Gość: pigula Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: 217.153.47.* 20.01.03, 16:44 > Gdzie chcielibyście kupić mieszkanie a gdzie nie. Kupiłam: jakieś trzy miesiace temu w Piasecznie (3 przystanki autobusem za Wawą). Dlaeczego? Cena, cena i jeszcze raz cena. Nowe, prawie 40 m2 i niecałe 90.000zł. Gdzie nie chciałabym mieszkać? Na pewno w okolicach Hali Mirowskiej (nie chodzi mi o mrówkowce). Mieszkałam tam prawie 30 lat, głośno, brudno... Bloki (te budowane w 40-50 latach) rozwalają się, w calosci i po kawałku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: 195.187.102.* 20.01.03, 17:07 Trochę mnie dziwi, że dużo osób faworyzuje Ochotę, równocześnie tak stanowczo wykluczając Wolę. Mieszkałam w obu tych miejscach, na Woli było fajniej, aczkolwiek chałupa wyła o remont. Ze względu na złe doświadczenia osobiste wykluczam też Wawrzyszew. Moim zdaniem to właśnie niektóre regiony Woli i Bemowa byłyby warte przyjrzenia się, gdyby ktoś poszukiwał niezbyt drogiego (jak na Warszawę) mieszkania z względnie dobrym dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 10:54 Zgadzam się w 100% co do Wawrzyszewa i ogólnie Bielan - komunistyczny betonowy koszmar na końcu świata - więc NIE. TAK: Stary Mokotów, Wilanów Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Nowodwory 21.01.03, 14:43 Kupiłem 50 m.kw. względnie tanio, w spokojnym miejscu - w planach nie ma nic na temat budowy uciążliwych dla człowieka inwestycji typu autostrada pod nosem, oczyszczalnia ścieków, spalarnia śmieci, wysypisko śmieci, etc. Przedewszystkim chcę mieszkać tam, gdzie jest spokój, ale wiąże się to z długim dojazdem do pracy. Jednak nie to było głównym kryterium wyboru mieszkania. Tym zaś była cena. Mieszkałem na Woli (okolice ul. Ciołka) - nie mogłem narzekać, ale korki przy dojeździe do centrum spore i zatłoczone autobusy; mieszkałem na Górnym Mokotowie (ul. W. Żywnego) - nie mogłem narzekać, ale wieczorem starsi mieszkańcy rzeczywiście mogli się bać wychodząc z domu. mieszkałem w centrum na 14 piętrze (pl. Grzybowski) - nie mogłem narzekać, ale no właśnie to było najlepsze miejsce z dotychczasowych, gdzie mieszkałem (wynajmowałem) mieszkanie - ach te hale Mirowskie, niech się supermarkety schowają. mieszkałem na Gocławiu (Przyczółek Grochowski - ul. Bracławska) - jw., ale o dziwo nocą było spokojnie, może wszystko byłoby cacy gdyby brat nie stracił radia z samochodu (teraz ma tylko panel) tej samej nocy, kiedy samochód zostawił pod blokiem (na policji powiedzieli, że to przez obcą rejestrację). Ogólnie wszystkie miejsca wyżej opisane lubiłem i chętnie bym w nich zamieszkał na stałe, tylko, że cena 1 m kw. nowego lokum jest w nich trochę za wysoka jak na moją kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadzior Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: 62.233.239.* 21.01.03, 15:12 TAK: Rembertów, Wesoła, Wilanów, Muranów, Koło, Żoliborz, Grochów NIE: Wawrzyszew, Wrzeciono, Chomiczówka, Jelonki, Gocław, Tarchomin, Bródno, Targówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlos Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 24.01.03, 21:11 Co dziennie Jelonki, Jelonki, Wola, Wola, i Jelonki, a dlaczego? Bo tu jest najlepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 13:53 Uważam,że Wola i Jelonki są fajne dla osób, które się tam urodziły, podobnie jak z każdą inną dzielnicą.Dla mnie najukochańsze są żoliborskie blokowiska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.03, 14:29 A co powiedzielibyscie na domek pod Warszawa przy PKP? Na przyklad Wesola, Sulejowek, Jozefow, Milanowek, Brwinow? Moj znajomy jedzie pociagiem z Wesolej 25 minut - to szybciej niz ja autobusem z Bielan. No i mieszka w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadzior Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: 62.233.239.* 04.02.03, 14:55 > A co powiedzielibyscie na domek pod Warszawa przy PKP? Na przyklad Wesola Wesoła nie jest pod Warszawą, a w Warszawie. A pomysł bardzo dobry. Pzdr Zadzior Odpowiedz Link Zgłoś
mbarszcz Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? 28.01.03, 12:52 TAK: Ochota, Kolo, Stary Mokotow, NIE: caly prawy brzeg z wyjatkiem Saskiej Kepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.01.03, 08:14 Nie kupiłabym na pewno na Wrzecionie ani w Śródmieściu. Bardzo dobrze mieszka się w Starej Miłosnej.Jest cudownie, dużo zieleni i święty spokój Odpowiedz Link Zgłoś
matmi Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? 31.01.03, 09:41 Tylko Targówek :) . A tak naprawde to w takim miejscu na ktore było by mnie stać. Dotego brałbym pod uwage : - wygląd budynku - wygląd okolicy - komunikację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: FLIWARSNT* / 217.153.41.* 31.01.03, 11:39 Tak: Muranów, Stary Żoliborz, Saska, Stary Mokotów. Blisko, łatwo, zielono, przyjemnie. Nie: Ursynów, Ccała Praga (wyjątek Saska), Ochota, Wola, Bemowo, Jelonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia42 Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.acn.pl 31.01.03, 17:53 Tak: Gocław Ookolice ul. Gen. Abrahama - tam obecnie mieszkam, Jelonki - mieszkałam tam 25 lat - było super, Bemowo-a dokładnie Boernerowo (blisko las), okoloce ul. Bema wiem, że ma tam powstać budynek Mostostalu w pięknej zabudowie. Nie: Bródno, Praga okolice Dworca Wileńskiego, Ursynów, Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.proxy.aol.com 31.01.03, 21:02 Warszawa jest jednym z najbrzydszych miast w Europie. Najchetniej nie kupowal bym wcale do tego wiekszosc domow jest przerazliwie zaniedbana. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? 31.01.03, 21:02 NIE - dla mieszkania w ogóle. A jak już - to chyba Agroman, byle jak najdalej od Trasy Toruńskiej. Ponadto na garsonierę dobrze by mi pasowała Babka Tower... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 21:21 Babka to straszny moloch. Ps.A po co Ci garsoniera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 03.02.03, 09:11 Nigdy nie kupiłbym, niezależnie od dzielnicy, mieszkania w starym komunistycznym blokowisku, szczególnie w wieżowcu na odludziu bez prawie żadnej infrastruktury czy rozrywek (a la Wawrzyszew czy Gocław)- to siedliska bandytyzmu i złodziejstwa. Kupiłbym (a dokładniej mówiąc kupiłem) mieszkanie na Starym Mokotowie w trzypiętrowym budynku z cegły, gdzie mieszka się bardzo przyjemnie, bezpiecznie i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: 212.160.138.* 03.02.03, 09:18 Zdecydowanie bym kupił: Bródno, Zacisze, Białołęka bliska - spokojnie, zielono, doskonała komunikacja. Zdecydowanie nie: Ochydny Ursynów, Kabaty, Mokotów, Ochota, Praga. Odpowiedz Link Zgłoś
ap75 Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? 06.02.03, 10:21 A co myślicie o mieszkaniu we Włochach - okolice Popularnej, Castoramy??? Włochy nigdy nie pojawiły się w tym sądażu, ani jako polecane miejsce ani takie którego należy sie wystrzegać. C\y ktoś może opowiedzieć jak się tam mieszka?? Jakie są wady i zalety tej lokalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOKOTO Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.isns.uw.edu.pl 14.04.03, 13:32 Zdecydowanie zrobiłbym wszystko, żeby zamieszkać na Górnym Mokotowie lub Sadybie. Odradzam szczerze niby taki modny Ursynów!!! Ale to już i tak lepsze niż Praga Pn., Białołęka (w tym Tarchomin) i Targówek. Ja, moja rodzina oraz wielu znajomych ma z tymi rejonami wiele problemów i przykrych doświadczeń. Część z tych osób chce się stamtąd jak najszybciej wyrwać, ale nikt nie chce kupić ich mieszkań za choćby przyzwoitą cenę!!! PRZESTRZEGAM!!! Od paru lat mieszkam na Mokotowie, w rejonie ul. Dąbrowskiego i jestem wyjątkowo POZYTYWNIE ZASKOCZONY. Ci przyjazdni ludzie, te malownicze okolice, w miarę spokojnie, bardzo cichom i zielono. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.crowley.pl 14.04.03, 14:03 > Ale to już i tak lepsze niż Praga Pn., Białołęka (w tym Tarchomin) i Targówek. > Ja, moja rodzina oraz wielu znajomych ma z tymi rejonami wiele problemów i > przykrych doświadczeń. > Część z tych osób chce się stamtąd jak najszybciej wyrwać, ale nikt nie chce > kupić ich mieszkań za choćby przyzwoitą cenę!!! A dziwisz się? Kupiłbyś mieszkanie w tamtejszych blokowiskach? Ja za żadne skarby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miami Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.isns.uw.edu.pl 14.04.03, 14:11 Jeśli chodzi o ceny mieszkań, to nie są one wyssane z palca. MOKOTÓW (poza Śródmieściem) jest najdroższy, ale to jest Mokotów, a nie jakieś tam blokowiska czy inne zadupia. Ja wolę kupić parę metrów mniej i w starym solidnym budownictwie na MOKOTOWIE niż obszerny flat w nowym betonowym bloku gdzieś w Białołęce czy nawet na Ursynowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.crowley.pl 14.04.03, 14:19 > Jeśli chodzi o ceny mieszkań, to nie są one wyssane z palca. > MOKOTÓW (poza Śródmieściem) jest najdroższy, ale to jest Mokotów, a nie jakieś tam blokowiska czy inne zadupia. > Ja wolę kupić parę metrów mniej i w starym solidnym budownictwie na MOKOTOWIE > niż obszerny flat w nowym betonowym bloku gdzieś w Białołęce czy nawet na > Ursynowie!!! Zgadzam się z Tobą w 100%!!! Kupiłem 55 m2 na Starym Mokotowie po 4000 PLN/m2, mając pełną swiadomość, że w blokowisku na zadupiu miałbym za te pieniądze chyba z 90 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miami Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.isns.uw.edu.pl 14.04.03, 14:29 Gość portalu: antek napisał(a): > Zgadzam się z Tobą w 100%!!! Kupiłem 55 m2 na Starym Mokotowie po 4000 PLN/m2, > mając pełną swiadomość, że w blokowisku na zadupiu miałbym za te pieniądze > chyba z 90 m2. Przynajmniej nie zmarnowałeś swoich pieniędzy, wręcz przeciwnie - dobrze zainwestowałeś. Ja mieszkam na Wierzbnie (budynek z 1951 r.) od wielu, wielu lat i muszę powiedzieć, że z Mokotowa NIC i NIKT mnie nie ruszy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.crowley.pl 14.04.03, 14:34 Mój budynek jest z 1955 roku, 3 piętrowy, wysokość mieszkania 2,80 m, wymienione instalacje CO, gazowa, nowy dach. Sądze, że postoi znacznie dłużej od bloksów - betonowych koszmarów, które już gdzieniegdzie zaczynają się rozpadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOKOTO Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.isns.uw.edu.pl 14.04.03, 14:39 Ja mieszkam w super Wspólnocie Mieszkaniowej, w przedwojennej kamienicy, która jednak wygląda lepiej niż niejeden nowy budynek. Grunt to wspaniali sąsiedzi i ten ... mokotowski klimat. TAK już oglądałem stronę www.mokotow.republika.pl i jest tam nawet zdjęcie mojego domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miami-znowu Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.isns.uw.edu.pl 14.04.03, 14:34 Kochani, a czy widzieliście już może stronę www.mokotow.republika.pl? Ja natknąłem się na nią po artykule w "Wyborczej" z zeszłego poniedziałku (dodatek) Moim zdaniem TO NIEZBĘDNA LEKTURA DLA CHCĄCYCH KUPIĆ MIESZKANIE, którzy się wahają nad lokalizacją.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liszka Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 17:48 Widzę wielu miłośników mojego kochanego Mokotowa.Cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys Re: Gdzie kupilibyście mieszkanie a gdzie nie? IP: *.itpp.pl 25.05.03, 12:22 TAK: Koło (kameralne niskie budynki z cegły, postoją znacznie dłużej niż slumsowate blokowiska), kupa zieleni - mieszka się jak w parku, Koło od północy zamyka las, od południa park Moczydło, idealny dojazd tramwajem - 12 minut do pl. bankowego, 18 minut pod palac kultury Sady Żoliborskie - eleganckie niskie bloki w pięknym otoczeniu Saska Kępa - prestiż... cisza, spokój, dobry dojazd Boernerowo (Stare Bemowo) - osiedle w środku lasu, niestety, komunikacja już nie najlepsza STANOWCZO NIE: Gocław, Bródno, Targówek, Wrzeciono, Wawrzyszew, Chomiczówka i temu podobne slumsowate blokowiska bez żadnej infrastruktury handlowej, kulturalnej Odpowiedz Link Zgłoś