Dodaj do ulubionych

Obrażony za czytanie poezji gejowskiej

• yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:42
      takie też odniosłam wrażenie
      • Gość: SWOJSKI Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej IP: 194.8.198.* 29.12.05, 16:19
        Ja w takim razieproponuję - POSTULUJĘ, aby równolegle z "paradami równości"
        ragnizować podobne marsze dla innych grup potencjalnie mogących uważać się z
        objęte ryzykiem "dyskryminowania":

- zoofile - by mogli wspólnie ze swoim życiowym partnerem odprowadzać podatki,
        wychowywać potomstwo (zarówno ludzkie jak i "zwierzęce" oraz jak się uda -
        mieszane)

- pedofile - jw. za drobnymi wyjatjkaimim dot. potomstwa.

- złodzieje - aby mogli opodatkować legalnie swoje dochody, aby mogli uztyskać
        prawo nabywania świadczeń emerytalnych, pomostowych, odpraw przy
        grupowych "zwolnieniach", by mogli rozliczać się wspólnie z małżonkami,
        partnerami (także jw) itp.

- członkowie stowarzyszenia PIJANYCH KIEROWCÓW - o przywrócenie dobrego
        imienia, niedyskryminowania ich w statystykach policyjnych, programach
        telewizyjnych i innych.

Argumentu ZA:

1. Jakby niebyło przedstawiciele tych grup są bardzo liczni w społeczeństwaqch
        Uni Europpejskiej oraz USA, także Polski

2. Wsród członków, zawsze znajdziemy jakiegośc wybitnego: malarza, polityka,
        lekarza, dyrygenta, arcybiskupa, - a wieć stanowią oni znaczną siłe w rozwoju
        człowieczeństwa,

3. Sa dyskryminowani za ich przekonania oraz praktyki

4. Nie są wspierani przez rzadne organizacjer samorządowe oraz poza-
        samorządowe.

5. Publiczne nzawanie kogoś "zoofilem", "pedofilem", "pijanym kierowcą" jest
        uważane za obraźliwe.

Ach juz mi się nie chce ... Ludzie za dobrze nam się dzieje, nie ma komuny,
        skończyły się paczki z żółtym serem z pomocy poloni amerykańskiej, więc kurna
        szukamy durnych tematów ...

pozdrawialju

SWOJSKI

• yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:45
      liczne dyskusje na temat gejów
      pytam się raz jeszcze : sprzedawca napisał mi na rachunku hetero,
      za co mam go oskarżyć ? chyba tylko za zniszczenie rachunku bo mnie osobiście
      niczym nie obraził.Jestem hetero i jestem z tego dumna.Podobno geje tez są
      dumni ze swojej orientacji seksualnej to po co ta obraza?
      • allabamma Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:48
        A gdyby ktoś Ci napisał: piep.... ci..? Też byłabyś dumna?
        • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:52
          puknij się w głowę .Pytam za co skarżyć sprzedawcę ? A geje jak zwykle robia
          zadymę.
          • allabamma Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:55
            Firma odpowiada za działania pracownika. Tekst jest obraźliwy i obraża klienta
            firmy. Przecież to proste. Gdybym w podobny sposób obraziła klienta firmy, w
            której pracuję, też bym wyleciała.
      • bikej5 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:52
        yanca3 napisała:

> liczne dyskusje na temat gejów
        > pytam się raz jeszcze : sprzedawca napisał mi na rachunku hetero,
        > za co mam go oskarżyć ? chyba tylko za zniszczenie rachunku bo mnie osobiście
        > niczym nie obraził.Jestem hetero i jestem z tego dumna.Podobno geje tez są
        > dumni ze swojej orientacji seksualnej to po co ta obraza?
        jak nie ma sprawy ,to po co nie "być dumną" np.gotujac obiad w tym momencie,lub czytać "Dumę i Uprzedzenie"???
        • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:00
          bikej5 napisała:

> yanca3 napisała:
          >
          > > liczne dyskusje na temat gejów
          > > pytam się raz jeszcze : sprzedawca napisał mi na rachunku hetero,
          > > za co mam go oskarżyć ? chyba tylko za zniszczenie rachunku bo mnie osobi
          > ście
          > > niczym nie obraził.Jestem hetero i jestem z tego dumna.Podobno geje tez s
          > ą
          > > dumni ze swojej orientacji seksualnej to po co ta obraza?
          > jak nie ma sprawy ,to po co nie "być dumną" np.gotujac obiad w tym
          momencie,l
          > ub czytać "Dumę i Uprzedzenie"???
          o co ci chodzi ? " Dumę i uprzedzenie " przeczytałam dawno , tobie tez radzę
          a gej to z byle czego robi sprawę kryminalną.
          • sclavus Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:02
            yanca3 napisała:

> bikej5 napisała:
            >
            > > yanca3 napisała:
            > >
            > > > liczne dyskusje na temat gejów
            > > > pytam się raz jeszcze : sprzedawca napisał mi na rachunku hetero,
            > > > za co mam go oskarżyć ? chyba tylko za zniszczenie rachunku bo mnie
            > osobi
            > > ście
            > > > niczym nie obraził.Jestem hetero i jestem z tego dumna.Podobno geje
            > tez s
            > > ą
            > > > dumni ze swojej orientacji seksualnej to po co ta obraza?
            > > jak nie ma sprawy ,to po co nie "być dumną" np.gotujac obiad w tym
            > momencie,l
            > > ub czytać "Dumę i Uprzedzenie"???
            > o co ci chodzi ? " Dumę i uprzedzenie " przeczytałam dawno , tobie tez
            radzę
            > a gej to z byle czego robi sprawę kryminalną.

a katolik... z czego robi ??
        • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:03
          otóż to , jest to zboczenie i nie ma co ukrywać .
          Masz rację czas aby inni zboczeńcy ruszyli na manifestację.
          • sclavus Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:08
            yanca3 napisała:

> otóż to , jest to zboczenie i nie ma co ukrywać .
            > Masz rację czas aby inni zboczeńcy ruszyli na manifestację.

I tu jest własnie pies pogrzebany....
            Z okresleniami: dewiacja, zboczenie, itp... zgadzam się jedynie w przypadku,
            kiedy nie są użyte w sposób pejoratywny... Jeśli jednak takie są intencje osoby
            używającej tych określeń, jest to karygodny przejaw homofobii...
            nietolerancji...
            A tak własnie sie dzieje w "waszym" przypadku...
            • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:11
              a niby dlaczego gej może wypisywać rózne głupoty , czy tylko dlatego ,że jest
              gejem?
              • oregano Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:13
                no to zacytuj jakś taką głupotę, popolemizujemy na zasadnością twojej oceny
                • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:16
                  oregano napisał:

> no to zacytuj jakś taką głupotę, popolemizujemy na zasadnością twojej oceny
                  >
                  > chociażby sam fakt ,że poszedł z rachunkiem do gazety
                  poszłabym do szefa za zniszczenie rachunku i odechciałoby się sprzedawcy
                  wypisywać pierdoły
                  • bohemian1 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:20
                    To Yanca3. Gay-Poesie: Diego Garcia Lorca: Oda a Salvador Dali...
                    • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:28
                      bohemian1 napisał:

> To Yanca3. Gay-Poesie: Diego Garcia Lorca: Oda a Salvador Dali...
                      ale ja już pisałam ,że wśród wybitnych ludzi było wielu gejów.
                      Znam ich twórczość i podziwiam . Mnie nie podoba się tylko zachowanie gejów.
                      • bohemian1 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:46
                        ..Przemka?
                        • yanca3 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:50
                          bohemian1 napisał:

> ..Przemka?
                          też
                          • bohemian1 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:56
                            ...a co polecasz? Obozy karne?
                  • oregano Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 16:20
                    tym chłopakiem kierował się taki samym populizmem, jak tobą teraz - zrobimy dym.
                    od zadymił w redakcji, ty na forum - tej samej gazety, znamienne

--
                    usadowieni wygodnie w fotelach zasłuchamy się w fortepianowe pasaże
    • Gość: mały wacek W Stanach ten incydent byłby niemożliwy ? Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:46
      A co z latami znęcania się nad indianami , murzynami itd. ? No chyba ,że w Stanach same geje i lesbijki mieszkają .
      • yanca3 Re: W Stanach ten incydent byłby niemożliwy ? Bzd 29.12.05, 15:50
        Gość portalu: mały wacek napisał(a):

> A co z latami znęcania się nad indianami , murzynami itd. ? No chyba ,że w
        Stan
        > ach same geje i lesbijki mieszkają .
        przez lata mutacji i niewoli kolorowych to w Stanach powstała nowa odmiana -
        brak jeszcze nazewnictwa.
        • oregano Re: W Stanach ten incydent byłby niemożliwy ? Bzd 29.12.05, 16:14
          wyczuwam w twojej wypowiedzi żyłkę naukowca - darwinistki ;-)
          • yanca3 Re: W Stanach ten incydent byłby niemożliwy ? Bzd 29.12.05, 16:58
            oregano napisał:

> wyczuwam w twojej wypowiedzi żyłkę naukowca - darwinistki ;-)

nic samo z siebie nie wynika , zawsze sutkiem jest przyczyna
            darwinizm niczego nie wniósł do nauki ( no poza rysunkami Darwina )
            poza tym naukowcy już udowodnili jego słabe strony
            możemy dalej dyskutować nie sądzę ,żeby twoje argumenty były lepsze

• floyd13 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 29.12.05, 15:51
      A kto udowodni, że to napisał pracownik Merlinu, a nie sam Pan Przemysław...?
      Przecież ten napis zrobiony markerem, mógł nanieść równie dobrze ten, kto
      paczkę otwierał. Po co Pan Przemysław miałby to robić? Ano po to, żeby np. "GW"
      miała o czym pisać, żeby społeczeństwo gejowskie znów mogło nagłaśniać, jak to
      nie jest dyskryminowane.
      Pytanie: dlaczego Merlin przyzanje się do popełnionego czynu i ostro reaguje
      wobec pracownika zwlaniając go? Hipoteza: Lepiej zwolnić jednego magazyniera,
      którego bardzo łatwo można zastąpić, niż procesować się z Panem Przemkiem, za
      którym murem stanął gejowski portal Gaylife.pl, a w odwodzie pewnie są inne
      organizacje... Jeśli tak jest, to tylko Pana Mietka z magazynu żal. Ale jakiś
      winnych koniecznie trzeba znaleźć i ukarać...
    • galba Smutna prawda o homoseksualistach 29.12.05, 15:55
      Sami sobie muszą robić prezenty świąteczne - a co z obowiązującym oficjalnie
      wizerunkiem wesołka, kochanego przez wszystkich? To może jednak z
      homoseksualizmu powinno się leczyć podobinie jak z depresji?
      • oregano Re: Smutna prawda o homoseksualistach 29.12.05, 16:17
        a skąd tak daleko posunięty wniosek? jednostki heteroseksualne samie nie robią
        sobie prezentów? popatrz na tabuny kobiet szwędających się po centrach
        handlowych "dla poprawy nastroju"
      • yanca3 Re: Smutna prawda o homoseksualistach 29.12.05, 16:20
        galba napisał:

> Sami sobie muszą robić prezenty świąteczne - a co z obowiązującym oficjalnie
        > wizerunkiem wesołka, kochanego przez wszystkich? To może jednak z
        > homoseksualizmu powinno się leczyć podobinie jak z depresji?
        >
        prezencik na depresję pomaga , tylko to już nie jest prezencik a zakup czegoś
    • Gość: ciekawy Pan Przemek czy pani Przemek? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.12.05, 15:59
      • oregano Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:30
        widzę, że polonia żałosna i małotolerancyjna też potrafi być, choć sama
        najczęściej zamiata amerykańskie domy i wyciera w nich kurze, będąc przy tym
        traktowana na równi. z portorykańczykami
        • sclavus Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:40
          oregano napisał:

> widzę, że polonia żałosna i małotolerancyjna też potrafi być, choć sama
          > najczęściej zamiata amerykańskie domy i wyciera w nich kurze, będąc przy tym
          > traktowana na równi. z portorykańczykami
          >
          >

a w czymżesz ta polonia lepsza od portorykańczyków???
          To już nie tylko homofobia ale i "nacjofobia"???
          • oregano Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:43
            sclavi, ja nie wiem, nie jestem amerykańskim posiadaczem, nie zatrudniam ani
            polaków, ani portorykańczyków
            • sclavus Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:48
              oregano napisał:

> sclavi, ja nie wiem, nie jestem amerykańskim posiadaczem, nie zatrudniam ani
              > polaków, ani portorykańczyków
              >
              >

Ups! :-))) Myślę, że będziesz tolerancyjny i wybaczysz mi tę niezamierzoną
              pomyłkę....
              nie tam podłożyłem post a co gorsza, wyrwałem z kontekstu wypowiedź i nawet nie
              zwrósiłem uwagi na autora....
              Przepraszam jeszcze raz.... a może spróbuj to wyciąć?
              • oregano Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:51
                sclavi, a czemu ja? sam zgłoś swój post do admina, niech go wytnie hihi
                • sclavus Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:58
                  oregano napisał:

> sclavi, a czemu ja? sam zgłoś swój post do admina, niech go wytnie hihi
                  >
                  >

zrobiłem to... ale jak mnie zbanują... będzie na ciebie... :-)
                  pójdę sobie opłakać sprawę w MŚ...
            • sclavus Re: Pan Przemek czy pani Przemek? 29.12.05, 16:49
              oregano napisał:

> sclavi, ja nie wiem, nie jestem amerykańskim posiadaczem, nie zatrudniam ani
              > polaków, ani portorykańczyków
              >
              >

Zrozumiałem, gdzie popełniłem błąd.... sorki... jeszcze i jeszcze...:-)))
    • amerykanin09 Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 15:59
      Dopisek byl prawdopodobnie zgodny z prawda.
      A to ze osoba go piszaca nie znala slawa "kopulacja" lub jakiegos innego
      cywilizowanego slowa okresliajacego stosunek seksualny (bo przypuszczam ze to
      mial/a na mysli piszac "jeb...) to prawdopodobnie winna slabego polskiego
      systemu edukacji.
      Jest wolnosc slowa. Jesli komus nie podobaja sie zwiazki i kopulowanie
      osobnikow tej samej plci to taka osoba powina chyba miec prawo do wyrazenia
      swojej opini w takim demokratycznym panstwie jak Polska.
      I powina miec prawa do robienia tego w pelni zrozumialym dla siebie jezyku.
      Moim zdaniem osoby czerpiace przyjemnosc z kopulacji z osobnikiem tej samej
      plci zachowuja sie po prostu nienaturalne, a tak ze, niestety, zmuszaja innych
      do zaakceptowanie i uznania za normanlne tego zjawiska.
      Co bedzie nastepne zoofilia, nektrofilia? co zlego jest tymi zboczeniami?
      • sclavus Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 16:44
        amerykanin09 napisał:

> Dopisek byl prawdopodobnie zgodny z prawda.
        > A to ze osoba go piszaca nie znala slawa "kopulacja" lub jakiegos innego
        > cywilizowanego slowa okresliajacego stosunek seksualny (bo przypuszczam ze to
        > mial/a na mysli piszac "jeb...) to prawdopodobnie winna slabego polskiego
        > systemu edukacji.
        > Jest wolnosc slowa. Jesli komus nie podobaja sie zwiazki i kopulowanie
        > osobnikow tej samej plci to taka osoba powina chyba miec prawo do wyrazenia
        > swojej opini w takim demokratycznym panstwie jak Polska.
        > I powina miec prawa do robienia tego w pelni zrozumialym dla siebie jezyku.
        > Moim zdaniem osoby czerpiace przyjemnosc z kopulacji z osobnikiem tej samej
        > plci zachowuja sie po prostu nienaturalne, a tak ze, niestety, zmuszaja
        innych
        > do zaakceptowanie i uznania za normanlne tego zjawiska.
        > Co bedzie nastepne zoofilia, nektrofilia? co zlego jest tymi zboczeniami?

Szczególnie "nektrofilii" należy się bać (ki diabeł?)
        Zaś prawda jest o wiele mniej złożona i jalżeż prosta: najgroźniejszym jest
        zboczenie umysłowe.... gdybyż to jeszcze wynikało z burzy hormonów... ale nie..
        a lekarstwa niema... i nie będzie... Ups!!!
        • amerykanin09 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:07
          Najgorsze jest narzucanie, przez znikoma mniejszosc, swoich zwyczajow,zasad
          moralnych i preferencji seksualnych calemu spoleczenstwu. Wszystko oczywiscie w
          imie demokracjii.
          Ich zachowanie nie podoba sie wiekszosci spoleczenistwa, mala grupa ludzi
          probuje jednak zmusic wiekszoc do zaakceptowania swoich dewiacji i uznania za
          cos naturalnego czegos, co jest nienaturalnym dla 95% spoleczenstwa.
          • yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:12
            amerykanin09 napisał:

> Najgorsze jest narzucanie, przez znikoma mniejszosc, swoich zwyczajow,zasad
            > moralnych i preferencji seksualnych calemu spoleczenstwu. Wszystko oczywiscie
            w
            >
            > imie demokracjii.
            mniejszość czy większość to w zasadzie nie ma nic do rzeczy .
            Najgorsze jest to ,że jak masz niż geje zdanie to jesteś ich wrogiem i
            nazywają cię homofobem.Oni niczego nie muszą tolerować? bo , bo są gejami !
            > Ich zachowanie nie podoba sie wiekszosci spoleczenistwa, mala grupa ludzi
            > probuje jednak zmusic wiekszoc do zaakceptowania swoich dewiacji i uznania za
            > cos naturalnego czegos, co jest nienaturalnym dla 95% spoleczenstwa.
            • sclavus Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:25
              yanca3 napisała:

> amerykanin09 napisał:
              >
              > > Najgorsze jest narzucanie, przez znikoma mniejszosc, swoich zwyczajow,zas
              > ad
              > > moralnych i preferencji seksualnych calemu spoleczenstwu. Wszystko oczywi
              > scie
              > w
              > >
              > > imie demokracjii.
              > mniejszość czy większość to w zasadzie nie ma nic do rzeczy .
              > Najgorsze jest to ,że jak masz niż geje zdanie to jesteś ich wrogiem i
              > nazywają cię homofobem.Oni niczego nie muszą tolerować? bo , bo są gejami !
              > > Ich zachowanie nie podoba sie wiekszosci spoleczenistwa, mala grupa ludzi
              >
              > > probuje jednak zmusic wiekszoc do zaakceptowania swoich dewiacji i uznani
              > a za
              > > cos naturalnego czegos, co jest nienaturalnym dla 95% spoleczenstwa.

over yanca trzy....
              • yanca3 Re: Do sclavus 29.12.05, 17:32
                i co z tego wynika ?
          • sclavus Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:31
            amerykanin09 napisał:

> Najgorsze jest narzucanie, przez znikoma mniejszosc, swoich zwyczajow,zasad
            > moralnych i preferencji seksualnych calemu spoleczenstwu. Wszystko oczywiscie
            w
            >
            > imie demokracjii.
            > Ich zachowanie nie podoba sie wiekszosci spoleczenistwa, mala grupa ludzi
            > probuje jednak zmusic wiekszoc do zaakceptowania swoich dewiacji i uznania za
            > cos naturalnego czegos, co jest nienaturalnym dla 95% spoleczenstwa.

bzdurzysz amerykaninie...
            kto ci cokolwiek narzuca???? albo i narzucił ci???
            Zmieniłeś choć na jotę swoją orientację???
            Jestem hetero i popieram dążenia gejów do tego aby ich traktowano normalnie...
            Po prostu: NORMALNIE...
            Żeby żaden kutas niemógł bezkarnie pisać "jeb... geju",.... mało tego! Będę
            równie ostro za tym, żeby żaden katolik włócząc się z jakąkolwiek procesją po
            mieście, nie mógł powiedzieć, ze obrażam jego "uczucia religijne" w sytuacji
            kiedy on sam je upublicznia i narzuca mi niejako "Swoje Jedyne Słuszne i
            Prawdziwe Wartości"....
            To jest po tysiąckroć gorsze od każdej parady równości...
            It's OK??
            • yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:38
              bronić czyjejś wolności słowa i wyznania : tak jestem za .
              Każdy ma prawo żyć jak chce ale ja nie chcę aby przerabiano orientację
              seksualną na społeczne zamieszanie i robienie polityki , ponieważ tym nie jest
              • sclavus Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 22:43
                yanca3 napisała:

> bronić czyjejś wolności słowa i wyznania : tak jestem za .
                > Każdy ma prawo żyć jak chce ale ja nie chcę aby przerabiano orientację
                > seksualną na społeczne zamieszanie i robienie polityki , ponieważ tym nie jest

religia jeszcze mniej..
            • amerykanin09 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:41
              Proba zmiany i znieksztalcenia slowa "malzenstwo".
              Adopcja dzieci przez homoseksualistow. Kto udowodnil ze nie ma to zlego wplywu
              na psychike tych dzieci? i nie zmieni to ich orientacji...
              Znizki podatkowe dla homos i inne pomoce finansowe dla "domestic parterships".
              Dlaczego oni je dostaja a ja nie jesli mieszkam tylko np. z moim bratem?
              Nie obchodzi mnie zbytnio co robia w swoich sypialniach, mam jednak prawo do
              wolnej wypowiedz i moge stwierdzic ze mi sie to nie podoba, jest wykroczeniem
              przeciwko prawa boskim i jest to nienormalne.
              Moze ich sie to niepodobac, ja powinnienem miec jednak do tego prawo.

• yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:49
                amerykanin09 napisał:

> Proba zmiany i znieksztalcenia slowa "malzenstwo".
                > Adopcja dzieci przez homoseksualistow. Kto udowodnil ze nie ma to zlego
                wplywu
                > na psychike tych dzieci? i nie zmieni to ich orientacji...
                > Znizki podatkowe dla homos i inne pomoce finansowe dla "domestic parterships".
                > Dlaczego oni je dostaja a ja nie jesli mieszkam tylko np. z moim bratem?
                > Nie obchodzi mnie zbytnio co robia w swoich sypialniach, mam jednak prawo do
                > wolnej wypowiedz i moge stwierdzic ze mi sie to nie podoba, jest wykroczeniem
                > przeciwko prawa boskim i jest to nienormalne.
                > Moze ich sie to niepodobac, ja powinnienem miec jednak do tego prawo.

Bo zazdroszczą !Można było wymyśleć na własne użytek inne określenie i nie
                papugować po nas. Małżeństwo to para dwojga ludzi : kobieta i mężczyzna !
                A wśród par gejowskich to zwykły związek.
                Też tak uważam .

• yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 17:59
                amerykanin09 napisał:

> Proba zmiany i znieksztalcenia slowa "malzenstwo".
                > Adopcja dzieci przez homoseksualistow. Kto udowodnil ze nie ma to zlego
                wplywu
                > na psychike tych dzieci? i nie zmieni to ich orientacji...
                > Znizki podatkowe dla homos i inne pomoce finansowe dla "domestic parterships".
                > Dlaczego oni je dostaja a ja nie jesli mieszkam tylko np. z moim bratem?
                > Nie obchodzi mnie zbytnio co robia w swoich sypialniach, mam jednak prawo do
                > wolnej wypowiedz i moge stwierdzic ze mi sie to nie podoba, jest wykroczeniem
                > przeciwko prawa boskim i jest to nienormalne.
                > Moze ich sie to niepodobac, ja powinnienem miec jednak do tego prawo.
                >
                gdzie mieszkasz ? jeśli to nie tajemnica ?
                • amerykanin09 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 18:21
                  W New Jersey a ty?
                  • yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 18:23
                    amerykanin09 napisał:

> W New Jersey a ty?

w Łodzi
                    • amerykanin09 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 18:24
                      No to fajnie.
                      Jak tam sie mieszka
                      • yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 18:34
                        amerykanin09 napisał:

> No to fajnie.
                        > Jak tam sie mieszka

Doskonale.Miast jest czyste , dużo się buduje.Mamy przepiękne parki , bardzo
                        dużo zieleni .Zdbane zabytki , przepiękne pałace z okresu secesji.
                        I ludzie są dobrzy ( ogólnie rzecz biorąc )

A jak tobie się mieszka , powiedz gdzie to miasto jest.
                        Siedzę na parterze i nie chce mi się iść na górę do biblioteki. Sorrki za
                        brak wiedzy o twoim mieście.
                        • amerykanin09 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 18:50
                          To akurat stan a nie miasto. Na poludnie od Nowego Yorku. Ode mnie do NY to
                          okolo 45 min
                          Szczesliwego Nowego Roku
                          • yanca3 Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 29.12.05, 18:53
                            amerykanin09 napisał:

> To akurat stan a nie miasto. Na poludnie od Nowego Yorku. Ode mnie do NY to
                            > okolo 45 min
                            > Szczesliwego Nowego Roku
                            Szczęśliwego Nowego Roku
                        • obrazoburca Re: Nie rozumie o co to cale zamieszanie 31.12.05, 13:31
                          Jańcia, Ty naprawde wierzysz w to co napisalaś?

:/
    • Gość: o90 Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej IP: 82.112.141.* 29.12.05, 16:08
      kolejny w portalu gazety bez nazwiska.

jutro wyborcza wydrukuje list 200 tysiecy przeciwko PIS
      oczywiscie nazwiska do wiadomosci redakcji

debilizm

nie pasuje dopisek, nie kupuj w merlinie
      czujesz sie przesladowany ? idz do sadu ?
      sady nie dzialaja ? a no to masz kochanie problem ale tu uklony w kierunku
      UW/SLD & PO skutecznie je naprawiali.

• adam81w co za cham i menda dala taki dopisek 29.12.05, 16:10
      wprost nie chce sie wierzycw stopien nienawisci niektorych ludzi .

a ten przypadek polecam tym wszystkim co mowia ze w Polsce nie ma dyskryminacji
      gejow , lesbijek !
      • Gość: BESSA~LALA KONIEC ŚWIATA! IP: *.chello.pl 29.12.05, 16:19
        podsumowując: cała ta afera to istny skandal w klubie zboczeńca - i nie mówię
        żem sam bez winy! kolejna prowokacja udała sie "gazecie" oraz "sklepowi"
        merlin.pl
        • sclavus Re: KONIEC ŚWIATA! 29.12.05, 16:50
          Gość portalu: BESSA~LALA napisał(a):

> podsumowując: cała ta afera to istny skandal w klubie zboczeńca - i nie mówię
          > żem sam bez winy! kolejna prowokacja udała sie "gazecie" oraz "sklepowi"
          > merlin.pl

ja już o tym spisku pisałem... poważnie!...
    • adam81w oto PIsie do czego prowadzi przyzwalanie na chamsk 29.12.05, 16:14
      ie glosy debili , ktorzy do niedawna siedzieli cicho bo wiedzieli czym jest ich
      zdanie a po wygranych przez panstwa pis wyborach rozpanoszylo swe skrajnie
      chamskie myslenie bo zauwazyli ze sama gora pisu tak mowi . brawo
    • yanca3 Re: Do SWOJSKI 29.12.05, 16:25
      nie wywołuj wilka z lasu , zwłaszcza tak dokładnie analizując
      • Gość: SWOJKI Re: Do YANCA 3 IP: 194.8.198.* 29.12.05, 16:31
        Przecież tu wszystkim chodzi o prowokację, do zastanowienia się gdzie przebiega
        granica ...

Argumenty obrońców "marszy .." mogą być wykorzystane do feriowania przywilejów
        wszystkim innym pozostałym, którzy potencjalnie mogą udowadniać, że ich też się
        szkaluje :

lekarze-łapówkarze, złodzieje kieszonkowcy, złodzieje samochodowi, zoofile,
        pedofile, nekrofile, sanitariusze uzależnieni od pawulonu, itp, itd ...

Mówię, Polska doszła juz w wielu aspektach do krajów najbogatszych, w tej
        chweili problemy jakie mamy - to nie podstawowe zagrożenia, ale wyimaginowane
        pomysły dla grup chcących mieć wpływ na poliykę, czy kulturę.

SWOSJKI

• yanca3 Re: Do SWOJSKI 29.12.05, 16:36
          Gość portalu: SWOJKI napisał(a):

> Przecież tu wszystkim chodzi o prowokację, do zastanowienia się gdzie
          przebiega
          >
          > granica ...
          >
          > Argumenty obrońców "marszy .." mogą być wykorzystane do feriowania
          przywilejów
          > wszystkim innym pozostałym, którzy potencjalnie mogą udowadniać, że ich też
          się
          >
          > szkaluje :
          >
          > lekarze-łapówkarze, złodzieje kieszonkowcy, złodzieje samochodowi, zoofile,
          > pedofile, nekrofile, sanitariusze uzależnieni od pawulonu, itp, itd ...
          >
          > Mówię, Polska doszła juz w wielu aspektach do krajów najbogatszych, w tej
          > chweili problemy jakie mamy - to nie podstawowe zagrożenia, ale wyimaginowane
          > pomysły dla grup chcących mieć wpływ na poliykę, czy kulturę.
          >
          > SWOSJKI
          > Przykre ale prawdziwe aż dziw bierze ,że na Twój post nikt nie odpowiada bo
          za inteligentny?
          Teraz obrażą się idioci i rzucą na mnie !
          >
          • oregano Re: Do SWOJSKI 29.12.05, 16:39
            wykrakałaś se ten rzut na ciebie ;-)

czemu na moje posty przestałaś odpowiadać? bo za inteligentne?
            • yanca3 Re: Do SWOJSKI 29.12.05, 16:46
              oregano napisał:

> wykrakałaś se ten rzut na ciebie ;-)
              >
              > czemu na moje posty przestałaś odpowiadać? bo za inteligentne?
              >
              nie , nie zaraz , zamyśliłam się nad istotą rzeczy ale napisałam
              pewnie znowu mnie wyciął korektor , chociaż było z pełną kultura
            • Gość: SWOJSKI Re: DO SWOJSKI IP: 194.8.198.* 29.12.05, 16:50
              Nie bawiłem się w wysyłanie postów od lat.

Mam 2 dni wyrwane z przerwy urlopowej, nudze się w robocie jak cholera, wieć
              łaże po internecie szukać tematów i mącićć .

Stary ju,z jestem, ciężko mi się w tym połapać.

Sorki Yanca 3 i Oregano,

Już spadam, żonka po mnie przyjechała,

trzymajcie się dzielnie,

SWOJSKI (dla was pewanie "Pan" swojski, rocznik '66)
              • Gość: Rob Re: DO SWOJSKI IP: *.example.net / *.crowley.pl 29.12.05, 19:05
                Dla mnie (pan) raczej nie (rocznik 58), natomiast spiskowa teoria dziejów jaką
                tu usiłujesz wykładać to najwyraźniej pozostałość po komuniźmie, który wyprał
                ci mózg dość skutecznie. To już 16 lat minęło czas się obudzić.
        • sclavus Re: Do YANCA 3 29.12.05, 16:36
          Gość portalu: SWOJKI napisał(a):

> Przecież tu wszystkim chodzi o prowokację, do zastanowienia się gdzie
          przebiega
          >
          > granica ...
          >
          > Argumenty obrońców "marszy .." mogą być wykorzystane do feriowania
          przywilejów
          > wszystkim innym pozostałym, którzy potencjalnie mogą udowadniać, że ich też
          się
          >
          > szkaluje :
          >
          > lekarze-łapówkarze, złodzieje kieszonkowcy, złodzieje samochodowi, zoofile,
          > pedofile, nekrofile, sanitariusze uzależnieni od pawulonu, itp, itd ...
          >
          > Mówię, Polska doszła juz w wielu aspektach do krajów najbogatszych, w tej
          > chweili problemy jakie mamy - to nie podstawowe zagrożenia, ale wyimaginowane
          > pomysły dla grup chcących mieć wpływ na poliykę, czy kulturę.
          >
          > SWOSJKI
          >
          >

Mylisz się... o! jakże!
          polecam przeczytanie Kodeksu Karnego i (sic!)...
          • Gość: SWOJSKI Re: Do YANCA 3 IP: 194.8.198.* 29.12.05, 16:47
            Tak, ale cały kodeks, wszystkie normy - TO SPRAWA UMOWNA.

Ktos kiedys postanowi że tak jest OK, a inaczej juz nie - zapisze, pouczy
            policjantów i gotowe ...

mamy teraz do czynienia ze zmienainiem prawa pod wpływem demonstracji
            lewackichj ... Ci, co nie chca marszy, nie chcą zmian prawa, bo czują sie
            zagrożeni, że raz ustanowione prawo może być dowolnie kształtowane przez
            grupy "uprzywilejowane" prze MEDIA, tak by je zadowolić nie tylko na teraz, ale
            także "na wyrost".

Albo mamy DEMOKRACJE (z jej wadami i zaletami) - i w nia wierzymy (wybieramy
            prezydenta, parlament, samorządy, ba decydujemy o przystąpieniu do UE, czy
            podpisaniu konstytucji), a w przypadkach gróp odbieranych
            jako "pogranicze" "moralności" - 20-30 demonstrantów domaga się modyfikacji
            całych mechanizmów prawnych - to większość społeczeństwa czuje się oszukana -
            bo jak to - większość demokratyczna odrzuca taki model państwa, a kilku
            krzykaczy z trabami domaga się czegoś - nawet nie dla siebie, ale w
            imię "prawdopodobnie cierpiących inaczej" ...

to troche inny kaliber rozmowy ... ale ja ten problem tak rozumiem...

pozdr.,
            swojski

> >
            >
            > Mylisz się... o! jakże!
            > polecam przeczytanie Kodeksu Karnego i (sic!)...
            • sclavus Re: Do YANCA 3 29.12.05, 16:55
              Gość portalu: SWOJSKI napisał(a):

> Tak, ale cały kodeks, wszystkie normy - TO SPRAWA UMOWNA.
              >
              > Ktos kiedys postanowi że tak jest OK, a inaczej juz nie - zapisze, pouczy
              > policjantów i gotowe ...
              >
              > mamy teraz do czynienia ze zmienainiem prawa pod wpływem demonstracji
              > lewackichj ... Ci, co nie chca marszy, nie chcą zmian prawa, bo czują sie
              > zagrożeni, że raz ustanowione prawo może być dowolnie kształtowane przez
              > grupy "uprzywilejowane" prze MEDIA, tak by je zadowolić nie tylko na teraz,
              ale także "na wyrost".
              > pozdr., swojski

ech!... "panie" swojski....
    • yanca3 Re: DO SWOJSKI 29.12.05, 16:39
      zauważyłeś sclavus do mnie pisze cytując Twój post a nie mówiłam
      • sclavus Re: DO SWOJSKI 29.12.05, 16:56
        yanca3 napisała:

> zauważyłeś sclavus do mnie pisze cytując Twój post a nie mówiłam

a co mówiłas?? może coś interesującego, a ja przeoczyłem????
    • yanca3 Re: Do sclavus 29.12.05, 17:45
      w dalszym ciągu zastanawiam się skąd taka dyskusja.
      Pomazany rachunek należało pokazać szefowi tej instytucji
      Zakładam ,że "pisarz" zrobiłby to mnie : jestem dosyć nerwowa i pewnie musiałby
      to zlizywać jęzorem.
      A Przemek " nie czuje złości " no to go podziwiam !
      W trakcie dyskusji ujawniały się różne emocje i prowokacje ale tak chyba
      powinno być.
    • Gość: gejowniczek Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:32
      "....przeżył szok, gdy w ostatni piątek otworzył w pracy paczkę z książką
      wysłaną przez Merlin. Zauważył na fakturze jakiś dopisek i przeczytał na głos
      przy kolegach. Jak usłyszeli "gej je...", zamarli......
      ..... Zresztą po wydarzeniach, jakie miały miejsce podczas Marszu Równości w
      Poznaniu...."
      ======================================
      jaki biedaczek delikatny, nigdy żadnych napisów nie czytał, że aż szok przeżył,
      skonac z tych głupot można.
      Znowu Wybiórcza judzi i napuszcza, czy w niej same geje, że tak stale propaguje
      geizm i szuka partnerów ????. Znowu o paradzie równości w Poznaniu - chyba
      tematów redaktorkom brakuje. Jak nie rydzyjko, to geje, w koło macieju,
      stuknijcie sie michniki w główkę i zmieńcie płytę bo strasznie to nudne.
      • Gość: zdruff Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:56
        > jaki biedaczek delikatny, nigdy żadnych napisów nie czytał, że aż szok przeżył

nooo bez przesady. abstrahując od homoseksualizmu: załóżmy, że prowadzisz
        hodowlę owczarków niemieckich i zamawiasz w merlinie książkę na ten temat, a pan
        z magazynu na fakturze wypisuje flamastrem "jeb*** miłośnik psów". też byś się
        wkurzył, mimo że na pewno znasz gorsze teksty :)
      • obrazoburca Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej 31.12.05, 12:52
        No to nie czytaj.
        Czy ktoś Cie zmusza?
    • Gość: normalny CZY GEJA MOŻNA OBRAZIĆ? IP: *.pgi.waw.pl 30.12.05, 12:21
    • Gość: lmx Re: Obrażony za czytanie poezji gejowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:53
      w Sumie to rownie dobrze konkurencja Merlina mogla sobie to "wymyslec" kazdy
      moze zamowic paczke ... i jak juz ja otworzy napisac na fakturze co mu sie
      zywnie podoba !!! mysle ze same przeprosiny od firmy sa wystarczajace a
      naglasnianie calej sprawy uznaje za kolejny chory wybryk chorych ludzi ...
      naprawde chyba Pan Przemek czuje sie nie spelniony i lepiej niech sie leczy bo
      naprawde to straszne zeby gazety o takich pie..ch pisaly zwlaszcza ze firma
      przeprosila !!!!
    • Gość: tutu [...] IP: *.crowley.pl 03.01.06, 00:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Magazyn M..,.pl Wiadomosci z Melina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:34
      Wiadomosci z Merlina: Poki co zawiesili nie winna osobe i chyba zrobia z niej
      kozla ofiarnego.
      Firma osmiesza sie w ten sposob przed swoimi pracownikami, nikt z nas
      (pracownikow merlin.com.pl) nie wierzy ze ta osoba mogla to zrobic.
      Badania grafologiczne nie zostaly chyba wogole wykonane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka