Dodaj do ulubionych

Poszłam na Stare Miasto

10.02.06, 11:31
Wczoraj poszłam na spacer na Stare Miasto. Pomijam to, że było bardzo
niegościnne - zrzucano śnieg z dachów - więc spacerować się nie dało.
Postanowiłam przejechać się dwa razy schodami ruchomymi. Na górze przy
kaloryferach grzali się bezdomni. A przecież było ciepło, więc mogli
pochodzić po ulicach. Skoro nie można sobie z nimi poradzić i muszą
stać przy schodach, to apeluję o postawienie dla nich ławek. W ten sposób
turyści nie będą zmuszani do oglądania ich twarzy przez szybę. Ten brodaty
lump szczególnie rzuca się w oczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:46
      To był Sebpl.
      • Gość: kixx Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 13:19
        i to nie byla broda
        to byl Filemon
        • giggia Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 15:58
          A to nie był Chack Norris?
          • umfana Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 19:29
            Sebpl & Filemon co Wy na to?
            ;o)))
            • Gość: my_ Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 10.02.06, 19:34
              my na to,że był to pndzel,a niech robił za brodę...
              • sebpl Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 21:22
                Tego brodatego szczególnie dobrze kojarzę bo ma hipnotyzujący wzrok. Jak jakiś
                Rasputin.
                Co do wystawy proponuję wokół szyby zrobić ładną ramę i żywy obraz gotowy (jak
                za Sobieskiego) :)
    • Gość: aferka Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.chello.pl 10.02.06, 19:54
      a nie pomyślałaś, że jutro to może być każdy z nas, to nie są lumpy, to są ludzie bezdomni, którzy kiedyś stracili pracę - trochę szacunku dla tych ludzi,
      • warzaw_bike_killerz Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 20:09
        Gość portalu: aferka napisał(a):

> a nie pomyślałaś, że jutro to może być każdy z nas [ciach]

O nie, wypraszam to sobie. Wierze w "opacznosc Boza". Mnie to nie czeka, bo
        opacznosc mowi mi - bierz swoje zycie we wlasne rece!
        • warzaw_bike_killerz Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 20:14
          A moze to bylo na opak? Opatrzylem sie juz opatrznoscia.
          • pra_gosia Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 21:39
            W Warszawie jest wiele noclegowni, które przyjmą każdego bezdomnego.
            Ja nie miałabym nic przeciwko ich staniu, ale zapach odstrasza
            i sprawia, że nie patrzymy na nich z litością.
            • Gość: kixx Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 21:43
              perfumy sa robione nie tylko z olejku rozanego
              a nie mozesz sie wczuc (wwachac) i wymyslec jakiegos nowego zapachu?
              • pra_gosia Re: Poszłam na Stare Miasto 10.02.06, 21:47
                "Menelo No 5"?
              • sebpl Drogeria "Schody ruchome" zaprasza do stoisk 10.02.06, 21:57
                "Duchi Lenina" już zostaly wymyślone. "Być może" również. Pora na nową
                linię "LumpenAir" w odmianach - FreshLumpen (delikatna linia na bazie arbuza i
                jabłecznika), StrongLumpen (zapach smarów i naturalnego piżma odzyskiwanego z
                łoju samca żulomata) oraz absolutny hit LumpenJazz (alkoholowa mieszanka
                zapachowa dla prawdziwych mężczyzn). LumpenWinter, to z kolei delikatny bukiet
                zapachów odzyskiwanych z obić komunikacji miejskiej.
                • buggi Re: Drogeria "Schody ruchome" zaprasza do stoisk 10.02.06, 22:58
                  sebpl napisał:

> "Duchi Lenina" już zostaly wymyślone. "Być może" również. Pora na nową
                  > linię "LumpenAir" w odmianach - FreshLumpen (delikatna linia na bazie arbuza i
                  > jabłecznika), StrongLumpen (zapach smarów i naturalnego piżma odzyskiwanego z
                  > łoju samca żulomata) oraz absolutny hit LumpenJazz (alkoholowa mieszanka
                  > zapachowa dla prawdziwych mężczyzn). LumpenWinter, to z kolei delikatny bukiet
                  > zapachów odzyskiwanych z obić komunikacji miejskiej.

Nie kazdego stac na perfumy. Dla ubozszych portfeli - woda szaletowa.
                  • Gość: gizmo Re: Drogeria "Schody ruchome" zaprasza do stoisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:31
                    Odpowiadając Sebplowi odpowiadasz anonimowym nadawcom listów do jego skrzynek
                    pocztowych. A więc spamujesz. Bana ci!
                    • buggi Re: Gizmuniu 11.02.06, 20:02
                      Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Odpowiadając Sebplowi odpowiadasz anonimowym nadawcom listów do jego skrzynek
                      > pocztowych. A więc spamujesz. Bana ci!

Juz tak nie przyganiaj, bo w watku tymze:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=36461841
                      byles z ripostem swoim najpierwsiejszym i najszybciejszym z nas wszystkich. Bana
                      ci za to!
                      • Gość: gizmo Re: Gizmuniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:55
                        Ja po prostu nie mogę wyjść z podziwu, że komuś chce się wklejać na tym forum
                        zawartość jego skrzynki mejlowej. Ja co prawda takiej nie mam, ale gdybym miał,
                        to do głowy by mi nie przyszło, zeby zastapić nią zawartość głowy właśnie.
                        • buggi Re: Gizmuniu 11.02.06, 21:02

> Ja po prostu nie mogę wyjść z podziwu, że komuś chce się wklejać na tym forum
                          > zawartość jego skrzynki mejlowej. Ja co prawda takiej nie mam, ale gdybym miał,
                          >
                          > to do głowy by mi nie przyszło, zeby zastapić nią zawartość głowy właśnie.

A o inteligencji nasladowczej slyszales?
                          • Gość: gizmo Re: Gizmuniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 21:20
                            Raczej o śladowej...
                            • buggi Re: Gizmuniu 11.02.06, 21:24

> Raczej o śladowej...

gorsza jest nasladowcza w sladowych ilosciach
                  • Gość: corgan Re: Drogeria "Schody ruchome" zaprasza do stoisk IP: *.chello.pl 11.02.06, 00:41
                    kuzynka mojego kumpla jest technologiem zywności i np. na pracę magisterską
                    miala opracować sztuczny zapach wołowiny. Taki ktorym się potem faszeruje mieso
                    w supermarkecie hyhyhy. No ale siedziala nad nim długo, bo dodając albo
                    odejmując jakieś naprawde drobne związki wychodza strasznie dziwne rzeczy -
                    najpierw wyszedł jej zapach róż, potem gnojowicy, potem znowu coś zgnilego,
                    potem chyba ciasta drożdzowego a na końcu dopiero wołowiny. Z zapachami różnie
                    bywa.

Wiec nie śmiałbym sie z tego pana wydzielającego niemiły zapach. Pojecie
                    niemiły jest dość względne. Może gdyby zeksrobac z niego pot i skóre okazałoby
                    sie ze po zsyntetyzowaniu, przetworzeniu materii organicznej i dodaniu paru
                    estrów i nut zapachowych można uzyskać jakieś Givenchy czy inny Paco Rabanne?
                    hehe
                    • Gość: wrzood WARSZAWKA ma problem... IP: *.big4.pl 11.02.06, 04:45
                      ---> Spytaj tych biednych, oszukanych przez system ludzi czemu nie pachną
                      Givenchy..

Potem się bierz, byle szybko..

• Gość: ernie Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:55
      Bezdomnych najlepiej zesłać do obozów, ekstra laski nie będą się wtedy na nich
      ciągle natykać i uporzykrzać im życia.
      • Gość: bluntman Re: Poszłam na Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:00
        Ponieważ jest zima, bezdomnych i zaniedbany lumpenproletariat należy rozlokowac w foyer warszawskich
        hoteli i biurowców, których nie brak przecież na Trakcie Królewskim i w Śródmieściu. Będą mieli tam
        ciepło i wygodnie. Należy też ze zrozumieniem odnosić się do ich próśb o datki - wino przecież kosztuje
        - czasem może formułowanych w natarczywy sposób, ale jak człowieka suszy, to co poradzi?
        Podobnie nie należy wyszydzać brudnej i intensywniej pachnącej odzieży - wszak to wina władz
        Warszawy że w mieście jest brudno. Nie ma też wystarczającej ilości miejskich toalet z prysznicem...
    • amoremio Re: Poszłam na Stare Miasto 11.02.06, 23:20
      Mam pomysl: uciac mu ta brode!

nie,nie! na serio: zamalowac ta szybe!
      - proponuje zawsze modny i wymowny wzór "US stripes" alb jeszcze lepiej:
      "herm miasta stolecznego i perly wschodu Warszawa/Warsaw/Vaesovie".

A z drugiej strony szyby przykleic infoplakat Urzedu Pracy - to uciekna :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka