Gość: ef IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 20:32 jak wyżej włoskie - z automatu, najchętniej gdzieś blisko jakiegoś parku lub ławeczek, ewentualnie kulkowe, ale na świeżym powietrzu pzdr ef Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karol64 Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.acn.waw.pl 20.08.02, 21:41 Gość portalu: ef napisał(a): > jak wyżej > włoskie - z automatu, najchętniej gdzieś blisko jakiegoś parku lub ławeczek, W kazdym Mc Donalds. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.cst.tpsa.pl 21.08.02, 13:38 Po pierwsze podobno, bo jeszcze sam nie jadłem, ale słyszalem zachwalano przy mni, po drugie nie w Warszawie, ale blisko, w Grodziku Maz. przy Globi. pozdr ps. duża porcja podobno nie do zjedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:58 polecam IL GELATONE na Chmielnej (na przeciwko Reserved'a).Rewelacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalor_god Re: gdzie w wawie lody włoskie? 22.08.02, 10:25 odwiedź Malinovą na Niepodległości (niedalego Madalińskiego) potem przespaceruj sie na skwerek pod dawne kino Stolica przy Narbutta. satysfakcja gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elgreco Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 22.08.02, 15:19 Swietne wloskie lody sa w Compania del Sole na Zurawiej (na odcinku miedzy Krucza a Bracka). Najblizszy park to tereny zielone przy Ksiazecej za Gielda ale nie wiem czy doniesiesz tam te lody bo sa tak dobre ze predzej je zjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik lody włoskie IP: *.cst.tpsa.pl 23.08.02, 09:23 Lody to tam może i są, może i są dobre, ale nie są to napewno lody zwane powszechnie włoskimi, czyli z automatu. pozdr ps. ale sama ta restauracja jest rewelacyjna, moja ulubiona restauracja w mieście, super smaczna kuchania. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elgreco Re: lody włoskie IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 26.08.02, 16:25 To sorki choc bedac we Wloszech na ogol widzialem lody sprzedawane w taki sposob wlasnie jak w Compania del Sole tyle ze "z ulicy" stad moj post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: lody włoskie IP: *.cst.tpsa.pl 27.08.02, 10:04 Masz rację, we Włoszech lody sprzedaje się na kulki, ale nie wiem czemu u nas jakoś dziwnie nazywa się lodami włoskimi lody z automatu. Może ktoś oświeci Nas (mnie) z czego to wynika. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol64 Re: lody włoskie IP: 212.244.37.* 27.08.02, 15:44 Gość portalu: rafik napisał(a): > Masz rację, > we Włoszech lody sprzedaje się na kulki, > ale nie wiem czemu u nas jakoś dziwnie nazywa się lodami włoskimi lody z > automatu. Moze pierwsze automaty (kiedy to było 1971-73?) były produkcji włoskiej? > Może ktoś oświeci Nas (mnie) z czego to wynika. Nie wszędzie nazywają się włoskie. Widziałem nazwę "kręcone". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: lody włoskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 21:57 moze dlatego ze wloskie nie sa tak twarde jak u nas te kulkowe. skoro tam nakladaja lopatka to znaczy ze nie sa tak mocno zmrozone i sa miekkie, a wlasnie takie sa lody z automatu- delikatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.205.78.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.14, 17:17 Świetne lody włoskie mają w okolicach Starego Miasta, naprzeciwko pomnika Małego Powstańca. Ulica Podwale ale numeru nie pamiętam. Robią na miejscu, czyli nie są z proszku i chwalą się, że tylko naturalne składniki. Jadłam i faktycznie przepyszne. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.stansat.pl 23.06.14, 10:46 Hahaha-faktycznie, przez te 12 lat mogło się trochę pozmieniać:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina19_75 Re: gdzie w wawie lody włoskie? 01.10.14, 13:06 Nie wiem jak jest teraz, ale latem przy Parku Praskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.j Re: gdzie w wawie lody włoskie? IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.07.15, 23:58 Najlepsze lody wloskie na grochowie jadlem na ul. Szaserow 127 . Genialna obsluga i maja tez gofry i rurki. Polecam i sa na fb. Odpowiedz Link Zgłoś