Dodaj do ulubionych

Potworny tłok w pociągach podmiejskich

• Gość: Zdesperowana Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:37
      Mieszkam od niedawna w Zielonce. Uciekłam z zatłoczonej Warszawy i własciwie do
      niedawna byłam zadowolona z tej decyzji. Od 12 grudnia juz nie jestem taka
      zadowolona i to własnie tylko z powodu Kolei Mazowieckich. Aby dojechać do
      pracy na Ochocie powinnam wyjeżdżać o godz. 6:30 bo tylko o tej godzinie mozna
      jeszcze dostać się do pociągu. To co zostało opisane w artykule zostało prawie
      tak samo opisane w moim liście i skardze do Pani Prezes Kolei Mazowieckich. Czy
      będzie odpowiedź i kiedy ją otrzymam....? Zobaczymy. Uważam, ze to co zrobiły
      KM to jeden wielki skandal. Życzyć można tylko Pani Prezes i wszystkim
      pracownikom KM wspaniałych świąt w ich zatłoczonych, obskórnych, śmierdzących
      wagonach - to naprawdę niebywała atrakcja.
    • Gość: Wiktor Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.exatel.pl 13.12.05, 15:39
      Jak czytam wypowiedź Szanowniej Pani:
      Rzecznik Kolei Mazowieckich
      Donata Nowakowska
      zamieszconą w tym forum mam nieodparte wrażenie jak bym słuchał Jerzego Urbana
      na konferencjach w stanie wojennym....... Godna uczennica!! tylko czasy nie te
      i ten motłoch, który jeździ dzisiaj trudno spacyfikować takim
      oświadczeniem.Nie chiciałbym tej Pani obrazić,ale Jej wypowiedź jest nadążacają
      swoim stylem do mrocznych lat, kiedy jedynie słuszni wyznazceni przedstawiciele
      wiedzieli lepiej o potrzebach, odczuciach i pragnieniach szarego motlochu.....
    • Gość: dd Kolej i metro muszą być prywatne. W Polsce inaczej IP: 217.153.132.* 13.12.05, 16:06
      się nie da. Jak coś jest państwowe to zawsze nie można, nie opłaca się,
      strajki, wszystko źle i wszyscy nie zadowoleni. Oddajcie to w prywatne ręce a
      zaraz się okaże, że nie będzie tłoku i wszystko będzie się opłacać. Podobnie z
      budową dróg i innymi tematami.
    • Gość: J.A.N. Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:55
      Do niedzieli było tragicznie, teraz jest jeszcze gorzej. Wczoraj pewna kobieta poprosiła żebym
      wepchnął ją do wagonu. Czemu tak musi być?
      • Gość: 1235 Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 13.12.05, 17:22
        musi tak być bo km i nietylko ,rządzą prymitywy na poziomie pantofelka lub eugleny zielonej . Choć teraz mam wrażenie ,że nastąpiła mutacja i interesu pilnuje jakaś mafia bydlaków przebranych w kolejarskie drelichy .
        należy rozpędzić to g...o .
        • jhbsk Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich 14.12.05, 14:34
          Rozpędzenie nic nie da. Oni muszą mieć realną konkurencję. A tak mają nas
          wszystkich w ...
    • dskowronski Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich 13.12.05, 18:22
      W ten to właśnie sposób nasze państwo próbuje namówić obywateli, żeby się przesiedli z własnych samochodów do środków transportu publicznego.
    • Gość: mcy Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.pl / 195.205.163.* 13.12.05, 18:30
      Źródło: Official Journal L 164 , 30/06/1994 P. 0003 - 0008:
      "DYREKTYWA 94/22/WE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY
      z dnia 30 maja 1994 r.
      w sprawie warunków udzielania i korzystania z zezwoleń na poszukiwanie, badanie
      i produkcję węglowodorów (...)"
      i to by było na tyle jeśli chodzi o komentarz... te węglowodory to chyba z
      oparów tłumu w składach kolejowych...

• Gość: kolejarz Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:19
      kiedy na mojej trasie ludzie nie mieli czym dojechać do pracy ,szkoły;ty WY
      WARSZAWSKIE PANISKA byliście zadowoleni bo u was dorzucono składy,a teraz kiedy
      u mnie jest więcej pociągów to klniecie ,że nie macie czym dojechać do pracy te
      pare km! miejcie pretensje do siebie a nie do PKP.a po za tym rowerek możecie
      wziąźć!
      • Gość: jam Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.chello.pl 13.12.05, 19:33
        Hmm, nie dojezdzam do wawy z daleka wiec problem mnie nie dotyczy, ale
        przeczytawszy te komentarze, stwierdzam ze Koleje Mazowieckie to tylko kolejna
        odmiana panstwowego bezdusznego monopolistycznego glupiego molocha jakim zawsze
        byly PKP, a rzecznik prasowy KM(o ile ta wypowiedź na forum należy rzeczywiscie
        do niej) jest tak glupia ze powinna zamiatac psie kupy w parku a nie pracowac
        jako rzecznik prasowy czegokolwiek. Jako student posiadajacy juz duza wiedze z
        zakresu zarzadzania stwierdzam tez ze taka postawa rzecznika prasowego swiadczy
        o jego niekompetencji i totalnym braku fachowosci. Generalnie wspolczuje
        ludziom ktorzy musza uzerac sie z Kolejami Mazowieckimi i jej durnymi
        przedstawicielami....porazka
    • Gość: Damian Współodpowiedzialni Struzik (PSL) i Kowalski (LPR) IP: *.compi.net.pl 13.12.05, 20:02
      Współodpowiedzialnymi tego skandalicznego bajzlu są marszałek woj.
      mazowieckiego Adam Struzik i Bogusław Kowalski - były w-ce marszałek woj.
      mazowieckiego a obecnie przew. sejmowej komisji czyli ilośc przejazdów i
      wielkość pociągów. Pan Kowalski był gorącycmi orędownikami pozostawienia
      skostniałych struktur zarządczych i odpowiada za niedopuszczenie do
      prywatyzacji WKD (zakup przez Polski Express)i przekazanie w zarząd
      samorządowcom z gmin, którzy będą niewiele lepsi niż dotychczasowy właściciel
      czyli PKP.
      • Gość: Damian Urząd marszałkowski IP: *.compi.net.pl 13.12.05, 20:18
        Wypadło mi, że ilość przejazdów kontraktuje urząd marszałkowski. Więc wyraźnie
        zakontraktowano mniej więc i mniej jest pociągów.
        A SKM kaczora ma zawsze tylko jeden skład więc też jest to 1/3 tego co dawniej
        jeździło na PKP. Prawie zawsze 10-20-30 lat temu na PKP jeździły składy
        potrójne.
        • Gość: aNONIM Re: Urząd marszałkowski IP: 57.66.44.* 14.12.05, 10:32
          ja bym się cieszył jakby to były składy powójne
    • metron1 Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich 13.12.05, 20:14
      Prowokacja Do tego nędzna Jeżeli ktoś nie wierzy niech zobaczy sobie adres IP z
      którego wysłano tego posta Wysłano go Neostrady Telekomunikacji Polskiej
      A kolej ma własną spółkę pod nazwą Telekomunikacja Kolejowa I cała struktura
      kolei korzysta z ich usług
    • Gość: Kacha Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.starnettelecom.pl 13.12.05, 21:14
      Kiedyś w jednym z reportaży pewien kolejarz opisał w jaki sposób prowadzone są
      statystyki w KM pozwalające na optymalne tworzenie rozkładów jazdy i
      zestawienia składów pociągów. A prowadzone są tak, żeby nikt na kolei nie
      stracił pracy - a mianowicie: w godzinach poza szczytem, gdy w całym pociągu
      jedzie nie więcej niż dziesięć osób - zawyża się liczbę pasażerów do tego
      stopnia, żeby nie opłacało się takiego składu likwidować. Ale ponieważ musi się
      zgadzac liczba sprzedawanych biletów, więc zaniża się liczbę osób podróżujących
      w godzinach szczytu. Decydenci widząc takie analizy wychodzą z założenia, że w
      godzinach szczytu jest O.K. i wszystko się kręci. Ale ostatnio chyba się trochę
      chłopakom pomyliło w liczeniu. Chcieli dobrze, a wyszło - jak zawsze...
      Sytuacja zmieni się, gdy zdarzy się nieszczęście, ktoś kogoś w tłoku wepchnie
      pod pociąg, albo z niego wypchnie, albo ktoś po prostu w środku wyzionie ducha.
      Ale u nas bez ofiar niczego się nie załatwi...
      Cała sytuacja jest mi dobrze znana, bo do niedawna sama dojeżdżałam w ten
      sposób do pracy w Warszawie z Wołomina.
    • Gość: Psz Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:05
      Ku.., jak tu się nie denerwować na tą sytuację, gdy państwo dotuje kolej, aby
      PKP mogło istnieć.
      A oni redukują kursy i zmieszają skład.
      Sam jeżdżę pociągiem do pracy i mogłem doświadczyć tego na własnej skórze, co
      się teraz dzieje. To, co obecnie PKP robi jest to pasywna wegetacja, która ma
      doprowadzić do tego, aby pasażerowi przesiedli się w prywatne linie.
      Nic nie myślą aby uatrakcyjnić ofertę przewozową, i pozyskać pasażerów itd.
      Zastanawiam się jak długo się będzie taka sytuacja utrzymywała.
    • Gość: HINDUS Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:07
      PRAWIE JAK U NAS W INDIACH
    • Gość: bla Re: rower.. na piechotke... IP: *.chello.pl 13.12.05, 22:09
      ale dowcipny :p
    • Gość: JAPONKA IPRAWIE JAK U NAS W TOKIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:19
      • mp4568 Re: skarga 14.12.05, 10:24
        jeśli chcecie pisać jakieś skargi czy uwagi na temat pociagów polecam Zespół
        Ochrony Praw Klienta w PKP SA adres e-mail kzr1@pkp.pl
        O tyle jest on istotny, że ta komórka sprawuje kontrolę właścicielską na
        spółkami przewozowymi pasażerskimi a ich zapytania i interwencje powodują
        natychmiastową reakcję
    • Gość: Leo A ja jechałem pustym pociągiem w godzinach szczytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:16
      Dzisiaj - 13.12. 2005 o godz. 15.47 wsiadłem na Powiślu do pociągu
      Warszawa-Łowicz. Pociąg odnowiony, czysty, 2 jednostki !!! Do tego PRAWIE PUSTY.
      Na następnych stacjach wsiadło trochę osób. Wysiadłem w Gołąbkach. Oceniam, że w
      tym pociągu połowa miejsc siedzących była wolna. Po przejechaniu autobusem do
      Ursusa kontynuowałem jazdę na trasie Ursus-Pruszków. Czekałem na pociąg ok.20
      minut (wg rozkładu pociągi kursują co 10 min.). Pociąg o 17.14 (2 jednostki)
      przyjechał maksymalnie zatłoczony. Ledwie można było wcisnąć się na pomost.

Czy KM mają pojęcie o zapełnieniu pociągów? Średnio oba pociągi były
      wykorzystane w 80%. Czy na takich danych został oparty obecny rozkład?

Ciekawe, czy KM wiedzą jak wygląda punktualność kursowania pociągów. Krótkie,
      zatłoczone pociągi dłużej stoją na stacjach - ludzie muszą jakoś wysiąść i
      wsiąść. W rezultacie praktycznie każdy pociąg na trasie jest spóźniony.

Tłok i spóźnienia - to tak ma wyglądać nowa jakość w Kolejach Mazowieckich IV RP ???
    • Gość: R Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.12.05, 11:16
      Naukę retoryki (czytaj propagandy) pobierała pani u Goebbelsa?
    • Gość: szadoka Re: Potworny tłok w pociągach podmiejskich IP: 212.160.172.* 14.12.05, 12:06
      a wszyskie posty pod i nad ta zabawna wypowiedzia sa wyrazami uznania jak
      mniemam... kpina jakas.
    • kohol Komunikat pani rzecznik 15.12.05, 10:25
      www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/4/123.html
    • Gość: Bloblo Re: Kuciński do dymisji ! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 15.12.05, 15:32
      v-ce prezes a poprzednio związkowiec, wcześniej przez kilkanście lat konduktor
      oto kompetencje tego pana a efekty widzicie sami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka