0elgado 20.07.05, 16:08 Właściciel niebieskiej Nokii 5510 zostawionej dziś w autobusie linii 166 w okolicach ulicy Targowej proszony jest pilnie o tel. na nr 510770779. Telefon jest wyłączony. Czekam dwie godziny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0elgado Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:10 Telefon z kartą w sieci Idea. Zwrócę bez "znaleźnego". Czekam dwie godziny, potem oddam go znajomemu. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:14 0elgado napisał: > Telefon z kartą w sieci Idea. Zwrócę bez "znaleźnego". Czekam dwie godziny, > potem oddam go znajomemu. Czy ludzie z telefonami Idei mają obowiązek czytania tego forum? Jak chcesz być uczciwy to zanieś do Idei i niech przy tobie "odtajnią" ten telefon - powinni wiedzieć jak to zrobić. --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:19 A dlaczego tylko dwie godziny? Ja ostatnio znalazłam w Nałęczowie aparat fotograficzny. Rozkleiłam po całym mieście wiele ogłoszeń i po powrocie do Warszawy zadzwoniła do mnie właścicielka aparatu, podała mi swój adres i wysłałam jej go. Na pewno czekałabym dłużej, przynajmniej z miesiąc, zanim bym postanowiła, komu podarować aparat. Ty też przecież nie wiesz, czy ktoś czyta to forum. Lepiej zamieść ogłoszenie na przystanku autobusowym lub w Gazecie Wyborczej - bezpłatne ogłoszenie w Gazecie Wyborczej (ukazują się w piątki - najlepiej to w rubryce Inne). Kliknij wyżej w "ogłoszenia" i napisz je. Gdybym zgubiła swój telefon, byłabym niezmiernie wdzięczna za oddanie go. Dlatego na baterii swojego telefonu umieściłam adres, pod który można wysłać kartę (bo tak naprawdę to na niej nam zależy) i numer domowego telefonu, pod który można byłoby zadzwonić. Wy też tak róbcie, bo w razie zguby i w razie znalezienia jakiejś rzeczy przeze mnie - macie gwarantowany zwrot! Pozdrawiam wszystkich uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:22 Zgadzam się całkowicie z przedmówcą. Jeśli zależy Ci na wdzięczności i na uśmiechu, to idź do Idei. Poza tym trzeba mieć trochę wyobraźni - a może ten telefon jest komuś niezmiernie potrzebny? Nigdy nie wiemy, kto jest właścicielem. Gdyby było wiadomo, że to jakiś oprych go zgubił, to mógłbyś oddać znajomemu od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado [...] 20.07.05, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z [...] 20.07.05, 16:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado [...] 20.07.05, 16:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:49 A ja milczę potulnie, wtrącając słówko o moralności: "Moralność jest niczym innym jak zewnętrzną formą chytrości" (Henry Francois Becque) Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:50 Słuchaj chamski Misiu - radzę Ci ten telefon oddać do Idei lub biura rzeczy znalezionych i to za pokwitowaniem inaczej możesz się nieźle poparzyć. Jesteś namierzalny! --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:59 Tak, to prawda. Telefon można w każdej chwili zablokować. Numer też, o ile nie jest na kartę, tylko na abonament. Lepiej więc oddać go i usłyszeć chociaż dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 17:08 Kartę mam gdzieś. Telefonu nie można zablokować, bo sieci tego nie robią. A nawet jeśli zrobią to zmiana Imei żeby można było znów korzystać to kwestia paru chwil z kablem i komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 17:39 Misia to ty masz w majtkach cw..v Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 17:52 Już wiesz, że jesteś namierzalny? --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 18:01 Nie. Powiedz Mi gdzie jestem, poza tym że w Warszawie (teraz...). A czy ty wiesz, że wydałeś na Mnie swoją kasę i że zostawiłeś swój nr tel. ??? I jak będziesz się prosił to Ja teraz mogę nakopać tobie jak będziesz chciał. Ty Mi możesz gó... Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 18:03 nakop, czekam --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Aż dziw bierze, że w prostakach jest... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.07.05, 01:05 ... tyle uczciwości. Ty bombę do tego telefonu wmontowałeś i teraz chcesz go zwrócić właścicielowi??? Wiem, zadzwoń na 997 i powiedz, że jest bomba w metrze:), to będzie gdzieś z pogranicza Twojej wyobraźni i inteligencji. Masz język jak dresiarz. Ciekaw więc jestem, ile pasków nosisz? Stać Cię na stadionowe 3 czy może wyprosiłeś u mamy na 4? Nie strasz kopaniem dupy. Bo chyba mogłoby być odwrotnie. koń Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:26 Zważyszwszy że wszyscy w Polsce to złodzieje, to i tak wyczyn że w ogóle go oddaję, tym bardziej że go nie ukradłem, tylko znalazłem. Jeśli właściciel nawet nie czyta tego forum to pewnie powie o tym znajomym i któryś z nich to pewnie przeczyta. Proszę bardzo, czekam dzisiaj do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: ZNALEZIONO TELEFON !!!!!!!!! 20.07.05, 16:30 Spróbuj jednak napisać to ogłoszenie do GW - jeśli wyślesz go dzisiaj, to ukaże się w ten piątek. Przynajmniej do poniedziałku dałabym szansę właścicielowi na przeczytanie tego anonsu. A dlaczego nie chcesz pójść do Idei? Byłabym z Ciebie dumna ... Nie daj się prosić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Gdybyś... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.05, 18:01 był uczciwym znalazcą oddałbys go kierowcy tego autobusu w którym go znalazłeś!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Gdybyś... 20.07.05, 18:05 Gość portalu: warszawianka napisał(a): > był uczciwym znalazcą oddałbys go kierowcy tego autobusu w którym go > znalazłeś!!!!!!!!! Ten młody człowiek chciał po prostu pokazać sobie jaki jest wspaniały i uczciwy i nic mu z tego nie wyszło... Ot, taki jest ten świat --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: Gdybyś... 20.07.05, 18:10 Szkoda Mi cię, takaś naiwna. Kierowcy ??? Czy cie zdrowo powaliło ??? Dlaczego ? Po co ? Żeby sobie wziął ?????????? Jakim prawem ?? Jeśli myślisz że komuś by oddał albo gdzieś to zgłosił to obudź się. Boże jaka jesteś naiwna. W tych "zawodach" pracują zwykli złodzieje i warchoły. Najgorsza warstwa społeczna. Najbardziej odpowiadają obrazowi Polaka złodzieja, oszusta, kłamy i cwaniaka i moczymordy. Wystarczy na te gęby spojrzeć. Albo może lepiej nie patrzyć. Powiem ci tylko że te ku.., bo tak ich należy zwać, biorą od złodziei procent od rzeczy które kradną, żeby na nich nie donosić. Takie to ku.. "uczciwe". Jeszcze chcesz zwracać im telefon ? Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Gdybyś... 20.07.05, 18:13 0elgado napisał: > Szkoda Mi cię, takaś naiwna. Kierowcy ??? Czy cie zdrowo powaliło ??? > Dlaczego ? Po co ? Żeby sobie wziął ?????????? Jakim prawem ?? Jeśli myślisz że > > komuś by oddał albo gdzieś to zgłosił to obudź się. Boże jaka jesteś naiwna. W > tych "zawodach" pracują zwykli złodzieje i warchoły. Najgorsza warstwa > społeczna. Najbardziej odpowiadają obrazowi Polaka złodzieja, oszusta, kłamy i > cwaniaka i moczymordy. Wystarczy na te gęby spojrzeć. Albo może lepiej nie > patrzyć. > > > > Powiem ci tylko że te ku.., bo tak ich należy zwać, biorą od złodziei procent > od rzeczy które kradną, żeby na nich nie donosić. Takie to ku.. "uczciwe". > > > > > Jeszcze chcesz zwracać im telefon ? Widzę, że znasz to środowisko od podszewki? Dawałeś kierowcom w łapę? --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: Gdybyś... 20.07.05, 18:29 Nie frajerze, byłeś świadkiem. Powiedziałem okradzionemv, jak wyglądali złodzieje, ilv ich było i gdzie wysiedli, oraz że widziałem ich tam jvż drvgi raz. "Kvrwom" na 997 nie zgłaszałem, bo to najwięksi przestępcy w Polsce, przed kierowcami. A ty srajtkv możesz Mi skoczyć. Jak będę chciał to ci nakopię. I ciekawe jaką ty wtedy zrobisz tęgą minę. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: Gdybyś... 20.07.05, 18:30 0elgado napisał: > A ty srajtkv możesz Mi skoczyć. Jak będę chciał to ci nakopię. I ciekawe jaką > ty wtedy zrobisz tęgą minę. nakop, czekam --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szemrany Re: Gdybyś... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 18:40 zwykli złodzieje i warchoły. Najgorsza warstwa > społeczna. Najbardziej odpowiadają obrazowi Polaka złodzieja, oszusta, kłamy i > cwaniaka i moczymordy. Wystarczy na te gęby spojrzeć. Albo może lepiej nie > patrzyć. cóż, każdy sądzi według siebie... Ładnie się podsumowałeś. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
0elgado Re: Gdybyś... 20.07.05, 18:42 Wymyśl coś sam samodzielnie zamiast bawić się odwracając czyjąś treść, niezdaro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szemrany Re: Gdybyś... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.07.05, 18:43 A po co? W końcu sam wiesz najlepiej kim jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia I jaki koniec tej historii? 21.07.05, 20:42 Czekam Oelgado na zakończenie (pozytywne) tej historii. Opisz w kilku zdaniach, ale bez obraźliwych słów, bo ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś