Dodaj do ulubionych

Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11)

17.09.05, 16:24
Ktoś może zna szczególy przed otwarciem. Co to za cudo ma być? Slyszalem o
24h...
Obserwuj wątek
    • splkm Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 18.09.05, 12:52
      A to by było niegłupie.
      Bo zamiast chodzić taki kawał po "zakupy" :) to by wystarczyło z bloku wyskoczyć.
      Z drugiej strony jakby sie miała cała okolica tu schodzić to tak nie za ciekawie.
      Chyba że dowalili by jeszcze kilka kamer :)
      • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 18.09.05, 15:38
        Sporo ludzi wali i tak (jak ja zresztą:))) na Rondo W. do tego nocnego, gdzie
        teraz zrobili 20 gr doplaty za piwo sprzedane po 22.00 :)))) ale fakt - okolica
        i tak by walila drzwiami i oknami w przypadku 24h. Ciszy i spokoju raczej by
        nie bylo, a kamery to i tak pic na wodę. Pozatym ten sklep jakiś taki... Kolory
        wewnątrz jaskrawe aż w oczy kluje... Jakieś lustra... Dom Mody chcą zrobić? :))
        Choć z drugiej strony ladę chlodniczą wnosili wczoraj czy 2 dni temu (o ile to
        byla lada chl... - wzrok mógl mi sie mylić :)
    • bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 23.09.05, 15:03
      Daj znać gdy go już otworzą.
      • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 28.09.05, 19:21
        Coś strasznie się grzebią... Ostatnio facecik jakiś fotografował go ze
        wszystkich stron - zdaje mi się, że w celu przygotowania odpowiednich wyklejek
        na szyby... Ale nadal nie wiadomo, co to będzie... Spożywczak, który będzie
        konkurencją Izy i Żabki??? Nie za wiele tego??
      • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 30.09.05, 08:46
        Na szybach pojawiły się jakieś uśmiechnięte torebki, wewnątrz wszystko na
        żółto-zielono ze zdecydowaną przewagą tego pierwszego koloru... Ale to coś przy
        wejściu wygląda bardziej na mały barek niż ewentualną kasę... W drugim
        pomieszczeniu pośrodku filar z półeczkami (?)- co wygląda jak miejsce na szybkie
        zjedzenie kupionego dania typu fast-food. To wszystko dojrzane przez małą
        dziurkę w folii, która dotychczas skutecznie przeszkadzała dojrzeć cokolwiek :)

Przestaję rozumieć...
        • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 07.10.05, 08:31
          Zaczyna się przywożenie towaru. Dziś z samego ranka dostawczy Helleny
          wypakowywał spore ilości soków. I tak ostatnio coraz częściej... Znaczy to
          jedno: otwarcie tuż tuż...
          • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 10.10.05, 19:10
            Przez szparkę w folii, która zaslania drzwi wejsciowe, można zauważyć, że
            produkty już na pólkach! A co ciekawe, panie obslugujace wydają sie te same,
            które kiedyś pracowaly u poprzedniego wlaściciela... Tak więc otwarcie lada
            dzień - tak mi się wydaje.
            • bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 10.10.05, 21:38
              Już się nie mogę doczekać otwarcia ale jeśli jak mówisz będzie ta sama obsługa
              to wątpię czy przyciągną klientów.Uprzejmość pań sprzedawczyń pozostawiała
              wiele do życzenia.
              • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 12.10.05, 11:54
                Z uprzejmością to sie zgodzę, niestety... Były wprawdzie takie, które były
                zawsze uśmiechnięte, ale z jedną z kasjerek ciągle miałem jakieś nieporozumienia.
                Dziwię się, że jeszcze nie otwierają, bo półki już pełne - nic tylko zarabiać.
                Swoją drogą u Izy właśnie wiercą od samego rana przed wejściem. Pozazdrościli
                konkurencji schodków??
                • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 13.10.05, 17:03
                  No i wszystko wiadomo. Otwarcie w sobotę!
                  Poprzednik zbankrutowal byl po prostu, więc znalazl się ktosik, kto to od niego
                  przejąl, odwalil niezly remoncik i już rusza zarabiać kasę. Zdystansują Izę!!!
                  • splkm Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 14.10.05, 15:14
                    No i wszystko jasne.
                    Top Market sie będzie zwał sklep.
                    A tu conieco info o nim.
                    www.spozywka.net/modules.php?name=News&file=article&sid=677
                    w przeciwieństwie do biedronek i innych żabek są "firmą ze 100-procentowym
                    polskim kapitałem"
                    Można by powiedzieć że Warszawskim.

Inaczej mówiąc ja też zrezygnuje z IZy :))
    • bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 14.10.05, 17:01
      No to co, spotykamy się jutro wszyscy w nowym sklepie ?
      • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 15.10.05, 13:56
        Kurczę, nawet swoją gazetkę zrobili tak, jak wielkie hiper- i super-... Jeśli
        cenowo poziom będzie jak na tej ulotce to Iza ma poważny problem... O Żabce nie
        wspomnę.
        • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 15.10.05, 21:26
          Gotuję dziś obiad. Kotlety mielone... O, kurczę. Nie mam bułki tartej! Szybki
          zjazd do Top-ka, jak go nazwała moja córcia. Biegam, szukam. Gdzie zwykle jest
          bułka tarta? Koło pieczywa. Ale tam nie ma. W końcu pytam ekspedientki. A ona na
          to: "Oj, nie ma, ale będzie..."
          No i musiałem iść do Izy... A tam miny markotne... Gdzieś entuzjazm uleciał.
          Sąsiadka rozmawiała z Izą, czy ta nie boi się konkurencji. A Iza na to: "A gdzie
          tam?! To sieć. Drogo mają."
          Może bułki tartej nie mieli akurat dziś, ale reszta wygląda extra. Cenowo przede
          wszystkim.
          Jeszcze jeden brak...(oprócz nieszczęsnej bułki tartej) - koncesji na sprzedaż
          alkoholu... :))) Sie mi przypomniało, bo właśnie chlipię piwo z... Izy
          Za to duży plus za stoisko z wędlinami i drobiem. Super! Tak 3mać!

Ogólnie pierwsze wrażenie pozytywne, choć panowie współwłaściciele (tak
          wyglądało tych trzech jegomości doglądających wszystko) mieli w pewnym momencie
          problem, żeby... rozładować kolejkę do kasy. No bo kasa jedna, kasjerka jeszcze
          nie tak sprawna, choć z drugiej strony czytnik kodów kreskowych to nie nabijanie
          każdej kwoty jak u Izy... Prosili wówczas do kasy nr 2 - na stanowisku ciast itp.
          Nie wiem jak inni, ale ja już się upewniłem, że do Izy chodzić nie zamierzam.
          • bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 15.10.05, 21:34
            Pójdziesz rybeńko, pójdziesz. Po piwo pójdziesz.
            • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 16.10.05, 10:30
              No, dobra. Zrobię wyjątek... :))
              Oczywiście Pawel za parę dni zacznie mnie wypytywać, czemu tylko piwo, a na
              sklep dalej nie wchodzę. Rachunek jest prosty. Mialbym mniej w portfelu...
          • powolniak99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 17.10.05, 13:39
            Tak z czystej ciekawości zajrzałem wczoraj do nowego sklepu. Wrażenie
            rzeczywiście pozytywne - dużo towaru, elegancko poukładane, spory wybór. Są
            nawet owoce i warzywa. Ceny ciut niższe niż w "Izie". Dosyć smętnie wygląda
            jedna kasa - zwłaszcza wczoraj zrobił się niezły korek, gdy po mszy do sklepu
            weszły chyba wszystkie babcie - nie pomogła nawet kasa "awaryjna" na stoisku ze
            słodyczami. Oczywiście babcie są są tak "zarobione" w tygodniu, że czas na
            zakupy mają tylko w niedzielę "po kościele" :).
            A w "Izie", gdzie byłem wcześniej jakby obsługa grzeczniejsza ....
            • zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 17.10.05, 17:50
              No cóż... Iza chyba wreszcie spostrzegla niebezpieczeństwo konkurencji... Jak
              jej obroty spadly na leb na szyje w ciągu dwóch dni, to może to być powód do
              zmiany pewnych zachowań...
              A to stoisko z ciastkami, kawą itd. to przygotowanie do sprzedaży alkoholu. Coś
              tam musieli upchnąć, żeby pustkami nie świecilo.
    • bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 13.11.05, 18:58
      Wszystko fajnie ale praca kasjerki pozostawia wiele do życzenia. W dzisiejszych
      czasach przeważnie nie spotyka się w kontaktach z klientem, z tak niegramotną
      obsługą. Może z czasem się nauczy. Może, a do tego czasu, miłego stania w
      kolejce do kasy bo Pani się uczy. Pomyślcie, co by było, gdyby nie miała
      czytnika kodów kreskowych.
      • zibi_72 Top Market ... 15.11.05, 20:50
        Tiaaa.

Muszę teraz chyba nieco odszczekać...
        Lub poprawić swoje oceny dla sklepu ogarnięty parodniową (po otwarciu) euforią.

Kasjerki ciągle się uczą - to fakt. Niestety, łatwiejszej obsługi jak
        "przeciąganie" kodów kreskowych jeszcze chyba nie wymyślili, więc czego tu się
        uczyć??!! A kolejka rośnie... A czas dość długi już upłynął od otwarcia... No
        ale przecież każdy kod jest inny ....:)))

Gazetka z promocjami... Cóż, gdy moja kobieta chciała kupić troszkę sera
        reklamowanego w gazetce, ekspedientka wyjęła go spod lady!!! Dla nie znających
        produktów gazetkowych - niedostępny po prostu! Żadnej promocji wśród serów nie
        było widać!

No i ta atmosfera. Chóralna odpowiedź na moje "Dzień dobry" przy wejściu, a
        potem... Nawet dawne pracownice działu z wędlinami nie uśmiechają się jak
        dawniej... Ja rozumiem, że sie boją o robotę, ale co im szkodzi zagadać jak
        dawniej - na luzie itp. Spięte do granic wytrzymałości. Jeszcze trochę i zaczną
        oszukiwać na wędlinie jak w "Izie", ..... do której mimo wszystko wróciłem. Może
        nie z wędliną, ale z.... tak, tak z browarkiem... Bo tenże jest tańszy jak w
        Top-ku..., który jak tylko dochrapał się pozwolenia na sprzedaż alkoholu, to
        powinien (ja bym tak zrobił...) ustalić ceny na poziomie niższym niż najbliższa
        konkurencyjna placówka. Nie zrobił tego, to u nich nie będę kupował...

A Top uratuje się chyba jedynie dzięki godzinom otwarcia i lokalizacją tuż przy
        ulicy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka