Dodaj do ulubionych

B jak Bronowicki

22.05.06, 06:27
www.legialive.pl/news.php?NewsID=18407
W\g mnie pewien poziom. Bez wzlotow ...ale tez bez upadkow:)
I w sumie cieszy mnie ze jeszcze 2,5 roku obowiazuje go kontrakt .
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: B jak Bronowicki IP: *.chello.pl 22.05.06, 08:03
      Skoro Wdowczyk szuka kogoś na prawą, to znaczy się że oczekiwania były większe.
      Końcówka sezonu słaba, często się gubił. Mam nadzieje, że nie skończy jak na
      przykład Smolinski.
      • Gość: calagan Re: B jak Bronowicki IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 22.05.06, 13:03

Szuka, ale na prawa pomoc. Bronowicki to obronca, ktory okazal sie byc lepszy
        niz Karwan (co slabo swiadczy o Karwanie) i dlatego gral jako pomocnik. Byl
        zbyt defensywny i nie ma odpowiedniej techniki, zeby hulac po prawnym skrzydle.
        • Gość: Tomek Re: B jak Bronowicki IP: *.chello.pl 22.05.06, 19:55
          Nawet jako obrońca mnie nie przekonuje, zwłaszcza jak widzę lewą stronę. Ale
          może być tak, że docenimy jego walory w pucharach. Edson fajnie wypada jak cała
          drużyna atakuje, zobaczymy co pokaze jak cała drużyna będzie się bronić.
    • mike_ Re: B jak Bronowicki 22.05.06, 15:53
      wyrobnik ...nic więcej...choć mam nadzieję kiedyś zmienić zdanie o nim...na lepsze
    • Gość: Lewy Zie(L)ony Temat branżowy dla fanów Ludowego Wojska Polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:16
      Towarzysze ja was pozdrawiam !!! Z komunistycznym uściskiem lewej dłoni !!!
      • kazuyoshi78 [...] 22.05.06, 23:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • emaciekl a tak o Bronowickim pisali poloniści... 22.05.06, 23:01
      Gwiazda rywala

Grzegorz Bronowicki

Ten dwudziestopięcioletni wychowanek Górnika łęczna zagrał rewelacyjną jesień
      2005 - wiosna też mu służy. Jest prawdziwym objawieniem na prawej stronie
      boiska, bo nie ma dla niego znaczenia czy gra w obronie czy w pomocy. Już
      pojawiają się głosy, że powinien być sprawdzony przez trenera Janasa w kadrze.
      Bardzo dobrze zrobiły mu przenosiny na tę pozycję z lewej pomocy, gdzie dawniej
      występował. W pewnym momencie swojej kariery myślał o rzuceniu futbolu w kąt i
      podjęciu pracy na kopalni. Jest to świetny obrońca, być może obecnie lepszy
      nawet od Marcina Baszczyńskiego. Jako pomocnik będzie miał ciężko zdobyć uznanie
      Janasa, ale bez problemu zdobył uznanie Wdowczyka i wymagającej legijnej
      publiczności.

Bardzo sumiennie wypełnia polecenia taktyczne trenera, jest konsekwentny w swej
      grze. Ustawia się dość szeroko, stara się dużo biegać, bardzo aktywnie włącza
      się w akcje ofensywne. Ma bardzo dobry drybling i sugestywny zwód, którymi
      jesienią kręcił i gubił Zieńczuka, Surmę, Sedlaczka czy obrońców Cracovii.
      Strzelił bramkę w meczu z Arką, kiedy poszedł środkiem za kontrą i wykorzystał
      dośrodkowanie Kucharskiego. Zaliczył też asystę w postaci bardzo mocnej centry,
      której nie był w stanie opanować Cabaj, on też asystował Kubicy gdy ten pokonał
      Majdana. Dośrodkowuje głównie z prawej nogi, ale zdarzają się mu też
      dośrodkowania schodzące do bramki. Jeśli trafi na zwrotnego i szybkiego rywala
      (a ze strony Polonii będzie to Kosmalski lub Zasada) sięga po faule. Jest
      fantastycznie dysponowany kondycyjnie, posiada niesamowite pokłady ambicji i
      waleczności. Bardzo słabo gra głową, praktycznie nie ma lewej nogi.

www.poloniawarszawa.com/index.php?wiecej=1332
      Kochani kibice Legii czy Wy potraficie tak obiektywnie, uczciwie napisać o Polonii?
      i bez napinki, bez obrazy proszę
      • Gość: Tomek Re: a tak o Bronowickim pisali poloniści... IP: *.chello.pl 22.05.06, 23:23
        Ja zawsze piszę uczciwie i obiektywnie. :-)
        I uczciwie i obiektywnie mówię, że główną słabością który przekładał się na
        wyniki był słaby charakter zespołu, a nie kiepskie umiejętności. Trudno zrobić
        dobry team z wyrobników, którzy przychodzą do klubu, bo inny ich nie chce
        (Citko), albo to spady po przejściach (Terlecki). Trudno zbudować dobry klimat,
        kiedy starszyzna decyduje kiedy mecz będzie przegrany (wiadomo), jak się
        zatrudnia hazardzistę, co go chłopaki z miasta po mieście ganiają za długi
        (wiadomo), jak się zatrudnia typa, który od dawna powinien być w Tworkach
        (wiadomo), jak się ma w składzie całą armię piłkarzy, którzy tylko patrzą jak z
        tej Polonii drapnąć (Gołoś to chyba najlepszy przykład).
        Naprawdę starałem się pisać obiektywnie. :-)
      • kazuyoshi78 Re: a tak o Bronowickim pisali poloniści... 22.05.06, 23:28
        > Kochani kibice Legii czy Wy potraficie tak obiektywnie, uczciwie napisać o
        > Polonii?
        > i bez napinki, bez obrazy proszę

Uczciwie czy pozytywnie?

Pozytywnie to mógłbym napisać, że Zasada to znakomity zawodnik, Cichoń powinien
        zostać sprawdzony przez Janasa, a Szymanek dałby sobie radę w Serie A, ale czy
        to będzie uczciwie?

Uczciwie rzecz biorąc i bez zbędnej napinki, to mogę co najwyżej napisać, wasi
        kopacze grali naprawdę z jajem w sezonie 1999/2000 i świetnie grał Olisadebe.
        Ten sezon przemilczę.
        • emaciekl Re: a tak o Bronowickim pisali poloniści... 22.05.06, 23:37
          A np. o Kmieciku który grywał wiosna w U-21?
          • kazuyoshi78 Re: a tak o Bronowickim pisali poloniści... 22.05.06, 23:38
            Nie wiem, nie znam, nie śledziłem gry repry U-21. Jeśli jest dobry, to Bóg z
            nim, niech się dalej rozwija.
    • enederdorf Maciekl nie gadaj z nimi. 23.05.06, 18:23
      Napisz coś na stronie, albo zorganizuj spotkanie Czarne Wtorku z Polonią 87.
      Szkoda czasu na to zazielenione forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka