacych protest sa strasznie naciagane.Natomiast za boga nie moge
                    zrozumiec jaki jest interes was "spoleczny" i "spontaniczny" komitecie czegos
                    tam. i w jakim ze to interesie spedzacie niewatpliwie dlugie godziny przez dni i
                    tygodnie przed komputerami wpisujac sie na rozne fora?? jakiez to dobro [w
                    przypadku chomiczowian jest to jasne- obrona wlasnego domu] az tak was zaprzata
                    ze niemal nie jecie i nie pijecie walczac w necie i realu!??
                    jakiz to 'interes' kaze dowiadywac sie kto wjest pod jakim nikiem na tym czy
                    innym forum? o trasy chodzi?? napewno!!
                    chyba zamiat mog macie kolka :))
                    no to panie inkwizycja [niewazne czarna, rozowa czy czerwona] kim ja jestem, he?
                    i gdzie mieszkam?
                    [podpowiem ci ze nie na chomiczowce]
                    • vampi_r Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 11:27
                      lars11 napisał:

> rozumiem doskonale ludzi kt protestuja, bo ich interes [tak interes, sprawa o
                      > ktora walcza] jest czytelny,

Nie, mylisz się.
                      Tym ludziom ktoś naopowiadał głupot o 100 tys. tir na dobę.
                      Powyżej niejaka H. pisze o 20 tys. aut na godzinę. - to 400 tys. na dobę.
                      Zwykli ludzie nie wiedzą, ze jak nie powstanie trasa w tunelu, to poleci miejska
                      droga 6-cio pasmowa wierzchem.

>natomiast twoje rewelacje nt 'spisku wrazych sil'
                      > organizujacych protest sa strasznie naciagane.

Przedstawiłem część dowodów na to w jedym z wątków.

>Natomiast za boga nie moge
                      > zrozumiec jaki jest interes was "spoleczny" i "spontaniczny" komitecie czegos
                      > tam.

Interes nas wszystkich. Ja chcę dojechać do pracy w 20 minut, a nie w godzinę.
                      Proste?
                      Teraz spalam po mieście 2 razy więcej paliwa, niż powinienem. Gdzie to idzie?
                      W powietrze.
                      Zapoznaj się z wynikami badań zanieczuyszczenia powietrza w Warszawie.

My walczymy o to, by nie było korków, by było czyściej.

A ty?
                      • h108 Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 12:57
                        vampir, zdecyduj sie, bo zaraz Twoja lokalna droga dojdzie do dwunastopasmowki.

20tys. nie jest wyssane z palca, planowane natezenie na TMP to 6tys, na S-7 2x wiecej + jeszcze
                        Maczka. Policz. Te dane sa wziete z raportu przygotowanego przez Instytut Ochrony Srodowiska. I jaki
                        bys tunel chcial widziec na Chomiczowce, gdzie bedzie trzypoziomowe skrzyzowanie? Siskom nie jest
                        nawet stowarzyszeniem, a gardluje w zacietrzewieniu jak gdyby reprezentowal cala Warszawe. Powiedz,
                        ze mieszkasz na Tarchominie i wystepujesz we wlasnym interesie. Wtedy bedziesz dla mnie
                        wiarygodny. Bo nieodpartym dla mne argumentem jest prawo do obrony wlasnego domu i srodowiska.
                        • Gość: mb Re: siuskom kontratakuje IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 30.03.05, 14:31
                          Jest jeszcze poziom obrony własnego środowiska na poziomie osiedla, miasta, algomeracji ... To także moja motywacja. Czy dla Ciebie obrona środowiska rozumianego szerzej niż osiedle jest niezrozumiała ?
                          Plus zwykła przyzwoitość polegająca na nieszkodzeniu innym.
                          • lars11 Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 15:35

> Jest jeszcze poziom obrony własnego środowiska na poziomie osiedla, miasta, alg
                            > omeracji ... To także moja motywacja. Czy dla Ciebie obrona środowiska rozumian
                            > ego szerzej niż osiedle jest niezrozumiała ?
                            nie wiem jak dla innych ale dla mnie tak, jest znacznie mniej zrozumiała, za to
                            znacznie łatwiejsza bo teoretyczna duzo bardziej i nie dotkliwa dla szafujacego
                            taka motywacja. zwłaszcza jesli gorliwie poświeca dobro innych [i to konkretne].
                            zilustruje to przykładem:
                            bardziej przekonująca bedzie dla mnie determinacja męża stajacego w obronie
                            swojej żony, niż onanisty broniacego strony internetowej z 1000 zdjec
                            atrakcyjnych dziewczyn
                            > Plus zwykła przyzwoitość polegająca na nieszkodzeniu innym.
                            o mon, tu to juz ukłony tylko......
                          • h108 Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 17:53
                            > Plus zwykła przyzwoitość polegająca na nieszkodzeniu innym.

A gdzie jest Twoja przyzwoitosc, mb, ze osmielasz sie szkodzic innym?
                            • Gość: mb Re: siuskom kontratakuje IP: *.idea.pl 30.03.05, 19:25
                              H, powtarzasz się.
                              Ja nikomu nie szkodzę. Trasa była planowana, rozwój W-wy sprawił że najwyższy czas ją zbudować.
                              To że ktoś kupił mieszkanie 20 metrów od planowanej trasy oznacza zgodę na jej bliskość, natomiast nie upoważnia do roszczeń polegających na szkodzeniu innym.
                              Jak komuś to nie pasuje, może się przeprowadzić. Straci na tym, fakt, ale nie widzę powodu aby tracili inni którzy byli przezorni.
                              • lars11 Re: siuskom kontratakuje 31.03.05, 10:19
                                pozwolisz mb, ze znow sie odniose do Twojej wypowiedzi, jak dotad nie nie
                                odpowiedziałeś na mój wpis.
                                > H, powtarzasz się.
                                > Ja nikomu nie szkodzę. Trasa była planowana, rozwój W-wy sprawił że najwyższy c
                                > zas ją zbudować.
                                > To że ktoś kupił mieszkanie 20 metrów od planowanej trasy oznacza zgodę na jej
                                > bliskość, natomiast nie upoważnia do roszczeń polegających na szkodzeniu >innym.
                                to co piszesz to nie tylko demagogia ale i odwrócenie pojęć.
                                otórz, ktoś kto jak piszesz kupił mieszkanie 20 m od "planowanej trasy",[bo
                                dopiero teraz wytycza sie jej przebieg - inaczej nie byloby m.in. tej dyskusji.
                                to byly tylko miejskie plany zagospodarowania z rezerwa pod trase, ale juz nie
                                obowiazuja]ma jak najbardziej interes prawny w tym zeby swoich praw dochodzic.
                                natomiast nie bardzo widze mozliwosci prawne zeby taka grupa jak Siscom a tym
                                bardziej iksinski [mb] mogl wystapic z jakimkolwiek roszczeniem w tej sprawie
                                [np. przed sadem]. To juz predzej np stowarzyszenie mieszkancow moze wystepowac
                                z roszczeniami przeciwko degradacji ich srodowiska.
                                trzeba by wiedziec o czym sie mowi, mowiac szkoda, roszczenie itd.
                                > Jak komuś to nie pasuje, może się przeprowadzić. Straci na tym, fakt, ale nie w
                                > idzę powodu aby tracili inni którzy byli przezorni.
                                • Gość: mb Re: siuskom kontratakuje IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 31.03.05, 11:19
                                  Decyzje lokalizacji były wydane przed wygaśnięciem planu i to wystarczy.
                                  • lars11 Re: siuskom kontratakuje 31.03.05, 11:36

> Decyzje lokalizacji były wydane przed wygaśnięciem planu i to wystarczy.
                                    w tAkim razie rozumiem ze wojewoda juz nie ma nic do gadania? zdaje sie ze to on
                                    wydaje decyzje o przebiegu trasy wg specustawy. W takim razie moze mi
                                    wytlumaczysz, bo nie rozumiem po co byly konsultacje spoleczne z Radami
                                    Dzielnic? chodzi o decyzje o przebiegu trasy S-7? w takim razie po co cale bicie
                                    piany.
                                    a moze chodzi o decyzje o lokalizacji budynkow mieszkalnych na chomiczowce?to
                                    jak widac z waszych materialow prawda - choc nie zamyka to dochodzenia roszczen
                                    [w przypadku niekorzystnego usytuowania trasy]od np. nieuczciwego developera.
                                    Ani przede wszystkim w zaden sposob nie przekresla praw do obrony swoich
                                    interesow, do wywierania spolecznego nacisku [jak najbardziej prawnymi srodkami
                                    - vide stowarzyszenie] na planowany przebieg trasy.
                                    i przede wszystkim gdzie jest tu twoje 'szkodzenie innym'? sprobuj "UDOWODNIC
                                    SZKODE"
                                    • Gość: mb Re: siuskom kontratakuje IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 31.03.05, 11:49
                                      Potrzeba konsultacji wynika z przepisów (specustawy bodajże).
                                      A szkodzenie innym to wpierniczenie ruchu z Mostu Północnego w ulice Chomiczówki albo w zwykłą kolizyjną ulicę pod oknami protestujących osiedli na skraju Chomiczówki. Szkodzenie to próba upchnięcia części ruchu przez Babice i Groty, burzenie czyichś domów.
                                      Tu chyba grupa bemowska chce się posłużyć Chomiczówką aby uwalić S-7, Chomiczówka na tym straci albo będzie zmuszona oprotestować Most Północny i wejść w konflikt z Białołęką.
                      • lars11 Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 13:02
                        podtrzymuje to co wczesniej napisalem.
                        i nie odpowiedziałeś, czemu zbieracie informacje na temat protestujacych? Zdaje
                        mi sie, ze ci mieszkańcy założyli stowarzyszenie, wiec niepotrzebnie sie
                        trudzisz liste członków znajdziesz w sądzie.
                        > Interes nas wszystkich. Ja chcę dojechać do pracy w 20 minut, a nie w godzinę.
                        > Proste?
                        > Teraz spalam po mieście 2 razy więcej paliwa, niż powinienem. Gdzie to idzie?
                        > W powietrze.
                        > Zapoznaj się z wynikami badań zanieczuyszczenia powietrza w Warszawie.
                        >
                        > My walczymy o to, by nie było korków, by było czyściej.
                        Jeśli tak, to istnieje napewno wiele innych sposobów [i wariantów przebiegu trasy]
                        >
                        > A ty?
                        a kto Ci powiedział, że o coś walczę? Może mieszkam w Szwecji [lars]:))?
                        Uwazam, że nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie, o jaki [czytelny] interes
                        Wam chodzi? Czy napewno o trasy?
                        > Przedstawiłem część dowodów na to w jednym z wątków.
                        Swoje insynuacje niepoprarte niczym, uwazasz za dowody, jako prawnik powiem ci
                        ze Twoje 'dowody' wzbudzają politowanie.cytat:
                        >A transparenty z Chomiczówki jak wyjęte spod maszyny.
                        >To nie malowane prześcieradła w piwnicy (jakie widywałem na sesjach rady
                        >Warszawy w sprawie POW), ale robione
                        >maszynowo przez jakąs firmę.
                        >Tak oto wygląda "spontaniczny" protest. hyhyhy.
                        przescieradla malowane to sie robilo w latach 80-tych, no moze 90
                        jeszcze.Wydrukowanie porzadnych transparentow to dzis nie czarna magia, a
                        odrobina estetyki tez jest dosc latwa do uzyskania na domowym komputerze.I gdzie
                        te "dowody"? JAk dla mnie jedynie dowody na tendencyjność i "jedyniesłuszność" w
                        przeciwieństwie do jakiś "kmiotków", którzy mają czelość protestować przeciwko,
                        moim skromnym zdaniem, działaniom naruszającym ich podstawowe interesy.
                        i jeszcze to:
                        >Idziecie ramię w ramię z oszołomami spod znaku LPR, Radyja, Młodzieży
                        >Wszechpolskiej i Ekologicznego Ursynowa.
                        I to by sugerowało, że i wam chodzi o politykę
                        zakładacie nowa ParDię?
                        >Kto za tym stoi i kto finansuje te "spontaniczne" protesty jest tylko pytaniem
                        >retorycznym. Wiadomo - interesy
                        >developerów są ważniejsze od prawdziwych interesów mieszkańców Bemowa i
                        >Chomiczówki. Developerze zaczeli wielkie budowy
                        >tuż przy trasach ekspresowych (zwłaszcza dziwnie w ostatnich 3 latach) i teraz
                        >mają problem ze zbytem.
                        to juz jest demagogia pierwszej klasy: sadzisz ze developerzy spedzili ludzi na
                        protest w godzinach pracy? Kogo? Pewnie swoich pracowników?
                        I nikt nie twierdzi ze devloperzy nie kantują, zwłaszcza jak chca coś sprzedać.
                        I jeszcze jedno apropos decyzji o warukach zabudowy i zagospodarowania terenu.
                        po 1. sa nie aktualne - mącisz ludziom w głowach, plany na podstawie których
                        powstały, straciły moc z 1 stycznia ubiegłego roku[ w całym kraju].
                        po 2.taka decyzja o wzizt ma konkretnych adresatów - wnioskodawcę, oraz osoby
                        których interesów dotyczy [najczęściej sasiadów] jestes jedna z nich? jeśli nie
                        to jak wszedłeś w jej posiadanie?
                        • vampi_r Re: siuskom kontratakuje 31.03.05, 14:08
                          lars11 napisał:

> podtrzymuje to co wczesniej napisalem.
                          > i nie odpowiedziałeś, czemu zbieracie informacje na temat protestujacych?

Coś źle zrozumiałes.
                          Nie zbieramy informacji o protestujących, ale o tych, którzy sterują
                          spontanicznym protestem i jakie mają w tym cele oraz o tych, którzy dopuścili
                          do tak intensywnej zabudowy terenów okołotrasowych.

>Zdaje
                          > mi sie, ze ci mieszkańcy założyli stowarzyszenie, wiec niepotrzebnie sie
                          > trudzisz liste członków znajdziesz w sądzie.

Dziękuję za porady, ale nas nie interesują członkowie jakiegoś stowarzyszenia
                          mieszkańców. Robisz podstawowy błąd w swoim rozumowaniu i ja zupełnie nie wiem,
                          skąd u ciebie się to wzięło. Nie interesują nas protestujący mieszkańcy, bo oni
                          mają prawo do swojego zdania i protestów.
                          A nawet ja sam wielokrotnie starałem się z nimi spotkac, by pomóc w
                          przeforsowaniu pomysłu odsunięcia S-7 i węzła na srodek lotniska.

> > My walczymy o to, by nie było korków, by było czyściej.
                          > Jeśli tak, to istnieje napewno wiele innych sposobów [i wariantów przebiegu
                          trasy]

Widzisz - różnica między nami polega na tym, że SISKOM zna koncepcje i projekty
                          systemu obwodnic i tras szybkiego ruchu w Warszawie, bo zajmuje się tym od pół
                          roku. Ty, czy inni z Bemowa lub Chomiczówki patrzą na wszystko pod kątem
                          przebiegu S-7 przez Bemowo. Poza swoją dzielnice nie potrafia wysciubic już
                          nosa.
                          Warianty trasy były już rozpatrywane. Wybrano wariant najlepszy.
                          Dlaczego najlepszy? - uzasadniałem to wielokrotnie, nie będe powtarzał. jak
                          chcesz, to znajź sobie moje uzasadnienie.

> Uwazam, że nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie, o jaki [czytelny] interes
                          > Wam chodzi? Czy napewno o trasy?

SISKOM działa od pół roku. Swoją historię i motywy powstania i działania
                          wyjaśniamy chociazby na naszej stronie internetowej.
                          Ja osobiście też przedstawiałem się na forum i GW i Chomiczówka.org z imienia i
                          nazwiska oraz wykonywanego zawodu i wykształcenia.

> Swoje insynuacje niepoprarte niczym, uwazasz za dowody, jako prawnik powiem ci
                          > ze Twoje 'dowody' wzbudzają politowanie.

Przedstawiłem pisma - oficjalne i podpisane z up. Burmistrza Bielany.
                          O tych dowodach piszę. Zbieramy kolejne.

> >Idziecie ramię w ramię z oszołomami spod znaku LPR, Radyja, Młodzieży
                          > >Wszechpolskiej i Ekologicznego Ursynowa.
                          > I to by sugerowało, że i wam chodzi o politykę
                          > zakładacie nowa ParDię?

Logika jaką się posługujesz jest wprost porażająca.
                          To znaczy poraza mnie, że ktos może nawet iśc tym tokiem rozumowania.

> to juz jest demagogia pierwszej klasy: sadzisz ze developerzy spedzili ludzi
                          na
                          > protest w godzinach pracy? Kogo? Pewnie swoich pracowników?

Pisząc "developerzy" mam na myśli ogólnie - firmy budujące,
                          SM WOLA nawet na swojej głownej stronie umieściło tekst o organizacji protestu,
                          a Pan Prezes Abroziak był obecny 29 maraca na nagraniu programu i kontrolował
                          przebieg, ale trzymał sie z tyłu. Na jedym ze spotkań informacyjnych na Bemowie
                          w lutym, mój brat rozpoznał w grupie buczącej członka zarządu jednej z firm
                          developerskich.
                          Firmy developerskie mają chcrapkę na tereny, na których ma być trasa.
                          OK. Można to zrozumiec. Jednak nie można budowac miast bez ładu i składu.
                          Miasto nie może składac się tylko z samych bloków. potrzebne są tez ulice,
                          trasy wylotowe z miasta i trasy szybkiego ruchu do komunikacji
                          międzydzielnicowej.
                          Tereny na których jest (była) rezerwa na trasę i tak nie zostaną zabudowane
                          blokami. Jeśli chodzi o Bemowo, to w miejsce planowanej S-7 powstanie albo
                          trasa w tunelu budowana przez Państwo, albo 6-cio pasmowa ulica wierzchem
                          budowana przez miasto stołeczne.

> I jeszcze jedno apropos decyzji o warukach zabudowy i zagospodarowania terenu.
                          > po 1. sa nie aktualne - mącisz ludziom w głowach, plany na podstawie których
                          > powstały, straciły moc z 1 stycznia ubiegłego roku[ w całym kraju].

SM WOLA bloki przy Widawskiej budowała w latach 1998-2001, przy Kluczborskiej w
                          2003-2004.
                          Tu też wykazujesz się typowym dyletanctwem. By budowac, trzeba starać się o
                          pozwolenie duuuużo wczesniej. Osiedla, które własnie sa budowane uzyskiwały
                          stosowne pozwolenia jeszcze przed 1 stycznia 2004.
                          Teraz skoro nie obowiązują plany zagospodarowania przesttrzennego od 1 stycznia
                          2004, można nawet na Bemowie zbudowac drugi Bajkonur i nic nikt nie może
                          powiedzieć, że nie można.
                          Nie pomyślałeś o tym, że brak planów działa też i w drugą stronę?

> po 2.taka decyzja o wzizt ma konkretnych adresatów - wnioskodawcę, oraz osoby
                          > których interesów dotyczy [najczęściej sasiadów] jestes jedna z nich? jeśli
                          nie
                          > to jak wszedłeś w jej posiadanie?

Mam swoje sposoby.
                          Decyzja taka nie jest tajemnica Państwową, a wszelkie dane na niej mogące
                          złamac ustawe o ochronie danych osobowych, zostały zamazane.
                    • rosebud68 Re: siuskom kontratakuje 30.03.05, 23:03
                      ufff... przywracasz mi wiare w ludzi
                      pamietam na poczatku kadencji obecnego sejmu na mownice wkroczyl pewien mocno
                      opalony dzentelmen i w mocnym przmowieniu pooskarzal kilka osob o rozne brzydkie
                      sprawki oswiadczajac ze dowody ma i pokaze w prokuraturze; zdaje sie ze wlasnie
                      teraz tocza sie procesy w tej sprawie i ow przewodniczacy chyba poza klewkami
                      nic nie ma na swoja obrone

podobny sposob dzialania widze u wielonickowego czyli wampira vel zielonego vel
                      roberta i jestem przekonany ze robi to z rozmyslem; do glowy mu nie moze przyjsc
                      (albo raczej udaje, ze tego nie rozumie), ze ktos (czyli ja) nie toleruje tego
                      typu prostackich metod i tylko z tego powodu je pietnuje
                      poniewaz stale wytykam te matactwa tez jestem pomawiany, wielonickowy przypisuje
                      mi kwestie ktorych nie powiedzialem itd, to taka jego metoda wobec osob, ktore
                      nie przyjmuja jego pogladow - zbluzgac i pomowic; a dowody? wiadomo, jak zwykle
                      klewki (za ladne transparenty)
                      ale widze ze nie tylko ja tak go odbieram
              • Gość: Anka Re: siuskom kontratakuje IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.03.05, 10:12
                " wlasciwie klasyczny juz tekst propagandowy rodem z minionej epoki - siuskom wie
                > jakie wrogie sily reakcji i wstecznictwa za tym stoja, jakie ciemne interesy sa
                > ubijane na zdrowym ciele spoleczenstwa i je bezkompromisowo demaskuje -
                > argumenty coraz bardziej rzeczowe, a wiec stek pomowien, bluzgow, inwektyw i
                > zwyklego magla - typowo ubeckie metody socjotechniczne"

-Przepraszam, o czym Ty mówisz? Faktem jest, że deweloperzy ukrywali i nadal
                ukrywają planowane trasy przed swoimi przyszłymi klientami. Mozesz to sam/sama
                zobaczyć czytając o tym jak to osiedla są/będą położone przy terenach
                "zielonych, rekreacyjnych, cichych i spokojnych". Możesz nawet zajrzeć na stronę
                JW, które pokazując mapkę terenu swojego nowego osiedla przy Górczewskiej
                skrzętnie w niej pomija planowaną trasę S8. Co więcej, gdy kupowałam mieszkanie
                przy Osmańczyka i spytałam o planowaną trasę S7, przedstawicielka dewelopera
                spłoniła się tylko rumieńcem i szła w zaparte, że żadnej trasy tu nie będzie, że
                to chodzi o S8, która ma iść daleko Dywizjonem 303. Także nie przypisuj
                pochopnie vampi_r-owi tworzenia spiskowych teorii dziejów w tej kwestii. Takie
                sa fakty. Deweloperzy budowali wiedząc o planowanych trasach, a władze dawały im
                na to pozwolenia. I teraz niedobrze się robi, gdy udają święte oburzenie i niby
                bronią interesów mieszkańców.
            • Gość: mb Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.idea.pl 29.03.05, 22:52
              Ja tak sobie myślę, że oni będą teraz frunąć na fali poczucia wspólnoty i będą oddalać się od rzeczywistości.
              Potem będzie spotkanie w studio, gdzie wypowiedzą się eksperci i gdy to pójdzie do emisji, to osoby przed telewizorem zobaczą gdzie przebiega linia między uczciwością i interesem publicznym, a interesem grupki, pieniactwem i nieuczciwością.
              Paradoksalnie, myślę, że osoba p. Jaworowicz przysłuży się temu rozumieniu, bo ona ma już swoistą "sławę" i jej poparcie jakoś już ukierunkowuje społeczne postrzeganie danej sprawy.
            • Gość: H Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 23:19
              No to szkoda, ze ze mna nie rozmawiales. Moze sie boisz? Wolisz miec za
              sluchaczy ludzi, ktorym mozesz namieszac w glowie?

p. Ambroziak byl obecny, ale niczego nie animowal. Nawet nie podszedl do kamery.

Co do Twoich rewelacji na temat zwyklej drogi, to owszem, jest ona zaplanowana
              np. w wariancie 5a przebiegu TMP. Wiemy o tym od wrzesnia. Zwykla droga, nie
              20tys. samochodow na godzine na trzypoziomowym wezle. Pozwol nam zdecydowac, co
              jest bardziej uciazliwe.

Na retoryczne pytania o finansowanie juz udzielilam odpowiedzi: placi mi moj
              czas i praca. I umiejetnosci. Wierz mi, ze na utarczkach z oszolomami Twojego
              pokroju zachwyconymi idea dania drog Warszawie trace czas, ktory moglabym
              poswiecic mojemu synowi. Jesli chodzi o rozliczenie kosztow dzisiejszej
              manifestacji: transparent sfinansowal kolega z wlasnej kieszeni, my wydalismy
              13,60 na xero (paragon do wgladu). Kije do transparentu kosztowaly 6,50 kazdy.
              Jeszcze ktos chce nam patrzec na rece?
              • Gość: mb Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.idea.pl 29.03.05, 23:37
                Ta droga od TMP do Maczka i tak musi powstać i przejąć cały ruch z TMP. Inaczej ruch pójdzie w Conrada i Reymonta, z czego chyba ludzie ze wspólnot i z WSB-M zdają sobie sprawę, a jeśli nie, to zdadzą już wkrótce.
                Mam obawę, że jeśli będzie to zwykła ulica, to będzie tam korek - przejścia dla pieszych ! No i to słynne "brum ! brum !" rano przy blokach na skraju Chomiczówki. Taka ciut mniejsza Marszałkowska.
                Ale kto na uwaleniu S-7 zyska wtedy najbardziej ? Grupa bemowska ! Bo wtedy zamiast tym skosem do trasy AK ruch pójdzie Maczka do AK, albo Maczka do Powstańców.
                Ale ci protestujący z Bemowa nie dostaną pod okno żadnej ulicy, czy szybkiego ruchu, czy zwyczajnej, w ogóle żadnej.
                I może na ten aspekt warto zwrócić uwagę, w świetle jawnej niechęci większości protestujacych "z Chomiczówki" do podania miejsca zamieszkania ?
              • vampi_r Re: S-7 Sprawa dla reportera 30.03.05, 11:21
                Gość portalu: H napisał(a):

> No to szkoda, ze ze mna nie rozmawiales. Moze sie boisz? Wolisz miec za
                > sluchaczy ludzi, ktorym mozesz namieszac w glowie?

heh. Szkoda, ze ty do mnie nie przyszłaś.
                Nas nie było trudno znaleźć.

>
                > p. Ambroziak byl obecny, ale niczego nie animowal. Nawet nie podszedl do kamery.

No bo się bał.

>
                > Co do Twoich rewelacji na temat zwyklej drogi, to owszem, jest ona zaplanowana
                > np. w wariancie 5a przebiegu TMP. Wiemy o tym od wrzesnia. Zwykla droga, nie
                > 20tys. samochodow na godzine na trzypoziomowym wezle.

20 tys. na godzinę!?!?!? (sic!).
                Kto ci takich głupot naopowiadał. A moze sama se to wymyśliłas?
                Myślisz, że ilość samochodów w Warszawie zalezy od klasy tras?
                Tak? To patrzac na jakość tych ulic, powinniśmy jeździć furmankami. Tymczasem
                przypada 400 aut na 1000 mieszkańców.
                Jak zbudują ulice w tym miejscu, to samochody nagle nie znikną. Będa pchac się
                tą ulicą i korkowac ją.

>Pozwol nam zdecydowac, co jest bardziej uciazliwe.

Wam, czyli komu?
                Tobie i Adibarowi i Chomikowi?
                Czy większości mieszkańców Bielan, czy nawet Chomiczówki?
                Jakie masz prawo wypowiadania się za resztę ludzi? Ktoś cię wybrał ich prezydentem?

>
                > Na retoryczne pytania o finansowanie juz udzielilam odpowiedzi: placi mi moj
                > czas i praca. I umiejetnosci. Wierz mi, ze na utarczkach z oszolomami Twojego
                > pokroju zachwyconymi idea dania drog Warszawie trace czas, ktory moglabym
                > poswiecic mojemu synowi. Jesli chodzi o rozliczenie kosztow dzisiejszej
                > manifestacji: transparent sfinansowal kolega z wlasnej kieszeni, my wydalismy
                > 13,60 na xero (paragon do wgladu). Kije do transparentu kosztowaly 6,50 kazdy.
                > Jeszcze ktos chce nam patrzec na rece?

Nie przeczę, ze jeden afisz "Chomiczówka przeciw trasom" był zrobiony metoda
                domową. Ale nie byłas tam tylko ty. Nie uważasz?
                Idea dania dróg Warszawie nie jest oszołomstwem. Oszołomstwem jest twierdzenie,
                o 20 tys. aut na godzinę. hahaha
    • Gość: A TO JA Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:37
      Było pysznie!
      Tłumek zdezorientowanych ludzi trzymających przygotowane przez organizacje
      deweloperów mapki i gotowe teksty.Totalny brak argumentów. Paniusie toczące
      pianę i wykrzykujące "20 m od naszych okien!!!"(ciekawe kto z organizatorów to
      wydrukował).Profesjonalne transparenty zrobione "spontanicznie"przez "ludność"
      na flagach z magazynów urzędu. Ulotki wydrukowane przez profesjonalne firmy.Z
      tyłu w cieniu za plecami krzykaczy organizatorzy "spontanicznego" protestu -
      P.Bonicki i inni z Rady Dzielnicy Bemowo,prezesi firm budujących osiedla,ich
      kontrachenci (np.P.Bartnicki od inst.hydraulicznych)firma graficzna (ta od
      plakatów) i inni sponsorzy.
      W tłumie pyskówka, bijatyki - wiec jak za komuny. Jedyna słuszna linia.
      Najbardziej rozbawił mnie pomysł schowania się działaczy Bemowa za plecami
      Chomiczówki co nawet zauważyła Pani Jaworowicz. Z bemowa tłumów nie było.
      To tak jak "niezależne" forum chomiczówki założone i utrzymywane przez
      dewelperów bemowskich.Szkoda tylko że obecni przedstawiciele władz bemowa nie
      wypowiedzieli się przed kamerą kto wydał te wszystkie zgody lokalizacyjne nowych
      osiedli, których mieszkańców się teraz podpuszcza do takich akcji.
      Żal mi tylko biednych, oszukanych, napuszczonych na siebie ludzi.
    • Gość: mb Czy H i chomik to jedna czy 2 różne osoby ??? IP: *.idea.pl 30.03.05, 00:07
      Niby H jest kobietą, a chomik facetem - ale dlaczego zapodaliście identyczny tekst:
      chomiczowka.vh.pl/viewtopic.php?p=49#49
      i na początku tego wątku ?
      Jakoś mi coś nie pasi ... dogadujecie się ? Czy jesteście jedną osobą ?
      • Gość: A TO JA Re: Czy H i chomik to jedna czy 2 różne osoby ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 00:13
        Drogi mb.! Czy nie za dużo wymagasz od kobiety? I od tej organizacji?
        Zastanów się, jakbyłbyś tak osaczony w śmierdzącej sprawie?
        Puszczają nerwy...
        • h108 Gentelman na trasie. 30.03.05, 12:46
          Gość portalu: A TO JA napisał(a):
          > Drogi mb.! Czy nie za dużo wymagasz od kobiety?

Ciesze sie, ze wreszcie zwolennicy tras ujawnili swoje poglady na role kobiet w spoleczenstwie. Kinder,
          Kuche, Kirche - gdzies to juz mowili. Czekalam pare dni, ktoremu z Panow sie pierwszemu wyrwie.
          Jestes kobieta - nie jestes partnerem do dyskusji. Nie masz prawa bronic swojego domu i protestowac.
          Wszechwiedzacy macho wybuduja Ci pod oknem autostrade, a ty milcz i do garow. Demokracja, panie
          dzieju, to nie zabawa dla dziewczynek.

Zatem podsumujmy: Bylam juz "szewem rady", developerem, niejaka H, reprezentantem inetresow
          Agencji Mienia Wojskowego, tajemnicza wtyczka wrogich sil z ramienia Rady Dz. Zoliborz (lub Bielany),
          kims z nowych blokow, politykiem, pewnie tez szpiegiem z Krainy Deszczowcow, a teraz doszla
          najgorsza inwektywa, "kobieta". Moze sie na cos zdecydujecie? Bo wydaje mi sie, ze jak na razie jestem
          lebo cierniem w Waszych zadkach i stad te goraczkowe wpisy.

Co do chomika - jest administratorem wolnego forum, na ktorym sie Panstwo produkujecie za naszym
          zaproszeniem. Wiec raz jest to chlopczyk, raz dziewczynka, administruje to, ktore ma aktualnie czas.
          Co do wyzej wspomnianego transparentu, ktoremu zarzuca sie profesjonalne przygotowanie - nie
          wpadliscie na to, ze ktores z nas moze byc np. grafikiem? Zatem czekam niecierpliwie na te rewelacje
          na nasz temat. Troche sie posmieje.
          • Gość: mb Re: Gentelman na trasie. IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 30.03.05, 13:00
            Zatem chomik i H to różne osoby ?
            Dlaczego zatem opublikowały IDENTYCZNY test, nieróżniący się nawet 1 literką ?
            Albo zatem chomik ściągnął Twój tekst i opublikował pod swoim nickiem, albo ustalacie teksty między sobą.
            Tak czy owak, kupy się to nie trzyma.
            Ale widzę, że pani/panu H zaczynają puszczać nerwy i stąd coraz więcej inwektyw i chaosu, nieprawdaż ?
            • h108 Re: Gentelman na trasie. 30.03.05, 13:21
              Powtarzam, chomik to administrator forum chomiczowka.org. Chomik ma dwie glowy i cztery rece oraz
              jeden organ, ktorego z nazwy tu nie wymienie, ale ktory wg. niektorych tu obecnych jest jedynym
              listem uwierzytelniajacym do prowadzenia dyskusji. Wynika to z tego, ze nad forum trzeba panowac
              wlasciwie wciaz, wiec robimy to na zmiane w wolnym czasie. Stad powtorka tekstu.

Co do inwektyw - moim niedoscignionym mistrzem pozostaje "niejaki mb", rodowity Chomiczowianin z
              Popieluszki ;))))
              • Gość: mb Re: Gentelman na trasie. IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 30.03.05, 13:30
                Aha, rozumiem, że pani H pomaga panu chomikowi i pisuje pod jego nickiem na forum Chomiczówki ?
                A co do zarzutu inwektyw, wskaż mi gdzie ja komuś personalnie bluzgam ?
    • Gość: Olszyny Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 02:10
      A pro po ineteresów dzielnicy z deweloperami:
      www.olszyny.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=7447#7447
      • Gość: Olszyny Re: S-7 Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 02:19
        I jeszcze ciekawy wątek o urzędnikach z Bielan którzy decydowali o zabudowie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=21899905&v=2&s=0
        • h108 Re: S-7 Sprawa dla reportera 30.03.05, 12:59
          Czy mozesz podac adres tego watku raz jeszcze, po przeniesieniu?
          • roody102 Re: S-7 Sprawa dla reportera 30.03.05, 14:11
            Ja się czuję w obowiązku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=21899905
            Zmienia się numer forum (z 296 na 484) a nie wątku. Zresztą po kliknięciu w
            stary link pojawia się info z linkiem do nowej lokalizacji. Przynajmniej
            powinno.
        • mon_cynamon Re: S-7 Sprawa dla reportera 30.03.05, 14:12
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=21899905&v=2&s=0
          hej Olszyny, gdzie ta wiadomość? została skasowana, przez kogo, dlaczego i po
          co ? Czyli, mówiąc szerzej: dokąd idziemy, po co zmierzamy ip. itd. Vampire
          jest naprawde uroczy w swej wampirzeej zaciekłości i gdy pisze: " to pokaż, to
          powiedz, jak ma przebiegać trasa!? " urocze
          • vampi_r Re: S-7 Sprawa dla reportera 31.03.05, 10:45
            mon_cynamon napisała:

>Vampire
            > jest naprawde uroczy w swej wampirzeej zaciekłości i gdy pisze: " to pokaż,
            to
            > powiedz, jak ma przebiegać trasa!? " urocze

Co nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka