Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze widoki w Warszawie

• Gość: Czarek Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 27.11.02, 17:58
      no to idźcie sobie na tyły ulicy Rosoła, za Pawlaczyka jest zalesiona skarpa
      wzdłuż której stoi chałupka z klepiskiem w środku (autentyk - byłem osobiście)
      a dookoła ptactwo gdacze - Boryna z Wesela by się nie powstydził - a 20 metrów
      obok stadnina koni (nawiasemknajpka przy niej fajowa z dobrym pifkiem i ładnymi
      kelnerkami)
      • Gość: dziabka Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.chello.pl 08.12.02, 21:53
        Gość portalu: Czarek napisał(a):

> a dookoła ptactwo gdacze - Boryna z Wesela by się nie powstydził -

Hmm, Boryna to może, ale raczej z Chłopów niż z Wesela...

dziab
      • pijaw Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 08.12.02, 23:16
        Takie długie wiejskie domy na skarpie za Rosoła są zabytkami. Nie buduje się
        takich od ponad 100 lat. Szkoda tylko, ze zamiast być atrakcja turystyczną,
        musza tam mieszkać ludzie i nie moga nic w nich zmieniać, bo to "zabytek", a na
        remont lub przeprowadzkę mieszkańców ministerstwo kultury nie da ani grosza, bo
        mówi ze nie ma... I niszczeją jak kazdy inny zabytek w naszym kraju-raju...

pijaw_zasmucony
    • Gość: margit Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.pool.mediaWays.net 27.11.02, 18:06
      przystanek tramwajowy przy Dworcu W-wa Glowna - centrum Warszawy - rok 2002 .Z
      okna tramwaju mozna popatrzyc na widmowy barakowoz,oblesny w kolorze,groznie
      zakratowany - miejsce sprzedazy biletow i czegos tam jeszcze. Brrrrrr!
      • seryjny Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 17.12.02, 14:42
        Polecalbym takze wieczorna wizyte na pomniku Zolnierzy Radzieckich (cos w tym stylu) obrzydliwy rozlazly socrealistyczny monument, ma jednak swoj klimat zwlaszcza latem gdy pomnik sie nagrzewa i wieczorem oddaje cieplo w plecki:-)
        • vampi= Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 18.12.02, 14:58
          Widok na Stare Miasto z praskiej strony.
          Piękna czerwone dachy, kolorowe kamieniczki, a za nimi Intraco, i nieco z boku
          Srebżysty bankowy.
          Kto pozwolił na stawianie wysokościowców w tym miejscu?
          • Gość: Stefan Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: waprx* / 192.168.14.* 18.12.02, 15:45
            Jak to kto? Edward Gierek ;-)))))))
    • Gość: Peron Obrazek cokolwiek sezonowy IP: *.waw.cdp.pl / *.maw.pl 02.01.03, 08:39
      Bylem na balu w hotelu przy Al.Krakowskiej. Fajny nawet ale nie o to chodzi.
      Otoz o polnocy bylem w atrium (czy jak to sie nazywa) na dachu. 6 pietro -
      plaskie view na cale miasto od centrum az po Raszyn. I wszedzie strzelano z
      fajerwerkow. Calkiem fajny widok.
      Jako czlek mlody nie mialem okazji zobaczyc na zywo zadnego miasta broniacego
      sie przed nalotem ale chyba w IIWS wygladalo to troche podobnie.
      • megi102 Widok w metrze 07.01.03, 17:23
        Trochę śmieszny, troche zaskakujący, w każdym razie na razie póki co
        niezwyczajny. A mianowicie, godz. 16.10 Panie w metrze wracajace z pracy do
        domu, tabuny Pań przykładajacych torebki do bramek.

Naprawde komiczne! Dla osób, które nie wiedzą o kartach miejskich mógłby być to
        widok tym bardziej niezwykły.
    • Gość: Piotr Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.crowley.pl 10.01.03, 16:23
      1.Wirażową (Okęcie)do końca aż do Cargo i dalej przy samej siatce lotniska
      drogą z płyt betonowych do torów kolejowych. Stajemy na wprost pasa startowego.
      Szczególne widoki przy złej pogodzie(mgła, zachmurzenie)bo włączają lampy
      stroboskopowe oświetlające pas startowy. Światła lądujących samolotów i te z
      pasa plus techno w samochodzie daje niezły efekt. Można zapalić jeszcze sobie
      coś mocniejszego. Albo zabrać tam dziewczynę! Nie miałem przypadku aby nie
      zmiękła. 100% trafień!
      2.Forty. Warszawa jest otoczina fortami zbudowanymi za czasów zaboru któte
      ciągną się się od Żoliborza przez Wolę, Ochotę aż na Czerniaków. Bardzo łatwo
      je znaleść na mapie samochodowej.
      3.Szmulki. Ulica Kawęczyńska, rejon Bazylikii ul.Siedleckiej.
      4.Garaże. Między ul.Radiową a Wrocławską ciągną się garaże. Kilkadziesiąt albo
      i więcej. Extra miejsce do kręcenia filmów.
    • Gość: Piotr Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.crowley.pl 10.01.03, 16:51
      I jeszcze jedno miejsce. Jadąc Świętokrzyską gdybyśmy nie skręcili w Tamkę
      tylko pojechalibyśmy prosto wbilibyśmy się w budynek w miejscu gdzie z daleka
      już widać szyld FOTO. To jeden z najstarszych zakładów fotograficznych w
      Warszawie.
      Prowadzi go pani Zacharska. Jeśli zrobicie sobie tam zdjęcia do dowodu albo
      legitymacji( jedno z ostatnich miejsc w Warszawie gdzie można zrobić zdjęcia
      czrno-białe) na pieczątce zobaczycie napis " Atelier fotograficzne Zacharska".
      Zakład zupełnie nie ruszony przez nowoczesność. Kiedy byłem tam pierwszy raz
      miałem wrażenie że czas cofnął się 80 lat. Stare rtęciowe lustro w którym moża
      się przejrzeć przed zdjęciem, stare biurko z szybą a pod nią klikadziesiąt
      zdjęć. Najciekawsze są jednak ogromne portrety wiszące na ścianach. To historia
      zaczynająca się gdzieś w latch dwudziestych. Widzimy klika portretów dam z
      tamtych cudownych dla Warszawy lat w stylu a'la Ordonka, portrey wojskowych w
      przedwojennych mundurach ze śmiesznymi wąsami. I dalej portrety powojene.
      Zdjęcia w tym zakładzie robi stareńka, zgarbiona p. Zacharska starym
      niespotykanym aparatem na trzech nogach i kiedy robi zdjęcie to się nakrywa
      czarnym kocem!
      Idźcie tam a napewno nie będziecie żałować!
    • Gość: Piotr Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie IP: *.crowley.pl 10.01.03, 17:04
      Mieszkając na ul. Kruczkowskiego miałem widok na klasztor sióstr( niestety nie
      wiem jakich) znajdujący się na skarpie. Oprócz klasztoru siostry prowadzą też
      ogród! Sidziałem na balonie w centrum Warszawy i widziałem jak siostry pielą,
      grabią,kopią,sadzą! Super!
      Drugi taki ogród jest na Służewiu na Dolinką przy męskim klasztorze
      Dominikanów.Tam byłe nawet w środku. Poznałem ojca ogrodnika w drelichowych
      ogrodniczkach, słomianym kapeluszu, z długą brodą. Ojcowie chowają zwierzeta(
      kury, świnie, mają nawet karpie w niewielkim stawie) oraz uprawiają warzywa i
      owoce.
      • vampi= Re: Najdziwniejsze widoki w Warszawie 14.01.03, 18:50
        Stadion X lecia.
        Dawno tam nie byłem, ale ostatnio musiałem się udać.
        W tramwajach i autobusach kradną, samochodem też strach, więc pojechałem
        kolejką.

Wysiadłem na st. wawa stadion i... nie wiedziałem gdzie iść.
        Jakaś taka amnezja połączona ze sklerozą.
        Wyszedłem z przystanku, skręciłem w lewo.
        I nagle znalazłem się w Honk Kongu, albo Manilii.
        Sami skośnoocy.

Nie mam nic do innych nacji, ani ras, ale na prawdę poczułem się nieswojo.
        W zasadzie nieswojo z tego powodu, że poczułem się jakbym nagle się
        teleportował właśnie na daleki wschód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka