Dodaj do ulubionych

Metro z mniejszym budżetem

19.07.02, 18:17
O 20 mln. zł. Sejm zmniejszył budżet warszawskiego metra, i marzenia o
otwarciu stacji Wawa Gdańska w bierzącym roku mineły bezpowrotnie.

Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Metro z mniejszym budżetem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 18:22
      bzdury piszesz, stacja będzie oddana w terminie, pieniedzy będzie rzeczywiście
      135 mln a nie 155mln ale nie będzie to miało wpływu
      • pacio Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 18:29
        Cytuje za radiem chyba Color, nie sprawdzałem w innych "wiarygodnych" zródłach
    • Gość: Piotr Re: Metro z mniejszym budżetem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 18:38
      to od razu widać że informują "fachowcy", ta stacja ma być otwarta w przyszłym
      roku a nie w tym
      • pacio Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 18:44
        Coś mnie trafiło jak usłyszałem info, sorry za wprowadzenie w błąd.

Pzdr
        pacio
        • sloggi Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 18:47
          To jest ponoć tak.
          Obcięte 20 mln. to była kwota przeznaczona na prace związane z torami
          odstawczymi pod pl.Wilsona.
          Nie ma to wpływu na płynność budowy odcinka Ratusz-Gdański.
        • eela Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 19:10
          Nie taki znów błąd. Prezydent Kozak przewiduje, ze otwarcie stacji Dworzec
          Gdański w grudniu przyszłego roku stanie pod znakiem zapytania. Do tej sytuacji
          (zabrania pieniędzy) w pewnym, a kto wie, czy nie dużym, stopniu przyczyniły
          sie władze Warszawy. Na posiedzenie komisji nie przyszedł nikt z władz miasta.
          Zabrakło obrońcy.
          • pacio Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 19:21
            Qrcze, zaraz się dowiem że nie cofneli tylko przyznali dodatkowe 20 mln. zl.
            • eela Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 19:51
              No nie, takie szczęście to chyba nas nie spotka :-). Podałam informacje za
              dzisiejszą "Stołeczną"
              • Gość: Piotr Re: Metro z mniejszym budżetem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 20:49
                nie przyszedł nikt bo nikt im nie powiedział, Struzik w bezczelny sposób z
                kolesiami sie ugadał, zrobili tajne głosowanie, a co do wypowiedzi Kozaka to
                raczej próbował okazać niezadowolenie i pokazać że pieniądze są potrzebne,
                stacja nie jest zagorożona, to jest 20 mln z 400 mln jakie sie na metro wydaje
                • eela Re: Metro z mniejszym budżetem 19.07.02, 21:16
                  Głosowanie faktycznie było tajne, ale posiedzenie komisji jednak jawne. Podobno
                  termin był znany wczesniej, choc Kozak mówi inaczej. Właściwie to nie wiadomo,
                  komu wierzyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka