Gość: gwidon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:39 brawo Rubik, widziałem projekt i jestem zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PW Bunkry z oknami IP: *.polskieradio.pl 09.12.05, 08:54 Obejrzałem kilka projektów na podanej stronie i jestem rozczarowany. Wyglądają jak bunkry z wyciętymi wielkimi oknami - te okna to ich jedyny atut. No i nie wpiszą się one w tradycyjny krajobraż żadnej polskiej krainy - nie pasują do architektury Mazowsza, Podhala, terenów poniemieckich - wprowadzają architektoniczny chaos. Moda na bunkry minie i będą szpecić jak sześcienne domy z płakim dachem z czasów towarzysza Gierka. Na temat aranżacji wnętrza sie nie wypowiem - każdy ma w tym względzie inne preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Bunkry z oknami IP: 194.181.224.* 09.12.05, 12:38 Wszystko jest kwestia gustu: jedni ubieraja sie w rozowe bluzeczki wyszywane cekinami, inni preferuja stonowana elegancje. Na pewno takie domy duzo bardziej przypominaja polski modernizm i secesje niz obrzydliwe dachowce z rzymskimi kolumienakmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Bunkry z oknami IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 09.12.05, 14:42 A kto Panu powiedział że forma schronu jest czymś złym!? Denerwują mnie podobne opinie pochodzące zazwyczaj od ludzi, których edukacja w dziedzinie sztuki skończyła się na romantyźmie, albo i jeszcze wcześniej, którzy stają jak cielę przed jakimkolwiek dziełem sztuki nowoczesnej, nie potrafią sklecić jednego zdania konstruktywnej krytyki,a starają się wyrażać swą opinię, robiąc przy okazji z siebie kompletnego idiotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Bunkry z oknami IP: *.acn.waw.pl 09.12.05, 18:16 Tu piszą o architekturze a nie o sztuce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Bunkry z oknami IP: *.autocom.pl 09.12.05, 19:46 "Architektura to sztuka cenniejsza niż złoto". Bo zły obraz mozna ściągnąć ze ściany, a budynek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Bunkry z oknami IP: *.acn.waw.pl 09.12.05, 22:05 architektura nie jest sztuką, tak jak pies nie jest kotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Bunkry z oknami IP: *.acn.waw.pl 09.12.05, 18:20 otóż w krajobraz nic się nie "wpisuje", chyba że zakopiesz to pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Bunkry z oknami IP: *.autocom.pl 09.12.05, 19:53 Wpisuje, wpisuje... Podstawy kompozycji się kłaniają ale na naukę nigdy nie jest za późno. Porównaj dowolne polskie miasteczko z dowolonym skandynawskim , włoskim, czy niemieckim lub austriackim, nie mówiąc o szwajcarskim. Tam wszystko gra, u nas - jeszcze długo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Bunkry z oknami IP: *.acn.waw.pl 09.12.05, 22:15 róznica jest prosta, w szwajcarii miasto jest miastem, a wieś wsią. to jest min. problem skali i ogólnej kultury - gdyby w Tatrach zbudował ktoś betonowy dom, to ludzie by faceta spalili (a w końcy szwajcaria to prawie same góry) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggg Re: Nagroda za najlepszy projekt domu dla młodego IP: 194.246.124.* 09.12.05, 11:42 Mi się nawet te projekty podobają, ale w naszych warunkach nie bardzo sobie wyobrażam taki dom. Po pierwsze malo kto u nas ma na tyle duża dzialkę, żeby pozwolić sobie na szklane sciany. Może pomieszczenia są widne, ale ja bym nie chciała żeby wszysycy sąsiedzi cały czas mnie oglądali. Poza tym kto bedzie ciągle mył takie wielkie okna??? I jak zapewnić cieplo w takim domu? No a poza tym raczej taki klockowaty dom nie pasuje do naszego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Nagroda za najlepszy projekt domu dla młodego IP: *.wiknet.pl 09.12.05, 17:07 gdzie mozna zobaczyc ten projekt prosze o odp na gg 7562789 z góry dziekuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś