Dodaj do ulubionych

Cos tu pusto...

09.08.05, 14:05
puk, puk, jest ktos?
Obserwuj wątek
    • koszatek Re: Cos tu pusto... 09.08.05, 14:20
      Jestem, jestem ...
      forum jest dość nowe i jeszcze się nie rozkręciło, ale myślę, że z czasem będzie nas coraz więcej.
      • kalina_p Re: Cos tu pusto... 09.08.05, 22:20
        Malo kto wie o tym forum. Może jakas reklama?
        • koszatek Re: Cos tu pusto... 10.08.05, 00:42
          Zastanawiam się nad tym. Wykupienie linku płatnego na tydzień to 30 pln, może się zdecyduję.
          • kalina_p Re: Cos tu pusto... 10.08.05, 13:09
            a moze jakies ogloszenia na osiedlu?
            J tu trafilam zupelnym, calkowitym przypadkiem, szukajac forum Legionowa...
            • cruella Re: Cos tu pusto... 15.01.06, 22:25
              Ooo, znalazłam forum:))
              Kalinko, pozdrawiam:))
    • 20052006s Re: Cos tu pusto... 07.03.06, 10:24
      Czy Chomiczowie się powyprowadzali w inne miejsca??
      • avc Re: Cos tu pusto... 07.03.06, 19:30
        Jeśli chodzi Ci kwiatuszku o rodzinę Chomiczów to pewnie tak - byłbym wdzięczny
        za kontakt z Nimi.
        Ja wyprowadziłem się z Chomiczówki do lasu pod Warszawą.
        • 20052006s Re: Cos tu pusto... 08.03.06, 12:31
          Chodziło mi bardziej o mieszkańców Chomiczówki - założycieli i współtworzycieli
          tego forum, ktore aż żal patrzeć zamiera :-(.
          A gdzie do lasu się wyprowadziłeś?? Pytam bo też miałam takie zakusy...
          • avc Re: Cos tu pusto... 08.03.06, 19:31
            Na północ trasą Gdańską, jak Górka w Dziekanowie i w las. To było w 1997.
            • 20052006s Re: Cos tu pusto... 10.03.06, 13:34
              aaa, to ceny wtedy jeszcze były przyzwoite, a i działki chyba nie takie klitki
              jak teraz. Zawsze chciałam działkę z domkiem w tamtych okolicach, ale fakt jest
              taki, że teraz kupić ładną działkę pod wawą - to graniczy z cudem :-(
              • avc Re: Cos tu pusto... 10.03.06, 19:48
                No tak. 3000 m.kw. działka + nowy domek (bez szaleństw, z dużym wkładem własnej
                pracy, częściowo wykończony) to była równowartość M-4 w XV piętrowym bloku na
                Chomiczówce.
                • 20052006s Re: Cos tu pusto... 13.03.06, 10:00
                  Teraz taką równowartość stanowi 500 m działki pod Wawą + to co opisujesz :-( A
                  co to jest 500 m2?? Sąsiad na sąsiedzie :-(
                  • avc Re: Cos tu pusto... 13.03.06, 11:15
                    Jak patrzę po ogłoszeniach, to chyba mieszkania poszły mocno w góre. Kwiatuszku,
                    Ty chyba liczysz działkę budowlaną. Ja liczę rolną. Na budowlaną 3000m i dom to
                    nawet w 97 by pewnie nie starczyło.
                    Zresztą utrzymanie bardzo dużej działki budowlanej jest (a będzie coraz
                    bardziej) kłopotliwe finansowo. Tereny zielone, którymi miło się otoczyć
                    (zamiast sąsiadów), nie potrzebują statusu budowlanego.
                    Chociaż rzeczywiście widzę tu i tam wyasfaltowane podwórka albo kostkę Bauma lub
                    trelinkę - co w połączeniu z tujami i kwiatami w betonowych donicach śmiesznie w
                    sosnowym lesie wygląda i stanowi, jak sądzę, wyraz tęsknoty za miastem z którego
                    się tak pieczołowicie uciekało.
                    • 20052006s Re: Cos tu pusto... 14.03.06, 09:09
                      Owszem, mieszkania są coraz droższe, ale i działki osiągają nieziemskie kwoty.
                      Działki rolne sa tańsze, ale nie zawsze mogą zostać odrolnione, poza tym
                      doprowadzenie mediow jest kosztowne, zwłaszcza gdy nie ma ich w pobliżu. Można
                      przecież kupić działkę budowlano-rekreacyjną (jak to ja nazywam), czyli
                      wydzielony "kawałek" na zabudowę a reszta nie do zabudowy, tylko właśnie do
                      otaczania się roślinkami. Ja znalazłam ciekawą działkę, dużą, z małym domkiem,
                      ale nie pod samą wawą - 40 km od centrum i jakoś tak nie wyszło, czego teraz
                      zaczynam żałować. Nadal mam plan zakupu działki i budowy domu (za jakiś czas)
                      ale te ceny i właśnie maleńkie wymiary działek mnie odstraszają :-(
                      • avc Re: Cos tu pusto... 14.03.06, 11:40
                        Jeśli nic się nie zmieniło, to jest problem z meldunkiem (uzyskaniem stałego
                        adresu) na działce rekreacyjnej. Czasem może być to problem.
                        Moim zdaniem zakup działki rolnej, która może być odrolniona jest ryzykowną
                        inwestycją jeśli chodzi o zielone otoczenie, bo jak się sąsiedztwo poodralnia i
                        podzieli na ciupkie działki, to...
                        Jedyny sposób na to żeby mieć zielone otoczenie, to mieć je własne. Czyli
                        działka rolna nieodrolniona na terenie który odrolnić się łatwo nie da. Wtedy
                        zgodnie z obowiązującymi obecnie przepisami minimalna działka którą można
                        wydzielić to 3000m2. Dotyczy to również sąsiadów i o to sąsiedztwo przecież
                        właśnie chodzi.
                        Problem w tym, że przepisy się zmieniają. Oczywiście na szczęście dla tych, co
                        też chcą z miasta uciec.
                        • kalina_p avc 17.03.06, 21:19
                          czy ja moge sie Ciebie podpytac o kilka rzeczy w sprawie domu? Tu czy na priv?
                          • avc Re: avc 17.03.06, 21:44
                            avcomputer@wp.pl
                            • kalina_p Re: avc 17.03.06, 22:19
                              dzieki.
                              Napisze, jak zbiore mysli.
                              P.S.Kupilam mieszkanie od kogos, kto wyniósł sie pod Warszawe na północ trasa
                              Gdańską i zajmuje sie komputerami...ale kupiłam w 1999 chyba, a nie w 1997.
                              • avc Re: avc 17.03.06, 23:02
                                Pisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka