pacio 19.07.02, 18:17 O 20 mln. zł. Sejm zmniejszył budżet warszawskiego metra, i marzenia o otwarciu stacji Wawa Gdańska w bierzącym roku mineły bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Metro z mniejszym budżetem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 18:22 bzdury piszesz, stacja będzie oddana w terminie, pieniedzy będzie rzeczywiście 135 mln a nie 155mln ale nie będzie to miało wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 18:29 Cytuje za radiem chyba Color, nie sprawdzałem w innych "wiarygodnych" zródłach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Metro z mniejszym budżetem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 18:38 to od razu widać że informują "fachowcy", ta stacja ma być otwarta w przyszłym roku a nie w tym Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 18:44 Coś mnie trafiło jak usłyszałem info, sorry za wprowadzenie w błąd. Pzdr pacio Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 18:47 To jest ponoć tak. Obcięte 20 mln. to była kwota przeznaczona na prace związane z torami odstawczymi pod pl.Wilsona. Nie ma to wpływu na płynność budowy odcinka Ratusz-Gdański. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 19:10 Nie taki znów błąd. Prezydent Kozak przewiduje, ze otwarcie stacji Dworzec Gdański w grudniu przyszłego roku stanie pod znakiem zapytania. Do tej sytuacji (zabrania pieniędzy) w pewnym, a kto wie, czy nie dużym, stopniu przyczyniły sie władze Warszawy. Na posiedzenie komisji nie przyszedł nikt z władz miasta. Zabrakło obrońcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 19:21 Qrcze, zaraz się dowiem że nie cofneli tylko przyznali dodatkowe 20 mln. zl. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 19:51 No nie, takie szczęście to chyba nas nie spotka :-). Podałam informacje za dzisiejszą "Stołeczną" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Metro z mniejszym budżetem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 20:49 nie przyszedł nikt bo nikt im nie powiedział, Struzik w bezczelny sposób z kolesiami sie ugadał, zrobili tajne głosowanie, a co do wypowiedzi Kozaka to raczej próbował okazać niezadowolenie i pokazać że pieniądze są potrzebne, stacja nie jest zagorożona, to jest 20 mln z 400 mln jakie sie na metro wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 21:16 Głosowanie faktycznie było tajne, ale posiedzenie komisji jednak jawne. Podobno termin był znany wczesniej, choc Kozak mówi inaczej. Właściwie to nie wiadomo, komu wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś