gunio-fl 03.03.06, 02:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: souljazz Panie Wojtku - wersja optymistyczna IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 03.03.06, 05:22 Doceniam Pana analize, ale wydaje mie sie, ze Pan widzi szklanke w polowie pusta. Uwazam, ze w przypadku Warszawy jest ona zdecydowanie w polowie pelna. - "Impreza odbedzie sie pozna noca". I bardzo dobrze. W kraju sa wazniejsze rzeczy do zrobienia jak np. "rozbijanie ukladu". Juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje, ze publiczny lincz i palenie na stosie wyrwa spoleczenstwo z marazmu i wydobeda z niego energie potrzebna do walki o wielka przyszlosc. - - "Zorganizuje sie ja na wolnym powietrzu". Doskonale. Nasze powietrze dzieki preznym dzialaniom rzadu bedzie tak dobrej jakosci, ze wiekszosc tych pieknych kobiet zdecyduje sie na pozostanie w Polsce, co przyczyni sie pozytywnie do naszego rozwoju. - "W trosce o finalistki (mozliwe juz chlodne noce) panie beda wystepowac wylacznie w spodniach, kurtkach, jesionkach". Dokladnie o to chodzi. Innowacyjnosc. Bedziemy orginalni i ludzie na swiecie przekonaja sie, ze gdzies tam jest narod bardzo kreatywny. Kto powiedzial, ze wszystko trzeba robic po staremu. Mozna by na przyklad ubrac panie w stroje zakonnic. Niektorym z nich mogloby sie to bardzo spodobac i kto wie, moze mialyby ochote wtedy wstapic do zakonu. Nie jest to juz tak super jesli chodzi o przyrost naturalny, ale przynajmniej pewne grupy spoleczne moglyby sie podszkolic w jezykach obcych. - "Calosc dostepna bedzie tylko dla Polakow". Tu bym zadzialal dla dobra budzetu. Kazdy zagraniczny turysta dostalby pakiet pomocowy. Kartke z tlumaczeniem kilku polskich zwrotow i lizak z napisem "jestem zagranicznym gosciem, prawdopodobnie liberalem i chetnie dam sie wydoic. Cennik - 150 euro za pakiet, 75 euro za kazda pomoc i 250 euro za probe wyjasnienia o co chodzi. W tak prosty sposob zalatamy dziure budzetowa i wejdziemy do strefy euro w tym stuleciu. - "Mediow sie nie wpusci...itd. Po co komu media, kiedy nadchodzi szal nocy. Z powazaniem, zawsze optymista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko I Re: Panie Wojtku - wersja optymistyczna IP: 194.183.32.* 03.03.06, 13:02 Szanowny Panie Wojtku, chwała za kunszt i intelekt oraz życzę Panu tego już na zawsze. Chcę jednak uzupełnić warunki, jakie miałaby spełnić impreza wyboru w Warszawie miss świata: wybory mogą się odbyć w podziemiach Świątyni Opatrznosci Bożej gdzie jest dość miejca (a w razie braku, mozna zgromadzić pokaźne tłumy na zewnątrz i wystawić kilka telebimów). Sama zaś impreza spełni wówczas podwójną rolę: wyznaczony jej cel (wybór miss) oraz cel charytatywny (organizatorzy, po dokonaniu odpowiednich uzgodnień z prymasem J. Glempem, moga się podzielić dochodem na cele związane z kontynuacją budowy tej światyni). Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! 03.03.06, 19:34 Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Może by tak w jakimś czystym i pięknym mieście 03.03.06, 21:03 Trójmiasto, Kraków, Poznań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba moze w Toruniu? Piekne to miasto IP: *.hsd1.mi.comcast.net 04.03.06, 17:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! IP: *.aster.pl 03.03.06, 21:37 jezeli warszawa to wiocha to gdzie ty mieszkasz ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Re: Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! 03.03.06, 23:45 Nawet Pcim Dolny jest lepszy od zapyziałej warszawki... Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! 03.03.06, 22:50 business3 napisał: > Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! Mam nadzieję buraku,że tutaj nie zamieszkujesz,jeśli zaś tu przebywasz-oby tylko chwilowo.Możesz mieć światowo brzmiący nick,nie zmieni to faktu,że słoma ci z sandałów wystaje.Wracaj do siebie czereśniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! IP: *.c29.msk.pl 03.03.06, 22:53 nessuno napisał: > business3 napisał: > > > Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! > Mam nadzieję buraku,że tutaj nie zamieszkujesz,jeśli zaś tu przebywasz-oby > tylko chwilowo.Możesz mieć światowo brzmiący nick,nie zmieni to faktu,że > słoma ci z sandałów wystaje.Wracaj do siebie czereśniaku. no i sam udowodniles ze "Warszawa to WIOCHA !!! a ze niechcacy....to tym bardziej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Re: Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! 03.03.06, 23:48 A co ta warszawka ma? Bród, smród, syf i ubóstwo - intelektualne, moralne, światopoglądowe - o politykach nie wspominając... Gość portalu: aaaaa napisał(a): > nessuno napisał: > > > business3 napisał: > > > > > Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! > > > Mam nadzieję buraku,że tutaj nie zamieszkujesz,jeśli zaś tu przebywasz-ob > y > > tylko chwilowo.Możesz mieć światowo brzmiący nick,nie zmieni to faktu,że > > słoma ci z sandałów wystaje.Wracaj do siebie czereśniaku. > > no i sam udowodniles ze "Warszawa to WIOCHA !!! > a ze niechcacy....to tym bardziej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Re: Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! 03.03.06, 23:46 Ot - wypowiedział się typowy przedstawieciel słomianej stolycy... nessuno napisał: > business3 napisał: > > > Prawda jest taka - Warszawa to WIOCHA !!! > Mam nadzieję buraku,że tutaj nie zamieszkujesz,jeśli zaś tu przebywasz-oby tylk > o > chwilowo.Możesz mieć światowo brzmiący nick,nie zmieni to faktu,że słoma ci z > sandałów wystaje.Wracaj do siebie czereśniaku. > Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: business3 04.03.06, 14:30 Zdrówka życzę,bo o rozumek to już pewnie za późno.Lecz się biedny człowieczku,a do Warszawy nie zaglądaj,bo jak ktoś tu słusznie napisał,takie ćwoki jak ty robią ze stolicy wiochę.Żegnam ozięble nie pozdrawiając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop to wy przyjezdne pastuszki robicie z niej WIOCHĘ IP: *.chello.pl 04.03.06, 06:20 Odpowiedz Link Zgłoś
kuska_64 Siostra Irena - emergency 03.03.06, 14:38 Pan Wojtek zapomnial dodac, ze gdy impreza bedzie juz na lotnisku Bemowo, to w namiocie medycznym pierwszej pomocy bedzie udzielac siostra Irena... Warto, naprawde warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co na miednice? a po cholere nam te miski? nie mamy na co kasy IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 07:35 wydawac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Zeby nie było większych korków :) IP: *.u.mcnet.pl 03.03.06, 09:18 I bardzo dobrze. Przez tych kilka dni Warszawa i tak już zakorkowana byłaby kompletnie nieprzejezdna. Do paraliżu umysłowego władz zaczynam się przyzwyczajać do komunikacyjnego nie przyzwyczaję się nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex9991 Re: Zeby nie było większych korków :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:33 Panie Wojtku! Gdyby nie fakt, że pan i ja jesteśmy facetami, powiedziałbym: KOCHAM PANA!!!... Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poseł Jak można skreślać tv spoza Warszawy! IP: *.chello.pl 03.03.06, 11:51 Wierzę w Telewizję Trwam. Ufam, że cytaty z Salomona okraszą tranmisję Miss World, a sam szykuję viagrę na zakulisowe pertraktacje z finalistkami. Dała Samoobrona, dała LPR, dziewczyny nie mogą być gorsze. Już wiem, co im obiecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Zeby nie było większych korków :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:54 Też wolałbym, żeby w Warszawie tej imprezy nie było. W tych korkach, co już są, muszę się codziennie przemęczyć, jadąc dwa razy dłużej niż trzeba. Panie można sobie pooglądać w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Weź koleś jakieś proszki, bo ci żyłka pęknie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:26 Bardzo sie boje organizacji czegokolwiek w Polsce. Kocham moj kraj i boje sie kompromitacji. Juz mi cierpnie skora na mysl o kradziezy sukien i korony na dwa dni przez wyborami, balaganem organizacyjnym, ogolna tandeta i wstydem przed calym swiatem. Zawsze jak nasi sie wyrywaja z propozycja organizacji w Polsce igrzysk olimpijskich (ha ha ha), mistrzostwa swiata w pilce noznej na spolke z Ukraina (o boze!) i tym podobnych zjawisk umieram ze strachu, ze ktos tam na swiecie da sie nabrac i nam to zleci. Matko moja, widze te misski jak je trzesie po dziurawych ulicach ktoregokolwiek z miast, pilkarzy nie mogacych znalezc boiska, korupcji przy budowie stadionow, a gdzie autostrady??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec niedługo Wa-wa: lotnisko na Okęciu i stanowisko do ... IP: *.ia.agh.edu.pl 03.03.06, 09:32 przewijania niemowląt, oczywiście zamknięte, z odręcznie napisaną kartką: klucz w pokoju tym, a tym. Majty lecą (ze śmiechu). Co za pipidówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cobra Re: Weź koleś jakieś proszki, bo ci żyłka pęknie. IP: *.crowley.pl 03.03.06, 11:53 Tobie żyłka chyba pęknie, bo o mistrzostwa to się może i staramy z Ukrainą, ale Europy a nie Świata ... Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,m Re: Weź koleś jakieś proszki, bo ci żyłka pęknie. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:56 o mistrzostwa to się staramy, ale bez powodzenia. Polska i Ukraina przeszły do drugiego etapu, bo Listkiewicz nakłamał w tym wniosku, żeby zapewne wydoić szmala z budżetu. wg tego wniosku w Warszawie jest stadion na 55 000 i wymaga tylko remontu. Poza Gdańskiem wszędzie są stadiony na 30-40 000 wymagające tylko remontów. Można przeczytać to na necie, te głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tO JA! Re: Weź koleś jakieś proszki, bo ci żyłka pęknie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:50 pozdrawiam z przyjemnością pana polaka!!! jakbym sama to pisała, żyje w ciągłym strachu że jednak nam ktoś zaufa, na swoją zgubę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Weź koleś jakieś proszki, bo ci żyłka pęknie. IP: 151.204.99.* 04.03.06, 05:43 ja tez, moze po trochu... kiedy juz zimowe Uniwersjady beda w malym paluszku, to moze... Odpowiedz Link Zgłoś
w.swiecicki Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? 03.03.06, 09:28 Obawy Pana Wojciecha Manna są w pełni uzasadnione. Uważam, że jedynym godnym miejscem na finał Światowego Konkursu Piękności jest Toruń. Finalistki wystąpią przebrane za zakonnice, a konkurs poprowadzi Ojciec Rydzyk i znany sympatyk TV Trwam Marszałek Andrzej Lepper. Będzie godnie( gwarntuje to obecność Ojca Rydzyka), egzotycznie ( przebrane finalistki i ciemna twarz Marszałka )oraz sprawiedliwie. Jak powszechnie wiadomo jest to jedyna wolna TV w Polsce.(Pozostałe są zajęte przez pewien układ niestety ) Pozdrawiam Serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki miski de best:-) 03.03.06, 09:50 Takie zawody misek w W-awie sa idealne dla tego miasta! Kicz i błazenada! Poza tym występy oczywiście powinny byc zorganizowane pod patronatem TV Traj i Radio Mariana! Występy poprowadzić powinien (sorry panie Wojtku:-) Marszałek Sej-mowy. Rozpoczęcie o godzinie 12.00 tak aby na żywo transmitować z Krakowa Hejnał! Na "bilbordach sceny" można pokazywać piękne widoki z Wrocławia! Jako tło akustyczne puścić szum morza z nad Bałtyku (Gdańska). Stroje paniek oczywiście w strojach ludowych (Mazowsza, Śląska, Kaszub itd...) W strojach zakonnych jednak mogłobyć troszkę za bardzo nonszalancko! Wręczanie nagrody oczywiście przez Kaczorka(duża różnica poziomów dałaby ładny efekt wizualny:-) Nagroda produkcji polskiej np. Poloneza (auta:-) lub Krakowską lub Żywca...itd! I tym sposobem wszystkie miasta w Polsce byłyby usatysfakcjonowane!!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUZZER Warto byłoby jednak móc.... IP: *.stat.gov.pl 03.03.06, 09:32 Podziwiać najpiękniejsze Kobiety z całego świata, w Stolicy średniej wielkości państwa w Europie. Tak pesymistycznej wypowiedzi można byłoby oczekiwać od osoby niechętnej Warszawie, więc chciałbym się tak, zupełnie "niechcący" zapytać Pana Mana: "Co Pan, Wielka Gwiazda TVP (to tak ze względu na Pana pozycję w branży i gabaryty) zrobił, aby Warszawa była bardziej przygotowana do organizacji takich imprez?". Ja myślę, że Pan robił tylko własną karierę, a krytykować to jest najprościej i każdy to umie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronopio77 Re: Warto byłoby jednak móc.... IP: 213.227.87.* 03.03.06, 09:59 Chłopie, nie kompromituj się, sugerując, że to Wojciech Mann jest odpowiedzialny za to, jak wygląda Warszawa :) Jesteś wtórnym analfabetą i nie znasz w ogóle Manna, skoro formułujesz takie wnioski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUTAK Re: Warto byłoby jednak móc.... IP: *.chello.pl 03.03.06, 22:26 To Ty "Kronopio 77" kompromitujesz się, bo BUZZER nie napisał, że to Mann jest odpowiedzialny za ten stan rzeczy w Warszawie. Dlaczego wyzywasz człowieka, którego nie znasz od analfabetów, a Kim TY jesteś i Kto dał Tobie prawo wyzywać innych. Dla mnie jesteś żałosnym przedstawicielem nowomody tj. ludzi przypisujących sobie wyłączność na posiadanie jedynej prawdy. Jak się czyta takie "wpisy", to człowiekowi robi się smutno, jak dużą część społeczeństwa mamy teraz pozbawioną elementarnej kultury dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: Warto byłoby jednak móc.... 04.03.06, 00:54 hehe przyganiał kocioł garnkowi......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Warto byłoby jednak móc.... IP: *.hoop.pl 03.03.06, 11:20 jedno Ci napisze: nie On jest do tego powołany!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUTAK Re: Warto byłoby jednak móc.... IP: *.chello.pl 03.03.06, 22:31 A możesz Szanowna "Aniu" tak szerzej pojaśnić do czego to Jego Ekselencja, Wielceczcigodny Mann jest powołany? Czyżby On miał prawo krytykować wszystkich i wszystko wokoło, a Jego nawet nie można zapytać, co On wielkiego zrobił dla Warszawy (nie mylić z dbaniem o własną karierę)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Warto byłoby jednak móc.... IP: *.c29.msk.pl 03.03.06, 22:50 Gość portalu: TUTAK napisał(a): > ....Jego Ekselencja, Wielceczcigodny Mann ..... juz tylko to wystarczy by mozna cie zaklasyfikowac do grona maloletnich D U P K O W reszty nawet nie warto czytac :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUTAK Re: Warto byłoby jednak móc.... IP: *.chello.pl 03.03.06, 22:18 Dobrze napisałeś BUZZER, krytykować to wszyscy umieją, ale jakby tak poprosić każdego z Tych krytykantów o jakąś realną propozycję, to by nigdy jej nie udzielili. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: Warto byłoby jednak móc.... 04.03.06, 00:56 miotasz się i miotasz , a co Ty masz do zaoferowania? jakoś nie widzę niczego poza żółcią . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typ [...] IP: 212.160.172.* 03.03.06, 09:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: 199.67.203.* 03.03.06, 09:34 A w Malborku, Gdanski, Wroclawiu to wszyscy policjanci wladaja 3 jezykami, sa tam piekne sale koncertowe a wciagu dnia nikt z domu nie wychodzi i na ulicach pusto. Fantastyczne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W S I O C H do Gunia_fl IP: 195.114.160.* 03.03.06, 09:37 Guniu kochany, ale jakieś 120 lat temu tak samo na TWOICH pradziadków przybylych z wiochy krzyczeli inni "varszavianie" (jak to eufemistycznie nazwałeś, LOL). Pantha rhei ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: 199.67.203.* 03.03.06, 09:41 Mieszkaniec Warszawy to Warszawiak a nie Warszawianin. Prawdziwy Warszawiak nigdy nie uzyje tej drugie formy. I nie wazne jak jest w slownikach i encyklopediach - tylko Warszawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
tym0l Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? 03.03.06, 10:06 gunio-fl napisał: Ja zawsze bede z Warszawy a wy chamy bedziecie chamami i umrzecie chamami. Nigdy nie bedziecie varszavianami............nigdy. WSIOCHY. To gratuluje, bo u mnie w bloku tylko ci 'rodowici' wyprowadzaja psy do windy... A tak na marginesie to Kaczynscy sa warszawiakami w PIERWSZYM pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
behciawa Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? 03.03.06, 10:19 Czytałam inną opinie jeśli chodzi o salę. Poza Warszawą żadne inne miasto nie ma odpowiedniej sali i nie chodzi o Sale Kongresową tylko o Teatr Wielki. Jeśli chodzi o korki to nie tylko Warszawa na nie cierpi. Poza tym w Warszawie były organizowane już wielkie spotkania i jakoś dało się to zrobić. Ale ogólnie nie za bardzo mam ochotę na Misski w Warszawie. Za mocna konkurencja ;) Pomysł ubierania je w kurtki, spodnie bardzo mi się podoba Poza tym czy można prosić o odczepienie się od Warszawy ? Ja nie atakuje i nie opluwam innych miast, a także ich mieszkańców. Więc nie rozumiem za co obrywa moje miasto i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:00 Warszawa jest zacofana, oni tam, ci warszawiacy, do dziś narzekają na...Gierka! Że im za wąskie drogi zbudował! Od czasu Gierka minęło 30 lat i nie są w stanie ich poszerzyć, czekają, że ktoś znowu za nich to zrobi. CAŁY NARÓD BUDUJE STOLICĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiak Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:33 ym0l napisał: > gunio-fl napisał: > Ja zawsze bede z Warszawy a wy chamy bedziecie chamami i umrzecie chamami. Nigd > y > nie bedziecie varszavianami............nigdy. WSIOCHY. > > To gratuluje, bo u mnie w bloku tylko ci 'rodowici' wyprowadzaja psy do windy.. > . > > A tak na marginesie to Kaczynscy sa warszawiakami w PIERWSZYM pokoleniu. Ach, och, zesram sie z zadrosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.gl.digi.pl 03.03.06, 10:15 A poza tym to nic ci nie dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.gl.digi.pl 03.03.06, 10:18 Moje pytanie skierowane jest oczywiscie do gunio-fl. Odpowiedz Link Zgłoś
behciawa Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? 03.03.06, 10:22 Uważam że gunio w ogóle nie jest Warszawiakiem i jest to prowokacja. Takich ludzi należy po prostu ignorować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varsovianin Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.netia.pl 03.03.06, 10:20 Zgadzam się z przedmówcą... Mann też pewnie nie jest z Warszawy, bo jak był to by nie gadał takich kocopałów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianin Jakis kompleks masz ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:26 Widac ze masz jakis bo dziwny ten Twoj post. A Ty to skad jestes mieszczaninie hehehehe Widze ze sporo ludzi jednak malo zna historie i pozniej takie kwiatki typu 100 % warszawiak hahahaha jestes WIESNIAK taki jak kazdy czlowieku. to tak jak w USA moze z 1 % ludnosci jest rdzennej to pewnie Ty tez bys sie wywywzal jako ten PRAWDZIWY amerykanin co :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTRAS Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:29 w rzeczy samej Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? skoro mamy takich facetow! prawda Panie Wojtku;) ps. tez jestem przeciwny organizacji tej imprezy z tym ze nie tylko w w-wie ale w ogole na polskim padole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Him Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:39 gunio-fl napisał: > Coz w tym temacie. Jest jak jest. Szkoda, moglo byc lepiej ale niestety 60lat > temu do "mojego" miasta ( miasta moich dziadow , pradziadow ) dorwaly sie > wiesniaki z prowincji, kmioty Oj panie rdzenny warszwiaku, twoja wypowiedz swiadczy, ze ty i twoja rodzina jakies kompleksy macie. Trzeba sie bylo uczyc, pracowac, a tez by sie wam zylo tak dobrze jak przyjezdnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:56 proponuje aby wybory odbyly sie w czestochowie tutaj nikt niewierzy czerwonoczarnej mafii i dzieki temu moglyby sie odbyc bez zadnych przeszkod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: 217.153.6.* 03.03.06, 11:05 Kiedyś pan Mann szczycił sie jaki on niepolityczny i że ma ciekawsze zajęcia niż emocje polityczne. Zmiana polityczna w Polsce sprawiła, że normalni ludzie znajdują w sobie chęć przeciwstawienia się kaczoroskim tendencjom. Sława! Sława! jak mawiają na ukraińskim forum. Brawo panie Mann. Wiem. Wielu wątpi w normalność kogokolwiek! Podobało mi się jak kiedyś pan Mann zasugerował w telewizji, że Unia Europejska czyha aby zaszkodzić Polsce. Prawie spadłem z krzesła ze śmiechu. Prosze o więcej aluzji. Nawiązuje pan do starych tradycji kabaretowych, kiedy to zawaluowywano(?) pewne treści polityczne. Sława! Pan Mann na liste złych dziennikarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? IP: *.c29.msk.pl 03.03.06, 23:00 Gość portalu: aster napisał(a): " zawaluowywano" a cio to :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregori Panie wjtku zgadzam sie z panem w 100% IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 03.03.06, 10:54 W tym 40mln kraju nic nie moze zostać zorganizowane co jest sprzeczne z moralnoscią bo...bo nie ma tego, jest to i tamto a wszystkim rządzi PiS z RM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Drogi Panie WOJTKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:59 Drogi Panie Wojtku, jako nadworny trefniś nieboszczki UW i "postępowców" coś słabo Pan smarujesz swoje dowcipasy. Co do tłoku na warszawskich ulicach, to przyczyniają się do tego systematycznie posłowie z Pcimia Dolnego (i innych tam takich) systematycznie obcinając Warszawie fundusze na metro miastu, które oddaje najwięcej do kasy państwa. Co do używania języków obcych przez odnośne służby, to Warszawa wypada w porównani z innymi miastami na plus, no może w porównaniu z Poznaniem i Kaszubami jest gorzej ze znajomością niemieckiego (no ale trzeba mieć namiar, że dla nich ten język jest językiem prawie narodowym). Co do miejsca, to zapomniałeś Pan o Teatrze Wielkim, no chyba, że impreza ma być w Pańskim mniemaniu tak masowa, że wtedy to już tylko Stadion Śląski (w jesionkach, kalesonach i pod parasolami). Przychylam się jednak do tezy aby nie organizować tej żałosnej szopki w Warszawie. Stada gołych pup z całego świata nam tu nie potrzeba, niech jadą i obsr...wają kure...ski (przepraszam królewski) Kraków i tak dokładnie już zafajdany przez gołębie. Mam też nadzieję, że przeciw konkursowi jako takiemu zaprotestują Pańskie "postępowe" kumpele feministki - przecież, to jest traktowanie kobiety jak klaczy na wybiegu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siki Re: Drogi Panie WOJTKU IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:07 RAF idź popisz sobie takie brednie na forum jedynego słusznego radia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x kolejny IP: *.crowley.pl 03.03.06, 16:51 Kolejny z ciebie lumpen-intelynet znajacy tylko Michnika i Rydzyka na tym dla lumpen-yntelynetow swiat sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasp Re: Drogi Panie WOJTKU IP: 217.153.6.* 03.03.06, 11:11 Czy mógłby pan pomachać do mnie z telewizora? ... I powiedzić moje imię albo niech pan podrapie się po nosie i powie: siema Guga! - to imię mojej dziewczyny! Powiem jej, że to dzięki mnie i skieruje ją wtedy tutaj na zarchiwizowany wpis. Coraz trudniej rozpiąć jej stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej9927 Re: Drogi Panie WOJTKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:54 Widać, że ten pan nigdy nie był "klaczą na wybiegu". Ach, kiedy to jest takie miłe...! Niech Pan spróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Drogi Panie WOJTKU IP: *.c29.msk.pl 03.03.06, 23:03 Gość portalu: RAF napisał(a): > obcinając > Warszawie fundusze na metro miastu, które oddaje najwięcej do kasy państwa nabraliscie przez dziesiatki lat od innych regionow - Cala Polska Buduje Warszawe - to czas oddawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB ha, ha pkt nr 1 IP: 212.160.134.* 03.03.06, 11:11 Panie Wojtku, a we Wrocławiu pan był? Warszawskie "korki" to pikuś wobec zatkanego na amen caego miasta... proponuję wycieczkę w taka egzotykę.. potem wróci pan z ulgą do stolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: ha, ha pkt nr 1 03.03.06, 11:26 Gość portalu: DRAB napisał(a): > Panie Wojtku, a we Wrocławiu pan był? Warszawskie "korki" to pikuś wobec > zatkanego na amen caego miasta... proponuję wycieczkę w taka egzotykę.. potem > wróci pan z ulgą do stolicy! ----------------------- Cały problem polega na tym, że gdzie tylko pojawi się Pan Wojtek, to ze względu na jego gabaryty (łatwiej go przeskoczyć niż obejść) natychmiast powstają korki - on będzie widział korki już zawsze i wszędzie, taki jego urok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słusznie! Re: ha, ha pkt nr 1 IP: *.chello.pl 03.03.06, 11:58 3003 napisał: > Cały problem polega na tym, że gdzie tylko pojawi się Pan Wojtek, to ze względu > > na jego gabaryty (łatwiej go przeskoczyć niż obejść) natychmiast powstają > korki - on będzie widział korki już zawsze i wszędzie, taki jego urok. Trafna analiza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ha, ha pkt nr 1 IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:04 nie porównujcie warszawskich korków z korkami w innych miastach:) Wogóle nie porównujcie Wsiawy z innymi miastami:) Nie wypada. Wsiawa to rosyjskie miasto i niestety wschodnie obyczaje tam panują i wygląda tak jak wygląda, wsiowo niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: ha, ha pkt nr 1 IP: *.c29.msk.pl 04.03.06, 00:48 Gość portalu: Słusznie! napisał(a): > 3003 napisał: > > > Cały problem polega na tym, że gdzie tylko pojawi się Pan Wojtek, to ze > > względu na jego gabaryty (łatwiej go przeskoczyć niż obejść) natychmiast > > powstają korki - on będzie widział korki już zawsze i wszędzie, taki jego > > urok. > > Trafna analiza! G O W N O a nie trafna - on z tej przyczyny nie bedzie widzial korkow (sma sobie bedzie "korkiem"???),juz predzej inni je zobacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: ha, ha pkt nr 1 IP: *.c29.msk.pl 03.03.06, 23:08 Gość portalu: DRAB napisał(a): > Panie Wojtku, a we Wrocławiu pan był? Warszawskie "korki" to pikuś wobec > zatkanego na amen caego miasta... porazajaca logika !!!!! W-wa zatkana ,ale Wroclaw jeszcze wiecej ,wiec "tylko w Warszawie" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Wybory Najpiękniejszej IP: *.inteligo.com.pl 03.03.06, 11:23 Panie Wojtku Kocham Pana za to, że trafia Pan bezbłędnie w sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia180 Re: Wybory Najpiękniejszej 03.03.06, 14:47 A ja mam pomysl jak odkorkowac na ten czas miasto.Otoz na innym kanale nadawac Izaure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Wybory Najpiękniejszej IP: *.c29.msk.pl 04.03.06, 00:44 basia180 napisała: > A ja mam pomysl jak odkorkowac na ten czas miasto.Otoz na innym kanale > nadawac Izaure. dobry pomysl :-) warszawka zostanie w domach a przyjezdni beda miec luz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszaek Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? - feli... IP: 217.11.152.* 03.03.06, 11:43 mistrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white Re: Po co nam najpiękniejsze kobiety świata? - fe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:46 "Sorry, call me yesterday" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Mann ma rację IP: *.orange.pl 03.03.06, 12:05 Warszawa nie nadaje się do organizowania takiego konkursu. Powód jest prosty: zwykle przy okazji tkich imprez w świat idą migawki pokazujące obrazki z miasta organizującego konkurs. Ogląda to dwa miliardy ludzi. W NASZYM WSPÓLNYM interesie jest, aby nie były to obrazki z Warszawy. Warszawa jest miastem koszmarnie brzydkim, przypominającym miasta sowieckie. I teraz tak: dla ludzi na świecie Warsaw to stolica Polski, czyli - w domyśle - najładniejsze miasto w kraju. Tak to się przecież kojarzy, każdy myśli, że we Francji najładniejszy jest Paryż, w Hiszpanii Madryt, a w Bułgarii Sofia, nieprawdaż? A w Polsce akurat jest inaczej, mamy miasta ładniejsze i lepiej zorganizowane niż Warszawa: Kraków, Wrocław, Poznań czy Gdańsk. Dlatego, aby uniknąć wstydu na skalę światową, nie eksponujmy Warszawy. Po co na Zachodzie mają myśleć, że w polskich miastach na środku stoli wielki postsowiecki budynek zwany Pałacem Kultury, a tuż obok dwie metalowe hale w kolorowe pasy, w których sprzedaje się mydło i powidło. Jeszcze nabiorą przekonania, że tak wyglądają centra wszystkich polskich miast. Kolejna sprawa: jak oni tu przyjadą? Tylko samolotem, bo do Warszawy drogą dostać się nie sposób. Znośne drogi od niemieckiej granicy są tylko do Poznania (kawałek autostrady), no i do Krakowa (także autostrada z Katowic). Nie wiem jak jest z Wrocławiem, ale chyba słabo, bo zdaje się, że tam jest tylko kawałek drogi zostawionej jeszcze przez Adolfa, z takich betonowych płyt. Reasumując: najmniejszy obciach zrobimy sobie organizując to w Krakowie, ewentualnie w Poznaniu. Kraków: bo jedyne miasto kojarzone zagranicą poza Warszawą. Przeciętny zachodni Europejczyk zna z Polski tylko Warszawę i Kraków. Kraków jest też ciekawy turystycznie, można go dobrze sprzedać medialnie, ma dobrą architekturę, kulturę, tradycję. Drugi pomysł: Poznań - bo ma doświadczenie w organizacji dużych imprez, targi są tam co chwilę, jest zaplecze (hotele), miasto też jest ładne i nie przyniesie nam wstydu, łatwy dojazd z Niemiec, europejski poziom handlu i usług. Wada Poznania: mniejsze niż Krakowa kojarzenie zagranicą. Myślę też o Gdańsku, czy raczej całym Trójmieście. Miasto portowe, morze, molo w Sopocie, Opera Leśna. Może tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: Mann ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:36 Ja nie wiem czy robienie takiej "imprezy" w Krakowie to nie obciach. To kure...skie (przepraszam królewskie) miasteczko jest tak dokładnie zafajdane przez gołębie, że aż wstyd. Kraków na ptasim guanie stoi, co przy panującej obecnie ptasiej grypie jest też niezwykle niebezpieczne. Pomijam już brak odpowiedniego miejsca - no chyba, że w natchnionej Piwnicy i jako program artystyczny popisy kilku starych Baranów. No i przytakich okazjach wspomina się o historii miasta - a ta z II Wojny nie wygląda najlepiej - krakusiki siedziały ze strachu pod stołami (nazywając to pragmatyzmem), a walczyła Warszawa. Co do Poznania - tu gołębie nie robią, ale za to nie ma tu dosłownie nic - pustynia kulturalna. Jedynym argumentem przemawiającym za tym miejscem jest znajomość języka niemieckiego przez tubylców (to język prawie narodowy), no i poznanianki sobie dorobią jak zjedzie się tam kupa rodaków zza Odry. A że poznanianki są pazerne na pieniążki to niezłe orgietki się tam szykują. To będzie jedyny pożytek z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mann ma rację IP: *.orange.pl 03.03.06, 12:46 Gość portalu: RAF napisał(a): > No i przytakich okazjach wspomina się > o historii miasta - a ta z II Wojny nie wygląda najlepiej - krakusiki siedziały> ze strachu pod stołami (nazywając to pragmatyzmem), a walczyła Warszawa. Jasne, 2 miliardy ludzi nie będzie się interesowało niczym innym tylko martyrologią Warszawy i jej brakiem w Krakowie. To może zróbmy imprezę w Oświęcimiu. Albo pod Grunwaldem... > Co do Poznania - tu gołębie nie robią, ale za to nie ma tu dosłownie nic - > pustynia kulturalna. Jedynym argumentem przemawiającym za tym miejscem jest > znajomość języka niemieckiego przez tubylców (to język prawie narodowy) Tak, tak, niemiecki prawie narodowy. Zwłaszcza dla tej połowy Poznaniaków, którzy pochodzą z Wilna. A trzymając się tej logiki: proponujesz, żeby konkurs organizowany w Warszawie prowadzili konferansjerzy mówiący po rosyjsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: Mann ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:04 Jest jeszcze jeden argument za Poznaniem!!! W '45 roku azjatyckie chordy "wyzwalały" wasz Poznań zostawiając (na siłę) wiele swoich genów. Urodziło się z tego niemało nowych obywateli - pół np. Mongołów, pół Niemców. Taki Poznań to wspaniałe połączenie dzikiej Azji i kultury niemieckiej - można by na tym zbudować całą kampanię na rzecz organizacji imprezy w Poznaniu - no i jakie piękne obrazki - stepy Azji, a na nich objadający się golonką zapijaną piwem grubi jegomoście w tyrolskich kapelusikach - a wszystko w jednym, w Poznaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Mann ma rację IP: *.dsl.telepac.pt 03.03.06, 17:17 Tak to się przecież kojarzy, każdy myśli, że we Francji najładniejszy > jest Paryż, w Hiszpanii Madryt, a w Bułgarii Sofia, nieprawdaż? zle ci sie kojarzy. najladniejszym miastem bulgarii nie jest wcale sofia, tylko raczej plovdiv. najladniejszym miastem hiszpanii nie jest wcale madryt, tylko barcelona albo miasta w andaluzji. najladniejszym miastem niemiec nie jest wcale berlin, tylko raczej monachium. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasy333 wybory miss IP: *.szczecinek.lasy.gov.pl 03.03.06, 11:48 Jak zwykle ma Pan rację, chociaż ja napisałabym o wiele dosadniej, a może boi się Pan, że byłoby to za skomplikowane dla władz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Co na to uprzedmiotowienie kobiet prof. Środa? IP: *.bazapartner.pl 03.03.06, 11:55 No własnie, co z uprzedmiotowieniem kobiet, ze sprowadzaniem ich do przedmiotu pożądania? Żenująca impreaza. Wstyd i hańba dla rodzaju ludzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Re: Co na to uprzedmiotowienie kobiet prof. Środa IP: *.bazapartner.pl 03.03.06, 11:58 Mówię serio, bo ludzie z wypranymi przez PIOP kulturę mózgami wezma to jeszcze za żart!!! A tacy naprawdę są!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabytakdalej Mr Woyteck IP: *.system / *.system-net.pl 03.03.06, 12:02 Dziękuję panie Wojtku...Jakże nam brakuje MdM... Mam nadzieję, że ten komentarz to zapowiedź jakiejś serii. Pozdrawiam wszystkich optymistów. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Mr Woyteck 03.03.06, 12:08 Znając życie to z tych wyborów Missek w Polsce to się zapewne organizator wycofa w ostatniej chwili bojąc się kompromitacji. Wtedy znajdzie się ktoś kto zorganizuje według jego mniemania konkurencyjną imprezę w Wawie pt" Miss UE" czy coś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś