Gość: no name IP: 168.143.113.* 08.11.02, 21:55 Rozwiązaniem absolutnie każdego problemu jest rozbudowa ścieżek rowerowych,a to już jest obsesja.Gościu,lecz się:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Czy robertrobert ma przerzutkę zamiast mózgu? IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 09.11.02, 11:24 Spotkałem kiedyś gościa, faktycznie sporo pedałuje, ale nie ma przerzutki, ma normalny organ. Ponadto, co świadczy o używaniu tego organu, jadąc na rowerze chroni go odpowiednio customizowanym kaskiem, na którym można znaleźć nalepki duńskie, rumuńskie, szkockie i otwockie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Czy robertrobert ma przerzutkę zamiast mózgu? IP: 209.234.157.* 09.11.02, 19:14 No to sie pomyliłem,wybacz robercierobercie z mózgiem na swoim miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania S. Ale... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 14:06 czy do pedałowania koniecznie trzeba dorabiać ideologię? Nie można po prostu wsiąść i jechać i delektować się jazdą? Ja tak robię. Trzeba mieć pozytywny stosunek do rzeczywistości a nie próbować ją rozjechać rowerem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Ale ale... IP: *.chello.pl 10.11.02, 14:53 Ale ścieżki rowerowe to faktycznie najbardziej zaniedbany temat w Warszawie. I faktycznie mogą być panaceum na milion różnych problemów i bolączek - od korków poprzez bezpieczeństwo i zatrute powietrze po fatalną kondycję Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Ale ale... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.11.02, 16:29 Gość portalu: Ben napisał(a): > Ale ścieżki rowerowe to faktycznie najbardziej zaniedbany > temat w Warszawie. I faktycznie mogą być panaceum na > milion różnych problemów i bolączek ============================== ????????????/ Niewydolną służbę zdrowia,bezrobocie ,drożyznę:) Odpowiedz Link Zgłoś
olecky BINGO! 10.11.02, 17:13 Gość portalu: k`k napisał(a): > Niewydolną służbę zdrowia znaczaca czesc klientow sluzby zdrowia to: - ofiary wypadkow drogowych - ofiary siedzacego trybu zycia mniej drog, wiecej sciezek rowerowych - to nizsza skladka na ubezpieczenie zdrowotne przy okazji, niedawno WHO opublikowalo liste 10 najczestszych przyczyn zgonow, z tej dziesiatki zdaje sie 4 wiazaly sie z samochodami > bezrobocie wg brytyjczykow, milion funtow wydanych na sciezki rowerowe generuje jakies dziesiec razy wiecej miejsc pracy niz ten sam milion wydany na autostraty. w holandii rozwoj sieci serwisow rowerowych okazal sie najbardziej efektywna metoda ograniczania bezrobocia w szwajcarii budowa turystycznej sieci drog dla rowerow zwrocila sie po dwoch latach > drożyznę rower jest najtanszym i najmniej dotowanym srodkiem transportu, uzaleznienie od samochodu kosztuje jakies 1/4 - 1/3 wypracowanego dochodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naleśnik Re: BINGO! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 17:36 Ale ch... kogoś obchodzi czy ja jeżdżę rowerem czy samochodem. Ciekawe jak np. mam: odwieźć do domu starszą i niepełnosprawną osobę prowadzić dalej firmę przeprowadzkową używając tylko roweru? Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Zgoda, upiardliwy jest ponad wszelką miarę, ale... 10.11.02, 17:32 Ale tylko dzięki takim jak on mamy jakieś szanse na ścieżki rowerowe w Warszawie i okolicy. Ja bardzo odczuwam brak scieżek (po dłuzszym pobycie w Niemczech brakuje ich niemal tak, jak nam brakowałoby autobusów MZA, gdyby któregoś dnia nagle znikły) - ale jakoś nie mam czasu i entuzjazmu, by o nie walczyć. To dobrze, że jest paru takich, co im się chce. Nawet, jeżeli mnie, sceptyka jego wypowiedzi śmieszą jako wołanie na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś