Dodaj do ulubionych

Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji!

24.10.05, 09:33
Jak czytam te pełne nienawiści wątki to mi się włos jeży na głowie. Brońcie
swoich poglądów, ale róbcie to z klasą. Nazywanie tych, którzy wybrali
inaczej idiotami, półmózgami, wsiochami, czy kurduplami wystawia świadectwo
tylko i wyłącznie o Was. Czepianie się nienajpiękniejszej powierzchowności
Kaczyńskiego, czy, o zgrozo, członków jego rodziny, to zwykłe chamstwo!
Człowieka poznaje się po tym, jak potrafi przyjmować porażki. Większość z was
w ogóle tego nie potrafi. Zachowujecie się jak dzieci wychowywane
bezstresowo, by nie użyć słów dosadnijeszych.
Głosowałem na Tuska i nie jestem zadowolony z wyniku wyborów, ale nie
przeszkadza mi to nazywa Kaczyńskiego prezydentem. Także moim prezydentem. To
za nim opowiedziała się większość, a każdy przystępujący do głosowania uznać
powinien reguły rządzące demokracją za obowiązujące.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 10:00
      Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, tylko, że lepszego nikt do tej
      pory nie wymyslil-W.Churchill
      Ustroj w ktorym glos sprzataczki z niepelnym podstawowym jest traktowany na
      rowni z glosem zdobywcy Nobla.
      Sprzataczek zawsze bedzie wiecej niz zdobywcow nagrody Nobla-wyniki zawsze beda
      takie ,ze ci,ktorzy kieruja sie przy wyborze bardziej logika a mniej emocjami
      beda tymi przegranymi

ps.od razu uprzedzajac zarzuty napisze,ze na pewno jest sporo sprzataczek o
      wysoce rozwinietej umiejetnosci wyciagania wlasnych logicznych wnioskow,ale na
      pewno takze odsetek takich sprzataczek mogacych sie pochwalic takimi
      umiejetnosciami jest mniejszy niz odsetek logicznie myslacych wsrod tych
      przykladowych laureatow nagrody Nobla

i to by bylo na tyle

• j_karolak Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 24.10.05, 10:11
        Gość portalu: kixx napisał(a):

Od demokracji nikt nic lepszego nie wymyslil-W.Churchill

A co do reszty się zgadzam. Dalej uważam jednak, że przystępując do głosowania,
        każdy zgadza się na reguły panujące w demokracji.
        • Gość: kixx Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 10:15
          myslalem ,ze choc troche sie nie zgodzisz-watek mialy szanse urosnac
          w takim razie rzuce cos na podpalke:

logicznym w takim razie wydaje sie wniosek,ze demokracja to rzady motlochu
          • Gość: aneta Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:35
            rządy motłochu już zostały nazwane - to ochlokracja.
            a co do Twojej poprzedniej wypowiedzi: "wyniki zawsze beda
            takie ,ze ci,ktorzy kieruja sie przy wyborze bardziej logika a mniej emocjami
            beda tymi przegranymi" czy czytając komentarze wyborców Tuska naprawdę wierzysz
            w ich rzekomą zdolność logicznego myślenia? bo ja mam wrażenie,że poza jednym
            człowiekim, dorwał się do klawiatury motłoch....

• Gość: kixx Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 11:40
              a gdzie realizm?
              oczekujesz,ze na tym forum udzielac sie bedzie Szymborska?
              • Gość: aneta Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:08
                a od kiedy to chamstwo i pieniactwo ma stanowić normę realizmu? marna jest ta
                logika wyborców p. Tuska skoro jej jedynym kryterium wyboru jest wygląd.
      • umfana Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 24.10.05, 19:36

> Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, tylko, że lepszego nikt do tej
        >
        > pory nie wymyslil-W.Churchill
        > Ustroj w ktorym glos sprzataczki z niepelnym podstawowym jest traktowany na
        > rowni z glosem zdobywcy Nobla.
        > Sprzataczek zawsze bedzie wiecej niz zdobywcow nagrody Nobla-wyniki zawsze beda
        >
        > takie ,ze ci,ktorzy kieruja sie przy wyborze bardziej logika a mniej emocjami
        > beda tymi przegranymi
        .................

Święte słowa Kixx!!!
      • rosebud68 Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 24.10.05, 20:47

wyniki zawsze beda takie ,ze ci,ktorzy kieruja sie przy wyborze bardziej logika
        a mniej emocjami beda tymi przegranymi

>

jednym slowem najbardziej logicznie mysla wyborcy a.slomki i l.bubla, natomiast
        wyborcy d.tuska sa na przedostatniej pozycji w logice myslenia...

teza o zwiazku logiki myslenia z miejscem na pudle tak karkolomna, ze jej sie
        trzymajac smiem domniemywac zes na elekta glosowal...

liberte - EGALITE - fraternite...
        (dosc liberalne to hasla)
        • Gość: kixx Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 21:28
          w zyciu
          teza celowo karkolomna,nie trzeba szukac Bubla ,zeby dowiesc jej karkolomnosc
          wystarczy dac na przyklad logike tych,ktorzy byli przeciwni katastrowi,a wiec
          glosowali na Kaczora
      • tom_aszek Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 25.10.05, 14:54

> Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, tylko, że lepszego nikt do tej
        >
        > pory nie wymyslil-W.Churchill

Sprzeczność! Jeśli jest najgorszym, to znaczy, że jest ich więcej, a drugi człon
        zdania sprzeczy temu. Jeśli wymyslono by gorszy, to demokracja nie mogłaby być
        najgorszym ustrojem. Jakim cudem Churchill dostał literackiego Nobla, kto mu
        pisał te pamiętniki??

Bo i sprzątaczka i noblista muszą jeść i mieszkać, bo i sprzątaczka i noblista
        mogą zachorować i będa potrzebować lekarza, bo i sprzątaczka i noblista płacą
        podatki... itp.
        więc i sprzątaczka i noblista głosują na tych, którzy wg nich najlepiej
        wykorzystaja swój wpływ na ceny zywności i czynszów, lekarstw i opieki medycznej
        itp.

> Sprzataczek zawsze bedzie wiecej niz zdobywcow nagrody Nobla-
        No nie wiem... Nie każda sprzątaczka zdobędzie Nobla, ale za to każdy noblista
        musi kiedyś posprzątac, choćby na swoim biurku lub w laboratorium :D
      • pan_pndzelek Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 26.10.05, 05:18
        > Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, tylko, że lepszego nikt do
        > tej pory nie wymyslil-W.Churchill

Zgodzić się mogę wyłącznie z pierwszą częścią tego zdania. Dowód znajduje się w
        reszcie Twojej wypowiedzi tak więc nie muszę się nawet wysilać, by go
        przeprowadzać...

> Sprzataczek zawsze bedzie wiecej niz zdobywcow nagrody Nobla-wyniki zawsze
        beda
        >
        > takie ,ze ci,ktorzy kieruja sie przy wyborze bardziej logika a mniej
        emocjami
        > beda tymi przegranymi
        >
        > ps.od razu uprzedzajac zarzuty napisze,ze na pewno jest sporo sprzataczek o
        > wysoce rozwinietej umiejetnosci wyciagania wlasnych logicznych wnioskow,ale
        na
        > pewno takze odsetek takich sprzataczek mogacych sie pochwalic takimi
        > umiejetnosciami jest mniejszy niz odsetek logicznie myslacych wsrod tych
        > przykladowych laureatow nagrody Nobla
        >
        >
        > i to by bylo na tyle
        >
    • blackout.9491 Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 24.10.05, 10:31
      j_karolak napisał:

> Jak czytam te pełne nienawiści wątki to mi się włos jeży na głowie. Brońcie
      > swoich poglądów, ale róbcie to z klasą. Nazywanie tych, którzy wybrali
      > inaczej idiotami, półmózgami, wsiochami, czy kurduplami wystawia świadectwo
      > tylko i wyłącznie o Was. Czepianie się nienajpiękniejszej powierzchowności
      > Kaczyńskiego, czy, o zgrozo, członków jego rodziny, to zwykłe chamstwo!
      > Człowieka poznaje się po tym, jak potrafi przyjmować porażki. Większość z was
      > w ogóle tego nie potrafi. Zachowujecie się jak dzieci wychowywane
      > bezstresowo, by nie użyć słów dosadnijeszych.
      > Głosowałem na Tuska i nie jestem zadowolony z wyniku wyborów, ale nie
      > przeszkadza mi to nazywa Kaczyńskiego prezydentem. Także moim prezydentem. To
      > za nim opowiedziała się większość, a każdy przystępujący do głosowania uznać
      > powinien reguły rządzące demokracją za obowiązujące.

Masz rację. To ogranięty nienawiścią i seksualnymi fobiami karzałek. Mame też
      jest niezła. No a first lady ?!
    • em54kr Dyskutować można i nawet trzeba. 24.10.05, 10:38
      Nie zmienia to jednak faktu, że następne planowane wybory prezydenckie
      przewidziane są za pięć lat.
      • paul_78 Re: Dyskutować można i nawet trzeba. 24.10.05, 10:52
        Chyba, że i u nas pojawi się Lee Harvey Oswald.
        • u-boot_88 He, he, ciekawe.. 24.10.05, 10:54
          .. czy nas wykasują za "sianie nienawiści" i "nakłanianie" ;)
      • u-boot_88 Re: Dyskutować można i nawet trzeba. 24.10.05, 10:53
        Skoro tyle "nienawiści", to może znajdzie się jakiś naśladowca Niewiadomskiego
        i skróci ten okres?
        • Gość: Kalina Naród nie wytrzyma 5 lat z tym ... . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:55
          Daję mu ... góra 1,5 roku.
          • u-boot_88 Nie otwierają... 24.10.05, 10:57
            .. przypadkiem jakiejść nowej wystawy w Zachęcie?
            • niezlomny.prawicowiec Po 66 latach niewoli nareszcie w Polsce, w IV RP ! 24.10.05, 12:32
              Nareszcie !!!
              • warzaw_bike_killerz IV RP, V RP, VI RP... 24.10.05, 13:02
                Czy czasami te numerowanie Rzeczpospolitej nie jest zastepstwem do numerowania
                krolow? Osmy prezydent i IV RP - wypada srednio po 1 numerek RP na dwoch
                prezydentow. Mam nadzieje, ze dozyje przy laskawie krotkich kandencjach
                X RP. Maly jubileusz sie przyda.
                • j_karolak Re: IV RP, V RP, VI RP... 24.10.05, 13:05
                  Nie wziąłeś pod uwagę, że Kaczyński może ogłosić wprowadzenie V RP po kolejnych
                  wyborach samorządowych i VI po kolejnych wyborach parlamentarnych (szczególnie
                  jeżeli będą przedwczesne). No i możliwa jest VII RP po reelekcji.
                • niezlomny.prawicowiec Re: IV RP, V RP, VI RP... 24.10.05, 13:06
                  warzaw_bike_killerz napisał:

> Czy czasami te numerowanie Rzeczpospolitej nie jest zastepstwem do numerowania
                  > krolow? Osmy prezydent i IV RP - wypada srednio po 1 numerek RP na dwoch
                  > prezydentow. Mam nadzieje, ze dozyje przy laskawie krotkich kandencjach
                  > X RP. Maly jubileusz sie przyda.
                  Wal sie !
                  • u-boot_88 Re: IV RP, V RP, VI RP... 24.10.05, 14:17
                    "Wal się" ? Niezłomny prawicowcze, cuchniesz SLD, a w szczególności Janikiem.
                • tarantula01 IV RP 24.10.05, 15:04
                  Ależ kolega celnie ujął sytuację :)).

Ale IV RP - to moje zdanie - w sensie historycznym może być ustanowiona jeśli
                  istotnie zmieni się konstytucja (duże szanse) lub ustrój. Może mały przewrót??
    • Gość: Kopytko Reakcje niektórych są żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:45
      Zgadzam się z założycielem tego wątku. Te histeryczne reakcje są po prostu
      żałosne. Głosowałem na Tuska i nie jestem zadowolony, że przegrał, ale przecież
      Polska się nie skończyła. Te reakcje grożą bałkanizacją naszego kraju.
      Zastanawcie się co wyrabiacie, bo swoimi bolszewickimi reakcjami szkodzidzie Polsce.
      • umfana Re: Reakcje niektórych są żałosne 24.10.05, 20:49
        Ja chodzę na czarno ubrana od czasów zbunotwanej młodości ;o))))
    • mosze_singer Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 24.10.05, 21:03
      > To
      > za nim opowiedziała się większość

z wykształceniem podstawowym

aha jeszcze polonia z USA (oprócz Manhattanu) i Japonii
      • rosebud68 Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 24.10.05, 21:14
        bo to wiekszosc w Polsce :)
        • Gość: stefan Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:17
          No to może trochę danych o wykształceniu w innych krajach UE? Prosimy!
      • j_karolak Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 25.10.05, 08:51
        mosze_singer napisał:

> > To
        > > za nim opowiedziała się większość
        >
        > z wykształceniem podstawowym
        >
        Uważasz, że ludzie z wykształceniem podstawowym nie mają prawa głosu?
        • niezlomny.prawicowiec Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 25.10.05, 14:26
          Zwycięstwo Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich oznacza ogromną porażkę
          obrońców III Rzeczypospolitej. Tak naprawdę ostateczną klęskę poniósł obóz
          Czersława Kiszczaka, Leszka Bubela i Floriana Siwckiego - stwierdzajom znawcy..
          • u-boot_88 Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 25.10.05, 14:42
            Bubel był naszą jedyną szansą, a myśmy ją bezmyślnie zaprzepaścili. Narodzie,
            bij się w piersi!
            • tom_aszek Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 25.10.05, 14:45
              u-boot_88 napisał:

> Narodzie,
              > bij się w piersi!

Możemy w Twoje?
              • u-boot_88 Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! 25.10.05, 14:55
                Proponuję, aby każdy uprawniony, który nie głosował na pana Bubla, udał się na
                klęczkach do Czestochowy. Co do mnie - ja zajme sie majatkiem, jaki rozdawać
                będą pątnicy :)
    • Gość: Lelekl j_karolak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 05:52
      Podpisuje sie obydwiema rękami pod Twoją opinią.
      Nie jest to elementem jakiejs walki z mojej strony jednak sporo osób
      wyrażających takie poglądy moim zdaniem trzyma politycznie byc może nawet ma
      związki z dawną UW, Wyborczą, Tok Fm itp środowiskami. Sądzę, że właśnie te
      środowiska w tym osobiście pan Michnik winny zmienić ten sposób postępowania bo
      jak widać taka postawa działa odwrotnie. "Chamstwo i ciemnogród" wybiera
      odwrotnie niż te elity tego chcą, ba żądają !
      Kasjerka pracująca 8 godzin przy kasie (bardzo ciężka praca) w hipermarkecie
      zarabia niekiedy brutto 600-800 złotych (!) Czy nawet liberałowie mogą
      powiedzieć o ile chcą wygrać wybory, że :"wyreguluje to rynek ?"
      • Gość: kixx Re: j_karolak IP: *.acn.waw.pl 26.10.05, 08:59
        a Kaczynski da jej dwa razy wiecej,tak??
        o swieta naiwnosci
        • Gość: - do kixx-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:02
          kixx obiboku weż się do roboty,
          a nie codziennie od rana do wieczora pieprzysz tylko na forum farmazony.
          • kixx Re: do kixx-a 26.10.05, 10:11
            daj spokoj
            nie po to zatrudniam kasjerki za 849 zl brutto /m-c zeby marnowac moj cenny
            czas w robocie
            • Gość: - Re: do kixx-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:01
              Aaaaaaa,
              to chyba że :))))))
              I'm sorry. :)))))
    • Gość: zauwazylem Re: Ludzie, Wy nie dorośliście do demokracji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:56
      j_karolak napisał:

> Jak czytam te pełne nienawiści wątki to mi się włos jeży na głowie. Brońcie
      > swoich poglądów, ale róbcie to z klasą. Nazywanie tych, którzy wybrali
      > inaczej idiotami, półmózgami, wsiochami, czy kurduplami wystawia świadectwo
      > tylko i wyłącznie o Was. Czepianie się nienajpiękniejszej powierzchowności
      > Kaczyńskiego, czy, o zgrozo, członków jego rodziny, to zwykłe chamstwo!
      > Człowieka poznaje się po tym, jak potrafi przyjmować porażki. Większość z was
      > w ogóle tego nie potrafi. Zachowujecie się jak dzieci wychowywane
      > bezstresowo, by nie użyć słów dosadnijeszych.
      > Głosowałem na Tuska i nie jestem zadowolony z wyniku wyborów, ale nie
      > przeszkadza mi to nazywa Kaczyńskiego prezydentem. Także moim prezydentem. To
      > za nim opowiedziała się większość, a każdy przystępujący do głosowania uznać
      > powinien reguły rządzące demokracją za obowiązujące.

Ja dodam jeszcze ze nie widac bylo tego przy rzadach postkomunistycznego SLD.
      Ci ludzie sa chorzy na michnikowszczyzne to dla niej typowe plucie jadem.
      • Gość: Ubogacony Karolak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:28
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka