Dodaj do ulubionych

gdzie w wawie lody włoskie?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 20:32
jak wyżej
włoskie - z automatu, najchętniej gdzieś blisko jakiegoś parku lub ławeczek,

ewentualnie kulkowe, ale na świeżym powietrzu

pzdr
ef
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol64 Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.acn.waw.pl 20.08.02, 21:41
      Gość portalu: ef napisał(a):

> jak wyżej
      > włoskie - z automatu, najchętniej gdzieś blisko jakiegoś parku lub ławeczek,

W kazdym Mc Donalds.
      • Gość: rafik Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.cst.tpsa.pl 21.08.02, 13:38
        Po pierwsze podobno, bo jeszcze sam nie jadłem, ale słyszalem zachwalano przy
        mni,

po drugie nie w Warszawie, ale blisko, w Grodziku Maz. przy Globi.

pozdr

ps. duża porcja podobno nie do zjedzenia.
    • Gość: Bianca Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:58
      polecam IL GELATONE na Chmielnej (na przeciwko Reserved'a).Rewelacja:)
      • kalor_god Re: gdzie w wawie lody włoskie? 22.08.02, 10:25
        odwiedź Malinovą na Niepodległości (niedalego Madalińskiego)
        potem przespaceruj sie na skwerek pod dawne kino Stolica przy Narbutta.

satysfakcja gwarantowana.
    • Gość: elgreco Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 22.08.02, 15:19
      Swietne wloskie lody sa w Compania del Sole na Zurawiej (na odcinku miedzy
      Krucza a Bracka). Najblizszy park to tereny zielone przy Ksiazecej za Gielda
      ale nie wiem czy doniesiesz tam te lody bo sa tak dobre ze predzej je zjesz.
      • Gość: rafik lody włoskie IP: *.cst.tpsa.pl 23.08.02, 09:23
        Lody to tam może i są, może i są dobre,
        ale nie są to napewno lody zwane powszechnie włoskimi, czyli z automatu.

pozdr

ps. ale sama ta restauracja jest rewelacyjna, moja ulubiona restauracja w
        mieście, super smaczna kuchania.
        pozdr
        • Gość: elgreco Re: lody włoskie IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 26.08.02, 16:25
          To sorki choc bedac we Wloszech na ogol widzialem lody sprzedawane w taki
          sposob wlasnie jak w Compania del Sole tyle ze "z ulicy" stad moj post.
          • Gość: rafik Re: lody włoskie IP: *.cst.tpsa.pl 27.08.02, 10:04
            Masz rację,
            we Włoszech lody sprzedaje się na kulki,
            ale nie wiem czemu u nas jakoś dziwnie nazywa się lodami włoskimi lody z
            automatu.
            Może ktoś oświeci Nas (mnie) z czego to wynika.

pozdr
            • Gość: karol64 Re: lody włoskie IP: 212.244.37.* 27.08.02, 15:44
              Gość portalu: rafik napisał(a):

> Masz rację,
              > we Włoszech lody sprzedaje się na kulki,
              > ale nie wiem czemu u nas jakoś dziwnie nazywa się lodami włoskimi lody z
              > automatu.

Moze pierwsze automaty (kiedy to było 1971-73?) były produkcji włoskiej?

> Może ktoś oświeci Nas (mnie) z czego to wynika.

Nie wszędzie nazywają się włoskie. Widziałem nazwę "kręcone".
              • Gość: dede Re: lody włoskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 21:57
                moze dlatego ze wloskie nie sa tak twarde jak u nas te kulkowe. skoro tam
                nakladaja lopatka to znaczy ze nie sa tak mocno zmrozone i sa miekkie, a
                wlasnie takie sa lody z automatu- delikatne.
    • Gość: kiki Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.205.78.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.14, 17:17
      Świetne lody włoskie mają w okolicach Starego Miasta, naprzeciwko pomnika Małego Powstańca. Ulica Podwale ale numeru nie pamiętam. Robią na miejscu, czyli nie są z proszku i chwalą się, że tylko naturalne składniki. Jadłam i faktycznie przepyszne. Polecam!
      • 1-buc wygrzebałeś post sprzed 12 lat, żebyśmy wiedzieli? 13.06.14, 22:11

• Gość: Kasia Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.stansat.pl 23.06.14, 10:46
      Hahaha-faktycznie, przez te 12 lat mogło się trochę pozmieniać:)
    • ewelina19_75 Re: gdzie w wawie lody włoskie? 01.10.14, 13:06
      Nie wiem jak jest teraz, ale latem przy Parku Praskim
    • Gość: t.j Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.07.15, 23:58
      Najlepsze lody wloskie na grochowie jadlem na ul. Szaserow 127 . Genialna obsluga i maja tez gofry i rurki. Polecam i sa na fb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka