Dodaj do ulubionych

Słone ceny w Warszawie

02.01.06, 23:12
internet 25zł? co za te cene mozna miec? powaznie sie pytam :) jakis pakiet
minut w Tepsie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andre Re: Słone ceny w Warszawie IP: *.chello.pl 03.01.06, 08:22
      ...ktoś może mieć sieć LAN w budynku i płacić opłatę cząstkową w zależności od
      ilości odbiorców w budynku, więc to jest możliwe jak najbardziej

pozdr
    • Gość: olo G..wnoprawda w Szczecinie jest drożej IP: *.pgi.waw.pl 03.01.06, 09:01
      Wcale Warszawa nie jest taka droga. Mieszkałem 6 lat w Szczecinie i za
      mieszkanie 9 letnie wlasnościowe 50 m płaciłem czynszu 500 zł(w tym opłata
      remontowa 89 zł). W Warszawie za 65 m mieszkanie placę czynszu 600 zł(w tym
      op.łata remontowa 96zł). Daje to mniej opłat za 1 m mieszkania.W Szczecinie
      chleb kosztuje ok. 2 zł a w Warszawie taki sam już 1,12 zł. Mleko 2%-1,90zł w
      Szczecinie a w Warszawie 1,60zł. Głopie kajzerki w Warszawie w osiedlowym
      sklepiku są za 15-29 gr a w Szczecinie 30 gr w Poznaniu 35-40gr. Więc gdzie ta
      drożyzna?
      • Gość: leo jeśli chodzi o zakupy to zależy IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 03.01.06, 09:47
        gdzie się kupuje
    • Gość: Mirek Jeszcze wyższe ceny są w Pruszkowie IP: 194.183.32.* 03.01.06, 12:03
      Sczególnie za ogrzewanie i za internet. Czynsze za mieezkania w spółdzielni
      niższe są w Ursusie, a jeszcze niższe w Warszawie. Internet przez kablówkę (bez
      takich bajerów jak np. telefon w Astrze) o prędkości do (nie max. lecz nie
      więcej niż) 256kB/s kosztuje brutto 100zł.
    • Gość: aaaaaaby Jak jest 5 knajp to piwo tyle kosztuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:22
      W poznaniu czy innym Krakowie knajpa przy knajpie to na takie ceny nie mogą sobie pozwolic. Jak widzę w Posen piwo po 5,50 to się cieszę a Poznaniacy się krzywią, że drogo. Poza tym to taka nasza lokalna warszawska moda-kupię piwo za 9 zyli, powiem ze tanio to publika pomyśli że jestem kimś.Mnie to trąci dresem.
    • matur Re: Słone ceny w Warszawie 03.01.06, 12:53
      Internet za 25 PLN... Możliwe..... Bardzo prosto 12,5 sesji półgodzinowych po 2
      PLN w kafejce. Ale rozumiem jak szybko się zapomina o "kombinowaniu" kiedy ma
      się wszystko na tacy. Jeszcze 30 lat temu łazienka w Warszawie nie była
      standardem (obie Pragi, Rembertów, Wawer, Stare Włochy, część Śródmieścia). A
      poza stolicą cały czas nie jest. Ale tak jak mówię szybko się przyzwyczajamy do
      luksusu/standardu. I żeby nie było od urodzenia jestem warszawiakiem, mam
      łazienkę i internet...
      • Gość: bw Re: Słone ceny w Warszawie IP: *.obta.uw.edu.pl 04.01.06, 10:18
        Mieszkam w Wawie od pol roku, wczesniej przed 25 lat swego zycia pod Wawa.
        Codzienie dojezdzalam do wawy na studia a potem do pracy. Moim zdaniem w Wawie
        jest taniej - za czynsz mieszkanie 52 metry placimy 220 zl - moja mama placi
        prawie 300 zl za 48 metrow. Zakupy - pod warszawa nie ma hipermarketow - cen w
        aychan nic nie przebije - czasem widze ze roznica w cenie miedzy auchan a malym
        marketem u mamy to nawet 2 zl. Bilety do kina - w kinotece dla klubowicow 13 zl
        w przymienje sali z wygodnymi fotelami - pod wawa - mala sala, twarde fotele i
        hity sprzed 3 miesiecy. Bilety - za pociag miesiecznie placilam 56 zl i to byla
        polowka - za 3 miesiace byloby 168 zl - za autobus - bilet 90 zdniowy normalny -
        166 zl - wiec w sumie nie widze tych drogich cen. Niektore uslugi sa drogie -
        bary, restauracje slono sobie licza, podobnie kosmetyczki i fryzjerzy - za
        ufarbowanie dlugich wlosow w warszawie fryzjer chcial 120 zl - u mamy
        zaplacilam za te usluge 50 zl - wiec trzeba umiec wybierac i wiedziec gdzie co
        kosztuje taniej:)
        • Gość: grzybek Re: Słone ceny w Warszawie IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.01.06, 18:34
          ooo, z tego co widze to nawet w zapyziałej Bydgoszczy drożyzna w porownaniu z
          Wawka, wyobraźcie sobie ze za kawalerke sam czynsz mozna placic ok 240zl nie
          liczac już usług jak stałe łacze, telefon itd. Ale i tak do stolicy mnie nie
          ciągnie :)
    • Gość: ab Re: Słone ceny w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 19:00
      Te "słone ceny" to wymysł warszawiaków ("o pani kochana, u nas to dopiero
      drożyzna! ale człowiek sobie jakoś radzi, wiadoma rzecz, stolica"). W
      rzeczywistości w Warszawie żyje się względnie tanio, niewiele jest w Polsce
      miejsc, gdzie można kupić tak tanie jedzenie, ubrania, bilety komunikacji
      miejskiej, itp. podstawowe rzeczy.
      • mgg170975 Re: Słone ceny w Warszawie 04.01.06, 23:07
        Smutno się robi czytając dotychczasowe opinie. Od razu odnosi się wrażenie, że
        Ci którym tak tanio w stolicy to napływowi warszawiacy, a do tego "single".
        Chciałabym zobaczyć mieszkanie w W-wie o średnim standardzie, pow. 50m2, za
        które miesięczny czynsz wynosi 200 - 300 zł. Czy wzięliście mili komentatorzy
        pod uwagę pozostałe koszty utrzymania mieszkania jak: energia elektryczna, gaz,
        zimna woda, ciepła woda i ogrzewanie. Prawdopodobnie nie ma w Waszych
        mieszkaniach liczników na w/w. I domyślam się, że nie musicie z własnych
        dochodów utrzymywać innych członków rodziny. Natomiast jestem przekonana, że
        pomaga Wam rodzina przysyłając dobra wyprodukowane przez własne gospodarstwa.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ab Re: Słone ceny w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 08:15
          > Smutno się robi czytając dotychczasowe opinie. Od razu odnosi się wrażenie, że
          > Ci którym tak tanio w stolicy to napływowi warszawiacy, a do tego "single".
          > Chciałabym zobaczyć mieszkanie w W-wie o średnim standardzie, pow. 50m2, za
          > które miesięczny czynsz wynosi 200 - 300 zł. Czy wzięliście mili komentatorzy
          > pod uwagę pozostałe koszty utrzymania mieszkania jak: energia elektryczna, gaz,
          > zimna woda, ciepła woda i ogrzewanie.

Ma się rozumieć, że "napływowi" w swoich jak to określasz "gospodarstwach" nie mają wody, prądu, nie ogrzewają swoich "wiejskich chałup" (bo strzecha dobrze trzyma ciepło), a jeśli nawet coś z tych rzeczy mają, to za darmo. Tylko warszawiacy płacą, bo jak wiadomo, warszawiacy "utrzymują całą Polskę".

> I domyślam się, że nie musicie z własnych
          > dochodów utrzymywać innych członków rodziny.

A jaki to ma wpływ na ceny w sklepach?

> Natomiast jestem przekonana, że
          > pomaga Wam rodzina przysyłając dobra wyprodukowane przez własne gospodarstwa.

Oczywiście. Raz, że utrzymują ich warszawiacy (no bo wszystkich utrzymują), a dwa, że są na garnuszku rodziny "ze wsi", która podsyła kosze jajek, świniaki, worki mąki, itd.

Niezły popis głupoty i zakompleksienia.
        • yavorius Re: Słone ceny w Warszawie 05.01.06, 08:27
          mgg170975 napisała:
          > Smutno się robi czytając dotychczasowe opinie. Od razu odnosi się wrażenie,
          że
          > Ci którym tak tanio w stolicy to napływowi warszawiacy, a do tego "single".

Nie.

##
          > Chciałabym zobaczyć mieszkanie w W-wie o średnim standardzie, pow. 50m2, za
          > które miesięczny czynsz wynosi 200 - 300 zł.

56 m2, wysoki standard, czynsz 229 złotych miesięcznie + prąd.

##
          > Czy wzięliście mili komentatorzy
          > pod uwagę pozostałe koszty utrzymania mieszkania jak: energia elektryczna

Tak

##
          > gaz,

Nie mam gazu.

##
          > zimna woda, ciepła woda i ogrzewanie.

Tak.

##
          > Prawdopodobnie nie ma w Waszych mieszkaniach liczników na w/w.

Są.
      • mgg170975 Re: Słone ceny w Warszawie 04.01.06, 23:08
        Gość portalu: ab napisał(a):

> Te "słone ceny" to wymysł warszawiaków ("o pani kochana, u nas to dopiero
        > drożyzna! ale człowiek sobie jakoś radzi, wiadoma rzecz, stolica"). W
        > rzeczywistości w Warszawie żyje się względnie tanio, niewiele jest w Polsce
        > miejsc, gdzie można kupić tak tanie jedzenie, ubrania, bilety komunikacji
        > miejskiej, itp. podstawowe rzeczy.
    • nauma Re: Słone ceny w Warszawie 05.01.06, 09:28
      Ja mam porównanie, bo 30 lat mieszkałem w Warszawie, a teraz wyprowadziłem się
      pod Warszawę, gdzie kupiłem mieszkanie w bloku. Pierwsza i zasadnicza różnica:
      za kasę, którą wydałem na to mieszkanko, w Warszawie mógłbym sobie kupić
      garaż... Przy podobnych gabarytach mieszkania płacę za czynsz i dodatki mniej,
      niż moja mama na Mokotowie i zdecydowanie mniej, niż teściowa na Jelonkach.
      Supermarkety - owszem, tam jest tanio, ale nie każdy ma samochód lub market pod
      domem, żeby zrobić zakupy np. na tydzień albo dwa. W mojej wsi ceny sklepowo-
      bazarkowe w porównaniu do supermarketów są wysokie, ale i tak niższe niż
      analogiczne ceny w Warszawie (porównuję np. z pawilonami na rogu Wołoskiej i
      Odyńca). Ceny w przypadku takich rzeczy jak kino, teatr, knajpa czy restauracja
      są takie, że nie mogę sobie za bardzo pozwolić na coś takiego. Inaczej jest,
      gdy jestem w delegacji (Kraków, Poznań, Gdańsk).
      • beretbezmoheru Re: Słone ceny w Warszawie -wyprowadzka za Warszaw 06.01.06, 11:02
        Ja właśnie straciłam pracę po 32 latach mieszkania w Warszawie. Dojrzałam do
        decyzji wyprowadzki za Warszawę, bo życie z zasiłku w stolicy lub emerytury ,
        to śmierć głodowa.
        Ciekawa gdzie Pan się wyprowadził, jaki kierunek za Warszawę jest najtaniej.
        Chce coś kupić za dwupokojowe. I spróbować żyć skromnie a spokojnie, aby do
        śmierci.
        • Gość: a Re: Słone ceny w Warszawie -wyprowadzka za Warsza IP: 80.239.144.* 07.01.06, 05:40
          Zapraszamy do nas, wschodnie rejony Polski :-)
          Tanio, skromnie, spokojnie i sympatycznie.
          Polecam Ostrołękę.
          • Gość: mhmmhm1 Re: Słone ceny w Warszawie -wyprowadzka za Warsza IP: *.future-net.pl 07.01.06, 15:49
            Dziękujemy, zostaniemy u siebie w Warszawie... a was zachęcamy do pozostania w
            Ostrołęce, żebyście nie narzekali na te ceny
    • hernandez W ktorym srednim lokalu piwo kosztuje 5.5zl ????? 07.01.06, 11:13
      Prosze o NAZWE!! Adres sam znajde!! Mowimy rzecz jasna o duzym piwie! W Wawie w
      srednim lokalu cena piwa to 8zl, w dobrym np.foxal19 12 zlotych za 0.33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka