zibi_72 17.09.05, 16:24 Ktoś może zna szczególy przed otwarciem. Co to za cudo ma być? Slyszalem o 24h... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
splkm Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 18.09.05, 12:52 A to by było niegłupie. Bo zamiast chodzić taki kawał po "zakupy" :) to by wystarczyło z bloku wyskoczyć. Z drugiej strony jakby sie miała cała okolica tu schodzić to tak nie za ciekawie. Chyba że dowalili by jeszcze kilka kamer :) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 18.09.05, 15:38 Sporo ludzi wali i tak (jak ja zresztą:))) na Rondo W. do tego nocnego, gdzie teraz zrobili 20 gr doplaty za piwo sprzedane po 22.00 :)))) ale fakt - okolica i tak by walila drzwiami i oknami w przypadku 24h. Ciszy i spokoju raczej by nie bylo, a kamery to i tak pic na wodę. Pozatym ten sklep jakiś taki... Kolory wewnątrz jaskrawe aż w oczy kluje... Jakieś lustra... Dom Mody chcą zrobić? :)) Choć z drugiej strony ladę chlodniczą wnosili wczoraj czy 2 dni temu (o ile to byla lada chl... - wzrok mógl mi sie mylić :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 23.09.05, 15:03 Daj znać gdy go już otworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 28.09.05, 19:21 Coś strasznie się grzebią... Ostatnio facecik jakiś fotografował go ze wszystkich stron - zdaje mi się, że w celu przygotowania odpowiednich wyklejek na szyby... Ale nadal nie wiadomo, co to będzie... Spożywczak, który będzie konkurencją Izy i Żabki??? Nie za wiele tego?? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 30.09.05, 08:46 Na szybach pojawiły się jakieś uśmiechnięte torebki, wewnątrz wszystko na żółto-zielono ze zdecydowaną przewagą tego pierwszego koloru... Ale to coś przy wejściu wygląda bardziej na mały barek niż ewentualną kasę... W drugim pomieszczeniu pośrodku filar z półeczkami (?)- co wygląda jak miejsce na szybkie zjedzenie kupionego dania typu fast-food. To wszystko dojrzane przez małą dziurkę w folii, która dotychczas skutecznie przeszkadzała dojrzeć cokolwiek :) Przestaję rozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 07.10.05, 08:31 Zaczyna się przywożenie towaru. Dziś z samego ranka dostawczy Helleny wypakowywał spore ilości soków. I tak ostatnio coraz częściej... Znaczy to jedno: otwarcie tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 10.10.05, 19:10 Przez szparkę w folii, która zaslania drzwi wejsciowe, można zauważyć, że produkty już na pólkach! A co ciekawe, panie obslugujace wydają sie te same, które kiedyś pracowaly u poprzedniego wlaściciela... Tak więc otwarcie lada dzień - tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 10.10.05, 21:38 Już się nie mogę doczekać otwarcia ale jeśli jak mówisz będzie ta sama obsługa to wątpię czy przyciągną klientów.Uprzejmość pań sprzedawczyń pozostawiała wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 12.10.05, 11:54 Z uprzejmością to sie zgodzę, niestety... Były wprawdzie takie, które były zawsze uśmiechnięte, ale z jedną z kasjerek ciągle miałem jakieś nieporozumienia. Dziwię się, że jeszcze nie otwierają, bo półki już pełne - nic tylko zarabiać. Swoją drogą u Izy właśnie wiercą od samego rana przed wejściem. Pozazdrościli konkurencji schodków?? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 13.10.05, 17:03 No i wszystko wiadomo. Otwarcie w sobotę! Poprzednik zbankrutowal byl po prostu, więc znalazl się ktosik, kto to od niego przejąl, odwalil niezly remoncik i już rusza zarabiać kasę. Zdystansują Izę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 14.10.05, 15:14 No i wszystko jasne. Top Market sie będzie zwał sklep. A tu conieco info o nim. www.spozywka.net/modules.php?name=News&file=article&sid=677 w przeciwieństwie do biedronek i innych żabek są "firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem" Można by powiedzieć że Warszawskim. Inaczej mówiąc ja też zrezygnuje z IZy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 14.10.05, 17:01 No to co, spotykamy się jutro wszyscy w nowym sklepie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 15.10.05, 13:56 Kurczę, nawet swoją gazetkę zrobili tak, jak wielkie hiper- i super-... Jeśli cenowo poziom będzie jak na tej ulotce to Iza ma poważny problem... O Żabce nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 15.10.05, 21:26 Gotuję dziś obiad. Kotlety mielone... O, kurczę. Nie mam bułki tartej! Szybki zjazd do Top-ka, jak go nazwała moja córcia. Biegam, szukam. Gdzie zwykle jest bułka tarta? Koło pieczywa. Ale tam nie ma. W końcu pytam ekspedientki. A ona na to: "Oj, nie ma, ale będzie..." No i musiałem iść do Izy... A tam miny markotne... Gdzieś entuzjazm uleciał. Sąsiadka rozmawiała z Izą, czy ta nie boi się konkurencji. A Iza na to: "A gdzie tam?! To sieć. Drogo mają." Może bułki tartej nie mieli akurat dziś, ale reszta wygląda extra. Cenowo przede wszystkim. Jeszcze jeden brak...(oprócz nieszczęsnej bułki tartej) - koncesji na sprzedaż alkoholu... :))) Sie mi przypomniało, bo właśnie chlipię piwo z... Izy Za to duży plus za stoisko z wędlinami i drobiem. Super! Tak 3mać! Ogólnie pierwsze wrażenie pozytywne, choć panowie współwłaściciele (tak wyglądało tych trzech jegomości doglądających wszystko) mieli w pewnym momencie problem, żeby... rozładować kolejkę do kasy. No bo kasa jedna, kasjerka jeszcze nie tak sprawna, choć z drugiej strony czytnik kodów kreskowych to nie nabijanie każdej kwoty jak u Izy... Prosili wówczas do kasy nr 2 - na stanowisku ciast itp. Nie wiem jak inni, ale ja już się upewniłem, że do Izy chodzić nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 15.10.05, 21:34 Pójdziesz rybeńko, pójdziesz. Po piwo pójdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 16.10.05, 10:30 No, dobra. Zrobię wyjątek... :)) Oczywiście Pawel za parę dni zacznie mnie wypytywać, czemu tylko piwo, a na sklep dalej nie wchodzę. Rachunek jest prosty. Mialbym mniej w portfelu... Odpowiedz Link Zgłoś
powolniak99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 17.10.05, 13:39 Tak z czystej ciekawości zajrzałem wczoraj do nowego sklepu. Wrażenie rzeczywiście pozytywne - dużo towaru, elegancko poukładane, spory wybór. Są nawet owoce i warzywa. Ceny ciut niższe niż w "Izie". Dosyć smętnie wygląda jedna kasa - zwłaszcza wczoraj zrobił się niezły korek, gdy po mszy do sklepu weszły chyba wszystkie babcie - nie pomogła nawet kasa "awaryjna" na stoisku ze słodyczami. Oczywiście babcie są są tak "zarobione" w tygodniu, że czas na zakupy mają tylko w niedzielę "po kościele" :). A w "Izie", gdzie byłem wcześniej jakby obsługa grzeczniejsza .... Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 17.10.05, 17:50 No cóż... Iza chyba wreszcie spostrzegla niebezpieczeństwo konkurencji... Jak jej obroty spadly na leb na szyje w ciągu dwóch dni, to może to być powód do zmiany pewnych zachowań... A to stoisko z ciastkami, kawą itd. to przygotowanie do sprzedaży alkoholu. Coś tam musieli upchnąć, żeby pustkami nie świecilo. Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: Nowy sklep prawie gotów. (Kobielska 11) 13.11.05, 18:58 Wszystko fajnie ale praca kasjerki pozostawia wiele do życzenia. W dzisiejszych czasach przeważnie nie spotyka się w kontaktach z klientem, z tak niegramotną obsługą. Może z czasem się nauczy. Może, a do tego czasu, miłego stania w kolejce do kasy bo Pani się uczy. Pomyślcie, co by było, gdyby nie miała czytnika kodów kreskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Top Market ... 15.11.05, 20:50 Tiaaa. Muszę teraz chyba nieco odszczekać... Lub poprawić swoje oceny dla sklepu ogarnięty parodniową (po otwarciu) euforią. Kasjerki ciągle się uczą - to fakt. Niestety, łatwiejszej obsługi jak "przeciąganie" kodów kreskowych jeszcze chyba nie wymyślili, więc czego tu się uczyć??!! A kolejka rośnie... A czas dość długi już upłynął od otwarcia... No ale przecież każdy kod jest inny ....:))) Gazetka z promocjami... Cóż, gdy moja kobieta chciała kupić troszkę sera reklamowanego w gazetce, ekspedientka wyjęła go spod lady!!! Dla nie znających produktów gazetkowych - niedostępny po prostu! Żadnej promocji wśród serów nie było widać! No i ta atmosfera. Chóralna odpowiedź na moje "Dzień dobry" przy wejściu, a potem... Nawet dawne pracownice działu z wędlinami nie uśmiechają się jak dawniej... Ja rozumiem, że sie boją o robotę, ale co im szkodzi zagadać jak dawniej - na luzie itp. Spięte do granic wytrzymałości. Jeszcze trochę i zaczną oszukiwać na wędlinie jak w "Izie", ..... do której mimo wszystko wróciłem. Może nie z wędliną, ale z.... tak, tak z browarkiem... Bo tenże jest tańszy jak w Top-ku..., który jak tylko dochrapał się pozwolenia na sprzedaż alkoholu, to powinien (ja bym tak zrobił...) ustalić ceny na poziomie niższym niż najbliższa konkurencyjna placówka. Nie zrobił tego, to u nich nie będę kupował... A Top uratuje się chyba jedynie dzięki godzinom otwarcia i lokalizacją tuż przy ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś