Gość: dk IP: 193.178.168.* 02.10.01, 17:40 Czy nie uwazacie, ze ta na sile wepchnieta przez politykow odchodzacego ugrupowania nazwa powinna zostac zmieniona na jakas normalna? Cokolwiek, tylko nie ALEJA SOLIDARNOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alek Re: Zmien sobie mozg! IP: 212.141.155.* 02.10.01, 18:13 Gość portalu: dk napisał(a): > Czy nie uwazacie, ze ta na sile wepchnieta przez politykow odchodzacego > ugrupowania nazwa powinna zostac zmieniona na jakas normalna? > > Cokolwiek, tylko nie ALEJA SOLIDARNOSCI! Zmien sobie mozg. Obecny mocno szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Alek - większość ludzi nie jest obowiązana uznawać twoich zasad ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:16 Może i dzielisz zdanie na własne i błędne, ale inni nie są obowiązani uznawać tego za jedynie słuszną wykładnię ... A wracając do meritum: ja osobiście byłem, jestem i będę absolutnie przeciwny koniunkturalnym zmianom nazw ulic i placów tudzież stawianiu i obalaniu pomników i tablic pamiątkowych niezależnie czy dotyczy to JPII czy niejakiego Marchlewskiego bo "poprawiając" błędy poprzedników najczęściej robi się nowe - często sporo poważniejsze. Howgh !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegrz Re: Zmien sobie mozg! IP: *.stat.gov.pl 03.10.01, 15:37 To dlaczego nie odpowiada ci nazwa Rondo Babka? Funkcjonuje w Warszawie znacznie dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! 03.10.01, 11:20 Jestem przeciwna zmianie. Al. Solidarności otrzymała swa nazwę za tzw. pierwszej Solidarności, kiedy wszyscy bylismy pełni wiary i entuzjazmu. Niech zostanie na pamiatkę. To nie wina tej ulicy, że Solidarność tak nisko upadła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PioTTr Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 192.168.1.* / *.metro-kabaty.waw.pl 03.10.01, 11:41 eela napisał(a): > Jestem przeciwna zmianie. Al. Solidarności otrzymała swa nazwę za tzw. > pierwszej Solidarności, kiedy wszyscy bylismy pełni wiary i entuzjazmu. Niech > zostanie na pamiatkę. To nie wina tej ulicy, że Solidarność tak nisko upadła Tak... a pomyslec, ze w 1989 roku rozklejalismy z chlopakami ze szkoly plakaty nawolujace do glosowania na "Solidarnosc". Moim skromnym zdaniem nazwa "Aleja Solidarnosci" sie juz przyjela i powinna zostac. Ogolnie jestem przeciwny wszelkim zmianom nazw ulic, nawet jesli te zmiany sa w jakis sposob uzasadnione. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 193.227.223.* 03.10.01, 12:46 Przywróćmy stołeczne imię ulicy Stołecznej , przerobionej wbrew mieszkańcom , przez klechicznych palantów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: *.dialup.medianet.pl 03.10.01, 13:22 Ideę zmiany nazwy Aleji Solidarności (przepraszam za brzydkie słowo) uważam za ze wszech miar słuszną. Proponuję: ALEJA PRZEKRĘTÓW I OBŁUDY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wechseln Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 193.59.130.* 03.10.01, 13:25 mnie się b.podoba nazwa Al. Solidaruchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: Zmienic nazwe Alei Solidarnosci? IP: *.mnc.pl 04.10.01, 01:54 Mnóstwo zacietrzewienia na tym wątku. Tylko po co? Można spokojniej i rzeczowo. Faktem jest, że "Solidarność" ostatnimi laty zdezawuowała się kompletnie tak jako związek zawodowy, jak i jako ruch polityczny. Ale poza "Solidarnością" istnieje jeszcze Solidarność - termin oznaczający jedną z najpiękniejszych form więzi międzyludzkiej: umiejętnośc współdziałania i wzajemnego wspierania się w dążeniu do celu. Może taka solidarność godna jest alei. Wtedy wystarczy z obecnej nazwy zdjąć jedynie cudzysłów. A odnośnie b. Stołecznej, to faktycznie mocodawcy wybiegli przed orkiestrę. Tę nazwę nadał Starzyński - czyżby i on był "nieprawomyślny"? Pozdrowienia z Łodzi (gdzie wciąż na szczęście nie ma ul. Grzegorza Palki) Odpowiedz Link Zgłoś
zubil Re: Zmienic nazwe Alei Solidarnosci? 15.10.01, 17:44 Zeby bylo smieszniej, nazwe "Solidarnosci" nosila lewobrzezna czesc ulicy. Na Pradze byla aleja Solidarnosci bez cudzyslowa. Bylo tak do 1997 roku. Osobiscie nazwa Solidarnosci nie jest moja ulubiona, ale wiem, ze powrot do Waltera nie jest mozliwy. A moze by tak cofnac sie jeszcze dalej i wrocic do nazwy Leszno, ewentualnie Nowe Leszno (taki projekt tez byl)? Tyle tylko, ze to znowu spowoduje chaos i niepotrzebne nikomu zamieszanie. Juz chyba mozna zostac przy tym zwiazku. Co innego Stoleczna, ale to juz osobny watek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kloss Re: Obrońców MONTE CASSINO IP: 193.227.223.* 15.10.01, 09:58 Może by tak Obrońców MONTE CASSINO Tak przemianowali jedynie słuszni ulicę w jednym z byłych miast wojewódzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Zmieniać ??? 15.10.01, 14:24 Wszystkie głosy na temat zmian nazewnictwa ulic dotyczą tylko centrum miasta. A czy na "peryferiach" pozmieniać nie można ??? Jak szaleć, to szaleć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wechseln Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 193.59.130.* 15.10.01, 15:11 Fajnie byłoby tez Al. Alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Zmienic nazwe Alei 15.10.01, 16:12 Obywatelu dk 193.178.168, czyżbyś tęsknił za ulicą Świerczewskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Zmienic nazwę na Leszno ! IP: *.chello.pl 15.10.01, 17:50 Proponuję zmianę nazwy na Leszno ! Slowo "Solidarność" jest niestety brzydkim słowem i nie powinno być używane w obecności kobiet i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Zmienic nazwę na Leszno ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:04 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Slowo "Solidarność" jest niestety brzydkim słowem i nie powinno być używane w > obecności kobiet i dzieci. Jak już zrobiłeś kupę do własnego łóżeczka, to se Baruś teraz poleż w nim i odpocznij. Bo żeś strasznie się umordował tym pisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Zmienic nazwe Alei IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 17:57 garma napisał(a): > Obywatelu dk 193.178.168, czyżbyś tęsknił za ulicą Świerczewskiego ? E! Citizen dk ma juz na pewno w zanadrzu nową nazwę: zapewne jest nią Aleja Sojuszu Robotniczo-Chłopskiego w skrócie PSLDUP. PS Skrót zapożyczyłem od Tyma Odpowiedz Link Zgłoś