Dodaj do ulubionych

Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci!

IP: 193.178.168.* 02.10.01, 17:40
Czy nie uwazacie, ze ta na sile wepchnieta przez politykow odchodzacego
ugrupowania nazwa powinna zostac zmieniona na jakas normalna?

Cokolwiek, tylko nie ALEJA SOLIDARNOSCI!
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: Zmien sobie mozg! IP: 212.141.155.* 02.10.01, 18:13
      Gość portalu: dk napisał(a):

> Czy nie uwazacie, ze ta na sile wepchnieta przez politykow odchodzacego
      > ugrupowania nazwa powinna zostac zmieniona na jakas normalna?
      >
      > Cokolwiek, tylko nie ALEJA SOLIDARNOSCI!

Zmien sobie mozg. Obecny mocno szwankuje.

• Gość: Dyzio Alek - większość ludzi nie jest obowiązana uznawać twoich zasad ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:16
        Może i dzielisz zdanie na własne i błędne, ale inni nie są obowiązani uznawać
        tego za jedynie słuszną wykładnię ...
        A wracając do meritum: ja osobiście byłem, jestem i będę absolutnie przeciwny
        koniunkturalnym zmianom nazw ulic i placów tudzież stawianiu i obalaniu
        pomników i tablic pamiątkowych niezależnie czy dotyczy to JPII czy niejakiego
        Marchlewskiego bo "poprawiając" błędy poprzedników najczęściej robi się nowe -
        często sporo poważniejsze. Howgh !!!
      • Gość: zegrz Re: Zmien sobie mozg! IP: *.stat.gov.pl 03.10.01, 15:37
        To dlaczego nie odpowiada ci nazwa Rondo Babka? Funkcjonuje w Warszawie
        znacznie dłużej?
    • eela Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! 03.10.01, 11:20
      Jestem przeciwna zmianie. Al. Solidarności otrzymała swa nazwę za tzw.
      pierwszej Solidarności, kiedy wszyscy bylismy pełni wiary i entuzjazmu. Niech
      zostanie na pamiatkę. To nie wina tej ulicy, że Solidarność tak nisko upadła
      • Gość: PioTTr Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 192.168.1.* / *.metro-kabaty.waw.pl 03.10.01, 11:41
        eela napisał(a):

> Jestem przeciwna zmianie. Al. Solidarności otrzymała swa nazwę za tzw.
        > pierwszej Solidarności, kiedy wszyscy bylismy pełni wiary i entuzjazmu. Niech
        > zostanie na pamiatkę. To nie wina tej ulicy, że Solidarność tak nisko upadła

Tak... a pomyslec, ze w 1989 roku rozklejalismy z chlopakami ze szkoly plakaty
        nawolujace do glosowania na "Solidarnosc".

Moim skromnym zdaniem nazwa "Aleja Solidarnosci" sie juz przyjela i powinna
        zostac. Ogolnie jestem przeciwny wszelkim zmianom nazw ulic, nawet jesli te
        zmiany sa w jakis sposob uzasadnione.
        Piotr

• Gość: belf Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 193.227.223.* 03.10.01, 12:46
          Przywróćmy stołeczne imię ulicy Stołecznej , przerobionej wbrew mieszkańcom ,
          przez klechicznych palantów .
          • Gość: Wojtek Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: *.dialup.medianet.pl 03.10.01, 13:22
            Ideę zmiany nazwy Aleji Solidarności (przepraszam za brzydkie słowo) uważam za
            ze wszech miar słuszną.
            Proponuję:
            ALEJA PRZEKRĘTÓW I OBŁUDY.
            • Gość: wechseln Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 193.59.130.* 03.10.01, 13:25
              mnie się b.podoba nazwa Al. Solidaruchów
    • Gość: zamek Re: Zmienic nazwe Alei Solidarnosci? IP: *.mnc.pl 04.10.01, 01:54
      Mnóstwo zacietrzewienia na tym wątku. Tylko po co? Można spokojniej i rzeczowo.
      Faktem jest, że "Solidarność" ostatnimi laty zdezawuowała się kompletnie tak
      jako związek zawodowy, jak i jako ruch polityczny. Ale poza "Solidarnością"
      istnieje jeszcze Solidarność - termin oznaczający jedną z najpiękniejszych form
      więzi międzyludzkiej: umiejętnośc współdziałania i wzajemnego wspierania się w
      dążeniu do celu. Może taka solidarność godna jest alei. Wtedy wystarczy z
      obecnej nazwy zdjąć jedynie cudzysłów.
      A odnośnie b. Stołecznej, to faktycznie mocodawcy wybiegli przed orkiestrę. Tę
      nazwę nadał Starzyński - czyżby i on był "nieprawomyślny"?
      Pozdrowienia z Łodzi (gdzie wciąż na szczęście nie ma ul. Grzegorza Palki)
      • zubil Re: Zmienic nazwe Alei Solidarnosci? 15.10.01, 17:44
        Zeby bylo smieszniej, nazwe "Solidarnosci" nosila lewobrzezna czesc ulicy. Na
        Pradze byla aleja Solidarnosci bez cudzyslowa. Bylo tak do 1997 roku. Osobiscie
        nazwa Solidarnosci nie jest moja ulubiona, ale wiem, ze powrot do Waltera nie
        jest mozliwy. A moze by tak cofnac sie jeszcze dalej i wrocic do nazwy Leszno,
        ewentualnie Nowe Leszno (taki projekt tez byl)? Tyle tylko, ze to znowu
        spowoduje chaos i niepotrzebne nikomu zamieszanie. Juz chyba mozna zostac przy
        tym zwiazku. Co innego Stoleczna, ale to juz osobny watek...
    • Gość: Kloss Re: Obrońców MONTE CASSINO IP: 193.227.223.* 15.10.01, 09:58
      Może by tak Obrońców MONTE CASSINO
      Tak przemianowali jedynie słuszni ulicę w
      jednym z byłych miast wojewódzkich.
      • d.z. Re: Zmieniać ??? 15.10.01, 14:24
        Wszystkie głosy na temat zmian nazewnictwa ulic dotyczą tylko centrum miasta. A
        czy na "peryferiach" pozmieniać nie można ???
        Jak szaleć, to szaleć!!!
    • Gość: wechseln Re: Zmienic nazwe Aleji Solidarnosci! IP: 193.59.130.* 15.10.01, 15:11
      Fajnie byłoby tez Al. Alternatywy.
      • garma Re: Zmienic nazwe Alei 15.10.01, 16:12
        Obywatelu dk 193.178.168, czyżbyś tęsknił za ulicą Świerczewskiego ?
        • Gość: Bartek Re: Zmienic nazwę na Leszno ! IP: *.chello.pl 15.10.01, 17:50
          Proponuję zmianę nazwy na Leszno !
          Slowo "Solidarność" jest niestety brzydkim słowem i nie powinno być używane w
          obecności kobiet i dzieci.
          • Gość: palker Re: Zmienic nazwę na Leszno ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:04
            Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Slowo "Solidarność" jest niestety brzydkim słowem i nie powinno być używane w
            > obecności kobiet i dzieci.

Jak już zrobiłeś kupę do własnego łóżeczka, to se Baruś teraz poleż w nim i
            odpocznij. Bo żeś strasznie się umordował tym pisaniem.
        • Gość: palker Re: Zmienic nazwe Alei IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 17:57
          garma napisał(a):

> Obywatelu dk 193.178.168, czyżbyś tęsknił za ulicą Świerczewskiego ?

E! Citizen dk ma juz na pewno w zanadrzu nową nazwę: zapewne jest nią Aleja
          Sojuszu Robotniczo-Chłopskiego w skrócie PSLDUP.
          PS Skrót zapożyczyłem od Tyma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka