Dodaj do ulubionych

tv sat - kablówka

09.02.06, 12:21
Coraz bardziej jestem niezadowolony z usług UPC. Znów była podwyżka.
O ile sie orientuję w Aster jest podobnie. W sumie ok 55 zł za dostarczanie
kilku programów naprawdę oglądanych to wysoka cena.
Ciekawi mnie jedno, czy zakładając dobrej jakości talerz, tv sat może być
alternatywą dla tv kabl. Jakie są koszty zakupu i montażu, oraz jakie
programy polskojęzyczne są dostępne poprzez satelity.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: tv sat - kablówka IP: *.acn.waw.pl 09.02.06, 17:41
      zalezy co chcesz ogladac
      jesli zagraniczne stacje i TV Trwam to kup talerz
      jesli polskie to kup zwykla antene

• Gość: buba Re: tv sat - kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:02
      Porównywalny programowo pakiet jest w cyfrze+ . Płacę za tę "przyjemność" 83,50 PLN - składa się na to: pakiet komfortowy 58,00, Kino Polska 3,50, Mezzo 4,00, 3wymiary discovery 8,00 i dodatkowo za dzierżawę dekodera 10,00. Mój brat mieszkający w bloku korzysta z Aster i płaci pięćdziesiąt parę złotych. Ja mieszkając w domku nie mam możliwości przejścia na kablowkę.
      Druga platforma tj.polsat cyfrowy oferuje mniej bogaty program za 55 - 60 PLN.
      Jakby nie patrzeć ofetra cenowa kablówek jest bardziej atrakcyjna pod względem finansowym. Jeżeli nie odpowiada Ci UPC, wybierz Aster. Jeżeli to Cię nie zadowala, zastanów się nad telewizją satelitarną. Oprócz płatnych programów masz wtedy dostęp do wielu zagranicznych stacji, ktorych nie ma w kablowce. Dla mnie właśnie dostęp do tych stacji, w języku ktory mnie interesuje był ważny. Dopiero później dołozyłam dekoder z programem cyfry+.
      Jest jeszcze jeden problem: czy musisz mieć zgodę zarządu wspólnoty(tak jest u mojego brata) na instalację anteny satelitarnej. Bardzo niechetnie podchodzą do tego tematu, gdyż tłumaczaa to ewentualnym uszkodzeniem elewacji, szczegolnie jak jest nowa. Jeśli ktoś chce zamontować talerz na poreczy balkonu, mówią że to szpeci budynek. Zwariować można! To się nazywa przywiązaniem do kabla, bo z regiły do budynku dociągnięta jest sieć jednego operatora.
      • Gość: kixx Re: tv sat - kablówka IP: *.acn.waw.pl 09.02.06, 18:14
        o ile wspolnota moze nie wyrazic zgody na instalacje talerza na elewacji to w
        kwestii przymocowania talerza na balkonie nie ma nic do gadania(no chyba brat
        ze mieszka w zabytkowym budynku)
        brat moze instalowac na balkonie i na jego poreczy co bedzie chcial

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka