Dodaj do ulubionych

SGPiS - absolwenci

27.08.02, 14:03
Poruszony wątkiem flama o wykładowcach SGH proponuję spotkanie absolwentów
SGPiS z lat 80/90. Ja zacząłem HW w 1985 a kończyłem w 1991 (6 lat bo Kassyk-
Rokicka zmusiła mnie do studiowania statystyki przez 2 lata).

Czekam na zgłoszenia
Obserwuj wątek
    • d.z Re: SGPiS - absolwenci 27.08.02, 14:15
      akami napisał:

> Poruszony wątkiem flama o wykładowcach SGH proponuję spotkanie absolwentów
      > SGPiS z lat 80/90. Ja zacząłem HW w 1985 a kończyłem w 1991 (6 lat bo Kassyk-
      > Rokicka zmusiła mnie do studiowania statystyki przez 2 lata).
      >
      > Czekam na zgłoszenia

Choć mnie nikt do studiowania niczego nie zmuszał to zacząwszy w 1986 roku
      zakończyłem już SGH w 1995. Powód, ano sam sobie przerwy robiłem i zagranicę do
      pracy jeździłem ale spotkać się z absolwentami????
      Czemu nie być może nawet i sami nie raz w auli spadochronowej się
      widzieliśmy...;-)
      PS.
      Mnie statystki uczył Isajew, ponieważ jednak chodziłem na wykłady i wpisałem
      sie trzy razy na ponumerowaną listę "puszczoną" przez prof. Luszniewicza to na
      egzaminie mogłem wybrać albo piszę albo oni przepisują mi ocenę z ćwiczeń.
      Pisac mi się nie chciało i z przyjemnością patrzyłem więc jak piszą oni...;-)
      mi w indeksie...
    • akami Re: SGPiS - absolwenci 27.08.02, 14:40
      Tak sobie pomyślałem o niezobowiązującym (małym?):))) piwku np. w Zielonej
      Gęsi. Chociaż wygląda już zupełnie inaczej to zawsze kojarzy mi się z
      imprezkami w czasie okienka. Ewentualnie Bolek, gdzie kiedyś udało nam się
      załapać na krzywy ryj bo prof. Nowakowski (matematyka) stawiał. Był już co
      najmniej po 8 piwach (tyle p[rzed nim stało) a humor miał cudowny i koniecznie
      chciał się napić ze swoimi studentami. Ech ... to se ne wrati.
      • algirdas Re: SGPiS - absolwenci 27.08.02, 15:21
        Koncepcja interesująca, a kierunek słuszny ;)
        Po poważniejszych egzaminach szło się tez do "Kamery" czyli
        restauracji "Kameralna". Teraz jest tam siedziba banku, ale jeszcze ze 3-4 lata
        temu kiedy w ramach spotkania po latach weszliśmy tam we czterech i
        krzykneliśmy - Cztery śledzie po japońsku i pół litra zimnego Krakusa - kobita
        za barem aż pokraśniała z uciechy i zapiała - o rany Panowie studenci jak
        dawniej, zaraz zrobimy... bo teraz to juz nie ma takich klientów.
        No to se ne vrati ... Nie ma już nawet "kamery".
        A propos, czy w Bolku do piwa trzeba teraz brać obowiazkowo kawałek żółtego
        sera posypanego papryką ?
        Pozdrawiam
        Algirdas
    • Gość: lucygalecki@gmail. Re: SGPiS - absolwenci IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 13.01.14, 05:03
      Poszukuje absolwenta SGPISU z lat 80tych o imieniu Leszek Paduch. Ktokolwiek go znal lub zna prosze o informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka