Dodaj do ulubionych

Flashmob z walizką

21.06.05, 09:40
Dotąd "flashmoby" organizowano ot tak, jako głupią zabawę... ale widzę, że
polityka i co gorsza, politpoprawność skaziła i zatruła nawet głupie i
niewinne zabawy... dziś już wszystko musi być robione pod "poprawnym"
hasłem...

Bueeee...
Obserwuj wątek
    • em.em.em Re: Flashmob z walizką 21.06.05, 09:50
      a jutro napisza, ze odbyl sie flashmob z walizkami na Stadionie Dziesieciolecia
      • Gość: rec Re: Flashmob z walizką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:07
        em.em.em. jak miłość mnie dopadła, gdy was czytam.
    • Gość: szmulo Re: Flashmob z walizką IP: *.altkom.pl 21.06.05, 13:17
      To się zrobiło żałosne...
      • Gość: stefan Z walizką w metrze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:30
        Byłem przekonany, że nietypowy flashmob miał zwrócić uwagę pasażerów na los
        terrorystów...
    • Gość: gra OJ CHYBA COS NIE BARDZO ZROZUMIELISMY IP: 195.94.203.* 21.06.05, 15:41
      1. KTO USTALA CO JEST PRAWDZIWYM FLASH-MOBEM? CZY FLASH-MOB NIE OZNACZAQ PO
      PROSTU HAPPENINGU ZORGANIZOWANEGO NA SZYBKO PRZEZ E-MAIL?
      2. CZY ROBIENIE GLUPICH RZECZY MIALOBY JAKIS SENS?
      3. CZY JEZELI COS NIE MA SENSU I KTOS TO ROBI TO Z AUTOMATU NIE ZACZYNA TO MIEC
      SENSU?
      4. CO TO MA WSPOLNEGO Z POLITPOPRAWNOSCIA? WEDLUG MNIE UCHODZCY TO TEMAT
      WYBITNIE NIEPORAWNY POLITYCZNIE GDYZ W WIEKSZOSCI UCIEKAJA Z KRAJOW SKALANYCH W
      ROZNY SPOSOB LEWICOWA IDEOLOGIA NA SKUTEK GLODU I PRZESLADOWAN (NP. KORA PLN,
      KUBA).
      • Gość: stefan Re: OJ CHYBA COS NIE BARDZO ZROZUMIELISMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:48
        Proszę o następny zestaw pytań.
      • wu_wei Re: OJ CHYBA COS NIE BARDZO ZROZUMIELISMY 21.06.05, 16:24
        5. czemu gra krzyczy?
        • Gość: raf Re: OJ CHYBA COS NIE BARDZO ZROZUMIELISMY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 07:23
          Zasadą jest, że nikt nie tłumaczy istoty flash mobu. W artykule ktoś złamał tę zasadę przez co zniszczył całe przedsięwzięcie. To już nie jest flash mob, to manifestacja! Miała na celu przekazać coś społeczeństwu. Flash mob, to zabawa, do jakiej jeszcze powinni mieć ludzie prawo, ale ty też pojawiła się czyjaś skłonność do dorabiania ideologii. Bardzo mi się idea takiej rozrywki podobała, ale teraz bałbym się, że w czymkolwiek wezmę udział, to reporterzyna podłoży pod moje działania motywy, z którymi wcale się zgadzać nie będę.

Hmm, a czy teraz się udało? Co oznacza "zwrócenie uwagi na uchodźców"? Mamy wychodzić na ulicę i zapraszać ich do swoich domów?

Takie zwracanie uwagi i manifestowanie czegośtam przypomniało mi fragment filmu "Żywot Briana":
          - Załóżmy, że nie może mieć dzieci, bo nawet nie ma macicy. Ale możemy przecież walczyć o jego prawo do posiadania dzieci.
          - Po co?
          - To symbol, symbol walki z prześladowcą.
          - Raczej jego walki z rzeczywistością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka