gacus2 18.05.05, 00:36 Widmo krąży po Warszawie- widmo Kaczyzmu. Niechże sz Pan Prez. sie odstosunkuje od tej parady. Były akty seksualne, nachalne lizanie sie uczestników? NIE. Więc o co chodzi? Na tego kolesia to nawet tortu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DZIEWCZYNAzOKLADKI Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 00:48 Dobre haslo: PRECZ Z KACZYZMEM :) I dobry komentarz, Pani AKG :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł KOCHAM JANA PAWEŁ IP: *.techsys.pl / 81.210.124.* 18.05.05, 17:46 Kaczyzm - czyli nowy totalitaryzm Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 00:54 Kaczor się boi, że mochery nie będą głosowały na niego. PiSuar bez ich głosów może przepaść w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmin homoseksualiści z gminu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 06:55 sloggi, a homoseksualistami z gminu też gardzisz jak chamami z gminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.crowley.pl 18.05.05, 06:27 niech mnie ręka boska broni kiedykolwiek tego faceta w czymkolwiek poprzeć!!! a jak mi ktoś z rodziny na niego zagłosuje to łapy poucinam!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.pg.com 18.05.05, 10:25 ucinałeś jak głosowały na Kwachów, Millerów, Michników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka ...bo Europy wam sie zachcialo !!! IP: *.cybernet.ch 18.05.05, 17:33 Przestancie sie bawic w Europe, bo zaczyna byc zenujace. Halo ! Warszawa to nie Paryz, Londyn, Berlin, Budapeszt, Madryd, Praga, Zurych, czy tam Lizbona ! Prawa czlowieka ?! Nie dla psa kielbasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 15:59 jak cie slduchy ruchały to się cieszyłeś, co za zboczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 08:43 kaczka ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne. Nie podoba mi się np. blokada inwestycyjna w Warszawie kosztem "czystych" rąk ale wszelkiego rodzaju pedalstwo niech nie robi żenujących parad w mieście, bo co nas obchodzą czyjeś zboczenia nawet jeśli zboczeńców jest wielu, jest to intymna sprawa ich i lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 08:56 Czego można się spodziewać po kontynuatorze polityki Bieruta? Łukaszekno też zaczynał od drobnych zakazów aż w końcu doprowadza do konfliktów międzynarodowych. To samo będzie z Kaczyńskim. Nie zagłosuję na niego w wyborach prezydenta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 19.05.05, 07:43 Gość portalu: ania napisał(a): > ale wszelkiego rodzaju > pedalstwo niech nie robi żenujących parad w mieście, bo co nas obchodzą czyjeś > zboczenia nawet jeśli zboczeńców jest wielu, jest to intymna sprawa ich i > lekarzy. Niech feministki nie robią żenujących manifestacji, bo co nas obchodzą czyjeś fobie nawet jeśli kobiet jest wiele, jest to intymna sprawa ich i psychologów. Niech chorzy na raka nie nie robią żenujących manifestacji, bo co nas obchodzą czyjeś raki nawet jeśli chorych jest wielu, jest to intymna sprawa ich i onkologów. Niech Kaczory nie nie robią żadnych żenujących manifestacji, bo co nas obchodzą czyjeś aspiracje nawet jeśli są to Bardzo Wysokie Aspiracje, jest to intymna sprawa ich i polityków. Itd. Warszawa jest duża - nie musisz być akurat tam, gdzie ktoś manifestuje. W ten spoób nikt nie naruszy Twojej prywatności. ---------------------- First man than machine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 15:54 a ty geju idzisz na manifestacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:05 Gość: leon Napisał: a ty geju idzisz na manifestacje ? nie wiem idioto, ale ja hetero idę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:08 to cię tam zgwałcą dupny pierdzistołku Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 09:07 Na mnie kaczory mogą nie liczyć. Socjalistów nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 09:12 Moim zdaniem Kaczyński pokazuje teraz swoje prawdziwe oblicze. Ma wysokie sondaże i jest pewien swojego. Moze więc pokazać jakim jest. Niebezpiecznie się robi. Wielu dyktatorów zaczynało właśnie w ten sposób. Ciągnąc za sobą rzesze naiwniaków wierzących w proste rozumienie świata. Potem ci naiwniacy podlegali bezlitosnemu terrorowi. Wydaje mi się, że czas najwyższy powiedzieć temu stanowcze NIE zanim będzie dla Polski za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Baca A dla mnie "Nie, bo nie" wystarczy, precz z PeDe ! IP: 195.117.157.* 18.05.05, 09:47 . Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: A dla mnie "Nie, bo nie" wystarczy, precz z P 18.05.05, 09:51 Gość portalu: S. Baca napisał(a): S. Baco. Hitler też od tego zaczynał. Pamiętaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Baca Re: A dla mnie "Nie, bo nie" wystarczy, precz z P IP: 195.117.157.* 18.05.05, 10:29 Dajesz mi wybor miedzy Adolfem a sodomitami? W takim razie nie biore udzialu w wyborach, nie wiem co gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: A dla mnie "Nie, bo nie" wystarczy, precz z P 18.05.05, 10:39 Gość portalu: S. Baca napisał(a): > Dajesz mi wybor miedzy Adolfem a sodomitami? W takim razie nie biore udzialu w > wyborach, nie wiem co gorsze. ale jaki wybór? To błędne założenie. "Sodomici" jak ich nazwałeś w wyborach nie startują. Chcą przemaszerować miastem (tak jak ma to miejsce w innych miastach innych państw, znacznie bogatszych i lepiej dbających o swoich mieszkańców niż to się dzieje w Warszawie). Prezydent miasta (kandydat na Prezydenta Polski) mówi nie bo nie i tyle. Bez uzasadnienia itp. Sorki ale jak się startuje na tak wysoki urząd to trzeba brać pod uwagę, że odpowiedź w stylu "spieprzaj dziadu" jest odpowiedzią wysoce niesatysfakcjonującą a na dodatek trywialną i oklepaną. Kaczyński pokazuje w ten sposób swoją arogancję i tyle. To dziwne szczególnie w przypadku osobnika, który nie dba o dobro miasta i który woli zakazać jednorazowej parady niż ruszyć cztery litery i pogonić swoich urzędasów by poprawili stan bezpieczeństwa ogólnego w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A dla mnie "Nie, bo nie" wystarczy, precz z P 18.05.05, 12:04 >>>ruszyć cztery litery i pogonić swoich urzędasów by poprawili stan bezpieczeństwa ogólnego w mieście I tu sie kolego mylisz. Urzednicy NIC nie zalatwia, od czuwania nad bezpieczenstwem jest policja, ktora glownie pilnuje VIP-ow, politykow i innej masci darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz No i teraz te rozhisteryzowane mazgaje, pomoga. 18.05.05, 09:55 Kaczynskiemu przed wyborami. Im bardziej beda sie piskliwym glosem krzyczec o rownosci, sprawiedliwosci i prawie, tym bardziej beda dolepiac glosy Kaczynskiemu na prezydenture. Przeciez nikt, kto chce glosowac na Kaczynskiego, nie jest zainteresowany problemem jakichs utyskiwanych histerykow, wiec glosow nie straci. Zrobia pikiete, policja rozgoni, TVN24 bedzie pokazywal "na zywo" pajacow, a Giertych bedzie tracil glosy. Szkoda gadac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka PARADA! Z pozwoleniem czy bez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.05.05, 09:57 To co wyprawia i wyglasza publicznie prezydent Kaczynski jest oczywiscie bezprawiem, jest lamaniem praw obywatelskich, jest kompletnym niezrozumieniem jak powinna funkcjonowac demokracja. Dlatego uwazam, ze organizatorzy nie pwoinni wogole ogladac sie na prezydenta Kaczynskiego i parade odbyc bez wzgledu na jego pozwolenie. Powinni takze zaprosic wszystkich solidaryzuzjacych sie z nimi - nie tylko gejow i lesbijki, ale takze hetreroseksualnych mieszkancow stolicy. To Kaczynski lamie prawo, a nie uczestnicy parady, ktorzy prawo do zgromadzen i demonstracji maja zagwarantowane w konstytucji. Jesli taka "zakazana" parada przejdzie ulicami stolicy, to Kaczynski nie bedzie mial wyboru. Bo przeciez nie wypusci na uczestnikow ZOMO uzbrojone w armatki wodne, ani nie bedzie ich rozpedzal z pomoca policji. To dopiero bylaby gratka w Europie!!! Moja wiec rada: aby organozatorzy i cale srodowisko nie dalo sie zastraszyc malemu ograniczonemu kacykowi. Wasze prawa sa wazniejsze! Wyjdzmy wiec wszyscy 11 czerwaca i niech Ratusz to zobaczy. Niech zobacza to takze wszyscy przeciwnicy praw dla gejow i lesbijek. To jest takze Wasza stolica, a nie udzielne hrabstwo tego durnia i koltuna Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: PARADA! Z pozwoleniem czy bez!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.05, 21:01 > Powinni takze > zaprosic wszystkich solidaryzuzjacych sie z nimi - nie tylko gejow i lesbijki, > ale takze hetreroseksualnych mieszkancow stolicy. Wielu heteroseksualnych mieszkańców stolicy i tak na parady chodzi. Np. ja. To nie jest tylko impreza "branżowa", tylko walka o prawa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: PARADA! Z pozwoleniem czy bez!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.05, 21:34 A o jakich prawach czlowieka mowisz? Czy prawo do dostania wp...l od skinow i kiboli jest prawem czlowieka, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: PARADA! Z pozwoleniem czy bez!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:09 bądź LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Re: PARADA! Z pozwoleniem czy bez!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.05.05, 08:34 Masz absolutna racje. Ja tez tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xena Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie dociera.. IP: *.bos.east.verizon.net 18.05.05, 10:23 ...ze bezwzgledna wiekszosc obywateli nie zyczy sobie widoku dewiantow na ulicach miasta? I ekscesow ktore z reguly tego typu imprezom towarzysza? Prezydent Kaczynski ma zupelna racje dzialajac prewencyjnie w interesie miasta i jego mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci 18.05.05, 10:27 Prewencyjnie, czyli zapobiegając... czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci 19.05.05, 09:14 No jakże, przecież jeżeli pozwolić dewiantom demonstrować, będzie seks na chodnikach, zbezczeszczenie pomnika Wyszyńskiego, gwałt na policji... Jak widać przynajmniej dla niektórych takie absurdy są oczywiste. A już zwłaszcza dla Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci 19.05.05, 10:30 > No jakże, przecież jeżeli pozwolić dewiantom demonstrować, będzie seks na > chodnikach, zbezczeszczenie pomnika Wyszyńskiego, gwałt na policji... z tą policją to nie wiem kto kogo...oni mają pały ..;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka GW powinna objac patronat nads Parada -serio. IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.05.05, 10:31 Jesli Gazeta Wyborcza serio traktuje zasady rownosci spolecznej, demokracji, praw obywatelskich i wartosci liberalnych, powinna objac patronat nad Parada Rownosci. Niechaj prezydent Kaczynski dostanie jednpznaczny sygnal, ze lamie zasady konstytucyjne demokratycznego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci 18.05.05, 10:31 Gość portalu: xena napisał(a): > ...ze bezwzgledna wiekszosc obywateli nie zyczy sobie widoku dewiantow na > ulicach miasta? I ekscesow ktore z reguly tego typu imprezom towarzysza? > Prezydent Kaczynski ma zupelna racje dzialajac prewencyjnie w interesie miasta > i jego mieszkancow. Taka anegdotka mała: Czy nie uważa pani, że znaczenie półinteligentów w naszym społeczeństwie rośnie w zaskakującym tempie? A z jakiej pozycji to pani mówi? Z pozycji ćwierćinteligenta. Z dedykacją dla xena Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci 18.05.05, 10:39 haha... cala Europa sie bedzie dziwic, jak to w Polsce wladze oficjalnie wyznaja homofobie... Przynajmniej szanse Szyszkowskiej na zdobycie Nobla za walke z homofobia rosna (a moze to ukartowana zagrywka, by znowu Polka dostala Nobla? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coreczka Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:03 Owi "dewianci", jak ich nazywasz - rowniez maja prawa obywatelskie, zagwarantowane w konstytucji, pod ktora sie (jak zakladam uprzedzajac od razu, ze zalozenie moze byc bledne) nie podpisales w referendum, bo byles/as ...... (tu wstawic do wyboru: ograniczony, leniwy..... itp.) - tresc twojego postu swiadczy rowniez o tym (moim zdaniem), ze owej konstytucji z nieznanych mi powodow nie przeczytales/as. Natomiast p. Kaczynski swoja wypowiedzia udowodnil, ze: 1. nie przyjmuje do wiadomosci zasady rownych praw dla wszystkich obywateli (patrz - konstytucja), 2. nazwa jego partii jest juz tylko kpina ze slow zawartych w owej nazwie.... Mnie daje to duzo do myslenia - a Wam wszystkim nie? P.S. Sprawe tolerancji i nietolerancji kogokolwiek pominelam specjalnie - bo nie w tym problem - problem lezy w tym, ze przewodniczacy "partii prawa" lamie to prawo - i nie jest to pierwszy przypadek takiego dzialania. P.S. 2 - kto w koncu zglosi to do rzecznika praw obywatelskich? Jak sie nikt nie znajdzie, to chyba ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trieste Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:28 do podchodzi juz pod trybunal konstytucyjny. jakim prawem ten cwok, ten jelop, kretyn reprezentujac tak wysoki urzad, robi takie rzeczy? za kogo on sie uwaza, debil jeden??? Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Czy do tych zakutych gejowskich lbow nie doci 19.05.05, 10:23 > ...ze bezwzgledna wiekszosc obywateli nie zyczy sobie widoku dewiantow na > ulicach miasta? I ekscesow ktore z reguly tego typu imprezom towarzysza? co ty pie..sz? Jakich ekscesów? jakich dewiacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xena Gdzie jest mr. homophob & racist, największy... IP: *.bos.east.verizon.net 18.05.05, 11:07 ...autorytet od tych spraw na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 11:14 Pytanie w artykule o prawo (w tym przypadku do zgromadzeń, które jest ujęte w polskim i międzynarodowym prawodawstwie)oraz o sprawiedliwość (kiedy dopuszcza się do demonstrancji alterglobalistów bądź pijaną rzeszę górników) jest oczywiście retoryczne. Kaczyński nigdy się z prawem nie liczył (nazywając Wachowskiego "wielokrotnym przestępcą", chociaż ten nie został skazany żadnym wyrokiem sądowym, a więc w myśl prawa przestępcą nie jest, wysyłał zawiadomienia do prokuratury o przestępstwach popełnionych przez "układ warszawski", czyli poprzednie władze miasta - postępowania zostały umorzone, nieliczne zarzuty zostały potwierdzone i to wyłącznie częściowo, Muzeum Powstania Warszawskiego zostało otwarte z naruszeniem prawa budowlanego (przez co było kilkakrotnie zamykane). To pokazuje, że "prawo" w rozumieniu Kaczyńskiego to jego własny osąd, który w jego mniemaniu - jest jedynie słuszny i będący ponad prawem zapisanym w ustawach i konstytucji. Jeśli chodzi o Kaczą "sprawiedliwość" - tu osiągnięcia prezydenta i reszty PiSuarów są jeszcze bardziej wymowne: na osobiste polecenie Kaczyńskiego urzędnicy dostają ogromne nagrody finansowe (mimo, że pracują tak fatalnie, że żadna duża inwestycja miejska nie jest realizowana, a potencjalne pieniądze z unijnych dotacji przepadają), Kaczyński przeznacza 170 tys. na dokarmianie bezpańskich kotów, tymczasem racje żywieniowe w miejskich placówkach opiekuńczych są coraz niższe, bo miasto przekazuje na ten cel grosze. Podnosi czynsze restauratorom na Starym Mieście, ograniczając jednocześie ich źródła dochodów (ogródki mogą funkcjonować np. tylko do 22.00, wielu restauratorom bez żadnego powodu nie przedłużył koncesji na sprzedaż alkoholu). Wszystko, by przypodobać się starym babaciom, które dokarmiają kotki (stąd akcja z karmą za 170 tys.) i które chcą spokoju (wszelkie zakazy i ograniczenia na starówce). W naszym starzejącym się społeczeństwie emeryci to znaczna część elektoratu, a mierni politycy, którzy nie mają żadnego programu poza populistycznymi hasełkami, zawsze będą próbować zrobić coś, by pozyskać poklask tej licznej grupy osób. Kacze "prawo" to w myśl projektu nowej konstytucji PiS mozliwość wydawania przez prezydenta dekretó z mocą ustawy, czyli totalitaryzm i model rządzenia zaczerpnięty bezpośrednio z Rosji, podobnie zresztą jak rugi warszawskie Kaczyńskiego mocą dekretu Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.05.05, 11:29 Jako starej babci i emerytce, a w dodatku posiadaczce kota, nie jest mi przyjemnie czytac to co napisales, ze Kaczynski chce mi sie przypodobac. Moze jestes za mlody (mloda) aby wiedziec, ze stare babcie i emerytki nie koniecznie nosza moherowe berety i kochaja Kaczynskiego. Niektore z nas, wyobraz sobie, nawet walczyly o to by w Polsce byla demokracja i miejsce dla wszystkich obywateli - gejow, lesbijek, Zydow, Cyganow, muzulmanow. I zeby wszyscy cieszyli sie tymi samymi prawami i ta sama ochrona demokratycznego panstwa. Namawiam Cie zatem abys sie pozbyl(a) uprzedzen wiekowych. A miasto powinno zdobyc pieniadze i na dokarmianie dzieci i bezdomnych zwierzat - 170 tysiecy to niezbyt duze pieniadze. Natomiast zgadzam sie z Twoja ogolna ocena Kaczynskiego, ktory w moich ksiazkakch jest koltunem, populista, demagogiem i moglabym jeszcze znalezc pare epitetow, na okreslenie tego durnia. To co mozemy natomiast zrobic to okazac solidarnosc z wykluczona grupa - w tym wypadku z gejami i lesbijkami. Mozemy takze apelowac do naszej liberalnej i postepowej Gazety Wyborczej o to by objela patronat nad Parada, a moze nawet przenaczyla jakies pieniadze na zapewnienie uczestnikom ochrony przed Mlodzieza Wszechpolska. Latwo jest na lamamch GW gromic Lukaszenke czy Putina, bo to nic nie kosztuje, prawda? Trudniej jest bronic zasad denokratycznych wbrew wiekszosci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.ca.pw.edu.pl 18.05.05, 16:02 Mnie sie wydaję, że stare babcie to raczej śpią dużo przed 22.00 a jak ktoś chce drzeć mordę komuś pod oknami bo mu się balangi zachciewa to jest prostak i tyle. Nie przyszło ci do głowy, ze ludzie muszą codziennie wstawać do pracy np. o piatej rano i wcześniej? Najgorsza zaraza to bezmyślni balowicze.Odnośnie parady - jak ktoś chce paradować, to niech paraduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.bumar.com 18.05.05, 12:05 Pewne sprawy i poglądy możemy popierać, zaś inne moga wywoływac w nas odrazę. Żyjemy jednak w państwie demokratycznym i dlatego nawet nie akceptując pewnych postaw, musimy zaakceptować fakt, iż inni ludzie mają prawo je manifestować. Dlatego o ile moje poglądy są bardzo odległe od poglądów organizacji gejowskich, o tyle mam świadomość, że owe organizacje mogą publicznie głosić swoje hasła. Tzw. wolny rynek idei to podstawowa zasada rządząca demokrartycznym państwem i demokratycznym społeczeństwem. Lech Kaczyński poprzez brak akceptacji i zrozumienia dla tej zasady jasno i wyraźnie pokazuje, że nie akceptuje demokratycznych reguł gry. A to jest już bardzo niebezpieczne. Oto bowiem mamty przed sobą człowieka, który sam rości sobie prawo do decydowania, jakie poglądy są dobre, a jakie złe. Co więcej człowiek ten próbuje na siłę narzucić swe poglądy całemu społeczeństwu. Czyżby wzorem dla niego był pewien dykator z Mińska? "Nie widzę powodów do krzewienia kultury gejów" - oświadczył Lech Kaczyński. Ale od kiedy to prezydent miasta czy ktokolwiek inny decyduje, jaka kultura jest "słuszna" a jaka godna potępienia? Jakim prawem??? Każdy człowiek sam decyduje, czy czyjeś poglądy mu odpowiadają czy też nie - ingerencja władz to pogwałcenie wolności i demokracji. To już zresztą przerabialiśmy, gdy partyjni kacykowie nie widzieli powodów do krzewienia np. kultury niepodległościowej (11 listopada, wojna polsko-bolszewicka, Armia Krajowa itd.) Czyżby pan Kaczyński chciał pójść w ich ślady? Cóż, mamy jeszcze jedną okazję poznać prawdziwe oblicze partii, która powinna nazywać się Bezprawie i Niesprawiedliwość, skoro gardzi demokracją i wolnością manifestowania swoich przekonać, a zamiast tego próbuje narzucać "jedynie słuszne" wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 12:13 Gość portalu: Automobilista napisał(a): > > > "Nie widzę powodów do krzewienia kultury gejów" - oświadczył Lech Kaczyński. > Ale od kiedy to prezydent miasta czy ktokolwiek inny decyduje, jaka kultura > jest "słuszna" a jaka godna potępienia? Jakim prawem??? Każdy człowiek sam > decyduje, czy czyjeś poglądy mu odpowiadają czy też nie - ingerencja władz to > pogwałcenie wolności i demokracji. To już zresztą przerabialiśmy, gdy partyjni > kacykowie nie widzieli powodów do krzewienia np. kultury niepodległościowej (11 > > listopada, wojna polsko-bolszewicka, Armia Krajowa itd.) Czyżby pan Kaczyński > chciał pójść w ich ślady? > Bardzo dobrze powiedziane. Bardzo! W zasadzie niczego już dodawac nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 12:17 Podpisuję się pod tekstem Automobilisty obiema rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:10 A mnie nie obchodzi czy Kaczor widzi jakies powody czy ich nie widzi. To jego prywatna sprawa i nie widze powodu by o niej informowal nas korzystajac z zajmowanego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 13:20 >A mnie nie obchodzi czy Kaczor widzi jakies powody czy ich nie widzi. To jego >prywatna sprawa i nie widze powodu by o niej informowal nas korzystajac z >zajmowanego stanowiska. Prywatna sprawa to by byla, gdyby dotyczyla jego oprywatnego folwarku. Jesli legalna organizacja, chce legalnego przemarszu, a prezydent miasta mowi nie, to musi podac powody. Nie watpie zreszta, ze niestety jakies zawsze znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:24 Piszac o prywatnej sprawie mialem na mysli poglady Kaczora a nie przemarsz oczywiscie. Mnie po prostu to co ten pan o czymkolwiek mysli nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.bumar.com 18.05.05, 13:29 Mnie też mało obchodzą prywatne poglądy Kaczyńskiego, ale jakie by one nie były, to nie można odmawiac innym manifestowania ich własnych poglądów. A wykorzystywanie w tym celu służbowego stanowiska to już ewidentne nadużycie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:18 przecież już znalazł- nie zgadza się i nie widzi powodu do krzewienia... nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.bumar.com 18.05.05, 13:25 To nie jest prywatna sprawa Kaczora. Kaczor działa tutaj jako prezydent Warszawy a nie jako osoba prywatna, a cała sprawa dotyczy miasta i ogółu ludzi, a nie Kaczego mieszkania i jego lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk I ja tez, ja tez 18.05.05, 21:38 jhbsk napisała: > Podpisuję się pod tekstem Automobilisty obiema rękoma. A ja dokladam jeszcze odcisk mojej zgrabnej gejowskiej pupki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.K Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:37 Nic dodać, nic ująć. Doskonały komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Kali i jego wszechpartia ... IP: 62.233.191.* 18.05.05, 14:43 jak każdy poczatkujący zamordysta dzielący wszelkie zdania i opinie na własne i błedne Kaczor zaczyna od spraw "małych". Tak naprawde to jego jedynym celem i marzeniem (dziennym i nocnym) jest zamieszkanie w pałacu po-kwachowskim. Dlatego od lat dużo, głośno i buńczucznie gada a nic nie robi. Wystarczy pogadac z ludźmi, którzy "pod" nim byli w czasach "świetności" Porozumienia Centrum czy episodu w ministerstwie sprawiedliwości. I mimo, że facet praktycznie nic nie zrobił dla W-wy a to co "robił" (?!?) typu obchody rocznicy powstania czy tegoż powstania muzeum to li i jedynie dla "budowy" swojej kandydatury ... W związku z powyższym jego deklaracje związane choćby z tą paradą wpisują się pięknie w budowę obrazu "jedynie słusznego szeryfa - obrońcę moralności". Bo poza tym to ręsztę to on ma w (skreślone) a gejów (jak zechce) to szybko znajdzie w najbliższym otoczeniu (tylko, że oni są "nasi", "słuszni", "prawdziwie polscy"). Taka prawda. Howgh !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 15:26 Brawo Automobilisto! Każdy przytomny człowiek widzi, ze działania Kaczorów i program ich partii to PRL-bis. Ich idolem Gomółka. A cały ich antykomunizm sprowadzał się wyrażnie do tego, że to inni rządzili, a nie oni. Natomiast cała reszta była OK. Jedynie słuszne poglądy (teraz kacze), przedsiębiorca twój wróg, obywatel to potencjalny przestępca (jak najwiecej kontroli), jak koś nam podpadnie to zgnoić po całośći (casus uprawnień Jaruzelskiego), administracja może nic nie robić (bo jak robi to moga być przekręty), a w ogóle to sie we łbach ludziom poprzewracało, bo chca sie bogacić (jak ja nie mam ambicji finansowych i jestem biznesowy niudacznik - myśli Kaczor - to inni też tak muszą) etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
giani77 Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 18.05.05, 15:58 popieram w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kaczka ma rację-tak trzymać!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:07 To nie jest żadna polityczna rozgrywka, ani żadna homofobia. Bardzo dobrze, że pedalstwo nie będzie chodziło oficjalnie po ulicach, bo stamtąd już niedaleko do legalizacji pedziów. Zapraszam w krzaki i do parków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nz Re: Kaczka ma rację-tak trzymać!!! 18.05.05, 17:34 oj szanowny przedmowco myslisz ze parada rownosci to jedynie przemarsz gejów i lezbijek? niezaleznieod tego ze maja do tego przemarszu konstytucyjnie zagwarantowane prawo? wspolczuje ci szczerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eskimos Re: Kaczka ma rację-tak trzymać!!! IP: *.res.east.verizon.net 18.05.05, 17:53 Czekam na Paradę faszystów i Wasze stanowisko w tej sprawie, drodzy wyznawcy religii tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
ofc Re: Kaczka ma rację-tak trzymać!!! 18.05.05, 20:20 znasz konstytucje? ona gwarantuje mozliwosc wyrazania i manifestowania swoih poglonduw wszystkim organizacjom poza takimi, kture jawnie odwoujou sie do faszyzmu lub guoszou tresci faszystowskie, rasistowskie, antysemickie, oraz tym, kture odwoujou sie do praktyki totalitaryzmu komunistycznego. wienc geje, lesbijki, biseksualisci obu plci jak i popierajoncy ih prawo do godnego zycia heteroseksualisci majou prawo demonstrowac a faszysci nie. i nie hodzi o religie tolerancji ale o prawo zapisane w konstytucji, kturego kaczor MUSI przestrzegac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eskimos To znaczy, że nie znasz Konstytucji, drogi/a ofc-u IP: *.res.east.verizon.net 19.05.05, 17:25 poglądy każdy może manifestować JAKIE tylko chce, bez żadnych ograniczeń, a zakazane jest tylko ISTNIENIE pewnych organizacji, odwołujących się do totalitaryzmu. Pozcyta sobie Konstytucje, zanim się wypowiesz publicznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yana wstyd za tlumoka IP: 66.180.201.* 18.05.05, 18:30 Boze, ten Kaczynski to prymityw . Zacofany o wieki. I to ma startowac na prezydenta- wstyd takiego tlumoka przed cala Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
speer ... 18.05.05, 19:15 Geje maja juz dosyc zycia w heteromatrixie! Chcemy wolnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: wstyd za tlumoka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:14 Tłumok - człowiek który ma zasady radykał - człowiek ktory ma poglądy oszołom - ktoś, kto chce by dobro i zło było nazwane wyraźnie dokąd zmierzasz Polaczku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parker Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:41 Teraz do błota kacza hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.aster.pl 18.05.05, 19:56 Czy ktoś wie, kiedy rozpoczyna się okres polowań na kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Literynka Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 05:47 Najbrdziej mnie niepokoi właśnie ta "sprawiedliwość" wymierzana wedlug własnego uznania. Teraz zakaz jednej konkretnej parady, a co po ewentualnym zwycięstwie? Sprawiedliwe będzie tylko to, co się spodoba p. Kaczyńskiemu? A co z najważniejszym (pierwszym przed wszytskimi) aktem prawnym jakim jest konstytucja? Z wolnościami i prawami politycznymi, które gwarantuje rozdział II? To może od razu przejdziemy do łamania innych praw zagwarantowanych w Konstytucji RP i np. zlikwidujemy wolność sumienia i religii? Będą wtedy obowiązywać jedyne słuszne poglądy p. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc tego za mało? - a co mowi sondaż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 06:52 ponad 60% ankietowanych nie zyczy sobie parady homoseksualistów. Myslę, ze ten sprzeciw nie jest skierowany przeciwko homoseksualistom jako takim lecz przeciwko ambicjom politykow lewackich, ktorzy na burzeniu zasad pragną robic polityczne kariery osobiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Re: za mało? - a co mowi sondaż? IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.05.05, 08:42 W demokracji wola wiekszosci decyduje tylko w czasie wyborow. Natomiast wola wiekszosci nie decyduje komu nalezy odebrac prawa, jakie nalezy wymierzac kary i jakie rozdawac przywileje. Od tego sa inne isntytucje - Ustawa Zasadnicza, Parlament, sadownictwo, zobowiazania nedzynarodowe. Dlatego np wola wiekszosci nie decyduje w sprawawch kary smierci. Ale ciekawa jest ankieta obok. Zauwaz, ze 60% respondentow uwaza deczyje Kaczynskiego za niesluszna. Byc oze oznacza to ze wiekszosc spoleczenstwa, a przynajmniej czytelnikow tej gazety rozaumie juz czym sa prawa czlowieka w demokartycznym panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRECZ Z KACZYZMEM PRECZ Z KACZYZMEM IP: 217.153.94.* 19.05.05, 09:26 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: PRECZ Z KACZYZMEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:51 to jakiś nietrafiony komentarz...chawe na ławę i huzia na Juzia - tak to można pisać w gazetce w liceum... Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Ein skandal in Warschau 19.05.05, 22:15 die Warschauer CSD-Veranstalter bei einer Pressekonferenz Die schwullesbischen Veranstalter in Polen sind fassungslos. Tomasz Baczkowski, Vorsitzender der „Stiftung für Gleichberechtigung“, berichtete heute in einer eilig einberufenen Sitzung der von Maneo gegründeten Vereinigung „Tolerancja po Polsku“ (Toleranz auf Polnisch), was sich gestern in Warschau zu getragen hat. Er legte die heute erschienenen polnischen Tageszeitungen vor, die in großer Aufmachung darüber berichteten, dass der Warschauer Bürgermeister, Lech Kaczyński (Partei: Recht und Gerechtigkeit), erneut sein Veto gegen der Warschauer „Gleichberechtigungsparade“ (Parada Równości) eingelegt hat. Die größte polnische Tageszeitung „Gazeta Wyborcza“ widmete dieser Nachricht eine Schlagzeile auf der Titelseite. Mit großer Betroffenheit vernahmen die in Berlin organisierten polnischen Lesben und Schwule diese Nachricht. In enger Absprache mit der polnischen Bürgerrechtsorganisation „Kampagne gegen Homophobie“ wollten sie für den Warschauer Toleranzmarsch einen Berliner Toleranzwagen gestalten und mit diesem Wagen an der Demonstration teilnehmen. Am 11.06.05 sollte die „Gleichberechtigungsparade“ in Warschau stattfinden. Veranstalter sind die von drei größten polnischen schwul-lesbischen Organisationen „Kampagne gegen Homophobie (KPH)“, „Lambda Warschau“, ILGCN Polen und die „Stiftung für Gleichberech-tigung“ (Fundacja Równości). Mit der Demonstration wollen sich die Veranstalter für gleiche Rechte von Lesben und Schwulen und den Schutz europäischer und internationaler Men-schenrechte in der polnischen Gesellschaft einsetzen. Mit der Demonstration soll außerdem ein Zeichen gegen Diskriminierung von Minderheiten und gegen Ausländerfeindlichkeit gesetzt werden. Vertreter der „Stiftung für Gleichberechtigung“ hatten sich erst am 10.05.05 mit hochrangigen Verwaltungsbeamten der Stadt Warschau getroffen, u.a. mit dem Direktor für die städtischen Sicherheit und einem Vertreter der Polizei. Gemeinsam wurden über die Warschauer Gleichberechtigungsparade und die gewählte Route gesprochen. Es herrschte Einvernehmen über die von den Organisatoren gewählte Route und die von der Stadt bestimmten Auf-lagen. Die Veranstalter hatten zugesagt, nicht an Kirchen, nationalen Denkmälern und kirch-liche Symbolen vorbeizulaufen und auch keine Parolen gegen Kirche und den Warschauer Bürgermeister zuzulassen. Am 17.05.05, am internationalen Tag gegen Homophobie, berichteten dann die Veranstalter auf einer einberufenen Pressekonferenz in Warschau über die Vereinbarung mit der Stadt-verwaltung. Tomasz Baczkowski war zuversichtlich, dass mit den getroffenen Vereinbarun-gen endlich wieder in diesem Jahr eine „Gleichberechtigungsparade“ in Warschau stattfinden kann. Von Seiten der Veranstalter wurde erneut versichert, alle Auflagen der Stadt einzuhal-ten. Zwei Stunde nach der Pressekonferenz erreichte die „Stiftung für Gleichberechtigung“ die völlig unerwartete Nachricht. Der Bürgermeister von Warschau habe die „Gleichberechtigungsparade“ auch in diesem Jahr verboten. „Ich bin Befürworter der Toleranz, aber Gegner der Unterstützung schwulorientieren Verhaltens. Hier bleibt alles beim alten. Ich sage ab.“ So zitierte PAP, die polnische Presseagentur, am 17.05.05 den Warschauer Bürgermeister, Lech Kaczyński. PAP berichtete weiter, dass der Warschauer Bürgermeister seine Absage damit begründet habe, dass am selben Tag ein Denkmal des Generals Stefan Rowecki in Warschau enthüllt werden soll. Weil der Termin zur Enthüllung des Denkmals bislang noch nicht bekannt gege-ben worden war, der Ort außerdem über ein Kilometer von der Route entfernt liegt, so die Veranstalter, handelt es sich hier um einen weiteren Beleg dafür, wie der Bürgermeister mit immer neuen Tricks versucht, die „Gleichberechtigungsparade“ zu verhindern. Denn schließlich erklärt der Bürgermeister, dass er auch keinen anderen Tag für eine „Gleichberechti-gungsparade“ in Warschau für geeignet halte. Damit scheint eine nicht enden wollende juristische Trickserei der Warschauer Stadtverwaltung ihr Ziel zu erreichen, d.h. mit allen Mitteln die Warschauer „Gleichberechtigungsparade“ zu verhindern. Wie die größte polnische Tageszeitung Gazeta Wyborcza heute berichtete, habe der Sicherheitsbeauftragte der Stadt Warschau ebenfalls am 17.05.05 erklärt, dass seitens seiner Behörde der Genehmigungsantrag noch immer geprüft werde. Es müsse wei-ter geprüft werden, ob nicht doch Teilnehmer der Parade gegen Auflagen verstoßen könn-ten, beispielsweise durch das Mitführen beleidigender Transparente oder Aufrufe. Der Vorsitzende der „Stiftung für Gleichberechtigung“, Tomasz Baczkowski, erklärte in einer von Maneo eilig einberufenen Besprechung seiner Vereinigung „Tolerancja po Polsku“ in Berlin: „Wir sind empört. Wir waren voller Hoffnung, dass man auch in Polen die international anerkannten Menschenrechte achten würde. Besonders hat es uns schockiert, dass dies der Bürgermeister erklärt hat, der gestern noch Gastgeber des Gipfeltreffens des Europarates gewesen war, auf dem in seiner Abschlusserklärung insbesondere die Einhaltung der Menschrechte und der Schutz von Minderheiten gefordert wird. Wir bitten alle Bürgerrechts-organisationen in Deutschland und Europa darum, uns aktiv bei der Durchsetzung funda-mentaler Menschen- und Bürgerrechte in Polen zu helfen.“ Maneo ist ein offizieller Partner der „Kampagne gegen Homophobie“ und der „Stiftung für Gleichberechtigung“. Seine Vereinigung „Tolerancja po Polsku“ ruft nun alle Organisationen und staatlichen Stellen in Deutschland und in Europa dazu auf, die mit polnischen Organisationen oder staatlichen Stellen Kontakte pflegen, in ihren entsprechenden Beziehungen das Thema Diskriminierung von Homosexuellen in Polen am Beispiel von Warschau zu thematisieren und ihren Protest deutlich machen. Möglicherweise spekuliert der Warschauer Bürgermeister mit seiner Entscheidung auch auf internationale Proteste, um sich als polnischer Präsidentschaftskandidat zu profilieren. In dem er vorgibt, sich gegen Europa durchsetzen zu können, versuche er vor allem konserva-tive Stimmen auf sich zu vereinen. Das dies jedoch nicht nur auf dem Rücken von Lesben und Schwulen geschieht, sondern auch auf dem Rücken fundamentaler Menschenrechte in Europa, ist ein europäischer Skandal. Kontakt: „Stiftung für Gleichberechtigung“ Tel: 00-48-660-232692 e-mail: zarzad@paradarownosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Homphobie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.05, 22:21 Brüssel Der Präsident des Europaparlaments, Josep Borrell, hat die EU-Staaten dazu aufgerufen, moralische Diskriminierung und körperliche Gewalt gegen Homosexuelle mit allen Mitteln zu bekämpfen. Zwar habe sich die Einstellung gegenüber Homosexualität liberalisiert, aber dennoch bleibe die Benachteiligung wegen dieser sexuellen Orientierung ein ernstes Problem, mit dem Millionen Menschen konfrontiert seien, erklärte Borrell laut epd am Montag anlässlich des ersten "Internationalen Tages gegen Homosexuellenfeindschaft". Borrell ergänzte, der Grundsatz der Nichtdiskriminierung gehöre zu den zentralen Bestandteilen der geplanten EU-Verfassung. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Gdzie stanie pomnik gen. Grota? 20.05.05, 12:36 werter-6 napisał: > dass am selben Tag ein Denkmal des Generals Stefan Rowecki in > Warschau enthüllt werden soll. Weil der Termin zur Enthüllung des Denkmals > bislang noch nicht bekannt gege-ben worden war, der Ort außerdem über ein > Kilometer von der Route entfernt liegt, A gdzie dokładnie ma stanąć ten pomnik generała Grota?? Odpowiedz Link Zgłoś
jenny14 Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand 20.05.05, 01:04 NAJPIERW ŻYDZI DEMONIZOWALI HOMO, PÓŻNIEJ HOMOFOBIA ZARAZILI SIE OD NICH CHRZEŚCIJANIE A PÓZNIEJ HITLEROWCY POZAMYKALI HOMO, ŻYDÓW I CHRZESCIJAN RAZEM W OBOZACH I POWRZUCALI DO PIECÓW. NIE BYLI JEDNAK ZBYT ORYGINALNI, BO NA POMYSŁ PALENIA LUDZI ( I TO BEZ WCZESNIEJSZEGO UŚMIERCENIA!) KILKA WIEKÓW WCZEŚNIEJ WPADŁA JUŻ INKWIZYCJA. HOMOFOBIA TO NATRĘTNIE POWRACAJĄCY PLAGIAT I JUZ NIE WIADOMO KTO PIERWSZY WYMYŚLIŁ TĄ GŁUPOTĘ. POZDRAWIAM HOMOFOBÓW - WY BĘDZIECIE NASTĘPNI NA TYM STOSIE, BO ZAPEWNE MACIE JESZCZE W SOBIE JAKIES SZCZĄTKI CZŁOWIECZEŃSTWA I ZA TO WŁAŚNIE KTOŚ WAS KIEDYŚ ZNISZCZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafijki Re: "Nie, bo nie" to za mało - komentarz Aleksand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:24 GŁUPI KACZOR!WIDMO KACZYZMU KRĄŻY NAD PARADĄ RÓWNOŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutscher Noch etwas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 20.05.05, 14:34 Stefan K. schreibt am 20.05.2005: Es ist eine ziemliche Sauerei, was die da in Polen veranstalten. Ich bin zwar ein deutscher Schwuler, aber ich habe einen Polen als Freund, mit dem ich mich saugut verstehe. Wenn doch damals der Woityla nicht zum Papst gewählt worden wäre. Die Diktatur von seiner Seite hatte bis zu seinem Tod nicht aufgehört. Liebe predigen und Hass verbreiten, das ist, was der Papst am Besten kann. Wir Menschen brauchen keinen Papst, keinen Führer, der uns vorschreibt, was gottgefällig ist und was Sünde, schon gar nicht solch einen wie Woityla und Ratzinger. Wenn ein Mensch zum Papst gewählt werden sollte, dann wenn schon kein Mensch, der sich der Welt entzieht, dadurch keine Erfahrungen machen kann und nur negative Vorurteile aufbaut. Dank Woityla und Ratzinger lebt die katholische Kirche im Mittelalter. Und wenn die Menschheit nicht mal was tut, dann wird es leider so bleiben. Bleibt nur zu hoffen, dass Ratzinger ein Übergangspapst bleibt und dass die Kirche endlich wie den Weg auf die richtige Bahn findet. Irgendwann werden sich die Bürger in Warschau umsehen, was sie für einen Asi zum Bürgermeister gewählt haben. Vor allem dieser Schwachsinn: "Wir müssen die kirchlichen Einrichtigungen vor den Homosexuellen schützen." Wenn ich schon diesen Satz höre, müsste ich kotzen. Man sollte die Homosexuellen und die Kirche vor der Diktatur des Papstes schützen. Und was machen die Idioten? Wir habens eigenen Augen und Ohren wahrgenommen, was da vor sich geht. Es bleibt aber wenigstens die Hoffnung, dass nicht alle in Polen bescheuert sind wie der Bürgermeister von Warschau. Ich hoffe, dass es in Zu Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Deutschland kritisiert Warschau 20.05.05, 20:13 News LSVD kritisiert Kaczynski Berlin Der Lesben- und Schwulenverband (LSVD) ist "empört" über den Versuch des Warschauer Bürgermeister Lech Kaczynski, den für den 11. Juni geplanten Christopher Street Day (CSD) zu verhindern. "Kaczynski missachtet damit elementare demokratische Prinzipien wie die Meinungs- und Versammlungsfreiheit sowie das Diskriminierungsverbot", so LSVD-Sprecher Alexander Zinn in einer Pressemitteilung. Der LSVD fordert die Bundesregierung und die Europäische Union auf, "bei der polnischen Regierung vorstellig zu werden und gegen dieses skandalöse Verhalten zu protestieren." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg american dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:00 po niefortunnej wypowiedzi na temat preferencji seksualnych córki wiceprezydenta pewien kandydat na prezydenta stracił potężny elektorat Odpowiedz Link Zgłoś