Dodaj do ulubionych

Sprzedaz samochodu

08.08.08, 11:24
Jak najlepiej sprzedac samochod w UK? Macie jakies pozytywne doswiadczenia,
firme do polecenia, itd.?
Dzieki za ewentualne porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Sprzedaz samochodu IP: 217.33.252.* 08.08.08, 12:35
      Zalezy jaka wartosc. Bo jak w miare nowy i drogi to moze byc najprosciej do
      dealera, bo kupcow za gotowke bedzie mialo.

A jak przecietny i niezbyt drogi to proponuje ogloszenie np w Autotrader.
      • zsa-zsa Re: Sprzedaz samochodu 08.08.08, 13:18
        Dzieki za podpowiedz.

Samochod jest w miare nowy (luty 07) w idealnym stanie, ma b. malo na liczniku.
        Tez myslalam, ze najprosciej bedzie odstawic go do dealera, ale jestem w szoku
        po zrobieniu malego 'rozpoznania' w okolicy. Roznica pomiedzy kwota oferowana
        wlascicielowi przez dealera a tym, za ile on potem sprzedaje samochod jest
        niemile zaskakujaca. Rozumiem, ze dealer tez musi zarobic, ale dlaczego AZ TYLE???

• Gość: A Re: Sprzedaz samochodu IP: 217.33.252.* 08.08.08, 15:28
          Mozesz probowac prywatnie, ale ja przez 6 tygodni mialam tylko jeden telefon od
          potencjalnego kupca.

Reszta to firma wyludzajaca pieniadze, za niby pomoc w sprzedaniu auta. Ci
          dzwonili do mnie prawie codziennie.

U dealera nie bylam na wycenie, bo nie mialam za bardzo czasu, a potem w koncu
          zrezygnowalam ze sprzedazy.
    • Gość: wasabi Re: Sprzedaz samochodu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.08.08, 20:39
      zwsze mozna spróbować na ebay'u - ja tak robilem dwukrotnie i za kazdym razem
      predzej czy pozniej znajdowal sie jakis kupiec
      pzdr
    • Gość: Garry Re: Sprzedaz samochodu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.08.08, 22:57
      Napisz jaki samochod co i jak za ile, byc moze tutaj znajdziesz
      kupca.
      • gajowy_marycha Re: Sprzedaz samochodu 10.08.08, 20:08
        juz chyba raczej za pozno, zdecydowalam sie na wymiane (part exchange), bo nie
        mam sily na szukanie kupca. No chyba, ze cos mi sie nie spodoba i sie wycofam
        przed podpisaniem papierow (wszystko zalatwiane przez telefon, odbior samochodu
        w czwartek), wowczas dam znac :)

Wszystkim dziekuje za porady.
        • Gość: a Re: Sprzedaz samochodu IP: 84.21.133.* 11.08.08, 14:16
          Jakie masz auto? jestem na kupnie :)
          Sprzedalam Xare 6-letnia na ebay-u, zajelo mi to 3 m-ce ale i tak uwazam ze to
          najlepsza droga. W ciagu tych 3 mcy musialam opuscic 500L z ceny. W garagach
          nikt nie chcial kupic - za stara :(
    • Gość: liverpoolczyk Re: Sprzedaz samochodu IP: *.range86-133.btcentralplus.com 10.08.08, 10:55
      ja mam 10 letniego peugeota,ale z pelnym wyposarzeniem.
      w +garazu+dawali mi 100 funtow wiec postanowilem go nie sprzedawac tylko zajezdzic do konca.

kupilem za 500 funtow.

ogolnie ciezko sprzedac auto w uk.

jakby ktos chcial ; 1997,109 000 mil,mot - marzec 2009 , 306xl,c 300 pounds ono., liverpool,po 25 sierpnia ( wakacje ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka