Gość: Czarek Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 27.11.02, 17:58 no to idźcie sobie na tyły ulicy Rosoła, za Pawlaczyka jest zalesiona skarpa wzdłuż której stoi chałupka z klepiskiem w środku (autentyk - byłem osobiście) a dookoła ptactwo gdacze - Boryna z Wesela by się nie powstydził - a 20 metrów obok stadnina koni (nawiasemknajpka przy niej fajowa z dobrym pifkiem i ładnymi kelnerkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabka Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.chello.pl 08.12.02, 21:53 Gość portalu: Czarek napisał(a): > a dookoła ptactwo gdacze - Boryna z Wesela by się nie powstydził - Hmm, Boryna to może, ale raczej z Chłopów niż z Wesela... dziab Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 08.12.02, 23:16 Takie długie wiejskie domy na skarpie za Rosoła są zabytkami. Nie buduje się takich od ponad 100 lat. Szkoda tylko, ze zamiast być atrakcja turystyczną, musza tam mieszkać ludzie i nie moga nic w nich zmieniać, bo to "zabytek", a na remont lub przeprowadzkę mieszkańców ministerstwo kultury nie da ani grosza, bo mówi ze nie ma... I niszczeją jak kazdy inny zabytek w naszym kraju-raju... pijaw_zasmucony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.pool.mediaWays.net 27.11.02, 18:06 przystanek tramwajowy przy Dworcu W-wa Glowna - centrum Warszawy - rok 2002 .Z okna tramwaju mozna popatrzyc na widmowy barakowoz,oblesny w kolorze,groznie zakratowany - miejsce sprzedazy biletow i czegos tam jeszcze. Brrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
seryjny Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 17.12.02, 14:42 Polecalbym takze wieczorna wizyte na pomniku Zolnierzy Radzieckich (cos w tym stylu) obrzydliwy rozlazly socrealistyczny monument, ma jednak swoj klimat zwlaszcza latem gdy pomnik sie nagrzewa i wieczorem oddaje cieplo w plecki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vampi= Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 18.12.02, 14:58 Widok na Stare Miasto z praskiej strony. Piękna czerwone dachy, kolorowe kamieniczki, a za nimi Intraco, i nieco z boku Srebżysty bankowy. Kto pozwolił na stawianie wysokościowców w tym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: waprx* / 192.168.14.* 18.12.02, 15:45 Jak to kto? Edward Gierek ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peron Obrazek cokolwiek sezonowy IP: *.waw.cdp.pl / *.maw.pl 02.01.03, 08:39 Bylem na balu w hotelu przy Al.Krakowskiej. Fajny nawet ale nie o to chodzi. Otoz o polnocy bylem w atrium (czy jak to sie nazywa) na dachu. 6 pietro - plaskie view na cale miasto od centrum az po Raszyn. I wszedzie strzelano z fajerwerkow. Calkiem fajny widok. Jako czlek mlody nie mialem okazji zobaczyc na zywo zadnego miasta broniacego sie przed nalotem ale chyba w IIWS wygladalo to troche podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Widok w metrze 07.01.03, 17:23 Trochę śmieszny, troche zaskakujący, w każdym razie na razie póki co niezwyczajny. A mianowicie, godz. 16.10 Panie w metrze wracajace z pracy do domu, tabuny Pań przykładajacych torebki do bramek. Naprawde komiczne! Dla osób, które nie wiedzą o kartach miejskich mógłby być to widok tym bardziej niezwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.crowley.pl 10.01.03, 16:23 1.Wirażową (Okęcie)do końca aż do Cargo i dalej przy samej siatce lotniska drogą z płyt betonowych do torów kolejowych. Stajemy na wprost pasa startowego. Szczególne widoki przy złej pogodzie(mgła, zachmurzenie)bo włączają lampy stroboskopowe oświetlające pas startowy. Światła lądujących samolotów i te z pasa plus techno w samochodzie daje niezły efekt. Można zapalić jeszcze sobie coś mocniejszego. Albo zabrać tam dziewczynę! Nie miałem przypadku aby nie zmiękła. 100% trafień! 2.Forty. Warszawa jest otoczina fortami zbudowanymi za czasów zaboru któte ciągną się się od Żoliborza przez Wolę, Ochotę aż na Czerniaków. Bardzo łatwo je znaleść na mapie samochodowej. 3.Szmulki. Ulica Kawęczyńska, rejon Bazylikii ul.Siedleckiej. 4.Garaże. Między ul.Radiową a Wrocławską ciągną się garaże. Kilkadziesiąt albo i więcej. Extra miejsce do kręcenia filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.crowley.pl 10.01.03, 16:51 I jeszcze jedno miejsce. Jadąc Świętokrzyską gdybyśmy nie skręcili w Tamkę tylko pojechalibyśmy prosto wbilibyśmy się w budynek w miejscu gdzie z daleka już widać szyld FOTO. To jeden z najstarszych zakładów fotograficznych w Warszawie. Prowadzi go pani Zacharska. Jeśli zrobicie sobie tam zdjęcia do dowodu albo legitymacji( jedno z ostatnich miejsc w Warszawie gdzie można zrobić zdjęcia czrno-białe) na pieczątce zobaczycie napis " Atelier fotograficzne Zacharska". Zakład zupełnie nie ruszony przez nowoczesność. Kiedy byłem tam pierwszy raz miałem wrażenie że czas cofnął się 80 lat. Stare rtęciowe lustro w którym moża się przejrzeć przed zdjęciem, stare biurko z szybą a pod nią klikadziesiąt zdjęć. Najciekawsze są jednak ogromne portrety wiszące na ścianach. To historia zaczynająca się gdzieś w latch dwudziestych. Widzimy klika portretów dam z tamtych cudownych dla Warszawy lat w stylu a'la Ordonka, portrey wojskowych w przedwojennych mundurach ze śmiesznymi wąsami. I dalej portrety powojene. Zdjęcia w tym zakładzie robi stareńka, zgarbiona p. Zacharska starym niespotykanym aparatem na trzech nogach i kiedy robi zdjęcie to się nakrywa czarnym kocem! Idźcie tam a napewno nie będziecie żałować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.crowley.pl 10.01.03, 17:04 Mieszkając na ul. Kruczkowskiego miałem widok na klasztor sióstr( niestety nie wiem jakich) znajdujący się na skarpie. Oprócz klasztoru siostry prowadzą też ogród! Sidziałem na balonie w centrum Warszawy i widziałem jak siostry pielą, grabią,kopią,sadzą! Super! Drugi taki ogród jest na Służewiu na Dolinką przy męskim klasztorze Dominikanów.Tam byłe nawet w środku. Poznałem ojca ogrodnika w drelichowych ogrodniczkach, słomianym kapeluszu, z długą brodą. Ojcowie chowają zwierzeta( kury, świnie, mają nawet karpie w niewielkim stawie) oraz uprawiają warzywa i owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi= Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 14.01.03, 18:50 Stadion X lecia. Dawno tam nie byłem, ale ostatnio musiałem się udać. W tramwajach i autobusach kradną, samochodem też strach, więc pojechałem kolejką. Wysiadłem na st. wawa stadion i... nie wiedziałem gdzie iść. Jakaś taka amnezja połączona ze sklerozą. Wyszedłem z przystanku, skręciłem w lewo. I nagle znalazłem się w Honk Kongu, albo Manilii. Sami skośnoocy. Nie mam nic do innych nacji, ani ras, ale na prawdę poczułem się nieswojo. W zasadzie nieswojo z tego powodu, że poczułem się jakbym nagle się teleportował właśnie na daleki wschód. Odpowiedz Link Zgłoś