Dodaj do ulubionych

"Wisłostradowy" tunel.

09.09.02, 09:18
Na moje (zaznaczam, iż okularnika - więc mogę się mylić) oko tunel na
Wisłostradzie w okolicach mostu świetokrzyskiego będzie miał dwa pasy ruchu,
a przecież do tej pory na Wisłostradzie były pasy trzy.
Czy po oddaniu tego tunelu z jednoczesnym brakiem możliwości skrętu na most
natężenie ruchu spadnie na tyle, że dwa pasy wystarczą?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: 'Wisłostradowy' tunel. 09.09.02, 09:25
      Władzom nie chodziło o usprawnienie ruchu, oni chcieli mieć pierwszy tunel
      wzdłuż rzeki - a nie pod rzeką.
    • Gość: PTee Re: 'Wisłostradowy' tunel. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 10:51
      d.z. napisał:

> Na moje (zaznaczam, iż okularnika - więc mogę się mylić) oko tunel na
      > Wisłostradzie w okolicach mostu świetokrzyskiego będzie miał dwa pasy ruchu,
      > a przecież do tej pory na Wisłostradzie były pasy trzy.

www.zbm.com.pl/images/Tunel/sTun.gif
      Trzy pasy. Szerokość każdej jezdni w nitce tunelu wynosi 10.50 m, co
      jednoznacznie wskazuje na trzy standardowe pasy po 3.50 m każdy.

www.zbm.com.pl/tunele.htm
      • d.z Re: 'Wisłostradowy' tunel. 09.09.02, 11:07
        Gość portalu: PTee napisał(a):

> Trzy pasy. Szerokość każdej jezdni w nitce tunelu wynosi 10.50 m, co
        > jednoznacznie wskazuje na trzy standardowe pasy po 3.50 m każdy.
        >
        Jeśli to prawda to się wycofuję, zwłaszcza, iż napisałem, że to na moje oko i
        że mogę się mylić - zwracam wobec tego honor.
        • sloggi Re: 'Wisłostradowy' tunel. 09.09.02, 11:19
          Czy to po sodku tuneli to miejsce na przystanek autobusowy ?
          • Gość: k`k Re: 'Wisłostradowy' tunel. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.09.02, 16:00
            Ciekaw jestem jak tunel się podczas swojeg pierwszego chrzestu bojowego?
            Myśle o większej burzy.Patrząc na inne tunele ostatnio robione lub remontowane
            może być wesoło-zamknięta Wisłostrada:-0
            • Gość: Piotr Re: 'Wisłostradowy' tunel. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 16:03
              bzdura, to nie jest taki tunel jak inne, ma wiele systemów odprowadzania wody,
              żaden deszcz niczeho nie zrobi, poza tym o czym my mówimy, o 2 cz 3 tunelach w
              ktorych po wielkich ulewach czasem jest woda, one maja specyficzne położenie,
              jakoś innych nie zalewa
              • Gość: k`k Re: 'Wisłostradowy' tunel. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.09.02, 16:36
                Może i bzdura ale pożyjemy ,zobaczymy
              • Gość: k`k Do Piotra,to jak z tym zabezpieczeniem:) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.10.02, 23:55
                www1.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1090057.html
                • Gość: Piotr Re: no a czym problem :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 10:44
                  - Robiliśmy badania i specjaliści orzekli, że tunel z Wisłostradą przy Wiśle
                  [za 180 mln zł - red.] będzie bezpieczny - przekonywał prezydent Wojciech Kozak
                  • Gość: k`k Re: no a czym problem :) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.10.02, 10:48
                    A tak mi się jakoś wydaje,że skoro BUW jest zagrożony to tunel tym bardziej:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka