Dodaj do ulubionych

Ja wiem, jak zmienić ten świat!!!

IP: 195.94.207.* 25.10.02, 08:59
To wszystko co złe na tym świecie to nie bierze się o tak samo z siebie.
Rózni naukowcy myślą że stworzą takie systemy społeczne co zlikwidują
wszystką biedotę i złodziejstwo i resztę co nam nie pozwala żyć tak jankbyśmy
to sami sobie wymarzyli. A prawda jest taka, że wyjśście jest tylko jedno i
nie ma ci się rozwodzić za dużo. Wiemy wszyscy jak wygladają niezamożni. Co
robio jak pachno jak wyglądają. I wesołe to nie jest. A gdy by tak zostawić
tylko tych zamożnych. Gdyby taki środek znależć co pozwoli że by na świecie
pozostali ci któzy mają pod dastatkiem wszystkiego i nie muszą wyrywać sobie
zębami różnych dóbr gwałtem i przęstępstwami??? Pomyślecie!!!

Byłoby dobrze. I korupcji by nie było i złodziejstw i gwałtów bo w miłość i
kobiety (albo mężczyzn jak kto woli) wszyscy byliby zamożni i nie byłoby
wojen i podkładani świń!!!

Byłoby tak, że lepuiej by być nie mogło, albo byłoby trudno że by lepiej było.

A jak do tego dojść? Przecież to proste. Trzeba wyeliminować tych
najbiedniejszych i tych najzamożniejszych. Ja nie mówię że by ich zabić
odrazu. Nie. Ale gdzieś wywieżć daleko. Na wyspę jakąś bezludną. Albo nawet
dać im cały kontynent. Może Ameryki dwie bo ich przecież na świecie dużo
jest. A reszta tych co są już zamożni będzie żyła dobrze i długo i
szczęśliwie. I się będą rozwijały talenty. I się ludzie będą do siebie
odzywać życzliwie i sympatycznie bo nikt nikomu nie będzie zazdrościł. A tym
najzamożniejszym też trzeba wszystko zabrać, bo tacy co mają za dużo to
znaczy że mają zabużenia jekieś bo ciągle chcą, a człowiek to powinien
wiedzieć kiedy przystopować!!!
To tych najzamożniejszych się też wydali - majątek się im zabierze a odda
zamożnym tak żeby w tym nowym świecie każdy miał po równo według potrzeb.
Tylko że trzeba się jakoś zorganizować i wytłumaczyć ludziom że to potrzebne
i że musżą być ofiary i że trzeba niektórych nawet na siłę do tej ameryki
przykładowo wywieżć.

I to mój plan. I wszyscy będą zamożni i nie będzie problemów!!!
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • dgr Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 09:06
      A co bys powiedzial, gdybys ty nie zostal zakwalifikowany jako zamozny, tylko
      jako biedak i stwierdzonoby ze powinienes zostac wyeliminowany ? Zalosny jestes.
      DarkG
      • Gość: Normals Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 195.94.207.* 25.10.02, 09:42
        Ale ja jestem zamożny. Pozatym napisałem że ofiary muszą być, a jak ktoś jest
        rozsądny to się poświęci dla dobra ogólu chyba że jest niezamożny moralnie, a
        to znaczy że też jest niezamożny jak ty.
        • dgr Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 10:00
          Gość portalu: Normals napisał(a):

> Ale ja jestem zamożny. Pozatym napisałem że ofiary muszą być, a jak ktoś jest
          > rozsądny to się poświęci dla dobra ogólu chyba że jest niezamożny moralnie, a
          > to znaczy że też jest niezamożny jak ty.

Tak sie szczesliwie sklada ze nie jestes w stanie nic powiedziec na temat mojej
          zamoznosci, czy to moralnej, czy tez materialnej, zreszta tak samo jak ja o
          twojej. Byc moze niezbyt dokladnie przeczytales to co napisalem wczesniej, wiec
          postaram sie wytlumaczyc dokladniej. Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie od
          ciebie bogatszy (w jakimkolwiek sensie). Dlatego musisz wziasc pod uwage ze
          rownierz ty mozesz sie nie zakwalifikowac do bogatych. i co wtedy ? Zgodnie ze
          swoim 'rozumowaniem' bedziesz musial zostac zliwkdowany(?), unicestwiony(?), a
          na pewno bedziesz musial zostac wyrzucony poza spoleczenstwo. Zakladam ze
          proponujac takie rozwiazanie wziales pod uwage ze rownierz ty mozesz zostac
          usuniety ze spoleczenstwa, no ale taka sytuacja wymaga poswiecen dla dobra
          ogolu, na ktore TY jestes przygotowany.
          DarkG
          • zdzicha Nie kumasz 25.10.02, 10:38
            Normals napisał, że: "Trzeba wyeliminować tych najbiedniejszych i tych
            najzamożniejszych." Sam, jak widać, do najzamożniejszych się nie zalicza, tylko
            do zamożnych. Czaisz juz troszeczkę?
            • dgr Re: Nie kumasz 25.10.02, 10:58
              zdzicha napisała:

> Normals napisał, że: "Trzeba wyeliminować tych najbiedniejszych i tych
              > najzamożniejszych." Sam, jak widać, do najzamożniejszych się nie zalicza,
              tylko
              >
              > do zamożnych. Czaisz juz troszeczkę?
              >

A ty nie kumasz ze zawsze mozna ustalic taka norme do ktorych Normals moze sie
              nie kwalifikowac(odrzucajaca tych biednych lub tych bogatych). Skoro dla
              niektorych moze byc biedny, tak samo dla innych moze byc zamozny. I co wtedy ?
              Pozostaje smietnik.
              Poza tym w historii byly juz systemy w ktorych pewne grupy ludzi zostaly
              odrzucone ze spoleczenstwa, ze wzgledu na jakies odgorne kryteria. I z tego co
              wiem nie skonczylo sie to dla wszystkich najlepiej.
              DarkG
    • puma_ Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 10:37
      Normals, a ty aby normalny jesteś? Chętnie puma na drugie śniadanko móżdzek
      pana Normalsa spożyłaby, tylko czy aby wolny jest on od BSE, bo puma nie
      chciałaby szaloną krową się stać.
      • Gość: Joanna GRECJA :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.02, 10:46
        NOWY WYJAZD DO GRECJII
        GORĄCY KONIEC LATA !!!
        Nowy wyjazd do Grecji za 299 pln.
        N'pori i Platamonas
        termin 31.10. - 13.11.2002.
        cena zawiera:
        przejazd autokarem klasy LUX
        9 noclegów w apartamentach (pokoje 2-os. w cenie)
        ubezpieczenie NNW + KL
        opieka pilota i rezydenta
      • pan_pndzelek Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 11:11
        puma_ napisała:
        > Normals, a ty aby normalny jesteś? Chętnie puma na drugie śniadanko móżdzek
        > pana Normalsa spożyłaby,

Mam wrażenie, że by się Pumka specjalnie nie najadła, to raczej na zakąskie ten
        móżdżek niczym jakie anszuła...
        • Gość: Normals Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 195.94.207.* 25.10.02, 11:21
          Gdy się nie ma nic do powiedzenia, to się człowiekowi tak smutno na duszy robi,
          że najchętniej to by wszystkich powyzywał i poobrażał. Widać wy w takim stanie
          duszy dzisiejszego dnie jesteście.

Obelgi niezamożnych umysłowo nie robią na mnie wrazenia.
          • d.z Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 11:49
            "Gałąź bez morza
            nie stanie się reją.
            Słowo nie płaci
            gdzy krzywdy się dzieją"
            To taka staroindyjska myśl.
            To tyle.
            • Gość: Normals Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! I co z tego IP: 195.94.207.* 25.10.02, 12:45
              Wstyd mi za was. Niby tacy inteligentni a nie potrafią nawiązać sensownej
              dysksji. Bawcie się dalej w liczenie i wzajemne wyzywanki.
              • Gość: Niech Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! I co z tego IP: 217.197.165.* 25.10.02, 13:13
                Normals, ty zamozny jestes. Pozycz ze dwie dychy.
    • Gość: trollbk Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: *.polcard.com.pl 25.10.02, 13:11
      No świetny pomysł, świetny ;-)
      Mam nasdzieję że to taka prowokacja intelektualna a nie głoszone przez ciebie
      poglądy...
      Niemniej jednak mam dwa małe zastrzeżenia. Pierwsze jest takie, że w ten
      sposóbmożna by wyeliminować całe narody - jak np. polski. Niestety jak
      dotychczas wystarczy zarabiać powiedzmy 1500 euro aby być uznanym za osobę
      zamożną w naszym pięknym kraju. A są takie kraje gdzie mniej więcej tyle można
      dostać zasiłku dla bezrobotnych... Więc jak w ogólnoświatowych kryteriach
      miałoby nas zostać tylko kilkaset sztuk? A np. takich Mołdowian by zostało z 10?
      A druga sprawa to obawiam się że ci pozostali zamożni też by się z czasem
      zróżnicowali, bo np część ambitnych stała by się zbyt zamożna, część by się
      rozpiła i zubożała... Wygoniłoby się ich oczywiście do obu Ameryk, ale
      zmiejszyłoby to dodatkowo pogłowie tych preferowanych zamożnych. A zamożni
      niestety jak wynika z dotychczasowej obserwacji ich zachowań słabo się
      rozmnażają, tak więc wymarliby w tym stworzonym wg twojej koncepcji raju jak
      dinozaury, czy mamuty...
      • Gość: Larysa Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 213.17.166.* 25.10.02, 13:43
        Gość portalu: trollbk napisał(a):

> No świetny pomysł, świetny ;-)
        > Mam nasdzieję że to taka prowokacja intelektualna a nie głoszone przez ciebie
        > poglądy...

a kto go tam wie?? rozne zboczenia ludzie maja...

> Niemniej jednak mam dwa małe zastrzeżenia. Pierwsze jest takie, że w ten
        > sposóbmożna by wyeliminować całe narody - jak np. polski. Niestety jak
        > dotychczas wystarczy zarabiać powiedzmy 1500 euro aby być uznanym za osobę
        > zamożną w naszym pięknym kraju. A są takie kraje gdzie mniej więcej tyle
        można
        > dostać zasiłku dla bezrobotnych... Więc jak w ogólnoświatowych kryteriach
        > miałoby nas zostać tylko kilkaset sztuk?

Z czego wiekszosc to mafia:))...zamozni ludzie..no coz, rzeczywiscie pieknie
        ten nowy swiat by wygladal...W ciagu krotkiego dosc czasu zdominowaliby (czyt.
        okradli i wywiezli) reszte i dzieki tej wspanialej idei, swiatem rzadziliby
        znowu zloczyncy.

Normal przeczytaj sobie jakas dobra ksiazke historyczna, zobacz kim byli tacy
        pomyslodawcy jak TY...i jak skonczyli...
        • Gość: Normals Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 195.94.207.* 25.10.02, 14:43
          Wy nic nie rozumiecie. Dla was zamożność oznacza tylko i wyłącznie stan konta i
          posiadania. Pewnie, że to też jest ważne ale nikt nie mówi że najważniejsze.
          Liczy się też zamożność w zalety duszy zamożność w rozum możliwośći umysłu i
          inteligencję. Nie ma się co oszukiwać różni ludzie są czasami tak niezamożni że
          najlepiej ich wywieżć. I nie bójcie się że ci co zostaną to się zaczną
          różnicować jak ludzie zobaczą jak się tu dobrze żyje to nie będą mieli w głowie
          takich zachowań. bo to są zachowania typowe dla niezamożnych.
          • Gość: Niech Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 217.197.165.* 25.10.02, 15:10
            Eee tam, Normals, to ty nawet dwoch dych nie masz. No to dla mnie to ty jestes
            Abnormals.
          • Gość: trollbk Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: *.polcard.com.pl 25.10.02, 15:22
            Pod względem zamożności duchowej to już w ogóle ludzi nie da się podzielić, bo
            brak jest punktu odniesienia i obiektywnych powszechnie akceptowalnych
            jurorów...Poprostu autorytetów powszechnie uznawanych obecnie na świecie brak
            :-(
            • Gość: Larysa Recepta na madrego IP: 213.17.166.* 25.10.02, 16:01
              Gość portalu: trollbk napisał(a):

> Pod względem zamożności duchowej to już w ogóle ludzi nie da się podzielić,
              bo
              > brak jest punktu odniesienia i obiektywnych powszechnie akceptowalnych
              > jurorów...Poprostu autorytetów powszechnie uznawanych obecnie na świecie brak
              > :-(

No wlasnie Normals, moze nam powiesz jakie jest kryterium madrosci?
              Tzn. zamożnosci...umyslowej? Jakich ludzi wys wyslal a jakich zostawil?
              • Gość: Niech Re: Recepta na madrego IP: 217.197.165.* 25.10.02, 16:06
                Jesli Normals chce zostac, to niech wysle mnie. I odwrotnie.
          • dgr Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 16:50

> Wy nic nie rozumiecie. Dla was zamożność oznacza tylko i wyłącznie stan konta
            i
            >
            > posiadania. Pewnie, że to też jest ważne ale nikt nie mówi że najważniejsze.
            > Liczy się też zamożność w zalety duszy zamożność w rozum możliwośći umysłu i
            > inteligencję. Nie ma się co oszukiwać różni ludzie są czasami tak niezamożni
            że
            >
            > najlepiej ich wywieżć. I nie bójcie się że ci co zostaną to się zaczną
            > różnicować jak ludzie zobaczą jak się tu dobrze żyje to nie będą mieli w
            głowie
            >
            > takich zachowań. bo to są zachowania typowe dla niezamożnych.
            Jasne. W takim razie czy moglbys mi wytlumaczyc dlaczego w innym watku w ciemno
            zalozyles ze ludzie z Podlasia sa niezamozni, lub ze tylko niezamozni kupuja w
            hipermarketach ? Czyzbys byl wszystkowiedzacy, czy tez nie jestes w stanie
            pojac roznych zachowan u ludzi. Ale skoro nie jestes w stanie pojac zachowan
            ludzkich ( zarowno w sesie materialnym jak i duchowym ) to moze nie jestes, az
            tak bardzo zamozny jak ci sie wydaje ? Niestety doprowadza to do smutnego dla
            ciebie wniosku ze ty takze mozesz byc biedny.
            DarkG
          • zarlaczka Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 26.10.02, 21:22
            Ja jestem bardzo zamożna w koty, czy to wystarczy, drogi Normalsie, by zostać?
            Kociobogata Żarłaczka
    • Gość: niezadowolony Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: *.bydg.pdi.net 25.10.02, 21:54
      Wskazówki dla reformatora .
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=3390144
      • miltonia Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 25.10.02, 22:54
        Normalsie ukochany. Twoje głębokie przemyślenia i chęć zbawienia świata zrobiły
        na mnie wielkie wrażenie. Twój pomysł jest genialny. A ci wszyscy malkontenci,
        ludzie ciasnych horyzontów nic nie pojęli z Twojej śmiałej wizji. A tak na
        marginesie, to gdy będziesz pożyczał Niechowi te dwie dychy, to czy nie mógłbyś
        mi kapnąć stówką. To tylko dlatego, że chciałabym znależć się z Tobą o Wielki
        Wizjonerze w tej szczęśliwszej części świata, a do zamożności brakuje mi
        właśnie tej dla Ciebie przecież nieistotnej kwoty.
        Oszołomiona twoją wielkością Miltonia.
      • Gość: Normals Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 195.94.207.* 28.10.02, 08:51
        Gość portalu: niezadowolony napisał(a):

> Wskazówki dla reformatora .
        > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
        f=51&w=3390144"ta
        > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=3390144</a>

coś ci sie tak pomyliło że nie ma o czym gadać. ja nie chce gospodarki
        uspolecznionej i realnego socjalizmu tylko taki system co naprawde pomorze.
    • puma_ Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 27.10.02, 11:05

> Trzeba wyeliminować tych
      > najbiedniejszych i tych najzamożniejszych. Ja nie mówię że by ich zabić
      > odrazu. Nie. Ale gdzieś wywieżć daleko. Na wyspę jakąś bezludną...

Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! Wywieźć Normalsa i normalsopodobnych na
      bezludna wyspę i opuścić zasłonę milczenia,
      puma
    • Gość: Normals Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 195.94.207.* 28.10.02, 08:54
      nawet jezeli moje roziwązanie ma jakieś wady to powinniście je probowac
      polepszuć a nie naśmiewacie się co jaet najprostsze a wy to nawet średnio sie
      potraficie nasmiewać bo ja się anirazu nie uśmiałem. tylko dgr podszedl do
      sprawy rozsądnie tylko ze on akurat raczej do mniej zamoznych umyslowo nalezy
      to nie chce mi sie z nim az tak bardzo gadać.

jak cos nowator4skiego to najlepiej wysmiac a nie probowac zaglebic się w sens.
      pokory troche przed cudzymi pomyslami i mniej zwątpienia w możliwości poprawy!!!
      • miltonia Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! 29.10.02, 00:10

> nawet jezeli moje roziwązanie ma jakieś wady to powinniście je probowac
        > polepszuć a nie naśmiewacie się co jaet najprostsze a wy to nawet średnio
        sie
        > potraficie nasmiewać bo ja się anirazu nie uśmiałem. tylko dgr podszedl do
        > sprawy rozsądnie tylko ze on akurat raczej do mniej zamoznych umyslowo nalezy
        > to nie chce mi sie z nim az tak bardzo gadać.

Twoje rozwiązanie nie ma żadnych wad. Jest doskonałe.
        >
        > jak cos nowator4skiego to najlepiej wysmiac a nie probowac zaglebic się w
        sens.

Zagłebiłam się w sens i z wrażenia dojść do siebie nie mogę.
        >
        > pokory troche przed cudzymi pomyslami i mniej zwątpienia w możliwości
        poprawy!!

Co tam pokora. Gotowam za dywan się rzucić przed Tobą i Twoimi pomysłami.
        Miękki Ci on będzie, bo ostatnio coś przytyłam. Zwątpienia u mnie nie
        wystepują, bo jak się Normalsie, mój Mistrzu, za poprawę zabierzesz to dopiero
        będą możliwości.

Zamglonym z podziwu wzrokiem wpatrzona w Ciebie Miltonia
      • Gość: Mrowa Re: Ja wiem, jak zmienić ten świat!!! IP: 24.157.198.* 29.10.02, 06:00
        Normalsek... A wziales pod uwage, ze sa na swiecie kraje i kraiki, gdzie
        granica ubostwa finansowego wynosi 30 tys dolcow rocznie? I ze sa takie obszary
        swiata, gdy wyznacznikiem nieubostwa umyslowego jest umiejetnosc pisania ...
        bez bledow. Ortograficznych, bo gramatycznych juz nie ma co wspominac. Jak ci
        juz wytlumaczono, odstrzeliles sie sam. I jako trup nie masz mozliwosci
        nauczenia sie czegokolwiek. Taki uklad, i my to rozumiemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka