sloggi 25.10.02, 10:43 Dla obsługi przyłączanej do stolicy Wesołej pojawiają się dwie nowe linie. Mam przeczucie, że ich częstotliwość nie rzuci nas na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matmi Re: 173 i 402 - nowe linie 25.10.02, 10:47 mają chyba jeździć raz na godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prabut Re: 173 i 402 - nowe linie IP: proxy / 217.153.77.* 25.10.02, 11:15 sloggi napisał: > Dla obsługi przyłączanej do stolicy Wesołej pojawiają się dwie nowe linie. > Mam przeczucie, że ich częstotliwość nie rzuci nas na kolana. A co w takim razie z obecną trasą 803, bo o niej ani słowa w komunikacie, nadal 128 tysięcy wariantów trasy? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: 173 i 402 - nowe linie a trasa 803 25.10.02, 11:19 Chyba mieli zrobić z linii 803 linię 720 - ale o tym w komunikacie ZTM cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: 173 i 402 - nowe linie IP: 194.29.172.* 25.10.02, 11:18 z tego co wiem to 402 i bodajze 704 mają jeździć zamiennie co 18 minut, a 173 (ja czytałem o 720, którego trasa chyba w jakiejś części pokrywała się z 803) miała jeździć w szczycie bodajże co 30 minut. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 173 i 402 - nowe linie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 12:10 Tak 702 i 402 mają jeździć razem co 18 minut. Ciekawe tylko jak, bo przecież ta druga ma być przyspieszona. Chyba że z Wiatracznej będą odjeżdźać razem. Nie 173 a 720 z Marysina do St. miłosnej też razem co 35 minut z 803.(ten ostatni bez zmian).W przyszłości 720 ma być wydłużone do Wiatracznej (wiadomo, jak kasa się znajdzie). A 173 miało jeździć z Nw. petli przy PKP Dawidy na Ursynów (nową Płaskowicką i dalej trasą 306 - a z tym likwidacja 306!), ale Dawidy nie chcą. Wolą busa do Metra Wilanowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawcio Re: 173 i 402 - nowe linie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 18:37 402 i 704 mają jeździć co rzeczopne 18 minut. Jak? Wspólne odjazdy z Wiatracznej i podczepianie 402 w Miłosnej do rozkładu 704. Może mieć jednak długie bezsensowne przestoje. 173 i 803 (żadne 720) będą jeździć podobnie. I 803 dostaje jedną jedyną trasę, tak jak 704. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Zupełnie inne rozwiązanie IP: 2.1.* / *.pnu.com 25.10.02, 14:26 Na wstępie zaznaczam, że nie znam częstotliwości kursowania pociągów. I tu jest pole do popisu dla ZTM i PKP. Uważam, że ZTM powinien uruchomić w Wesołej linię/e dowozową/e do linii kolejowej. PKP zaś, w godzinach, gdy ludzie jeżdżą do pracy i wracają z niej powinny wprowadzić dla niektórych pociągów dalekobieżnych (np. wszystkie pośpieszne) dodatkowe stacje: Wesoła, Rembertów (może nawet wszystkie po drodze aż do Wschodniego). Natomiast dotychczasowe połączenia właściwie należy wtedy zostawić bez zmian. Już uginam się od gromów spadających na moją głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Zupełnie inne rozwiązanie 25.10.02, 14:48 Z tymi pospiesznymi to lekka przesada. A co powiesz ludziom kupujacym droższe bilety, że od Wesołej to jest pociąg osobowy, bo tak warszawiakom wygodnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Zupełnie inne rozwiązanie IP: 2.1.* / *.pnu.com 25.10.02, 15:14 sloggi napisał: > Z tymi pospiesznymi to lekka przesada. > A co powiesz ludziom kupujacym droższe bilety, że od Wesołej to jest pociąg > osobowy, bo tak warszawiakom wygodnie ? Przecież pociągi pośpieszne zmierzają do Warszawy lub z niej odjeżdżają. Nieliczne są wyjątki, że Warszawa jest stacją pośrednią. Poza tym powiedzmy pięć minut straty pod Warszawą można nadrobić na dłuższej trasie bez problemu, a zwłaszcza na przebudowywanym odcinku w stronę Terespola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawcio Re: Zupełnie inne rozwiązanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 18:40 Pomysł śliczny. Tyle że PKP to postkomunistyczny monopolista. Z nim dogadać się jest trudniej niż z tepsą. Pospiesznych na pewno nie zwolnią w Wesołej, a podmiejskim nie zwiększą częstotliwości, bo są przecież nierentowne.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sixa Re: Zupełnie inne rozwiązanie IP: *.pl 26.10.02, 07:03 porównanie pkp do tpsa to lekkie nadużycie nasz narodowy operator telefoniczny ciągle inwestuje w nowe technologie no i obniża ceny a co z pkp - notoryczne blokowanie konkurencji, podwyżki rażąco przekraczające inflację no i ograniczanie oferty pkp jako monopolistę można z powodzeniem porównać do pks-ów oraz do zaiksu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Zupełnie inne rozwiązanie IP: 2.1.* / *.pnu.com 28.10.02, 13:58 Jesli miasto zapłaciłoby PKP wystarczająco dużo, to nawet IC i EC by się w Wesołej zatrzymywały. A co do rentowności pociągów podmiejskich to dopłaty z Warszawy tę rentowność podnoszą, czyż nie? Jeszcze jedno pytanie: Jak daleko z Warszawy w stronę Terespola prowadzą dwie pary torów (tak jak w stronę Grodziska)? Odpowiedz Link Zgłoś