Dodaj do ulubionych

Czy warszawiacy będą startować do Londynu z Łodzi?

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 00:19
buahaha to przypomina mi reakcje wsi kiedy otworzył sie u niej
supermarket :"ale mamy super centrum handlowe, na pewno bedą do nas
przyjażdźać z miasta" :))) jedno połaczenie na dwa dni, po cenach takich jak
na Etiudzie, w terminalu przypominajacym przystanek PKS, skoro z Wawy każdego
dnia jest ich 10, Ci Łodzianie są komiczni :)))
Obserwuj wątek
    • yarro Re: Czy warszawiacy będą startować do Londynu z Ł 31.10.05, 00:46
      Niby warszafiak, a niedouczony.

Primo. Mamy połączenie 7 dni w tygodniu - czyli jedno na dzień - do LKondynu, a
      od 9 lutego rusza we wt., czw. i sob. połączenie Nottingham/East Midlands. W
      planach innych przewoźników m.in. Dublin (wstepne rozmowy CW z UMŁ), Włochy, Niemcy.

Secundo. To Warszawa dostała orgazmu gdy otworzyliście sobie Leader Price'a -
      Etiudę szumnie nazwaną 2 Terminalem. Nasz nowy tymczasowy jest lepszej klasy i
      jest ładniejszy.

Tertio. To rynek - wbrew głupiej dumie niektórych warszawiaczków - pokaże, że
      Łódź z RyanAir'em (na razie) będzie konkurencyjna dla lotów z Warszawy.

Pozdrawiam i radzę pozbyć się kompleksów - my w Łodzi ich nie mamy.
      • Gość: Radośniak Re: Czy warszawiacy będą startować do Londynu z Ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 02:42
        A ja jestem Warszawiakiem, dziś właśnie wylądowałem w Łodzi, i muszę
        powiedzieć, że Łodzianom zazdroszczę. Z lotniska łatwo i szybko można dojechać
        miejskim autobusem do centrum. Kiedy pomyślę o gigantycznych korkach na ulicach
        wiodących na Okęcie niekończących się remontach tychże ulic, kiedy wspomnę
        zakorkowaną Grójecką, to mi po ludzku żal, że taki syf panuje w moim ukochanym
        mieście...
        Dlatego jak mi Okęcie głębiej za skórę zajdzie, to bez wahania, kropnę się z
        mojej Radości, aż hen na Lublinek...
    • topjes Re: Czy warszawiacy będą startować do Londynu z Ł 31.10.05, 07:30
      > buahaha to przypomina mi reakcje wsi

chodzi Ci o Twoją rodzinną wieś gdzieś na Lubelszczyznie albo Podlasiu? O Wielki
      Warszawiaku od 20 pokoleń.... ;))))))))))

Dla zainteresowanych lotami:
      www.lotniskodlalodzi.org/rozklad-lotow.php
      • Gość: warszawiak lodz sie spoznila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:07
        a ja chcialbym powiedziec,ze lodz sie troche spoznila,skoro w modlinie ma
        niedlugo byc lotnisko dla samolotow tanich linii. warszawiacy napewno wybiora
        blizszy modlin niz Lodz.jak ja lece tania linia to wcale sie nie nastawiam na
        super lotnisko,wazne bym szybko polecial i tyle.nie wiem czy bedzie chcialo mi
        sie jechac pks'em do Lodzi gdy zaraz pod nosem bede mial lotnisko.Lodz bardziej
        powinna pomyslec o innych miastach np. plocku,radomiu,bo tam ludzie i tak musza
        dojechac.
        • topjes Re: lodz sie spoznila 31.10.05, 09:13
          > niedlugo byc lotnisko dla samolotow tanich linii.

Oczywiście życzę Warszawiakom aby mieli jak najwygodniej - bo i czemu nie - ale
          obawiam się czy Modlin powstanie w 2006 roku. Jest ryzyko, że jednak nie.

> warszawiacy napewno wybiora
          > blizszy modlin niz Lodz

Myślę, że ci z północy pewnie tak. Ale czy ci z południa? Z Ursynowa na Lublinek
          może być podobna droga jak do Modlina. Nawet jeśli będzie krócej to i tak będzie
          to ciekawa alternatywa nadal.

> odz bardziej
          > powinna pomyslec o innych miastach np. plocku,radomiu,bo tam ludzie i tak musza
          > dojechac.

To na pewno - zgadza się. Poza tym lotnisko w Łodzi ma przede wszystkim
          obsługiwać ogromne zapotrzebowanie na loty w samym regionie łódzkim! :)
        • yarro Re: lodz sie spoznila 31.10.05, 14:55
          No tak, bo ten Modlin to naprawdę zupełnie pod nosen, tiaaaa....
          • Gość: ja Re: lodz sie spoznila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 09:46
            yarro napisał:

> No tak, bo ten Modlin to naprawdę zupełnie pod nosen, tiaaaa....

ja mieszkam w wawrze i do nowego dworu mazowieckiego(czyli praktycznie do
            modlina) jade jakies 50-60 minut.wydaje mi sie wiec,że jest to o wiele bliżej
            niż do Lodzi do której pociągiem z centralnego jedzie się dwie godziny!!wiec w
            porownaniu z Łodzią modlin jest pod nosem!
            • Gość: obserwator połączenie Łódź - Wawa IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 09:41
              połączenie Łódź - Wawa będzie się skracać wreszcie. PKP co prawda jak po grudzie (choć też są plany) ale jesli A2 wypali w 2008 (a potężna na to będzie presja po oddaniu odcinka Konin - Stryków w 2006) to od Strykowa do Konotopy będzie 96 km (tzn 40 min drogi) - no do tego doliczamy dojazd i zjazd z A2 ale i tak rewolucja. Na którą czekamy od lat. Co do pociągów - na szybką kolej Łódź - Wawa poczekamy sobie jeszcze. Ale jest plus: BĘDZIE NA PEWNO :)
      • Gość: Raściak Re: Czy warszawiacy będą startować do Londynu z Ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:48
        Jakoś nie wstyd mi, że mam dom w Radości. Tak jak nie wstyd mi, że mam
        mieszkanie na Żoliborzu. Gdybym mieszkał na Podlasiu czy Lubelszczyźnie, też
        nie miałbym powodów do kompleksów. To gdzie się mieszka nie determinuje tego,
        co się sobą reprezentuje. Być może, jeśli kiedyś coś w życiu osiągniesz, to
        docenisz walory mieszkania na "wsi".
        Ale na razie bycie internetowym kabotynem to szczyt twoich możliwości...
    • Gość: podróżnik Re: Czy będą startować? IP: .4mrp* / *.inet.fi 31.10.05, 13:31
      Na trasach do Londynu nie przewiduję masowego napływu Warszawiaków. Ale otwarcie nowych połączeń do miejsc, do których nie ma tanich połączeń z Warszawy (jak np. East Midlands, a znajdzie się wiele innych) może przekonać i Warszawiaków, aby pofatygować się do Łodzi (na zasadzie: "nie chce ci się się jechać w Polsce, będziesz nadrabiał za granicą"). Zobaczymy.
    • Gość: jacek Re: Czy warszawiacy będą startować do Londynu z Ł IP: *.dsl.pipex.com 31.10.05, 20:30
      Mysle ze sam jestes komiczny z takim stwierdzeniem. Uwazasz Ze Etiuda to nie
      wiadomo jaka rewwelacja a przypomina kiosk warzywny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka