lilith76 Re: Miliony na Świątynię Opatrzności 14.03.06, 09:49 po raz pierwszy cieszę się, że nie jestem zameldowana w Wawie, tylko kilometr obok. ale czy to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
maktub Re: Miliony na Świątynię Opatrzności 14.03.06, 10:38 nie ma. kasa idzie z wojewodztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Miliony na Świątynię Opatrzności 14.03.06, 09:50 "Przewodniczący sejmiku Piotr Fogler (PO) spojrzał na biskupa Dusia i oznajmił: - Nie czas na zadawanie takich pytań, choćby z szacunku dla naszych dostojnych gości." Cały czas uważałem, że z platfusów taki sam kołtun wyłazi, jak z całej reszty tej hołoty, tyle że przemyślniej go skrywają. Tfu... Nikogo normalnego już nie ma w tym sejmiku. A doczepienie do każdej inwestycji przydomku "im. JPII" pozwala na bezkarne łajdaczenie w glorii świętości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: 194.181.183.* 14.03.06, 09:52 Weźcie tych bałwanów stamtąd!! A kto załata dziurawe drogi?? Kto i za co zbuduje estakady, które stoją nieruszone od dawna? Kto, do cholery, wesprze finansowo publiczne instytucje kulturalne? Czy naprawdę ktoś tu uważa, że dzieci z Tarchomina czy Bródna będą się wychowywały w Instytucie Jana Pawła II albo Świątyni Opatrzności Bożej?? Dom kultury z prawdziwego zdarzenia, który by te dzieci zachęcił do osobistego rozwoju, byście zbudowali, debile, a nie Instytut za 20 mln. Banda idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko I Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: 194.183.32.* 14.03.06, 09:53 Marszałek Struzik buduje wizerunek klerykalnej Polski za pieniądze podatnika. Lekką ręką funduje biskupowi Dusiowi 20 milionów z kasy Warszawy. Obie strony są bardzo zadowolone. Struzik, bo ma poparcie kleru dla swojej osoby i stanowiska, tak długo, jak długo będzie okazywał hojność. Biskup Duś nie kryje zadowolenia, bo ma kasę, którą wykorzysta jak tylko zechce i NIKT go nie skontroluje, NA CO WYDAŁ. A po wtóre, b. Duś nie ma innych zmartwień, niż to, jak zapełnić kasę. Porusza się wprawdzie po dziurawych ulicach Warszawy i województwa, w otaczającym go brudzie, ale on tego zda się nie widzieć i to go specjalnie nie boli, po brykę (nie najgorszą) ma podarowaną i dobrze amortyzowaną , zapewniającą odpowiedni komfort jazdy, przysługujący ich wielebnościom. A nawet jak pękną amortyzatory lub wysiądzie układ kierowniczy, to żaden problem. Tacy usłużni, jak marszałek Struzik są do usług i powołani po to, żeby odgadywać myśli swoich prominenckich mocodawców. A państwo, a naród? A KTO BY SIĘ Z NIMI LICZYŁ. Bo Bóg, Honor i Ojczyzna – to przecież zaprzeszła już historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popcorn Przyjdzie czas ze wyrzygaja skradzione pieniadze! IP: *.telia.com 14.03.06, 09:58 Banda moralnych smieci. Kradna w bialy dzien, bez zajakniecia. Jeszcze przyjdzie kryska na matyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.03.06, 10:05 Boga nie znają, honoru nie mają. A jakby się Ojczyzną przejmowali, to by nie pili krwi z jej gasnących zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ziemkiewicz A to Katoland właśnie! 14.03.06, 09:54 Wartkie strumienie pięniędzy, istna kaskada, nieznany dotychczas potop pieniędzy płynie na budowę świątyni chciwości. Glemp się cieszy, jest pięknie. Nie ma na profilaktykę zdrowotną, boiska do gry w piłkę, budowę dróg, ale na kościółki jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarzysze? 14.03.06, 09:56 Niech scierwo z sld-lsd nie ubliza pamieci JPII. Polska to katolicki kraj, w II RP Katolicyzm byl religia panujaca. Czemu ma tak nie byc skoro 95% Polakow to KAtolicy a tylko 5% to protestanci, ateisci i prawoslawni i reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TĘPAK Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: 194.183.32.* 14.03.06, 10:01 Ale ta religia panująca jest rodem z judaizmu. A mimo to nieczuła na bóle i problemy dnia powszedniego ludu wierzącego. No i do tego ma w szeregach swoich zwolenników takich opgraniczonych matołó, jak ty, pozbawionmycn zdolności samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popcorn [...] IP: *.telia.com 14.03.06, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa 1. troche kultury, 2. jakos te "95%" katolikow nie IP: *.cec.eu.int 14.03.06, 10:03 ... ma ochoty finansowac Swiatyni Opacznosci - i dlatego wlasnie kler wyciaga rece po pieniadze podatnikow (nie tylko katolikow, nawiasem piszac) a usluzna wobec nich wladza daje (tym bardziej, ze nie swoje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: 1. troche kultury, 2. jakos te "95%" katoliko IP: *.ceramika.agh.edu.pl 14.03.06, 10:16 Cóż, posłowie i samorządowcy zostali wybrani w wolnych wyborach - może jednak te 95% wyborców/podatników ma ochotę finansować podwarszawską architekturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta "95%" katolikow? IP: *.botany.gu.se 14.03.06, 10:44 Moze chociaz czesc z tych 95% katolikow pamieta, ze "Bog nie mieszka w domach reka ludzka budowanych". Dlaczego nie zalaza szpitala, hospicjum, schroniska, swietlic dla "dzieci ulicy" - ku pamieci i na chwale? Dlatego, ze wymagalo by to postawy chrzescijanskiego milosierdzia, a nie pozwalalo okazac swojej proznosci w marmurach i zloceniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronopio77 "95%" katolików? IP: 213.227.87.* 14.03.06, 12:17 Niech kościół katolicki wprowadzi jasne reguły finansowania - np. podatek (jak na zachodzie), to zobaczysz, co zostanie z tych "95%". A ja już do nich nie należę i jak mam się bronić przed wydawaniem moich pieniędzy na bezsensowne "inwestycje"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Szanowna Barania Głowo, IP: *.dsl.renocs.pacbell.net 14.03.06, 10:06 A czy slyszales o czyms takim jak konstytucja RP w ktorej jest zapisane ze zadna religia nie jest "sluszna"!? A skoro mowisz ze 95% Narodu to katolicy, to nie powinno byc problemu z nazbieraniem odpowiednich srodkow podczas mszy niedzielnych, co? A ja sie tez zaliczam do tych 95% a nie dalbym grosza na budowe, bo juz do kosciola nie chodze i drazni mnie to co do mnie mowia nawiedzeni glosiciele Milosci Bozej. a najlepiej poprosic ojca rydzynkarza o kase - on ma sie czym dzielic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Szanowna Barania Głowo, IP: *.mcon.pl 14.03.06, 12:46 I teraz Struzik z kumplami niech zap...la w każdy weekend przez rok na budowie instytutu.Ki chwale najwyższego i swego kretyństwa.Duś do pomocy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZERSZEŃ Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: 194.183.32.* 14.03.06, 10:09 TACY JAK STRUZIK SĄ W IVRP POTRZEBNI. BO JESZCZE TROCHĘ, A CAŁA WŁADZA PRZEJDZIE W RĘCE EPISKOPATU, CHOC TEN NIE UCZESTNICZY FIZYCZNIE W ORGANACH RZĄDZĄCYCH. NAJISTOTNIEJSZE PROBLEMY KLER BEZ TRUDU ZAŁATWI REKOMA TAIKCH, ZADOWOLONYCH Z SIEBIE, WYJAŁOWIENYCH Z ROZUMU KREATUR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: *.chello.pl 14.03.06, 10:09 Toż to najzywklejsze ZŁODZIEJSTWO, a biskup Duś niczym don COrleone z satysfakcją patrzył na uległych samorządowców. W tym przypadku określenie czarna mafia jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weerek Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 10:15 Tiaaa, jasne- 95% Polaków to katolicy... To czemu mamy taką wysoką przestępczość, tyle niechcianych dzieci, tyle dramatów rodzinnych i taki syf na ulicach? Czyżby katolicy nie znali wskazówek, jak żyć, swojego idola JPII..? Czy to wszystko robi ta zepsuta, pięcioprocentowa mniejszość..? Polska powinna być państwem świeckim. Polega to m.in. na tym, że związki wyznaniowe są utrzymywane przez wyznawców. Skoro tylu obywateli odczuwa potrzebę wybudowania kolejnego gmachu, jako dowodu swojej wiary, to niech każdy chętny da tą w.w. złotówkę. A od moich podatków wara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: *.ceramika.agh.edu.pl 14.03.06, 10:20 nie mów, zapłaciłeś 40 mln podatków? A może inni podatnicy w wyborach samorządowych / parlamentarnych zdecydowali na co chcą przeznaczyć swoje podatki? (Dla jasności - mi też się nie podoba ani kombinowanie z przepisami, ani wygląd przyszłej świątyni) Odpowiedz Link Zgłoś
tapeta Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz 14.03.06, 11:51 Greg niepotrzebnie się spinasz. Problem polega na tym że Katolicy (masy) rzeczywiście nie chca już finansować kolejnych ogromnych pustych świątyń. Dziś może się wydawać że to problem podatników bo się ich doi i naciąga prawo, ale tak naprawdę jest to problem kościoła w sensie hierarhii która znichęca sobi kolejne rzesze - sama strzela sobie gola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: *.ceramika.agh.edu.pl 14.03.06, 14:23 No racja. Te budowlane zapędy to wspomnienie po byłym systemie albo inny atawizm - wg poprzedniego projektu świątynia miała być sztuczną jaskinią (w przyblizeniu). Czemu spięty? Naiwnie uważałem swój poprzedni tekst za luźny, prawie z pogranicza żartu. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl logika typu: 14.03.06, 10:58 złamali mi prawą rękę, złamię sobie lewą - za karę. Był komunizm będzie faszyzm, żeby odprostować. A jak! Kasa szła do Moskwy teraz do Watykanu - wow! super pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:13 lodz 123.Jaka komuna była to każdy wie, wredna była.Ale człowieka za darmo leczyła.A teraz człowieku niemasz na lekarza i leki to zamykaj powieki.To są slowa św.pamięci mojego teścia.Właśnie jemu zostala tak udzielona pomoc lekarska.Dla mnie ścierwo to taci" debile ' co myślą tylko o swojej kasie a usta mają pełne frazesów patriotycznych , społecznych i duchowych.Słowa nauki JPII zostały tak głęboko przyjęte przez faryzeuszy iż dotarły aż do... i są puswtymi słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz 14.03.06, 11:20 Głupie pierdoły na tym mazowszu.Mogli dać trzysta milionów.A co ? Nie stać ich ? Ich marszałek przeszedłby do historii !Zresztą , już teraz jest sławny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepiej - leper Re: Lepiej wybudowac muzeum ateizmu no nie towarz IP: *.pl / *.pronets.pl 14.03.06, 12:01 Jeszcze nie ma 4. rp - ale za to już po raz drugi w historii żyjemy chyba w czasach saskich (mimo, że ponoć historia się nie powtarza). Wówczas też katolicyzm był religią panującą - ale Polska stałą się już po 1704 r. protektoratem Rosji (trwającym przez 3 wieki - z małą przerwą 1918 - 1939 - jeszcze do niedawna). W czasach zaborów papieże potępiali Polaków walczących przeciwko Rosji. Wielu biskupów polskich było na żołdzie rosyjskim - zwano ich wówczas "jurgieltnikami" (bo otrzymywali co roku pieniądze od "matki Rosji" - niem. "Jahresgeld"). Przypomnijcie sobie, ilu takich biskupów powiesił lud warszawski w czasie insurekcji. I dlaczego ówczesny prymas Poniatowski otruł się wówczas (popełnił samobójstwo przy pomocy dostarczonej przez swego brata, króla Stanisława Poniatowskiego, trucizny) - bo wiedział, że Warszawiacy powieszą go publicznie, jak pozostałych biskupów (m.in. bp. Massalskiego). Większość biskupów - zdrajców, którym udało sie uniknąć stryczka, przystąpiła wkrótce do Targowicy - była zatem współodpowiedzialna za ostatni rozbiór Polski i jej zagładę. Czy niepiśmienni Polacy dzisiaj tego nie wiedzą, czy w szkołach ich tego nie uczą?! Budowana obecnie w Warszawie kolejna świątynia-gigant to następna maszynka do robienia pięniędzy - i to na następne wieki. Do niedawna taką maszynką była jedynie Częstochowa (klasztor), od niedawna doszła konkurencja - Licheń - ostatnio: "sanktuarium braku miłosierdzia polskiego KK" w Łagiewnikach. Ekonomiści obliczyli, że kościelny "przemysł pielgrzymkowy" w Polsce daje rocznie w sumie ze wszystkich pielgrzymek ok. 5 000 000 000,- zł (słownie; PIĘĆ MILIARDÓW zł). Te pieniądze niegdy nie zostaja opodatkowane, a w poważnej części lądują w Watykanie. I tu, tak naprawdę, leży pies pogrzebany. Ale czy człowiek głęboko wierzący weżmie te drobiazgi pod uwagę?! Ciekawy zbieg okoliczności: po tzw. Ślubach lwowskich Jana Kazimierza przed 350 laty Polska zaczęła się rozkładać na dobre - chyba Maryja niewiele sobie robiła z tytułu Królowej Polski - kraju pijaków i zdrajców niszczących własny kraj. Żadne wotum, żadne sanktuarium nie uratowało nigdy Polski przed tym, do czego dążyli sami Polacy - do zniszczenia swojego państwa. Natomiast przynoszone tam dary i gotówka zawsze "ratowała" kler i Watykan. I podobnie jest dzisiaj - każda oddana tam złotówka działa na niekorzyść Polski. Po prostu nie można utrzymywać w swoim państwie jeszcze innego, obcego państwa, a takim jest Watykan, który Polska pragnie nadal utrzymywać otrzymująć w zamian - kadzidlany dym i niebezpieczeństwa sfiksowanego psychicznie kleru (celibat - homoseksualizm - pedofilia). Weżcie to też pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:59 Skandal, moje pieniądze na jakiś popaprany instytut!!! mam nadzieje że kiedyś ktoś im sie za to dobierze do d.u.p.y !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIKARR Kto za to zapłaci? IP: *.bph.pl 14.03.06, 10:09 Ja zapłace, Pani zapalci, Pna zapłaci. a kler zbija $. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Podatek koscielny! IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 14.03.06, 10:19 Wprowadzic podatek koscielny - nie bedzie takich problemow! Tylko ciekawe, jaki odsetek z tych 95% zadeklarowanych katolikow zaplacilby? Jako katoliczka sama chetnie zaplace i nie bede wtedy psioczyc, ze buduja kolejny kosciol. Ale teraz gotuje sie we mnie krew. A JPII pewnie przewraca sie w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Podatek koscielny! 14.03.06, 11:30 > Wprowadzic podatek koscielny - nie bedzie takich problemow! Tylko ciekawe, jaki > > odsetek z tych 95% zadeklarowanych katolikow zaplacilby? Biorąc pod uwagę wysoki odsetek nawróceń na ateizm przy przekraczaniu linii Odry w kierunku zachodnim (mówię o LEGALNIE pracujących) byłby to dochód niewielki. Znacząco mniejszy niż z hojnej ręki łże-polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzierca Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.jmdi.pl 14.03.06, 10:11 Spoko, Muzeum Żydów ma Was kosztować 100 mln....na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:15 chca katolicy swiatyni? bardzo prosze - moze kosztowac nawet 5 razy tyle ale niech placa sami a nie wyciagaja lape po nasze wspolne pieniadze nie kazdy podatnik ma ochote finansowac chore pomysly koscielnych baronow z glempem na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman To sie na was zemsci panowie w sukienkach IP: *.interserwer.pl 14.03.06, 10:14 Mam nadzieje, ze Bog sprawi, ze ten pomnik-palac proznosci polskiego kleru zawali sie kiedys na glowe zgromadzonymm tam hierarchom polskiego kosciola z Glempem na czele. A mieszanie do tego wszystkiego JPII jest bardzo niesmaczne, bo jak wiadomo JPII nigdy nie wypowiadal sie na temat tej swiatyni i nawet nie chcial pojechac na miejsce pod nia przeznaczone. I na pewno nie wyciagnalby reki po publiczne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popcorn Re: To sie na was zemsci panowie w sukienkach IP: *.telia.com 14.03.06, 10:32 Skoro nie protestowal przeciw wznoszeniu na swoja czesc pomnikow, nazywaniu ulic swoim imieniem i wyciaganiu z panstwowej kasy pieniedzy na finansowanie swych wycieczek krajoznawczych, to na pewno mial wrodzone inklinacje do nieuczciwego wykorzystywania swej pozycji i naiwnosci swoich bliznich. Okrzyknieto go wprawdzie swietym, ale na wyjasnienie wciaz czekaja niezbyt chlubne karty w jego zyciorysie. Katoliccy teologowie z Zachodu niedawno o tym wspominali. Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: To sie na was zemsci panowie w sukienkach 14.03.06, 11:20 Gość portalu: popcorn napisał(a): > Skoro nie protestowal przeciw wznoszeniu na swoja czesc pomnikow, nazywaniu > ulic swoim imieniem i wyciaganiu z panstwowej kasy pieniedzy na finansowanie > swych wycieczek krajoznawczych, to na pewno mial wrodzone inklinacje do > nieuczciwego wykorzystywania swej pozycji i naiwnosci swoich bliznich. > Okrzyknieto go wprawdzie swietym, ale na wyjasnienie wciaz czekaja niezbyt > chlubne karty w jego zyciorysie. Katoliccy teologowie z Zachodu niedawno o tym > wspominali. -------------------------------------------------------------------------------- >>Tak czysta prawda -od niego /J.P.II/to sie zaczeło i następnie jego polskie orły szybko podjeli temat i zaczeli hulać jak wiatr w polu. Co do jego nie chlubnych kart w życiorysie -to i w polsce by sie takie znalażly -ale jeszcze duzo musi uplynąc czasu aby ktos odwazył się ich ujawnić. Siła tej nowej -parti rzadzacej jest taka ogromna że nic co wiaze się z machlojami kleru długo nie ujrzy światła dzienego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexxx Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: 145.253.209.* 14.03.06, 10:14 Jak to latwo rozdawac nie swoje pieniadze, ech! szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninmeb Taka władza - jakie społeczeństwo IP: *.argonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:06 Ignoranci, populiści...zamiast narzekać na forum - zapraszam wszystkich na wybory samorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Miliony na Świątynię Opatrzności 14.03.06, 10:15 Wg mnie to wspaniala wiadomosc!!! naprawde. co ona oznacza? mianowicie to, ze wszystkie najpilniejsze, najwazniejsze potrzeby mieszkancow mazowsza sa zaspokojone i spokojnie z czystnym sumieniem mozemy dac pieniazki na budowe tej jakże waznej i niezbędnej dla zycia wszystkich mieszkancow nie tylko mazowsza, ale w ogole calej Polski - budowli. Bardzo mnie to qrfa!!! cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.mofnet.gov.pl 14.03.06, 10:16 czy ta Swiątynia rozładuje korki w mieście i pomoże mieszkańcom w zdobyciu upragnionego mieszkania.jeśli tak to jestem ZA....hehehehehe Struzik jest baławanem jeżeli twierdzi że to jest nasze zobowiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: none Ja poproszę IP: *.aster.pl 14.03.06, 10:16 żeby GW wydrukowała protokół z tego posiedzenia wraz z imienną listą głosujących - imię, nazwisko, nadanie partyjne, głosował za/przeciw/wstrzymał się. Na pierwszej stronie. Wtedy lud ciemny będzie mógł podjąć decyzję, komu zaufać na jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Ja poproszę IP: *.interserwer.pl 14.03.06, 10:21 Lud jest ciemny wiec zaufa tym, ktorzy dali kase na ten palac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:16 no i co z tego ze katolicy sam jestem katolikiem i nie zycze sobie by moje podatki szly na jakas swiatynie ty pisuarze pomroczny na nic nie ma ale na swiatynie w tym burdelujest lecz sie kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
tamaska Re: Miliony na Świątynię Opatrzności 14.03.06, 10:17 Świetny pomysł, popieram. A ten patent na omijanie przepisów można przecież wykorzystać. Moje propozycje: założyć instytuty JPII np. w szpitalu onkologicznym, może w hospicjum a może na dworcu gdzie koczują bezdomni albo gdzieś na stacji metra. Przecież świątyń ci u nas dostatek a na powyższe i setki innych pieniędzy ciągle brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:17 jakby opodatkowac czarna mafie rozwiqazalyby sie problemy budzetowe polski sam tylko podatek od gruntow pomyslcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.Red-80-35-37.staticIP.rima-tde.net 14.03.06, 10:18 To juz naprawde nie ma na co wydawac? Metro, mosty, drogi, remonty szkól, szpitali, zabytków... Niech Watykan da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.chello.pl 14.03.06, 10:20 Skok na publiczną kasę i jeszcze jeden SKANDAL z udziałem KK. Odpowiedz Link Zgłoś
cambrone Autostrady im.JP II 14.03.06, 10:22 Nazwijmy wszystkie budowane i planowane autostrady imieniem NASZEGO RODAKA i powstaną w rok!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sień [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko tyle [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Miliony na Świątynię Opatrzności IP: *.zep.com.pl 14.03.06, 10:26 K....rwa, a ja codziennie jadąc do pracy zastanawiam się kiedy urwę koło na dziurawych mazowieckich drogach. Na nic nie ma kasy, a te pajace wydają naszą kasę na kościół. Nóż mi się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Ma ktos namiary na tego Struzika? IP: 212.244.31.* 14.03.06, 10:26 Moze trzeba mu wyslac odpowiednia liczbe listow (emaili, zwyklych) zeby wiedzial, ze szastanie pieniedzmi w tak biednym kraju jak Polska i na takie cele to proszenie sie o klopoty? Politycy w Polsce sa wybitnie nieodpowiedzialni i trzeba im to bezposrednio uswiadamiac, bo tylko sie dostana do koryta, to wszyscy realizuja plan Teraz Ku.. My. Odpowiedz Link Zgłoś