Dodaj do ulubionych

Jeziorka!!

08.07.05, 21:01
Mam pytanie: gdzie w okolicach Warszawy (nie dalej niż 50 - 70 km.)jest jakieś
fajne jeziorko, gdzie można odpocząć i się wykąpać!
Obserwuj wątek
    • aniela Re: Jeziorka!! 08.07.05, 21:58
      najblizej na mazury. tam jest ta keja tam jest ten ląd
      • pan_pndzelek O stara wylazła z szafy! 09.07.05, 18:25
        O stara wylazła z szafy! Jak tam stara się masz? Nie odpisałaś co w prezencie
        ślubnym ci przyjaciele podarowali? Stolnicę czy mikser ręczny? O powiadaj, i o
        tym swoim wybranku opowiadaj... No i jak tam w pracy?
    • Gość: Kingfisher Zegrze,Zielonka,Dziekanów,Sobienie no i oczywiście IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 23:36
      trzeba zaliczyć plażowanie i kąpiel w Wisle powyżej Wału Miedzeszyńskiego, jej
      plaże, łęgi i łachy. Przy Zalewie Zegrzyńskim jest dużo leśnych jeziorek, także
      między Zegrzem i Nowym Dworem.
      Nie należy też zapominać o J. Czerniakowskim w samej Warszawie
      • Gość: Rob Re: Zegrze,Zielonka,Dziekanów,Sobienie no i oczyw IP: *.chello.pl 09.07.05, 00:39
        eeee tam, tak naprawdę to wokół Warszawy blisko nie ma żadnych fajnych
        jeziorek.

Zalew Zegrzyński jest zasyfiony i żaden sanepid mnie nie przekona do wody,
        która jest czarna i nieprzezroczysta (pamiętam za młodu, jak w niej były raki i
        było widać dno z kilku metrów).

Jeziorka w starorzeczu Wisły (Dziekanów) są dobre do łowienia rybek
        • Gość: henio Re: Zegrze,Zielonka,Dziekanów,Sobienie no i oczyw IP: *.aster.pl 09.07.05, 07:08
          J.Czerniakowskie ujdzie, nawet niezła plaża, sporo ludzi tam przychodzi.
        • Gość: Rak Re: Zegrze,Zielonka,Dziekanów,Sobienie no i oczyw IP: *.gios.gov.pl / *.gios.gov.pl 13.07.05, 10:35
          > Zalew Zegrzyński jest zasyfiony i żaden sanepid mnie nie przekona do wody,
          > która jest czarna i nieprzezroczysta (pamiętam za młodu, jak w niej były raki
          > i było widać dno z kilku metrów).

Bardzo ciekawe. Narew, nizinna, naturalnie mulista rzeka do tego poniżej ujścia
          innej mulistej rzeki - Bugu - przejrzysta tak, że z kilku metrów widać było
          dno????? Chyba miałeś po prostu piękny sen.

A raki jako takie nie są żadnym wyznacznikiem czystości wody. Rak szlachetny
          był, ale tzw. raki amerykańskie to żyja prawie w każdym zbiorniku wodnym, nawet
          w Wiśle poniżej Warszawy.

• Gość: megg Re: Zegrze,Zielonka,Dziekanów,Sobienie no i oczyw IP: *.setup.com.pl 13.07.05, 11:06
            W jeziorku czerniakowskim od soboty nie można się kąpać. Wykryto tam jakieś
            groźne bakterie.
          • Gość: Kingfisher Jeśli piszesz z GIOS to powiedz mi kto powinien IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 13:56
            reagować na niszczenie plaż, łach i łęgów wiślanych. Ostatnio upowszechnia się
            nowy sport: rozjeżdżanie ich samochodami terenowymi i quadami. Rozmiar tego
            zjawiska sprawia że plany parku krajobrazowego w Dolinie Środkowej Wisły nie
            będą już aktualne i wszelkie unijne dyrektywy będą guzik warte. Czy nad
            zachowaniem tego środowiska mają czuwać gminy, czy jakieś służby rzeczne?
            • ben333 Re: Jeśli piszesz z GIOS to powiedz mi kto powini 13.07.05, 14:09
              Kingfisher masz rację widzę co się dzieje na zawadach - zaczyna być chyba to
              problemem. Cieszy mnie to że nie tylko ja tak uważam.
              • Gość: Kingfisher do Bena Polecam Ci "a must" dla miłośnika Wisły: IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 00:43
                mała ilustrowana książeczka "Dolina Środkowej Wisły" tekst angielski i polski
                równolegle, do kupienia za 10 zł, w tanich książkach na Koszykach. Fascynujące!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka