Dodaj do ulubionych

Awangarda z niebieskimi żyrafami

22.08.05, 09:23
CYTAT: "Stąd nasza żyrafa ma osiem nóg, jest awangardowa! Chodziło o
pokazanie, że "inny" nie znaczy wcale "gorszy" - wyjaśnia Margaret."

Tak jest! Żyrafa, która ma osiem nóg może jest "inna" ale na pewno
nie "gorsza" od normalnej czworonożnej... a co tam! Idźmy dalej! Ona jest
nawet lepsza... bełkot rodem z ameryczki tak jak rodzina Margaret...

A swoją drogą jak jeden facet z myjni na Woli pomalował taką brzydką metalową
żyrafę na żółto-granatowo to się Stołeczna oburzyła... widać facet zapomniał
dodać, że chodziło mu o awangardę i "mniejszości społeczne" (cokolwiek ta
głupia zbitka słowna by nie oznaczała)...

Ameryczka do ameryczki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gecko Re: Awangarda z niebieskimi żyrafami IP: *.ptp.waw.pl 23.08.05, 14:00
      Obserwując od dłuższego czasu Pańskie posty, zauważam zadziwiająco nierówną
      mieszankę zdrowego rozsądku ze zwykłą ciemnotą. Naturalnie, osoby
      niepełnosprawne umysłowo zamykano w szpitalach psychiatrycznych i przywiązywano
      pasami do łóżek, ale to było to jakieś kilkanaście lat temu.

Nikt nie każde Panu kupować niebieskich żyraf, a terapie zajęciowe tego rodzaju
      są zazwyczaj finansowane przez niezależne fundacje. Nie idzie na nie ani grosz z
      Pana podatków, więc dziwi mnie Pana dość emocjonalna reakcja.
      • warzaw_bike_killerz Re: Awangarda z niebieskimi żyrafami 23.08.05, 14:27
        To panskim zdaniem, zyrafa czteronozna jest gorsza?
        • u-boot_88 Re: Awangarda z niebieskimi żyrafami 23.08.05, 14:37
          Jest przede wszystkim niepoprawna politycznie, w odróżnieniu od żyrafy
          ośmionożnej. Poza tym ma lepsze właściwości trakcyjne: 4x4 vs 8x8.
      • pan_pndzelek >>>Do Pana Gekona... 23.08.05, 15:03
        Panie Gekon, niezbyt dobrze Pan zrozumiał co miałem do powiedzenia... proszę o
        uważną lekturę mojego postu... wyśmiałem zacytowane przeze mnie na wstępie
        zdanie, zdanie w istocie swej kretyńskie ale oczywiście politpoprawne (co się
        pewnie Panu podoba)... żyrafa z ośmioma nogami zawsze będzie bowiem "inna" ale
        również ZAWSZE BĘDZIE GORSZA...

Jeśli warsztaty "terapii zajęciowej" finansowane są z prywatnych środków nic mi
        do tego, niestety w Polsce 90% takich "zajęć" finansowane jest bezpośrednio
        bądź pośrednio z moich pieniędzy... a tego akurat już sobie nie życzę...

A co do dawniejszych metod: z czego Pan wnosi, że te stosowane kilkanaście lat
        temu były gorsze? Dysponuje Pan jakimiś badaniami? Bo tak się składa, że np.
        elektrowstrząsy zakazane jakieś dwadzieścia parę lat temu były metodą całkiem
        skuteczną (w leczeniu chorób psychicznych oczywiście a nie niedorozwoju
        umysłowego) natomiast zniesiono je NIE ZE WSKAZAŃ MEDYCZNYCH a na fali rodzącej
        się wówczas politpoprawności...
    • Gość: gecko Re: Awangarda z niebieskimi żyrafami IP: *.ptp.waw.pl 24.08.05, 11:39
      Ależ gdzie tu polityczna poprawność, rany, niebieska żyrafa z ośmioma nogami
      jest dla tych ludzi naprawdę lepsza niż jakakolwiek inna - po prostu dlatego że
      wymyslili ją sami i byli w stanie ulepić. Mnie się po prostu pańska wizja świata
      nie podoba, bo natrętniejsza od politycznej porawności właśnie.
      • pan_pndzelek Re: Awangarda z niebieskimi żyrafami 24.08.05, 14:18
        A prosiłem Panie Gekon o uważną lekturę mojego posta... mnie w tej wypowiedzi
        nie interesuje jaka jest wizja świata niedorozwiniętych, zostawiam im ją i nie
        komentuję... wszak niejaka Margaret, która wizję roztacza niedorozwinięta już
        nie jest... i to ona wprowadza aurę politpoprawności w całą sprawę... polecam
        czytać takie "artykuły" TAKŻE między wierszami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka