Dodaj do ulubionych

Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach nowyc...

05.04.06, 23:53
W życiu bym nie kupił mieszkania, gdybym z góry miał pokazane na
wizualizacji, że chodnik będzie zasrany przez psy... Ale może to ja jestem
jakiś dziwny, jakiś inny, że wolę przecież własny domek, a nie zalane psim
gównem osiedle...
Obserwuj wątek
    • Gość: Psia-kupa Zgadzam się IP: *.aster.pl 06.04.06, 10:17
      Jak pokazują psy to powinni też piokazać ich g**na na chodnikach. Ja wolałbym, aby psów na moim osiedlu było jak najmniej, szczególnie złośliwych jamników.
      • Gość: drobny Re: Zgadzam się IP: *.crowley.pl 06.04.06, 11:44
        eeee... nie znasz sie, jamniki dobrze latają... :>
        • Gość: Admiral Ciekawa rzecz - mylace nazwy IP: 80.51.246.* 06.04.06, 12:17
          Firma Dor Group na obrazkach swojego osiedla Nad Jeziorem na Bemowie wstawiła
          kaczki oraz mewy. Mają odwrócić uwagę klientów od tego, że kilkaset metrów od
          osiedla przebiegają ruchliwe ulice Lazurowa i Górczewska, a za kilka lat pojawi
          się łącznik od trasy AK do trasy ekspresowej.

Najbardziej jednak takie praktyki widoczne są w nazywaniu osiedli; im bardziej
          spokojna "zaciszna", "Zielona", "parkowa" nazwa, tym bardziej można byc pewnym,
          że w poblizu lanowana jest jakaś wieksza mało spokojna inwestycja - Bemowo
          Park - Trasa AK, "Zielone Zacisze" - Św. Wiincentego rozbudowana do klasy GP
          jakł łącznik Między Obwodnicą Sródmieścia a Trasą Toruńską; o licznych
          inwestycjach przy POW czy Trasie NS nie wspomnę...
          A czy wy znacie takie przypadki?
          • marikaso Re: Ciekawa rzecz - mylace nazwy 06.04.06, 14:57
            taaaaa, jedno z osiedli w Gdańsku, reklamowane min. w ten sposób:
            -kameralne osiedle położone na południowym stoku
            -tereny zielone i rekreacyjne
            lezy tak naprawde pomiedzy bardzo zasmrodzoną,wiecznie zakorkowaną i jedną z
            najbardziej ruchliwych ulic w Gdańsku, a .....cmentarzem (to chyba te
            reklamowane "tereny zielone").
          • Gość: rapatapatuia Re: Ciekawa rzecz - mylace nazwy IP: *.supermedia.pl 07.04.06, 10:49
            Witam,

Ja mieszkam w Wa-wie na osiedlu o nazwie "Strumykowa Metro". Metra to tam nikt
            nigdy nie widział i pewnie długo nie zobaczy, bo do najbliższej nitki metra
            trzeba by sie przez Wisłę przekopac :-) Ale nazwa napewno przyciągneła parę
            osób do inwestcji.
            • jan-w Re: Ciekawa rzecz - mylace nazwy 07.04.06, 20:15
              Może to był sygnał, że przeznaczone dla metroseksualnych ? ;-)
        • Gość: maja Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:39
          no cóż. zapominacie chyba że tu mowa o osiedlach zamkniętych, z ochroną, całą
          masą sprzątaczy, ogrodników itp. Na takich osiedlach nie znajdziesz nigdzie
          kupy, bo albo właściciel będzie miał tyle kultury osobietej że nie będzie
          wyprowadzał swojego pupila na osiedlowy trawnik, albo po nim sprzątnie, albo
          sprzątnie to ktoś z ekipy sprzątającej.
          • oblesnik Re: Zgadzam się 06.04.06, 14:20
            Hi, hi! Powiedz to mieszkancom Mariny Mokotow.
            • Gość: maja Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:32
              koło mnie jest takie osiedle, może nie Marina, ale tam jest naprawdę czysto.
              Może wiele zależy od kultury (która widać nie zawsze idzie w parze z kasą)...
          • Gość: pasqda1 Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:34
            akurat! mieskzam na zmkniętym osiedlu, a kultury u właścicieli psów za grosz!
            Psy latają po całym osiedlu i robią do piaskownicy. I nie widziałam, żeby ktoś
            sprzątał, a ekipy sprzątającej nawet w garażu nie uświadczysz...
            • Gość: Stanley Każdy obywatel RP powinien mieć prawo odstarzału.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:55
              ...jednego psa rocznie (lub dwóch jamników)... Skoro nie wolno odstrzelić ich
              chamskich właścicieli...
              • Gość: skeezy [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:10
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • kurrappa [...] 06.04.06, 17:17
              • Gość: RACJA Re: Każdy obywatel RP powinien mieć prawo odstarz IP: *.ds5.agh.edu.pl / *.ds5.agh.edu.pl 06.04.06, 17:21
                Popieram!!!
                • Gość: msr Re: Każdy obywatel RP powinien mieć prawo odstarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:51
                  Takze popieram!! Jakos trzba rozwiazac ta sytuacje. Skoro ludzie sa
                  nieodpowiedzialni...
                  • plaszcz To nie psy robią, to te w miniówach kucaja i robią 06.04.06, 18:55
                    :)
                    • Gość: Niedzielny Re: To nie psy robią, to te w miniówach kucaja i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:48
                      Oooo! Mamy tu skatofila :)
              • Gość: lupus71 popieram!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:53
                całkowicie się zgadzam. Mam kilka takich srajokundli w oklicy na oku
              • Gość: Myśliwy Każdy myśliwy może odstrzelić psa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:46
                ...na polowaniu, jeśli ten piesek (nie pilnowany) znajduje się >100m od
                zabudowań gospodarskich. Wynika to z ochrony dzikiej zwierzyny przed
                bezpańskimi kundlami. W praktyce rzadko stosowane...
              • michalbudaj Re: Każdy obywatel RP powinien mieć prawo odstarz 07.04.06, 09:17
                każdy powinien mieć prawo odstrzału ludzi, którym się głowa zamieniła w
                wysypisko ignorancji i głupoty
                człowieku pomyśl zanim napiszesz!
            • Gość: Anioł Re: Zgadzam się IP: 192.11.185.* 06.04.06, 16:56
              Hee, hee. Ekipa "sprzątająca" garaże w postaci złodziei samochodów
            • Gość: Sopocki Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:11

W Stanach,w pewnych osidlach,badz apartamentowcach przed wprowadzeniem sie
              podpisujesz umowe zabraniajaca trzymania w domu jakichkolwiek zwierzat.Problem z
              kupami ( zwierzecymi,przynajmniej)nie istnieje.
            • Gość: zoltek Re: Zgadzam się IP: *.ip.fastwebnet.it 07.04.06, 10:28
              > akurat! mieskzam na zmkniętym osiedlu, a kultury u właścicieli psów za grosz!

tak jak u mnie - osiedle nowe, zamkniete, ale srajacy i latajacy samopas
              (oczywiscie bez kaganca, bo to zniewalanie psa) pupile sa swieci! oczywiscie
              zdarzaja sie normalni wlasciciele ktorzy respektuja innych: jesli pies narobi
              na osiedlu to sprzatna, a poza osiedle (na pola) wyprowadza na smyczy... ale
              bardziej widoczni sa ci pierwsi..
      • Gość: Stan Re: Zgadzam się IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.04.06, 21:31
        Polska nie jest wyjatkiem. Bywalem w wielu krajach europejskich (Polska,
        Hiszpania i Wlochy szczegolnie utkwily mi w pamieci)i jedno co od razu rzuca sie
        w oczy to psie kupy wszedzie, rowniez na chodnikach i nikt po nich nie sprzata
        (mam na mysli wlascicieli). Sporo czsu uplynie gdy zobaczy sie wlascicieli na
        spacerze z psami i niasacymi torby plastikowe, czy sos w tym rodzaju, aby zebrac
        po swoim psie. Cos takiego jest powszechnie praktykowane w USA i Kanadzie.
        Oczywiscie w wielu miejscach mozna wynajac mieszkanie ale bez (pets)psow czy kotow.
      • michalbudaj Re: Zgadzam się 07.04.06, 09:14
        Twój brak ogłady absolutnie nie jest wytłumaczeniem dla Twojej indolencji co do
        charakteru u jamników...
    • marych Niech jeszcze psie kupy pokazą 06.04.06, 10:30
      co to na tych pieknych chodnikach leżą co 20 cm.
      I słomę która wyszła z butów włascicieli tych piesków.
      • Gość: krzyhoo jak słoma wyszła z butów to chyba ok :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:30
        a jak wychodzi, tzn że to jeszcze ćwoki. ja tam zawsze miałem psa, mam i mieć
        będę. mam tez swój domek, swoje pole i g.. komu do tego, czy słoma w moich
        butach z pszen-żyta czy z owsa
        • zenidlo zgadzam sie :) 06.04.06, 23:25
          wylazi pszenica z zimniakami, cwoku.

Gość portalu: krzyhoo napisał(a):

> a jak wychodzi, tzn że to jeszcze ćwoki. ja tam zawsze miałem psa, mam i
          mieć
          > będę. mam tez swój domek, swoje pole i g.. komu do tego, czy słoma w moich
          > butach z pszen-żyta czy z owsa
    • pam_pa_ram_pam Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now 06.04.06, 10:33
      Można by stworzyć osiedla "dla ludzi z psami" i "dla ludzi bez psów". W ten
      sposób konflikt zniknie.
      Podobnie można by stworzyć osiedla "dla młodych małżeństw planujących
      posiadanie dzieci albo posiadających dzieci" i "dla kochających ciszę i spokój
      ludzi w wieku poprodukcyjnym - z zakazem wprowadzania dzieci" W ten spsób nikt
      nie będzie narzekał na hałasy. Co 20 metrów w takim osiedlu dla starców będzie
      ławeczka, żeby dziadek mógł sobie odpocząć, a co 10 metrów spluwaczka...
      Myślę, że przydałyby się jeszcze "osiedla dla palących" i"osiedla z zakamem
      palenia"...
    • podpantoflem Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now 06.04.06, 10:37
      Udowadniasz, że jesteś świetnym targetem dla speców od reklamy nieruchomości.
      Skoro wystarczy ci narysować pieska na tle budynku, żebyś nie chciał w nim
      mieszkać, to w takim razie wystarczy odpowiednio podrasować rysunek pod kątem
      twojego gustu (może drogi samochód, może zaciszne jeziorko, może panią w
      minispódniczce?), żebyś rzucił się pędem do zakupów :) Świetnie! Takich właśnie
      klientów potrzeba każdej firmie ;)))
      • Gość: Spec Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:13
        Brawa dla specow od reklamy za takie oryginalne pomysly:).
    • Gość: szaszlyk Czy w Warszawie nie ma ciekawszych tematów? IP: *.budimex.com.pl 06.04.06, 10:41
      Na litość boską czy w tym mieście już nic się nie dzieje???
    • Gość: barbara Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:45
      Na reklamie jest wszystko pięknie i idealnie.Deweloper sprzedaje mit. Niech
      tylko uważa z ta idealizacją bo zawiedziony klient(a zwłaszcza grupa klientów),
      może go wziąć za słowo i przed sądem zarządać realizacji tego co obiecane. W
      najlepszej sytuacji pójdzie wieść po świecie,że firma kantuje.
    • stalowy_szczur1 Nowy garbus???????????????? 06.04.06, 12:05
      Czy autor wie, ile koszyuje nowy garbus????????? I czy wie co to jest tani
      samochód????????
      Pzdr!
      Szyba
      • Gość: Michał Wojtczuk Re: Nowy garbus???????????????? IP: *.stacje.agora.pl 06.04.06, 15:58
        Nie napisałem, że nowy garbus to tani samochód. Napisałem, że przed tańszymi
        blokami stają najczęściej małe samochody, takie jak ford ka, albo nowy garbus.
        pozdrawiam
    • Gość: mmm Re: Dor Group i jeziorko IP: 194.237.142.* 06.04.06, 12:39
      Jeziorko przy tej inwestycji jest aktualnie śmierdzącym bagienkiem. Pytałem w DorGroup czy zostanie ono oczyszczone i powiedziano mi że nie bo to juz nie ich teren. Współczuje mieszkańcom bo to jest śmierdząca sadzawka w tej chwili.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.04.06, 12:48
      To się dopiero nazywa marketing... w pewnym sensie szkoda mi tych, którzy na to się nabierają.
      • Gość: dzien_swira Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.04.06, 20:36
        czyli co, nie robić żadnych wizualizacji? A moze pokazać te kupy na chodnikach
        i zatłoczona droge obok?
        Najlepiej wybrac sie w to miejsce kilka razy a nie kierować sie obrazkiem ...

Gó.., normalna ludzka sprawa ;) :)))

ps. nigdy nie zapomna sceny z Dnia Świra pod oknem ....

:)))
        pzdr
        a-tapety.xx.pl
    • kurrappa dzieci wysadzane przez matki na trawniki ci nie 06.04.06, 13:14
      przeszkadzają, nie?
    • Gość: sisgw co za palancki grafik wstawiał merca IP: *.asta-net.com.pl 06.04.06, 15:06
      w Konstancinie - to jest dbałość o wizualizację?
    • maris84 Jamnik to wizualizacja czasu trwania budowy-długo! 06.04.06, 15:50
      • Gość: TTC Re: Jamnik to wizualizacja czasu trwania budowy-d IP: *.unused.derbynet.waw.pl 06.04.06, 16:50
        Sam mam mieszkanie od DD (ktory sie 'reklamuje' jamnikiem). Oddaja inwestycje
        _przed_ czasem (ok. 2 miesiace ale zdarza sie i pol roku wczesniej).
        A termin ustalony w umowie jest normalny - nie spotkalem krotszego i tak.
    • Gość: Spacedreamer Oj graficy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:04
      Oj graficy. Zo baczcie na zdjęciu nr 2 - gdzie stoi merol, agdzie dziewczyna i
      co się jej stało, że biodra są za merolem?!!?
      • Gość: Maestro Re: Oj graficy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ottawa.alcatel.ca 06.04.06, 16:29
        Patrzcie na ich twarze. To sa chinczycy. Dziwne.
      • Gość: beno Re: Oj graficy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.04.06, 18:05
        haha no wlasnie od razu sie w oczy rzucilo:))) jeszcze na brzuszkach maja
        literki zeby bylo zabawniej... prawie jak troskliwe misie w wersji japonskiej;)
        wielkie brawa! przy zakupie wycieczki za 1000 zl dostaniesz od biura lepsze
        fotomontaze..ups - wizualizacje w katalogach. a tu w koncu idzie o inna kase.
        ech - Polska...

---------------
        s7.bitefight.pl/c.php?uid=67851
        • pisaczek Re: Oj graficy!!!!!!!!!!!!!! 06.04.06, 20:45
          copyright by Corbis - bardzo nieładnie...
          • Gość: kingi Re: Oj graficy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.netkan.kk.com.pl 06.04.06, 23:07
            boziu, coś takiego by zaniżyło studentowi ocenę. a ludki z literami- znamy to... google images. tylko, że wydawałoby się że profesjonaliści nie zatrudniają nudzącej się rodzinki do robienia wizualizacji.
    • nieprawomyslny Noo 06.04.06, 16:22
      moze jakby byl w poblizu zenski akademik, to bym sie skusil:)
    • Gość: NIE LUBIĘ PARÓWEK Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:25
      UWAGA - jamnik (parówka, podpies) nie jest psem - nie spełnia wielu aspektów
      psowości :))) i to nie tylko moja opinia:)) Pies to przykładowo - husky,
      bernardyn, owczarek niemiecki etc.
    • Gość: Czy Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.abhsia.telus.net 06.04.06, 16:38
      Mini neci checi chuci.LusiaP.
    • Gość: filozOff Fatalne fotomontaże IP: *.crowley.pl 06.04.06, 16:46
      Fatalne fotomontaże, czy jak kto woli wizualizacje....
      Szczególnie ten z mercedesem; kobietę zasłania samochód który stoi za nią :-)
      Jeżeli robią taką fuszerę w mieszkaniach, jak w tych katalogach, no to ja
      dziękuje...
    • Gość: TTC heh... wizualizacja dla JW constraction ma blad IP: *.unused.derbynet.waw.pl 06.04.06, 16:48
      nogi kobiety sa dziwnie wygiete - samochod stoi za trawka ale przed jej
      kolanami, a ona sama stoi na trawie..

grafik ktory to robil byl albo pijany albo nacpany, ale co powiedziec o osobie
      ktora to odebrala i zaplacila?
      n/c.
    • Gość: pawel co oni mi tu pie.. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:50
      mam 25 lat, zarabiam 12 tysiecy miesiecznie, wlasnie szukam mieszkania ok. 100
      m2, i nie bede mieszkac wsrod biedoty na dorobku !
      • Gość: filozOff Re: co oni mi tu pie.. ? IP: *.crowley.pl 06.04.06, 16:55
        Zapomniałeś jeszcze tylko napisać jak dużego masz penisa...
        • krecilapka No jak to jak duzego? Oczywiscie 06.04.06, 17:06
          ze ma takiego jak jamnik prezesa ;)!
      • Gość: skeezy [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:14
      • Gość: leopold Re: co oni mi tu pie.. ? IP: *.chello.pl 06.04.06, 20:01
        Pawełku, te 12ooo to za mało, żeby mieszkać w 100 metrach wśród bogaczy. Trafisz
        na średniaków.
        Co dla jednych jest sufitem, dla innych jest podłogą....
      • Gość: Młody Milioner Śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 00:56
        12 tyś? Spieprzaj diadu!
    • ssik_nwdj Gazeta kręci. 06.04.06, 16:50
    • Gość: Teorie spiskowe Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: 62.49.215.* 06.04.06, 16:52
      Ja tam zawsze wstawiam to co znajde akurat na necie:) Najlepiej Google Images:)
      • Gość: R Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:01
        wg mnie z psami to chybiony pomysł.
        Od razu "wizualizują" mi się psie kupy, głośne szczekanie... "zwykłe
        blokowisko" :-(

Myślę, że to pomysł żywcem wzięty z zachodu... niestety w Polsce przywołuje
        tylko złe skojarzenia.
        Pudło panie i panowie marketingowcy!
    • Gość: mee... na jamnika to by mee...nie wzieli IP: *.hsd1.nj.comcast.net 06.04.06, 17:07
      ...ani na cary...sasiad-ka sie liczy ...)))
    • krecilapka Tyle ostatnio bylo wypadkow 06.04.06, 17:08
      a oni mi tutaj jamnika bez kaganca i nie na smyczy reklamuja. Wiadomo co takiej bestii moze wpasc do glowy? Jeszcze by np. zmasakrowal mi dzieciaki w piaskownicy!
    • Gość: jacek28 Re: Ludzie, samochody i psy na wizualizacjach now IP: 194.70.181.* 06.04.06, 17:40
      ciekawe jaka by byla wizualizacja domow dla naszych panow z ul. wiejskiej?
      powinny byc :jakies gangsterskie samochody, panie z wyraznym makijazem, jakies
      reklamy bankow szwajcarskich, ..no i dobra ochrona zeby opedzic sie
      od ,,szarakow,,. jak myslicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka