marcinwaw1 23.04.06, 18:28 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów z osiedla Akacjowa Dolina i zapraszam do dyskusji i do opinii na temat inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
civilmonk Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 04.05.06, 23:01 Witam, zainteresowalem sie ostatnio inwestycja Akacjowa Dolina w Katąch. Na placu budowy wszystko wyglada ciekawie - domy rosna, okolica ciekawa. Szukajac informacji o developerze dotarlem do informacji na forach gazety.pl nt. inwestycji Grewal'a w Piasecznie. I niestety wyglada to tragicznie - ludzie strasznie narzekaja i odradzaja. Czy ktos tutaj jest rowniez zainteresowany Akacjowa? Co o tym wszystkim co pisza o Grewalu myslicie? Co ciekawego powiedza Ci ktorzy kupili juz domki na Akacjowej? Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 05.05.06, 14:27 My z mężem kupiliśmy domek w Kątach Węgierskich, czytaliśmy informacje o inwestycji w Piasecznie i firmie Grewal - po lekturze byliśmy bardzo zaniepokojeni bo tak naprawdę nie wiadomomo jak zakończy się Inwestycja "Akacjowa Dolina" - najważniejsze jest to, że domki już stoją i nie finansujemy wirtualnej inwestycji ( to oczywiście żadna gwrancja) Kontrolujemy Pana K. - wymagamy decyzji nie na papierze ale w praktyce i póki co ta metoda się sprawdza. Już wiemy, że nie wszystkie obietnice zostaną spełnione co to infrastruktury ale nie są to znaczące zmiany i takie które są wpisane do umowy zatem nie możliwości nacisku i egzekucji . Prace postępują terminowo, uzgadniane są wszystkie warianty i rozwiązania - na dzień dzisiejszy patrzymy uważnie na P. K. przy podpisywaniu umowy byli bardzo profesjonalni, dokumenty niezbędne do Sądu zgromadzili w krótki terminie i na dziś współpraca przebiega poprawnie.Ani bez rewelacji ani bez zastrzeżeń. po powtórny przeczytaniu forum na temat inwestycji w Piasecznie- człowiek traci wątek i na prawdę nie już dokładnie o co chodzi i dlaczego sąsiędzi tak żrą się między sobą i widać, że nia ma między nimi spójności w podejmowaniu decyzji i egzekwowaniu tego co im się należy od firmy Grewal , możę stąd takie rozzczarowanie. Pozdrawiam i czekam na opinie innych sąsiądów z Akacjowej Doliny Odpowiedz Link Zgłoś
civilmonk Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 06.05.06, 08:16 Witaj, my sie ciagle zastanawiamy. Co masz na mysli mowiac o tym, ze nie wszystkie obietnice co do infrastruktury beda spelnione? Z mojej strony niepokoi mnie rowniez ta oczyszczalnia. Czy bedzie uciazliwa (zapachy)? Orientowaliscie sie cos w tym temacie? Pozdrawiam ps. ktory domek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 06.05.06, 18:28 Czesc, Zona miala na mysli to ze nie ma pewnosci czy TV kablowa bedzie pociagnieta tak ze wszyscy beda mieli wszystkie programy czy moze bedzie puszczony tylko sygnal do domkow a kazdy z nas bedzie musial miec dekoder. Co do oczyszczalni to z tego co wiem to ma ona byc zakopana pod ziemia wiec zapachow nie powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
civilmonk Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 07.05.06, 20:41 Hmm. Zgodnie z opisem na stronie producenta oczyszczalni jest jednak jakis wylot gazow. Cytuje "Produktami emisji gazowej są : CO2, N2, SO2, przy niewyczuwalnej emisji NH3, bądź H2S." A telewizja to rzeczywiscie nie jest az takim problemem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 08.05.06, 21:03 To w takim razie nie ma co sie stresowac tylko czekac na odbiory domkow. Jak narazie wszystko wyglada OK tylko moze ten termin oddania na koniec czerwca moze troszke byc nierealny, ale pozyjemy zobaczymy. A ty dalej sie zastanawiasz nad kupnem ? Bo my slyszelismy ze juz wszystko jest spzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 10.05.06, 22:32 Witajcie sąsiedzi. Dziś podpisaliśmy umowę na jeden z domków. Podobnie jak Wy bylismy zaniepokojeni forum dotyczacym poprzedniej inwestycji Grewala, jednak po wnikliwej analizie dokumentacji naszej inwestycji uznalismy iż wszystko jest jak byc powinno. Miejmy nadzieję ze prace na budowie zostana ukonczone w terminie a jak do tej pory wszystko na to wskazuje. Regularnie bywamy na budowie i obserwujemy postęp prac naszego osiedla. Pozdrawiamy Was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 11.05.06, 20:54 Witamy serdecznie i cieszymy sie ze zaczynaja sie powoli odzywac przyszli sasiedzi. My tez jestesmy bardzo czesto na budowie i jestesmy bardzo zadowolenie z tempa prac. Cieszy nas ze pracuja tam podwykonawcy ktorzy wiedza co robia i potrafia cos doradzic. Kiedy bedziecie odbierac domek ? Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 11.05.06, 22:13 Witaj sasiedzie. Zgodnie z umowa odbiur planowany jest na 30.06.06 Rozumiem ze Wy tez odbieracie dom w pierwszym etapie ?. Potem prace wykonczeniowe okolo 2-miesiecy i planujemy sie wprowadzic. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 11.05.06, 23:29 Widze ze odbieramy domy w tym samym terminie ha ha. Planujem wprowadzic sie n na przelomie sierpienia, wrzesnia. Ktory domek jest wasz? Nasz jest 9. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 12.05.06, 21:37 W takim razie witamy sąsiadów z na przeciwka :) my Jesteśmy z pod 13. Skoro czesto bywacie na budowie moze jutro sie spotkamy. Wybieramy sie tam miedzy 11.00 a 12.00 pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 13.05.06, 07:28 to w takim razie do zobaczeni na budowie bo my tez bedziemy w tych godzinach. pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 14.05.06, 08:42 Spotkanie udane i milo bylo poznac sasiadow z 13 i 11 widze ze bedzie wesolo na osiedlu. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 14.05.06, 16:28 Witam! Jestem zainteresowana zakupem na osiedlu Akacjowa Dolina. Co sadzicie o dojazdach? Probowaliscie w godzinach rannych w tygodniu przedostac sie do centrum? Czy mozecie mi powiedziec ile to zajmuje srednio czasu i ktoredy najlepiej jechac (Plochocinska az do Marywilskiej, czy moze inaczej?). Ja w ogole nie mam pojecia, jak wyglada w tych godzinach Plochocinska. No i druga sprawa, ktora wplywa na moja decyzje, to infrastruktura w postaci przedszkole, szkola, gimnazjum oraz na daleka przyszlosc jakies autobusy, zeby dzieci dojechaly do W-wy bez podwozenia przez rodzicow :-) Czy mysleliscie o tym? Chetnie poslugam rad osob, ktore juz sie zdecydowaly na kupno tej inwestycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 15.05.06, 19:47 Witam. Co do dojazdow do centrum to jest tam kilka opcji i mozna jechac albo tak zeby kierowac sie do Modlinskiej (tylko ze tam sa non-stop korki i odradzam), druga opcja to mozna jechac ta sama droga i przed gielda samochodowa skrecic w lewo i przejechac nad kanalem a potem tak jak droga prowadzi(az do trasy Torunskiej na wysokosci basenu Polonez), trzecia opcja to na drugim radzie skrecamy w lewo na Marki i jedziemy przez las az do Radzyminskiej i potem w prawo w strone centrum handlowego Janki(tam jest najmniejszy korek). Korki w Warszawie sa wszedzie i zawsze beda wiec nic z tym nie zrobimy a jesli chodzi o szkoly i przedszkola to podobno jest tam kilka i nawet maja otwierac we wrzesniu gimnazjum z basenem itd. Mam nadzieje ze troszke pomoglem w podjeciu decyzji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 15.05.06, 20:24 Dzieki. Co prawda mnie nie pocieszyles, bo liczylam, ze najlepiej bedzie przez Plochocinska az do Marywilskiej. Bralam pod uwage rowniez Bialolecka, o ktorej wspominasz, ale przez Radzyminska odrzucalam, bo sporo sie nadklada. No i niestety nie ominie mnie most slasko-dabrowski i korki przy Wilenskiej :-( Ale tak z innej beczki, to podobno koszmar w piatki wracajac, bo wszyscy leca na Zegrze (mysle o wakacjach)... Ale zmieniajac watek, to mozecie mi przyblizyc kwestie tej oczyszczalni sciekow, o co chodzi? No i nie ukrywam, ze zalezy mi na podlaczeniach kablowki/Internetu, zebym mogla pracowac z domu. Dzisiaj otrzymalam odpowiedz, ze bedzie cos wiadomo w tej sprawie niebawem. No i pytanie na koniec, o co chodzi z ta nietrafiona inwestycja w Piaseczie. Jesli ktos mialby chwilke, zeby o tym porozmawiac, to prosba o podeslanie nr telefonu na moj private: mmatowicka@chello.pl i wowczas chetnie porozmawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 16.05.06, 18:21 Witamy. Przepraszamy, że nie oddzywaliśmy się tak długo, ale brak czasu jest baaardzo uciążliwy. Nam również miło było poznać przyszłych sąsiadów. Mamy nadzieję, że opcja grila nadal aktualna:)... Jeśli chodzi o korki, to według nas i tak nie jest źle. W piątki wszystko stoi, cała Warszawa. Tarchomin - koszmar, Janki i Poznań jeszcze gorzej. My codziennie przejeżdzamy przez Wileński i nie jest tak źle. Można to ominąć skręcając przy Szweckiej w Wileńską i tam kociołek jest już mniejszy i całkiem szybko można się przebić. Poza tym jak zrobią wiadukty na most gdański będzie na pewno lepiej. Pozdrawiamy serdecznie wszystkich przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 16.05.06, 20:48 Racja, Szwedzka, to niezly pomysl. Ale podciagam kwestie Internetu/kablowki, oczyszczalni sciekow i tej nietrafionej inwestycji w Piasecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 16.05.06, 22:43 witam, nasza inwestycja to nie Pawia, co prawda po przeczytaniu forum pojawiły się wątpliwości i zniechęcenie ale jak się wczytasz wto forum to sama dojdziesz do wniosku ,że większa część dotyczy zatargów między sąsiadami co nie daje wiarygodności pisanym tam słowom. Zawsze jest obawa do póki nie jesteśmy właścicielami nieruchomości to każdy może zrobić z nas bankrutów ( świadomie lub nie) . Firm na warszawskim rynku jest wiele i większość jest uczciwych. póki co nie możemy narzekać - prace budowlane idą terminowo, Prezes chętnie współpracuje i poświęca nam tyle czasu ile trzeba, ale prawda jest taka, że wszystko co najważniejsze przed nami tj: oddanie do użytku, infrastruktura wokół domków, plac zabaw dla dzieci, doprowadzenie mediów. z ostatnich informacji wiemy , że internet i TV jest przewidziane a jak to będzie w rzeczywistości czas pokaże. co do oczyszczalni ścieków to w naszym odczuciu lepsze rozwiązanie niż szambo. Nie wiem jakie masz wątpliwości w związku z tą oczyszczalnią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 17.05.06, 21:27 Dzieki za info. Co do oczyszczalni, to nie mam watpliwosci, tylko po prostu nie wiem o co chodzi??? Poprosze kilka slow oswiecenia, bo na postach nie znalazlam, a z deweloperem nie mialam okazji o tym porozmawiac. Dziekuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 22.05.06, 06:43 Jesli chodzi o oczyszczalnie biologiczne to proponuje ostatni nr "Muratora" tam jest wszystko ladnie opisane Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 31.05.06, 14:22 przedszkole jest w Nieporęcie i nawet udało nam się tam zapisać synka. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 31.05.06, 14:24 dziś byłem na budowie, wygląda dość dobrze więc opóźnień być nie powinno, no i ponoć są jeszcze wolne domki. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta CZEŚĆ 26.05.06, 19:54 witam sąsiadów i do zobaczenia wkrótce :) pzdr seba (domek 8b) Odpowiedz Link Zgłoś
civilmonk Re: CZEŚĆ 03.06.06, 21:53 Witamy sasiadow (Jarek i Kasia: 2b). Tak sie ostatnio zastanawialem, ze moze by bylo warto zalozyc forum naszego osiedla? Dysponuje miejscem na komercyjnym serwerze wiec moglbym cos takiego sprobowac postawic (jeszcze tego nie robilem ale zdaje sie ze to teraz prosta sprawa). Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: CZEŚĆ 04.06.06, 08:52 Witamy serdecznie i cieszymy sie ze juz wybraliscie domek. Powiedz mi co nam da ze bedziemy mieli forum na innym serwerze jesli tutaj mamy? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
civilmonk Re: CZEŚĆ 05.06.06, 21:42 Po pierwsze byloby to miejsce virtualnych spotkan mieszkancow osiedla nie tylko teraz ale i pozniej - w trakcie uzytkowania osiedla. Po drugie wygoda - to tutaj forum do powazniejszych spraw sie nie nadaje. Trudno o watki, tematy, strefy prywatne (dla mieszkancow) czy publiczne (dla mieszkancow i gosci). Na forum o jakim mysle mozna dawac ankiety, pliki itp. Po trzecie - sila, zoorganizowani mieszkancy osiedla to dobra inwestycja spoleczna. Latwiej rozwiazywac problemy i wogole zalatwiac wszelakie sprawy. Ale oczywiscie nic na sile :) Ja tylko proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: CZEŚĆ 05.06.06, 17:42 hejka, ciekawa inicjatywa ale może być nas trudno znaleźć przez nowych użytkowników (mieszkańców) :) zostańmy póki co tu. a serwer może się przydać na późniejsze incjatywy mieszkańców :) (np. Monitoring terenu przez WWW) Pozdrawiam Serdecznie SEBA - od wczoraj szczęśliwy tatuś Weroniczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: CZEŚĆ 05.06.06, 21:51 Wielkie GRATULACJE od 9b. Widze ze nasze coreczki beda mialy urodziy tego samego dnia bo nasza Ola wlasnie 04.06 skonczyla roczek ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
civilmonk Re: CZEŚĆ 05.06.06, 21:46 Z tego co widzialem w innych spolecznosciach osiedlowych adres forum umieszcza sie np. w postaci ogloszenia na terenie inwestycji. Mysle ze nasz developer nie mialby nic przeciw. Adres mozna tez dodac do googli i innych silnikow wyszukiwan przez co szukanie po nazwie osiedla dawaloby jakie jeden z rezultatow nasze forum. Co do monitoringu terenu przez www to serwer jakim dysponuje az takich mozliwosci nie ma :) Dzierzawie na nim bardo podstawowa funkcjonalnosc wspolnie ze znajomym ale niespecjalnie go wykorzystujemy. Mozna wiec stworzyc podstrony i dac ladny alias typu www.forumakacjowadolina.pl Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: CZEŚĆ 12.06.06, 12:35 świetny pomysł, ale w sytuacji gdy będzie nas więcej. Póki co tylko jednostki udzielają się na forum, reszta nie jest zainteresowana taką formą kontatów lub nikt więcej nie jest zainteresowany inwestycją. Najważniejsze jest aby prace na budowie przebiegały terminowo i zgodnie z harmonogramem. Jest świetna pogoda do prac budowlanych i nic nie może uzasadnić "ewentualnych" opóźnień. Póki co nie widać nic złego na placu budowy . Pozdrawiam i proponuje spotkanie na początek lipca Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: CZEŚĆ 15.06.06, 12:15 izakosz napisała: [ciach] > Pozdrawiam i proponuje spotkanie na początek lipca hejka, bardzo chętnie, nawet będę z rodzinką 1-2 lipca (przywożę ich z 3miasta) na rekonesans ;) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: CZEŚĆ 19.06.06, 11:09 to super . zatem liczymy na obecność również pozostałych sąsiadów. Jest co oglądać i o czym podyskutować, gdyż prace mocno idą na przód i wiele jeszcze od nas zależy. My już nie możemy się doczekać przeprowadzki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: CZEŚĆ 20.06.06, 13:45 Witamy sąsiadów, Dawno nie zaglądaliśmy na forum, ale to wszystko przez ten ciągły brak czasu:( Mówicie spotkanie na początku lipca - niezły pomysł:) 13 stawi się jak na zawołanie:) Gratulacje dla sąsiada - nie ma to jak córeczka!!!!! Pozdrawiamy i do zobaczenia na budowie lub do usłyszenia... 13 Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: CZEŚĆ 21.06.06, 08:19 czy ktoś jeszcze poza nami ( 9 i 13) jeżdzi systematycznie na osiedle i interesuje się pracami na budowie ? a dzieje się wiele ( +;-) czy ktoś ma jakieś spostrzeżenia? Rady? opinie co do jakości materaiłów budowlanych i porządku prowadzonych prac? pozdrawiamy i zachęcamy do rozmów . 9 Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: CZEŚĆ 25.06.06, 19:35 hejka, miło było was poznać, ale musieliśmy wyjechać szybko bo nasza mała Weroniczka był zmęczona podróżą z 3miasta. Co do uwag to zastanawiamy się czy odległość poręczy balkonowej nie jest zbyt duża u jej podstawy. A drugie to jak schować tą paskudną rurę od gazu. innych uwag narazie brak ;) pzdr ola i seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: CZEŚĆ 26.06.06, 12:14 hejka, nam też było bardzo miło poznać się w rzeczywistości a nie tylko wirtualnie . bardzo się cieszymy, że większość rodzin planuje tak szybko się wprowadzić to zapewnia, że mamy wspólny interes w tym aby wszystko zostało terminowo zakończone. co do uwag - to ja już dawno zwróciła uwage na balkon - twierdząc, iż dziecko wyjdzie na balkon bez opieki kiedy zakończy 15 lat a dorosły po piwko lepiej aby tam nie wchodził - otrzymałam informację,że odległość będzie bezpieczna - nadal nie weim jak to będzie wyglądało finalnie - gdyż Wy macie chyba już zakończone prace na balkonie - pozostał chyba tylko gres?? - rura w kuchni faktycznie jest paskudnie widoczna - ja jak ja zobaczyłam to się załamałam - my najpradopodobniej ją jakoś sprytnie zabudujemy ale dopiero po odbiorze. Ze względów bezpieczeństwa nie jest to dobry pomysł gdyż jest to rura gazowa, więc zabudowa musi być taka aby móc ja dość szybko zdjąć aby był dostęp do rury w każdej chwili . Zastanawialiśmy się nad mozliwością przeniesienia jaj do hallu przy dzwiach wejściowych - ale to też nie jest rewelacyjne rozwiązanie . najlepiej byłoby pociągnąć dwie odrębne instalacje gazowe ale to chyba jest kosztowne i pracochłonne . My generalnie mamy uwagę do pozostawiania w "czystości" domków . Posadzki muszą myć bardzo równe i gładkie aby móc położyć na nich drewno a z czystościa na wylewce jest różnie . My sami o to dbamy po pracownicy są tylko ludźmi a to my potem będziemi mieli kłopot z ułożeniem drewna . ja mam tylko pytanie o wkłady kominkowe - czy ktoś już dowiadywał się o optymalny rodzaj wkładów kominkowych do naszych domków? Pozdrawiamy Iza i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: CZEŚĆ 26.06.06, 21:04 Witam sasiadow! Dzisiaj bylam na budowie i przyznam, ze troche sie zmartwilam, ze po 3 tygodniach nie widze istotnych postepow :-( Ja co prawda odbieram planowo na wiosne, ale fundamenty mialam miec ok. 2 tygodnie temu, a niestety ciagle ogladam dziure w ziemi. Co do reszty domkow, to fajowo wyglada bodajze 11 - juz pomalowana i na pewno bedzie milo popatrzec, jak reszta osiedla powoli naberze kolorow. Pozdrawiam Magda 5b Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: CZEŚĆ 28.06.06, 08:55 witam sąsiadów ! Byliśmy w czoraj na budowie i prawdę mówiąc to nóż w kieszeni się otwiera - gydż wczorajszy dzień można spokojnie uznać za zmarnowany w naszym domku poza bałaganem nie zrobiono prawie nic. Mam nadzieję, że pracownicy nie otrzymują stawki godzinowej , bo to co zrobiono u nas można było zrobić 2-3 godziny. Połatano nam tylko dziury i szkoda, że się z nami nie skontaktowali przed pracami bo będą musieli kuć na nowo i znowu zalepiać. Wykończeniówka jest dla nas mieszkańców najważniejsza i wygląda na to , że trzeba wziąść wolne i siedzieć na budowie non stop. Koszmar- ja wczoraj wróciłam zdołowana - nie toleruję takiego bałaganu na posadzce. Jak można wyjść z budowy i nie sprzątnąć po sobie przecież cały syf pozostanie na posadzce - jak układać drewno później jak to doczyścić???Nie wiem gdzie jest Kierownik budowy i za on bierze pieniądze. U nas w Kraju chyba już nigdy się to nie zmieni, tylko dlaczego Ci sami pracownicy pracując za granicą mają super dobrą opinię. Nam już przeciekał dach - nowy i świeży dach!!!! -Proponuję udać się na budowę podczas deszczu aby sprawdzić co się dzieje wewnątrz budynku. Teraz jest dobry czas na poprawki .Nasza lista uwag robi się coraz dłuższa - wiem, że będzie poprawiona ale nam zależy na czasie !!! Rozumiem, że dziś będą pracować za dwa dni aby nadrobić stracony czas. z zewnątrz wszystko wygląda super ale jak wchodzi się w szczegóły to szkoda mówić. co do budowy murów to nie przejmuj sie idą szybko i nie zdążysz się zorientować a będzie stał Twój domek. w weekend będziemy na budowie zapraszamy serdecznie Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Postęp prac na budowie 29.06.06, 11:36 i proszę jak człowiek ostro zwróci uwagę na błedy to można posprzątać, można pouzgadniać terminy. Trzeba umieć koordynować pracę i dbac o klienta. Najważniejsze ,że uwagi nie lecą w kosmos. czekamy na terminowe oddanie budynków. jak dla mnie wszystko strasznie się wlecze ale uprzedzano mnie że prace wykończeniowa idą powoli i prawie nie widać efektów. czy ktoś potrafi oszacować czy oddanie budynków będzie w terminie? Pozdrawiamy IK Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Postęp prac na budowie 29.06.06, 21:34 ja mam obiecany odbiór 3 lipca i mam nadzieję że tak się stanie. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Postęp prac na budowie 30.06.06, 11:37 witam, to już w poniedziałek , jesteście pewni, że właśnie tak się stanie? my mamy na 30.07.2006 r. - najbardziej obowiam się o drogę i o media takie jak prąd, gaz i woda - bo to elementy są potrzebne dla ekip, kótre będą kładły kafle, podłogi, kominy. Wierzę, że wszystko będzie ok, ale wołałabym mieć pewność a nie wiarę . czy w niedzielę będziecie na budowie, jesli tak to o której godzinie, pytam w kontekście wspólnego spotkania z innymi sąsiadami . Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Postęp prac na budowie 02.07.06, 10:27 miałbyć 3 lipca, ale juz wiem ze tylko jedo pomieszczenie odbieram (górna łazienka) aby zacząć ją wykańczać. nie jest to pocieszające ale poziom irytacji zaczyna się podnosić. jak mi się skonsumuje zapas czasu to wtedy sięgne do umowy i zacznę ją dokł czytać pod kątem terminów i zobowiązań. jeszcze optymista, seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Postęp prac na budowie 02.07.06, 10:28 a dziś nie będziemy na budowie, jesteśmy jeszcze w 3mieście ;) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Postęp prac na budowie 03.07.06, 14:02 witam, my też nie byliśmy w niedzielę na budowie, ale z innych powodów. szkoda, że nie udało nam się spotkać bo nie widę innego sposobu na prawdziwe i szczere kontakty, jak rozmowa poza forum - gdyż wypowiedzi na forum są niewłaściwie interpretowane. zapraszam innych do zabierania glosów ale uprzedzam mile widziane są tylko te na plus, których oczywiście nie brakuje. Od czegoś trzeba zacząć przy odbiorze budynku.zawsze budownictwo kulało w PL i tak już chyba będzie- oby poślizg się nie przedłużał zbytnio. zazdroszczę optymizmu - mój realizm niestety zawadza. Pozdrawiam, również Pana K. P.S. Nas nie będzie w ten weekend gdyż wyjeżdżamy nad morze ale ja skrupulatnie liczę dni do czasu umownego odbioru budynku. Pozdrawiam i czekam na propozycję spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Postęp prac na budowie 03.07.06, 20:18 no mi się udało dziś wprowadzić ekipę wykończeniową do górnej łazienki i uruchmić firmę od kominka, i to jest ten mój mały optymizm, mam tylko nadzieję że pan Krzysztof nie zrobił tego pod publiczkę (z tego forum) a jeśli nawet to mnie tylko to cieszy, bo narazie (mimo małej obsówy czasowej) to nie mam co narzekać. liczę tylko na szybkie podpisanie umowy notarialnej i dotrzymanie nowych terminów całkowitego zakończenia prac, a ma to być do połowy lipca. co do spotkania to mi teraz pasuje tylko w dni powszednie po 18:00 (be piątków) ale chetnie się spotkam i ponarzekam ;) a może porozmawiamy także o przyszłości zaczynającej się od dnia zakończenia inwestycji :) z optymizmem pozdrawiam, seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: WITAM 03.07.06, 20:47 Witamy Wszystkich Mieszkanców!!! Szkoda ze tak pozno dowiedzialismy sie o tym forum,zdecydowalismy sie na zakup tam domku juz w lutym,jestesmy tam czestym gosciem,niestety nie mialismy przyjemnosci poznac jeszcze sasiadow. Co do oddania jestesmy dobrej mysli.......w 1 wersji 30 czerwiec,w 2 .... mamy nadzieje ze w lipcu:)) domek 14b pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: WITAM 04.07.06, 08:44 witam serdecznie nowych "starych" sąsiadów my wprowadzamy ekipy budowlane po 20.07.2006 r. ( planujemy) - wiem, że Pan K ma bardzo dobre chęci i jest mistrzem marketingu w sprzedaży tak trzeba.- za to ja chodzę po ziemi i jestem realistką. domki są super , okolica też tylko brakuje jeszcze .... my jesteśmy na budowie prawie codziennie . Byliśmy też wczoraj około 18.30 i nic się nie działo . Poznaliśmy nowego Kierownika budowy ( nie wiem co to znaczy) , który zapewnił mnie, że wszystko będzie oddane terminowo i to, że nie ma nikogo na budowie oznacza, tylko to, że pracownicy zakończyli swoją pracą. w domku był porządek i co najważniejsze podłoga była zasłonięta przed zrobieniem sufitu. ja nie chcę przeszkadzać w realizacji prac ale płacę i wymagam i to co mnie niepokoi opisuję. Proponuje spotkanie w czwartek po 18.00 - bliżej 19.00 czekam na odzew wszystkich sąsiadów Pozdrawiamy 9a Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: WITAM 04.07.06, 10:52 > Proponuje spotkanie w czwartek po 18.00 - bliżej 19.00 > czekam na odzew wszystkich sąsiadów > Pozdrawiamy 9a mi pasuje proszę o wskazanie miejsca może być blisko Sadyby ;) pzdr seba (8b) Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: WITAM 04.07.06, 22:07 Postaram sie rowniez zajrzec w czwartek po 18, ok. 19, zeby dodac kilka pozytywow na temat naszego osiedla i zobaczyc, czy mam juz fundamenty :-) Pozdrawiam, 5b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: WITAM 05.07.06, 09:49 to gdzie się spotykamy ? wniskuje ze na budowie, ale osobiscie wolalbym gdzies w miescie na kawce :) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: WITAM 04.07.06, 10:51 cześć sąsiedzie :) pzdr i mam nadzieję że do rychłego zobaczenia, seba mąż oli :) Odpowiedz Link Zgłoś
klimek69 Re: WITAM 05.07.06, 10:19 Witam wszystkich. Nosimy się z zamiarem kupna domku na Państwa osiedlu, który ma być oddany w marcu 2007. W chwuili obecnej są dopiero fundamenty. Wszystko wyglądało super do momentu przeczytania umowy o realizację budowy domu. Czy wszyscy Państwo podpisali umowę o takim tutule i czy była to umowa standardowa? Będę zobowiązana za info. Pozdrawiamy, Magda i Artur Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: WITAM 05.07.06, 12:48 moze napisz jakie masz wątpliwości, a co do mojej umowy to ją kilka razy modyfikowaliśmy zanim ją podpisałem, więc mam nadzieję że nie jest najgorsza. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
klimek69 Re: WITAM 05.07.06, 13:06 Cześć, dzięki za odpowiedż. w mojej umowie nie ma mowy o karach za opóźnienia w oddaniu budynku, mam punkt, że prace budowlane mogą byc prowadzone tylko w temp. -10 do 30 stopnii (to w Hiszpanii np. wogóle nie buduje się domów?), czy transze płacimy z dołu czy z góry za dany etap budowy, dlaczego akt notarialny zostaje podpisany do dnia 31 grudnia 2007, więc do tego momentu nie jestem właścicielem , a kasa jest zapłacona i wiele innych dziwnych zapisów. Czy były problemy ze zmianą umowy? A te koszty administracyjne to wogóle jakaś dziwna sprawa, przede wszystkim to my mieszkańcy mamy wyraźić zgodę na administratora i to my go wybieramy. A 400 zł to jakaś paranoja. pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: WITAM 05.07.06, 14:52 witam, my wielokrotnie modyfikowaliśmy umowę i nawet mamy umowę podpisaną w formie aktu notarialnego - taki dostaliśmy warunek z banku. Umowa byłą czytana przez prawnika z banku i naszego osobistego znajomego . Kar umownych też nie mamy, co do temperatury dogodnej dla budowy - nie pamiętam czy coś tam jest ale raczej nie , płacimy po etapach zakończenia prac. co do opłaty 400 zł. to przecież ktoś musi płacić za oświetlenie na osiedlu, ochronę osiedla- cena jest skalkulowana ryczałtowo - może być mniej lub więcej. Oczywiście to my możemy wybrać administratora i to tańszego lub droższego ale dopiero od momentu jak wszyscy będą już właścicielami budynków. tak jak mój mąż zaproponował potiwerdzam spotkanie na budowie-czwartek godzina 19.00( piątek odpada).My akt notarialny przeniesienia własności podpisujemy 30.09.2006 r. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
klimek69 Re: WITAM 05.07.06, 15:17 ja rozumiem, że to my mieszkańcy musimy płacić za obsługę osiedle, ale z zapisów w umowie wynika, że ta kwota równie dobrze może wynosić 1400zł miesięcznie ponieważ zależy to od stawek narzucanych administracji osiedle przez firmy swiadczące usługi, a w dzisiejszych czasach nikt nikomu niczego nie narzuca, tylko administrator wybiera najtańsze oferty lub zmienia firmę świadczącą dane usługi. Jak Państwu udało się tak szybko załatwić akt, czy to było określone przy podpisywaniu umowy. pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: WITAM 05.07.06, 15:36 trudno jest oszacować dziś koszt opłat administracyjnych i oświetleniowych - oczywiście nikt dziś nic nie może narzucam i to my wybieramy dla nas ( mieszkańców) najlepsze rozwiązanie . Koszty będą rownomiernie rozłożone na wszystkich właścicieli domków . kwota która jest określona w umowie 400zł. jest jak najbardziej realna kwotą i wcale nie wygórowaną. Przy umowie mieliśmy zapisane , że po 65% prac budowlanych możemy podpisać umowę w formie aktu notarialnego Państwo też możecie od razu podpisać taką umowę w formie aktu notarialnego to kosztuje 4400 zł ale to nie jest umowa przeniesienia własności tylko przyżeczenia przeniesienia własności i na wykonanie prac budowlanych -to był bardziej wymógł banku niż nasze preferencje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klimek69 Re: WITAM 06.07.06, 10:06 wczoraj podpisaliśmy umowę i odbieramy domek do 30.03.2007, dziękuję za wszystkie wyjaśnienia, muszę powiedzieć, że byliśmy miło zaskoczeni podejściem Wykonawcy. Pewne sprawy się wyklarowały i zdecydowaliśmy się kupić domek. Mamy tylko nadzieję , że będzie więcej miłych zaskoczeń związanych z budową. Koszty administacyjne mają być na poziomie cen w rejonie, więc powinno wszystko być ok. Do zobaczenia na budowie, Pozdrawiamy, Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: WITAM 06.07.06, 21:33 klimek69 napisała: > wczoraj podpisaliśmy umowę i odbieramy domek do 30.03.2007, dziękuję za > wszystkie wyjaśnienia, No to pan Krzysztof powinien być zadowolony z funkcjonowania z tego forum ;), co tam panie Krzysztofie :) jesteśmy dobrymi sprzedawcami ? to może jakiś mały bonusik ;D pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
klimek69 Re: WITAM 07.07.06, 12:11 bonusik się należy napewno, może jakieś dodatkowe atrakcje na osiedlu? czekamy na info o następnym spotkaniu sąsiadów, bardzo chcemy Państwa poznać. Życzymy wszystkim udanego weekendu i do zobaczenia na naszym nowym osiedlu. Pozdrawia domek 7b Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: WITAM 07.07.06, 13:37 atrakcji na osiedlu nie brakuje. najlepszym bonusikiem będzie drastyczne przyspieszenie prac wykończeniowych. życzymy również gorącego weekend Odpowiedz Link Zgłoś
marcinwaw1 Re: Postęp prac na budowie 05.07.06, 10:36 Witam. Chetnie sie spotkamy gdzies na kawce ale dopiero jak zawieziemy coreczke do dziadkow. Proponujemy z zona zeby byl to jednak plac budowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Postęp prac na budowie 05.07.06, 11:37 A moze w piatek???My niestety w czwartek nie damy rady... Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Postęp prac na budowie 05.07.06, 12:50 osobiście w piątek nie mogę (czwartek lepszy) może być na budowie bez kawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: Postęp prac na budowie 06.07.06, 00:02 Niestety nie dam rady ani jutro, ani w piatek zajrzec na budowe. Do zobaczenie przy innej okazji MM Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Postęp prac na budowie 06.07.06, 09:59 Witam sąsiadów:) 13 stawi się dzisiaj na wezwanie:) Do zobaczenia zatem na budowie koło 19. MA Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta MIŁO BYŁO DZIŚ :) 06.07.06, 21:30 miło było dziś was poznać :) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: MIŁO BYŁO DZIŚ :) 07.07.06, 08:31 witam, Ci co nie byli niech żałują, spotkanie było bardzo udane, wszyscy sąsiedzi - rewelacja. ustaliliśmy zasady :"mycia aut, opieki nad dziećmi, imprezowania..." innym pozostaje tylko dostosowanie się do ustalonych zasad..." Optymizm nas nie opuszcza . czekamy na nowych sąsiadów i nowych Polaków ( 11 wie o czym mówię) . Pozdrawiamy 9-tka Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: MIŁO BYŁO DZIŚ :) 07.07.06, 12:20 Witam, Bardzo zalujemy,ze nie moglismy byc na spotkaniu.(praca niestety) Czy ktos z Szanownych Sasiadow wybiera sie w dniu dzisiejszym na budowe (okolo 16.30?).Moze w taki sposob uda nam sie "namierzyc" chociaz jednego przyszlego sasiada (poki co :)) ). Pozdrawiamy Goska & Robert Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta po wizycie :) 13.07.06, 09:11 hejka, coś tu osttnio cisza, ale byłem wczoraj na budowie i ludki uwijają się w tym ukropie umnie było 4 panów od developera i 2 moich ale w drogę sobie nie wchodzili i widzę nadzieję na dość szybkie zakończenie prac. Miałem też (wcześniej) rozmowę z Panem Krzysztofem i powiedział że zrobi naszym dzieciom górkę do zjeżdzania na sankach usypaną na naszej oczyszczalini, więc i w zimę będzie co robić. A jeśli chodzi o drogę to mają wozić tłuczeń już od tego piątku więc jest sznasa na drogę do sierpnia. no to tyle z nowości pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: po wizycie :) 13.07.06, 09:29 witam, my byliśmy we wtorek, gdyż na piątek mieliśmy zaplanowany odbiór domku ale wiemy już, że odbieramy w piątek tylko garaż. Widzieliśmy Panowie uwijali się i to grubo po 21.00- wolą pracę wieczorową porą z uwagi na upały. Nie jest to rozsądne rozwiązanie aby pracowali w dzień w taki upał z różnych powodów, a mianowicie : prawa pracy i prawa budowlanego - materiały budowalne nie tolerują skrajnych temperatur ani na plus i ani na minus. widzieliśmy Twoją ekipę remontowo-budowlaną - też dziarsko Panowie pracowali. Nawet z nimi chwilkę rozmawialiśmy o wykończeniówce. co do deklaracji Pana K - nie wypowiadam się - obiecałam ( sobie), że do 31.07.2006 r. będę się tylko przyglądać. czekamy na drogę i nie tylko... Mamy nadzieję na szybkie zasiedlenie budynków. Pozdrawiamy rodzinka z 9 Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: po wizycie :) 13.07.06, 20:29 Witam! Ja rowniez bylam we wtorek. Troche osob sie krecilo, co jest bardzo pozytywne. Co do tej gorki, to osobiscie wole rowny teren, ale nie poddaje tego pod dyskusje. Trzymam kciuki za szybki odbior Waszych domkow. Ja cieszylam sie dopiero widokiem fundamentow :-) Pozdrawiam, 11b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: po wizycie :) 14.07.06, 08:46 niestety górka musi być, oczyszczalnia jest na powierzchni ziei zainstalowana, więc tylko kwestia wyprofilowania tej górki (pod sanki)lub nie (a to może i tak nie być przeszkodą dla naszych pociech.pzdr seba (8b) Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: spotkanie??? 17.07.06, 13:39 Witam A moze kolejne spotkanie sąsiadów np w piatek(wieczorem) na budowie ??? pozdrawiamy 14b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: spotkanie??? 17.07.06, 15:24 robertwaw1 napisał: > Witam > A moze kolejne spotkanie sąsiadów np w piatek(wieczorem) na budowie ??? > pozdrawiamy > 14b ja tam zawsze chętnie ale od poniedziałku do czwartku, ale tym razem nawet mi czwartek nie pasuje :( pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: spotkanie??? 17.07.06, 20:41 Ja bede jutro w okolicach 18:30-19. I sorki za 11b, bo zdecydowanie chodzilo mi o 5b :-) Przepraszam szczesliwych oczekujacych na 11b i sorki za zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta tydzień 29 - postępy prac ? 17.07.06, 21:06 Rozpoczął się 29 tydzień roku, wpiszcie swoje spostrzeżenia z prac w tym tygodniu. Ja osobiście liczyłem że zobaczę tłuczeń na drodze, ale póki co go nie ma. Mimo to prace na budynkach są wykonywane więc nie jest źle, wygląda mi że na 9a kończą elewację więc jest szansa że dokończą i moją :) lada chwila. Wiem że pan Krzysztof czyta to forum więc pozwolę sobie na małą uwagę którą zapewne pan Krzysztof by dopilnował, ale będę miał czyste sumienie podczas odbioru jeśli teraz ją napiszę. A mianowicie liczę że teren wokół domu będzie dość dobrze uprzątnięty przed nawiezieniem ziemi. No to na tyle na dziś :). pzdr seba (8b) Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: tydzień 29 - postępy prac ? 18.07.06, 21:59 Tez chetnie podziele sie spostrzezeniami. Bylam dzisiaj na budowie w okolicach 18.30 i bylo zupelnie cicho. Ktos sie krzatal przy dwoch domkach, ale to pewnie ekipa wykonczeniowa. Nie zauwazylam postepow w stosunku do wizyty sprzed tygodnia, ale byc moze dlatego, ze teraz jest dlubanina wenatrz, a ja mowie co widze na zewnatrz. Mam nadzieje, ze mimo tego uda sie bywalcom tego forum i nie tylko w miare szybko odebrac domki i osiedle przystosowane do mieszkania. Trzymam kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: tydzień 29 - postępy prac ? 19.07.06, 09:21 bylem rano a budowie, i było troszke pracowników i porace trwaly prz 5-6 domkach wiec całkiem dobrze, mam nadzieje ze pracuja wydajnie, pzdr seba PS. przypomne że klikajac na link na gorze "osiedle akacjowa dolina" pojawia sie jesze kolejne wątki dotyczące naszego osiedla. s. Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Tydzień 31 -postęp prac 04.08.06, 08:31 witam, mija 31 tydzień i na I etapie budowy nic się zmienia . Wszystkie siły skoncentrowane są na budowie drugiego etapu. czy to właściwa polityka . Od tygodnia czekamy na dokończenie daszków nad głównym wejściem. Jest jeszcze bardzo wiele do zrobienia aby zakończyć w terminie I etap budowy. mamy informację, że są ciągłe kłopoty z sumiennymi pracownikami, może ktoś zna jakąś dobrą firmę budowlaną, którą może polecić i która mogłaby terminowo dokończyć nasze budynki. mam wrażenie, że musimy zacząć działać a nie tylko rozmawiać i narzekać i słuchać deklaracji. Pozdrawiamy 9A Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 20.07.06, 17:06 Witam sąsiadów. czy ktoś z Państwa wybiera się jutro na budowę w godzinach popołudniowych,wieczornych?Byłoby miło w końcu kogoś poznac osobiście:)) p/s Jakoś tak ostatnio tutaj przycichło. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 21.07.06, 10:53 robertwaw1 napisał: > Witam sąsiadów. czy ktoś z Państwa wybiera się jutro na budowę w godzinach > popołudniowych,wieczornych?Byłoby miło w końcu kogoś poznac osobiście:)) > > p/s > Jakoś tak ostatnio tutaj przycichło. ja sie wybieram ok. 18:00 pzdr s.szymanowski ja się wybieram po 18:00 pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 21.07.06, 14:01 W takim razie do miłego poznania około godz 18.00 :)) p/s Mam nadzieję,iz uda nam się jakos namierzyć na tym naszym rancho :)) Pozdrawiamy, Gośka i Robert Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 22.07.06, 21:50 no to się zobaczyliśmy i co zobaczyliśmy ? parę ułożonych krawężników i ... i dalej czekam na dokończenie elewacji, ale trzeba oddać że wkońcu panowie tynkarze opuszczają nasz domek i to mam nadzieję że po dobrze wykonanej pracy którą ocenię wkrótce :) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
mirkab1 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 27.07.06, 16:41 Witam. Byłam na budowie wczoraj i dziś. W 9a i 9b prace od rana do wieczora idą pełną parą. W naszym domku jutro kończą piętro, pozostają jeszcze drobne poprawki na parterze. Ps. Drogę już utwardzają. Pozdrawiamy Mirka i Janusz 9b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 27.07.06, 22:05 no to miło to czytać :) ale widziałem tu jakiś bardzo gorzki post i teraz go nie ma. czyżby autocenzura ? pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
planeta16 Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 14.09.06, 14:54 Witam. Jestem mieszkańcem Pawiej 2 w Piasecznie gdzie nadal Grewal X nie zakończył inwestycji mimo, iż termin określony był podobnie jak u Państwa na czerwiec tyle, że 2005r. Identyczna sytuacja ma miejsce na poprzedniej inwestycji Pana Krzysztofa, również w Piasecznie. Mieszkania były oddawane w zasadzie w terminie, ale infrastruktura zewnętrzna do dnia dzisiejszego nie dokończona, nie wspominając, że Pan Krzysztof w zasadzie zostawił lokatorów bez załatwienia tak niezbędnej rzeczy jaką jest prąd. Sprawę tę załatwiła niedawno wspólnota. Dużym problemem jest przeciekający dach i grzyb, wykonawca mógłby usuwać usterki, ale tego nie robi, bo nie otrzymał kaucji gwarancyjnej od Pana Krzysztofa. Proponuję patrzeć prezesowi na ręce, bo jak widać na początku we wszystkich przypadkach jest OK, problemy zaczynają się na końcu, a tak niestety jest na wszystkich inwestycjach prowadzonych przez Pana Krzysztofa. Mam nadzieję, że u Państwa zrobi wyjątek i inwestycję doprowadzi do końca, czego Wam życzę. Zainteresowanych odsyłam do forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=28715843&wv.x=2&v=2&s=0 i proszę zrozumieć ludzi, którzy raz zostali oszukani przez SM Jedność, a drugi raz "naciągnięci" przez ......... Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X Akacjowa Dolina 28.07.06, 21:31 no i kolejne postepy na budowie, oprocz skonczoncyh kraweznikow i sporej ilosci "tłuczenia" przybywaja takze nowe domki, a i mój się w środku coraz fajniej prezentuje :) pzdr seba, 8b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Dobre wieści dla nas 31.07.06, 19:46 po wizycie u P.Krzysztofa udało mi się ustalić, że trawa (z rolki), droga i TV Kablowa (jeszcze nie wiadomo ile kanałów) będą wykonane najpóżniej 1 września. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
mirkab1 Re: Dobre wieści dla nas 31.07.06, 20:24 A co z telefonami stacjonarnymi. Czy mamy indywidualnie zgłaszać się to telekomunikacji, czy to również będzie jakoś rozwiązane? Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz czas odbiorów -koniec pewnych etapów 01.08.06, 10:54 witam, wiem, że rozpoczął się najważniejszy dla nas czas odbierania pewnych etapów wykonanych prac . 9A dokonało wczoraj odbioru prac budowlano-instalacyjnych wewnątrz budynku. odbiór odbył się bez kłopotów i opóźnień . jutro rozpoczynamy prace wykończeniowo-upiększające. czekamy na odbiór prac budowlanych dot. zewnętrznych elementów domku, ale to potrwa jeszcze około 2 miesięcy. jakość prac bez zastrzeżeń - oby tak dalej terminowo i bez wad. czekamy na relacje z odbiorów domków od pozostałych sąsiadów. czy w ten weekend planujemy jakieś spotkanie na budowie???? Pozdrawiamy 9A (z kominkiem prawie jak w 8B) Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: czas odbiorów -koniec pewnych etapów 01.08.06, 14:36 cieszę się waszym szczęściem, nasze prace wykończeniowe trwają i liczę żę 2-3 tyg. i będziemy mieć koniec prac, licząc że Developer wywiąże się ze swojego zakresu na terenie osiedla. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: czas odbiorów -koniec pewnych etapów 02.08.06, 10:24 witam, nasz optymizm wczoraj został przygaszony przez glazurnika, gdyż zadeklarował rozpoczęcie prac dopiero od poniedziałku a miał zacząć od dziś . strasznie nas to irytuje . wczoraj o 19.00 na naszym osiedlu kompletnie nic sie nie działo i nie zauważyłam żadnych zmian od poniedziałku-nie wiem jak to interpretować. Nasze uwagi po odbiorze zostały zrealizowane w 50%. posiedzieliśmy przed palącym się kominkiem i pomarzyliśmy o szybkiej przeprowadzce. mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały bawić się odpadami z budowy i teren zostanie przygotowany do czasu naszego zasiedlenia. Pzdr. rodzinka z 9A Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: czas odbiorów -koniec pewnych etapów 02.08.06, 12:29 izakosz napisała: {ciach} > mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały bawić się odpadami z budowy i > teren zostanie przygotowany do czasu naszego zasiedlenia. > Pzdr. rodzinka z 9A > pan Krzysztof zadeklarował wybranie gruntu, nawiezienie ziemi i rozinięcie trawnika do końca sierpnia, ma być także wykonane ogrodzenie oddzielające etap I od II, wiec o dzieci jestem narazie spokojny :) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Firma KoperFarm -nie polecam brania u nich kominka 02.08.06, 12:38 hejka, wiem że kilka rodzin skorzystało już z usług firmy KoperFarm - my także. wiem taże że każda z tych rodzin ma (miała) jakieś mniejsze lub większe, ale raczej większe problemy. My osobiście mamy problem polegajcy na nie wykonaniu pełnego zakresu usługi, próba wyłudzenia dodatkowych pieniędzy po podpisaniu już umowy niby warunki techniczne tego wymagały mimo iż wizja lokalna odbyła się przed podpisaniem umowy. pomijam także spore problemy komunikacyjne tzn. my mówimy o jednym a oni o drugim a mam tu na myśli zarówno handlowca p. Waldemara Marońskiego jak i p. Prezes Brbarę Koper z którą aktualnie się komunikuję jeśli można to nazwać komunikacją. :( jestem na etapie wyjaśniania sprawy więc bedę informowł o dalszym losie. jedyne do czego nie mam uwag to do pana Instalatora, miły człowiek i bardzo sumienny i prace jakie mu zleciła firma KF wykonał bardzo dobrze. pzdr seba, 8b Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Firma KoperFarm -nie polecam brania u nich ko 02.08.06, 16:19 u nas było dokładnie tak samo sprawa zakończy się w Sądzie rozmawiaj z nimi tylko za pośrednictwem prawników - pomogło ! odradzamy współpracę . Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Firma KoperFarm -nie polecam brania u nich ko 02.08.06, 20:23 izakosz napisała: > u nas było dokładnie tak samo > sprawa zakończy się w Sądzie a może warto zrobić wspólny wniosek i zrzutę na jednego prawnika ? pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Firma KoperFarm -nie polecam brania u nich ko 03.08.06, 08:43 oczywiście chodzi mi o firmę KoperFam, za błąd firmę przpraszam, pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Firma KoperFarm -nie polecam brania u nich ko 07.08.06, 21:21 no chyba mam koniec utarczek z frimą koperfam, widziałem dziś wykonane prace więc chyba zostało mi sprawdzić czy działają. ale mimo wszystko po co to wszytko było to sam nie wiem :(, wnioski: 1. ustalcie bardzo dokładnie czego chcecie (służę pomocą ;) 2. spiszcie wszystko o czym mówić i nie wierzcie zapewnienią ustnym 3. sprawdzie co jest w zakresie dewelopera (p. Krzysztof służy pomocą) po co dwa razy płacić np. za osłonę komina (strażaka) 4. najlepiej rozmawaić z instalatorem (bodajże pan Zbyszek) to na tyle jeśli chodzi o ww firmę, pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Firma KoperFarm -nie polecam brania u nich ko 17.08.06, 21:40 wnioski na chłodno po zapłaceniu całości za prace: 1. można romawiać jeszcze z p. Basią Koper, ale nie rozmawiać z p. Waldkiem. 2. p. Waldek zobowiązał się dostraczyć gratisowe drewno ale chyba nie chce abym zmienił o nim zdania, 3. dalsze losy kominka już we wrześniu po pierwszych prubach palenia w nim :) pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Wprowadzam się 07.08.06, 21:27 25.08.2006 mam przeprowadzkę a czemu tak mówię bo jestem po rozmowie z p.Krzysztofem (wykonane bedą jedne z ostanich prac takich jak droga, trawniki i przyłącza medii) i takie mam zapewnienie pani architekt wnętrz :) prace idą ciągle do przodu czekam tylko na sygnał od producenta drzwi wew. po to chyba ostatni element oprócz lampek, firanej, kwiatków, obrazków itp. etc. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Wprowadzam się 08.08.06, 08:36 Gratulacje! oby wszystkie plany zakończyły sie sukcesem!widziałam wczoraj o 22.00 jeszcze trwały prace wykończeniowe w Twoim domku ale niedługo po 22 zgasło światło i Panowie poszli spać -zatem wszelkei norym współżycia społecznego jak cisza nocna są zachowane :-) My wprowadzamy się po 15.09.2006 r. i liczymy na powitanie chlebem i solą ze strony już "starych" domowników:-) czekam na realizację jeszcze wszystkich prac ze strony firmy Grewal -ale jak widzę co się dzieje na budowie i nie "tylko" to mam wrażenie że terminy wykończenia domków będą mocno przesuwane : - droga miała być zrobiona już tydzień temu; - gresu na balkonie nie ma ( a niebawem będą już schody wewnętrzne -drewniane w środku, więc nie ma takiej możliwości abym wpuściła grazurników aby robili balkon ). schody do głównego wejścia jeszcze nie zrobione - usuwanie wad określonych w protokole odbioru mocno się ślimaczą - ciągłe zmiany personalne na placu budowy- dziś rozmawiam o wykończeniu z panem Romanem rzekomym majstrem budowy , jutro jest pan Hubert -kto to nie wiem - każdy podaje inne terminy. mam tylko cichą nadzieję, że podobne sytuacje dzieją się na 50% prowadonych inwestycji budowlanych w Polsce - to wszystko jest nadal bardzo mało profesjonalne - Nasuwa się refleksje " z czym my do Europy?" do 15.09.2006 r. jeszcze trochę czasu więc zacznę się irytować dopiero na początku września. Oczekuję od firmy Grewal większego profesjonalizmu i zaangażowania nie tylko w poszukiwaniu klientów ale w wykańczaniu domków. Pozdrawiam optymistów i rosnące grono pesymistów. Odpowiedz Link Zgłoś
ola7810 Re: Wprowadzam się 08.08.06, 20:13 Witam wszystkich na prawdę liczymy na sukces z wprowadzeniem się w tym miesiącu, właśnie dziś rozpoczęłam przygotowania do przeprowadzki :) ,i pożegnania z trójmiastem :(. ola 8b Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Wprowadzam się 09.08.06, 08:10 cześć, jestem pewna, że się wprowadzicie bo Wasz domek w środku jest już prawie gotowy i ekipa wykończeniowa pracuje do wieczora. gorzej wygląda wszystko wokół domków, ale to już inna historia. Pozdrawiamy 9A Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Wprowadzam się 09.08.06, 09:00 liczymy żę p. Krzusztof dotrzyma słowa i 25.08 będziemy mieli teren uporządkowany i bedą rozpoczęte prace przy układaniu drogi (rozpcząte znaczy droga będzie przejezdna już do naszego domku :) ale to się okaże na ile warte jest słowo p.Krzysztofa, a jest to dla mnie istotne, że ma być administrastorem osiedla przez następne 3 lata i będziemy mieć przecież dalej "wspólne" interesy. a źle byłoby rozpocząć wpółpracę od tego typu nieporozumień. osobiście jestem dobrej myśli, ale mam na uwadze zwłasza dobro mojej rodziny. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Wprowadzam się 09.08.06, 11:38 wszyscy liczymy na to.że spełnione będą obietnice . od tego zależy jak będzie układała się nasza dalsza współpraca z Administratorem .My już zapłaciliśmy cenę za domek więc wszelkie obowiązki my spełniliśmy jako strony umowy teraz czas na Pana K. powiem uczciwie ja wczoraj po wyjeździe z budowy miałam łzy w oczach i gdyby nie Marcin to nie wiem jak zakończyłaby się moja rozmowa z p.Krzystofem Ja już nie mam siły na ciągłe uwagi . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Postepy z dnia dzisiejszego 09.08.06, 20:42 hejka, bylem dzis na budowie: ruszyły prace ziemne i porządkowe wokół domków, mam już świerzą ziemię pod trawniczek (czeka na wyrównanie) kończona jest elewacja i prace dekarskie, zostało parę poprawek, liczę że mała architektura (śmietniki) też będą otynkowane i zadaszone lada chwila, no i zaraz po tych pracach nic nie stoi na przeszkodzie aby skończyć drogę. Wybieram się do starostwa podpytać urzędników o przyspieszenie praw geodezyjnych, a może ktoś z was już tam był ? no to na tyle na dziś pzdr seba ps. ponoć kawałek czołgu wykopali na etapie II !-) s. Odpowiedz Link Zgłoś
ola7810 Re: kawałek czołgu 10.08.06, 17:10 Mam nadzieję że więcej pozostałości po wojnie nie zostało i nasze dzieci w piaskownicy miny nie wykopią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Postepy z dnia dzisiejszego 22.08.06, 12:20 witam, mam pytanie czy byłeś w Starostwie? dowiedziałeś się czegos konkretnego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Postepy z dnia dzisiejszego 22.08.06, 15:57 dziś rozmawiałem z Panią Geodetką, twierdzi że do końca przyszłego tygodnia wszystkie formalizmy zostaną załatwione i dokumentacja zostanie przekazana p. Krzysztofowi i nic już wtedy nie stoi na przeciw aby spotkać się u notariusza. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta godzina "0" coraz bliżej 13.08.06, 19:26 i tak prace porządkowe i wykończeniowe postępują. wg zapewnień p. Krzysztofa nowa ekipa od układania kostki ma na 25.08 zrobić drogę (trzymam kcuiki, bo to dla mnie bardzo ważne) tawka i obróbka śmietników ma się zakończyć ok. 1.09 (liczę że da radę wcześniej) ostatnie poprawki mojego dachu mają się rozpocząć od tego poniedziałku (liczę że nie potrwa to dłużej niż tydzień. co do spraw interesujących wszystkich to zamiast ogrodzenia z siatki ma być płotek drewniany a na wysokości wykuszu ma być jeden (dwa) wyższe elementy, po to aby nie zaglądać sobie do tależy ;). liczę też na rychłe podłączenie gazu bo ponoć urzędnicy walą ściemę, a deweloper ma także ponoć ;) wszystko przygotowane do podłączenia gazu, pan Krzysztof tweirdzi że p 15.09 powinny być wydane stosowne decyzje. seba, 8b ps. nasza nowo powstająca ulica ma mieć nazwę Olchowa, choć mi się bardziej podoba Akacjowa Dolina ;), s. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: godzina "0" coraz bliżej 16.08.06, 16:36 co do braku gazu to pan Krzysztof zobowiązał się na własny koszt podłączyć termę (podoba mi się taka elastyczność) choć czekam na niecierpliwie na gaz. od przyszłego poniedziałku ma być już woda z wodociągów gminnych (będzie można rozpocząć sprzątanie domku jak i podłączyć sprzęt AGD). po dzisiejszym spotkaniu z panem Krzysztofem, potwierdza rozpoczęcie układani drogo od 21.09 :) no to zostaje się niedługo wprowadzać, pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: godzina "0" coraz bliżej 17.08.06, 21:32 ale się zmienia, dziś przywieziono mi kuchnię a w poniedziałek motaż, p. Magda twierdzi że do piątku (25.09) upora się ze wszystkimi pracami wew. domu. A bym zapomniał mam już ułożone schody :). pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta WODA 21.08.06, 10:10 od dziś płynie czysta woda na osiedlu, jeszcze nie należy jej pić będzie jeszcze chlorowana instalacja. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta DROGA 22.08.06, 16:00 drogę robią, DROGĘ !-) kostkę układają, płoty mają robić w tym tygodniu oraz zadaszać śmietniki pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: DROGA 23.08.06, 08:11 nie tylko drogę robię ( nawiasem mówiąc kosteczka wygląda ok)w twoim domku prce trwają do późna wieczorem - kuchnia już stoi a jak z przeprowadzką ? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: DROGA 23.08.06, 10:42 Witam sąsiadów. Cieszę się, że nareszcie widoczne są prace na osiedlu, oczywiście mam na myśli prace wykończeniowe zewnętrzne:) Droga z dnia na dzień coraz dłuższa, elewacje domków nabierają koloru, a i nareszcie jest woda:) Naprawdę jestem pod wrażeniem! Widać Pan Krzysztof stara się stanąć na wysokości zadania. Tak trzymać Panie Krzysztofie. Seba czy potrzebujesz pomocy przy przeprowadzdze? Forumowicze, może warto pomóc sąsiadowi w ustawianiu mebli??? W sobotę do południa 13 b pisze się do pomocy? Pozdrawiam, 13b Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: DROGA 23.08.06, 11:08 witam, my 9-tki i tak tam będziemy od rana do wieczora ( przez cały weekend)zatem wystarczy tylko zapukać w okienko, gdyby pomoc była potrzebna . Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: DROGA 23.08.06, 12:50 dzięki za pomoc przyda się napewno :) co do dnia i godziny o szczegóły później, prace wykończeniowe obliczone co do sekundy i mają zakończyć się w piątek wieczorem liczę się z małymi doróbkami w sobotę ale na pewno najpóźniej w niedzielę ok. południa się wprowadzam pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: DROGA 23.08.06, 14:02 Hejka SEBA,daj znac kiedy i możesz na nas liczyc!!! Pozdrawiamy Wszystkich 14b Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: DROGA 24.08.06, 21:27 Ja tez sie pisze na pomoc. Akurat jestem w weekend w W-wie i bez zadnych planow. O ktorej mam sie stawic na osiedlu? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ola7810 wprowadzamy się 25.08.06, 16:42 Bardzo nam miło, chętnie skorzystamy z pomocy sąsiadów przy wnoszeniu dobytku do domku,jesteśmy pierwsi więc będziemy mieli okazję się zrewanżować :) Wyjeżdżamy z Gdyni ok 9.00 rano w niedzielę więc dotrzemy ok 14-15 na osiedle. Z góry dzięki i pozdrawiam ola 8b Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: wprowadzamy się 25.08.06, 16:49 Witajcie!! No to juz jakis konkret:))Przynajmniej wiemy kiedy sie mamy stawic zwarci i gotowi:)) Pozdrawiamy Goska & Robert 14b Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: wprowadzamy się 25.08.06, 17:27 Gratulcje!! w środku domku jest pięknie i przytulnie tylko pamiętajcie aby zbyt często nie wyglądać przez okno gdyż widok nie jest rewelacyjny : - trawka nie urośnie do niedzieli - droga jeszcze nie skończona - schody są w stanie bardzo surowym tak samo jak taras - widok z salonu na powbijane bale też nie dodaje optymizmu - ale można zawsze je pomalować i stworzyć dzieło sztuki- jak twierdzi mądra osoba jest to kompromis w stylu mniejszego zła - daszki nad wejściem jeszcze nie wykończone - gazu brak, - pieca brak - ale prąd jest cóż jedno jest pewne będzie goło i wesoło my na pewno będziemy tak jak zawsze , więc pomożemy Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: wprowadzamy się 25.08.06, 20:11 izakosz napisała: > Gratulcje!! > w środku domku jest pięknie i przytulnie > tylko pamiętajcie aby zbyt często nie wyglądać przez okno gdyż widok nie jest > rewelacyjny : > - trawka nie urośnie do niedzieli będzie rozwijana z rolki 4 września > - droga jeszcze nie skończona ale już się da dojechać a i podjazd do garażu mamy zrobiony > - schody są w stanie bardzo surowym tak samo jak taras w poniedziałek ma być montaż gresu > - widok z salonu na powbijane bale też nie dodaje optymizmu - ale można zawsze liczę że te pale bedą najpóźniej w poniedziałek odeskowane a i docelowe ogrodzenie też powstanie lada chwila (max. tydzień) > je pomalować i stworzyć dzieło sztuki- jak twierdzi mądra osoba jest to > kompromis w stylu mniejszego zła > - daszki nad wejściem jeszcze nie wykończone fakt :( > - gazu brak, fakt :( > - pieca brak u nas stoi ale bez gazu to tak sobie jest przydatny, za to stała też terma elektryczna i ma być podłączona dziś więc ciepłą wodę powinniśmy mieć > - ale prąd jest fakt > cóż jedno jest pewne będzie goło i wesoło > my na pewno będziemy tak jak zawsze , więc pomożemy > Pozdrawiamy cieszę się tym co już mam tylko ten stan mojego ducha może uchronić innych od mojego gniewu który może być wielki jeśli mojej rodzienie czegoś istotnego zacznie brakować. narazie te braki w udogonieniach nie są aż tak bardzo istotne ale to się okaże po pierwszej nocy z niedzieli na poniedziałek. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
ola7810 Re: wprowadzamy się 26.08.06, 19:15 Właśnie pakujemy ciężarówkę, mamy nadzieję zmieścić się na jedno auto ale wymaga to umiejętności ustawiania pod sufit, nie jest łatwo :( na dodatek nasza Weroniczka (niecałe 3 m-ce) ma od wczoraj temperaturę 38 i nie wiadomo dlaczego. Ja osobiście marzę już aby skończyło się to pakowanie i rozpakowywanie bo zacznie mi się śnić po nocach. Pozdrawiamy ola 8b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Wprowadziliśmy się !!! 27.08.06, 23:39 hejka, dzięki bardzo dużej grupie przyszłych mieszkańców osiedla udało nam się wprowadzić do naszego domku. Dziękujemy wszystkim i liczmy że szybko uda nam się zrewanżować. pzdr ola i seba (8b) Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Wprowadziliśmy się !!! 28.08.06, 07:45 Akcja ze strony sąsiadów była rewelacyjna. Mam nadzieję, że rozumiecie, iż my nie mogliśmy tak mocno Wam pomóc, gdyż musimy wiele zrobić i poprawić w domku. Jak minęła noc? czy wschód słońca obudzi was w pozostywnych nastrojach ? Pozdrawiamy . Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Wprowadziliśmy się !!! 28.08.06, 22:40 izakosz napisała: > Akcja ze strony sąsiadów była rewelacyjna. Mam nadzieję, że rozumiecie, iż my > nie mogliśmy tak mocno Wam pomóc, gdyż musimy wiele zrobić i poprawić w domku. jasne, szybko się urządzajcie i wprowadzajcie > Jak minęła noc? czy wschód słońca obudzi was w pozostywnych nastrojach ? > Pozdrawiamy . noc, cicha noc. ;) nastroje jak najbardziej pozytywne aczkolwiek nie obywa się bez drobnych niedociągnięć wykończeniowych i mam nadzieję że zostanie to szybko usunięte przez naszą panią architekt wnętrz zanim urośnie do rangi problemu. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Wprowadziliśmy się !!! 29.08.06, 07:54 ale najważniejsze, że już u siebie i na długie lata Podejrzewam, że usterki będą jeszcze wychodziły przez jakiś czas My robimy wszystko aby wprowadzić się około 15.09.2006 r. i na dziś nic nie wskazuje aby nam się nie udało. ja mam pytanie czy Wy coś wiecie na temat telewizji i radia ?kiedy coś będzie czy raczej trzeba organizować coś we własnym zakresie? i jak radzicie sobie z ekipami robotników dumnie maszerującymi pod oknami używającymi mocno niecenzuralnych zwrotów "grzecznościowych" . Płot w żaden sposób im nie przeszkadza w skracaniu sobie drogi . My będziemy starali się hałasować tylko do 22.00 aby nie pozbawić Was odrobiny ciszy i spokoju. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: zastanawiam sie 29.08.06, 11:52 Witam.... No z tego co widze droga zostala zrobiona.I co dalej??Podobno osiedle mialo byc oddane do konca czerwca.No coz musze Panstwa zasmucic, ze marnie to wszystko widze.Roboty ida dosc opieszale jak na takiego "preznego "prezesa.Ciekawi mnie tylko jak dlugo jeszcze Panstwo bedziecie czekali na wywiazanie sie pana <developera" z wmow,ktore zostaly z Wami zawarte.Z tego co pamietam,w umowach byly przewidziane sankcje dla potencjalnych kupujacych w przypadku niewywiazania sie z umowy,a czy sa jakies sankcje na "developera'?? Ciekaw jestem kiedy Państwo zaczniecie sie wprowadzac..... Zycze optymizmu bo z penoscia go potrzebujecie. pamaza Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: zastanawiam sie 29.08.06, 13:09 witam, rozumiem, że pisze Pan jako "życzliwa" nam osoba w charakterze obserwatora czy przyszłego bądź aktualnego sąsiada? każdy z przyszłych mieszkańców ma indywidualne ustalenia w zakresie umów oraz wykończenia prac wewnętrznych i zewnętrznych. Jeśli ma pan jakieś konkretne informacje to czekamy na wiadomości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: zastanawiam sie 29.08.06, 13:39 Witaj Pamaza Co do sankcji dla Developera to zalezy jak kto ma umowe sporządzoną,ale... nawet jesli Ktoś nie ma tam zawartych kar, to ma kilka rozwiazań prawnych gwarantujacych mu "pełna satysfakcje",włacznie z rezygnacją z inwestycji i odszkodowaniem. Szkoda Pamaza ze nie kontaktujesz sie z Nami bezposrednio bo Znał/a bys odpowiedzi na Swoje pytania.Jestesmy tam praktycznie codziennie(prawie całe "stadko" sąsiadów z 1 etapu),chetnie poznamy takze i Ciebie i podzielimy sie naszą wiedzą co do postepu prac na osiedlu. Dziekuje za zyczenia optymizmu, mysle że pomimo problemów i niedociągnieć sporo go nadal mamy. pozdrawiam Robert 14b ps. Pamaza,mógłbys napisac który domek będzisz zamieszkiwał/a?????? Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Wprowadziliśmy się !!! 29.08.06, 15:22 izakosz napisała: > ale najważniejsze, że już u siebie i na długie lata > Podejrzewam, że usterki będą jeszcze wychodziły przez jakiś czas > My robimy wszystko aby wprowadzić się około 15.09.2006 r. i na dziś nic nie > wskazuje aby nam się nie udało. no to super :) fakt mamy teraz co robić w swoim nowym domku ale lada chwila (mam nadzieję) bdziemy szukać rozrywek poza domem ;) > ja mam pytanie czy Wy coś wiecie na temat telewizji i radia ?kiedy coś będzie > czy raczej trzeba organizować coś we własnym zakresie? TV kablowa jest obiecana przez p.Krzysztofa, odpowiedzialny za to jest p. Jacek liczę że do waszego wprowadzenia będzie wszystko już funkcjonowało, wg. mnie radio w kabli także powinno być, a indywidualne rozwiązania są droższe jak i oszpecą nasze osiedle, mam tu na myśli wszelakie anteny na dachach. > i jak radzicie sobie z ekipami robotników dumnie maszerującymi pod oknami > używającymi mocno niecenzuralnych zwrotów "grzecznościowych" . Płot w żaden > sposób im nie przeszkadza w skracaniu sobie drogi . fakt nie jest to zbyt miłe ale w ten poniedziałek rusza wykonawca ogrodu co i za tym idzie także już docelowego ogordzenia które mam nadziję skutecznie uniemożliwi się przechadzanie pod oknami. > My będziemy starali się hałasować tylko do 22.00 aby nie pozbawić Was odrobiny > ciszy i spokoju. > Pozdrawiamy hałasujcie póki co i dłużej ja zresztą i tak was nie słyszę. pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Porządki 30.08.06, 10:57 witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś zna firmę w której można wypożyczyć dobry odkurzacz. Obecnie szlifujemy ściany i robimy porządki po brudnych pracach budowlanych i używanie samej szczotki i małego domowego odkurzacza jest bezsensowne i bardzo mało wydajne. szukam w necie ale mało jest firm, które mogą wypożyczyć odkurzacz, może znacie temat lepiej ode mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Porządki 31.08.06, 14:45 nie mam takich doświadczeń i nie mogę na dziś pomóc s. Odpowiedz Link Zgłoś
viabart Re: Inwestycja Grewal X - zachęcam do ostrożności 30.08.06, 12:19 Widzę, że powstało kolejne forum dot. inwestycji firmy Grewal X. Chciałbym zatem zachęcić Państwa do bardzo uważnego kontrolowania prac budowlanych oraz stałego naciskania Prezesa spółki w zakresie jakości i terminowości prac. Jestem mieszkańcem poprzedniej inwesycji spółki Grewal X, ul. Pawia 2 w Piasecznie. Termin oddania budynku do użytkowania minął w czercu 2005 roku (a więc ponad rok temu) natomiast końca prac budowlanych ciągle nie widać. Do największych prac czekających na realizację należą droga dojazdowa i tereny zielone, właśnie finalizuje się sprawa prądu docelowego którą zajmował się Zarząd Wspólnoty bo developer nic nie robił w tym kierunku. W miare upływu czasu wychodzą liczne usterki, które są usuwane "po łebkach" lub wcale (niektóre bardzo poważne jak przemarzające kominy, notorycznie zalewane garaże, przeciekające okna, itp.). W tej chwili Prezes Grewala X zupełnie ignoruje mieszkańców, którzy gro spraw z zakresu obowiązków developera muszą załatwiać na włąsną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Inwestycja Grewal X - zachęcam do ostrożności 31.08.06, 14:44 mam nadzieje że problemy z Pawiej dadzą tylko edukacyjne element dla Dewelopera i ew. popełniane tam błędy będą tutaj niwelowane. osobiście mam trochę uwag do dewelopera alo kto ich dziś nie ma, klinet płaci klinet wymaga ale moje doświadczenia narazie nie doprowadzają mnie do łez a co ważniejsze mojej żony więc czekam na zakończeńczenie prac etapu I wraz z placem zabaw dla dzieci a będzie ich tu nie mało :) życzę powodzenia w rozwiązywniu swoich problemów, ciągle optymistycznie pzdr seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Miły gest 31.08.06, 22:00 Miły gest nas spotkał przedwczoraj ze strony dewelopera, panowie Krzysztof i Jacek przyszli po południu z wielką kompozycją kwiatową dla mojej małżonki, z winem w skrzynce i kmpl. dużych kieliszków do wina. pogratulowali pierwszym mieszkańcom. ciekawe czy to taki nowy świecki zwyczaj ? bo mi się spodobał. pzdr mile zaskoczony seba Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta *** _TV _*** 01.09.06, 10:14 hejka, wprowadzajcie się, to może szybciej będzie kablówka na osiedlu :) pzdr spragniony wiadomości ze świata seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: *** _TV _*** 01.09.06, 10:50 hej, gdyby to tylko od nas zależało to już dawno byśmy mieszkali . tak jak wpominaliśmy 15.09.2006 r. wprowadzamy się bez względu na okoliczności . zatem Inwestor ma czas na uzupełnienie wszystkich niezrealizowanych tematów do 14.09.2006 r. bo 15.09.2006 r. nie będzie już tak kolorowo i poziom toleracji będzie wynosił 0. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: *** _TV _*** 01.09.06, 15:47 no to fajnie że już za dwa piątki będziemy mieć sąsiadów, w przyszłym tygodniu mają już być robione ogródki, aktulanie umnie są kładzine gresy (więc pewnie u was chwilę później), cokół domu ma być robiony także w przyszłym tygodniu, nie może tylko padać bo ponoć marmolit tego nie lubi. my mamy mały problem z dachem ale to robił jeszcze poprzednik Grewala, a teraz mamy mieć to zmienione na dobre. wczoraj były robione próby ciśnieniowe instalacji gazowej więc, więc wnioskuję że lada chwila kolejny element brakujący zostanie wykonany. póki co czekając na sąsiadów palimy sobie w komiku i jest miło, ciepło i coraz przytulniej, powoli udaje nam się uporzadkować po przeprowadze. pzdr optymistycznie seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: *** _TV _*** 04.09.06, 08:58 czesc, palące się kominki wyglądają rewelacyjnie Bardzo dziekujemy za pożyczenie drewna do kominka ja miałam wczoraj mały jubileusz i zamarzyłam sobie posiedzieć przy kominku a drewno, które mieliśmy szybko się wypaliło. gres na balkonie widzieliśmy - kładzie się szkoda tylko, że w takim tempie. też czekamy na gaz bo mycie czegokolwiek w zimnej wodzie jest mało skuteczne. My jutro zaczynamy kłaść podłogę w salonie od czwartu wykończymy drobiazgi glazurnicze i kładziemy schody liczymy już dni do przeprowadzki idzie poprawa pogody więć aura sprzyja wykończeniu domków i nie będzie argumentów usprawiedliwiających opóźnienia . Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: *** _TV _*** 04.09.06, 12:24 zapraszam po ciepłą wodę, oddacie jak będziecie już mieć swoją ;P pzdr sąsiad seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Bezpieczeństwo na budowie 04.09.06, 13:32 witam, Apeluję o zwracanie większej uwagi na panujące bezpieczeństwo na naszej budowie. Dziś miało miejsce bardzo przykre wydarzenie nieodpowiednio zabezpieczony sprzęt budowlany skasował nasze auto . Uważajcie na dzieci . Winni nie chca teraz ponieść odpowiedzialności za powstała szkodę . Całe szczęście, że w okolicy nie było ani dzieci ani żadnej innej istoty ludzkiej bo mogłoby to się bardzo źle skończyć . Apeluję o zwracanie uwagi na bezpieczeństwo na budowie i parkowanie aut w garażach. Wląscicielowi firmy wykonawczeń proponuje aby skontrolował poziom alkoholu swoich pracowników , gdyż dziś od rana było picie piwka na budowie ( poniedziałek) jak zatem tacy ludzie mają pozostawiać sprzęt budowalny w stanie niezagrażającym naszemu zdrowiu i życiu. ja jak wyczuję piwko od jakiegokolwiek pracownika będę wzywała od razu policję trzeba zrobić z tym porządek. Mam nadzieję, że Nasz Inwestor potrąci z wynagrodzenia pracowników sumę wartą kosztów naprawy auta. Pozdrawiam Miejcie czujne oko na dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Bezpieczeństwo na budowie 04.09.06, 14:57 Czy naprawde musi dojsc do jakiegos nieszczescia by ktokolwiek zwrocil uwage na picie alkoholu przez niektore ekipy pracujace u nas na budowie.U nas w domku znalezlismy juz kilka butelek po wodecznosci ,ze nie wspomne o puszkach po piwie co jest w zasadzie standardem. Rzeczywiscie chyba wzywanie policji jest jedynym srodkiem do tego by zapobic tragedii w przyszlosci . A tak swoja droga to alkohol jak powszechnie wiadomo nie sprzyja pracom, zwlaszcza budowlanym na wysokosciach.W przypadku trgedii spawa zajmuje sie prokurator ( to tak na marginesie). Wypada nam tylko drodzy sasiedzi wzmozyc czujnosc i meldowac o wszelkich tego typu odstepstwach. Dzieki Bogu ze Was w tym aucie nie bylo!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Goska Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Bezpieczeństwo na budowie 04.09.06, 16:40 na całe szczęście nie był to sprzęt ciężki tylko piaskownica dziecięca jak się okazało . jedno robią a drugie psują - koszmar. ale czas aby robotnicy zaczęli ponosić odpowiedzialność za to co robią i jak się zachowują. Alkohol jest dla ludzi ale nie w pracy . samochód tak wiele nie ucierpiał ale trafiło na mojego męża, który jest "zboczeńcem" motoryzacyjnym i bardzo dba o auto. ja tylko się cieszę, że żadne dziecko nie ucierpiało Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: *** _TV _*** 14.09.06, 15:44 witam, wszystko na to wskazuje , że w cywilizowany sposób tej telewizji do soboty jednak nie będzie . cóż przyjdzie nam czekać na obiecaną kablówkę trochę dłużej niż zapowiadano. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: *** _TV _*** 15.09.06, 23:30 doszły mnie także słuchy że nie będzie to bogactwo kanałów a jedynie kilka naziemnych stacji (TVP 1,2,3 moze Polsat i TVN) a gdzie SAT ? mi wystarczy z 20 kanałów typu TVN24, AXN, Discovery (wszystkie edycje) TVN Style dla żony i MINI MINI i inne bajki dla dzieci. pzdr głodny informacji seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: *** _TV _*** 18.09.06, 10:56 witam, my telewizję mamy, mąż w niedzielę kupił cyfrę + i mam 'babskie"kanały i co najważniejsze są programy dla naszych pociech. Polecam niewiele kosztuje a radości mnóstwo. nie ma co liczyć na TV od Inwestora. dzięki za super imprezę - było rewelacyjnie Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: *** _TV _*** 21.09.06, 09:01 chyba deweloper zrobi mam psikusa (mam taką nadzieję) po wczorajszej popołudniowej rozmowie z p.Jackiem Strzałkowskim przysłuchiwała się tej rozmowie także Gosia, wynika że już w ten weekend będziemy cieszyć się kablówką z 407 kanałami + naziemne. nieukrywam w jakiś sposób pozwoli nam to przetrwać długie zimowe wieczory ;) pzdr z wyczekiwaniem na TV seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: *** _TV _*** 21.09.06, 09:08 brzmi tak rewelacyjnie że aż mnie zatkało Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: *** _TV _*** 21.09.06, 12:55 Witam, Potwierdzam w calej rozciaglosci.Przysluchiwalam sie i rowniez uslyszalam o kablowce z 407 kanalami:)) No,no,no.... W koncu Seba nie bedziesz wciskal Oli ,ze nakazano kobietom siedziec w domu:)) Pozdrawiam Goska Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: *** _TV _*** 25.09.06, 09:49 TV działa w ograniczonym zakresie ale działa, czekam na rozwój wypadków, ale widać że p.Jacek stara się dotrzymywać słowa podobnie jak pan Krzysztof, czasem coś pojdzie nie tak ale ogólnie widać że chcą aby ta inwestycja była wzorcowa a przyszli mieszkańcy zadowoleni. pzdr prawie zadowolony seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: *** _TV _*** 27.09.06, 11:22 witam, musi działać bo naziemne kanały to my mieliśmy poprzez prowizoryczną antenę . Telewizja nie najważniejsza jest , są wieksze i poważniejsze kłopoty. Prawda jest taka, że samymi chęciami nie realizuje się inwestycji, potrzebne są decyzje i skuteczna realizacja zobowiązań a póki co mamy kolejne opóżnienie w procesie podpisywania aktów notarialnych przenoszących własność. jestem mocno zdegustowana całą tą inwestycją. - trawki jak nie było tak nie ma - ani jedno ziarenko się nie pojawiło a miała być w tym tygodniu - elewacja miała być robiona i nie jest - szyba miała być wymieniona i nie jest i tak sobie żyjemy dla jednych obietnice wystarczają a dla innych niestety nie. ta inwestycja to wielka szkoła cierpliwości i kompromisu. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Ogrody 06.09.06, 09:29 witam, otrzymalismy broszurkę z propozycją 3 wariantów zagospodarowania ogrodów konsultowałam propozycję z ogrodnikiem i mam pewne wskazówki a mianowicie niektóre rośliny są szkodliwe i trujące . część z nich jest liściastych i co za tym idzie liście opadają i zaśmiecą trawniki i zapychają studzienki czy nie można negocjować zmian tych ogródków na bardziej iglaste warianty ? dla mnie ani jeden nie jest do zaakceptowania czy można zrezygnować i otrzymać zwrot kaski za ogród? czy ktoś już wybrał jakiś wariant? a może można łączyć i zmieniać warianty? czekam na wasze opinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Ogrody 06.09.06, 09:56 wybraliśmy wariant 2 (wersja iglasata) ale też sobie tak myśle że troszkę liścik nie powinno zatkać kanalizy a zakładam że jest zbudowana prawidłowo i tak też będzie serwisowana. co do trujących roślin się nie wypowiadam ale osobiście zabraniam dzieciom jeść co kolwiek z krzaczków przezemnie nie autoryzowanych ale jeśli jest taka możliwość to rzeczywiśćie lepiej żeby ich nie było na terenie posesji pzdr ogrodnik amator seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Ogrody 06.09.06, 10:24 tez skłaniałabym się do wyboru wariantu 2, ale bez cisu,k tóry jest trujący ( jak wszyscy wiemy ciekawość dzieci nie zna granic i konieczonie muszą jeść liście aby się zatruć wystarczy że dotkną soków z liści i kory i później będą coś wkładały do buzi - nie jest to do upilnowania) i zamiast lilaka polecam w tym miejscu magnolię bo jest piękna. a przecież zależy nam na tym aby ogrody nam się podobały a nie znowu mamy dokonać wyboru mniejszego zła . po co? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Ogrody 06.09.06, 11:11 Hejka Z tego co rozmawiałem z Panią ktorej nr jest na ulotce dowiedziałem sie iż niestety nie mozna wprowadzać zmian w tych projektach, zmianiać i "mixować" roslin,itpd.Można natomiast zamówic sobie projekt indywidualny pózniej. Nie komentuje tego bo chyba wszyscy mamy podobne zdanie co do tego.... pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Ogrody 06.09.06, 11:22 szkoda mówić ale nie umiem pojąć tego stanowiska. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Ogrody 06.09.06, 12:45 Witam sąsiadów. Wpadliśmy wczoraj po południu na budowę, tak koło 18.30. Nic się nie działo... Budowa świeciła pustkami... Kszątał się jeden pan, który niestety był w stanie wskazującym... (to tak a propo ostatnich wydarzeń...)Z jego wykładu na temat ogrodów, którymi się zajmował, nie wynikało dużo więcej niż to co my jako laicy z dziedziny ogrodnictwa już wiemy... Poza tym fakt braku jakichkolwiek prac... bez komentarza, biorąc pod uwagę ponad 2 miesięczne opóźnienia... Ale pomimo to widzimy światełko w tunelu... na piątek mamy wyznaczony termin odbioru naszego domku... Zobaczymy... Na pewno damy znać... Tymczasem pozdrawiamy i życzymy miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Ogrody 06.09.06, 16:22 > Ale pomimo to widzimy światełko w tunelu... na piątek mamy wyznaczony termin > odbioru naszego domku... > no to super czekamy na sąsiadów, pzdr sąsiad seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Ogrody 06.09.06, 16:25 no w końcu zdecydowaliście się na odbiór tylko znowu nie wymyślcie jakiś usterek !!!hi,hi,hi trzymamy kciuki za powodzenie i kompromisy Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Ogrody 08.09.06, 14:09 Cześć Sąsiadka:) Jeśli chodzi o nasze zdecydowanie - to my byliśmy zdecydowani już na termin 30.06 tak jak była umowa. Ale niestety przeciągnęło się aż do tej soboty:) Niestety domek wcześniej nie nadawał się do jakiegokolwiek odbioru. Zresztą sami wiecie... Wstępny odbiór w wersji jaka została nam zaproponowana ostatnio brzmiał sobota, pożyjemy zobaczymy. Mamy tylko nadzieję, że nie rozczarujemy się i że domek będzie w takim stanie jakiego oczekujemy i za jaki płacimy. Sąsiadka my nie wymyślamy usterek - usterki są... a nie powinno ich być! Kompromisy - czemu nie... ale napewno obustronne... Pozdrawiamy i do zobaczenia na budowie! Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Ogrody 09.09.06, 22:17 hejka, mamy prawie skończony trawnik (jest ZIELONY :) co do reszty roślinności to nie jest imponująca, poprostu mała, ale za to akacja posadzona od frontu domu jest imponująca, jeśli każdy taką otrzyma to za kila lat to będzie prawdziwa Akacjowa Dolina. Brakujące ogrodzenie i małe kawalki trawnika mają być uzupełnione w poniedziałek i mam nadzieję że założona rynna rozwiąże problem bajorka w ogródku. pzdr deptacz trawnika seba seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Ogrody 11.09.06, 08:58 trawnik rzeczywiście jest zielony i dodaje uroku .Zaczyna wyglądać podobnie jak na folderach reklamowych . szkoda tylko, że to wszystko tak długo trwa. co do roślinek to ja się nie wypowiadam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Ogrody 12.09.06, 20:58 trawnik im dużej się na niego patrzy to tym bardziej wydaje się fajniejszy :), a jutro sadzimy trzy wielkie drzewa :) iglaste no może nie tak wielkie jak akacja ale i tak będzie fajnie (thx Robert za kartę rabatową). marmolit na budynky wygląda ciekawie, ciekawe jest takżę to kiedy zostanie skończona mała architektura zwana powszechnie śmietnikiem, ponoć od poniedziału będzie więcej osób prawcowało na budowie, jako że moja żona ma ich wszystkich policzonych to dam znać czy tak się stanie :). a w niedzielę widziałem kolejnego (mam nadzieję) szczęśliwca który biegał po osiedlu ze świerzo podpisaną umową. witam na pokładzie. pzdr miłośnik koloru zielonego seba Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Ogrody 13.09.06, 13:29 Witam starych i nowych sąsiadów:) Jeśli chodzi o ekipy biegające po osiedlu, to chyba ich większość pracuje nad naszym domkiem. Termin odbioru został przełożony na tę sobotę! pożyjemy, zobaczymy... Tak czy inaczej mąż jest codziennie po trzy razy na budowie i kontroluje postęp prac:) Co poniektórzy mają go już po dziurki w nosie i chętnie by się go pozbyli, ale nie ma tak łatwo:) Jesli chodzi o trawkę i wystój ogrodu - nam się bardzo podoba. Płotki sa całkiem sympatyczne, trawa zieloniutka, roślinki - małe ale także całkiem całkiem:) Pozdrawiam i do zobaczenia 13 Odpowiedz Link Zgłoś
d.kuligowska witam sąsiadów 18.09.06, 14:31 > a w niedzielę widziałem kolejnego (mam nadzieję) szczęśliwca który biegał po > osiedlu ze świerzo podpisaną umową. > witam na pokładzie. Witam serdecznie wszystkich sąsiadów ! Pewnie chodziło o mnie :-). Podpisaliśmy umowę na domek 10A. pozdrawiamy, Dominika i Konrad Kuligowscy Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: witam sąsiadów 18.09.06, 15:10 witam nowych szczęśliwców zapraszamy do zadawania pytań i dzielenia sie opiniami Odpowiedz Link Zgłoś
d.kuligowska Re: witam sąsiadów 18.09.06, 15:51 po przeczytaniu tego forum, pytań za wiele nie mamy, bo większość ewentualnych wątpliwości była już tu poruszana. Jeśli chodzi o opinie, to bardzo nam się podoba to osiedle, cieszy nas, że dzieci będą miały się gdzie i z kim bawić - córka 3,5 lat, syn 1,5 roku. Początkowo obawialiśmy się problemów komunikacyjnych, ale od pewnego czasu testujemy trasę na różne warianty i o różnych porach i nie możemy marudzić (w porównaniu z Piasecznem jest super ;-)). Jeśli chodzi o wykonanie, to kilku moich znajomych znających się na budownictwie stwierdziło, że domki są dobrze zrobione i z dobrych materiałów. Jeśli chodzi o ewentualną przeprowadzkę, to nie mamy jakiegoś specjalnego "ciśnienia" i chcemy tu zamieszkać jak już wszystko zrobimy na tiptop :-). Ostrożnie szacując zakładamy, że przeprowadzimy się do wiosny 2007, ale może uda się wcześniej ;-) pozdrawiam, Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: witam sąsiadów 18.09.06, 16:05 wprowadzajcie się wcześniej bo nasze dzieci potrzebują towarzytwa - nasza córka ma 1,3 m-ce . więcej dzieci może zmobilizuje do szybszego zagospodaraowania terenu na plac zabaw dla dzieci z tym dojazdem to nie ma tragedii ale rewelacji też nie ma - ja dziś jechałam 50 minut do pracy między 7.30-8.20 to był koszmar a pracuje koło sklepu "Obi" na Radzymińskiej . Najlepiej jeździ się po 8.00 i przed 7.00 Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: witam sąsiadów 18.09.06, 20:53 wprowadzajcie się, i to przed wigilią pzdr po sąsiedzku seba Odpowiedz Link Zgłoś
mirkab1 Re: witam sąsiadów 18.09.06, 22:28 Witajcie sąsiedzi zza płotu ;-) Miło, że jesteście i szybko wprowadzajcie się. Pozdrawiam Mirka Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: Ogrody 14.09.06, 14:02 Apropo ogrodow - sa przewidziane jakies furteczki? Jest nam niezbedne wiec jakby co to bedzie trzeba cos wkomponowac. Pozdrawiamy Kasia & Jarek, 2b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Ogrody 15.09.06, 09:25 furteczki ? my nie stawiamy płotku z przodu i tak postepuje wielu sąsiadów ale jeśli dojdzie do sytuacji odmiennej to prawdopodobnie też założymy ogrodzenie i wtedy furtka okaże się niebędna. pzdr bez barier seba Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: Ogrody 17.09.06, 21:52 My na pewno musimy zamknac ogrodek z powodu dwoch naszych malych pieskow. Stad bedziemy musieli wstawic furtke. Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Ogrody 18.09.06, 11:04 załóżcie koniecznie bo na osiedlu są małe dzieci i kupki psie będą bardzo źle widziane Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: Ogrody 18.09.06, 15:46 No ja mysle, ze to oczywiste dla kazdego wlasciciela psa na naszym osiedlu ze psy luzem nie biegaja i nie brudza na terenie. Ogrodek zamykamy raczej dla bezpieczenstwa naszych maluchow niz dla bezpieczenstwa Sasiadow ;) Zreszta jak te maluchy poznacie to bedziedcie wiedziec czemu... ledwo to od ziemi odstaje. Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Ogrody 18.09.06, 16:02 hi,hi,hi to koniecznie musicie dbać o maleństwa bo na drodze mogą pojawić się też niesprawni kierowcy pojazdów mechanicznych ( myślę o sobie) i nie zauważyć małych piesków . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Ogrody 18.09.06, 20:51 to dla ciebie Iza będzie specjalne miejsce parkingowe poza terenem osiedla ;P pzdr parkingowy seba Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit TV w salonie 08.09.06, 10:13 Witam Sasiadow, od dawna czytam watek bo domek kupilismy juz dosyc dawno temu. Przed nami jednak jeszcze sporo czekania - domek 2b ( fundamenty sa i juz niedlugo rusza prace nad parterze). Mamy straszny dylemat z salonem a konkretnie z TV. Od tygodni glowimy sie nad tym gdzie umiescic w salonie TV tak by nie gryzl sie z kominkiem czy jadalnia. Macie jakies fajne pomysly? Bo my juz przerabialismy podwieszanie na suficie i opuszczanie, odchyalnie od sciany, rzutnik czy sciana salon-kuchnia a nawet dodatkowa scianka 1.5 w salnie. Nic nam nie pasuje. Nie wiem tez na ile kominek jest grozny dla planowanej plasmy (min odleglosc)? Pozdrawiamy Kasia i Jarek, 2b Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: TV w salonie 08.09.06, 21:01 hejka, witamy sąsiadów II etapu mam nadzieję że na wiosnę się wprowadzicie. co do TV to my mamy LCD obok kominka, ale u innych sąsiadó planowany między wykuszem a tarasem, inni mają plan projketora i ekran na ścianie kuchennej której my nie mamy ;). myślę że dokonacie najlepszego wyboru. pzdr TV maniak seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: TV w salonie 11.09.06, 08:54 witamy sąsiadów ! my nie mamy plazmy , nasz telewior będzie stał przy jadalni . tak jak powiedział Sebastian - na pewno znajdziecie najlepsze rozwiązanie na papierze inaczej się mebluje niż w rzeczywistości . Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta MEDIA 15.09.06, 09:33 przeprowadziłem dość sympatyczną romowę z panem Krzysztofem, i tak: gaz ma być do końca września i tak samo prąd, TV tu odpowiedzialny jest p. Jacek więc trzeba jego dopytać, drugi chodmnik ma być układany jak tylko zostaną zakonczone elewacje domów,(bez tych 2 nie ukończonych) porządki (m.in. usunięcie piachu z ulicy) mają być ropoczęte od poniedziałku. A i lada chwila nic nie będzie stało na przeszkodzie podpisywać finalne akty notarialne ponieważ nr domków prz ul. Olchowej została przydzielona i wszystkie dokumenty m.in. geodezyjne są złożone więc tylko została do wykonania praca urzędnika a to ponoć trwa tydzień. i to na tyle pzdr sprawozdawca seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re:Odbiór 15.09.06, 10:14 Ta sobota będzie bardzo ważnym dniem dla naszych Szwagrów-odbieraja w końcu domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymamy kciuki i mamy nadzieję, iż tym razem wszystko będzie w porządku. G&R Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re:Odbiór 15.09.06, 11:00 wszyscy trzymamy kciuki i czekamy na wynik odbioru. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: MEDIA 15.09.06, 10:59 w mojej ocenie to nie wygląda tak różowo, wczoraj dowiadywałam się o gaz w Gazowni dla Naszego osiedla i mam sprawdzone informacje to samo z prądem . to wszystko co napisałeś miało być już dwa miesiące temu i dlatego tak na prawdę nie ma z czego się cieszyć. Akt notarialny mam dostarczyć do banku 30.09.2006 r. więc czekam na sygnał od Przedstawiciela firmy Grewal kiedy spotykamy sie u Notariusza . co do mediów i załatwiania tego tematu przez Pana Jacka - to się nie wypowiadam i oczekuję że za 400 TPLN to ktoś w końcu do mnie zadzwoni i powie kiedy będzie TV a nie tylko ja mam coraz większe rachunki za telefon bo to Ja muszę o wszystko dzwonić i przypominać o tym co jeszcze powinno być zrobione a nie jest. cieszę się, że pogoda jest piękna i sprzyja pracom budowlanym i widać ruch na budowie . mamy już rynny i gres przy pomieszczeniu gospodarczym, dziś rozpoczęły się prace na balkonie . My czekamy na trwakę i wiem kiedy będzie ale czekam bo co innego mam do roboty. Wasz ogród pięknie z dnia na dzień a to zasługa pięknych drzewek, które się pojawiły w ogródku. dzięki za sprawozdanie Pozdrawiamy P.S dotrzymamy wszelkich obietnic związanych z przeprowadzką . Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: Obserwator 15.09.06, 12:31 Witam, Panie Robercie ,zauwazylem (tu odnosze sie do poprzedniego wpisu)nawet indywidualne ustalenia nie pomagaja Panstwu w egzekwowaniu tego co powinno byc na budowie.Mam do porowniania kilka innych inwestycji i tam praca po prostu wre. O ile dobrze pamietam,to osiedle powinno byc oddane do 30.06.06.No coz nie wyglada to optymistycznie,tym bardziej ze jesien i zima tuz tuz.Ciesze sie,ze Panstwo jestescie tak pelni optymizmu i wszelkie opoznienia przyjmujecie ze spokojem ducha.Prawde mowiac podziwiam Was za to. Z tego co widze po wpisie kolejny szczesliwiec odbiera domek.No brawo !!! Szczerze zycze powodzenia. Ciekaw tylko jestem jak Panstwu bedzie sie mieszalo na niedokonczonym osiedlu,bo postep prac w odniesieniu do calej inwestycji jest raczej znikomy.Brak infrastruktury. (Prosze nie odbierac mnie zlosliwie,bo do tego mi daleko.) Trzymam za Was kciuki i zycze powodznia. A z panem "prezesem" to chyba ktos z Panstwa powinien powaznie porozmawiac,bo tego typu traktowanie ludzi,ktorzy (jak sie domyslam)wpalcili juz na konto firmy pana "prezesa" dosc powazne kwoty jest niewybaczalne. pozdrawiam serdecznie pamaza p/s widze,(iz jedynie jak mniemam kobieta sie ktyje pod nickiem izakosz)ma odwage mowic o tym ze nie dzieje sie dobrze na tej budowie Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Obserwator 15.09.06, 13:34 witam Oserwatora Inwestycja wzbudza bardzo wiele emocji u wszystkich przyszłych mieszkańców z róznych powodów, gdyż każdy z Nas zwraca uwagę na inne rzeczy i detale oraz każdemu z Nas zależy na czym innym. Mi zależy na czasie i dotrzymywaniu terminów ( ustnych i pisemnych) i na koordynacji pracy na budowie. Nie akceptuje syzyfowych prac i robienia jednej rzeczy dwukrotnie i braku informacji. zdecyzdowaliśmy się na mieszkanie na budowie i to zaakceptowaliśmy bo każdy ma prawo odbrać domek w innym terminie . Bardzo chciałabym się cieszyć swoim nowym miejscem zamieszkania . Generalnie jest ok i wierzę , że cała inwestycja zakończy się pozytywnie tylko nieterminowo . domki są rewelacyjne i same się bronią przed krytyką trzeba pamiętać, że nasze opinie pozbawione są obiektywizmu . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Obserwator 15.09.06, 22:34 Witam Jestem mile zaskoczony kolejnym,tym razem "ujawnionym" wpisem Pamaza jako obserwatora.I musze potwierdzic to,iz spostrzezenia są rzeczywiscie trafne w kilku przypadkach. To prawda że jesteśmy pełni optymizmu,niestety z dnia na dzień ja mam go coraz mniej...ale nadal wierze iż Pan K wywiąże sie ze swoich zobowiazań...... niestety w dniu skończenia mojego optymistycznego podejścia skorzystam z wielu mozliwości wyegzekwowania zobowiazan developera(odp dla Pamaza) Na dzień dzisiejszy mam obiecany odbiór wewnętrzny na przyszły tydzień, a całośc w przeciagu miesiaca.Wg opinii specjalistów budowlanych jest to az nadmiar potrzebnego czasu.I optymistycznie wierze ze te terminy zostana dotrzymane,poniewaz chce sie wprowadzic na poczatku listopada.Jesli nie padnie "organizacja" prac na calej budowie jest to realne. Moim zdaniem jest jeszcze czas na "obrzucanie blotem" developera na forum publicznym i kazdy z Nas osobiscie rozmawia z Panem Prezesem i ustala co potrzebuje, i odwaga nie ma tu nic do rzeczy.......,piszemy to co dla nas jest w danej chwili wazne. Mysle ze Pan Prezes wie jak WAŻNA jest dla Niego ta inwestycja ,ktora moze byc świetną wizytowką w dalszej działalnosci firmy i Jego Osoby albo ....i nie, i napewno skorzysta z tego pierwszego!!! pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Obserwator 15.09.06, 23:24 Robert, popieram w całej rozciągłości. ja osobiście brudy wolę prać prywatnie w cztery oczy a nie rozstrząsać na forach, ale jeśli, ktoś jest zainteresowany moim odczuciami jako mieszkańca to zapraszam na herbatę tudzież inny trunek. oczywiście proszę się anonsować bo mie żona zabije jak będę musaił zainstalować drzwi obrotowe w miejscu głównego wejścia. właściciele domków na osiedlu "AD" mają pierwszeństwo ;). pzdr póki co bezstresowo seba Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Obserwator 17.09.06, 08:35 Witamy sąsiadów. Dzięki za wczorajszy wieczór, parapetówa naprawdę się udala. W szczególności podziękowania dla Oli i Seby! Dzięki! W sobotę mieliśmy odbiór domku. Środek - wykonanie perfekcja. Pan Pawel z ekipą stanąl na wysokości zadania. Jeszcze mala korekta prac zewnętrznych i odbieramy domek! Planujemy zamieszkać jeszcze w tym roku. Szwagierku, jeśli Pan Pawel i Jego ekipa przejdę z pracami do Ciebie, to piątkowy odbiór staje się realny! Teraz my trzymamy kciuki:)!!! Mamy nadzieję ze pierwsza noc sasiadow z naprzeciwka minęla bez zakluceń:) Pozdrawiamy, Magda & Adam Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Obserwator 17.09.06, 14:34 Witamy, Serdeczne dzieki za cudny wczorajszy wieczor.Parapetowka byla pierwsza klasa.Ja ze swej strony dziekuje Oli,Sebastianowi za niespodzianke.Podziekowania dolaczam rowniez dla mej "nieposlusznej polowy"(ale jakze kochanej)oraz Szwagrow bo czuje ze to byla "mala"intryga. Mam nadzieje,ze wszyscy wstali dzis pelni werwy:))hihi Obys szwagierku mial racje z tym odbiorem....... pozdrawiam Goska Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Obserwator 18.09.06, 09:32 polecamy się na przyszlość :)[STOP] trawnik przetrwał, [STOP] dzięki za liczne przybycie, [STOP] fajnie mieć (wprowadzonych) sąsiadów, [STOP] czekamy na następnych, [STOP] pzdr telegraficznie seba Odpowiedz Link Zgłoś
viabart Re: Obserwator 18.09.06, 10:37 robertwaw1 napisał: > (...) > Mysle ze Pan Prezes wie jak WAŻNA jest dla Niego ta inwestycja ,ktora moze > byc świetną wizytowką w dalszej działalnosci firmy i Jego Osoby albo ....i > nie, i napewno skorzysta z tego pierwszego!!! > (...) Oby Wasz optymizł znalazł uzasadnienie w faktach - szczerze tego życzę. Radziłbym jednak trzymanie ręki na pulsie. Ja i inni mieszkańcy Pawiej 2 w Piasecznie czekamy na zamknięcie inwestycji już ponad rok po terminie, a końca prac nie widać. Tak więc w Piasecznie wizytówkę Pan Krzysztof K. wystawił sobie już dawno. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=28715843&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: Obserwator 18.09.06, 22:15 Drogi mieszkancu "Pawiej". Wydaje nam sie, iz ciagle pisanie jak bardzo jestes pokrzywdzony przez Pana Krzysztofa świadczy o Twojej bezsilnosci. My, to znaczy mieszkancy "Akacjowej" radzimy sobie w komunikacji z Panem Krzysztofem. Zakladalismy to forum na potrzeby naszego osiedla, a nie innych inwestycji Grewal X. Tutaj poruszamy nasze zale i sukcesy i tak chcielibysmy aby pozostalo. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
viabart Re: Obserwator 19.09.06, 12:26 sasiedzima napisała: > (...) > My, to znaczy mieszkancy "Akacjowej" radzimy sobie w komunikacji z Panem > Krzysztofem. I oby tak pozostało. Chociaż, o ile mi wiadomo, pewne opóźnienia już się pojawiły. U nas na początku też było wszystko pięknie ślicznie do momentu kiedy mieszkania zostały sprzedane i kasa wpłyneła na konto Grewala. Obecnie Prezes skutecznie unika kontaktów z mieszkańcami, na pisma nie odpowiada. Olewka totalna! > (...) > Tutaj poruszamy nasze zale i sukcesy i tak chcielibysmy aby pozostalo. (...) Drogi Adamie, jest to forum ogólnodostępne, a więc z zasady wpisywać może się każdy. Jeśli nie życzysz sobie cztać moich postów to po prostu ich nie czytaj. Pisałem o naszych problemach z Prezesem Grwala nie ot tak sobie, ale po to aby inni byli ostrożniejsi niż mieszkańcy Pawiej 2 w Piasecznie i nie zostali wyrolowani przez Pana Krzysia. Gdyby mi ktoś wcześniej zwracał uwagę, że mój developer nie jest godny zaufania to byłbym raczej wdzięczny za przestrogę niż oburzał się że ktoś wypowiada się na "nie swoim" forum. Ale widzę, że studia psychologiczne Pana Krzysia przydają się w dalszym ciągu do zakładania klapek na oczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Obserwator 19.09.06, 13:37 Witam Obserwatora Chcialbym wypowiedziec swoje zdanie na temat inwestycji na ul Pawiej. Ja po obejrzeniu "Akacjowej Doliny" wszedłem do netu i poszukałem wszelkich dostepnych informacji na temat firmy i Pana K. Wiem ze zrobiła tak wieksza część mieszkancow osiedla AD(m). Napewno wywarlo na mnie wrazenie to co sie działo tam i co sie dzieje nadal. Napewno tez zasiegnelismy opini prawnikow co bedzie jesli.... .Jak dla kazdego, bezpieczenstwo moich pieniadzy jest dla mnie wazne... i ja czuje sie bezpieczny pomimo wpadki pana K. na ul Pawiej. Bo nie bedzie wpadki na osiedlu Akacjowa!!! Dzieki "waszemu" forum wiem co bede musial zrobic gdyby bylo cos nie tak. Nasuwaja mi sie nastepujące wnioski: Szanowni mieszkancy Pawiej!!! -przestancie sie kłócic miedzy soba! -zacznijcie dzialac w grupie -wynajmijcie dobra kancelarie prawną która bedzie WAS WSZYSTKICH reprezentowała i osiągniecie to co wam sie należy!!! -przestancie zajmować sie panem K. a zajmijcie sie sposobem rozwiazanie problemow z całym szacunkiem Robert ps poczytajcie tez nasze posty, wnioski powinny nasunąc Wam sie same Odpowiedz Link Zgłoś
viabart Re: Obserwator 19.09.06, 15:08 robertwaw1 napisał: > (...) > Szanowni mieszkancy Pawiej!!! > -przestancie sie kłócic miedzy soba! > -zacznijcie dzialac w grupie > -wynajmijcie dobra kancelarie prawną > która bedzie WAS WSZYSTKICH reprezentowała i > osiągniecie to co wam sie należy!!! > -przestancie zajmować sie panem K. a zajmijcie sie sposobem rozwiazanie > problemow > (...) Panie Robercie, dziękuję za cenne rady. To wszystko prawda. Jednak... dokładnie taki pogląd próbuję przeforsować od niemal roku we Wspólnocie i co? I Nic. "U steru" jest zbyt wielu popleczników Prezesa Grewala aby Wspólnota jako całość mogła wykonać jakikolwiek skuteczny ruch w kierunku wyegzekwowania swoich nalezności. To jest niestety nasz podstawowy problem. Mam nadzieję, że u Państwa jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Obserwator 19.09.06, 16:03 witam, przypominam, iż forum założone jest pod nazwą osiedle Akacjowa Dolina i szkoda energii na dywagacje na temat Pawiej. jaki jest pan K i firma Grewal wszyscy wiemy .Ostrzeżenia czytamy uważnie i forum o Pawiej też czytaliśmy i czytamy. Ale te lektury w żaden sposób nie pomagają rozwiązać trudności i opóźnień. Zaryzykowaliśmy współpracę z Panem K i zbieramy obecnie żniwo tej współpracy. jak macie jakieś konkretne rozwiązania problemu to zapraszamy na forum i jak macie jakieś pytania jak sobie radzić z takimi jak... to zadawjcie wprost bo szkoda czasu na poklepywanie się w biedzie i samo narzekanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: Obserwator 19.09.06, 14:26 Witam, I tu musze sie zgodzic osoba o nicku viabart.Domyslam sie,iz wiekszoc pieniedzy juz Państwo wpłaciliście.Nie macie dokonczonej ulicy ,brak latarni ,trawnikow,cześci do wspólnego użytkowania,śmietników.jak można sie domyślic sporo jest jeszcze do zrobienia a termin upłynął 30.06.Czy to Państwu jeszcze nie dało do myślenia. Ciekaw jestem jakie powody pan Krzysztof przedstawia,ze tak wierzycie w jego zapewnienia i wymówki dotyczące opóźnienia. Czas otworzyc oczy!!!A co dopiero bedzie gdy osoby z 2 czesci osiedla zaczna wplacac pieniadze.Dla kjogos niestety moze ich zabraknac i co wtedy??nalezy sie uczyc na bledach innych a nie swoich jak mawia przyslowie. mimo wszystko kibicujacy i uwaznie sie przygladajacy tej inwestycji obserwator pamaza Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit ogrzewanie podlogowe 18.09.06, 15:44 Witam, czy ktos z Sasiadow pokusil sie o ogrzewanie podlogowe na parterze? Domki sa sliczne ale liczba okien na dole znakomicie utrudnia instalacje grzejnikow :). Zastanawiamy sie nad podlogowym w kuchni / przedpokoju i grzejnikach podlogowych w salonie (takich z kratkami w podlodze). Macie jakies doswiadczenia z tymi rozwiazaniami? Czy samo podlogowe w kuchni bedzie wystarczajace przy dwoch oknach? Pozdrawiamy Kasia & Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: ogrzewanie podlogowe 18.09.06, 17:07 Witam sąsiadów. Pytacie o ogrzewanie podłogowe. My w naszym domku tego typu ogrzewanie zasosowaliśmy w kuchni, wiatrołapie i łazienkach. W salonie mamy duży grzejnik na ścianie. Obawiam się, że jeśli zamontujecie samo ogrzewanie w kuchni to będzie to nie wystarczające i może być zimno. Jeśli chodzi o grzejniki podłogowe, sama nie miałam z nimi do czynienia, ale znajoma zamontowała je w swoim domku i całkiem sobie chwali:) Może nie jestem specjalistą jak na tę dziedzinę, ale laikiem też nie jestem:) i Co nie co... świta:) Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: ogrzewanie podlogowe 18.09.06, 17:14 Dzieki. Rozumiem, ze w kuchni procz podlogowego macie rowniez grzejnik? Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: ogrzewanie podlogowe 18.09.06, 20:49 w kuchni tylko podłogowe, brak ściany między kuchnią i salonem powoduje że mam wspólne orzewanie dla całej powierzchi mieszkalnej na parterze w postaci: podłogowe w kuchni i część korytarza (oraz witrołap i łazienka, ale tam są drzwi więc tego nie liczę) oraz w salonie duży grzejnik + oczywiście kominek :). pzdr zimno lubny ;) seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: ogrzewanie podlogowe 19.09.06, 09:06 Hejka A ja mam ogrzewanie podlogowe na całym dole i nie mam grzejników,ale mam kominek jak cos:)))) pozdrawiam ciepłolubny;p Robert Odpowiedz Link Zgłoś
qlio1 Re: ogrzewanie podlogowe 20.09.06, 01:14 witam, my też się prawdopodobnie zdecydujemy na podłogowe na parterze. Mamy jednak małe wątpliwości czy to + kominek wystarczy. Czy może dodatkowo zainstalować np grzejnik w kuchni lub salonie? Będziemy wdzięczni za ewentualne sugestie, bo nie mamy w tym temacie żadnego doświadczenia. pozdrawiam, Konrad 10a Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: ogrzewanie podlogowe 20.09.06, 10:37 Witamy nowych sąsiadów! Nie mieliśmy jeszcze możliwości poznania, ale mamy nadzieję, że już nie długo to się zmieni:) Jeśli chodzi o podgrzewanie, to my mamy tak jak już pisaliśmy, w kuchni przedpokoju, łazienkach i wiatrołapie ogrzewanie podłogowe, a do tego duży grzejnik w salonie. Wybrać musicie sami co i jak Wam odpowiada. Jeśli lubicie ciepełko tak jak my to grzejnik zdecydowanie dodatkowo w salonie, jeśli jesteście zimnolubni to myślę, że samo podłogowe w zupełności wystarczy. Kwestia kto co lubi. Najważniejsze, abyście czuli się dobrze we własnym domu. My jeszcze chcemy kominek... tak dla dogrzeania:) Pozdrawiamy i do usłyszenia. M&A Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: ogrzewanie podlogowe 20.09.06, 12:16 witam, my nie zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe z uwagi na drewno w salonie i szafki drewniane w kuchni ( z obawy na rozsychanie drewna). Będziemy się grzać metodą tradycyjną - grzejnik i kominek. lubie wycierać się cieplutkim ręcznikiem prosto z grzejnika. Nie ukrywam, że chodzenie po ciepłej podłodze jest równie komfortowe.moim zdaniem lepiej miec więcej żródeł ciepła niż mniej ( za mało). Zawsze można z któregoś nie korzystać w danym momencie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qlio1 Re: ogrzewanie podlogowe 22.09.06, 12:15 witam, rozmawiałem ze znajomym, który zajmuje się między innymi ogrzewaniem podłogowym. Z tego co usłyszałem wynika, że jeśli jest dobrze zrobione, to jest tańsze w eksploatacji niż grzejniki. Ważne aby było na niezależnym od grzejników obiegu. My zdecydowaliśmy się na samą podłogówkę na parterze (łazienka na górze też)+ kominek. pozdrawiam, Konrad 10a Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: ogrzewanie podlogowe 22.09.06, 12:28 Witam, dziekuje Wszystkim za informacje. Pojdziemy zapewne w podlogowe w kuchni, lazience i przedpokojach na dole no i lazienka na gorze. Zostawimy jednak grzejniki - lepiej wylaczyc jak za cieplo niz marznac. Moja architekt tez mi wspominala, ze do podlogowego musza byc odpowiednie piece lub tez dodatkowe urzadzenia gdyz potrzebe sa dwie rozne temperatury. Pan Hubert zapewnial mnie jednakze, ze piece montowane w naszych domkach potrafia obsluzyc centralne i podlogowe jesli nie jest zbyt duza powierzchnia. Przy calym parterze trzeba juz cos dokupywac. Pozdrawiamy Kasia i Jarek, 2b Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 21.09.06, 13:34 Witamy sąsiadów. W dniu wczorajszym dokonaliśmy odbioru naszego domku. Od poniedziałku ruszamy z pracami wykończeniowymi. Mamy nadzieję, że w tym roku jeszcze zamieszkamy na naszym "Akacjowym" osiedlu. Siostra, Szwagier... Teraz pora na Was! Trzymamy mocno kciuki:) Pozdrawiamy, M&A Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 21.09.06, 14:06 Nasze naj..naj...najszczersze gratulacje.Bardzo sie cieszysmy.( z wiadomych powodow) Nasz odbiór zapowiedziany jest na sobote i mamy nadzieje, iz wszystko zakonczy sie sukcesem. Powoli widze szanse, iz Swieta spedzimy juz w nowym domku. Pozdrowionka Goska & Robert Odpowiedz Link Zgłoś
mmatowicka Re: Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 21.09.06, 20:56 Gratulacje!!! Trzymam kciuki za wykonczenie. Trzymam tez kciuki za odbior Roberta i Gosi! I dwa slowka do Sebastiana i Oli. Jak bede w okolicy, to zajrze po srebrna miche :-) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 21:05 Magdo, wpadaj śmiało, micha umyta po sałatce ;) pzdr zgłodnaiły seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 24.09.06, 15:11 Hejka Wczoraj my tez odebralismy nasz domek... wreszcie....od poniedzialku wchodzi nasza ekipa do srodka a my czekamy na wykonczenie zewnatrz i dokonczenie prac na calosci osiedla. pozdrawiam serdecznie optymista Robert&Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 24.09.06, 20:24 my też czekamy na zakończenie prac na osiedlu, a zwłaszcza na plac zabaw i porządki takie jak zamiecenie piachu z chodników i drogi, odgrodzenie budowy, czekamy także aż się G&R wprowdzicie, czekmay także na innych sąsiadów, czekamy na spadek od wujka z ameryki ;) pzdr oczekująco seba Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 24.09.06, 21:49 Seba Na wszystko to sie doczekasz za wyjatkiem spadku.....wujek czuje sie dobrze i pozyje jeszcze dlugo, a pozatym to mowi ze nic Ci nie zapisze:)))))) Robert ps. a ten piach z drogi i chodnikow to juz bys mogl sam zamiesc w ramach czynu spolecznego....jak cos to daj znac,pomozemy Ci:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 25.09.06, 09:24 Gosik, Robson! Gratulacje!!!!!! Teraz pozostaje nam tylko czekać i odcinać centymetr do naszej przeprowadzki na Akacjową:) Jak do pomocy.... to my pierwsi.... Pozdrawiamy i do usłyszenia, zobaczyska:) M&A Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 25.09.06, 09:46 robertwaw1 napisał: > Seba > Na wszystko to sie doczekasz za wyjatkiem spadku.....wujek czuje sie dobrze i > pozyje jeszcze dlugo, a pozatym to mowi ze nic Ci nie zapisze:)))))) ach ten Wujek, niech żyje długo i szczęśliwie, a i dobrze że mi nie zapisał spadku bo mnie sąsiedzi nachodzili o pożyczki ;P > Robert > ps. > a ten piach z drogi i chodnikow to juz bys mogl sam zamiesc w ramach czynu > spolecznego....jak cos to daj znac,pomozemy Ci:))) > pozdrawiam co do zamiatania to moja żona mówi że ja miotły trzymać nie umię więc się za to nie biorę ;p pzdr rozbawiony seba Odpowiedz Link Zgłoś
ulajac Re: My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 25.09.06, 10:03 Gratulacje!!! W końcu Wam sie udało!!! To teraz chyba kolej na nas, na przeszłą sobotę mamy zaplanowany odbiór. Pożyjemy, zobaczymy.... Ula i Jarek z 11 a Odpowiedz Link Zgłoś
robertwaw1 Re: My tez ..Odebraliśmy domek!!!!!!!!!!!!! 25.09.06, 11:10 Witamy, Ano w koncu nam sie udalo,choc nie do konca.Jesli chodzi o srodek to wszystkie okna wymagaja solidnej regulacji. Jesli moge cos doradzic to sprawdzcie dokladnie szyby.U nas tylko jedna okazala sie bez rys.Reszta wymaga ....no nie wiem czego...czegos co je uzupelni zapewne lub po prostu czeka je wymiana. Oczywiscie zostaja jeszcze prace zewnetrzne ale mamy nadzieje,ze dzieki pogodzie wszystko bedzie w terminie. Zyczymy rowniez powodznia w odbiorze. Goska&Robert p/s wszystkim podtrzymujacym nas na duchu wielkie dzieki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: obserwator 03.10.06, 15:41 Witam Państwa.... Z tego co widze,zaczyna Państwu brakowac optymizmu.Z moich obserwacji wynika,ze na budowie niewiele sie dzieje,a jesien i zima zbliza sie szybkimi krokami.Nadal brak jest chodnikow,oswietlenia.Zastanawia mnie tylko fakt jak Państwo,ktorzy juz mieszkaja daja sobie z tym rade.I co mysla osoby,ktore w najblizszym czasie zamierzaja sie tam sprowadzic? ( mowie o tych,ktorzy juz odebrali domki)Czyzby obietnice pana K. znowu pozostawaly tylko w sferze poboznych zyczen? p/s Panie Krzysztofie... Osmielam sie przypomniec stwierdzenie pana Roberta o tym ,iz to moze okazac sie najwazniejsza inwestycja w pana zyciu.Niestety szala moze przewazyc na jedna lub druga strone.Z tego co widze,to niestety nie zalezy chyba Panu na tym by opinie przyszlych mieszkancow byly pozytywne.Niestety nie tylko opinie mieszkancow ale i innych osob zaangazowanych w budowe.Nieladnie,nieladnie ,a to juz kolejny raz Panie Krzysztofie Pozdrawiam baczny obserwator pamaza Odpowiedz Link Zgłoś
sasiedzima Re: obserwator 03.10.06, 16:42 Witamy, Jesteśmy przeszłymi mieszkańcami i jak na dzień dzisiejszy optymizmu nam nie brakuje! A jeśli Panu/Pani go brak to proszę poszukac go gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
rapidex Re: obserwator 04.10.06, 14:04 sasiedzima napisała: > Witamy, > Jesteśmy przeszłymi mieszkańcami i jak na dzień dzisiejszy optymizmu nam nie > brakuje! A jeśli Panu/Pani go brak to proszę poszukac go gdzie indziej. > Patrząc na poprzednie inwestycje Pana Krzysztowa K. (jako Walgre, Grewal, SMG) to potrzeba będzie Wam tego optymizmu baaardzo dużo. Radzę otworzyć oczy i interweniować póki jeszcze jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: obserwator 04.10.06, 15:07 Wlasnie na to chcialem przyszlym mieszkancom tego osiedla zwrocic uwage.I nie ma co sie urazac tylko wlasnie interweniowac.Osiedle powinno byc skonczone w czerwcu a Państwo nawet chodnikow i latarni nie macie,ze nie wspomne o mietnikach,ogrodkach u osob,ktore juz odebraly domy.Za chwile bedzie zimno prace calkowiecie ustana.Ciekaw jestem w takim razie w co sa inwestowane pieniadze,ktore juz zostaly wplacone ,skoro prace sa na takim etapie. Niestety nie widze ekip konczacych zaczete prace-czy Państwa to nie martwi? Nie probuje byc zlosliwy panie/pani sasiedzima,Nie wiem co jest lepsze ciaganie sie po sadach,wydawanie swoich pieniedzy na dokonczenie osiedla czy interweniowanie poki czas (mam nadzieje ze go jeszcze Panstwo macie).Wiem ,ze ciekawi Panstwa dlaczego sie interesuje ta inwestycja...moze z czasem sie Państwo dowiecie. Poki co obserwuje i osmielam sie przekazywac Państwu moje spostrzezenia.Zacznijcie Państwo dbac o swoje interesy ,czym dluzej czekacie tym mniejsze macie szanse na to ze zostanie to ukonczone w tej kwocie ,ktora juz uisciliscie.Poki co mozecie jeszcze naciskac na dokonczenie i nie zadawalajcie sie wymowkami,ktore pan K Wam serwuje.Jest w tym dosc dobry .Coz jeszcze powinno sie zdarzyc byscie zauwazyli co sie dzieje?Doradzam byscie wszyscy mieszkancy porozmawiali na ten temat i zaczeli dzialac. pozdrawiam pamaza Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 04.10.06, 20:21 Tak, osiedle ma byc ukonczone w czerwcu. Ale 2007 :). Tak, znam sytuacje poprzednich inwestycji - nawet je odwiedzialem i rozmawialem z mieszkancami. Tak, sa problemy na tamtych inwestycjach. Szkoda tylko, ze czesc mieszkancow nie zdaje sobie sprawy z jakich problemow Pan Krzysztof wybawil czlonkow przejmowanej spoldzielni. Polecam porozmawiac z mieszkancami wlasnego osiedla. Tez pewnie macie sporo do uzgodnienia. Np. w kwestii oceny developera. Bo jest rozna. Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
viabart Re: obserwator 05.10.06, 08:23 lamahobbit napisał: > (...) > Tak, sa problemy na tamtych inwestycjach. Szkoda tylko, ze czesc mieszkancow > nie zdaje sobie sprawy z jakich problemow Pan Krzysztof wybawil czlonkow > przejmowanej spoldzielni. > (...) Szkoda tylko, że nie zdał sobie Pan troszkę więcej trudu i nie zorientował się jak sytuacja wygląda naprawdę (jak się domyślam mowa o Pawiej 2 w Piasecznie). Faktycznie Pan Krzysztof K. pomógł byłym członkom Spółdzielni Jedność w przejęciu inwestycji natomiast jest druga strona medalu. 1. Pieniążki na dokończenie inwestycji znalazły się gdyż naciągnął (tak, czuję się najzwyczajniej naciągnięty) ok 40 osób na kupno mieszkania w tym bloku na wolnym rynku zdając sobie sprawę, że inwestycji nie dokończy w obiecywanym czasie i standardzie (bo liczyć chyba potrafi). 2. Część mieszkańców (byli członkowie Spółdzielni Jedność a późniejsi udziałowcy spółki Grewal) faktycznie nie "marudzi", bo podpisali jakieś dziwne zobowiązania, że w przypadku roszczeń wobec Grewala muszą najpierw wpłacić jakieś kosmiczne pieniądze a dopiero później mogą dochodzić swych praw. 3. Kupiłem mieszkanie na wolnym rynku (jak i 40 innych osób z mojego bloku) i nie obchodzi mnie co było kiedyś - zapłaciłem za konkretny towar i żądam wywiązania się z umowy. 4. Od mniej więcej roku Pan Krzysztof K., jest praktycznie niedostępny dla mieszkańców, wszelkie pisma ignoruje, żadnych terminów nie dotrzymuje. 5. Wszelkie prace wykonywane sa po najniższych kosztach (najtańsze materiały, niekompetentni pracownicy - mnóstwo niedoróbek i poprawianie raz wykonanej pracy). Same nasuwają się więc pytania: 1. Czy tak postępuje uczciwy developer? 2. Jeśli wszystkie poprzednie inwestycje Pana Krzysztofa K. do dzisiaj nie zostały wykończone w zakładanej postaci, to jaka jest szansa że Państwa inwestycja zostanie zakończona zgodnie z założeniami? Radzę więc, póki jeszcze jest czas (tzn. póki jeszcze Prezes nie zgarnął całej kasy, która jest do zgarnięcia), trzymać rękę na pulsie i wymagać zakładanej terminowości i jakości prac - później będzie już za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 05.10.06, 11:26 > Szkoda tylko, że nie zdał sobie Pan troszkę więcej trudu i nie zorientował się > jak sytuacja wygląda naprawdę (jak się domyślam mowa o Pawiej 2 w Piasecznie). A skad kolega wie w czym sie zorientowalem a w czym nie? > Radzę więc, póki jeszcze jest czas (tzn. póki jeszcze Prezes nie zgarnął całej > kasy, która jest do zgarnięcia), trzymać rękę na pulsie i wymagać zakładanej > terminowości i jakości prac - później będzie już za późno! Mysle, ze wiekszosc osob, jesli nawet nie kazdy, podpisujacy umowe z Grewalem na domek w Akacjowej Dolinie zadbal o taka konstrukcje umowy by czuc sie bezpiecznie. Developer sie na to zgodzil bo jest swiadom sytuacji i obnizonego zaufania. Pozdrawiam i zycze powodzenia, EoT Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: obserwator 05.10.06, 08:32 witam, jestem wdzięczna za rady ale jak juz wieolkrotnie wspominam trzeba nam konkretów a nie opowiadania o tym jak Wam na Pawiej jest ciężko, co Wy zrobiliście aby skutecznie walczyć z P. K ? drodzy sąsiedzi proponuję dokonać zmiany forum otwartego na ukryte dostepne tylko dla Nas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rapidex Re: obserwator 05.10.06, 11:33 TAK! Zgadzam się z propozycją ukrucia forum, a najlepie zaknąć całkiem... po co ktoś ma pisać "coś złego" na biednego Pana Krzysia. Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: obserwator 05.10.06, 12:28 witam, jeśli jesteś osobą czytającą to forum to potrzeba jeszcze zrozumienia treścia pewnych informacji, radzę raz jeszcze przeczytać uważnie To forum i wówczas dowiesz się kto tu krytykuje i kto nie boi się krytyki . Poza tym zrozumiesz dlaczego wiadomości pisanie na forum o Pawiej są tak mało przekonujące bo więcej czasu marnujecie na wzajemne obwinianie się niż wspólne egzekwowanie tego co wam się należy od Inwestora . Jeśli potrzebujecie "tego" rodzaju kontaktów towarzyskich to należy wybrać inne forum. zachęcam do merytorycznej dyskusji a nie zarzucanie innym tego co robią i piszą kłoćcie się na swoim forum my z Akacjowej Doliny posiadamy odrobine kultury osobistej i wspieramy się przeciwko panu K wiedząć o tym , że na tym osiedlu będziemy wspólnymi mieszkańcami i Pan K nie będzie tu częstym gościem i nikt z Nas nie chcę patrzeć na sąsiada z nienawiścią. trochę kultury i pokory dla innych poglądów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 05.10.06, 11:54 > drodzy sąsiedzi proponuję dokonać zmiany forum otwartego na ukryte dostepne > tylko dla Nas. > Pozdrawiam Czesc, ciesze sie ze pomalu do tego pomyslu dochodza takze inni. Juz kiedys proponowalem uruchomienie klasycznego forum dla naszego osiedla. Przyda sie nie tylko na czas budowy ale rowniez pozniej, w czasie eksploatacji. Jesli pomysl by sie przyjal to moge sie podjac znalezienie serwera i uruchomienia takiego forum. Proponowalbym darmowy PHPBB2 (www.phpbb2.pl). W skrocie takie forum umozliwia samodzielna administracje, ustalanie dostepu do sekcji, dyskusje na dany temat, tworzenie profili uzytkownikow, wklejanie obrazkow no i znacznie przyjemniejsze korzystanie z zawartosci aktualnej i historycznej niz to co mamy na gazeta.pl Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 05.10.06, 11:55 Dla jasnosci - takie forum moze miec oczywiscie zarowno czesc publiczna jak i prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: obserwator 05.10.06, 14:28 Witam, widze,iz po moim poscie rozgorzala dyskusja. Pani Izo(mam nadzueje ,iz dobrze interpretuje nick). Moim zamyslem nie bylo motywowanie osob z innych inwestycji do narzekania na tym, forum.Moim zamyslem bylo tylko to byscie Panstwo zworcili uwage na pewna analogie w postepowaniu pana K.jest to swego rodzaju przestroga.Skoro chodzi Pani o konkrety i tak bardzo Pani tego broni ,to prosze mi powiedziec co w tej kwestii Pani zrobila?Mniemam bowiem,ze Pani juz mieszka na Akacjowej.czy wszystko zostalo u Pani dokonczone w terminie?Czy na takim osiedlu miala Pani zamieszkac?(ciagly plac budowy).czy deweloper wywiazuje sie z obietnic w stosunkuu do Pani?czy placila Pani dodatkowe pieniadze za poprawki w swoim domu ,choc pan K.dostal pieniadze za wybudowanie domu zgodnie ze sztuka budowlana?jesli sie myle to prosze mi o tym powiedziec a rzeczywiscie nie napisze ani slowa uznajac ze pan K."nawrocil sie",dotrzymuje obietnic i wyciagnal wnioski z poprzedniech inwestycji.Pani Izo tu nie chodzi merytoryke- to pozostawmy politykom,tu chodzi o dzialanie i egzekwowanie tego do czego zobowiazal sie pan K. Przypominam ze zgodnie z planem pana K ta czesc osiedla miala byc gotowa do uzytku w czerwcu 2006 ,natomiast druga czesc w 2007. Chodzi mi o to by Panstwo zamierzajacy zamieszkac na Akacjowej nie dali sie wykorzystac tylko zaczeli dzialac zanim bedzie za pozno.Bo niestety pozniej bedziecie koncyc osiedle z wlasnych zasobow finansowych,bo pan K z pewnoscia udowodni ze koszty budowy wzrosly itd...Skoro bral juz udziela w kilku przedsiewzieciach i wszedzie byly problemy to moze czas zaczac dzialac.To pozostawiam w Panstwa zyczliwej ocenie. Pozdrawiam pamaza p/s gloryfikowanie pana K jako dobroczynce,ktory wyciagnal mieszkancow z opresji jest wrecz smieszne.do Panstwa wiadomosci podaje ,iz nie robil tego za darmo.Uwazam,ze jesli czlowiek czegos sie podejmuje to powinien to dokonczyc i nie powinien unikac konkretnych odpowiedzi na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 05.10.06, 15:18 Czy reprezentuje Pan uzgodnione stanowisko wszystkich mieszkancow inwestycji na Pawiej? Jesli nie, to prosze najpierw podyskutowac co jest smieszne a co nie we wlasnym gronie. A teraz przejdzmy do konkretow. 1. Zmiany w projekcie uzgadniane sa bardzo sprawnie i co wazne do problemow technicznych developer podchodzi kreatywnie. 2. Dostaje od razu odpowiedzi na interesujace mnie pytania - zarowno w kwestii problemow na budowie jak i w kwestiach technicznych dotyczacych budynku. 3. Place tylko za to co jest gotowe - lacznie z infrastruktura osiedla jako calosci, mowiac krotko: nie ma lamp to nie place za lampy. 4. Jest miesieczne opoznienie - jesli developer nie nadrobi, pieniazki poczekaja. Jesli opoznienie sie przeciaganie ponad moja cierpliwosc wycofuje sie z inwestycji. Mam aktualnie gdzie mieszkac, nie jestem przyparty do muru. 5. Poza terminem wszelkie inne uzgodnienia sa realizowane. Co do samych terminow - sam prowadze rozmaite projekty i doskonale wiem jak wiele czynnikow wplywa na termin. W zlozonych przedsiewzieciach, a takim jest budowa czegokolwiek, opoznienia sa naturalne, choc nalezy dazyc do ich minimalizacji i rekompensaty Klientowi. O profesjonalizmie developera nie mowi to, ze nie ma wogole opoznien ale raczej to jak traktuje Klienta ktoremu sie cos opoznia. Na termin to mozna wyprodukowac partie kaloszy lub mlotkow. A to i tak tylko z 99% gwarancja. 5. Bylem ostrzezony, ze jesli wybiore budynek z etapu pierwszego to bede mieszkal rok na placu budowy. Stad wybralem etap drugi. 6. Bylem ostrzezony, ze domek odbiore w marcu jak beda sprzyjajace wiatry. Wiec patrze jak wieja. Tym samym spie spokojnie i bacznie obserwuje postepy na budowie lub ich brak. Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
pamaza Re: obserwator 05.10.06, 16:08 witam, Nie reprezentuje zadnej ze stron.W tej chwili nie wypowiadam sie na temat inwestycji z 2 etapu.Osmielam sie wypowiadac na temat inwestycji 1 etapu,poniewaz w pewnym sensie bylem w nia zaangazowany.To ze deweloper pienkie tlumaczy opznienia ,zwala wine na niesprzyjajace wiatry itd to jakby nie do konca jest miernikiem sumiennosci developera.Liczy sie rowniez rzetelnosc wykonania projektu oraz jego terminowosc.Mowi Pan o opoznieniu miesiecznym...prosze wybaczyc ale chyba nie do konca przyjrzal sie Pan sprawie.1 etap mial byc zakonczony calkowiecie na 30 czerwca 2006,czy to jest miesieczne opoznienie??smiem watpiec ,a jak widac po zaangazowaniu prac marnie widze zakonczenie tej inwestycji w tym roku.zobaczymy co pan powie na standard wykonczenia pana domku,bo gdyby Pan dokladnie poczytal posty to zobaczylby Pan z iloma problemami musza sie borykac mieszkancy 1 etapu.Smiem rowniez podejrzewac ,ze jest wiele kwestii,ktore nie zostaly tu poruszone z roznego rodzaju wzgledow.Mysle,iz dla Pana dobra byloby porozmawianie z juz mieszkancami i przyszlymi mieszkancami tego etapu,moze wtedy otworza sie Panu oczy.O ile dobrze pamietam kiedys juz pojawil sie termin "mamy miesieczne opoznienie" w odniesieniu do 1 etapu.czy jest ono miesieczne??gdyby Pan dobrze przyjrzal sie inwestycji to zobaczylby Pan,iz niektore z prac sa wykonywane kilkakrotnie z uwagi na spartolona prace poprzednich ekip budujacych.Czy to oznacza ze ta budowa jest sprawnie nadzorowana?? pytanie pozostawiam bez odpowiedzi. pozdrawiam pamaza ( coraz baczniejszy obserwtor inwestycji) Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 05.10.06, 18:27 > moze wtedy otworza sie Panu oczy Uprzejmie informuje, ze oczy mam otwarte. Natomiast to co wypada z otwartych ust lub spod palcow w reakcji na to co oczy zobacza jest juz kwestia charakteru/doswiadczenia i idacego za tym podejscia do rozwiazywania zyciowych problemow. Z tego co kolega tu pisze wynika, ze kolegi podejscie sie nie sprawdza bo kolega ciagle ma te same problemy. Jesli na koniec inwestycji okaze sie, ze moje podejscie rowniez nie poskutkowalo sukcesem to wtedy bedziemy znali dwa podejscia ktore nic nie daly (kolegi i moje). Na razie mam podejscie takie jakie mam. Dotychczas mnie nie zawiodlo. Zobaczymy tym razem. Serdecznie pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: obserwator 05.10.06, 20:24 a ja jestem ciekaw czemu autor z "pawiej" pisze pod różnymi ksywkami i na czym polegało zaangażowanie w Akacjową Dolinę" pzdr ciekawski seba Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: obserwator 05.10.06, 20:36 Mam pewna teorie: chce zniechecic nas wszystkich, wykupic domki a potem sprzedawac z zyskiem. Do tego na pewno jest bylym agentem WSI i wogole nalezy do grupy trzymajacej wiecie co. ;) Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: obserwator 05.10.06, 15:57 witam, przecież ja już wszystko opisałam, nie mam zamiaru powtarzać swoich uwag i narzekań o tym, że jest opóźnienie wiemy o tym, że są niedoróbki też wiemy w mojej ocenie są zawsze dwie drogi: sądowa i medialna - ale czy taka forma egzekwowania pomoże nam w zakończeniu inwestycji? wątpie . Zwrot pieniędzy też nie zrekompensuje mi tego czego nie mam Ja nie boje się krytykować ( o indywidualnych ustaleniach nie będę pisała bo to nie jest miejsce na takie zwierzenia) ja optymizmu nie mam, mam codziennie nowy zastrzyk cierpliwości od swoich bliskich . Prawda jest taka, że pisząć dobre czy złe rzeczy o Panu K ( o jego wszystkich inwestycjach) tylko dajemy upust swoim emocjom . To w żaden sposób nie gwaratuje tego, że pan K przestanie zarabiać pieniądze na budownictwie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Akt notarialny 05.10.06, 20:29 dziś podpisaliśmy akt notarialny (troszkę to trwało) oraz udało się już nawet Oli zameldować dziś siebie i dzieci. a także otrzymaliśmy już list polecony (awizo w drzwiach) na nowy adres ul. Olchowa 15, pzdr właściciel seba Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: Akt notarialny 05.10.06, 20:37 Super :) Dzis odwiedzilem budowe, lekko zasmucony zastojem na moim domku przeszedlem sie kolo Waszego domku. Milo. Potem posiedzialem troche w lesie.... Juz sie nie moge doczekac przyszlego roku i zamieszkania na osiedlu :) Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Akt notarialny 08.10.06, 20:42 fakt, las jest fajny :) i można chrustu nazbierać, i można grzyby znaleźć, i można dzika spotkać, i można wiele innych rzeczy. pzdr leśny seba Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Zimno 17.10.06, 13:17 Niestety sprawdził się najgorszy scenariusz , nie mamy gazu i grzejniki są zimne . Gaz miał być na koniec września a dziś mamy 17.10.2006 r. i informacje, że za tydzień gaz będzie. Jestem poważnie zaniepokojona taką sytuacją bo dziecko ma chore i maż też ma zapalenie oskrzeli. Grzejemy w kominku , mamy system grzania rozprowadzony po domku ale nie tak miało być .kominek miał być na wielkie mrozy a co z kaloryferami a co ze sprawdzeniem istalacji przed grzaniem. jestem zrozpaczona . jak Wy sobie radzicie z chłodem ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatahuberta Re: Zimno 20.10.06, 16:41 ponoć gaz ma być w przyszly piatek, i oby nie bylo problemów z naszą instalację grzewczą bo sie zdenerwuje na maxa. pzdr ciepło cena Odpowiedz Link Zgłoś
lamahobbit Re: Zimno 20.10.06, 17:58 Trzymam kciuki. Nasz domek (2b) ponoc mial w tym tygodniu zaczac rosnac. Jak bylem w srode to staly tylko paki z materialem. Jutro wiec wpadne na wizytacje... Szkoda tego opoznienia - tyle ladnej pogody bylo... Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Re: Zimno 30.10.06, 09:58 minął kolejny piątek i gazu nie czuć nawet z odległości dziś w nocy było bardzo zimno dostaliśmy na ogrzanie domku aż dwa grzejniki olejowe - jest cieplej i za to dziekujemy ale nie rozwiązuje to kwestii ogrzewania donmku w sposób cywilizowany. na mój nos coś tu nie gra Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izakosz Telefon stacjonarny 18.10.06, 10:11 witam, czy ktoś dowiadywał się co stoi na przeszkodzie podłączeniu naszego osiedla do linii telefonicznej? mieszkamy już ponad miesiąc anikt nie wspomina nic o telefonach stacjonarnych i internecie. jestem ciekawa czy Wy macie jakieś informacje na ten temat w Kątach Węgierskich jest linia TPSA dziś znowu było zimno na zewnątrz i w domku też nie było rewelacyji. Pięknie nas urządzono z tym gazem- rachunki za leki wiem komu przesłać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś