Dodaj do ulubionych

wzmianka o SISKOMie w Przekroju

03.02.06, 09:29
"Stanąć okoniem"
wiadomosci.onet.pl/1310000,2677,1,1,kioskart.html
Spory o prawo własności ciągną się w Polsce latami. Na świecie ludzie zamiast
sądów wybierają mediatorów. U nas wybierają sąd i groźby
Historie te prawie zawsze toczą się tak samo. Zaczyna się od spotkania stron
i wymiany poglądów. Każda strona twierdzi, że za nią stoi prawo. A z
przepisami trudno dyskutować, więc o ugodzie nie ma mowy. Dochodzi do
kolejnych rozmów - kilku lub kilkudziesięciu.
[...]
Trik trzeci: "odsuń g... tak, by nie śmierdziało pod nosem". - Dzięki naszym
protestom Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad uwzględni opinie
mieszkańców i odsunie tranzytową Trasę Mostu Północnego od naszego osiedla -
mówi z dumą Anna Kempa-Janusiak z warszawskiego stowarzyszenia Chomiczówka
przeciw Degradacji. Przemilcza jednak, że zwycięstwo odnosi kosztem milionów
kierowców, którzy w przyszłości będą jeździli tą trasą: spotkają na drodze
(szybkiego ruchu) zakręt o kącie... 90 stopni. - To prawda, że przebieg trasy
zostanie załamany, ale będzie złagodzony dwoma mniejszymi skrętami - broni
zwycięstwa Kempa-Janusiak.

- Żądania pani Anny Kempy-Janusiak i jej stowarzyszenia mogą doprowadzić
nawet do tego, że Trasa Mostu Północnego będzie miała cztery skręty pod kątem
90 stopni, wejdzie w osiedle Radiowo oraz wydłuży się o wiele kilometrów.
Będzie trzeba wyburzyć kilkadziesiąt domów - snuje katastroficzne wizje
Robert Chwiałkowski ze Stowarzyszenia SISKOM, które walczy o poprawę
infrastruktury komunikacyjnej w Warszawie.
-----------------------------------------------------

Jest też wzmianka o p Szulc i Załuskach, ale to chyba nie jest istotne :)

Obserwuj wątek
    • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 10:09
      no coz, dziennikarzyny nie od dzis manipulują....nic dziwnego ze wiekszosc z
      nich nie zostala wczoraj zaproszona na podpisanie paktu
      stabilizacyjnego...wlasnie dlatego ze taka jest ich rzetelnosc i
      bezstronnosc ....cwiczylismy to juz z panem Hadajem, jak widac w innych
      gazetach tez takich miernot nie brakuje...psy szczekają karawana jedzie
      dalej :) ale skąt robercik wziął cztery zakrety pod kątem 90 stopni to sam
      chcialbym wiedziec, hahaha :) rozumiem ze mial na mysli realizacje wariantu 5.1
      dla Mostu Północnego ale tam są dwa zakrety i to w znacznej odleglosci od siebie
      • tarantula01 zakręty 03.02.06, 17:56
        adamb7 napisał:

> ale skąt robercik wziął cztery zakrety pod kątem 90 stopni to sam
        > chcialbym wiedziec, hahaha :)

To proste. TMP ma połączyć się z Nowolazurową. Lokalizacja na skraju
        Chomiczówki jest względem Lazurowej pod kątem ok. 45 st w lewo (patrząc od
        Wisły). Odgięcie w prawo powoduje, że TMP w okolicy Wólczyńskiej/Janickiego
        względem Lazurowej przebiega pod kątem 120-130 st w lewo. Aby wrócić do
        Lazurowej to wspomniany wyżej rejon jest ostatnim miejscem, aby to zrobić przy
        pomocy jednego zakrętu (ale musiałby być on o właśnie 120-130 st). Jeśli TMP ma
        dojść do Lazurowej (a dojdzie), to jeśli chce się to zrobić dalej, to trzeba
        zakręcić trasę pod jeszcze większym kątem w lewo, a potem w okolicach Lazurowej
        TMP musi skręcić w prawo (w Lazurową). Ponieważ zakrętów takich się nie robi,
        więc te 120-130 st pokonać trzeba w zakrętach na raty, które to zakręty muszą
        być oddalone od siebie. To oddalenie powoduje, że mamy aż tyle tych zakrętów i
        pod takim kątem.
        Dla ułatwienia obejrzyj sobie układ ulic: Wólczyńska-Arkuszowa, Estrady,
        Radiowa, Kaliskiego-Lazurowa - nic innego mi do głowy nie przychodzi.

> rozumiem ze mial na mysli realizacje wariantu 5.1 dla Mostu Północnego ale
        > tam są dwa zakrety i to w znacznej odleglosci od siebie

Wariant 5.1 kończy TMP na S7, a miasto nie chce zakończenia TMP na S7 tylko ma
        w planach jej połączenie z Lazurową i dalej do al. Jerozolimskich.
        • adamb7 Re: zakręty 03.02.06, 19:42
          tarantulo, please...
          załączam dwie oficjalne mapki wariantu 5.1 dla TMP
          www.chomiczowka.org/mapy/Wariant_5-1_TMP.jpg
          www.chomiczowka.org/mapy/TMPwariant5_1.jpg
          gdzie tu są cztety zakrety pod kątem 90 stopni? no co jak co ale grometria to
          była i jest moja dosc dobra strona
          niech inni rozsądza jesli sie myle :)
          • tarantula01 Re: zakręty 04.02.06, 00:09
            adamb7 napisał:

> tarantulo, please...
            > załączam dwie oficjalne mapki wariantu 5.1 dla TMP
            > www.chomiczowka.org/mapy/Wariant_5-1_TMP.jpg
            > www.chomiczowka.org/mapy/TMPwariant5_1.jpg
            > gdzie tu są cztety zakrety pod kątem 90 stopni? no co jak co ale grometria to
            > była i jest moja dosc dobra strona
            > niech inni rozsądza jesli sie myle :)

1. W oryginale jest 0 tu są praktycznie 3.
            2. 5.1 jest o 50% dłuższy od wariantu normalnego
            3. W m.p.z.p nie ma mowy o wariancie 5.1 w przeciwieństwie do wariantu
            normalnego.

Jak rozumiem Stowarzyszenie CHpD popiera wariant 5.1 (nie interesuje mnie czy
            popiera to co uchwalili radni dzielnicy, nawet jeśli to to samo).
            • adamb7 Re: zakręty 04.02.06, 13:46
              oczywiscie ze Stowarzyszenie popiera wariant 5.1 czemu dawalo wyraz w pismach
              ktore mozna znalezc na naszej stronie ale oczywiscie opowiadamy sie za takimi
              modyfikacjami ktore usuną te pojedyncze kolizje
    • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 10:19
      a skąd robercik wziął te kilkadziesiąt domów do wyburzenia? nic tylko
      oszołomstwo i proba wywolania konfliktu miedzy mieszkancami..nic nowego
      • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 12:30
        Adamie.
        Zupełnie nie wiem po co te nerwy w twoim zachowaniu.
        Działania Chomiczówki Przeciw Degradacji to własnie degradacja osiedla Radiowo.
        I ty dobrze o tym wiesz.
        Piszecie o jakimś zmodyfikowanym wariancie trasy S-7.
        Czekam z niecierpliwością na jakikolwiek szkic tego wariantu wraz z nałożoną na
        to Trasą Mostu Północnego.
        Bo z tego, co wiem, nie da się w waszej wizji poprowadzic tego tak, by w
        Radiowie i Bliznem nie trzeba było wyburzac kilkudziesięciu domów.

I wy też o tym wiecie. Stąd wciąż brak na waszej stronie jakichkolwiek rysunków
        tego, czego niby sie domagacie. Są jedynie wymyślone sformułowania, nie mające
        nic wspólnego z rzeczywistością.

Potwierdź jeszcze, że (jak twierdziłeś) Wisła to ściek.

PS. Miałem wykasowac ten twój post z opinią na temnat dziennikarzy, ale...
        niech inni poczytają sobie, jaki to poziom reprezentujesz (i twoi towarzysze).
        Widzimy, że chyba zmieniliście opcję na radiomaryjną i odwróciliście się od
        Zielonych 2004.
        • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 12:34
          Aha - od miesiecy pytam się Chomiczówki, jakiz to tranzyt miałby być na Trasie
          Mostu Północnego. I jakoś nie potrafi nikt z nich udzielić odpowiedzi.
          A tu znów mówia o tranzytowej trasie MP. Ciekawe.
          • koszatek Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 13:12
            A także dlaczego na stronie tego stowarzyszenia - mimo wielokrotnie zwracanej uwagi - nadal znajduje się stwierdzenie o budowie na Chomiczówce tras ekspresowych, będących łącznikami między autostradami.
            Sęk w tym, że Trasa Mostu Północnego nie ma być ekspresowa. Ani ona, ani S-7 nie będą też łączyć żadnych autostrad. Bawi mnie wyobrażanie sobie tej autostrady na Tarchominie ;).
        • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 15:49
          nie zmieniam swojego zdania na temat dziennikarzy...ale jest to moje prywatne
          zdanie i bynajmniej nie odosobnione w naszym spoleczenstwie :)
          a co do sformulowania "towarzysze" to chyba epoki ci sie pomylily...rozumiem ze
          sentyment i lezka w oku ci sie kreci ale te czasy juz nie wrócą vampir :)
          a wracając oczywiscie do meritum, przejdz sie do urzedu dzielnicy i obejrzyj
          sobie aktualne mapy i policz ile moze byc kolizji na tej trasie zanim cos
          napiszesz :)
          i zdecyduj sie czy piszesz o radiowie czy o bliznem :)
          • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 16:03
            Adamie.
            Po pierwsze, uczono nas od dziecka, że zdania i nazwy własne zaczyna się z
            DUŻEJ litery.
            Nie żeby mi to jakoś przeszkadzało, ale chociazby dla oddania nalezytego
            szacunku Bliznemu czy Radiowu, wypadałoby nacisnąć Shift (na klawiaturze masz
            po lewej i prawej stronie, oznaczony zwykle strzałką skierowaną w górę).

Po drugie - udam się do stosownego urzędu i policzę, gdy zobaczę naocznie jak
            Chomiczówka Przeciw Degradacji planuje zbudować OBIE trasy, a wiec i TMP i S-7.
            Na razie nie bardzo wiem po prostu co mam liczyć i gdzie, bo z waszej strony są
            tylko nic nieznaczące teksty o jakimś wariancie zmodyfikowanym S-7.
            Brak wciąż też oficjalnego stanowiska zarządu stowarzyszenia, a z tego, co już
            mnie uswiadomiono z waszej strony, to zdanie poszczególengo członka nie musi
            oznaczać zdania całego stowarzyszenia.

Prosze więc ciebie kolejny raz o podanie tu linku z mapką, na której będa
            narysowane razem przebiegi TMP i S-7 oraz o podanie linku do dokumentu, na
            którym zarzad stowarzyszenia napisze, ze jest to oficjalne stanowisko.

Jasne?
            • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 19:16
              jasne :)
              mam nadzieje ze w stosownym czasie czyli w momencie rozpatrywania nowych
              wariantow zostanie stworzona dokladna mapka takiego wariantu wraz ze stosownym
              stanowiskiem Stowarzyszenia
            • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 03.02.06, 20:02
              pozwolę sobie tez skomentować mapke która sporządziles na forum Skyscrapercity
              w wątku Obwodnica Warszawy (a propos beznadziejnego artykulu w Przekroju),
              bardzo ciekawe jest to podwójne przeciecie TMP z S-7 tyle tylko ze my nigdy
              czegos takiego nie proponowalismy :))) na naszym forum i w rozmowach z wami nic
              takiego nie znajdziesz, chyba nie zrozumiales do konca naszej idei, trasa S-7
              idąca z Kielpina do Warszawy miala wejsc w slad zmodyfikowanego (ze wzgledu na
              kolizje) wariantu 5.1 dla TMP w kierunku Bliznego a Tobie wyszla jakas bardzo
              dziwna konstrukcja...
              chyba nie znasz do konca wariantu 5.1 dla TMP dlatego jeszcze raz go
              przedstawiam:
              www.chomiczowka.org/mapy/Wariant_5-1_TMP.jpg
              www.chomiczowka.org/mapy/TMPwariant5_1.jpg
              • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 04.02.06, 02:42
                By było jasne.
                Oficjalne stanowisko stowarzyszenia Chomiczówka przeciw Degradacji jest takie, że chcą dla S-7 dawny wariant 3 lub 4.
                W obecnie rozpatrywanych wariantach S-7 zrezygnowano z wariantu 3, a dawny 4 uzyskał nazwę 3. czyli tym samym SChPD jest za obecnym wariantem 3.
                Z drugiej strony stowarzyszenie z Chomiczówki jest za TMP w wariancie 5.1.
                I takie jest też stanowisko oficjalne.
                Nakładając obecny wariant 3 trasy S-7 i TMP w wariancie 5.1 wychodzi właśnie coś takiego, co narysowałem.
                I na koniec - nie ważne jest co mówi poszczególny członek tego stowarzyszenia. Ważene jest oficjalne stanowisko zarządu. Bo poszczególni członkowie stowarzyszenia plotą co im ślina na rozum przyniesie. Na przykłąd wielu z nich jest za wariantem 1 trasy S-7 i poprowadzenia jej po wale wiślanym, pomimo tego, że jest to sprzeczne ze statutem stowarzyszenia.
                Czekamy więc na rysunki rozwiązań podpisane przez zarząd.
                Póki tego nie ma, przyjmujemy, że Chomiczówka chce TMP w wariancie 5.1 i S-7 w obecnym wariancie 3. A więc mój rysunek jest dobry. cbdu.

I Adamie.
                Przyjdź tu i napisz coś sensownego na ten temat, jak bedziesz mógł zalinkować mapki z oficjalnymi mapkami stowarzyszenia. Inaczej dalsza dywagacja jest bezprzedmiotowa. Każde z was pisze i mówi co innego, a z oficjalnych waszych map jest tylko ta, w której S7 idzie w wariancie 2, tylko na Chomiczówce dziwnie się odgina. Jakoś nie moge uwierzyć, że przez niemal rok nie potrafiliście narysowac nic sensowengo.

Jeszcze jedna kwestia. Na forum Skyscrapercity napisałeś:
                " ...leciec wzdluz lini kolejowej do Blizne gdzie trasa miala sie połączyc z S-8 idącą od Konotopy do Trasy AK..."

Czy to znaczy, że Chomiczówka chce trasę S-8 z Konotopy do Powązkowskiej?!?!?!
                A może to tylko jest twoje zdanie, a stowarzyszenie nie chce S-8 w Warszawie?
                Bo jakoś wydawało mi się, że widziałem was na manifie protestującej przeciwko trasom "przez środek Warszawy", w tym i S-8.

No więc jak? Akceptujecie już tą trasę na Bemowie? Gdzie znajdę na ten temat oficjalne stanowisko stowarzyszenia?

Czekam z niecierpliwością na odpowiedź w kwestii S-8.
                • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 04.02.06, 10:51
                  upierając sie przy swojej mapce jednoznacznie pokazujesz ze po prostu nie znasz
                  ani wariantu 3/4 dla S-7 ani 5.1 dla TMP, wladze dzielnic Bielan i Bemowa
                  optowaly za tymi wariantami poniewaz mozna bylo na pewnym odcinku zlozyc te
                  dwie trasy w jedną co byloby duzo lepsym rozwiązaniem, oczywiscie ze
                  stowarzyszenie jest przeciwne trasom ekspresowym przez warszawe (w tym S-8),
                  zwlaszcza ukladowi promienistemu ktory rozcina warszawę jak tort, jesli juz to
                  buduje sie uklady obwodowe, nasze stowarzyszenie poki jest taka mozliwosc
                  bedzie walczyc z wszelkimi trasami nowo projektowanymi ktore idą przez osiedla,
                  widze ze zmuszasz mnie zebymm cos narysowal wiec moze nawet ci sie to uda ;)
                  • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 04.02.06, 14:09
                    Bosh...
                    Mnie nie interesuje co popierały władze Bemowa i Bielan, ale jakie jest stanowisko stoarzysznia, ktore reprezentujesz. Nie twoje osobiste, ale stowarzyszenia. Proszę więc o zaprezentowanie tego oficjalnego stanowiska.
                    Ty jak widzę, nie potrafisz wskazac konkretnego linku do takiego stanowiska, tylko piszesz ogólnie.

Skoro nie chcecie też S-8, to ciekaw jestem jak włączycie S-7 w układ drogowy.
                    Jak już was znam, to po prostu utniecie mapkę w pewnym miejscu.... hyhyhy. No i ciekawe co zrobicie z pozostalą częścią trasy NS.
                    Czekam więc z niecirpliwością na te mapki, na których nie ma S-8 od Konotopy do Powązkowskiej, jest S-7 w jakimś zmodyfikowanym wariancie, nałożona na to TMP i Trasa NS (której też zapewne nie będzie).

A dla twojej informacji, to władze Bemowa i Bielan, jak były to gminy, a nie dzielnice, uchwalały same miejscowe plany zagospodarowania i rezerwy terenu zarówno pod TMP, jak i S-7 były dokładnie w tych miejscach, gdzie GDDKiA chce budować trasy.

I prosze o jeszcze jedno wyjasnienie.
                    Z gazetki wyborczej posła Poncyljusza:
                    siskom.waw.pl/artykuly/poncyljusz.jpg
                    "Stowarzyszenie stworzyło własny wariant trasy S7 (szczegółowe mapy na
                    www.chomiczówka.org) - który zakłada, w razie konieczności powstania
                    wspomnianego łącznika TMP z węzłem Konotopa ominięcie Chomiczówki i
                    poprowadzenie go niezabudowanym fragmentem za osiedlem do nowej trasy
                    wylotowej na Gdańsk."

Jedyną mapką z wariantem S-7 na podanej stronie jest ta mapka:
                    admechanics.pl/chomiczowka/mapy/Alternatywy%20BNAM.jpg

No więc... Chcecie S-7 w wariancie 2, byle tylko odsunąć od waszych domów.
                    Chyba że Pan Posel pisał nieprawdę w swojej gazetce, a wy oczywiście napisaliście do niego ostre pismo ze sprostowaniem. Prosze w takim razie o pokazanie kopii tego pisma.

:-)
                    • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 04.02.06, 14:24
                      widzisz, wracamy do sedna sprawy, my uwazamy ze trasa NS byla projektowana
                      kilkadziesiąt lat temu kiedy tereny przez ktore przebiegala zupelnie inaczej
                      wyglądaly a ruch samochodowy byl nieporownywalnie mniejszy
                      mapka na którą sie powolujesz z naszej strony nie przekresla mozliwosci
                      połączenia TMP z S-7 a jak sie jej lepiej przyjrzysz do zauwazysz ze jest to
                      otwarta droga dla realizacji wariantu 5.1 dla TMP i połączenia go z wariantem 3
                      lub 4 dla S-7 czyli rozwiązanie najbardziej optymalne jesli w ogole o trasach
                      ekspresowych przez miasto mozna mówic ze są optymalne :)
                      • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 04.02.06, 16:35
                        Nie odpowiadasz na moje pytanie.

Mam powtórzyć?

Skoro Pan Poseł Poncyljusz informuje, że opracowaliście własne warianty S-7 i że mozna zobaczyć je na waszej stronie, to:
                        1. Czy to znaczy, ze jest tym wariantem załączona mapka?
                        2. Jeśli nie, to wskaz jakąś inną mapkę.
                        3. Jeśli nie ma, to czy oznacza to, ze opracowaliscie jedynie warianty S-7 jako modyfikację wariantu 2?
                        4. Jeśli nic z powyzszego nie jest prawda, to czy Pan Poncyljusz napisał nieprawdę i czy w zwiazku z tym prostowaliście u niego te informacje?

Odpowiedz na te pytania, albo nie odpisuj w ogóle. Nie obchodza nas w tym momencie twoje wynurzenia co do innych spraw.
                    • mr.mister Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 07.02.06, 17:41
                      vampi_r napisał:

> I prosze o jeszcze jedno wyjasnienie.
                      > Z gazetki wyborczej posła Poncyljusza:
                      > siskom.waw.pl/artykuly/poncyljusz.jpg
                      > "Stowarzyszenie stworzyło własny wariant trasy S7 (szczegółowe mapy na
                      > www.chomiczówka.org) - który zakłada, w razie konieczności powstania
                      > wspomnianego łącznika TMP z węzłem Konotopa ominięcie Chomiczówki i
                      > poprowadzenie go niezabudowanym fragmentem za osiedlem do nowej trasy
                      > wylotowej na Gdańsk."
                      >
                      > Jedyną mapką z wariantem S-7 na podanej stronie jest ta mapka:
                      > admechanics.pl/chomiczowka/mapy/Alternatywy%20BNAM.jpg
                      >
                      > No więc... Chcecie S-7 w wariancie 2, byle tylko odsunąć od waszych domów.
                      > Chyba że Pan Posel pisał nieprawdę w swojej gazetce, a wy oczywiście
                      napisaliśc
                      > ie do niego ostre pismo ze sprostowaniem. Prosze w takim razie o pokazanie
                      kopi
                      > i tego pisma.

Ja też poprosiłbym kogos z chomiczowki o wyjasnienie.
                      Z dobrze poinformowanego zrodla wiem, że Chomiczowka zgadza się na wariant 2
                      trasy. takie propozycje padałay z ich strony wobec gdkkia i załaczona mapa i
                      tekst z gazetki to potwierdzają.
                      Ja jestem przeciwnikiem trasy przez bemowo, bo mieszkam tuż obok. w dodatku
                      koło mnie planowany jest wiadukt. Dla mnie bez znaczenia, czy będzie to
                      autostrada, czy ulica. Wolałbym ulicę.
                      • admiral_0000 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 07.02.06, 19:44
                        Boooshe, znowu od poczatku...
                        Jeśli chcesz mieć ulicę to zapraszam Cię do siebie na Ostrobramską, a gdybyś
                        sie jednak zdecydował na droge klasy S z ekranami to musiałbym Cie zparowadzic
                        do poprzedniego mieszkania mojej siostry na Czorsztyńskiej przy Al Prymasa
                        (wprawdzie nie S tylko GP ale też z ekranami) Zaręczam Ci, że po tym
                        doświadczeniu na prawdę będzesz "rękami i nogami" domagaś się S7 a nie zwykłej
                        ulicy
                        • mr.mister Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 07.02.06, 20:18
                          Nie interesuje mnie twoje zdanie.
                          ciekawe czy chcialbys miec trase 30m od okien
                          mieszkam na 4 pietrze wiec ekrany dadzą mi tyle, co kot napłakał.
                          Moja wina ze się w to wpakowalem, ale nie zamierzam mieć tej trsy pod balkonem
                          Powinien tu mieszakać ten kto pozwolił na zbudowanie tu bloków.
                          • diego00 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 07.02.06, 23:36
                            przynajmniej uczciwie przyznałes ze sam sie wpakowałes.to teraz ponos
                            konsekwencje.
                          • tarantula01 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 07.02.06, 23:43
                            mr.mister napisał:

> ciekawe czy chcialbys miec trase 30m od okien
                            > mieszkam na 4 pietrze wiec ekrany dadzą mi tyle, co kot napłakał.
                            > Moja wina ze się w to wpakowalem, ale nie zamierzam mieć tej trsy pod balkonem
                            > Powinien tu mieszakać ten kto pozwolił na zbudowanie tu bloków.

Ten kto pozwolił na zbudowanie tam bloków to chyba burmistrz Bemowa, nie?
                            Powinno się pozwać tego Pana do Sądu za narażanie społeczeństwa na wielkie
                            straty.
                            • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 00:07
                              Burmistrz Bemowa mieszka przy S-7. Tuż przy... ale tuż przy planowanym tunelu.
                              Zresztą na zbudowanie osiedla, w którym mieszka też sam wydał pozwolenie na budowę.
                          • admiral_0000 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 08:44
                            > Nie interesuje mnie twoje zdanie.
                            > ciekawe czy chcialbys miec trase 30m od okien
                            > mieszkam na 4 pietrze

A powinno! Tak sie składa, że właśnie mieszkam na 4 piętrze.
                      • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 07.02.06, 21:34
                        ulegles prowokacji vampira i jego kolezków, Stowarzyszenie Chomiczówka przeciw
                        Degradacji nigdy nie popierała wariantu 2 dla S-7, rysunek na który sie
                        powołujesz nie jest propozycją dla S-7 ale propozycją dla poprowadzenia TMP
                        (jest czescią naszego pisma w sprawie TMP), nikt z nas nie moze zagwarantowac
                        jaki wariant zostanie wybrany a stowarzyszenie zaproponowalo przesuniecie wezla
                        w rejon nowoprojektowanej ulicy Janickiego co rzeczywiscie spotkalo sie z
                        zyczliwym podejsciem Urzedu Miasta, ZDM i GDDKiA, z wariantów zaproponowanych
                        zawsze najbardziej popieralismy stare warianty 3/4 (obecny 3) i ta propozycja z
                        rysunku jak widzisz jest bardzo dobrym punktem wyjscia dla realizacji tego
                        wariantu poniewaz czerwona linia zmierza wlasnie w kierunku wariantu 3 i 4 wiec
                        chyba zle zrozumiales nasze intencje choc rozumiem ze zaniepokoil cie ten
                        fragment idący przez lotnisko, chodzilo o to zeby przekonac miasto ze
                        przesuniecie wezla nie wplynie na wybor wiariantu, mam nadzieje ze teraz jestes
                        usatysfakcjonowany :)
                        • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 00:13
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=36121833&a=36205590
                          Nie odpowiadasz.

W gazetce jest napiane, że na waszej stronie można znaleźć warianty S-7, które sami opracowaliście.
                          Pokaż więc te warianty. Jest tylko ta mapka z trasą przez Bemowo.
                          Czyżby poseł Poncyljusz napisał nieprawdę?
                          A może wy mówicie co wam pasuje akurat w danej sytuacji? Czyli kłamaliście Poncyljuszowi, tak samo jak i misterowi?
                        • admiral_0000 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 08:51
                          Rodziny tych, którzy będą zabijali się na tych zakrętach na TMP będą Wam z
                          pewnością wdzięczne. Mam nadzieję, że wypłacą Wam "w gotówie".
                          Bo Chmiczówka zostanie na pewno odpowiednio wynagrodzona w postaci ruchomego
                          parkingu na Conrada
                          • adamb7 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 09:20
                            ale bzdury, takich zakretów masz co najmniej pare w warszawie, jeden z nich jest
                            calkiem niedaleko na prymasa tysiąclecia któredy regularnie jezdze i nie ma
                            problemu, zakrety nie maja w miejscu 90 stopni tylko sa tak wyprofilowane ze bez
                            problemu mozna je pokonac chyba ze ktos przez pomylke dostal prawo jazdy i
                            powinien cofnąc sie do hulajnogi :)
                            • admiral_0000 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 12:05
                              Co Ty nie powiesz... a Ty pewnie właśnie hulajnogą jeździsz (tyle, że jak
                              zrobią z tego S8 to Ci się to "urwie") ;-))
                              Ja zawsze klnę w żywy kamień ten cholerny zakręt na spadku, a kiedy jest mokro
                              albo ślisko jeżdzę wrecz z duszą na ramieniu, choć na zbieżność i prowadzenie
                              samochodu nie miałem co narzekać. I nie tylko ja, wielu moich znajmych,
                              doświadczonych kierowców - również.
                              • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 14:06
                                Ten zakręt miał byc i będzie jedynie rozwiązaniam tymczasowym, bo Trasa AK
                                będzie przedłużana do Konotopy. W miejsce tego niebezpiecznego zakrętu
                                powstanie więc węzęł łączący Prymasa z Trasą AK.
                                • admiral_0000 Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 14:42
                                  Ja to wiem Vampirze.
                                  Adam, jak pokazują jego posty, niekoniecznie. On to bowiem, jak mozna sądzić,
                                  uznaje za stan docelowy - normalny i podobne rozwiązanie prooponuje dla TMP
                                  Wiadmomo, że jak zbudują łącznik to to miejsce zostanie przebudowane na węzeł.
                                  • vampi_r Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 08.02.06, 15:18
                                    Adam oficjalnie nie chce przedłużenia Trasy AK.
                                    A więc to rozwiązanie tymczasowe jest dla niego docelowym.

Odpowiadałem więc Adamowi, a nie Tobie Admirale.

PS. U mnie jak wykładali uliczkę osiedlową kostką, to na moment podwyższyli
                                    studzienki tak, że wystawały 10 cm ponad kostkę. Potem na koniec odpowiednio je
                                    wypoziomowali i jest równo.
                                    Gdyby Adam był u mnie w trakcie prac, to potem mówiłby wszędzie, że studzienka
                                    stercząca 10 cm ponad poziom jezdni jest czymś normalnym.

PS2. Dokładnie nie pamiętam kiedy dokonano rezerwy pod Trasę AK, ale od
                                    kolezanki z Koła wiem, że już z początkiem lat 70-tych mówiło się o tej trasie
                                    (że mają budować). W końcu zbudowano tylko fragment trasy, który tymczasowo
                                    łączy się z Prymasa poprzez takie zakrętasy.

PS3. Uprzedzam odpowiedź Adama. Tak - rezerw dokonano, gdy tam nie było bloków.
                                    Tyle, że bloki budowano jak rezerwy terenu pod trasę już były (a zwłaszcza
                                    wzięto sie za zabudowe tych terenów w drugiej połowie lat 90-tych).
                                    I to należało nowe blokowiska budować tak, by miały odpowiedni odstęp od
                                    planowanej od lat trasy. A ludzie (jeśli juz budowano te bloki), nie musieli
                                    kupowac tam mieszkań. Wielu wchodziło w te inwestycje na zasadzie "kupi się,
                                    zaprotestuje się i może nie zbudują".

PS4. Pewien chłopak zamordował Ojca i Matkę, a potem prosił sąd o ułaskawienie,
                                    bo jest sierotą.
    • jaa_ga Re: wzmianka o SISKOMie w Przekroju 04.02.06, 12:19
      Tutaj - oryginalny artykuł ze strony Przekroju:
      www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1098&Itemid=48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka