Dodaj do ulubionych

Krótka sonda internetowa

31.03.06, 10:05
W zwiazku z zalinkowana wypowiedzia
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=39479602&a=39513040
zaczely ma dusza targac rozterki.Chodzi mianowicie o to ,ktorego prezydenta
bardziej sie wstydzicie:Jaruzelskiego,czy Kaczynskiego.Odpowiedzi
wstrzymujace sie od wyrazenia zdania oraz zawierajace sie w stwierdzeniu,ze
obu jednakowo mozecie sobie darowac.Ja wyraze swa opinie na koncu(oczywiscie
jesli koniec nie bedzie druga wypowiedzia w tym watku),zeby nikomu nic nie
sugerowac
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. 31.03.06, 10:28
      Gdyby uwzglednic generala jako postac historyczna, a prezydenta K. jako postac
      obecnej rzadzacej elity, to osobiscie wolalbym aby obecnie rzadzaca elita, na
      podstawie doswiadczen wstydow historycznych, ewoluowala. Ewolucja wladzy, to dla
      mnie taka zasada, na podstawie ktorej nikt nie ma watpliwosci, że ze wstydow
      historycznych wyciagnieto jakies wnioski. Jesli zadajesz pytanie ktorego
      bardziej sie wstydze, to wolalbym odpowiadac na pytanie ktorego sie wstydze, a
      ktorego nie.
      Nie moge byc minimalista, ktory bedzie zastanawial sie, ktory zapach jest
      brzydszy. Jest tyle zapachow, ze mozna oba brzydkie wyeliminowac. W tempie
      blyskawicznym, w tempie rzeczywistym.
      Wstyd mi bardziej za terazniejszego. O tamtym historia powinna zamilknac i
      zamknac po wsze czasy. Wystarczajaca juz sie za niego wstydzilem, by dzis sie
      zastanawiac, ktory ma wiecej honoru, ktory bardziej nadaje sie na "mister of the
      world".
      Ja tylko chce ewolucji elit urzednikow rzadzacych. Czy to tak duzo? Ewolucja to
      miedzy innymi umiejetnosc czytania i doboru doradcow. Nam wszyscy kaza czytac
      uwaznie umowy kredytowe - a i tak natykajac sie na haczyk, musimy indywidualnie
      za to odpowiadac. Takiej samej odpowiedzialnosci zyczylbym sobie od najwyzszego
      urzednika w tym kraju. Tylko tyle, a tak wiele...
      • d.z Re: Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. 31.03.06, 10:30
        Moim zdaniem nie można porównywać prezydentury już "odbytej" z tą, która raptem
        obchodzi swój setny dzień.
        Za mało materiału porównawczego.
        • jan-w Re: Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. 31.03.06, 10:35
          O tyle można, że Kaczyński był już prezydentem Warszaway. Ze skutkiem ogólnie
          znanym.
        • warzaw_bike_killerz Re: Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. 31.03.06, 10:37
          Mam obawy, ze po 1825 dniu, beda osoby, ktore chcialyby zadac podobne pytanie.
          Przyznanie orderu bedzie sie ciagnac przez kolejne 1725 i odzyje kiedys.
          Prezydent Kaczynski mogl sie zachowac inaczej. Zamiast w pierwszym odruchu,
          szukac ukladow, winnych, wyciagac konsekwencje, mogl usiasc, wypic herbate razem
          ze swoim szefem kancelarii i powiedziec: byl zeslancem, popelnilismy blad, ale
          ten glupie odznaczenie nie zatrzymuje machiny czasu, ktora spowoduje, ze
          dopniemy swego i bedzie odpowiadal za to, co zrobil po powrocie z Syberii. Oni
          wpadli w histerie. Inni to tylko wykorzystuja.
          • Gość: vortex Re: Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:46
            i ta histeria wlasnie jest jednym z mnozacych sie przykladow niedorozwoju w
            ewolucji. Niedorozwoju fizycznego, umyslowego i politycznego. Cala finezja
            dyplomacji zostala nagle postawiona pod sciana, a slowo kacyka cialem sie
            stalo. Bantu.
            Slowo daje, mialem sen o malutkich raczkach wyciagnietych do mnie. Ale nie w
            gescie blagalnym lub oferujacym pomocna dlon, ale w gescie "Daj! Daj!"
          • d.z Re: Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. 31.03.06, 10:50
            Akurat w tym przypadku mam podobne zdanie.
            Gdyby nie zrobiono całej afery przy okazji obnażając prawdę o zwykłym bałaganie
            w kancelarii najważniejszej osoby w państwie to byłby lepiej.
            Teraz to jest wiązane razem z niefortunną nomiancją dla przewodniczącej KRRiTv
            no i wychodzi niezbyt ciekawie.
            Tylko czy to wina Prezydenta?
            Po części tak albowiem każdy szef może każdą ilość pracy do wykonania
            przerzucić na swoich podwładnych. Nie może jednak przerzucic odpowiedzialności.
            Ta odpowiedzialność spada na Prezydenta, w obu przypadkach.
            Jeśli doda się do tego niezbyt "wyważone" wypowiedzi najbardziej zbliżonego do
            Prezydenta Pana Urbańskiego to mamy ogromne pole do uzasadnionych krytyk przez
            wszystkich niechętnych obecnej prezydenturze.
            Nie jest to dobry obraz moim zdaniem.
            Trzeba jednak pamiętać, iż wiele jeszcze może się zdarzyć stąd opiniowanie po
            100 dniach może być pochopne.
            • kixx Dzieki i prosze o jeszcze 31.03.06, 11:15
              Szczerze mowiac mam za zle Killerzowi,ze w pierwszej juz wypowiedzi dotknal wg
              mnie sedna problemu,dzieki czemu byc moze stracilismy mozliwosc wspolnego
              dochodzenia do jedynie slusznych wnoiskow.
              Jednak chyba jeszcze nie wszystko stracone,bo sa osoby,ktore twierdza(nie
              neguje,byc moze slusznie),ze Kaczynski ma jeszcze okazje zostac dobrym
              prezydentem.Mnie sie wydaje ,ze chyba tylko wtedy to byloby mozliwe ,gdyby
              wybuchla wojna i Kaczor ocalilby Polske w jakis cudowny sposob wykazujac sie
              przy tym jednoczesnie mestwem,rozumem i zdolnosciami dyplomatycznymi.
              Historia lubi sie powtarzac,a podobny przypadek w XX-to wiecznej Eurpoie sie
              zdarzyl-mysle tu o Churchillu.
              Mam nadzieje,ze jednak do tego nie dojdzie-znaczy do wojny,a nie do wykazania
              sie mestwem ,rozumem i zdolnosciami dyplomatycznymi .
              Jednak ponowie prosbe,zeby uwzglednaijac oczywiscie uwarunkowania historyczne i
              geopolityczne sprobowac odpowiedziec na pytanie-Kaczynski ,czy Jaruzelski
              • d.z Re: Dzieki i prosze o jeszcze 31.03.06, 11:31
                kixx napisał:

> Jednak ponowie prosbe,zeby uwzglednaijac oczywiscie uwarunkowania historyczne
                i
                >
                > geopolityczne sprobowac odpowiedziec na pytanie-Kaczynski ,czy Jaruzelski

Dla mnie?
                ->Zazanaczam, iż to moja - tylko i wyłącznie moja prywatna opinia.<-
                Ani jeden ani drugi.
                Jaruzelski?
                To wojskowy z wieloletnim stażem (a w wojsku demokracji nigdy nie było) poza
                tym prezydentem typowo układowym był - sejmowym.
                Kaczyński?
                Nie jest dobrym organizatorem i nie potrafi otoczyć się dobrymi organizatorami
                w pracy.
                Cechy fizyczne (jako indywiduwalne dla każdego) w porównaniu pomijam.
                • Gość: vortex Re: Dzieki i prosze o jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:35
                  General badz co badz przezyl wiele. I wiele sie nauczyl. Biarac pod uwage fakt
                  ze w wojsku rzeczy odbywaja sie szybciej, to wolalbym jego. Jest juz za stary
                  jednak by poprowadzic nowa wojne.
          • Gość: tajemnica Re: Zadales niezwykle skomplikowane pytanie. IP: *.aster.pl 31.03.06, 23:33
            Popieram. Jaruzel to zer honoru i zero historii (pozytywnej)...
            A Kaczorek powinien już przełknąć gorzką pigułkę i zostawić Jaruzela z jego
            wspomnieniami... A przy okazji zrobił generałowi niezłą reklamę i mógł
            biedaczek wreszcie pokazac swoją nowa książkę...
    • warszawianka_jedna Urbański powinien odejść, 31.03.06, 11:11
      ten facet nie od dziś dodatkowo kompromituje Lecha Kaczyńskiego.
      Obleśnością dorównuje Urbanowi, niech by chociaż miał jego inteligencję.
      • d.z Re: Urbański powinien odejść, 31.03.06, 11:55
        warszawianka_jedna napisała:

> ten facet nie od dziś dodatkowo kompromituje Lecha Kaczyńskiego.

Tutaj zgadzam się z Przemówczynią.
        Urżednik tak wysokiego szczebla, będący prawą ręką głowy państwa moim skromnym
        zdaniem powinien cechować się daleko idącą powściągliwością w wypowiedziach.
        Lepsza atmosfera tajemniczości wokół tego urzedu niż magiel na wysokich
        szczeblach.
    • sebpl Re: Krótka sonda internetowa 31.03.06, 13:42
      Nie wstydze sie zadnego.
      Nie ja ich wybieralem, nie mnie reprezentuja. Reprezentuja moich rodakow, na
      ktorych tez nie mam wplywu (kradna, pija, cwaniakuja, sluchaja Radia Maryja).

Umiejetnoscia swiadomego przezywania zycia nazywam umiejetnosc odrzucania rzeczy
      blachych i malo istotnych (medal dla Jaruzelslkiego, wojenka PIS z PO) kladac
      nacisk na wlasny rozwoj i dostarczanie sobie przyjemnosci dnia codziennego.

Powyzsza wypowiedz prosze dodac do rubryki: inne
      • Gość: nonna Re: Krótka sonda internetowa IP: 82.139.60.* 31.03.06, 17:49
        Rządy Kaczyńskiego,
        Gdzie są klocki lego?

Jaruzelskiego się nigdy nie wstydzilam...
        • Gość: ddb2 Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:55
          Czy chodzi ci o to, ktorego prezydenta sie wstydzimy w zwiazku z zaordynowaniem
          odznaczenia?
          Bo jesli tak, to zdecydowanie Kaczynskiego - kompletnie bez klasy.
          Natomiast Jaruzelski, ktory takze nie wystepuje w mojej bajce, zachowal sie
          bardzo przyzwoicie.
          • Gość: omar1 Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 20:02
            Tak?
            A na czym polegało "bardzo przyzwoite zachowanie" tego bandyty?
            • Gość: Halimato Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:52
              Mało widziałeś i niwiele wiesz,
              ale dyskutować chciałbyś.
              Tylko nasuwa się pytanie o czym ?
    • defor Re: Krótka sonda internetowa 31.03.06, 21:39
      Dobrze spróbuję ocenić i sokonać wyboru.

Znam i gen. Jaruzelskiego i L.Kaczyńskiego.
      Wybieram gen. Jaruzelskiego,
      a dlaczego ?

Dlatego że jest :
      1. inteligentny,
      2. mądry,
      3. taktowny,
      4. kulturaly
      5. przewidywalny,
      6. pracowity
      7. uczciwy
      8. na zasady

Jaki jest Kaczyński jeszcze nie wiem. A dokładniej wiem, ale napisać nie chcę.

Mogą przecież wszyscy przypomnieć sobie jakim prezydentem Warszawy był
      L. Kaczyński oraz co pożytecznego dla Stolicy uczynił.

• Gość: omar1 Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:27
        Dlatego że jest :
        > 1. inteligentny, na jakiej podstawie to mówisz?
        > 2. mądry,j /w
        > 3. taktowny,czy wyedy kiedy zgodzi sie strzelac do górników?
        > 4. kulturaly Oczywiscie ,zajebiscie kulturalny
        > 5. przewidywalny,Chyba tego co sie wydarzyło dzisiaj jednak nie przwidział
        > 6. pracowity. W zacieraniu śladów? Zgadzam sie.
        > 7. uczciwy Z pewnoscią ,mam nadzieję ze zdążą go osądzic
        > 8. na zasady. Oczywiscie ,ze ma.Tchórz!
        9. Honorowy. gdyby był honorowy to juz dawno strzeliłby sobie w ten łysy łeb.

jaki jest Kaczyński? Zobaczymy.Jak do tej pory nie miał zbyt wielu
        możliwosci ,zeby sie pokazac co potrafi.
        Dziękuje.
        • Gość: Heromat Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:47
          Kaczyński już pokazał co potrafi bedąc prezydentem W-wy i wystarczy.
          Wszyscy doskonale widzą co potrafi więc nie musisz się wysilać,
          bo to jest żałosne.
          • Gość: omar1 Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:09
            Trzeba było lepiej agitowac na miekkiego kaszuba.
            Dzis mielibyscie wszyscy zadowolenia po pachy.(Byc może)
            • Gość: marian Re: Krótka sonda internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:29
              Po co,
              poczekamy spokojnie,
              aż sie dopali twoje ugrupowamie.
              A to się stanie niebawem.
    • sceptyk Kixx, nie prowokuj, bo sie wqrwiam 01.04.06, 00:20
      Jaruzela to mozna porownywac z Bierutem. Ktory z nich lepszy? Prosze, wpisujcie
      sie.
      • Gość: omar1 Re: brawo Sceptyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:33
        Oczywiscie ,ze bandyta J. pasuje jak ulał do jeszcze większego bandyty Bieruta.
        osiem lat które mu grozi to chyba stanowczo za mało.
        • Gość: Maria sceptyk chyba ma rację. Bierut = Kaczor. IP: *.chello.pl 01.04.06, 10:36
          Chociaż za mocno pociągnął.
          Raczej Babiuch = Kaczyński.
      • Gość: . Sceptyk twoje nerwy mnie nie obchodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:47
        Załóż nowy temat i tam wygłaszaj swoje madrości.
        Jaruzelski to gość, to ktoś.
        Z Kaczyńskimi nawet dr Wałęsa nie chciał mieć nic wspólnego.
        Zastanawiałeś się dlaczego ?
        Ja nie wiedziałem,
        ale teraz już wiem.
        -----------------------------------------------
        O Panie pozbądź się baranów w ludzkich skórach.

• sceptyk Twoj nick przypomnial mi, ze muchy 01.04.06, 10:59
          na mym monitorze czasami siadaja. Podobnie i to co piszesz do kategorii
          wydalin* sie klasyfikuje.

*Po Twojemu - gó...
          • Gość: . [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:06
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • adep1 Nie głosowałam na K. ale wstyd mi przynosi.... 03.04.06, 00:14
      Niektórzy go bronią, że "poza granicami" sprawuje się lepiej niż w kraju, ale
      zapominają, że świat jest teraz "globalną wioską" a media wszędzie czychają na
      kompromitujące newsy - każda wpadka natychmiast jest upubliczniana...
      A K. wpadek już zaliczył...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka