koszatek Re: Cos tu pusto... 09.08.05, 14:20 Jestem, jestem ... forum jest dość nowe i jeszcze się nie rozkręciło, ale myślę, że z czasem będzie nas coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Cos tu pusto... 09.08.05, 22:20 Malo kto wie o tym forum. Może jakas reklama? Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Cos tu pusto... 10.08.05, 00:42 Zastanawiam się nad tym. Wykupienie linku płatnego na tydzień to 30 pln, może się zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Cos tu pusto... 10.08.05, 13:09 a moze jakies ogloszenia na osiedlu? J tu trafilam zupelnym, calkowitym przypadkiem, szukajac forum Legionowa... Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Cos tu pusto... 15.01.06, 22:25 Ooo, znalazłam forum:)) Kalinko, pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Cos tu pusto... 07.03.06, 10:24 Czy Chomiczowie się powyprowadzali w inne miejsca?? Odpowiedz Link Zgłoś
avc Re: Cos tu pusto... 07.03.06, 19:30 Jeśli chodzi Ci kwiatuszku o rodzinę Chomiczów to pewnie tak - byłbym wdzięczny za kontakt z Nimi. Ja wyprowadziłem się z Chomiczówki do lasu pod Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Cos tu pusto... 08.03.06, 12:31 Chodziło mi bardziej o mieszkańców Chomiczówki - założycieli i współtworzycieli tego forum, ktore aż żal patrzeć zamiera :-(. A gdzie do lasu się wyprowadziłeś?? Pytam bo też miałam takie zakusy... Odpowiedz Link Zgłoś
avc Re: Cos tu pusto... 08.03.06, 19:31 Na północ trasą Gdańską, jak Górka w Dziekanowie i w las. To było w 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Cos tu pusto... 10.03.06, 13:34 aaa, to ceny wtedy jeszcze były przyzwoite, a i działki chyba nie takie klitki jak teraz. Zawsze chciałam działkę z domkiem w tamtych okolicach, ale fakt jest taki, że teraz kupić ładną działkę pod wawą - to graniczy z cudem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
avc Re: Cos tu pusto... 10.03.06, 19:48 No tak. 3000 m.kw. działka + nowy domek (bez szaleństw, z dużym wkładem własnej pracy, częściowo wykończony) to była równowartość M-4 w XV piętrowym bloku na Chomiczówce. Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Cos tu pusto... 13.03.06, 10:00 Teraz taką równowartość stanowi 500 m działki pod Wawą + to co opisujesz :-( A co to jest 500 m2?? Sąsiad na sąsiedzie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
avc Re: Cos tu pusto... 13.03.06, 11:15 Jak patrzę po ogłoszeniach, to chyba mieszkania poszły mocno w góre. Kwiatuszku, Ty chyba liczysz działkę budowlaną. Ja liczę rolną. Na budowlaną 3000m i dom to nawet w 97 by pewnie nie starczyło. Zresztą utrzymanie bardzo dużej działki budowlanej jest (a będzie coraz bardziej) kłopotliwe finansowo. Tereny zielone, którymi miło się otoczyć (zamiast sąsiadów), nie potrzebują statusu budowlanego. Chociaż rzeczywiście widzę tu i tam wyasfaltowane podwórka albo kostkę Bauma lub trelinkę - co w połączeniu z tujami i kwiatami w betonowych donicach śmiesznie w sosnowym lesie wygląda i stanowi, jak sądzę, wyraz tęsknoty za miastem z którego się tak pieczołowicie uciekało. Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Cos tu pusto... 14.03.06, 09:09 Owszem, mieszkania są coraz droższe, ale i działki osiągają nieziemskie kwoty. Działki rolne sa tańsze, ale nie zawsze mogą zostać odrolnione, poza tym doprowadzenie mediow jest kosztowne, zwłaszcza gdy nie ma ich w pobliżu. Można przecież kupić działkę budowlano-rekreacyjną (jak to ja nazywam), czyli wydzielony "kawałek" na zabudowę a reszta nie do zabudowy, tylko właśnie do otaczania się roślinkami. Ja znalazłam ciekawą działkę, dużą, z małym domkiem, ale nie pod samą wawą - 40 km od centrum i jakoś tak nie wyszło, czego teraz zaczynam żałować. Nadal mam plan zakupu działki i budowy domu (za jakiś czas) ale te ceny i właśnie maleńkie wymiary działek mnie odstraszają :-( Odpowiedz Link Zgłoś
avc Re: Cos tu pusto... 14.03.06, 11:40 Jeśli nic się nie zmieniło, to jest problem z meldunkiem (uzyskaniem stałego adresu) na działce rekreacyjnej. Czasem może być to problem. Moim zdaniem zakup działki rolnej, która może być odrolniona jest ryzykowną inwestycją jeśli chodzi o zielone otoczenie, bo jak się sąsiedztwo poodralnia i podzieli na ciupkie działki, to... Jedyny sposób na to żeby mieć zielone otoczenie, to mieć je własne. Czyli działka rolna nieodrolniona na terenie który odrolnić się łatwo nie da. Wtedy zgodnie z obowiązującymi obecnie przepisami minimalna działka którą można wydzielić to 3000m2. Dotyczy to również sąsiadów i o to sąsiedztwo przecież właśnie chodzi. Problem w tym, że przepisy się zmieniają. Oczywiście na szczęście dla tych, co też chcą z miasta uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p avc 17.03.06, 21:19 czy ja moge sie Ciebie podpytac o kilka rzeczy w sprawie domu? Tu czy na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: avc 17.03.06, 22:19 dzieki. Napisze, jak zbiore mysli. P.S.Kupilam mieszkanie od kogos, kto wyniósł sie pod Warszawe na północ trasa Gdańską i zajmuje sie komputerami...ale kupiłam w 1999 chyba, a nie w 1997. Odpowiedz Link Zgłoś