sloggi 12.07.05, 02:21 Wiem, że te krowy są kontrowersyjne - ale żeby się na nich wyżywać, głupota. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adaś Re: Stop przemocy wobec krów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:37 Krowy są nielegalne, bo nie mają wymaganych przez Unię kolczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej.org STOP DRESIARZOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:17 oni sa winni przeciez nie pan w meloniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul_78 Re: Stop przemocy wobec krów! IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 08:25 polaczki :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Stop GLUPOCIE. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 12.07.05, 08:34 Wyrzucono w bloto tj. krowy pieniadze podatnikow a teraz placz, ze drechy to niszcza. Trzeba sie bylo wczesniej zastanowic, zamiast promowac pseudosztuke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Stop GLUPOCIE. IP: *.chello.pl 12.07.05, 09:17 krowy są zasponsorowane przez prywatnych sponsorów a nie za pieniadze podatników , najpierw trzeba wiedzieć co napisać a nie pisać głupoty, a krowy są świetne , dodają blasku i zwracają uwagę na wiele zjawisk , tylko nie wszyscy to widzą moja ulubiona krówka to ta w kwiaty co stoi przy Nowym Świecie i była malowana przez dzieci z chorobami nowotworowymi .( dzieciom życze zdrowia , a krówka jest super) Odpowiedz Link Zgłoś
melba24 Co by było gdyby 12.07.05, 09:30 No wiec jak prywatny sponsor marnuje pieniadze, to ma mnie nie bolec? Żyjemy w obłedzie, w kórym coraz wiecej ludzi nie ma pieniedzy na podstawowe rzeczy: mieszkanie, jedzenie, leki. Prywatni sponsorzy wywalaja w błoto włąsne pieniadze, organizacje pozarzadowe wywalaja w błoto pieniadze z grantów (czyli de facto kase euro-podatników). Po co? I co by było gdyby te pieniadze - zamiast stawiac w mieście plastikowe krowy - dac po prostu konkretnym rodzinom albo organizacjom, zeby wysłały dzieci na wakacje na wieś, zeby sie dzieci mogły zakolegowac z prawdziwymi zwierzętami? Albo co by było gdyby te pieniadze przeznaczyc na prace zespołu który by wymyslił sposób sensownej redystrybucji dochodów, tak by pieniadze automatem trafiały tam gdzie sa potrzebne: do pani Krysi, której brakuje na obiad dla dzieci, do pana Mirka, który nie ma w tym miesiacu na czynsz itd. No co by wtedy było? Wtedy bysmy byli po prostu bardziej solidarnym społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Co by było gdyby IP: 62.29.248.* 12.07.05, 09:37 Po to wydają na krowy, że poprzez ich licytację można uzyskać więcej, niż kosztowało ich wyprodukowanie. I ma Cię nie boleć, jak prywatny sponsor marnuje pieniądze, bo to JEGO pieniądze. Czy ktoś Cię sprawdza, na co Ty marnujesz swoje pieniądze? Bo może zamiast wydawać na fryzjera i kosmetyki lepiej wspomóc ubogich? Odpowiedz Link Zgłoś
melba24 Re: Co by było gdyby 12.07.05, 09:56 > Po to wydają na krowy, że poprzez ich licytację można uzyskać więcej, niż > kosztowało ich wyprodukowanie. Prawde mówiac czytałam, ze to tak ma byc, ale wciaż mi to umyka i nie pamietam o tym jak patrzę na te krowy. > I ma Cię nie boleć, jak prywatny sponsor marnuje pieniądze, bo to JEGO > pieniądze. Nie mozna mówić człowiekowi, którego boli, ze ma go nie bolec. Boli to boli. Z uczuciami nie ma co dyskutowac - z przekonaniami mozna. Ból nie jest przekonaniem. >Czy ktoś Cię sprawdza, na co Ty marnujesz swoje pieniądze? Bo może > zamiast wydawać na fryzjera i kosmetyki lepiej wspomóc ubogich? Mnie nie chodzi o to, żeby sprawdzać albo KAZAC prywatnym sponsorom (z grantami juz jest inaczej) oddawać ich pieniadze na to, co mnie sie wydaje sensowniejsze. Mnie chodzi o stawianie pytań, kóre by sprawiły, ze stan ducha i umysłu sponsorów zmieni sie na tyle, ze sami zdecyduja o tym, zeby ich pieniadze, którymi chca sie podzielić były dobrze wydane. No i nie złosc sie aż tak. Po prostu mysle inaczej niz TY. To nie zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Co by było gdyby 12.07.05, 10:07 melba24 napisała: > Mnie nie chodzi o to, żeby sprawdzać albo KAZAC prywatnym sponsorom (z grantami > > juz jest inaczej) oddawać ich pieniadze na to, co mnie sie wydaje sensowniejsze > . > Mnie chodzi o stawianie pytań, kóre by sprawiły, ze stan ducha i umysłu > sponsorów zmieni sie na tyle, ze sami zdecyduja o tym, zeby ich pieniadze, > którymi chca sie podzielić były dobrze wydane. > Problem jest jeden. Sponsor daje biednej rodzinie kasę by jej polepszyć a urząd skarbowy traktuje to już jako darowiznę od której trzeba zapłacić podatek. Pamiętamy wszyscy co się stało jak babci z dworca dał ktoś 40.000,- zł. Gdyby akcja ruszyła na większą skalę powstałby cyrk nie do opisania. Trzeba wybrać inny Parlament i wymagać od nowych posłów innych sensownijeszych regulacji prawnych. Ot i co. Na razie jest jak jest i dobrze, że wogóle coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
melba24 Re: Co by było gdyby 12.07.05, 10:31 Masz racje: potrzebujemy innych prawnych uregulowań. A zanim je jakis nowu parlament przyjmie trzeba stawiac pytania o sposoby redystrybucji dochodów. Zeby ten nowy parlament wiedział co jest według ludzi nie tak i w którą stronę powinny isc zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Co by było gdyby IP: 62.29.248.* 12.07.05, 10:54 Sądzę, że i teraz sponsorzy są przekonani, że wydają swoje pieniądze sensownie. Każdy ma prawo sam decydować, co to znaczy wydać dobrze własne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
melba24 Re: Co by było gdyby 12.07.05, 15:16 Masz racje: kazdy ma prawo sam decydowac na co wydaje swoje pieniądze. Podobnie: każdy ma prawo mówić o tym, ze -jego zdaniem - sensowniej byłoby wydawac tę kase inaczej. Ja nie neguje dobrych intencji sponsorów. Pisze jednak o tym, że - z mojego punktu widzenia - sensowniej byłoby robic co innego. Zależy mi tylko na tym, żeby sponsorzy zwrócili uwage na to, że ich punkt widzenia nie jest obiektywnie poprawny. Podobnie jak mój. Mniej wiecej na tym polega działanie opinii publicznej i tworzenie nowych rozwiazań. Mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Stop GLUPOCIE. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 12.07.05, 15:43 Tak - malowano je na Zajezdni Inflancka utrzymywanej za pieniadze podatnikow - prad, woda, oplaty terenowe. "najpierw trzeba wiedzieć co napisać a nie pisać głupoty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoma powinna być Syrenek parada a nie krów IP: 195.164.48.* 12.07.05, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dresik Re: powinna być Syrenek parada a nie krów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:39 wkórwiają mie te krowy, nie dziw że dresiki je niszczą Odpowiedz Link Zgłoś
melba24 Re: powinna być Syrenek parada a nie krów 12.07.05, 09:48 wszystko ok, poza tym, ze uzywamy "u zwykłego" a nie "o z kreska". Własna złosc warto chocby tak szanowac, zeby pisac o niej ortograficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuska_64 Re: powinna być Syrenek parada a nie krów 12.07.05, 09:53 sa tysiace innych rzeczy ktore denerwuja... Polska to wielka wiocha na tle Europy podszyta LPR-owskimi frajerami, tutaj nic nie ustoi nawet sekundy, aby tego nie zniszczyc... dla funu.. jak ktos powiedzial wyzej prymitywne zasciankowe polaczkowo...przez malutkie "p" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dresik Re: powinna być Syrenek parada a nie krów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:28 ty poczytaj sobie artykuł. W londynie też to niszczyli, bo hooligans takiego widoku nie ścierpią Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: powinna być Syrenek parada a nie krów 12.07.05, 12:03 Pokaż mi w Polsce hooligans - u nas jest zwykłe buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filifionka A moim zdaniem krowy są brzydkie IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 12.07.05, 12:46 A moim zdaniem krowy są brzydkie i jeszcze bardziej szpecą Warszawę. Że też "ci na górze" nie mają na co pieniędzy wydawać - ja bym np. wyremontowała jakąś kamienicę, choćby na Foksal, bo to wstyd, że coś takiego straszy w Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Stop przemocy wobec krów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:34 ot cala warszawka!!nie przeszkadza ci, to zostaw w spokoju ta krowe!!co by bylo jakby polalowali jakas krowke w barwy legii czy polonii.. Odpowiedz Link Zgłoś