Dodaj do ulubionych

Wywiad z Bujakiem

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 10:10
Bujak to chyba pierwszy kandydat, ktory ma jakas wizje stolicy, niektore jego
pomysly sa kontrowersyjne, np. rozwiazanie umowy z Waparkiem, ale
przynajmniej ma program, co jest ewenementem wsrod startujacych na urzad
prezydenta stolicy. Poza tym jest pewnosc, ze nie potraktuje wyborow
samorzadowych jako trampoliny do wyborow prezydenckich.
A obecnemu prezydentowi gratuluje cofniecia pozwolenia na budowe Trasy
Siekierkowskiej. Tak trzymac!!!
Obserwuj wątek
    • raans Re: Wywiad z Bujakiem 12.09.02, 13:21
      mysle ze Balicki tez ma niezle pomysly, i tez nie traktuje wawy jak trampoliny,
      czyli maximum pokazywania sie w mediach. Za Balickim stoi tez swietny zyciorys:
      Solidarnosc (ta pierwsza,nie mylic z obecna...), UD, UW...
      Moje miasto, Moj Kandydat, moj Prezydent!!! Marek Balicki.
      • indris Co mam przeciw Balickiemu 12.09.02, 19:22
        1. Głosowanie za najbardziej obrzydliwymi zmianami w kodeksie pracy. Liberałom
        to pewnie nie przeszkadza, ale mnie tak.
        2. Podanie na czacie swojego adresu mailowego z apelem o pisanie, a następnie
        zignorowanie mojego maila. Pytałem się w nim właśnie o jego głosowanie w
        Senacie w sprawie kodeksu pracy. Nie chodzi mi oczywiście o osobistą urazę.
        Jeżeli jednak podaje się adres z apelem o korespondencje, to należy
        zorganizować wysyłanie odpowiedzi - albo nie apelować. Albo więc p. Balicki nie
        umiał zorganizować internetowej korespondencji (to po co zapowiadał ?), albo
        nie umiał lub nie chciał przyznać się do swojego głosowania w Senacie. Każda z
        tych ewentualności dyskwalifikuje go. Pięknej przeszłości nie mam zamiaru
        kwestionować, ale stanowisko publiczne nie powinno byc formą nagrody za dawne
        dokonania.

O Bujaku szkoda właściwie pisać. Działacz związkowy, który przeszedł z
        socjalizującej Unii Pracy do Unii Wolności, żeby załapać się na stanowisko w
        profesji, z którą nigdy nie miał nic wspólnego (prezes GUC) jest dla mnie
        zwykłą szmatą. Mimo chlubnej przeszłości. A to co mówi to nie ma najmniejszego
        znaczenia (zwłaszcza dla niego). Sam go słyszałem na manifestacjach Unii Pracy
        pod Cytadelą.
        • Gość: pan_laga Re: Co mam przeciw Balickiemu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 20:36
          indris napisał:

> O Bujaku szkoda właściwie pisać. Działacz związkowy, który przeszedł z
          > socjalizującej Unii Pracy do Unii Wolności, żeby załapać się na stanowisko w
          > profesji, z którą nigdy nie miał nic wspólnego (prezes GUC) jest dla mnie
          > zwykłą szmatą. Mimo chlubnej przeszłości.

kłamiesz. i to jest obrzydliwe. już Ci kiedyś pisałem. nawet nie wierząc w
          czyste intencje bujaka, nalezałoby wierzyć w logike i zwykłe odległości
          czasowe. gdy bujak WRÓCIŁ do ludzi z którymi tworzył road, a potem on poszedł w
          inną strone, a roadowcy współtworzyli ud,o żadnym guc-u jeszcze się nikomu w uw
          nie sniło, więc bądź łaskaw skończyć z plwocinami, kóre nie dość , ze
          podsmierdują, to jeszcze maja kolor kłamstwa i pomówienia.
          tfu. ohyda.
          amen
          pan laga

• Gość: jojkaa Re: Wywiad z Bujakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.02, 16:09
        raans napisał:

> mysle ze Balicki tez ma niezle pomysly, i tez nie traktuje wawy jak trampoliny,
        >
        > czyli maximum pokazywania sie w mediach. Za Balickim stoi tez swietny zyciorys:
        >
        > Solidarnosc (ta pierwsza,nie mylic z obecna...), UD, UW...
        > Moje miasto, Moj Kandydat, moj Prezydent!!! Marek Balicki.

Skoro tak Ci się podoba życiorys Balickiego ("S", UD, UW), to czemu wolisz jego od Bujaka? A może
        imponuje Ci jeszcze to, że teraz ma poparcie kolesi z SLD?
    • eela Re: Wywiad z Bujakiem 12.09.02, 13:46
      Tak, całkiem rozsądny program i dośc konkretny. Przynajmniej nie obiecuje
      gruszek na wierzbie. Podoba mi się pomysł zlikwidowania straży miejskiej.
      Policja miejska byłaby na pewno lepsza, bo miałaby więcej uprawnień. Podoba mi
      sie równiez wizja zagospodarowania terenu Stadion Dziesieciolecia - Targowa.
      • d.z Re: Wywiad z Bujakiem 12.09.02, 13:57
        Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nawet taki upierdliwy, zgryźliwy,
        złośliwy i wypominalski d.z. za bardzo nie ma się do czego przyczepić.
        Poczytamy, poczekamy i może jednak coś znajdziemy ;-)))
      • Gość: k`k Re: Wywiad z Bujakiem IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.09.02, 14:05
        Faktycznie ma coś do powiedzenia,a nie tylko"trzeba zrobić tamto ,trzeba zrobić
        siamto"
        Wapark-dobry pomysł,ale pare lat za późno-trzeba było nie zawierac tak
        skonstruowanej umowy której zerwanie teraz pewnie puściło by miasto z torbami.
        Jeśli chodzi o Straż Miejską,zlikwidować zgoda,ale mam nadzieję,że nie tylko po
        to by stworzyć inną formację równie kontrowersyjną,a po to żeby np.doinwestować
        policję.
        Zresztą to tylko marzenia,i tak nie wygra.
        • Gość: joolz Re: Wywiad z Bujakiem IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 12.09.02, 18:12
          Jesli kazdy bedzie mowil nie wygra, to rzeczywiscie nie wygra, ja na Bujaka
          zaglosuje, wlasnie dzieki temu wywiadowi, bo nie obchodza mnie jego byle
          zaslugi, tzn sa wazne, ale wiele osob z tamtych pieknych czasow niestety nie
          przeszlo "proby wladzy"
          • eela Re: Wywiad z Bujakiem 12.09.02, 22:22
            Ja tez na niego bede głosować. Byłam dzis na czacie z nim. Całkiem rozsądnie
            mówił.
    • deotyma23 Re: Nie głosuję na przegranych 12.09.02, 19:40
      a ja na Bujaka nie zagłosuję - może on kogoś jest w stanie przekonać do siebie
      i swojego programu, ale nie mnie. Znam Bujaka od lat i widzę że mu się jeden
      stołek kończy i teraz myśli gdzie by tu dalej przeskoczyć- a o zarządzaniu
      Warszawy to on wie tyle co ja o............. np. balecie.
      Dawno temu ktoś mi powiedział "nie głosuję na przegranych"- Bujak nie ma szans.
      Właściwie w grę wchodzi tylko 2 kandydatów Kaczor i Olechowski- reszta może
      mieć programy, wizje i co tam jeszcze ale nic im z tego nie wyjdzie.
      Takie jest moje zdanie - jakby co.
      Pozdr.
      • indris Re: Nie głosuję na przegranych 12.09.02, 19:43
        A może Pitera ?
        • deotyma23 Re: Nie głosuję na przegranych 12.09.02, 19:47
          chyba jednak,.............. Kaczor- ale nie mam jeszcze wielkiego w tej sprawie
          przekonania. Z drugiej strony Olechowski też mi się nie widzi.
          No i mam problem.
          Pozdr.
      • Gość: remo Re: Nie głosuję na przegranych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 21:22
        Deotymo, co to znaczy- ja znam Bujaka, czy o czyms to swiadczy, pilas z nim
        piwo czy co?
        Szuka stolka? Politycy sa od tego, zeby siadac na stolkach, ale trzeba jeszcze
        zobaczyc jakie maja kwalifikacje. Pan Olechowski chce usiasc na stolku
        stolecznym, ale tylko na chwile, bo potem chce miec stolek wazniejszy, no i kto
        jest uczciwszy?
        • pan_laga Re: Nie głosuję na przegranych 12.09.02, 22:16
          przypomnę, co niektórym po raz enty, ze dążenie do władzy czyli stołków jest
          celem uprawiania polityki. dobrze byłoby, gdyby niektórzy, wypowiadając się o
          polityce, pamiętali o tem. dobrze by było też, żeby prezydentem został ten, kto
          zdobyty stołek chce wykorzystać dla dobra stolicy. bujak nie jest moim
          ukochanym człowiekiem z uw, ale o wiele bardziej wierzę jemu, niż,
          koniunkturalnemu, IMO, olechowskiemu, który wydusił z uw, co się dało, a potem
          dał takiego kopa, ze unia wylądowała poza parlamentem z bardzo złymi
          konsekwencjami dla wszystkich.
          amen
          pan laga
          • Gość: jules Re: Nie głosuję na przegranych IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 13.09.02, 22:13
            Laga ma racje! Amen
          • eela Re: Nie głosuję na przegranych 14.09.02, 22:01
            Masz racje, ja tez bardziej wierzę Bujakowi niż Olechowskiemu, któy
            prezydenture w Warszawie traktuje jako jeszcze jeden stopien do dalszej
            kariery. Samo miasto i jego potrzeby bedzie miał głeboko w nosie.
            • Gość: jorgus Re: Nie głosuję na przegranych IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 23:25
              A ja głosuję na przegrywających w t e j c h w i l i, bo chcę być wierny
              swoim przekonaniom.
              • shivo Re: Nie głosuję na przegranych 15.09.02, 10:51
                A kto Ci powiedzial, ze przegrywajacy? Lepszy agent lub facet, ktory rozwalil
                juz kilka partii? Lub kolo, ktorego jedynym haslem jest sprawiedliwosc i prawo?
                • Gość: Niech Wywiad z Bujakiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 12:42
                  Przeczytalem. Ale to chyba nie jest ten sam wywiad, ktory wy czytaliscie. W
                  moim Bujak nie powiedzial NIC konkretnego. Takie same pierduly jak u innych
                  plus przepisane fragmnety z wywiadu udzielonego GW w momencie, kiedy na Bujaka
                  posypaly sie gromy za jego fuszerke w GUC-u. Chcecie takiego prezydenta - juz
                  szukajcie mieszkanka poza Warszawa.
                  • sawwa Re: Wywiad z Bujakiem 15.09.02, 19:23
                    Gość portalu: Niech napisał(a):

> Chcecie takiego prezydenta - juz
                    > szukajcie mieszkanka poza Warszawa.

A to dlaczego?
                    • Gość: Niech Re: Wywiad z Bujakiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 21:15
                      To taki kiepski zart, sugestia, ze za czasow Bujaka zycie w W-wie stanie sie
                      nieznosne. Chcialem byc zgryzliwy, chyba nie wyszlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka