Dodaj do ulubionych

Trasa NS - protest

29.08.05, 16:40
Niechby i była tam ulica ale nie 6 pasmowy moloch . Uważam,że takie trasy
powinny być poza miastem a miasto zarezerwowało zbyt mało terenu na coś
takiego w pobliżu osiedli na Mokotowie . Na coś takiego rezerwuje się 500
metrów na budowę a nie 35 m aby tylko ulica się zmieściła .

Wygramy/niewygramy może utargujemy lepsze ekrany,tunel ,lepsze
rozwiązania.Tak czy tak trzeba o tym rozmawiać i byc czujnym .

Może zatrudnimy tego specjalistę od protestów z Etiudy Rewolucyjnej .Dobry
jest a wkońcu ekspresówka i jemu będzie szkodzić .jak On się nazywa ???

Jan Drużyński
Obserwuj wątek
    • kamilz12 Drużyński+ekolodzy 29.08.05, 16:49
      Drużyńskie to może być za mało . Może jeszcze Ci EKOLODZY od Złotych
      Tarasów ??? może Marina Mokotów się przyłączy ???

Na pewno rosną tam jakieś żadkie bratki albo żyją chrząszcze a może nawet
      ptaki.Trzeba tylko poszukać .A przede wszystkim ludzie .A tu 100 000 aut ma
      przejeżdżać codziennie . No i pozatym taka trasa ,w klinie napowietrzającym -
      to czym napowietrzać ??? - spalinami ?
      • kamilz12 szoda,że NS przed zakrętem schodzi na wsch.stronę 29.08.05, 23:40
        Jeszcze bół biedy gdyby trasa NS biegła aż za zakret po zachodniej stronie
        torów a dopiero na prostej przeładała by się na drugą stronę. A tu przekładka
        dokładnie w miejscu ul.Woronicza .

A może jest miejsce aby NS pobiegła sobie trochę dalej za torami . Chyba
        mieszkańcy Mariny by nas wsparli - wtedy zostało by miejsce aby zrobić wyjazd z
        mariny i włączyć łagodnie Woronicza w NS.

Tylko czy to technicznie i społecznie jest do zrobienia ?
        • marcinkiewicz Re: szoda,że NS przed zakrętem schodzi na wsch.st 30.08.05, 10:45
          Ta trasa jest w planach od 40 lat. Kupując mieszkanie wiedzieliśmy, że tamtędy
          będzie szła.
          • kamilz12 Re: szoda,że NS przed zakrętem schodzi na wsch.st 30.08.05, 11:24
            Żył sobie nie podetnę jak będę miał pod oknem drogę jak może i 100 000
            samochódów dziennie . Co innego wiedzić,że droga ma być na 95% a co innego
            widzieć ją i słyszeć codziennie .

A poza tym gdyby była za torami aż za zakręt to chyba lepiej i się można o to
            postarać .
            • marcinkiewicz Re: szoda,że NS przed zakrętem schodzi na wsch.st 30.08.05, 15:41
              Przesunąc trasę na druga stronę torów:) Przecież to nie jest tak hop-siup.
              Jesli od 40 lat ten pas ziemi był zarezerwowany pod trase, to z drugiej strony
              mogli sie budować. Na przykład stoi Carserwis, czy ten wisniow park.
              • mpbc Warszawa to jednak miasto 03.09.05, 20:12
                Ja wiedziałem o tej trasie wprzed zakupem mieszkania. W końcu to jednak miasto i
                potrzebne są drogi, dlatego jestem jak najbardziej za jej budową. Trudno,
                pogodziłem się z tym, że będzie ona tuż obok nas, wolę szybkie połączenia niż
                wielogodzinne stanie w korkach. Z drugiej strony chcąc mieszkać w mieście musimy
                się liczyć z tym iż nie będzie tu ciszy i wiejsko-sielankowej atmosfery.
                Pozdrawiam sąsiadów.
                • japas1 Re: Warszawa to jednak miasto 30.09.05, 19:12
                  mpbc napisał:

> Ja wiedziałem o tej trasie wprzed zakupem mieszkania. W końcu to jednak
                  miasto
                  > i
                  > potrzebne są drogi, dlatego jestem jak najbardziej za jej budową. Trudno,
                  > pogodziłem się z tym, że będzie ona tuż obok nas, wolę szybkie połączenia niż
                  > wielogodzinne stanie w korkach. Z drugiej strony chcąc mieszkać w mieście
                  musim
                  > y
                  > się liczyć z tym iż nie będzie tu ciszy i wiejsko-sielankowej atmosfery.
                  > Pozdrawiam sąsiadów.

Ja też o tym wiedziałem kupując mieszkanie ale nie licz na to, że dzięki niej
                  będziemy mieli dogodne połączenia. Idę o zakład, że z osiedla nie będzie na nią
                  wjazdu a gdyż będzie miała przelotowy charakter. Dlatego powinniśmy walczyć o
                  jak najdogodniejsze warunki dla nas (droga w wykopie, ekrany itd.)
    • xpert Re: Trasa NS - protest 01.10.05, 10:36
      kupujac mieszkanie widzialem ze trasa bedzie
      przerzucanie wisly kijem nic nie da
      natomiast pomysl zoorganizowania sie a wcelu wywalczenia ekranow dzwieko
      chlonnych uwazam za bardzo dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka